Találatok a következő kifejezésre: Ha a téren (491 db)

Egy társaság vacsorához készülődik. Ha a teremben lévő asztalok mindegyikéhez 10 ember ül, akkor 4 hely üresen marad, ha mindegyikhez 8-an ülnek, 3 embernek nem jut hely. Hány asztal van a teremben, és hányan akarnak vacsorázni?

matematika, megoldás, tanulmányok

Legjobb válasz: Mivel 10-esével ülnek le, és 4 híján ülnek le így, emiatt az emberek száma páros kell legyen. De akkor ha 8-asával ülnek le, csak páros maradhat ki, 3 ember semmiképp! Tehát nincs megoldás.

Mivel 10-esével ülnek le, és 4 híján ülnek le így, emiatt az emberek száma páros kell legyen. De akkor ha 8-asával ülnek le, csak páros maradhat ki, 3 ember semmiképp! Tehát nincs megoldás.

Ha a térd kalácsom jobbra és balra 1-2 centivel simán eltudom mozdítani a kezemmel és fáj az egész térdem elmenjek orvoshoz?

Legjobb válasz: igen ajánlatos megnézetni.Amugy meg a kortol is fug és hogy milyen sportot uzöl üztél

igen ajánlatos megnézetni.Amugy meg a kortol is fug és hogy milyen sportot uzöl üztél
A kérdező hozzászólása: footbal-oztam és kézilabdáztam valamint thai box :s 16 avgyok
A kérdező hozzászólása: vagyok*


Az igaz ha a térben szakadás keletkezik akkor jönnek létre fekete lyukak?

a fekete lyuk valòban megtudja hajlìtani a teret?

Legjobb válasz: Fekete lyuk akkor jön létre,amikor egy kritikus tömegû csillag,asszem 100napnyi,elégeti az összes hidrogént,így megszûnik az az erõ amely összetartja a csillagot,így a mag körüli rétegek közel fénysebességgel egymásba zuhannak Így hatalmas tömeg fog koncentrálódni nagyon kevés helyen Egy kiskanál ilyen anyag súlya kb akkora mint a Himalájáé

Fekete lyuk akkor jön létre, amikor egy kritikus tömegû csillag, asszem 100napnyi, elégeti az összes hidrogént, így megszûnik az az erõ amely összetartja a csillagot, így a mag körüli rétegek közel fénysebességgel egymásba zuhannak Így hatalmas tömeg fog koncentrálódni nagyon kevés helyen Egy kiskanál ilyen anyag súlya kb akkora mint a Himalájáé
A kérdező hozzászólása: a fekete lyuknak nincs kiterjedèse, akkor hogy van az hogy a relativitàs elmèlete szerint az a test görbiti meg jobban a tèridõt vagyis nagyobb gravitàciòval rendelkezik amelyik nagyobb ?
Az még a fekete lyuk kialakulása elõtti állapot. Persze, hogy a nagyobb csillagászati objektumoknak általánosa nagyobb a tömege (nem feltétlenül). Miután a fekete lyuk létrejött, az eseményhorizonton innen a tömegén kívül nem sok mérhetõ jellemzõje marad. A mérete kacifántosabb dolog, az már az eseményhorizonton belüli kérdés. Mivel ott a térgörbület végtelenné válik, talán nem is az a legjobb meghatározás, hogy a mérete lesz végtelenül kicsi, hanem inkább az, hogy a méret, mint térdimenziókhoz kötött fogalom elveszti az értelmét.
Az eredeti kérdésre meg: Rossz az ok-okozati sorrend. A fekete lyuk létrejötte az, ami a teret végtelenül begörbíti. Hogy ezt merhetjük-e szakadásnak hívni a téridõ "szövetén", az már eléggé elméleti kérdés, itt már több teória is van.
A fekete lyuk a téridõn valóban szingularitás, vagyis nincs kiterjedése, azaz maga a fekete lyuk nem is része a téridõnek. Van viszont eseményhorizontja, aminek nagysága függ a tömegétõl.
A teret minden tömeggel rendelkezõ test hajlítja, akár egy proton is, csak mérhetetlenül kis mértékben. A Jupiternél pl már lemértük. A fekete lyuk meg önmagába hajlítja, úgyhogy ami anyag oda bekerül, annak olyan mintha egy végtelenül nagy térbe kerülne, ha tetszik egy másik univerzumba. Persze ez is csak egy elmélet a sok 1000 közül, de ahol ennyi 0 és végtelen van azt jelenti, hogy egy ideig még csak elméletek lesznek.
Ha az anyag beszorul egy kis helyre, például a Kék szuperóriások halálakor, a Fekete lyuk lényegében a Csillag magja, a Mag összeszorul egy kis helyre és Fekete lyukká válik, ez csak a nagy csillagokkal a napnál sokkal nagyobb csillagokkal történik meg, a Fekete lyuk pedig elnyeli a Csillagot. A Fekete lyuk meghajlítja a teret, lényegében, ez a tulajdonságuk árulta el õket, így fedezték fel õket.

