Találatok a következő kifejezésre: Ha a születésekor (286 db)

Hogyan változik - vagy egyáltalán változik-e - a házassági nevem abban az esetben, ha a születési nevemet megváltoztatom? Lehet egyszerre a születési nevet megváltoztatni és a házassági nevet módosítani?

Tegyük fel, hogy a születési nevem Antal Piroska. Házasság után a férjemnek csak a vezetéknevét vettem fel, így lett belőlem mondjuk Molnár Piroska. Megváltoztatnám a születési nevemet pl. Dobos Adriennre. Ebben az esetben a házassági nevem marad a régi, vagy automatikusan Molnár Adrienn leszek? És, ha a házassági nevemet is módosítani szeretném (valójában csak visszavenni a születési nevemet), akkor ezt egyszerre is meg tudom csináltatni? Vagyis egymás után, de úgy, hogy az irataimat csak egyszer kelljen cserélni. Ha megkapom az okiratot a születési név megváltoztatásáról, akkor gondolom van valamennyi időm, minimum 8 nap, ami alatt el kell kezdeni kicserélni az igazolványokat, lejelenti mindenhol az adatváltozást, stb. Beadhatom egyből a házassági név módosítására a kérelmet, ha még ezeket nem intéztem el, hogy ne kelljen a személyit meg minden iratot kétszer megcsináltatni egy-két hónapon belül? A lényeg, hogy ha nem muszáj, akkor nem szeretnék fizetni az új iratokért akkor is, amikor még csak a születési nevem változik, meg akkor is, amikor már a házassági nevem is megváltozott. Remélem érthető volt, amit írtam, és a válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Ez két külön eljárás. Nem lehet egyszerre másik családi nevet is és férjes nevet is felvenni.

Ez két külön eljárás. Nem lehet egyszerre másik családi nevet is és férjes nevet is felvenni.
A kérdező hozzászólása: Nem másik férjes nevet akarok felvenni, vagyis igen, de csak úgy, hogy a születési nevemet akarom majd használni a névváltozás után. Egyébként tudom, hogy az két külön eljárás. Arra lettem volna kíváncsi, hogy addig nem is adhatok be kérelmet a házassági név módosításra, amíg nem csináltattam meg az iratokat? Szóval, hogy a kapott okirattal nem lehet elkezdeni intézni a módosítást? És utána, amikor az módosult, akkor menni az okmányirodába meg mindenhova, ahova menni kell?
Hívd fel az anyakönyvvezetõt ahol laksz. Õ a legpontosabb forrás.

Tgyás igényléshez milyen papírok kellenek? Ha a születésig táppénzen vagyok, és utána akarom igényelni a tgyást?

Mikor kell beküldeni a munkahelyre, hogy folyamatos legyen az ellátás? Mi van ha előbb jön a baba, mint a beírt várható szül. dátum? Elég az oepes tgyás igénylő nyilatkozat+ a orvos táppénz lezáró papírja?

Legjobb válasz: Nincs jelentõsége a beírt dátumnak. Ha megszültél beküldöd a táppénzes papírodat és a tgyás-hoz szükséges formanyomtatványt kitöltve. Nekem le kellett adnom a személyim, lakcímkártyám, betegkártyám, és a gyerek születési anyakönyvi kivonatának másolatát is. Ennyi az egész. Ha szerencséd van következõ hónapban már kapod a tgyás-t. Nálunk 20-ig kell

Nincs jelentõsége a beírt dátumnak. Ha megszültél beküldöd a táppénzes papírodat és a tgyás-hoz szükséges formanyomtatványt kitöltve. Nekem le kellett adnom a személyim, lakcímkártyám, betegkártyám, és a gyerek születési anyakönyvi kivonatának másolatát is. Ennyi az egész. Ha szerencséd van következõ hónapban már kapod a tgyás-t. Nálunk 20-ig kell
Nálunk minden hónap 20-ig kell leadni az ilyesfajta papírokat és másik hónapban már utalnak.
Nekem kérte a dokim, hogy hívjam fel, ha szültem, mert akkor levesz táppénzes állományból. Ha szüléskor igényled a tgyást, akkor nem tudod hamarabb beküldeni, csak miután megszületett a babád, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonata, a TAJ száma, plusz kell a kórházi zárójelentésed és az igénylõlap is. Viszont mivel a táppénzt utólag kapod, így nem maradsz pénz nélkül, mert 30 nap alatt azért elintézõdik a tgyás (ez nagyban függ a munkahelyed együttmûködésétõl is)

Ugyanakkor fognak tüzelni a szukáim ha a születési idejük között 1 hét van?

