Találatok a következő kifejezésre: Ha a szakaszban (105 db)

Ha van egy szakaszom, annak tudom mind a két pontját P (x1, y1) T (x2, y2), és szeretnék mondjuk a P pontból egy rá merőleges szakaszt húzni ugyanakkorát mint ez a szakasz, vagyis elforgatom 90 fokkal, hogy tudom kiszámolni az új pontot?

Tehát az elforgatott szakasz új pontjának a koordinátája kellene.

Legjobb válasz: Eccerû. A szakasszal egy párhuzamos vektor a P - T, azaz (x1-x2, y1-y2). Ezt elforgatod +-90 fokkal, azaz pl (y1-y2, -(x1-x2)), és ezt adod hozzá a P ponthoz. Most hogy a pozitív 90 fokos szöghöz merre kell forgatni a vektort nem tudom, de könnyû ellenõrizni tetszõleges példavektorokkal.

Eccerû. A szakasszal egy párhuzamos vektor a P - T, azaz (x1-x2, y1-y2). Ezt elforgatod +-90 fokkal, azaz pl (y1-y2, -(x1-x2)), és ezt adod hozzá a P ponthoz. Most hogy a pozitív 90 fokos szöghöz merre kell forgatni a vektort nem tudom, de könnyû ellenõrizni tetszõleges példavektorokkal.

Súlyzós edzésnél ha a negatív szakaszt lassan engedem akkor kevesebb ismétlést tudok csinálni mondjuk ez egyértelmű csak így nem tudok bedurrani, akkor is csináljam a lassabb negatív szakaszt?

Legjobb válasz: Pedig elvileg be kellene durranni akkor is. Használj nagyobb súlyt akkor, vagy "csalj bele" kicsit az utolsó 1-2 ismétlésnél minden sorozatban, így a negatív részen rendesen meg tudod dolgoztatni az adott izmot.

Pedig elvileg be kellene durranni akkor is. Használj nagyobb súlyt akkor, vagy "csalj bele" kicsit az utolsó 1-2 ismétlésnél minden sorozatban, így a negatív részen rendesen meg tudod dolgoztatni az adott izmot.

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Ha a barátommal a Duna partra szeretnénk menni, akkor melyik "szakaszt" ajánlanátok, ami szép is, meg nincs is annyi ember?

Legjobb válasz: Én a Borárosnál lévõ szakaszt szerettem! Mikor milyen kedvünk volt, úgy döntöttük el, hogy a színház felé menjünk vagy a Szabadság híd felé.

Én a Borárosnál lévõ szakaszt szerettem! Mikor milyen kedvünk volt, úgy döntöttük el, hogy a színház felé menjünk vagy a Szabadság híd felé.
6-os vagyok A firkálmányokon lehet gondolkozni mi lehet és el lehet rajtuk szórakozni! Fura mi nem találkoztunk csövesekkel! Elmentek megnézitek és eldöntitek, hogy tetszik-e nektek. :) Mi a Boráros meg a Szabadság híd közötti részenél sokat voltunk. Vannak padok lehet válogatni hová akarsz ülni és a jövõ-menõ embereket figyelni. A kutyát sétáltatók is arra jártnak, lehet kutyázni is, ha odajön hozzád. :)
A kérdező hozzászólása: Szóljál már le mert beteg vagyok! -, -"
Te tényleg beteg lehetsz, ha nem bírsz elviselni néhány embert! Voltál már kint a tüzijátékon? Az is aki a borárost javasolja. Össze van firkálva végig a nemzetiig, a padon meg csövesek vegetálnak. A híd másik oldalán is a park húgyszagos csövitelep. Ez aztán a szép, meg a romantikus. Belváros a szép, és kulturált. Pl. a Lánchídtól a Parlamentig. Ha rossz idõ van, senki nincs kint!:D
hát azért a duna parton nem tolonganak az emberek annyira h tömeg legyen:D bocsi, ha megsértettelek:)
gyõr
Nem..:)
A kérdező hozzászólása: Budapesten kéne. :) És nem, nem dugni akarunk... -, -" Tudod van olyan betegség, ahol az ember nem szeret tömegbe lenni, mert rosszul lesz... -, -" idióta!
szerintem is gyõr :D elsõ ott laksz?
"nincs is annyi ember" dugni akartok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Lehet, hogy akkor megnézzük majd! :)

Ha a cickafarkfű eltolta a pé-t min.3 nappal, akkor a menstruációnak is annyival később kell megjönnie, vagy a második szakasz lesz rövidebb?

