Találatok a következő kifejezésre: Ha a születése után (82 db)

Ha zárt örökbefogadásnál a születés előtt mond le az anya a gyerekről, akkor mennyivel a születés után viszik el a babát?

kell még valamit aláírnia az anyának, vagy csak szimplán elviszik? És ki nevezi el a babát? Én nem vagyok személyesen érintett, hanem egy ismerősöm, engem csak érdekel.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömék így fogadtak örökbe babát. Már egyenesen a kórházból került hozzájuk a kisfiú. Egyébként a vérszerinti anyukának 6 hete van még szülés után, bármikor meggondolhatja magát.

Egyik ismerõsömék így fogadtak örökbe babát. Már egyenesen a kórházból került hozzájuk a kisfiú. Egyébként a vérszerinti anyukának 6 hete van még szülés után, bármikor meggondolhatja magát.
A kérdező hozzászólása: De közvetlenül születés után, vagy néhány nap múlva? És ki adott nevet a babának?
A kérdező hozzászólása: Ebben nincs benne az amit kérdeztem. Vagyis, hogy a biológiai anyától kérnek e nevet elõször és csak aztán nevezik át az örökbefogadó szülõk, ha akarják, hogy mennyivel születés után viszik el, illetve kell e aláírnia még valamit a biológiai anyának születés után, hogy az örökbeadás érvénybe lépjen, vagy csak "szimplán" elviszik a gyereket a kórházból.
Ja, akkor bocs, hogy válaszoltam!Ezen az oldalon sok minden van..gondoltam körbenézhetsz rajta mivel csak egy válaszod volt!!!
Elviszik. Ha akarja megnézheti, de általában ezt nem akarják. Nem ad nevet. Az örökbefogadók adnak nevet, ha már meg van hogy kihez kerül a kicsi. Mindig van az anyánál "segítség", támogatás. Persze aláíratnak elõtte-utána, de van neki 6 hét visszakozási lehetõség...
A kérdező hozzászólása: Köszi! És akkor mi alapján azonosítják be, ha nincs neve? pl. ha az anya 2 hét után visszavonja, akkor honnan tudják, hogy az az a gyerek? meg hogyan, mi alapján adminisztrálják? És ha az örökbeadók adnak neki nevet, de az anya visszalép, akkor új nevet ad neki?
Csak a névre tudok reagálni: egyik ismerõs pár kisbabát fogadott örökbe (nyílt örökbefogadás). A babát a szülõanya nevezte el Lili valaminek. Az ismerõs örökbefogadó pár megtartotta a kicsinek a Lili nevet, de a második keresztnevét megváltoztatták (sajnos nem tudom, hogy mire). Ha nem nevezi el a biológiai anyja, akkor a naptárban a születéséhez legközelebb esõ fiú/lánynevet kapja vagy a kórházban az egyik csecsemõs nevezi el (ez a ritkább).
Igyekeznék korai fejlesztéshez jutni, az sokat segítene neki.
Igen :-) És még mindig az, 3 éves :-)
Igen, nálam így volt. Pocakban aktív, sokat mozgó baba, itt kint is az. Az alvással is így van. A pocimban éjjel aludt, nappal meg fent volt, és ez is így van, sõt még az is megmaradt, hogy a pocakomban 2 körül minden éjjel felkelt, és mocorgott egy kicsit, és most is 2 körül kel fel még enni. 6 hónapos most.
Az en lanyom pont olyan mint a hasamban volt... meg sem all egesz nap, komolyan mondom. 20 hos
enyém is kis rugibajnok idekint is:)
Igen, pontosan! :)
Ugyanolyan.Nagyon eleven kisfiam van.1, 5 éves.
Igen. :-D (Persze ez néha nem olyan vicces, de hál'Isten ép és egészséges baba. :-))
Többnyire nyugodt, de nagyon eleven kis gyerkõc. :) Az egyetlen hátránya hogy fele annyit alszik napközben most (7 hósan), mint a korabeliek. Viszont az éjszakákat már egy ideje átalussza. Kivéve most, mert jön a foga és van hogy 2szer is felébred éjjel...


El kell e vágni a köldök zsinórját a csikóknak a születésük után? és ha el kell akkor hány centit kell belölle meghagyni?

