Találatok a következő kifejezésre: Ha a születésekor nem (74 db)

Barbie baba, Little Pony, gyöngyfûzõ készlet.
Lehet kapni mindenféle kreativ készleteket, pl. táskakészitõ, ékszerdoboz készitõ stb., amiben már benne van minden alapanyag, csillogósfestékek, flitter, stb. Egy ilyesmi szerintem telitalálat lehet egy 7 évesnél, és nem csak egy sima "kacat", hanem saját alkotás. Én biztos, hogy valami ilyen kreativ dologban gondolkodnék. Vagy ami még jópofa, homokvarázs képkészítõ, ez egy elõrajzolt lap, amirõl részenként5 le lehet húzni a papírt, és alatt öntapadós. Van hozzá mindenféle színû nagy szemcsés dekorhomok, és ezt kell rászórni a ragacsos felületre. A másik irány lehet valamilyen könyv, ha nagyjából tudjátok az érdeklõdését. 7 évesnek már lehet akár ismeretterjesztõ könyveket is venni, vannak nagyon jó tematikus gyerekalbumok, pl. lovakról, balerinákról, állatokról, pillangókról, stb.
A 2. hozzászóló szerintem nagyon jókat írt, én is ilyesmikben gondolkodnék (a kosárkészítõ készlet is nagyon bejött nálunk ilyen korú gyereknél). Ha nem tudod, konkrétan mi érdekli, és milyen könyve van, nehéz a választás, de ha pl. most megy iskolába, akkor lehetne ezzel kapcsolatos is a könyv (Pöttyös Panni az iskolában, Már iskolás vagyok). Az ilyen korúaknál (lányok és fiúk körében egyaránt) is népszerûek a Rumini könyvek, illetve a jó humorú és igen szépen illusztrált Findusz-sorozat. Én a helyedben megpróbálkoznék egy jó könyvvel és egy kézmûves készlettel, illetve valami szép lányos, csillogós cuccal.
A kérdező hozzászólása: Igen én is hasonló dologra gondoltam, de nem akarok túl "gagyit" venni amit már mondjuk 5 évesen is régen megunt :) viszont a dobozra meg az van írva hogy 7 éves kortól. De olyat sem ami meg mondjuk iskolába kell, ilyen hogy kötelezõ könyvek vagy hasonló...most láttam a Lidl-ben hogy holnaptól lesz egy ilyen készlet ami elvileg kivetít egy képet, egy speciális lapra és azt kell átrajzolnia, és késõbb kiszinezni vagy kifestenie. Ez nekem nagyon tetszik, csak nem tudom hogy õt pl. lekötné e... De eddig is köszönöm a válaszokat!
9 hónap alatt csak ki lehet választani egy nevet annak a gyereknek.
Amikor a fiam született, az egyik szobatárs anyuka, fiút várt, de mégis kislánya született. Nem készültek lány névvel, hirtelen nem is tudtak mit mondani, másnapra kellett választaniuk nevet.
Nálunk szerintem nincs ilyen, max a szülés másnapjára meg kell mondani! Amikor szültem 100%-os volt, h kislányom lesz! Mégis kellett fiú nevet is mondanom...pár perc gondolkodási idõm volt:)
barátnõmnek is végig azt mondták, hogy fia lesz. nem is választottak lány nevet hát erre jött a meglepi, h kislány született, összenéztek a párjával, és az elsõ, ami eszükbe jutott lett a kislány neve.
Ja, én császárral szültem és hiába tudtam tutira a nemét, mert volt genetikai vizsgálat is, akkor is kellett mind a 2 nemre nevet mondani.
Én meg pont az ellenkezõje, hogy császárral szültem, és mégis csak fiú nevet kellett mondani, pedig számítottam rá, hogy lány nevet is kérdeznek. Nálunk is tuti volt uh alapján, hogy fiú.
Én is császárral szültem fiú ikreimet és fiú és lány neveket is kellett mondani. Az egyik doki meg is viccelt, amikor az elsõ baba kibújt, felkiáltott, hogy lány!

Ha a munkahely nem TB kifizetőhely, elkerülhető, hogy be kelljen vinni a születendő gyermekem születési anyakönyvi kivonatát? !

Ha vállalom, hogy mindent mi intézünk, akkor is köteles vagyok bemutatni, vagy esetleg fénymásoltban le is adni a gyermekem adatait tartalmazó okiratot?!

Legjobb válasz: Fénymásolat is elég. 1 hónapja intéztem én is a lányom után a tgyást, minden iratot fénymásolatban kért a cégem.

