Találatok a következő kifejezésre: Ha a szülei elváltak, akkor (11 db)

Ha kiskorút büntetnek meg a BKV-n, és a szülei elváltak, akkor a pótdíjat melyik szülő köteles befizetni?

A kiskorú törvényes képvisel?je nem ment bele abba, hogy felesbe fizessék a büntetést. Ilyen esetben végül jogilag övé a felel?sség?

Legjobb válasz: akihez gyámsági felügyeleti kötelezettség fûzi.

akihez gyámsági felügyeleti kötelezettség fûzi.
18 éven alulit elvileg tilos büntetni. Pont tavaly volt ebbõl balhé, hogy az ellenõrök kicsavarnak mindent a kezükbõl. Menj neki a bkv-nak. Hány éves a gyerek amúgy?
A kérdező hozzászólása: 14 éves lesz augusztusban.
Nyugodtan tehetsz panaszt, mivel 14 éves sincs, és 14 évesen még az általános sulit sem fejezi be általába. Én írnék nekik egy levelet, hogy 14 éves sincs a gyerek, és megbüntették. De amúgy nem volt nála bérlet? Mert a belsõ szabály úgy szól, hogy el kell magyarázni a gyermeknek, hogy mit kell csinálni, de NEM büntethetõ. Csak ugye ha nem bünteti me, akkor meg nincs meg a napi kvóta. Én akartam emnni segédellenõrnek, és napi 40 büntetést kell teljesíteni, akárhogyan.

Ha a barátom szülei elváltak, akkor mi is el fogunk?

van vmi párhuzam a szül?- gyerek kapcsolat között? úgy értem hogy kihat-e tudat alatt ez a gyerekre, hogy ezt látta korábban a szüleit?l,hogy nem olyan fontos együtt lenni, stb. Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Nálunk a nagyszüleim és a szüleim is elváltak...én scak reménykedem,hogy az elsõ férjemmel sosem válunk majd el és boldogok leszülnk :S

Nálunk a nagyszüleim és a szüleim is elváltak...én scak reménykedem, hogy az elsõ férjemmel sosem válunk majd el és boldogok leszülnk :S
Szerintem nem hat ki, anya szülei nem váltak el, apáé se anyáék mégis elváltak.
Nem feltétlenül. Nézd azt is, hogy nem csak a barátodnak vannak szülei, hanem neked is. Õk elváltak? Amúgy a ti együttmaradásotok/elválásotok nem azon fog múlni, hogy az öregek mit tettek, hanem azon, hogy mennyire tudjátok megoldani a konfliktusaitokat. Az, hogyha valami összetûzés van, akkor ne hagyjatok elvarratlan szálakat. Nem jó bevágni az ajtót és otthagyni a másikat. Inkább le kell ülni vele és elbeszélgetni. Ha ehhez tartjátok magatokat, akkor hosszú életen át megõrizhetõ a jó kapcsolat. A párkapcsolat olyan, mint az egészség(vagy, mint egy kert): a kicsi fertõzések kezeletlenül hagyása megbetegít, ha mindent idejében kigyomlálunk, sosem gazosodik el kert, hanem szép marad. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! megnyugtatóak:) fõleg az utolsó kertes példa!:) nagyon tetszett!!
Bár mintákat az ember örököl a szüleitõl, én úgy gondolom ha a pároddal szeretitek egymást és mindent megtesztek a kapcsolatotokért, akkor lehet boldog életetek. Elsõ sorban rajtatok múlik, szerintem.
Szerintem nem a szülõi "minta" okozza ilyenkor a gondokat, hanem az amiatti aggódás. Nálunk pl. mindkettõnk szülei elváltak, és én is görcsöltem egy idõben, mi van, ha ez azt jelenti hogy mi sem maradunk együtt... És pont ez az idegeskedés és aggodalom tett rosszat a kapcsolatunknak, nem maga a tény, hogy a szüleink elváltak. De akkor is nehéz nem azon igyekezni görcsösen, hogy mi elkerüljük a szüleink hibáit, hiszen az õ hibáik határozták meg a mi gyermekkorunkat :)
Nem szabad párhuzamot vonni! A barátod szüleinek nyilván megvolt az oka. Ha ti szeretitek egymást és kitartotok egymás mellett, akkor nem fogtok elválni. Az, hogy a szülõk így tettek, még nem jelent semmit!

