Találatok a következő kifejezésre: Ha a születésekor nem vagyok (17 db)

szegény gyerek..., én csak õt sajnálom.
A gyerek a te neved fogja viselni.Az apáét is viselheti ha õ engedélyezi.Igényt tarthat láthatásra v.le is mondhat róla, akkor nem kell gyerektartást fizetnie. Ha szemétkedni akar majd a késõbbiekben megkérdõjelezheti, hogy jó anya vagy-e ha el akarná venni, de az esetek 90%-ában az anyának ítélik a gyereket. Nem tudom mit az igazi helyzet így nehéz válaszolni. Az apával együtt vagy?Tud-e a gyerekrõl?Milyen a viszony stb...
nem feltétlenül. elég egy nyilatkozatot kitöltenie az apjának, hogy az övé a gyerek. Ha nem akarja elismerni, hogy az övé, akkor indul apasági per. a gyerekelhelyezés az egy külön dolog, mert ahoz az kell, hogy elismerje az apaságot, valamit igényt tartson arra, hogy nála legyen, nyilván akkor ha nem együtt laktok.
az, hogy nem vagy férjnél, még nem jelent semmi rosszat. ha együtt vagy az apával és elismeri, hogy övé a gyerek, ún. apasági nyilatkozatot kell tennie. ezzel a papírral mész szülni, és így az õ nevére kerül a gyerek. ha nincs ilyen nyilatkozatod, a te nevedet fogja kapni. ha nem ismeri el, hogy övé a gyerek, akkor indíthatsz te pert!
Csak abban az esetben kell gyermekelhelyezés, ha nem éltek együtt, és nem is akartok. De akkor mindenféleképpen inditsd el, ha az apa nyilatkozott, hogy övé a gyerek, mert jobb, ha van egy bírói papir, ami elõirja, hogy ki neveli a gyereket, és megállapítja a gyerektartás összegét, amit jobb letiltatni az apa fizatésébõl százalékos arányban, az a biztos. Minél kisebb a baba, annál jobb elintézni.
nem!!!!!!a te nevedet foglya viseli igy nincs másik fél akivel pereskedned kellene!!!!!

El kell mondani a gyereknek ha az egyik szülője börtönben volt még a születése előtt, vagy jobb neki ha nem tudja?

Legjobb válasz: Inkább tõled tudja meg, mint az osztálytársaitól. Kisebb a trauma.

