Találatok a következő kifejezésre: Ha a szerint (1377 db)

Kismamik! Ha a menzesz kimaradás szerint 36hét 5napos vagyok, az UH szerint, és a baba méretei szerint pedig 38hetes. Ez azt jelentené, hogy előbb fog születni? (első babámat várom)

Legjobb válasz: Az elsõ fiam UH szerint két héttel nagyobb volt és a kiírás utáni napon született. Valószínû nagyobb babád lesz.. az enyém 3850 gr és 58 cm lett.

Az elsõ fiam UH szerint két héttel nagyobb volt és a kiírás utáni napon született. Valószínû nagyobb babád lesz.. az enyém 3850 gr és 58 cm lett.
Én 36+ 2 napos kismama vagyok, és nekem a méretei alapján szintén 2 héttel elõbbre jósolják a babát, de a doki azt mondta hogy azért nem írja át a szülés idõponját, mert a 12 hetes uh szerint teljesen jó a dátum , utána meg mindenkinek genetika és egyéb okok miatt másképpen fejlõdik a baba, ez innentõl inkább azt jelenti hogy elég nagy lesz:(((
Vagy pedig azt, hogy nagyobb baba lesz.
én úgy tudom ilyenkor már az uh szerint nézik. szóval valószínû.
nem jelenti azt, nekem 35 hetesen 37 hetesnek mondta az UH, vissza is sorolták 8 nappal a szülés várható idõpontját, ami már 6 napja elmúlt... inkább azt jelenti hogy nagy baba lesz, nálam is 4 kiló felett várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kissé megijesztettek a válaszok, hogy esetleg nagy baba lesz.Az uh szerint most 3380g plusz minusz 10%.A szülésznõ szerint ez még belefér, ugyanis alacsony és vékony testalkatú vagyok. Szerintetek okozhatja a nagy súlyt, hogy sok édességet eszem?

Melyik a jobb? Nem nézel ki olyan jól tudod magadról ezt, viszont boldog vagy és meg vagy 100%ig elégedve magaddal, Vagy ha mindenki szerint "tökéletes" vagy, és tudod is h jól nézel ki viszont mégsem vagy elégedett?

Melyiket választanátok?

Legjobb válasz: Ez fura kérdés, mert ha nem néznék ki jól akkor nem lennék megelégedve magammal, tehát boldog sem lennék. Ha meg mindenki szerint tökéletes lennék, akkor elégedett lennék és tudnám hogy jól nézek ki hiszen mindenki ezt mondaná.

Ez fura kérdés, mert ha nem néznék ki jól akkor nem lennék megelégedve magammal, tehát boldog sem lennék. Ha meg mindenki szerint tökéletes lennék, akkor elégedett lennék és tudnám hogy jól nézek ki hiszen mindenki ezt mondaná.
A kérdező hozzászólása: Nehogy azt hidd...Rám mindenki azt mondja mégse vagyok elégedett és szerintem ezzel sokan vannak így :) És te tényleg azt hiszed hogy mindenki aki nem néz ki jól azok közül senki sem elégedett?Erre is sok ellenpéldát tudnék mondani :)
Hát igen, az emberek mindig többet akarnak. Egyébként második lennék.
Én inkább megbékélnék magammal, még ha nem is vagyok tökéletes. Az olyan emberek pozitív kisugárzása jóval nagyobb akik nem tökéletesek de boldogok, mint az olyanoké akik tökéletesek de elégedetlenek, én inkább boldog akarok lenni:-)
Véleményem szerint azért többsége az embereknek aki jól nézki az elégedettebb, mert aki nem nézki jól az többször panaszkodik, ilyen a barátnõm is.De az biztos igaz, hogy ha jól nézel ki, sokkal inkább lehetsz elégedett, de legfõbb a boldogság.
Az sms-nek!
Jelentkezz be > Én felvim, és ott nézd meg, hogy zöld-e, vagy, hogy mit ír.
Érdemben csak annyit tudok hozzászólni, hogy 2 éve az egyik csoporttársam is hasonlóan járt. Mindenképp hívd fel õket, lehetõleg minél hamarabb!
Ha tuti jól számolsz akkor FELEBBEZÉS!!
Szerintem 241 ponttal nem kellene erõltetni az egyetemet.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindent jól átnéztem. A pontjaimat is kiszámoltam újra.
Biztosan jó ponthatárt nézel? Azonos térítési vagy képzési formát? ANK ATK ANA stb ?
A kérdező hozzászólása: Majd ha megjött a levél és látom az indoklást és még úgy is tévesnek találom felhívom õket. Utolsó: próba szerencse ;) ez amúgy is állami.
A kérdező hozzászólása: 241:DDD és 240 volt a ponthatár. Az SMS szerint nem vettek fel sehova.
Na ezt hogyan? Az SMS nem hivatalos, a ponthatár a felvi oldalán az. Akkor ez hogyan jött neked össze? Hány pontod van? Mennyi a határ? Mennyit és mit ír az sms?
Egyelõre nem kell fellebbezni, az SMS NEM HIVATALOS!! Fellebezni a besorolási határozat ellen lehet. Lehet abban már helyesen lesz. Azért holnap egy telefont megér a dolog a felvi felé.
A kérdező hozzászólása: Nem e-felvit csináltam. Persze, nem is egybõl fellebbezni akartam. A telefont majd holnap megejtem.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm mindenesetre! :D
Szerintem is valamit elnéztél!
És tuti 241 pontod van?
Ne várd meg a levelet! Az aug elsõ felében jön majd csak meg. Már MA hívd fel õket!