Végül is 1 év és 1 hét, de az mindegy. Olyan fajták ami csak évente egyszer tüzel. És olyan jó lenne ha ez egyszerre lenne. Van erre esély? Egyik már egyszer tüzelt, másik még kölyök.

Legjobb válasz: Az elsõ tüzelés nem biztos, hogy követi a másik kutyáét. De a legtöbb esetben egy idõ után összehozzák az egyidejû tüzelést. Persze, nem biztos, hogy napra pontosan. Csak várni tudsz, és akkor kiderül minden.

Az elsõ tüzelés nem biztos, hogy követi a másik kutyáét. De a legtöbb esetben egy idõ után összehozzák az egyidejû tüzelést. Persze, nem biztos, hogy napra pontosan. Csak várni tudsz, és akkor kiderül minden.
Hát az én szukám amúgy sem napra pontosan ugyanakkor tüzel. Pl egyik évben április 2-án kezdi, aztán másik évben április 8... Szóval egy kutyánál is picit változhat évente.
Együtt tartott szukák általában egy idõ múlva összetüzelnek. Csak arra figyelj majd, ha ez bekövetkezik, hogy ilyenkor jön a fajtafenntartó ösztön, és hajlamosabbak a balhézásra.
A kérdező hozzászólása: Az idõsebb szuka már egyszer tüzelt és nem lettek váratlan kiskutyák. Bent volt a lakásban, udvarra is csak felügyelettel mehetett, sétánál sem volt gond, nem követett kutyafalka. Akinek meg nincs ideje a kutyájára az ne tartson kutyát. Sok embernek nincs olyan jó élete mint nálunk a kutyáknak. :) A normális válaszolóknak köszönöm a segítséget.
együtt vagy a anyakönyves apával, és õ tudja, hogy nem az övé?
A kérdező hozzászólása: ...... mondom, hogy kepzelt apa. De kérdésedre válaszolva, biztosan "azt képzeli, hogy apa"...
Nincs korhatárhoz kötve.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi ez a három éves kor határ, amirõl mindenhol olvasok?
AZ apaság elismerésénél egyetlen korhatár van, hogy a leendõ apa, és a gyerek között minimum 16 év korkülönbség legyen. A 3 év annyit tesz, hogy ha nem adsz meg apát, és a gyerek 3 éves koráig nem rendezed a kicsi családi jogállását, akkor a gyámhivatal rendezi - általában megkérdezi i az apa, és ha nincs válasz, beír valamit. Más korhatár nincsen.
Hát az édesapja bármikor a nevére veheti ha akarja persze ehez te is kelesz.Gondolom mint képzelt apa a vezetéknév a nagypapádé legalábis nálam ugy volt a gyámsági határozatott jól örizd meg mert kell személyinél meg itt ott.Én a nagyfiamat most iratam a párom nevére 15 év után.Bár ö nem az édesapa mégis ugy nyilatkozot és mostmár teljes joga van a fiamhoz.A gyermeked akármikor kezdeményezheti azhogy apukája a nevére vegye.

Hogyan lehet facebook-on beállítani a születési dátumomat, ha idővonalam van?

Segítsetek!

Legjobb válasz: Nem lehet szerkeszteni a születési dátumot, egy ember csak egyszer születik meg (feltéve ha nem indiai vagy és reinkarnálódtál, ez esetben írj egy levelet a facebooknak) Ha új account, akkor csak megadod a születési dátumot regisztrációnál.

Nem lehet szerkeszteni a születési dátumot, egy ember csak egyszer születik meg (feltéve ha nem indiai vagy és reinkarnálódtál, ez esetben írj egy levelet a facebooknak) Ha új account, akkor csak megadod a születési dátumot regisztrációnál.

Mi számít mesterszámnak? Én 11-én születtem, de ha összeadom a születési dátumomat, az 3. Valaki azt mondta, hogy ha szerepel a 11 születésemben, akkor az már mesterszám.

Legjobb válasz: A számjegyeket összeadva kell kijönnie a 11-nek vagy a 22-nek (33, 44, stb. már ritka). A névbõl és a születési dátumból is lehet számolni, viszont a névnél ha már a kereszt- vagy vezetékneved értéke mesterszám, akkor azt is bele kell kalkulálni. Az, hogy 11-én születtél, nem takar mesterszámot.

