Találatok a következő kifejezésre: Ha a szeretnénk felvenni (5 db)

Hány %-nak kell meglennie saját erőnek, ha úgy szeretnénk felvenni lakáshitelt, hogy ne kérjenek kezest, fedezetet és jövedelem igazolást, hanem a megvásárolandó lakás legyen a fedezet?

Sajnos nem vagyunk bejelentve és fedezetünk nincs,tehát ez az út nem járható. Vagy ilyenkor nem tudunk kérni lakásvásárlási hitelt?

Legjobb válasz: Sajnos ez a válság miatt a bankok nagyobb önrészt kérnek.De a jövedelemigazolás az mindenképp kell mert attól hogy a lakást a fedezet mi a biztosíték hogy fizetni tudod a törlasztõrészleteket.A másik teljes vételárat nem fogod megkapni hitelre.

Sajnos ez a válság miatt a bankok nagyobb önrészt kérnek.De a jövedelemigazolás az mindenképp kell mert attól hogy a lakást a fedezet mi a biztosíték hogy fizetni tudod a törlasztõrészleteket.A másik teljes vételárat nem fogod megkapni hitelre.
Létezik tisztán fedezet alapú hitel, ahol nem kérnek jövedelemigazolást (ERSTE, AXA)és vannak az egyéb finanszírozók (Osztrák hitel, Lombard)akik szintén adnak hitel jövedelem nélkül is, de legalább 50-60% önrészt várnak el és a kamat is jóval magasabb, mintha igazolnátok jövedelmet. Több bank pl megelégszik 3 havi bankszámlára érkezõ jövedelelmmel és máris jövedelemalapon ad hitelt sokkal jobb feltételekkel, mint jövedelem nélkül.
Jellemzõen az az alapállapot, hogy amit megveszel az a fedezet... Nem tudom mennyire szigorodtak a feltételek a válság miatt, de korábban 15-20% önrészt vártak el minimum.
Nekem egy hitelekkel foglalkozó ismerõsöm azt mondta, hogy most 30-40% önerõ kell a hitelekhez.
A 2. válaszoló vagyok. Viszont jövedelemigazolást én úgy tudom, hogy minden esetben kérnek a hitelbírálathoz.
jövedelemigazolás nélkül nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: Nem a teljesre kellene a hitel, hanem kb 60%-ra azaz 40 körül tudnánk lerakni. Akkor ezek szerint kicsi az esély és mindenképpen valami bejelentés kellene. Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha a szocpolt szeretnénk felvenni lakásvásárláskor hány éven belül kell gyereket vállalni? Mi dönthetjük el, vagy van erre szabály?

Legjobb válasz: Én sem értem, hogy miért kell olyan kérdést feltenni, amit simán ki lehet guglizni. Na mindegy. A szocpolt már nem lehet beígért gyerekre felvenni, nemrég módosítottak rajta. Csak a már meglévõ után igényelhetõ.

Én sem értem, hogy miért kell olyan kérdést feltenni, amit simán ki lehet guglizni. Na mindegy. A szocpolt már nem lehet beígért gyerekre felvenni, nemrég módosítottak rajta. Csak a már meglévõ után igényelhetõ.
most komolyan. beírod a keresõbe, hogy szocpol és ez az elsõ találat. http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg bocs, azt hittem ez az oldal arra való, hogy feltegyük a kérdéseinket... Amúgy igazad van, hogy beírthatom a google-ba, de igazából tapasztalatokra voltam kíváncsi... Mondjuk, hogy volt e valaki aki kicsúszott ebbõl az idõbõl és mi történt... Egyébként meg ilyen alapon a kérdezõk felét le lehet dorongolni, hogy miért nem írja a be a keresõbe amit akar. De azért köszi a választ, elolvastam, hasznos volt.

Autóhitel esetén lehet-e két tulajdonosa a gépjárműnek, illetve ha azt szeretnénk, hogy az autó közös tulajdon legyen, közösen kell-e a hitelt felvennünk?

Párommal nem vagyunk papíron élettársak, de az új autó árába egyenlően fizetünk bele, a fennmaradó részre pedig hitelt szeretnénk, amit közösen fizetünk majd. Mivel hivatalosan nincs nyoma, hogy együtt élünk, nem szeretném, ha csak egyikünk nevén lenne az autó...Az üzembentartó én leszek a biztosítási magasabb bónuszaim miatt, de ugyebár a tulajdonjogot tekintve ez mellékes...

Legjobb válasz: Én még nem láttam olyant, hogy két tulajdonos legyen autónál bejegyezve, mint pl. ingatlan esetén...