Legjobb válasz: Elvileg ez az anya dolga, ha õ elmulasztja, levághatod, max 1-2 centit hagyj.

Elvileg ez az anya dolga, ha õ elmulasztja, levághatod, max 1-2 centit hagyj.
Nem, nem! Majd kialakul idekint szépen!
Szia! Igen, nekem is azt mondta a szonográfus, hogy a pocakbeli viselkedése jelzi a majdani viselkedését. Nekem a lányom nagyon nyugis volt a pocakban és tényleg egy nagyon nyugis kislány lett. A mostani pocaklakóm is nagyon nyugis, a szonográfus mondta, hogy örüljek neki, nyugis baba lesz késõbb is. Majd meglátjuk, még van 2 hónap!
A kérdező hozzászólása: :) Ennek örülök.Én a 7-en vagyok 23 hetes és éjjel sokszor felkelt a pici napközben pedig bukfencezik és rugdos.:) Persze örülök neki, mert nagyon jó érzés, és ha itt lesz az idõ kicsit bánni is fogom, hogy többet nem érezhetem, így most kihasználok minden percet.:) Persze biztosan az is fantasztikus érzés mikor a kezemben foghatom majd...:)
Szia! Én úgy tudom, hogy az alapvetõ bioritmusuk a pocakban fejlõdik ki. Tehát ha neked éjszaka aktívabb, akkor számíthatsz rá, hogy eleinte sokszor kell majd felkelned hozzá. Ha meg nappal aktívabb, akkor ha kibújt akkor is nappal lesz élénkebb. Persze ez mind változik idõvel, és ahogy a szülõk bevezetik nekik a saját életritmusukat (pl este hétkor mese, fogmosás, alvás). A mi kis Evelinünk szinte egész nap durmol. Inkább reggel meg este mozgolódik, néha ebéd után is. Ez jó jel! Éjszaka még soha nem ébresztett fel! Remélem, mi után világra jön, akkor is nagyrészt átalussza majd az éjszakát! :D Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Hát igen kiváncsi eszek rá...:) Lorácska este fele mocorog sokat, és éjjel is 1x általában felrugdos...:)
A kicsi fiam szinte meg sem állt a pocakomban, és születése után sem változott a helyzet, sõt, szerintem még mozgékonyabb lett, mint amire számítottam:-))Sokszor nem hagyott aludni éjjel, és kint is ilyen lett. Most várjuk a kistesót, a múlt héten le sem tudták mérni uh-on, annyira pörgött! Semmi jóra nem számítok ezek után:-))))))
Sztem jó, kb. 6-10.nap.
Nekünk 3 hét volt.
A mi babánk csonkja is hamar leesett, kb. másfél hét után.
Nekünk a 6 napon esett le
Én a 3 hetes válaszoló vagyok, még jó, hogy már leesett én nem akkor olvastam ezeket. Ezért is aggódhattam volna:) )

Jelenleg gyeden vagyok az 1 éves babámmal. Ha terhes lennék a 2. kal a születése után a gyedbõl és a tgyásból is vonnak majd nyugdíjjárulékot?

Legjobb válasz: Tgyásból csak adót vonnak, gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot. Az összeg attól is függ, veszel-e igénybe adó-és járulékkedvezményt.

Tgyásból csak adót vonnak, gyedbõl adót és nyugdíjjárulékot. Az összeg attól is függ, veszel-e igénybe adó-és járulékkedvezményt.
Az elsõnek igaza van. Kiegészíteném: Ha a GYED extrára gondolsz (egyszerre két ellátást kapsz), akkor igen a válasz. nem számít, hogy az egyikbõl mit vonnak, a másikból is le fogják vonni.
Természetesen igen, hisz nagyobb fizetésbõl is többet vonnak, mint a minimálbéresnek.

Van a babádnak bármiféle (kisebb-nagyobb) veleszületett fejlődési rendellenessége, amit csak a születés után tudtál meg? Ha igen, mi az?

