Találatok a következő kifejezésre: Ha a szedek, (1712 db)

Én a yasmin fogamzásgátló tablettát szedem. Az gondot okozhat, ha nem szedem pontosan, vagyis van úgy, hogy egy nap 2 szemet szedek be, mert elöző napit elfelejtettem?

Legjobb válasz: En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.

En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.
Hát az elég nagy baj, ha nem szeded rendesen! Nem szabad játszadozni vele! Állítsd be a telefonodon, hogy minden nap ugyanabban az idõben jelezzen!!!
Igen, gond.Az a lényege hogy szabályosan szedd.

Mennyi esélye van, hogy terhes leszek ha rendesen szedem a fogamzásgátlót, szabályosan és a barátom sex közben belém élvez?

Legjobb válasz: Kevesebb mint 1% esélyed van. Tabletta mellett akkor szoktak teherbe esni (100-ból 1 ugye), ha nem szedik megfelelõ idõben, vagy ha antibiotikumot is szednek, vagy hasmenésük van stb, és nem alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ha normálisan szeded a tabit, gyakorlatilag biztos, hogy nem esel teherbe.

Kevesebb mint 1% esélyed van. Tabletta mellett akkor szoktak teherbe esni (100-ból 1 ugye), ha nem szedik megfelelõ idõben, vagy ha antibiotikumot is szednek, vagy hasmenésük van stb, és nem alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ha normálisan szeded a tabit, gyakorlatilag biztos, hogy nem esel teherbe.
Az elõttem szólónak van igaza, az esély jóval nagyobb mint 99%, ha rendesen van szedve a tabi. Egyébként olyan 99.9%-ra van írva a biztonság, de gyakrolatilag még ennél is magasabba védettség, az a 0.1% az esetleges kisebb napi étkezési/hormonális változástól lehetséges. B.P.
100-ból 1 az esély arra, hogy terhes leszel. A tabletta 99 százalékos védettséget nyújt.
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat :)

Ha így szedem a fogamzásgátlót akkot mi van?

Vannak rajta napok: hétf? -> kedd stb. Mi van, ha én úgy szedem, hogy Hétf? -> csütörtök -> vasárnap stb. Minden egyes szembe ugyan az a hatóanyag van? Akkor minek vannak rajta nyilak meg napok? O.o

Legjobb válasz: Ha egyfázisú, akkor tök mindegy hogy szeded. Ha többfázisú, és rosszul szeded, az ciki. Nm fog hatni, összevissza fogsz vérezni meg még ki tudja mi bajod lesz. Azért vannak rajta a napok, hogy ne [email protected] el. Így láthatod, hogy vettél-e már be aznap vagy sem... Még így is sokan elrontják, pedig nem túl nehéz...

Ha egyfázisú, akkor tök mindegy hogy szeded. Ha többfázisú, és rosszul szeded, az ciki. Nm fog hatni, összevissza fogsz vérezni meg még ki tudja mi bajod lesz. Azért vannak rajta a napok, hogy ne [email protected] el. Így láthatod, hogy vettél-e már be aznap vagy sem... Még így is sokan elrontják, pedig nem túl nehéz...
Mondjuk onnan, hogy bele van írva a tájékoztatóba. De a Dienille a épp egyfázisú. De miért nem jó neked sorba szedni?
igazából semmi, csak így jobban nyomon tudod követni. meg nem zavarodsz úgy bele.
nekem is olyan :D én vettem már be úgy h hétfõ helyett keddet vettem be és semmi bajom nem lett
Nekem is dienille van, tök mind1 hogy szeded. Bár sztem érdemes mondjuk a szerdai tablettát szerdán bevenni, és így folytatni.
A kérdező hozzászólása: Honnan tom, hogy milyen? Am dienille
A kérdező hozzászólása: nincs a sorral semmi bajom. Csak nem otthon vok, és otthonhagytam a tabit. És ma kell bevennem az elsõt, barátnõmtöl meg az uccsó elõttit kaptam meg :D Ha nem nem baj, akkor Oks. Köszi mindenkinek ;)

Mikor csiáljak terhességi gyorstesztet ha fogamzásgátlót szedek? Nem volt semmi baj, csak nem olyan régóta szedem és még nincs meg a bizalom a tabi iránt.