Fénymásolat is elég. 1 hónapja intéztem én is a lányom után a tgyást, minden iratot fénymásolatban kért a cégem.


Mikor érte el babátok a születési súlyát? Csak mert a dokink szerint 2 hetes korára kell elérnie, és mi ugyan gyarapodtunk, de még nincs meg a születési súly. Azzal rémisztget, hogy még kapunk pár napot, és ha nem, akkor tápszerezés jön.

Legjobb válasz: Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)

Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)
A lányom nem érte el a születési súlyát 2 hetesen. Senki se mondta, hogy ez gond lenne. Minden mérésnél azt nézték, hogy gyarapszik, van tejem és a gyerek szép egészséges. Lassan 10 hónapos, még mindig szoptatom és a tejemnek esze ágába nincs elapadni. Szépen esik mellette szilárdat minden gond nélkül. Valóban nem egy kövér baba, de vannak szép kis hurkái és láthatóan egészséges és folyamatosan gyarapszik. Szerintem se nyúlj tápszerhez, mert a pótlással csak azt éred el, hogy elapad a tejed. Szoptatási tanácsadót javaslok Én is! Nekem rengeteget segített (ellentétben az orvossal és védõnõvel... ha rajtuk múlt volna tápszeres lenne az Én babám is)!
Nekem is rossz tanácsot adott a gyerekorvos, sajnos megfogadtam, és nagyon bánom.Az én babám 1 hónap alatt 870 gr-ot hízott anyatejesként, de ránézésre! vékonynak találta, ezért azt tanácsolta kínálgassam táppal.Persze ennek az lett az eredménye, hogy a tejem nem állt be rendesen a gyerek igényeihez, s egyre kevesebb lett.Akkor persze azt gondoltam, hogy biztos éhezik miattam, pedig nem éhezett volna, de hittem a szakembernek, ergo igenis adnak rossz tanácsot.Pihenj sokat, igyál anyatejserkentõ teát, s a baba megerõsödik, és beállítja mi a jó.Én most így tennék.7 hós baba anyukája
Ha elég tejed van és nem túl vizes ne adj tápszert. Nekem sajnos muszáj volt adni tápszert is mert nem volt elég tejem, ráadásul nagyon kisebesedett a mellbimbóm és nem gyógyult be nagyon sokáig... meg is lett ennek az egésznek az eredménye nagyon hamar teljesen elapadt a tejem. Nagyon jók a mai tápszerek de azért az a jó ha minél tovább szoptatva van egy baba, így ha nem muszáj ne pótold tápszerrel amíg csak lehet (kivéve ha kevés vagy nagyon vizes a tejed mert akkor a babád nem tud rendesen fejlõdni). A kislányom hamar visszanyerte a születési súlyát (max. 1 héttel a hazaérkezésünk után), de Õ eleve alig vesztett a súlyából valószínûleg azért mert amíg nem indult be a tejem kapott egy kis cukros vizet a kórházban.
hát én ilyenrõl nem hallottam még... ha van tejed, és tudsz szoptatni, én nem adnék tápszert :( bár nincs ellenemre, az én picim is tápos, de sajna nálam nem volt más lehetõség
Ha szopizik rendesen, akkor ne tápszerezd! :( Egyébként szerintem nincs baj, hogyha nem sokkal kisebb a születési súlynál 2 hetesen. Ha sokkal, lehet gond, de arra sem biztos, hogy a tápszer a megoldás, sõt, szinte biztos, hogy nem.
Az enyém 2 hetesen még kisebb volt, mint amivel hazaengedtek a kórházból, így én akkor "önszántamból" kezdtem el tápszert adni neki, mivel még mindig fogyott... Ha már elindult a gyarapodás, akkor szerintem nincs nagy gond. Ha meg már otthon vagytok, úgysem tudja a gyereket tápszerezni egyik orvos sem, ha az anyja nem akarja. Nyugodtan lehet másik orvost választani, ha van a közeletekben másik gyerekorvos. :D :D :D Persze mindez függ attól, hogy mekkora a baba születési súlya, összesen mennyit fogyott, hány hétre született, stb stb stb.. Gondolom mindent megteszel, hogy rengeteg tejed legyen, úgy mint pihenés, sok folyadék, tápláló étkezés, gyakori szoptatás (ennyi idõs korban akár még ÓRÁNKÉNT is lehet, hogy szaporodjon a tej) ha kell, fejés...
Kislányom 3270-el született, 3140-el hoztuk haza, elsõ otthoni héten már megvolt a 20 deka hízás.
Ha egy drága alkatrész hamis, akkor vajon a gyártási száma (és dátuma) is hamis?
Papír nélkül semmit nem ér a sütés. A papírt meg nem lehet hamisítani, mert kb annyi, mint egy eredeti papír. Tehát egy kocsi se ér semmit, ha eredeti, ha átütött, hamis se, ha nincs papírja. Nagyjából ilyen a ló is, az, hogy milyen fajta, csak papírral ér valamit, papír nélkül lópikulát sem.
nagy valószínûséggel a születési dátum is hamis, ugyanis úgy szoktak kamura sütni többnyire, hogy egy másik létezõ ló sütését sütik rá egy ismeretlen származásúra, tehát annak a lónak a születési dátuma fog szerepelni a hamisan sütött lovon is.
Tudjuk kiknél az a szokás hogy a már elhullott ló meglévõ papírjai alapján házilag rásütik a saját semmilyen lovukra és így lesz belõle papíros, drága ló jó esetben a szín egyezik, a kor már biztos nem ezzel olyan 5 évet tudnak csalni szóval +, - és jó esetben eltudod olvasni a sütést mert van hogy még arra sem fordítanak energiát, mert ugye be van sütve az hogy olvashatatlan az a te bajod. Ha nagyon kíváncsi vagy rá akkor hívsz egy állatorvost és a fogai alapján megmondja hogy kb hány éves a ló vagy a lóútlevélirodában rákérdezel a sütésére, de lehet nem a saját lovadra fogsz ráismerni.
Lehet, hogy egyezik az évszám, ugyanis nem csak sütés nélküli lovaknál van kamu sütés, hanem például lopottaknál is! Hoppá, a ló sütve van, kijön valaki, ránéz, egybõl felismerik a sütését, és, hogy ezt keresi a rendõrség, mindenki... Ezért az adott fajtabélyegzõt hamisítják, alakítják, vagy ha nem azt, akkor az évszámot. Igazából útlevél nélküli lovat eleve nem érdemes venni, azon meg jól látszik, mi van a lovon, hány éves, milyen fajta, kik a felmenõi, és erre már nagyon jó szerzõdés is írható. Kupectõl meg nem érdemes lovat venni, akkor se, ha papíros hûdedrága paripa. Ha mégis erre vetemedünk, minimum a ló fogait meg kell nézni, orvossal átvizsgáltatni az egész lovat.