A szüleim elváltak és ha huzamosabb ideig vagyok az egyiküknél akkor utána nagyon nehéz hazamenni mert hiányzik az ottani" élet. Mi tudnék ezzel csinálni? Esetleg hogy könnyebb legyen feldolgozni.15/f

Legjobb válasz: Már eldöntheted kivel szeretnél több idõt lenni, ki az aki a biztonságot jelenti számodra. Ha csak úgy jöhetsz-mehetsz amikor kedved tartja mindkét szülõdhöz, megszokod és felnõtt férfiként sem leszel helyhez kötött. Még te magad sem tudod, hol van igazán az otthonod, de döntsd el minél hamarabb.

Már eldöntheted kivel szeretnél több idõt lenni, ki az aki a biztonságot jelenti számodra. Ha csak úgy jöhetsz-mehetsz amikor kedved tartja mindkét szülõdhöz, megszokod és felnõtt férfiként sem leszel helyhez kötött. Még te magad sem tudod, hol van igazán az otthonod, de döntsd el minél hamarabb.
Erre sajnos nincs recept. Nem tudom, hogy hány éves vagy; ill. melyik szülõnél laksz, és hogy az a szülõ mennyire "laza". Próbáld megbeszélni vele a dolgot: hogy akkor láthasd a másik szülõdet, amikor akarod.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)