Szerintetek adhat fals eredményt az AFP, ha a menstruáció szerint 19 hetes voltam, az UH szerint pedig 16+5? az UH szerint lett levéve.

Legjobb válasz: Az AFP bármikor adhat fals eredményt, 50%-os a találati aránya. Európában már csak Magyarországon alkalmazzák ezt a vizsgálatot kötelezõen. Nem sok értelme van, szóval ne foglalkozz az eredménnyel. Remélhetõleg az orvosod is így áll majd hozzá...

Az AFP bármikor adhat fals eredményt, 50%-os a találati aránya. Európában már csak Magyarországon alkalmazzák ezt a vizsgálatot kötelezõen. Nem sok értelme van, szóval ne foglalkozz az eredménnyel. Remélhetõleg az orvosod is így áll majd hozzá...
Mindig az uh szerint van számolva, tehát csak emiatt nem lesz fals az eredmény. Ugyanis a menszi napján még nem vagy terhes, gondolj bele. Kell kb 2 hét, mire beágyazódik, innen az eltérés. És józan paraszti ésszel is logikusabb az uh idõpont.
Úgy van, ahogy az elsõ mondta! Mikor én vártam az elsõ babám, nekem is mondták többen még az AFP elõtt, hogy nagyon megbízhatatlan teszt, ha nem pont idõben veszik le, simán mutathat rossz eredményt, akár pozitív, akár negatív. Azt meg ugye elég kevesen tudják teljesen biztosan, hogy mikor fogant a baba! Úgyhogy én nem is foglalkoztam nagyon az eredménnyel, bár normális volt. Egyébként tényleg nem értem miért kell erõltetni, hiszen Magyarországon kívül én sem tudom, hogy még hol csinálják. Csak a kismamákat stresszelik vele!
Én csak azt nem értem, hogy minek ez a vizsgálat? Totál pénzkidobás az állam részérõl. Egy támogatott kombinált vagy integrált tesztel jobban lehetne szûrni az esetleges kockázatokat.
Az én babám is többet van cicin, de vizet nem adok neki.
Anyatejes babának felesleges vizet adni, mert az anyatej mindent "tud", szomjoltó is.
(fili) Amit felépít az anyatej védelmi anyagokat bélfalakra, emésztõ rendszerre te szépen lemosod a vizzel. 9 hónapos a babánk és még egy csepp vizet sem kapott. Nyáron egyszer próbáltuk és kiköpte. Ez a természet rendje. Ez az anyatej csodája ott van benne minden amire a babának szüksége van.
Mostmár azért, mert hozzászoktattad a vízhez.
Ne adj neki vizet, mert felesleges az anyatejben minden megvan ami neki szomjoltasra kell. ha pedig igeny szerint szoptatod O ugyis annyit szopizik amennyi neki kell, a vizet meg issza mert adod neki.. nincs semmi baj rarakni a mellre a babat amennyiszer csak akarja, ha ehes vagy szomjas hidd el jelezni fogja ugyis!
Mert meleg van. Sok folyadékra van szüksége.