A számjegyeket összeadva kell kijönnie a 11-nek vagy a 22-nek (33, 44, stb. már ritka). A névbõl és a születési dátumból is lehet számolni, viszont a névnél ha már a kereszt- vagy vezetékneved értéke mesterszám, akkor azt is bele kell kalkulálni. Az, hogy 11-én születtél, nem takar mesterszámot.
és a mesterszám jön ki akkor mi történik?
Semmi, csupán azt a számot kell odanézni a könyvbõl, nem a 2-t/4et/6-ot stb.

Mikor érte el babátok a születési súlyát? Csak mert a dokink szerint 2 hetes korára kell elérnie, és mi ugyan gyarapodtunk, de még nincs meg a születési súly. Azzal rémisztget, hogy még kapunk pár napot, és ha nem, akkor tápszerezés jön.

Legjobb válasz: Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)

Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)
A lányom nem érte el a születési súlyát 2 hetesen. Senki se mondta, hogy ez gond lenne. Minden mérésnél azt nézték, hogy gyarapszik, van tejem és a gyerek szép egészséges. Lassan 10 hónapos, még mindig szoptatom és a tejemnek esze ágába nincs elapadni. Szépen esik mellette szilárdat minden gond nélkül. Valóban nem egy kövér baba, de vannak szép kis hurkái és láthatóan egészséges és folyamatosan gyarapszik. Szerintem se nyúlj tápszerhez, mert a pótlással csak azt éred el, hogy elapad a tejed. Szoptatási tanácsadót javaslok Én is! Nekem rengeteget segített (ellentétben az orvossal és védõnõvel... ha rajtuk múlt volna tápszeres lenne az Én babám is)!
Nekem is rossz tanácsot adott a gyerekorvos, sajnos megfogadtam, és nagyon bánom.Az én babám 1 hónap alatt 870 gr-ot hízott anyatejesként, de ránézésre! vékonynak találta, ezért azt tanácsolta kínálgassam táppal.Persze ennek az lett az eredménye, hogy a tejem nem állt be rendesen a gyerek igényeihez, s egyre kevesebb lett.Akkor persze azt gondoltam, hogy biztos éhezik miattam, pedig nem éhezett volna, de hittem a szakembernek, ergo igenis adnak rossz tanácsot.Pihenj sokat, igyál anyatejserkentõ teát, s a baba megerõsödik, és beállítja mi a jó.Én most így tennék.7 hós baba anyukája
Ha elég tejed van és nem túl vizes ne adj tápszert. Nekem sajnos muszáj volt adni tápszert is mert nem volt elég tejem, ráadásul nagyon kisebesedett a mellbimbóm és nem gyógyult be nagyon sokáig... meg is lett ennek az egésznek az eredménye nagyon hamar teljesen elapadt a tejem. Nagyon jók a mai tápszerek de azért az a jó ha minél tovább szoptatva van egy baba, így ha nem muszáj ne pótold tápszerrel amíg csak lehet (kivéve ha kevés vagy nagyon vizes a tejed mert akkor a babád nem tud rendesen fejlõdni). A kislányom hamar visszanyerte a születési súlyát (max. 1 héttel a hazaérkezésünk után), de Õ eleve alig vesztett a súlyából valószínûleg azért mert amíg nem indult be a tejem kapott egy kis cukros vizet a kórházban.
hát én ilyenrõl nem hallottam még... ha van tejed, és tudsz szoptatni, én nem adnék tápszert :( bár nincs ellenemre, az én picim is tápos, de sajna nálam nem volt más lehetõség
Ha szopizik rendesen, akkor ne tápszerezd! :( Egyébként szerintem nincs baj, hogyha nem sokkal kisebb a születési súlynál 2 hetesen. Ha sokkal, lehet gond, de arra sem biztos, hogy a tápszer a megoldás, sõt, szinte biztos, hogy nem.
Az enyém 2 hetesen még kisebb volt, mint amivel hazaengedtek a kórházból, így én akkor "önszántamból" kezdtem el tápszert adni neki, mivel még mindig fogyott... Ha már elindult a gyarapodás, akkor szerintem nincs nagy gond. Ha meg már otthon vagytok, úgysem tudja a gyereket tápszerezni egyik orvos sem, ha az anyja nem akarja. Nyugodtan lehet másik orvost választani, ha van a közeletekben másik gyerekorvos. :D :D :D Persze mindez függ attól, hogy mekkora a baba születési súlya, összesen mennyit fogyott, hány hétre született, stb stb stb.. Gondolom mindent megteszel, hogy rengeteg tejed legyen, úgy mint pihenés, sok folyadék, tápláló étkezés, gyakori szoptatás (ennyi idõs korban akár még ÓRÁNKÉNT is lehet, hogy szaporodjon a tej) ha kell, fejés...
Kislányom 3270-el született, 3140-el hoztuk haza, elsõ otthoni héten már megvolt a 20 deka hízás.