Ülj le velük komojan és beszéld meg velük ha látják hogy komoj a dolg szerintem belemennek :)
13.41:már csak arra vagyok kiváncsi mennyi zsebpénzt kapsz. Egyébként nem tudom mirõl irogatsz, családban nevelem a gyermekeimet, de eszünkbe se jutna a párommal heti 3000-et odaadni egyiküknek se, hogy költse amire jólesik....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a komikat.próbálom megnézni, hogy melyikek azok, amelyek a leghatásosabbak lennének. :) köszönöm még1x
heti 3 ezer az rengeteg pénz egy hónapban. talán ha mondjuk a takarításért cserébe(ami megjegyzem, amugy is dolgod lenne-elvégre neked is jó ha tiszta és rendezett körülmények közt élsz, plussz ennyit igazán megtehetsz) HAVI 5000FT-ot kérnél, az sokkal reálisabb lenne
A kérdező hozzászólása: jah, és 12 éves vagyok. tényleg nem baj ha nem 3000 forintot kapok, de szeretnék zsebpénzt. a barátnõm is kap hetente 3000 ft-ot. Persze hogy dolgoznék. akár minden nap !!! Michael Jackson-os dolgokra gyûjtök. mert szeretnék gyûjteményt. könyveket, ilyesmiket. persze ehhez kell a pénz is. köszi a komikat. =)
15:12 Lol szep lenne ha 28 eves fejjel zsebpenzt kapnek :D
16 éves vagyok, a felsõkategória alján/középkategória tetején vagyunk, ha az anyagiakat nézzük, a fõvárosban lakunk, de "csak" 4000 ft zsebpénz kapok egy hónapban. nem is szeretnék többet. nem értem, miért kéne a gyereknek többet adni, ha jobban él a család :)
20:34-es vagyok drága kérdezõ, ne tudd meg, mennyire jó érzés úgy összegyûjteni a pénzt valamire :) én egy 8000 ft-os ruhára vártam másfél hónapot, és sokkal jobb érzés hordani, mint azokat, amiket mondjuk egybõl megvettem. eszmei érték, ha érted, mire gondolok.
A házimunka alap nem jár érte jutalom ha 2 gyerek után meg a férjed háziállatok után subickolod majd a lakást akkor se kapsz érte semmit. Ha ennyi pénz kell huzz dolgozni.
hát 3000 tényleg nagyon sok... talán kisebb öszeggel, 1500ftal próbálkozhatnál. aztán lehet késõbb emelést kérni ;) persze csak módjával.
A gyerektartást igen a gyerekre kell költeni.Az iskoláztatására, rezsijére, élelmezésére, gyógyításaira. Nem pedig eltapsolni ki tudja hol. Még ruhát se kötelezõ minden hónapba venni-sokaknak nem is tellik belõle. Igen, az elvált apák meg arról híresek, hogy még zsebpénzt is adnak a gyereknek-elég érdekes a gondolkodásod.
...attól még kaphat 2 embertõl szebpénzt, lehet, hogy az apja, ah elmegy, a gyerektartásból, amit amúgy is a gyerekre kell költeni - leválaszthat x összeget, amit a lány zsbepénz formájában kap meg, a többit meg az anya. eleget fog dolgozni majd ha felnõtt, persze alkalmi diákmunka az csak hasznos. engem sose küldtek dolgozni, magamtól mentem diákmunkára, de zsebpénzt mindig kaptam, még ha nem is rendszeresen - pedig nem voltunk gazdagok. szerintem egy jó szülõ, ha tud, ad zsebpénzt, jobb a rendszeres, mint az összevissza, mert abból lehet megtanulni beosztani. el kell fogadni, hogy egy tinédzsernek vannak saját igényei, van kis magánélete, intim szférája, az õ munkája az, hogy tanuljon, és jó érzés, ha a szülei bíznak benne és kap zsbepénzt, és nem kell mindig kuncsorognia, hogy kér x Ft-ot, a szülõ meg nekiesik, hogy mire kell stb... fontos tiszteletben tartani a gyerek magánszféráját is. szerintem a kérdezõ korrekt és rendes gyerek, zsebpénzre van igénye, ami abszolút érthetõ, viszont cserébe adna is valamit, nem kötelezõ neki kitakarítani a lakást, max a saját szobáját kell rendbentartania. 28/N
nekem is elváltak a szüleim. másfél éve. szerintem elsõnek kezdj el magadtól takarítani, ne kérj zsebpénzt. majd ha úgyérzed örül neki hogy megcsináltad a dolgoakt beszélgess el vele hogy szeretnél egy kis pénzt. de ne mondj neki konkrét összeget, majd õ meg mondja és utána te mondod h elég lenne e. .:'D
Kedves 12:21 -es válaszoló! Elõször tanulj meg helyesen írni, s majd utána osztogass tanácsokat! A "komoly" szó az nem j!!! A kérdezõtõl azt kérdezném, hogy hány éves vagy? Mert ha elmúltál már 16 kereshetsz valami diákmunkát. Az otthoni takarítás alapvetõ dolog, pénz nélkül KELL megcsinálni!
ülj le mindkettejükkel, akár külön külön, elõször azzal, aki a jobb fej. mondd meg, hogy elég idõsnek tartod magad, hogy zsebpénzed legyen és azért szeretnéd ezt megkapni rendszeresen, hogy megtanuld beosztani a pénzt, mielõtt dolgozó ember leszel és kérdezz rá, mik a feltételei ennek...csak diplomatikusan leülhetsz velük kettesben is és akkor már azt is megmondhatod, hogy a fiatalságod, gyeekkorod és a tanulmányaid rovására megy, ha veszekednek, jó lenne, ha kulturáltan tudnák intézni, és kérdezz rá, mit tudnál segíteni ebben, hogy megkönnyítsd mindkettejük helyzetét.