Inkább tõled tudja meg, mint az osztálytársaitól. Kisebb a trauma.
A gyerek nem hülye, nem kell hülyének nézni. Csak gondoljon bele mindenki, ha a helyében lenne és mondjuk 20 évesen tudná meg, nem érezné becsapva magát? Én elmondanám, a korának megfelelõen elmagyarázva, azzal együtt és azt nagyon is hangsúlyozva, hogy beismerem, megérdemeltem, mert olyat tettem, de tanultam belõle és többet soha olyat nem fogok tenni. Ez sokkal pozitívabb példa lehet, mint egy mézesmázas ideális (valójában hamiskás) kép, amit a szülõ fest magáról. A szülõ is akkor hiteles, ha lehet sérülékeny, gyenge, tévedhet néha, de beismeri, újra felépíti magát, tanul belõle --> ebbõl tanul a gyerek is helyes értékrendet, magatartást, életvitelt. Sokan mondják, a titkolózás nem hazugság. De attól még a dolgok be nem ismerése, és bizony mindegyikben van olyan, akit becsapnak vele.
Azért nem mindegy, hogy apám/anyám gyilkos vagy sikkasztó.
Ha úgy nõtt fel, hogy semmi rosszat nem tettél, nem látott verekedni, káromkodni, megütni mást... akkor nem fog ebbõl problémát csinálni, mert tudja, hogy megváltoztál.
Civa, teljesen egyetértek veled.
Attól függ, miért volt börtönben.
Ejnye már, a gyilkosságnak is vannak fokozatai. Önvédelem, pl? Azt is el kell mondani, fent leírtam már, minek, hogyan.
Szerintem nem, mert egy gyermek fejlõdésében rohadt fontos, hogy lásson egy kitûnõ, tökéletes emberi példát, mert ha pl egy lány apja egy alkoholista, agresszív börtöntöltelék akkor világéletében gyûlölni fogja a férfiakat.
Szerintem alap hogy családon belül nincsenek titkok. Legalábbis nálunk sosem voltak. Többek között errõl szól a család, hogy megbízunk egymásban. És teljes mértékben elfogadjuk a másikat, mivel feltétel nélkül szeretjük. Szóval én mindenképpen elmondanám.
Nem kell elmondani, csak a helyzetet nem szabad letagadni. Nyugodtan hallhatja, hogy másról errõl beszélsz, így összefogja rakni a dolgokat. Ha rákérdezz, akkor viszont el kell mondani, mert már tudni fogja úgy is.
Nincs olyan, hogy jó idõbe mondod el. 18-20 évesen? Akkor majd megkérdõjelezi, ki is õ valójába. Tudod kicsi gyerek kicsi gond, nagy gyerek nagy gond. Óvatosan fel lehetne készíteni, olyan meséket mondani néha, hogy a mackó valami rosszat elkövetett, és hogy tanuljon belõle börtönbe kellet mennie, de aztán õ lett a legjobb ember a világon. Most ez a õ szinte. Késõbb óvodás korban amikor már a dolgokat felfogja, beszéljetek egymással, (két szülõ), hogy a gyerek is ott van, de ne neki mondjátok. Persze az is legyen benne, hogy ezt senkinek sem szabad elmondani. Gondolom nem örülnétek, ha véletlen elszólná magát a gyerek az oviban. A gyerek annyit fog majd fel, amennyire épp képes.
Pedig szerintem igenis fontos az ok, hogy miért volt börtönben!Gyilkosság-pedofilia feldolgozhatatlan szerintem, bármilyen korban is tudja meg. De el kell mondani mindenképp, mert ha egyszer kiderül, akár sok év után, akkor sokkal rosszabb lesz.
Szerintem nem kell elmondani, már rég volt, mire nagy lesz a gyermek, még régebbi lesz a sztori.Ha esetleg mégis valamikor megtudja akkor persze ne tagadd le.De én nem mondanám el. /És ezt úgy írom, hogy az én férjem is volt börtönben./
Abban a tudatban kell nevelni, hogy tudja, ez pont olyan mint az örökbefogadás, ha 15. évesen tudja meg akkor már csalódás lesz neki.
Mindenképpen el kell mondani. Elõbb utóbb lesz egy jóakaró, aki el fogja mondani és nagyobb a trauma! Ez van. Gondolkodott volna a kedves szülõ, mikor olyan cselekedetet csinált, amiért börtönt kapott!