Youtube-on hol lehet, (ha lehet) megváltoztatni a születési dátumomat?

Esetleg át lehet helyezni mindent egy másik felhasználóhoz? Videók, kedvencek listák üzenetek stb?

Legjobb válasz: születési dátumot nem lehet megváltoztatni:D vár meg míg 18 leszel, aztán nézzél pornót:D

születési dátumot nem lehet megváltoztatni:D vár meg míg 18 leszel, aztán nézzél pornót:D
youtube-on nincs pornó...
szntem meg 13éves és vmi nagyobbal összetûzése került me leszólta egy videóját? :D jó helyen járok?
A kérdező hozzászólása: Hát már elmúltam 18, csak mikor regisztráltam összevissza írtam mindent.Mondjuk mindegy mert nem látható az életkor, csak gondoltam hátha :D
Ha egy drága alkatrész hamis, akkor vajon a gyártási száma (és dátuma) is hamis?
Papír nélkül semmit nem ér a sütés. A papírt meg nem lehet hamisítani, mert kb annyi, mint egy eredeti papír. Tehát egy kocsi se ér semmit, ha eredeti, ha átütött, hamis se, ha nincs papírja. Nagyjából ilyen a ló is, az, hogy milyen fajta, csak papírral ér valamit, papír nélkül lópikulát sem.
nagy valószínûséggel a születési dátum is hamis, ugyanis úgy szoktak kamura sütni többnyire, hogy egy másik létezõ ló sütését sütik rá egy ismeretlen származásúra, tehát annak a lónak a születési dátuma fog szerepelni a hamisan sütött lovon is.
Tudjuk kiknél az a szokás hogy a már elhullott ló meglévõ papírjai alapján házilag rásütik a saját semmilyen lovukra és így lesz belõle papíros, drága ló jó esetben a szín egyezik, a kor már biztos nem ezzel olyan 5 évet tudnak csalni szóval +, - és jó esetben eltudod olvasni a sütést mert van hogy még arra sem fordítanak energiát, mert ugye be van sütve az hogy olvashatatlan az a te bajod. Ha nagyon kíváncsi vagy rá akkor hívsz egy állatorvost és a fogai alapján megmondja hogy kb hány éves a ló vagy a lóútlevélirodában rákérdezel a sütésére, de lehet nem a saját lovadra fogsz ráismerni.
Lehet, hogy egyezik az évszám, ugyanis nem csak sütés nélküli lovaknál van kamu sütés, hanem például lopottaknál is! Hoppá, a ló sütve van, kijön valaki, ránéz, egybõl felismerik a sütését, és, hogy ezt keresi a rendõrség, mindenki... Ezért az adott fajtabélyegzõt hamisítják, alakítják, vagy ha nem azt, akkor az évszámot. Igazából útlevél nélküli lovat eleve nem érdemes venni, azon meg jól látszik, mi van a lovon, hány éves, milyen fajta, kik a felmenõi, és erre már nagyon jó szerzõdés is írható. Kupectõl meg nem érdemes lovat venni, akkor se, ha papíros hûdedrága paripa. Ha mégis erre vetemedünk, minimum a ló fogait meg kell nézni, orvossal átvizsgáltatni az egész lovat.

Mi a teendő ha nincs meg a születési anyakönyvi kivonatom?

20 éves vagyok, nem tudom mikor t?nt el csak most vettem észre.

Legjobb válasz: Személyigazolványod és Lakcímkártyád kiséretében, felkeresed azt közigazgatásilag illetékes, Anyakönyvi Hivatalt, (születési hely), és jó pár magyar forint ellenében, (eljárási illeték) kiállítanak egy hiteles másolatot.

Személyigazolványod és Lakcímkártyád kiséretében, felkeresed azt közigazgatásilag illetékes, Anyakönyvi Hivatalt, (születési hely), és jó pár magyar forint ellenében, (eljárási illeték) kiállítanak egy hiteles másolatot.
1500-2000 Ft körüli pénzért.
minden igaz de nekem ingyen adtak, igaz már vagy 4 éve
Nekem pénzért, másfél éve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!