Ha valaki meghal, miért kell azt kiharangozni? Miért kell mindenki tudtára adni? A születést miért nem "hirdetik"? Ne a halált "reklámozzák" hanem az Örök életet!

Legjobb válasz: Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.

Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.
Kedves elsõ válaszoló! A születést nem harangozzák a katolikus vallásban, azonban a halált igen. Sõt egyes helyeken az utolsó úton végig szól a lélekharang és a templomi nagyharang. Azonban átvitt értelemben a születés is ki van harangozva, hiszen a keresztelõ alatt is végig szól a nagyharang.
Csak tippelek de nem lehet hogy azért harangoznak temetéskor hogy aki hallja az imádkozzon az elhunytért?
(elõzõ én is arra tippelek) Egy szép gondolatot idézek, Kérdezõ: „Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól” - John Donne.
De a feltámadás, nem egyenlõ a végítélettel. A feltámadás amikor a mennybe jutunk. Tehát mikor "AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT!" akkor még nem támadunk fel, az elhunyt feltámadására emlékezve, imádkozva érte, a mennybe jutásra gondolunk (tisztítótûz utáni állapot, és nem elkárhozás) Azért törõdj az elvilági dolgokkal is, mert Istennek hála, neked adta....
A kérdező hozzászólása: Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Amikor Isten eljön megítélni a világot, minden hangsúlyozom MINDEN ember az Úr elé fog kerülni! Aki meghalt és elötte gonosz ember volt az is! AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT! Ja, és hála az Istennek, hogy engem nem érdekelnek azok a dolgog amik a világban vannak!
Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ! Igaz, de amikor temetésen harangoznak, akkor a test halát harangozzák. Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Még egyszer leírom: Az Élõk Istene, nem csak azokra vonatkozik, akik e világban élnek... Nagyon leragadtál az evilági és a túlvilági közti különbségnél. Azok is élnek akik a túl világon vannak Istennel.
A kérdező hozzászólása: De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk! Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ!
Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!! De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk!
A kérdező hozzászólása: Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!!
Hát ez nagyon nagy tévedés-sorozat Kérdezõ. És nem "reklámozás" , méltatalan a halálhoz ez a szó: az élet és halál összefügg- nincs itt mit "reklámozni". És nem csak azt csináljuk, ami megírva vagyon a Bibliában, mert pl, hol látod te azt megírva, hogy itt, a gyk-n kérdés-feleletet kell játszani? Naugye.
A kérdező hozzászólása: Halottakért nem imádkozunk! A Biblia tanítása szerint! Aki elhunyt annak a lelke már az örökkévalóságban van!
A kérdező hozzászólása: Mint tudjuk a halál a sátántól van! Szerintem nem kellene az õ "gyõzelmét ki kürtölni"! Hanem azt aki újjászületik víztõl és Szent Lélektõl! Hirdessük, hogy Isten országa gyõz!!!
A kérdező hozzászólása: Biztosan hallottál az elragadtatásról! "És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljõni az ég felhõiben nagy hatalommal és dicsõséggel. És elküldi az õ angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyûjtik az õ választottait a négy szelek felõl, az ég egyik végétõl a másik végéig.Máté.24:30-31 Tehát elõször feltámadnak azok akik Krisztusban haltak meg, aztán az élõ Szentek elragadtatnak! "És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják." Jel. 11:18. Ez pedig arról szól, hogy a gonoszok feltámadnak és Isten színe elé állnak mikor Isten megítéli a földet! Ui:Ja és két út van a földi élet befejezésekor: fel, vagy le! Tehát; Menny, vagy pokol. Nincs tisztítótûz! Nincs középút!