A kérdező hozzászólása: Kedves 28-as. Nem ítélkezz ha azt sem tudod mirõl van szó, nem mindenki saját hibájából kerül börtönbe, legalábbis nem szándékosan csinálta amit csinált!!! Amikor megismertem a férjem nem titkolta rögtön elmondta! Elmagyarázta az okokat, és én nem ítéltem el! Sõt nagyon hálás voltam hogy bízik bennem!!! A szüleim és az én rokonságom nem tudják, és nem azért mert õ akarta így hanem mert én nem akartam elmondani. Az õ családja nem beszél róla, és nem hiszem hogy 6év után pont most kotyogná el valamelyik magát! Azt hogy elmondjuk e a gyereknek, a párom kérdezte tõlem szóval benne is benne van hogy el kéne!
Szerintem igenis el kell mondani minden ilyesmit, mert nem lehet eltitkolni, elõbb-utóbb úgyis kiderül. Vki elszólja magát (akár ti is, vagy éppen egy rosszindulatú rokon), bizonyítékot talál az Interneten... az még rosszabb, mert akkor azt hiszi, hazugságban élt. Nincs annál rosszabb, amikor egy már gondolkodni tudó, önálló gondolatokat meghozni képes gyerek szembesül azzal, hogy kvázi hülyének nézték. Velem kapcsolatban is fordult elõ ilyesmi, nem börtönügyben, de apám addigi életével kapcsolatban, nagymamám szólta el magát, én a 10-11 éves fejemmel számonkértem õket, és erre még nekik állt feljebb, hogy nekem kuss van, és semmi közöm nincs apám addigi életéhez. Na, ez a legrosszabb, amit lehet tenni.
4-es voltam. és nem "csak kíváncsi" vagyok, mert egyrészt az se derült ki a kérdésedbõl, hogy konkrétan rólad van szó, másrészt bocs, de annyira nem vagy érdekes így ismeretlenül. azért írtam, mert tényleg nem mindegy, hogy rablógyilkos vagy adócsaló az a szülõ.
Szerintem az ilyesmit nem elmondani kell, hanem ebben a tudatban nevelni. Pl. ha szóba kerülnek a rossz emberek, el lehet mondani, hogy nem mindenki marad közülük rossz. Ha van egy mese, amiben a jó megöli a gonoszt úgy, hogy nem is ad neki második esélyt, elmondhatod, hogy nem értesz vele egyet. Hogy te is követtél el olyat, amit nem kellett volna, de megbántad, és sikerült megváltoznod stb. Nem kell tudnia mindent az elejétõl, de ha sejti, hogy van valami a múltadban, majd rákérdez, ha eljön az ideje.
A kérdező hozzászólása: "egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie" Ebben teljesen igazad van, mert aki már volt börtönben annak tényleg nincs oka büszkének lenni rá bármi is történt!!! Egyébként sem értem most ez hogy jön ide? Nem vagyok agresszív, csupán nem tartom fontosnak leírni az okot! Tudom hogy sokan kíváncsiak lennének rá! Ha olyan lényeges akkor úgy válaszoljatok hogy X büntettet X éves gyereknek mondanátok el. És köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És miért függ attól??? Ha loptam elmondom ha öltem nem?! Nem értem a logikát!
A kérdező hozzászólása: Nem gyilkosságról van szó, csupán azért kérdeztem vissza mert a kedves válaszoló csak kíváncsi! És természetesen nem mindegy hogy valaki tolvaj vagy gyilkos a kettõt össze sem lehet hasonlítani, bár a kérdésem szempontjából most mindegy.
Én a megfelelõ idõben mondanám el.Felnõttkorában :S kamaszként biztos nehezen élné meg.Persze csak akkor, ha normális apa-gyermek kapcsolat van.
A kérdező hozzászólása: Még csak 3éves, és ami történt jóval a születése elõtt volt(10év).
Az a baj, hogy mindig elõkerül egy 'jószándékú' rokon vagy ismerõs aki úgyis elmondja a gyereknek. Jobb ha a szülõtõl tudja meg, a saját korának megfelelõen.
El kell mondani, a korának megfelelõen. Inkább tõletek tudja meg, mint valami "jóakarótól". Ha ti mondjátok el, tehet fel kérdéseket, ha valaki mástól, akkor talán majd elméleteket gyárt, hogy mi történt és nem fogja szóba hozni.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõsen lenne jó neki elmondani, mert most még úgysem fogná fel/értené meg szerintem?