Ha a BWIN-en élőben fogadok a meccs elején, akkor a szerint a szorzó szerint kapom meg a nyereményt ami akkor volt, vagy már a megváltozott szerint?

Legjobb válasz: A fogadás idõpontján kitûntetett szorzóval! Bár ha pl 60.percben fogadsz az állítólagosan nyerõ csapatra, nagyon kevés szorzó van rajta! Ha pl a 2.percben akkor még nagyobb!

A fogadás idõpontján kitûntetett szorzóval! Bár ha pl 60.percben fogadsz az állítólagosan nyerõ csapatra, nagyon kevés szorzó van rajta! Ha pl a 2.percben akkor még nagyobb!
A kérdező hozzászólása: Okés, kössz.

Ha a repülőgépem (ottani idő szerint) délelőtt tízkor indul Ottawaból Párizsba, francia idő szerint mikor érkezik?

id?eltolódás, Föld forgásával ellentétes menetirány, menetid?..ez nekem magas.

Legjobb válasz: menetidõ + 6 óra

menetidõ + 6 óra
Kb. este 10-re vagy 11-re, ki kellene számolni.
Elméletileg délutánra meg kell érkezni, mivel a délelõtti transzkontinentális járatoknak kora estig be kell érkezni a célállomásra. Ez ilyen utas komfort dolog a légitársaságnál..

Miért van az, hogy ma a fideszesek szerint, ha a fidesz szorít meg, akkor az jó, mert meg kell lépni ahhoz, hogy majd jó legyen, de ha az mszp szorít meg akkor az népnyúzás és semmi értelem?

Mintha akkor nem kellet volna megszorítani. Sokkal kisebb bajban lennénk ha hagyták volna a megszorítás, de akkor a fidesz (és támogatói) tiltakozott ellene, ha most szorítanak meg, hogy kisebb legyen a hiány (és, hogy sok dolgot amit elbasztak megpróbálják befoltozni), az meg jó, mert az a fidesz megszorítása. Tehát már ott élünk, hogy ha nem az én pártom szorít meg az népnyúzás, ha ő, akkor annak meg hálásnak kellene lenni.

Legjobb válasz: Mert a fideszes szavazók hívõk! Vagyis õk úgy tekintenek a fideszre mint egy egyház! természetesen nem szó szerint de átvitt értelemben! Kicsit olyan mint az 1984 címû könyv ami félelmetes hisz ezek szerint az ilyen emberek valóban köztünk élnek! Annó a fideszesek legfõbb érve a fidesz mellett az volt hogy a komcsi idõk embereinek felelõsségre vonása kell és ki kell derülnie az ügynököknek! És minden fideszes ezt szajkózta! Most meg pont az ellenkezõjét hisz a fidesz most már az "óvatosan haladás" elvét hírdette meg! Magyarán ugyan az a szavazó a legfõbb célban pár nap alatt 180 fokos fordulatot vett érvelésben!! Normális ember elfordult volna a pártjától de õk észre se veszik! És iszonyat veszélyesek hisz úgy szavazzák meg a pártjukat hogy teljesen mindegy hogy az mit csinál!! Ha kitalálná hogy mindenkinek ezután indiánszögdelésben kell közlekednie akkor felvonulásokat tartanának hogy kiálljanak emellett! Az egyetlen esélyünk hogy a rengeteg normális embert, a szavazók 70-80%-át aktivizáljuk hogy leválsuk õket! mert az emberek fele most nem is szavazna mert nincs kire! Bár inkább szavazzon valaki a mszp-re, lmp-re, jobbikra minthogy valaha is a fidesz a hatalom közelébe kerüljön!!