Ha nem kérem a családi adókedvezményt a magzat 91 napos korától, hanem utólag igénylem vissza az adóbevalláskor, akkor kell igazolás a dokitól, hogy betöltöttem a 91. napot, vagy elég ha a baba születési idejétől számolnak vissza?

Mikor az adóbevallásomat csinálom, akkor már meg lesz a baba.

Legjobb válasz: Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.

Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.
A kérdező hozzászólása: Hú köszi az infót, akkor mindenképp kérek a dokitól igazolást.

Hogyan tudhatom meg hogy mesterséges úton fogantam-e? A Születési órából és percből kiderül? Ha nem akkor honnan?

Legjobb válasz: A születési órából és percbõl szerinted hogy derülhet ki, hogy mesterséges ,vagy természetes úton fogantál-e? Nem tudod megkérdezni a szüleidet? Vagy aki felnevel(t)?

A születési órából és percbõl szerinted hogy derülhet ki, hogy mesterséges , vagy természetes úton fogantál-e? Nem tudod megkérdezni a szüleidet? Vagy aki felnevel(t)?
Abból tuti nem! Inkább kérdezd meg a szüleidet! :-)
Nem értem, mi lenne a probélma azzal, ha kiderülne, hogy mesterségesen fogantál meg. Hiszen attól még ugyanúy petesejtbõl és spermiumból vagy, csak nem kellett szeretkezni ahhoz, hogy anyukád terhes legyen, hanem ezt egy tûvel elintézték. Nincs abban semmi rossz, maga a terhesség és a szülés ugyanúgy ment végbe, mint bárki másnál. Sajnos, ha valaki gyereket szeretne és természetes úton nem jön össze, ez van.
Én is tudni akarnám, elég lehangoló lehet a tudat, hgoy "mesterséges vagy" :S
Az biztosan nem igaz, hogy abban az órában születtél, amelyikben fogantál, (már ha a szeretkezés idejét érted a fogantatás alatt, ha a petesejt megtermékenyülését, akkor nem tudom.) Háromszor szültem, mindháromszor kora délután, de abban az idõpontban nem szeretkeztünk a párommal.
Megkérdezed. Egyébként meg nem teljesen mindegy? Így is ember vagy, nem pedig cyborg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És az igaz hogy abban az órában születtem amelyikben fogantam? Mennyire kell ahoz hasonlítani a szülõkre? Amúgy köszi, sokat segítetek!
Ha van vonalkód a tarkódon, akkor mesterséges úton :P Vicc nélkül, születési idõbõl egyedül az egyén korát lehet kideríteni semmi mást nem. Aki pedig mesterséges úton fogant, az ugyanolyan gyerek, mint az, aki természetes úton fogant, max. van pár "testvére" nitrogénben hûtve egy laborban...
Még akkor sem derül ki belõle egyértelmûen, ha értesz az asztrológiához és kielemzed vagy kielemezteted a születési képletedet. Hogy honnan tudhatnád.. kérdezni kell, bár gondolom ezt már próbáltad.
Hátnem tudom.. Én ha gyereket akarnék és nem lehetne, akkor inkább örökbe fogadnék, úgyis olyan sok a kisgyerek, akinek nincs családja :(

Ha külföldön, a magyar nagykövetségen kérek másolatot a születési anyakönyvi kivonatomról, akkor ahhoz már nem kell felülhitelesítés, ugye?