Mit akar a fiú, ha a térdét a lány derekához nyomja?

Véletlen lehet, hogy ha a lány mögött ül a fiú, a térdét többször odanyomja a lány derekához meg valahogy az alkarját is simogatja valami papírral?? :O

Legjobb válasz: Azt, h vedd mar el azt a k.rva szerelmes levelet!

Azt, h vedd mar el azt a k.rva szerelmes levelet!
origamizni
sajtot
Tipikus viselkedés sörre szomjas, hím homo sapiens egyedeknél. Adj neki sört napi rendszerességgel 1-2 hétig, de ne hagyd, hogy függõvé váljon, mert idõvel alább hagy érdeklõdése a párzás iránt és csakis magas dózisú sör bevitele után lesz képes rá. Ha sikeres a kúra akkor folytatni kell egész tenyészidõ alatt a sörrel való táplálást, legalább havonta 4x5 sör.
lehet hogy csak szagmintát akar venni.
dugni
papírral?XD te hülye vagy ha valaki leönt egy pohár borral akkor az már nálad azt jelenti, hogy basz*ni akar nem?
kérdezd meg tõle.
Lehet h tetszel neki és azért de lehet h csak szívózik és az is h véletlen és az is h nincs elég helye úgy kényelmes neki ha direkt csinálja akkor az elõzõ kettõbõl vmelyik
semmit. kislány ezek nem jelek.. majd ha átölel hátulról, meg a saját kezével simogatja a karodat, akkor szólj.
Valószínûleg csak viszket a térde.

Mit akar a fiú, ha a térdét a lány derekához nyomja?

Véletlen lehet, hogy ha a lány mögött ül a fiú, a térdét többször odanyomja a lány derekához meg valahogy az alkarját is simogatja valami papírral?? :O

Legjobb válasz: Biztos hogy papírral piszkál? :D Amúgy 16:56-os megmondta röviden, tömören. Gimiben engem is molesztált a mögöttem ülõ srác, szintén mellre, combra és derékra játszott. Vagy az oldalamat csiklandozta meg a tanár meg azt hitte idegbeteg vagyok hogy rángatózok a padban.

Biztos hogy papírral piszkál? :D Amúgy 16:56-os megmondta röviden, tömören. Gimiben engem is molesztált a mögöttem ülõ srác, szintén mellre, combra és derékra játszott. Vagy az oldalamat csiklandozta meg a tanár meg azt hitte idegbeteg vagyok hogy rángatózok a padban.
XD egyszerüen fogdos vagy idegesít. nem kell komolyan venni. Nekem a hátammögött ülõ srác a mellemhez meg a combomhoz akar nyulni (persze nem hagyom) Ez semmiség :)
b*sztat tetszel neki.
A VADZSIN kell neki :)
Eladni a veséjét.
A kérdező hozzászólása: de mit akar?ha idegesít, az miért jó neki? és ha csak hülyül, akkor az mire jó?

Mennyi a tanteremben lévő levegő tömege, ha a terem méretei:h=6, 5m; sz=5m; m=2, 7m? (levegő=1, 29 kg/m3) nem értem elmagyarázná valaki köszönöm.

Legjobb válasz: A tanterem téglatest. Kiszámolod a térfogatát, kapsz egy számot köbméterben. A levegõ tömege 1,29kg/m3, ezért a térfogatot szorzod ezzel a számmal, és kész.