Legjobb válasz: bíz benne nyugi, ne dobj kb ezer forintot a tesztre. Hidd el nincsen semmi baj, ha az elõírtaknak megfelelõen szeded. Tényleg bízzál benne!

bíz benne nyugi, ne dobj kb ezer forintot a tesztre. Hidd el nincsen semmi baj, ha az elõírtaknak megfelelõen szeded. Tényleg bízzál benne!
Be kell állnia a mensidnek, olyan 3-4 hónap, 3-4 levél beszedte után rendezõdik, de ha ennyire parás vagy: 1. ahelyett hogy itt pötyögsz csináld meg a tesztet, 2. keresd fel a dokid és szólj neki.
A kérdező hozzászólása: remélem igaza van a párodnak:)
én is dienille-t szedek :) most kezdem majd el a második levelet nekem a levél abbahagyását követõ napon egybõl megjött egyébként én se nagyon bízom benne még xD hogy egy ilyen pici bogyó képes "megvédeni"... párom nyugtatott, hogy ha sok millió nõ szedi és náluk nem volt gond, akkor nálam se lesz
A kérdező hozzászólása: ez a negyedik hónap, hogy szedem. a neve: dienille elsõ két hónapban a szünet második napján jött meg, de a harmadik hónapban 1 napot késett, csak a harmadik napon jött meg....ezért aggódom
mi az, hogy gumi mellett megjött a havid és az volt a támpont? gyógyszer mellett is menstruálni fogsz remélem tisztában vagy vele. pont olyan támpont mint a gumi mellett.
bármikor csinálhatsz de tényleg nem sok értelme van, az együttlét után 14 nappal mutat eredményt. akkor lehetsz biztos abban h nem vagy terhes ha két hétig nem vagtok együtt és úgy csinálsz tesztet, de ez teljesen logikátlan, fölösleges, a gyógyszer véd.
Mióta szeded a tabit?Milyet szedsz? Biztos már beállt tõle a vérzésed és így percre pontosan tudod, hogy mikor kell megjönni. Maradj türelemmel, ha késne, akkor csinálj tesztet. Hiába korszerûek a tesztek, tévedhetnek.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy bíznom kéne benne, csak hiányzik egy támpont, hogy lássam az eredményt, hogy tényleg védve vagyok. Mert amikor még gumival védekeztünk akkor egyértelmû volt, hogy na megjött a havim és akor minden oké. De most nincs semmi ilyen, csak egy teszt amitõl biztos lehetek a tabiban csak nem tudom mikor csináljam meg...
A kérdező hozzászólása: csinálok tesztet ahogy tudok, de a kérdés nem az volt, hogy csináljak-e hanem hogy mikor tegyem, hogy tuti eredményt kapjak.

Fogamzásgátlót szedek már több mint 1 hónapja, és most egy kicsit megvagyok fázva és szedek mellette gyogyszereket, sinecodot, doxycyclin-zentivát, és c-vitamint is meg béres cseppet, baj ha ezeket szedem a fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.

szerintem nem gond, de jobb ha védekeztek óvszerrel is a barátoddal. gyengíthetik a tabi hatását. amit abba hagyod még utána is jó ha védekeztek kb 2-3 hétig, de lehet jobb ha abban a hónapban még.
A Doxycyclin egy antibiotikum, ami a fogamzásgátlók hatását csökkenti. Abban a ciklusban, amelyikben ezt szeded, a fogamzásgátló gyakorlatilag nem véd, tehertbe eshetsz mellette. Gondoskodnod kell másféle védekezésrõl is.

Ha fogamzásgátlót szedek és valahogy mégis teherbe esek - de erről nyilván nem tudok - de tovább szedem a bogyót akkor a 7 napos szünetben ugyan úgy lesz megvonásos vérzés?

Tudom hogy kicsi az esélye de elfelejtettem bevenni egy bogyót, másnap szeretkeztünk párommal és most elgondolkodtam, ha én vagyok az a 0,001% aki teherbe esik azt honnan tudom meg? :)

Legjobb válasz: Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0,001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0, 001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Ha fogamzásgátlót szedek és a gyógyszerszünetben megjön biztosan biztos nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......

ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......
Megjöhet, hiszen az nem természetes menstruáció, csak megvonásos vérzés.
Nem kell, csak ha Marketrõl szeded le. Csak simán ASTRO File Manager-rel megnyitod és feltelepíti.
A kérdező hozzászólása: Az ASTRO File Manager mit csinál? Ez az alap program?
A kérdező hozzászólása: Az enyémen Documents To Go van. Az is jó?