Mert a fideszes szavazók hívõk! Vagyis õk úgy tekintenek a fideszre mint egy egyház! természetesen nem szó szerint de átvitt értelemben! Kicsit olyan mint az 1984 címû könyv ami félelmetes hisz ezek szerint az ilyen emberek valóban köztünk élnek! Annó a fideszesek legfõbb érve a fidesz mellett az volt hogy a komcsi idõk embereinek felelõsségre vonása kell és ki kell derülnie az ügynököknek! És minden fideszes ezt szajkózta! Most meg pont az ellenkezõjét hisz a fidesz most már az "óvatosan haladás" elvét hírdette meg! Magyarán ugyan az a szavazó a legfõbb célban pár nap alatt 180 fokos fordulatot vett érvelésben!! Normális ember elfordult volna a pártjától de õk észre se veszik! És iszonyat veszélyesek hisz úgy szavazzák meg a pártjukat hogy teljesen mindegy hogy az mit csinál!! Ha kitalálná hogy mindenkinek ezután indiánszögdelésben kell közlekednie akkor felvonulásokat tartanának hogy kiálljanak emellett! Az egyetlen esélyünk hogy a rengeteg normális embert, a szavazók 70-80%-át aktivizáljuk hogy leválsuk õket! mert az emberek fele most nem is szavazna mert nincs kire! Bár inkább szavazzon valaki a mszp-re, lmp-re, jobbikra minthogy valaha is a fidesz a hatalom közelébe kerüljön!!
4/4. Ha a Fidesz MOST nem akar hitelt felvenni, akkor miért teper Orbán most asz Uniónál? Ami a kommunikációt illeti, mindeg is messze jobban tudott hazudni, mint az összes többi párt. Csak te is a feltétlen, gondolkodás nélküli híve vagy a Fidesznek. A kisembereknek pedig most sokkal rosszabb, mint az elmúlt 20 évben bármikor.
Azért, mert a FIDESZ sokkal ügyesebb a kommunikációban, illetve inkább azt írnám a manipulációban. Szegény Gyurcsány még volt olyan balek, hogy a nevére vett egy a mostaninál kisebb megszorító csomagot, és õ magyarázgatta, hogy nem is fog ez annyira fájni. Orbán van olyan fifikás, hogy szegény Széll Kálmánnal viteti el a balhét, róla nevezték el a megszorítócsomag-sorozatot, és Cséfalvay államtitkár ismertette a részleteket. Orbán és hû társa, Matolcsy meg csak a víziókkal foglalkoznak, azt vázolgatják, hogy milyen jó lesz majd jövõre. A piszkos munkából meg látszólag szépen kimaradnak. Nekem elég 10 másodperc, hogy ezt átlássam, másnak sajnos évek kellenek, ezért az orbánizmus a magyar körülmények között mûködik.
"Azért, mert a FIDESZ sokkal ügyesebb a kommunikációban, " Mint Fideszes azt mondom, hogy a Fidesz leggyengébb pontja az pont a kommunikáció... A két megszorítással annyi bajom van, hogy míg az MSZP megszorított, mellette hitelt is vett fel. És a kettõnek együtt abszolút nincs értelme. A Fidesz nem akar hitelt, amit nagyon jól tesznek. Sajnos az elõzõ 20 év látszólagos jóléte (amibõl a kisember semmit sem látott) nem volt már tartható. Igazából 2006 után az MSZP-nek kellett volna komoly megszorításokat csinálnia és elkerülni a hitelezést. Õszöd után úgyis mindegy lett volna már nekik, hogy mitõl veszítenek a népszerûségbõl, viszont most nem itt tartanánk.
mert ez valóban így van
Hát ezen röhögtem kínomban én is, hogy mikor az MSZP akarta bevezeti ezeket az adókat, akkor kézzel-lábbal tiltakozot a Fidesz;most meg õk csinálják. "Tehát már ott élünk, hogy ha nem az én pártom szorít meg az népnyúzás, ha õ, akkor annak meg hálásnak kellene lenni."-pontosan ez megy.
A drága adóhalmozó politikusaink nyakát kellene megszorítani meg azoknak a hülye birkáknak a nyakát, akiknek ez még tetszik is!
"Hát ezen röhögtem kínomban én is, hogy mikor az MSZP akarta bevezeti ezeket az adókat, akkor kézzel-lábbal tiltakozot a Fidesz;most meg õk csinálják." Pontosítok: nem akarta, hanem bevezette.
Pontosa., A fityesz kézzel lábbal tiltakozott , népszavazást csinált és sokkal nagyobb megszorításokat eszközöl, mint amit vétozott.