Ha ilyen lenne a családunkban én örülnék ha elmondták volna, ez amolyan bizalmi kérdés. Persze nem azt mondom, hogy most rögtön mondd el a gyereknek, de ha megkérdezi, hogy te apu mit csináltál amikor 19 voltál vagy valaki szóbahozza és kíváncsi akkor szerintem joga van tudnia az igazat a korának megfelelõen elõadva. :)
Szerintem fontos hogy tudjon róla a gyerek, de 3 évesen még nem hiszem, hogy tudná mirõl van szó. Mondjuk úgy 7-8 évesen említeném neki... egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie.
Kedves kérdezõ, ne légy ilyen agresszív... Én is azt írtam volna válaszul, hogy attól függ, hogy miért. Egy idõ után akkor is meg kell tudnia, ha mondjuk gyilkos lenne az apa/anya, de azt, hogy apa börtönben volt sikkasztásért, akár 12-14 évesen is el lehet mondani... Én túl korán nem mondanám el, mivel simán lehet, hogy minden osztálytársának elmondaná [6-7 évesen], annak meg gondolom a szülõk nem nagyon örülnének.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg teljesen mindegy hogy melyik szülõ volt börtönben már ami a kérdést illeti, így nem is értem miért fontos ez, de már leírtam?!!! Az meg hogy mi volt a bûntény megint lényegtelen a kérdés szempontjából! Tegyük fel ha rabló vagyok azt írod mondjam el, ha meg agyonvertem valakit akkor azt hogy nem?! De ha jobban belegondolsz szerinted, egy gyilkos, vagy egy pedofil a GYIK-re fog írni??? Igen nem vagyok érdekes, csupán feltettem egy kérdést amire jobb esetben IGEN vagy NEM a válasz.
Ha egy drága alkatrész hamis, akkor vajon a gyártási száma (és dátuma) is hamis?
Papír nélkül semmit nem ér a sütés. A papírt meg nem lehet hamisítani, mert kb annyi, mint egy eredeti papír. Tehát egy kocsi se ér semmit, ha eredeti, ha átütött, hamis se, ha nincs papírja. Nagyjából ilyen a ló is, az, hogy milyen fajta, csak papírral ér valamit, papír nélkül lópikulát sem.
nagy valószínûséggel a születési dátum is hamis, ugyanis úgy szoktak kamura sütni többnyire, hogy egy másik létezõ ló sütését sütik rá egy ismeretlen származásúra, tehát annak a lónak a születési dátuma fog szerepelni a hamisan sütött lovon is.
Tudjuk kiknél az a szokás hogy a már elhullott ló meglévõ papírjai alapján házilag rásütik a saját semmilyen lovukra és így lesz belõle papíros, drága ló jó esetben a szín egyezik, a kor már biztos nem ezzel olyan 5 évet tudnak csalni szóval +, - és jó esetben eltudod olvasni a sütést mert van hogy még arra sem fordítanak energiát, mert ugye be van sütve az hogy olvashatatlan az a te bajod. Ha nagyon kíváncsi vagy rá akkor hívsz egy állatorvost és a fogai alapján megmondja hogy kb hány éves a ló vagy a lóútlevélirodában rákérdezel a sütésére, de lehet nem a saját lovadra fogsz ráismerni.
Lehet, hogy egyezik az évszám, ugyanis nem csak sütés nélküli lovaknál van kamu sütés, hanem például lopottaknál is! Hoppá, a ló sütve van, kijön valaki, ránéz, egybõl felismerik a sütését, és, hogy ezt keresi a rendõrség, mindenki... Ezért az adott fajtabélyegzõt hamisítják, alakítják, vagy ha nem azt, akkor az évszámot. Igazából útlevél nélküli lovat eleve nem érdemes venni, azon meg jól látszik, mi van a lovon, hány éves, milyen fajta, kik a felmenõi, és erre már nagyon jó szerzõdés is írható. Kupectõl meg nem érdemes lovat venni, akkor se, ha papíros hûdedrága paripa. Ha mégis erre vetemedünk, minimum a ló fogait meg kell nézni, orvossal átvizsgáltatni az egész lovat.