Ha folyamatosan szedem a fogamzásgátlót, és nem hagyok ki havonta egy hetet, akkor abból lehet probléma?

Csakmert véletlenül elfelejtettem szünetet hagyni, és nem akarom összevissza szedni a gyógyszert, azt tudom hogy minél tovább szedem a bogyókat, a zsünet idejében, nanyi nappal kell elvileg kés?bb megjönnie a vérzuésnek, dem ivel nekem igyis kiszámithatatlan a vérzésem, s?t több hónaposk imaradásokkal jön meg, így nem tudom, viszont a cickafarkf? teától mindig megjön a vérzésem, akárcsak a norcolut tablettától, tán gyógyszer mellett is ihatom?

Legjobb válasz: ezt csak rikán lehet eljáûtszani h tovább szeded és nemtartasz szünetet, mert káros ha folyamatosan ezt játszod. ha most elfelejtettél szünetet tartani, akkor szedd végig a második levelet, és utána tarts szünetet, és egy jó ideig ilyet necsinálj utána. ha tablettát szedsz akkor nemlesz kiszámíthahatlan a vérzésed, megfog jönni normálisan, nemkell a cickafark tea meg a tabletta sem

ezt csak rikán lehet eljáûtszani h tovább szeded és nemtartasz szünetet, mert káros ha folyamatosan ezt játszod. ha most elfelejtettél szünetet tartani, akkor szedd végig a második levelet, és utána tarts szünetet, és egy jó ideig ilyet necsinálj utána. ha tablettát szedsz akkor nemlesz kiszámíthahatlan a vérzésed, megfog jönni normálisan, nemkell a cickafark tea meg a tabletta sem
Hát bnõmnek azért jött összevissza, mert cisztája volt, de ha fogamzásgátlót szedsz akkor egyáltalán nem szabadna összevissza jönnie.
A mesidnek tablettától rendszeresnek kell lennie, akkor nem jó a gyógyszer amit szedsz!! Forduj orvoshoz, majd õ segít! A tabletták papírján rajta van, hogy ilyen estben az adott gyógyszert hogyan kell szedni! Nem egyforma mindegyik. Nekem csak nagyon magas hormontartalmú gyógyszer vált be -persze elõtte csináltak hozzá vérvételt - mert a többitõl össze-vissza pecsételgettem. Pont ezért is van ennyi féle, hogy mindenkinek megtalálják a legjobbat! Vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolónak írnám, hogy tablettát szedtem eddig több éflét is oskáig, és egyiktpl se lett rendbe a menzim, pedig normálisan szedtem, am ásodik válaszolót pedig ne pontozzák le, mert lehet igaza van, bár a hormon eredményeim jok lettek, ettõl elvileg még lehet cisztám, pcos em, vagy endokrinológiai gond
A kérdező hozzászólása: mert azt mnodják biztos erõs hormontartalmút szedek és ezért nem vérzek, de pont h alacsonyat, kakor lehet nekem az erõsebb használna? köszönöm a válaszokat, majd ré isk érdezek a gyógyszerre, ez mennyi hatóanyagot tartalmaz? amugy mnidegyik fogigátló 21 szemes ?

A barátcserje kapszulát hogy kezdjem el szedni ha nincs magától peteérésem csak ha clostit szedem /ovos írta fel/?

Legjobb válasz: a mensi elsõ napjától, én napi2*1-et szedek. De mintha valahol azt olvastam volna, hogy clostival nem lehet együtt szedni! A closti is peteérés serkentõ! Szerintem ne szedd egyszerre a kettõt

a mensi elsõ napjától, én napi2*1-et szedek. De mintha valahol azt olvastam volna, hogy clostival nem lehet együtt szedni! A closti is peteérés serkentõ! Szerintem ne szedd egyszerre a kettõt
Én azt olvastam hogy a closti valoban peteérésre van de vékonyitja a méhnyálkahártyát.Ha nem megfelelö a nyálkahártya vastagsága nem tud megtapadni a megtermékenyitett petesejt.Ennek ellensulyozására adják a barátcserjét, mert ennek van olyan hatása hogy segiti a méhnyálkahártya megfelelö fejlödését.A cserjét a ciklus bármelyik napján el lehet kezdeni.Mielöbbi babásodást kivánok
Második vagyok ujra.Ird be a keresöbe hogy berátcserje rengeteg infot találsz.
A kérdező hozzászólása: Babát szeretnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!