Találatok a következő kifejezésre: Ha a szedek, akkor is ki (5 db)

Ha a tabit szedek, akkor is ki kell rántania mielőtt elmegy?

Legjobb válasz: Nem kell, hiszen a tabi megvéd a nemkívánt terhességtõl. Persze fontos, hogy mindig bevedd.

Hát ha elkezded szedni , utána elvileg 2 hétig még gumival is kell védekezni, de ez az idö szinte minden gyogyszernél más, ha feliratod kérdezd meg a dokit a biztonság kedvéért.
Dehogy kell kivenni, nyugodtan beléd élvezhet a barátod... persze rendesen kell szedni a tabit, mindig idõben kell bevenni.
Mennyi ideje szeded?(fontos kérdés)
Nem kell kivennie idõ elõtt. Csak tényleg rendesen szedd a tablettát! :)
Nem kell, hiszen a tabi megvéd a nemkívánt terhességtõl. Persze fontos, hogy mindig bevedd.
A nögyógyász meg fogja mondani mennyi idö után lehet más fogamzásgátlási módszerek nélkül nemiéletet élned. De általában az elsõ doboznál még máshogy is kell védekezned...Nem elég a gyógyszer az elsõ párhónapban...
Ha rednesen szeded a tabit van védettség akkor minden nélkül szeretkezhettek.
A kérdező hozzászólása: A lényeg az lenne, hogy hogy tud úgy belémélvezni, hogy mellette nincs óvszer se semmi olyan ami kiábrándít vagy "útba van"? Biztos van egy ilyen módszer. És elvileg tabletta mellett nem eshetek teherbe..
megjegyzem a kirántás nem a legszerencsésebb módszer a védekezésre szóval ne lepödj meg ha véletlen terhes leszel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!
2. válaszoló vagyok. Valamelyik elsõ naptól véd, valamelyiknél az elsõ ciklust még ki kell várni, de leginkább az utóbbit ajánlják a biztonság kedvéért. Attól is függ, hogy a ciklus elsõ napján kezded el szedni (menstruáció elsõ napja) vagy max. az 5. napján. Gondolom, mész elõtte nõgyógyászhoz, mivel csak õ írathatja fel neked. Szóval szerintem kérdezd meg, hogy az adott gyógyszer mennyi idõ után véd, de szerintem õ fel fog világosítani mindenrõl a tablettával kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ha tabit szedek*
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ után* Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Még nem szedem, azért kérdezem, hogyha majd fogok, akkor azt mégis hogy... mennyi idõ nem kell kivennie?
A kérdező hozzászólása: Köszi!
ki is panirozhatja :) )

Fogamzásgátlót szedek több mint fél éve.4 hetente mindig úgy jön ki, hogy még 7végén is "beteg" vagyok amikor a párommal lehetnék viszont ha egy nappal előbb venném be a gyógyszert akkor már nem lennék "beteg" 7végére. Ez lehetséges?

Ha szombat helyett pénteken kezdeném szedni a gyógyszert akkor egy nappal elöbb "betegednék" meg és akkor egy nappal elöbb lenne vége jól gondolom?

Legjobb válasz: Bár annyira nem értek hozzá, szerintem ne szedd össze vissza. Ez a "beteg" vagyok rossz hozzáállás. Sose hallottam még.

Bár annyira nem értek hozzá, szerintem ne szedd össze vissza. Ez a "beteg" vagyok rossz hozzáállás. Sose hallottam még.
nekem is mindig hétvégére esik a menzeszem, de nem zavar. Egyszer csinálhatsz ilyet, de nem ajánlom, hogy összezavard a szervezetedet. Viszont nekem volt olyan, hogy 21 helyett 20at vettem be, mert egyszer 2ot kellett es akkor tartottam 7 napot, igy onnantol egy nappal hamarabb el kellett a kovetkezõt kezdeni, de pár hétig nagyon szédültem és fura volt.
Nem fog átállni, mert már fél éve szeded, bírd ki azt az egy 7végét, amikor nem szeretkeztek.Ne zavard össze a hormonháztartásodat!
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy én koleszos vagyok így csak 7végente lehetek együtt a barátommal, amugy engem sem zavarna!Talán képes átállni a szervezetem!?
Tudom, hogy milyen rossz, én is hasonló cipõben járok, de mégis kibírom, hisz csak egy hétvégérõl szól. Nem kísérletezek, mert akkor félek, h megint jól összezavarodik a szervezetem!

Ha Egyfázisú fogamzásgátlót szedek (tehát minden szem ugyanazt tartalmazza) akkor is számít hogy a levél melyik hetéből maradt ki a gyógyszer? (5. szem kimaradt, azt mondták, hogy első héten legveszélyesebb) igaz?

Legjobb válasz: Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).

Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).
számít annál is.. és a betegtájékoztatóban egészen biztos hogy benne van hogy hogyan kell a kihagyot gyógyszert pótolni/nem pótolni..... enyémnél is benne van

Belement egy vékony drót a kézfejembe, pont oda, ahol előzőleg már volt műtve. Azt mondta a doki, csak akkor szedi ki, ha begyullad. Most gennyezik, fáj és vörös. Azt mondta ha ott újra műtené, akkor le is bénulhat a kézfejem. Mennyi esély van erre?

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos, de szenvedtem már balesetet. Véleményem így a következõ: a normális orvos mindig a legrosszabbat mondja, hogy fel tudj rá készülni. Szóval nem valószínû, hogy lebénul, de ez a legeslegrosszabb, ami elõfordulhat. Ha egy mûtött testrészt újra megmûtenek, akkor az már sosem lesz tökéletes, de szerintem fölösleges aggódnod.

Nem vagyok orvos, de szenvedtem már balesetet. Véleményem így a következõ: a normális orvos mindig a legrosszabbat mondja, hogy fel tudj rá készülni. Szóval nem valószínû, hogy lebénul, de ez a legeslegrosszabb, ami elõfordulhat. Ha egy mûtött testrészt újra megmûtenek, akkor az már sosem lesz tökéletes, de szerintem fölösleges aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy érted, hogy sohasem lesz tökéletes?
Hát, hogy érzékeny lehet melegre hifegre idojárásváltozásra, néha fájhat egy kicsit, meg iylenek.Szoval mint pl egy mmutott térdnél is az sosem lesz már ugynolyan, nem tudsz vele ugyanugy focizni meg sportolni mert kicsit fáj ha nagyon megerolteted meg ilyesmik.

Ha holnap alkalmi sminket csinál nekem a kozmetikus és nekem meg ki kellene a szemöldököm is szedetni, akkor nembaj hogy aznap szedi mikor sminkkel is?

Nem lesz ett?l csúnya a sminkem?

Legjobb válasz: Nem, nekem ha kiszedi a kozmetikus a szemöldököm még csak piros sem marad körülötte pedig elég dús :D

Nem, nekem ha kiszedi a kozmetikus a szemöldököm még csak piros sem marad körülötte pedig elég dús :D
Nyugi, nem lesz semmi gáz. Ha kicsit piros lenne, úgyis tesz majd rá korrektort, ha már sminkel is :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!