A kérdező hozzászólása: "Most a Jobbik ugyan uszíthatna, de hát havi 30 milla fejenként a két kereskedelmi TV-nek, és meg sem említik õket." a tv2-õt annyira nem tudom, de ha néha nézel rtl-t ott azért elég sûrûn bírálják a kormány munkáját mind a híradóban, mind a házon kívülben.
Az MSZP idejében mindig a FIDESZ uszította a népet. Most a Jobbik ugyan uszíthatna, de hát havi 30 milla fejenként a két kereskedelmi TV-nek, és meg sem említik õket. (Jó mondjuk állandóan pert nyer a Jobbik, de az nem olyan .)
A kérdező hozzászólása: "A kisember viszont belerokkan az újabb, évi tízezrekben mérhetõ költségekbe!!!" Jövõre a tegnapi adóknak hála, átlagosan 30-40 ezerrel megye el több évente.
A kérdező hozzászólása: "Csak most az idõhúzásunk havonta 20-30 milliárdba kerül. Ha szeptemberig húzzuk a dolgot akkor vagy 200-250 milliárdot buktunk éves szinten. " A molnál láttuk, hogy kit érdekel egy kis veszteség. Sokkal jobb volt Orbánnak, hogy ha õ veszi meg 80 milliárddal drágábban, mint mikor Bajnai akarta.
A kérdező hozzászólása: "A hitelfelvétel meg nagyon jó döntés volt!!" Az igaz, hogy az IMF hitel kellet. Nézzük csak meg a görögöket. Elõször nem kellet, majd államcsõd, majd mégis felvették. Mi ezt megelõztük. DE más országok is csak akkor kezdték el felvenni mikor ugyanúgy mint mi közel voltak a csõdhöz. Persze azóta itthon már megint volt csúcson a csõdkockázat.
A kérdező hozzászólása: "Mint Fideszes azt mondom, hogy a Fidesz leggyengébb pontja az pont a kommunikáció... " Ez azért fogós dolog. Itthon mindent úgy kommunikál le, hogy az nem megszorítás, meg az nekünk csak jó és örüljünk az úja adóknak (ezen be is haltam, mikor a fideszes képviselõ, nem értette, hogy miért lenne rossz a távközlési adó, inkább örülni kellene neki, mert nem beszélünk majd sokat.), közben külföldön az ellenkezõjét mondják. Csak azt felejtik el, hogy az újságírók tudnak angolul és értik, hogy mit mondanak. A két kedvencem, mikor itthon szidták Bajnait, kint megdicsérték és ami nem rég volt, hogy amit az Eu-bak küldtek levelet abban konkrét megszorítást írnak, majd mikor rákérdeztek az volt a válasz, hogy rosszul lett lefordítva, mert nincsenek megszorítások.
A kérdező hozzászólása: "Igazából 2006 után az MSZP-nek kellett volna komoly megszorításokat csinálnia és elkerülni a hitelezést." De kik is voltak akik a legjobban ellenezték a megszorítást? Pont azok akik most ugyanúgy megszorítanak. Azt akkor is tudták, hogy kellene a megszorítások, csak ugye a népszerûség fontosabb. Így a megszorítások töredékét tudták bevezetni. Közvetett módon nem csak az mszpt (persze jogosan) lehet hibáztatni.
A kérdező hozzászólása: "A két megszorítással annyi bajom van, hogy míg az MSZP megszorított, mellette hitelt is vett fel. És a kettõnek együtt abszolút nincs értelme. " Akkor ebben pont hasonlít a fideszre. Csak a fidesz nem konkrétan hitelt (pl IMF) vesz fel, hanem államkötvényt bocsát ki. Tavalyi év elején volt az eddigi legnagyobb nemzetközi kötvénykibocsátása Magyarországnak. ÉS ez ugye így jobban hangzik, de közben ugyanaz mint a hitel. És azt se felejtsük, hogy tavaly azért tudták a hiány 3% alatt tartani mert beolvasztatok a költségvetésbe az mnyp pénzekbõl. A nélkül 7% lett volna. ÉS azt se, hogy az idei év elején volt csúcson a nettó államadósság. De ha csak az elsõ pontot vesszük figyelembe, akkor is látszik, hogy a fidesz ugyanúgy a hitelekre (államkötvényre) apellál.
Szerintem alig van a "világon" csatorna a Hir vagy Echon kivül, ami ne bírálná a fidesz nagyon érdekes polgári pártoktól eltérõ politikáját, ami látszólag a hatalom megtartására és megszilárdítására törekszik. Látszólag hazafias gyakorlatilag ÖNÖS /vagyongyarapítás/ érdekek motiválják. Igaz egyik kutya másik eb. Itt már csak egy harmadik forradalom hozhat teljes- és mindenki számára igazságosabb változást.