Tavaly gyeden voltam, most betegállományba mennék a pici születéséig. Ha most betegállományba megyek, akkor nem lesz kevesebb a tgyásom, ugye? Vagy ha gyesre megyek a pici születéséig, akkor máshogy fogják számítani az ellátást?

Legjobb válasz: GYESre semmiképp ne menj, ha teheted, akkor kevesebbet kapsz jóval. A legjobb az lenne, ha kivennéd a bent maradt szabikat, bár ez attól függ, hogy mennyi idõt kell kihúznod így, és a maradék idõre lenne a táppénz. De nem vagyok szakember, csak egy "mezei anyuka", úgyhogy még kérdezz meg egy könyvelõt errõl.

GYESre semmiképp ne menj, ha teheted, akkor kevesebbet kapsz jóval. A legjobb az lenne, ha kivennéd a bent maradt szabikat, bár ez attól függ, hogy mennyi idõt kell kihúznod így, és a maradék idõre lenne a táppénz. De nem vagyok szakember, csak egy "mezei anyuka", úgyhogy még kérdezz meg egy könyvelõt errõl.
Úgy tudom hogy ilyenkor az elõzõ ellátás alapja (tehát a szülés elõtti béred) lesz a táppénznek és a tgyás-nak is az alapja, annyi különbséggel, hogy a tyás-nak is lesz maximuma (ha bruttó 150.000 Ft felett kerestél), ugyanúgy mint a gyed-nek, idén bruttó 130 ezer ft körüli összeg.
Én így voltam. 2010 szeptemberig gyed, majd december közepéig szabi, aztán májusig táppénz. A tgyásom is kevesebb volt mint az elsõ gyerkõccel, de a gyedem katasztrofális. Fiammal kaptam 75-78 Ft-ot hónaptól függõen, most kapok 52-55-t. És januártól meg ugye még ennél is sokkal kevesebb lesz.
2009 márciusában született a fiam, 2011 októberében a második .Tavaly márciusban lejárt a GYED és én GYES-re mentem.A TGYAS és a GYED alapja a szerzõdés szerinti bérem maradt.Nekem ezt javasolta a munkahely bérszámfejtõje.Ha táppénzre mentem volna, kevesebb lenne. Annyi, h. a TGYAS maximalizálva van.De mindenkinél mást hallok.Kérdezd meg a munkahelyedet, hogy mennyit kapnál a különbözõ variációknál!

Ha nem kérem a családi adókedvezményt a magzat 91 napos korától, hanem utólag igénylem vissza az adóbevalláskor, akkor kell igazolás a dokitól, hogy betöltöttem a 91. napot, vagy elég ha a baba születési idejétől számolnak vissza?

Mikor az adóbevallásomat csinálom, akkor már meg lesz a baba.

Legjobb válasz: Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.

Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.
A kérdező hozzászólása: Hú köszi az infót, akkor mindenképp kérek a dokitól igazolást.

Ha nem akarom, hogy az apa neve bekerüljön a gyerek születési anyakönyvi kivonatába, akkor milyen akadékoskodásokra kall felkészülnöm hivatalos részről? (pl gyámügy) Nem vagyunk házasok.

Legjobb válasz: Apának mindenképp kell szerepelnie az anyakönyvi kivonatban. Csak ha nem tudod ki az apa, akkor egy fiktív név kerül be a kivonatba a te vezetékneveddel. Például ha Kiss vagy, akkor mondjuk Kiss Sándor. A családjogi törvényben ez nagyon pontosan szabályozva van. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV

Apának mindenképp kell szerepelnie az anyakönyvi kivonatban. Csak ha nem tudod ki az apa, akkor egy fiktív név kerül be a kivonatba a te vezetékneveddel. Például ha Kiss vagy, akkor mondjuk Kiss Sándor. A családjogi törvényben ez nagyon pontosan szabályozva van. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV
Monjuk alapbol apuka fogja magat es indit egy pert ellened, amiben te csak vesztes lehetsz... Perkoltseg, ido, megalaztatas... Biztos kell ez neked?
A kérdező hozzászólása: Nem akarja. Én pedig nem fogok szaladgálni utána, hogy jajj, de légyszi légyszi légyszi, legyél már apja a gyerekednek. Na. Szóval, ha azt mondom, hogy nem tudom, hogy ki a gyerek apja (ilyen amúgy van? és hogy lehet?) akkor a gyámügy ezzel gond nélkül ki lesz békülve?
A kérdező hozzászólása: Egyébként perre sehogyan sem kerülhetne sor, mert ha apuka mejelenne, hogy mostantól mintaapa és "fátylat a múltra" amikor is kismilliosyor el akarta velem vetetni a gyereket mielõtt végleg lelépett volna, én nem fogok az útjábaállni, márpedig mielõtt perre kerülne sor, mindig a közös megegyezés rögös útjait zongorázzák végig. De annak kicsi a valószínûsége, hogy ez megtörténjen. Akkor viszont szaladgáljon õ utánunk, ne pedig mi õ utána. Én tényleg csak azt nem értem, hogy akkor a gyámügynek ezzel tényleg nem lesz semmi problémája, hogy én "nem akarok apát" a gyerekemnek, és ebbe csak úgy belemegy? Vagyis nem fog akadékoskodni a gyerek "jogaiért"? Az egyház már most kikötötte, hogy bizony apa nélkül nem keresztelnek :((((
A gyámügy elfogadja azt, hogy nem akarod megnevezni az apát. (Nem kell a "nem tudom"-szöveg) . Lehet, hogy pár beszélgetés lesz, amivel megpróbálnak meggyõzni, hogy jobb a gyereknek, de ha te ragaszkodsz hozzá, hogy nem akarod megnevezni, akkor a képzelt apa bejegyzése következik. Aztán a végén ha akarod, akkor a gyerek a képlet apa nevét viseli, ha kéred, hogy maradjon a te neveden, akkor azon marad. Még egy dologba bele kell gondolnod, csúnya dolog, de a gyerekedet rövidíted meg, ha nem gondolsz bele: ha nem nevezed meg az apát, soha nem kérhetsz tõle gyerektartást! Lehet, hogy most jól állsz, de a következõ 20 évben még kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lenne az apa anyagi támogatására ahhoz, hogy a gyereked megkaphassa mindazt, amire szüksége van. Ezt is gondold át!
A kérdező hozzászólása: Nem állok jól egyáltalán. Az apa viszont eltitkolta többek között azt is, hogy egy csomó adósságot halmozott fel, amit a gyerekem örökölne... Egyébként ha egyszer mégiscsak feltûnne és apa akarna lenni, akkor ki lehet kötni valahogy, ne terhelhesse ránk az adósságát?
Semmi közötök az adósságához. Ettõl még gyerektartást kérhetsz tõle (persze, ehhez meg kell nevezni...) A gyerek sem fogja az adósságot örökölni, ha felvilágosítjátok róla, hogy nem köteles elfogadni az örökséget. Azt ugyanis vissza lehet utasítani. De akkor nem csak az adósságot, hanem MINDENT vissza kell utasítani. Olyan nincs, hogy a házat kérem, a rá felvett hitelt nem. Vagy mindent elfogadok és akkor fizetem az esetleges adósságot is, vagy nem kérek semmit, akkor nem öröklöm az adósságot, de nem lesz enyém a kocsi sem.

A kórház fog felvilágosítást adni, hogy XY-t bevittek-e, ha nem vagyok rokona, és csak az illető nevét, születési dátumát tudom?

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom csak a legközelebbi hozzátartozójának adnak felvilágosítást. Gyereke, feleség, férj.

Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom csak a legközelebbi hozzátartozójának adnak felvilágosítást. Gyereke, feleség, férj.
CSAK közvetlen hozzátartozónak adhatnak felvilágositást.

Ha a baba születéséig van meg a bedolgozott 1 évem, de közben elmegyek táppenzre, az beleszamít? Vagy akkor nem legy gyedem?

Legjobb válasz: A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.

A táppénzen töltött idõszak is munkaviszonynak számít. Ha a szülés idõpontjában meglesz a 2 év alatt 365 biztosított napod és a szülés idõpontjában is lesz munkahelyed (tehát mondjuk nem szûnik meg vagy mondsz fel) akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor megnyugodtam!
Szia! De ha nincs meg a két év biztosítási jogviszonyod, akkor nem kapod a gyermek két éves koráig, csak addig amennyi bizt. jogviszonyod volt. Ha csak egy év, akkor egy évig kapsz gyedet. Én is babát várok, a védõnõmtõl kapott várandós könyv 85. oldalán jobbra felül van, ha esetleg te is kaptál ott is meg tudod nézni. Ez most nem rég óta van.
A kérdező hozzászólása: Én semmit nem kapok a védõnõmtõl. Még felvilàgosìtàst sem. A biztosítási jogviszony alatt a bejelentett munkahelyet érted? Ha igen, az nekem egy év lesz mire születik a baba.
Akkor csak egy évig fogod kapni a gyedet! A tegyás lejárta után.Biztosítási jogviszony amit után az elõírt kötelezõ járulékok be lettek fizetve pl: munkavégzére irányuló jogviszonyok (munkaviszony, közalkalmazotti jogviszony, köztisztviselõi jogv, hivatásos jogv., ide tartozik a táppénz, betegszabadság is), munkanélküli járadékos idõszak, és ha az elmúlt két évben tanultál közép vagy felsõ fokon több mint egy évig, abból is 180 nap. Jogosult leszel gyedre, de nem fogod a gyermek két éves koráig kapni!