Legjobb válasz: Igen. Veleszületett vsd. Lyukas szív a köznyelvben. Elõször halálra rémültem mikor 3 napos volt a baba, csak úgy az arcomba vágta a doki. Hál Istennek 1 éves korára teljesen záródott, nem kellett sem gyógyszer, sem mûtét! Tesóm kisfia, orrsövény ferdüléssel született. :D Nem látszott, csak vicces hangja volt. Mint egy rekedt öregapó. Sokat mosolyogtunk rajta. De neki is magától helyre jött. :)

Igen. Veleszületett vsd. Lyukas szív a köznyelvben. Elõször halálra rémültem mikor 3 napos volt a baba, csak úgy az arcomba vágta a doki. Hál Istennek 1 éves korára teljesen záródott, nem kellett sem gyógyszer, sem mûtét! Tesóm kisfia, orrsövény ferdüléssel született. :D Nem látszott, csak vicces hangja volt. Mint egy rekedt öregapó. Sokat mosolyogtunk rajta. De neki is magától helyre jött. :)
Kislányom születése óta nagyon beteges volt, pár hónapos korában fulladt be elõször. Diagnoszitzálták nála az asztmát, majd 2 évesen hörgõtükrözéssel az 50%-os veleszületett hörgõszûkületet.
Lett egy hatodik lábujja az egyik lábán. De hozzá van nõve a kislábujjhoz, igy a kettõ együtt szív alakú. Két köröm is van rajta. Két csont van benne, mint kiderült (más miatt voltunk röntgenen). És ez a szív alakú dupla ujj kicsit hozzá van nõve a mellette levõ ujjhoz is. Kihozták a babát a szobába, elmondtak pár dolgot, aztán elment a csecsemõs nõvér. Majd visszajött, és megmutatta, nehogy megijedjek az elsõ pelenkázásnál. :) Most 2, 5 éves, eddig nem zavarja a cipõ hordásnál, így várunk vele. Majd ha kényelmetlen lesz, vagy õt zavarja, akkor lehet, hogy megmûttetjük.
Torticollissal született, az az ferde nyakkal. Ultrahangon nem látszott semmi. Most gyógytornára járunk, javulni látszik a helyzet. 6 hónapos múlt és még nem fordul vissza hasról hátra.
mindkét kezén 1-1 plusz, csökevényes ujjacskával született, 10 hetesen majd 20 hósan mûtötték. 5 éves lesz 14.-én, elképzelhetõ, hogy újabb mûtétre lesz szükség, mert az egyik kezén a korábbi csonknál megint növöget valami szövetburjánzás, egyenlõre nem zavaró vagy balesetveszélyes, csak furi és hát kezd csúnyácska lenni.
Nem veleszületett rendellenség, de hipotón (laza izomtónus) lett. Ez csak itthon derült ki. De nem is kis mértékben, egy évig kellett Dévényre járnunk. De szerencsére behozta a lemaradást! :)
A lányomnak a jobb fülcimpája csak a születése után fejlõdött ki(volt vagy 3 hónap), a fülkagyló és a koponya találkozásánál pedig egy pontszerû bõrbehúzódás van. Nagyon mély volt, de szartak rá a kórházban, azt mondták, hogyha elkezd váladékozni, akkor lehet, hogy az agyáig ér ez a luk/csövecske. Hát köszi. Magándokihoz vittük UH-ra, hála az égnek minden oké.
A nyelve alatti hártya le van tapadva a kisfiamnak, így nem tudja kinyújtani. Hamarosan "megmûtik", pár perc, de mivel késõn derült ki, már csak altatásban lehet megcsinálni. Nem is zavarta az evésben sem soha, és még így is egész ügyesen kezd beszélni, de hát akkor sem maradhat így... Soha nagyobb bajunk ne legyen!
Kislányomnak számfeletti tejfoga van, azaz 21 foggal büszkélkedünk, kisfiamnak a pupillája nem szabályos kör alakú, hanem hiányzik egy kis darab belõle.
9 hónap alatt csak ki lehet választani egy nevet annak a gyereknek.
Amikor a fiam született, az egyik szobatárs anyuka, fiút várt, de mégis kislánya született. Nem készültek lány névvel, hirtelen nem is tudtak mit mondani, másnapra kellett választaniuk nevet.
Nálunk szerintem nincs ilyen, max a szülés másnapjára meg kell mondani! Amikor szültem 100%-os volt, h kislányom lesz! Mégis kellett fiú nevet is mondanom...pár perc gondolkodási idõm volt:)
barátnõmnek is végig azt mondták, hogy fia lesz. nem is választottak lány nevet hát erre jött a meglepi, h kislány született, összenéztek a párjával, és az elsõ, ami eszükbe jutott lett a kislány neve.
Ja, én császárral szültem és hiába tudtam tutira a nemét, mert volt genetikai vizsgálat is, akkor is kellett mind a 2 nemre nevet mondani.
Én meg pont az ellenkezõje, hogy császárral szültem, és mégis csak fiú nevet kellett mondani, pedig számítottam rá, hogy lány nevet is kérdeznek. Nálunk is tuti volt uh alapján, hogy fiú.
Én is császárral szültem fiú ikreimet és fiú és lány neveket is kellett mondani. Az egyik doki meg is viccelt, amikor az elsõ baba kibújt, felkiáltott, hogy lány!