Ha uh szerint 2 héttel idősebb a baba, akkor a szülés időpontja is változik? Előbb jöhet? Mensi szerint ma vagyok 35. hetes, uh alapján 37 hetes! Mensi szerint vagyok kiirva május 18-ra.

Legjobb válasz: Én 33 hetes terhes voltam, amikor 2 héttel idõsebbnek nézett ki a kisfiam uh-n. Vissza is rendeltek 2 hét múlva, de akkor valamennyit visszavett a növekedésbõl. Ennek ellenére 18 nappal elõbb született a kiírt idõpontnál majd 4 kg-al és 54 cm-el.:) Lehet hogy elõbb jön, mert 2 hét csúszás benne van a pakliban, elõbb is jöhet annyival, de késõbb is. De az is lehet csak, hogy szép nagy baba lesz.:)

Én 33 hetes terhes voltam, amikor 2 héttel idõsebbnek nézett ki a kisfiam uh-n. Vissza is rendeltek 2 hét múlva, de akkor valamennyit visszavett a növekedésbõl. Ennek ellenére 18 nappal elõbb született a kiírt idõpontnál majd 4 kg-al és 54 cm-el.:) Lehet hogy elõbb jön, mert 2 hét csúszás benne van a pakliban, elõbb is jöhet annyival, de késõbb is. De az is lehet csak, hogy szép nagy baba lesz.:)
Nem törvényszerû. Nekem a fiam volt mindig nagyobb 2 héttel az Uh-n mért adatok alapján, de 39+6 napon programozott császárral jött a világra, de úgy hogy semmi fájásom nem volt. Téraránytalanság miatt, és faros fekvésbõl adódóan döntöttek a progi császár mellett. 4790g-mal és 54 cm-vel jött világra. :-) Igazi óriás baby-m volt:-)
Nem feltétlenül. Ha már kezdetben, tehát az elsõ uh-on is látszik a 2 hetes lemaradás, akkor igen, valószínû, hogy késõbb fogant, de ha az elején még megfelelt a korának, és csak mostanában nõtt így meg, akkor az egyértelmûen csak a genetikai adottságok, és nem a kor függvénye, szóval nagy babára kell számítani. :) Barátnõméknél is ez volt, elõre is hozták végül a szülés várható idõpontját, de nem hogy nem jött elõbb a baba, de még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. :)

Ha a baba igeny szerint szopott (tehat mas szoval eleg ossze vissza) akkor ha elkezdjuk a hozzataplalast hogy fog beallni a rend?

Pl.reggel kilenckor szopott akkor az uzsonna hanykor lesz?Mikor adjam az almalet neki?Kilenckor?Hat honapos.