Legjobb válasz: Szerintem a konzulatus nem ad ki masolatot a szuletesi anyakonyvi kivonatrol, azt csak otthon tudjak kiallitani. Viszont meghatalmazassal siman kiadjak otthon barkinek, es az illeto el tudja postazni neked. Felulhitelesiteni pedig csak olyan dokumentumokat kell, amelyek le lettek forditva. Otthon mar az EU-s szabalyoknak megfelelo anyakonyvi kivonantot adjak, igy azt nem kell forditatni. Legalabbis nekem szo nelkul elfogadtak az olaszok. Szerintem hivd fel oket, mert ok pontosan el tudjak neked mondani, hogy mi a teendo.

Szerintem a konzulatus nem ad ki masolatot a szuletesi anyakonyvi kivonatrol, azt csak otthon tudjak kiallitani. Viszont meghatalmazassal siman kiadjak otthon barkinek, es az illeto el tudja postazni neked. Felulhitelesiteni pedig csak olyan dokumentumokat kell, amelyek le lettek forditva. Otthon mar az EU-s szabalyoknak megfelelo anyakonyvi kivonantot adjak, igy azt nem kell forditatni. Legalabbis nekem szo nelkul elfogadtak az olaszok. Szerintem hivd fel oket, mert ok pontosan el tudjak neked mondani, hogy mi a teendo.

Mennyire gond az, ha a Picurim fél éves korára nem duplázta meg a születési súlyát? Lehet ebből gondja a fejlődésében?

3500 grammal született a Picike, ma vagyunk fél évesek. Most 6620 g csak a súlya, a 7 kg helyett. Pedig tápszeres baba szinte születése óta (5 hónapos koráig kapott anyatejet is) és b? egy hónapja már kóstolgat napi egyszer zöldségeket, gyümölcsöket. Nem lesz ebb?l gond? Nem fog mindent kés?bb csinálni, mint a nagy átlag?

Legjobb válasz: Szerintem ne izgasd magad azon a hiányzó 380 grammon. Ez nem törvény, hogy márpedig félévesen dupla annyi kell legyen, mint születésekor. Ez csak egy általános iránymutatás, mert a nagy többség fél éves korára ennyit hízik. De minden gyermek más és más. Ez nem befolyásolja szerintem az értelmi és testi fejlõdést! Az én picikém 4 hónapos kislány, és már majdnem megduplázta a súlyát, de a szomszéd baba fél éves, és csak kicsivel nyom többet, mint az enyém, ám ennek ellenére megfelelõen fejlõdik.

Szerintem ne izgasd magad azon a hiányzó 380 grammon. Ez nem törvény, hogy márpedig félévesen dupla annyi kell legyen, mint születésekor. Ez csak egy általános iránymutatás, mert a nagy többség fél éves korára ennyit hízik. De minden gyermek más és más. Ez nem befolyásolja szerintem az értelmi és testi fejlõdést! Az én picikém 4 hónapos kislány, és már majdnem megduplázta a súlyát, de a szomszéd baba fél éves, és csak kicsivel nyom többet, mint az enyém, ám ennek ellenére megfelelõen fejlõdik.
Nem hiszem, hogy különösebb gond lenne! Nem minden baba duplázza meg a súlyát fél éves korára, függetlenül a táplálás módjától. Nem fog lemaradni semmirõl. Az én fiaim is éppen, hogy megduplázták a súlyukat, mégi tökéletes mozgásfejlõdésük volt. A kisebbik fiam pedig nem triplázta meg a súlyát 1 éves korára, csak most 15 hónapos korára.
Az én fiam éppen megduplázta a súlyát a félszülinapján, de a másnap esti mérésen már alatta volt. Most elmúlt 7 hós és: mászik, felül, feláll kapaszkodva, bútor mellett lépeget. Soha nem gyarapodott a nagy könyv szerint, még orvosokhoz is jártunk amiért kevesett gyarapodott az elsõ négy hétben... És amint látod, sokmindent hamarabb csinált meg mint a nagy átlag.
Én babám 4350-el született, 17.én lesz 8 hós és még mindig nem duplázta meg a súlyát. Doki mondta hogy nem olyan gyors a súlynövekedése mint a megszokott, ezért 2x adjak neki fõzeléket, na hát adok én csak nem eszi meg, se az üvegeset, se amit én fõzök. A gyümi megy, fõleg az üveges, a tápszer, meg a tejpép, de a fõzi még gyümivel keverve sem :(
vagyis 3450-el, nem 4350-el bocsi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!