3e forint hetente? hát ez szerintem iszonyúan drága... én 15 éves vagyok és kapok heti 500 forintot OO
kedves 2., ne legyél már ilyen rosszindulatú, õ rossz helyesírássla is lehet jó ember és adhat korrekt, ötletes tanácsot, mert itt ez az egyetlen jó tanács: beszélni a szülõkkel és vedd észre, hogy a kérdezõ nem ingyen kéri a zsebpénzt, holott járna neki, hiszen gyerek vagy tanuló (!!!!), hanem valamit nyújtani szeretne cserébe, valami olyat, ami a képességeinek megfelel és a család hasznára is válik (pl a szülõknek nem kell este, munka után kitakarítaniuk). a gyereknek JÁR érzelmi ÉS anyagi támogatás (anyagi helyzettõl függõ mennyiségben), a szülõ köteles gondoskodni róla, és eltartani amíg tanul, ezt magára vállalta, amikor megszülte, mégis, mikor tanuljon meg a pénzzel bánni, amikor elvégzi a fõiskolát és elmegy dolgozni, addig meg azt se tudja, mi mennyibe kerül?
nem sok az a 3000 ft, persze attól függ, mennyi idõs az illetõ, hányan vannak testvérek, fõvárosban, városban vagy falun laknak-e, milyen a tanulmányi eredménye stb, mennyi mindent kell magának finanszíroznia, pl ruházkodást, suli büfét, írószereket, bulit, mozit, vattacukrot, ezekre külön kap-e pénzt, vagy a zsebpénzébõl kell finanszíroznia és ha igen, mely tételeket... ezeket meg kell beszélni zsbepénz elõtt, hogy jó, például kapsz heti x forintot, ebbõl magad finanszírozod a barátnõzést, a mozit, ha külön kiadás van pl új cipõ vagy ruha, akkor szülõk veszik, és ezért cserébe x tanulmányi átlagot, rendszeres mosogatást vagy akármit várunk.
A takarítás alap. Havi 12000 meg rengeteg zsebpénz, felejtsd el.Fõképp, hogy most egy szülõ fog eltartani. Keress diákmunkát.
12.32:ne irogass hülyeségeket. Zsebpénz nem jár senkinek kötelezõen.
A kérdező hozzászólása: hát.köszi, húzzak dolgozni 12 évesen -.-"
Most mi van? Ha kiderül, hogy nem Õ az apa, akkor nem fog fizetni nyilván. Vagy nem így gondolod?
A kérdező hozzászólása: Nem az a barátnõm aggódik mert fél attól hogy valami pénz bírságot kell fizetnie!De szerinte az övé!
Ha arra gondolsz, h vissza kell-e fizetnie az addig kapott pénzt, akkor nem.Mert addig az "apaság vélelme" az övé volt(az exé)gondolom az õ nevét viseli.Onnantól viszont, h kiderül nem az övé, pénz sincs...és a nevérõl is lekerülhet.
Ne tegyél semmit. Majd kinövöd. Érzékenyebb lelkû vagy.
Ne zavarjon!:) Szerintem ezzel semmi baj sincs, nem szégyen meghatódni, ha újra látod a testvéredet, és a közhiedelemmel ellentétben a férfiaknak is lehetnek érzéseik! :)
Ez csak egy ostoba társadalmi sztereotípia, hogy "az az igazi férfi, aki nem sír". Egy frászt. Ennek köze nincs a férfiassághoz. Ez mindössze azt mutatja, hogy nem vagy egy érzéketlen tuskó, ennyi. Ne zavrajon!
Az érzékenységet hogyan lehet kinõni?:) Maximum a nagy okosok megpróbálják belenevelni ezt a butaságot. Ha nevetned kell nevess, ha sírnod akkor sírj. Ennek megvan a maga szabálya, minek folytanád vissza?!
A kérdező hozzászólása: Sokszor szégyellem magam... például nagyon kellemetlennek éreztem, hogy egy baráti társaságban egy zenén, amikhez rossz emlékek kötnek, sírtam. Nem nevettek ki, mert barátaim. De most visszagondolva, ciki
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok..
Régen én is ilyen voltam. Mostanra meg az összes barátom messzire került és a munka miatt gondolkodni se nagyon van idõm :|
Én meg bu zi fiú létemre nem sírtam már vagy tíz éve. Erre varrjál gombot! Bõgõmasina.:D
Most nem azért de ezen mi zavar? Szerintem ez nem ciki és ha még fiatal vagy simán kinõheted
A kérdező hozzászólása: Apám fizetése nettó 170 ezer (tanár)?
minden egyetemen más, hogy mire adnak támogatást és mennyit. az egyetemen kell érdeklõdni, hogy mit tölts ki, milyen igazolások kellenek, hogy kapj támogatást.
A szociális ösztöndíj elbírálásának legfontosabb szempontjai: * az egy fõre jutó havi nettó jövedelem ne érje el a mindenkori minimálbért (Esély pályázat esetén az öregségi nyugdíjminimum 80%-át) * az állandó lakóhely távolsága több legyen, mint 50 km * a családban élõ eltartottak száma (testvérek, nagyszülõk, egyedülálló szülõ) * a kérelmezõ és/vagy az eltartó egészségi állapota (pl. szorul-e állandó ápolásra)
Valószínû hogy fogsz kapni, de max. 3-4-5 ezer forintot, a többet inkább azok kapják akik rászorulnak!