Anyukák, ha nagyon sokat mozgott a babátok a hasatokban, akkor a születése után is nagyon élénk gyermek lett belőle?

Mert az enyém éjjel nappal mozog, elég eleven, minden nap érzem, szinte egész nap.

Legjobb válasz: Nekem is így volt! Hihetetlen eleven volt már a pocimban is, na most se egyszerû eset :)) !

Nekem is így volt! Hihetetlen eleven volt már a pocimban is, na most se egyszerû eset :) ) !
Nekem is virgonc volt a pocimban a lányom, mikor kibújt már nem annyira.De az éjszakai ébredések, pontosan akkor voltak születése után, mint ahogy a pocimban is jelzett.
Végig mocorgós volt a pocakban a baba, kivéve nst-n amikor nyomkodnom kellett volna a mozgásokat:) na akkor nem mozdult meg:) Amióta megszületett nem pihenünk. Idegenek is megjegyzik, hogy nem egy "egyhelyben ülõs gyerek" lesz belõle, most 8 hónapos.
Szia! Nekem egyik uh-on megjegyezte az orvos hogy mindig ilyen sokat ficánkol a pici? Na most 21 hónapos és 1 percre nem ül meg, csak amikor alszik.
Nekem is örökké mozgott a hasamban!A védõnõ kérdezte, hogy mozog rendesen?Vagyis megvan a 12 órán belül tíz mozgás?Hát Tíz perc alatt megvolt..7hósan ugyanilyen aktív születése óta.Már mászik, és nem ül el fél percet sem.
1.babám: pocakban alig mozgott, úgy kellett felbökdösni néha -- kint is nyugis gyerek. 2.babám: pocakban rengeteget mozgott, szinte állandóan -- kint nyugis, sõt nyugisabb mint a nõvére.
Nekem így volt. Pocakban le sem állt egész nap. Még a szülõszobán is rugdosott. Most le sem lehet állítani, pörög egész nap. 14hónapos, de amitóta mászik, megy végünk van.
Az én lányom alig mozgott a pocakomban, csak a párom érezte eténként a mozgását. De mióta megszületett egy kis duracell nyuszi, most is egy játékkal a szájába mászik körbe körbe a szobába közbe morog, dobál mindent megáll 1 pillanatra leül, megnéz valamit 1 játékon és folytatja a "szaladgálást" Ha éppen nincss semmi a szájában akkor magyaráz. :) (10 hónapos még nem tud beszélni)
Az én lányom este volt mindig nagyon aktív pocakban este 10 elõtt nem aludtunk, kint egész nap nagyon aktív törpe duracell nyuszinak hívom, este 10 elõtt most sem alszik, viszont utána végig alussza az éjszakát!
Az enyém is állandóan mocorgott odabent, uh-kon az orvos (SZTK-s) néha mérgesen meg is jegyezte, hogy lehetetlen megmérni, mert nem áll le egy pillanatra sem... Szülés alatt legalább 10x kellett keresgélni a CTG-vel, mert még akkor is virgonckodott :) Most idekint a világ legjobb kisgyereke, nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott :)
Kislányom nagyon aktív pocaklakó volt, és most is szinte egész nap jár keze-lába, forgolódik, alig ül meg pár percre egy helyben. De azt mondják h ha éjszaka aktív a baba akkor ha megszületik akkor is így lesz.... A kislányom pocakban aludt éjszaka és most is elég jól alszik éjszaka. Lehet van benne valami...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Az enyém is megállás nélkül mozog a pocakomban. Akkor már tudom, mire számítsunk, ha megszületik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!