Miért van az a jósoknál, hogyha egy nevet és egy születési dátumot (vagy a korunkat) mondjuk, akkor az egész életünket elmondják; ám ha ekkora nagy jósok, akkor miért nem tudják előre, hogy mi a nevünk, meg hogy mikor születtünk?

Ez a betelefonálós "Ezo" és "Asztro" műsorokra vonatkozik, és kevésbé ismert (szerencsénkre) társaikra.Kíváncsian várom az ezotériában elmélyült emberek válaszát! Ui: Épelméjűek is írhatnak véleményt! X)

Legjobb válasz: Úgy tûnik, te is teljesen tisztában vagy vele, hogy ez az egész csak átverés, és pénzcsórás. Bár van olyan, aki el is hiszi, hogy egy jós, és gyógyító! Ez inkább a humor kategória!;)

Úgy tûnik, te is teljesen tisztában vagy vele, hogy ez az egész csak átverés, és pénzcsórás. Bár van olyan, aki el is hiszi, hogy egy jós, és gyógyító! Ez inkább a humor kategória!;)
Volt két napom a nyáron, amikor úgy leégtem(de mindenhol), hogy meg sem tudtam mozdulni. Gondoltam belenézek egy ilyen tévés ezos baromságba, és fél óra után azt vettem észre, hogy csak 60 évnél idõsebb nõk telefonáltak. Na vajon miért is?
Ha a nevedet és a szül.dátumodat elmondod, akkor a számmisztika jóvoltából "nyitott könyv" leszel. Tehát nem jósolás útján mûködik ilyen esetekben a dolog...magyarán a nevedet sem fogja senki megjósolni a hasára ütve, sõt még a szül. dátumodat sem. ;)
Személyszerint én fejbõl 2 mp alatt kiszámolom a dátumból bárkiét. :) Azt is megmondom mikor fog férjhez menni, gyereket szülni.... Máshoz nem nagyon értek, de az ezoterikához igen. :D
szerintem egyetlen egy dolog van a földön, amiben egyetértenek az igazán ezoterikus beállítottságúak, és a teljesen szkeptikusok, az, hogy az ezo tv a 21.század leg durvább átverése, és leg pofátlanabb pénzszerzési módszere!!És remélem ezzel mindent elmondtam..
A kérdező hozzászólása: "Ha a nevedet és a szül.dátumodat elmondod, akkor a számmisztika jóvoltából "nyitott könyv" leszel." Azok nem csinálnak mást, mint hadonászik a levegõben, de nem hiszem, hogy olyan nagy matekzsenik, hogy kapásból kiszámolják amit kell és még fejbõl tudják is, hogy milyen információ tartozik ahhoz az emberhez, akirõl a szám szól.
Az egész csak átverés, senki sem tud kiszámolni ilyen dolgokat.
Semmi átverés nincs benne. Fogalmad sincs semmirõl, de nyomod a süket dumát....szánalmas.
Akkor miért nem válaszoltál a levelemre? :D

Az agykontroll szerződési lapra a születési helyet aprólékosan írjam, ha nem magyarországi vagyok?

Szóval erdélyi vagyok, és azt szeretném tudni hogy probléma lenne ha írnám az országot, megyét és várost is?

Legjobb válasz: Oda mindíg csak a várost írjuk, esetleg ha létezik több olyan város a világon, akkor az országot is, de amúgy nem a lakcímedet kérdezték.

Oda mindíg csak a várost írjuk, esetleg ha létezik több olyan város a világon, akkor az országot is, de amúgy nem a lakcímedet kérdezték.
Még jó hogy rákérdeztél, életed eddigi legnagyobb döntése elõtt állsz! Valyon aprólékosan írjad vagy ne?! Szerintem hallgass a szívedre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!