Én még nem láttam olyant, hogy két tulajdonos legyen autónál bejegyezve, mint pl. ingatlan esetén...
A kérdező hozzászólása: Létezik "közös tulajdon" bejegyzés a forgalmiban, csak nem tudom, hogy a hitel felvételénél mi a teendõ?
Hitelt csak 1 névre, egy személyre lehet felvenni. A másik lehet a kezes, hogyha nem fizet az adós, hosszú huzavona után mennek hozzá. Viszont jó tanácsként mondom (tapasztalatból), hogyha elváltok, vagy szétmentek a hitel hitel marad és fizetni kell tovább, különben jön a végrehajtó bácsi, meg a fizetési tiltás, aztán ha ott sincs pénz, a kezes.
A kérdező hozzászólása: Akkor a kezes ill.az adóstárs ugyanaz? Még mindig nem tudom, hogyan kerülhet a forgalmiba a "közös tulajdon" bejegyzés. (Mert létezik ilyen) A hitel visszafizetésével nem lesz gond, csak töredéke a teljes vételárnak, és mivel egyforma összeggel "szállunk" bele mindketten, épp ezért szeretnénk, ha közös tulajdon lenne.


Van egy gyermekünk, és szeretnénk felvenni a szocpolt, a második babát is beválalnánk, de a párom családi házában élünk, tetötér beépitésre is lehet-e? Ha valaki hasonló helyzetben feltudta venni kérem irjon.

Legjobb válasz: ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.

ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.
Ha A neveteken van igatlan nem lehet felvenni!Nekünk sem adták!Elkell adni , és venni egy másikat!
Szia! Ha a neveteken van, akkor is lehet, csak meglegyen a megfelelõ szobaszám. Ha már egy gyerek megvan, akkor is lehet megelõlegezõt felvenni az útban lévõre, csak 2 gyereknél többre nem, és max annyit adnak, amennyi a beépítés költsége. Üdv.: Anna
Szia az elözö hülyeséget irt nem LEHET FELVENNI!cSak akkor ha eladjátok azt vesztek másikat!A lényeg a szocpol igénylésénél nem lehet a neveteken lakás, illetvel ház!

Ha 10 millió forint hitelt szeretnék felvenni, annak kb. mennyi lenne a havi törlesztőrészlete? És mik a feltételei? Házat szeretnénk venni.

Nem tudom, hogy ezt így meg lehet -e mondani, de ha valaki tudna segíteni, megköszönném!

Legjobb válasz: hiteltanácsadó tud segíteni, de önrész nélkül beles se vágj

hiteltanácsadó tud segíteni, de önrész nélkül beles se vágj
szerintem vegyél lakást inkább. pesten nem belvárosban, pl zuglóban már kaphatsz 8milláért lakást. ha van mondjuk 4millád, akkor mellé felveszel 4et és ennyi. addig nyújtózkodj... (ahogy Hofi mondaná: "drága aranybogaram... tényleg azt hitted, hogy lesz takaród?"
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Szóval, egyrészt mindenképpen házat szeretnénk, másrészt, nem pesten. Zala megyeiek vagyunk. Szóval marad a dunántúl, de még nem tudjuk hova is lenne érdemes. 3 milla önrész lenne, max. 4.
Mi 9, 4 milláért fizetünk 120-at havonta (hitelfedezeti biztosítással mindennel együtt).
Ha 10 mill körül szeretnél felvenni, akkor a havi törlesztõd 80ezer - 130ezer között lehet pénzintézetektõl függõen. Igény szerint, akár hitelfedezeti biztosítással kombinálva. A feltételek: 1. Ne legyen senki, aki a hitelfelvételben szerepel a BAR listán. 2.Legyen havi szinten befolyt - munkáltató által, és bankszámlával, vagy apeh által igazolt jövedelem 250ezer forint körül. A bank mit fogad el az a kiszámolt havi törlesztõd nagyságától is függ. A bank mit fogad el. Ez lehet megosztott jövedelem, azaz adós, adóstárs(ak) együttese. 3.A terhelendõ ingatlan forgalmi értéke 18mill körül legyen. Természetesen kevesebb igényelt összeg csökkent a fenti összegek nagyságát. Ha szeretnéd, hogy utánanézzünk, írj privit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Azt hiszem eláshatjuk magunkat a föld alá. Eléggé el vagyok keseredve, mert kezd elveszni az összes reményem, hogy nekünk lesz valaha saját otthonunk. A férjem nemhogy 250-et, de még 100 ezer forintot sem keres. Én gyed-en vagyok, úgyhogy errõl ennyit. Nem tudom mi lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!