A tanterem téglatest. Kiszámolod a térfogatát, kapsz egy számot köbméterben. A levegõ tömege 1, 29kg/m3, ezért a térfogatot szorzod ezzel a számmal, és kész.
Mit nem értessz ezen? 4 számot kell össeszorozni, nagyon nehéz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm 2.válaszoló már értem.:D
Hogy legközelebb ne legyen ilyen problémád, nézd meg a mértékegységeket: kg/m^3, azaz m^3-el kell szorozni, hogy kg legyen belõle (ami a kérdés mértékegysége). Azaz térfogattal, a téglatestek térfogatát meg tudjuk.
A kérdező hozzászólása: köszi neked is.:) )

Ha a térről beszélek, akkor Moszkva teret. De ha a filmről beszélek, akkor is Moszkva teret, vagy akkor Moszkva tért?

(van egy ilyen magyar film, ha valaki nem ismeri, nézze meg, nagyon jó.)

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hangzik a film eredeti címe. Ha Moszkva tér, akkor így mondjuk: "Láttam a Moszkva tér-t", vagy még helyesebben, "Láttam a Moszkva tér" c. filmet. Ha úgy mondod, hogy "Láttam a Moszkva teret" (arról senki se a filmre fog gondolni).

Attól függ, hogy hangzik a film eredeti címe. Ha Moszkva tér, akkor így mondjuk: "Láttam a Moszkva tér-t", vagy még helyesebben, "Láttam a Moszkva tér" c. filmet. Ha úgy mondod, hogy "Láttam a Moszkva teret" (arról senki se a filmre fog gondolni).
Helyes az Moszkva tér-t lenne, de magyartalan. Ahogy a felettem lévõ írta: Moszkva tér címû filmet. :)

Ha a 141 busszal elmegyek a Városház térig, onnan merre és hogy menjek, hogy eljussak a Duna partra?

Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: http://utvonalterv.hu/ ndulás Budapest XXII., Városház tér Utazási idõ kb. 14' Érkezés Budapest XXII., Hajó utca 46 Távolság 970 m Indulás Budapest XXII., Városház tér Térkép Városház tér (83 m) Térkép 83 m 1' jobbra Játék utca (365 m) Térkép 448 m 6' jobbra Duna utca (65 m) Térkép 513 m 7' Fibula utca (185 m) Térkép 698 m 10' jobbra Hajó utca (272 m) Térkép 970 m 14' Érkezés

http://utvonalterv.hu/ ndulás Budapest XXII., Városház tér Utazási idõ kb. 14' Érkezés Budapest XXII., Hajó utca 46 Távolság 970 m Indulás Budapest XXII., Városház tér Térkép Városház tér (83 m) Térkép 83 m 1' jobbra Játék utca (365 m) Térkép 448 m 6' jobbra Duna utca (65 m) Térkép 513 m 7' Fibula utca (185 m) Térkép 698 m 10' jobbra Hajó utca (272 m) Térkép 970 m 14' Érkezés
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! =)
Jobban jársz ha a Savoyai térnél szállsz le, mert oda közelebb van a vasúti felüljáró amin át tudsz menni a Dunapart felé: http://g.co/maps/nztzx

Óbudai Polgármesteri hivatalban (Fõ téren) valakinek volt mostanában esküvõje? Milyen árak vannak ha szeretnénk zenét, fotókat, stb? Szép a terem, ajánljátok? Anyakönyvvezetõt lehet választani, vagy aki aznap dolgozik?

Sok extrát nem szeretnénk, nem lesz sok ember, zenét szeretnénk csak, ha lehet fotókat, de még csak nézelõdöm hol, milyen árak vannak, ahol lakom nagyon nem szép a házasságkötõ, itt meg legalább ismerõs vagyok.

Legjobb válasz: Köszönöm, képet azóta találtam neten, tényleg szép a terem:) Ti mennyivel elõre foglaltatok idõpontot?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, képet azóta találtam neten, tényleg szép a terem:) Ti mennyivel elõre foglaltatok idõpontot?
Júliusban volt az esküvõnk, akkor még 6 hónappal elõre lehetett bejelentkezni. Valamikor október-november környékén beírtak minket ceruzásan. Így személyesen ráértünk elõtte 3 hónappal bemenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!