Legjobb válasz: Nem sok fogalmad lehet errõl :) Ezzel nem megbántani akarlak persze, mivel segíteni jöttem.:) A második szakaszt hivatalosan luteális fázisnak hívják, ami ált-ban 14 nap (plusz minusz 2-3nap)és viszonylag állandó. Vagyis, ez esetben a mensi is plusz 3 nap múlva esedékes. Kb.

Nem sok fogalmad lehet errõl :) Ezzel nem megbántani akarlak persze, mivel segíteni jöttem.:) A második szakaszt hivatalosan luteális fázisnak hívják, ami ált-ban 14 nap (plusz minusz 2-3nap)és viszonylag állandó. Vagyis, ez esetben a mensi is plusz 3 nap múlva esedékes. Kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az oktatást, azt én is tudom, hogy hívják. Csakhogy eddig mindig a 14-15. napon ovuláltam, így könnyû volt 28 napos ciklussal. Azért kösz, de tényleg. :)
oktatást???? Direkt azzal kezdtem, hogy nem annak szánom. Tényleg segíteni akartam. De már bánom.
Ja és azért írtam így le, hogy tudd hogy hívják, ha esetleg bõvebben érdekel, rá tudj keresni vagy itt az ezernyi kérdés között, vagy bárhol máshol. Bocs mégegyszer!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azt újra elmondom, hogy tudtam.

Open suse rendszerbetöltõ beállításai alkalmazásban miért nincs olyan menüpont hogy szakaszok kezelése ha a grub2 van kiválasztva?

így nem tudom beállítani az alapértelmezetten induló op. rendszert meg a menü elemek sorrendjét meg ilyeneket....

Fiúk, titeket idegesítene, ha a lány túl bizalmatlan lenne az ismerkedési szakaszkor?

Legjobb válasz: igen. ez sz*r dolog, én is ilyen vagyok :S

igen. ez sz*r dolog, én is ilyen vagyok :S
Megérteném, csak azért bántana, mert én egy ritka megbízható ember vagyok, de jogos a félelem. :S
az hogy bizalmatlan talán nem zavarna ha látom rajta hogy érdeklem, de ez csak tipp mert ilyen helyzetben nem voltam
Már az egyenest sem értem, milyen egyenlet ez?
Ez az x=4 -nél, az y tengellyel párhuzamos egyenes. Az AB szakaszra rajzolt Thalész-kört kellene felírni, annak minden pontjából derékszögben látszik az AB átmérõ. A kör és az egyenes metszéspontjai felelnek meg a feladatnak.

10-én volt pé-em. Ha a luteáris szakasz mindenkinél 12-14 nap akkor merjek holnap tesztelni?

A menszim nagyon rendszertelen volt olyan hónap hogy 32-re, de olyan is hogy 45-re jött meg?Akkor most mikor teszteljek?A luteális szakasz sosem több 14 napnál??????

Legjobb válasz: a nem várt elsõ napján. addig csak szellemcsík, halvány illetve negatív tesztek csak beléd teszik az ideget. tényleg jóindulatból mondom. ha elõbb tesztelsz akkor ezen rágod magad. hogy miért nem....

a nem várt elsõ napján. addig csak szellemcsík, halvány illetve negatív tesztek csak beléd teszik az ideget. tényleg jóindulatból mondom. ha elõbb tesztelsz akkor ezen rágod magad. hogy miért nem....
A kérdező hozzászólása: De akkor most nekem mikor van a nemvárt?Mert mint írtam sajnos borzasztóan rendszertelen.Egy hónapja mérem a hõmet és ha minden igaz 10. én volt pé.Akkor ma telt le a 14 nap.Tehát ha igaz hogy a luteális szakasz 14 nap akkor ma már tesztelhettem volna? Gondoltam hogy hétvégén teszt mert addigra már kimutatja, vagy addig megjön.
Elvileg ma következne a nemvárt. Ha tutira akarsz menni akkor még várj pár napot. De ha nagyon izgulsz csinálhatsz tesztet. És ha -, még mindig megvan az esély, hogy túl korai volt. Ha még mindig nem jön meg pár nap múlva ismételj.
A kérdező hozzászólása: Sajna megjött:(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!