Legjobb válasz: Az én fiam is igény szerint szopott, de ez nem gond. Mikor elkezded a hozzátáplálást elõször csak kóstoltatsz vele mondjuk a reggeli szopi után "tízóraira" egy kis almalét, aztán a nap többi részében pedig igény szerint szoptatod továbbra is. Késõbb majd mikor ki akarsz váltani nála egy étkezést, pl. az ebédet, akkor pedig dél, 13 óra körül elõbb adod neki a kaját és csak utána szoptatod meg. Egy idõ után már nem fogja igényelni evés után a szopit. Nálunk most így van : 8 ó szopik, 10 ó körül kap gyümölcsöt, 11:30 ó körül szopik, 13 ó körül husis ételt kap, 15 ó körül szopik, 17 ó körül fõzeléket eszik, 20 ó körül szopik, éjjel is ahányszor igényli, általában 2x kel még fel.

Az én fiam is igény szerint szopott, de ez nem gond. Mikor elkezded a hozzátáplálást elõször csak kóstoltatsz vele mondjuk a reggeli szopi után "tízóraira" egy kis almalét, aztán a nap többi részében pedig igény szerint szoptatod továbbra is. Késõbb majd mikor ki akarsz váltani nála egy étkezést, pl. az ebédet, akkor pedig dél, 13 óra körül elõbb adod neki a kaját és csak utána szoptatod meg. Egy idõ után már nem fogja igényelni evés után a szopit. Nálunk most így van : 8 ó szopik, 10 ó körül kap gyümölcsöt, 11:30 ó körül szopik, 13 ó körül husis ételt kap, 15 ó körül szopik, 17 ó körül fõzeléket eszik, 20 ó körül szopik, éjjel is ahányszor igényli, általában 2x kel még fel.
Nálunk úgy volt, hogy a szopi 10-11 hónapig összevissza, a kajánál viszont próbáltam tartani valamiféle rendszert. Én úgy vettem észre, hogy a kettõnek semmi köze nem volt egymáshoz. Vagyis simán evett szopi után, és fordítva is. Eleinte nem annyira érdekelte a kaja, aztán átfordult a dolog, és a szopi csak komfortfunkciót töltött be. Most egy éves, még napi 2x szopik, és 5x eszik szilárdat.
Én 5, 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, igény szerint szoptattam. Nálunk annyi volt, hogy a kóstoltatás elõtt legalább 2 órának kellett eltelni a legutóbbi szopi után. Különben nem volt elég éhes, és nem akart enni. Így reggel 7-kor szopizott, fél 10 fele hozzátáplálás, és a nap többi részében újra igény szerint. Aztán így kiváltottuk a délutáni szopit is. Valami ilyesmi volt: 7 szopi 9-10 gyümi 12 szopi 14 gyümi... stb.. Végülis igény szerint szopott, de akkor már próbáltam valamiféle rendszert felállítani, ami aztán 11 hónaposan lett végleges. Az én babám csak akkor volt hajlandó mást is enni az anyatejen kívül, ha kellõképpen kipihent volt és éhes. Üdv
Mire kiváltod a kóstolgatós és szoktatós korszak után az elsõ kaját, addigra kialakul hozzá a napirend. Én a délelõtti gyümölccsel kezdtem mindig, ha késõn szopott reggel, akkor kicsit késõbb adtam, ha korán, akkor kicsit korább, amikor meg már elég nagy mennyiség volt, amit kanállal evett, belõttem 10-re, és 8 után már nem hagytam szopni. 8 elõtt mindenképp evett valamikor 5 és 8 között, szóval az éhenhalás nem fenyegette, ha nagyon éhes volt, már fél tíz körül is megkapta a gyümölcspürét, elõbb viszont nem. Mire az ebéd kiváltásához értünk, beállt, hogy fixen 7 körül szopott reggel, 10-kor kérte a gyümit, és fél egy körül éhezett meg az ebédhez. Nekem mindegyik után szopott egy keveset, még egy éves korban is, kvázi ivás helyett. Csak a rendes darabos ételek kezdésekor, amikor már rendesen volt foga, akkor kezdett vizet kérni, és elhagyni a cicit kaja után.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!