El költözhetek otthonról 16 évesen a keresztanyámhoz? és ha igen, akkor ők kapják a családi pótlékot és nekik kell fizetnie apámnak a gyermektartást (mivel hogy elváltak a szüleim)?

kérem aki vissza akar tartani az ne válaszoljon.és ne mondjátok hogy költözzek apámhoz.

Legjobb válasz: Szülõi engedély nélkül nem, csak ha anyukád megengedi.

Szülõi engedély nélkül nem, csak ha anyukád megengedi.
A kérdező hozzászólása: gyámhatósággal sem?
De, gyámhatóság bevonásával igen
Nem lesz olyan könnyû. Mivel a keresztanyád nem szülõd, nagyszülõd, így gyámságot kell vállalnia rád. Menjen be a keresztanyád a gyámhatóságra és kérdezzen rá.
A kérdező hozzászólása: a keresztanyám a nagynénim is egyben.meg vele lakik a mamám is
Mindenféle képen a gyámhatóság tud pontos választ és továbblépést mondani.
Bocs hogy megkérdem de mért akarna a keresztanyád téged nevelni nyilván van saját élete. Amúgy jogilag akkor mehetnél ha õ vagy méginkább a nyagyid gyerekelhelyejezési pert inditana és bizonyitaná hogy náluk jobb lenne neked mint a vérszerinti szüleidnél.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha a gyerek 16 évesen gyámhatóságról beszél, akkor ott komoly gondok vannak.
Ha komoly gondok vannak az anyával mért nem az apához került a vállás után.

Akinek elváltak a szülei és még 18 alatti, az hogyan oldotta meg? Hol lakott? Az normális, ha hetente itt, hetente ott lakom?

Legjobb válasz: Én 13 voltam.Anyukámmal maradtam,de akkor mentem apukámhoz mikor akartam.A heti váltást én tartom jónak,mert kell egy állandó biztos pont,és így ez nincs meg.

Én 13 voltam.Anyukámmal maradtam, de akkor mentem apukámhoz mikor akartam.A heti váltást én tartom jónak, mert kell egy állandó biztos pont, és így ez nincs meg.
létezik közös felügyeleti jog is.. igen ilyenkor az van hogy 1 hetet itt 1 hetet ott... vagy 2-2 hét.. megegyezés kérdése.. hány éves vagy? Te mit szeretnél?
Az egy nagyon rossz megoldás. Enyhén fogalmazva. De ezt teszi a harag.
A gyereket az kapja aki megnyeri az elhelyezési pert, a másik vél láthatást kap, pl. kéthetente egy hétvége.
Az elsõ kettõnek nincs egészen igaza. Ha a szülõk normálisan válnak el, és megegyeznek a közös felügyeletben, akkor a Bíróság ezt jóváhagyja. Egy rokon házaspár vált el így, amikor a kislány 11 éves volt. A gyerek kijelentette a szüleinek, hogy õ nem akar elválni egyikõjüktõl sem. Közös felügyeletben egyeztek meg. A kislány hol az anyjánál, hol az apjánál lakott .(Egy városban éltek) Ma már 19 éves, és jól mûködött a dolog.
Én anyámnál lakok de néha megyek apámhoz is, volt egy nagyon nagy veszekedésem a feleségével de most már jól vagyunk, minden kedden és minden 2. hétvégén ott vagyok.
igen
A kérdező hozzászólása: Akkor az nem befolyásolja h a szülei elváltak? Így is úgyis nagycsaládos?
Nem a szülõk tesznek titeket (nagy) családdá, hanem a tény, hogy 4 tanuló gyerek él egy háztartásban. Ebbõl a szempontból lényegtelen, hogy egy, vagy két szülõ neveli õket.
Igen.
Ha egy háztartásban él velük és még õ is tanul, akkor igen. Ha jól tudom (nem biztos, javítsatok ki ha tévedek) mivel a szülõk elváltak még hátrányos helyzetû is. Legalábbis az én idõmben még így volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!