Találatok a következő kifejezésre: Ha a szülei elváltak, (30 db)

Üdv! Mindenhol azt olvasom hogy a nagyszülői kapcsolattartás jár a nagyszülőnek ha a szülők elváltak. De mi van ha a szülők együtt élnek és mindketten azt szeretnék hogy ne találkozzon a 6 éves gyerek a nagymamával? Mit tehetek?

Legjobb válasz: Nem jar, csak kerheto. Egyutt elo szulok eseten nem valoszinu, hogy megitelnenek ilyet, ha mindketto ellene van. Mi a problema vele, hogy ki akarjatok tiltani a gyerek eletebol?

Nem jar, csak kerheto. Egyutt elo szulok eseten nem valoszinu, hogy megitelnenek ilyet, ha mindketto ellene van. Mi a problema vele, hogy ki akarjatok tiltani a gyerek eletebol?
Nézd, az egyik momdatodban azt állítod, hogy "nem lett belõle ügy" a másikban meg azt, hogy emiatt vettek el a szuloi felugyeleti jogodat. Akkor csak lett belõle ügy, ráadásul a ferjedet bûnösnek kellett ítélni, egyebkent nem vettek volna el a felugyeleti jogodat.....
A kérdező hozzászólása: Az anyám feljelentést tett majd egybõl a gyamhivba ment. Elmondta h megtette a feljelentest es nála van az unokája. Pár nap mulva kaptam 1 levelet h a felügyeletijog az anyámé, mivel én a férjemmel élek és így mégsincs ¨veszélynek kitéve¨ a lányom. Azóta a rendõrség lezárta az ügyet mert a lányom nem tudta bizoonyitani h vmi történt. Amikor én kérdeztem nem is tudta elmondani h mit csinalt vele a férjem. Tudtam h nem igaz a történet, de mivel anyam utalja a võjet, ez remek alkalom volt neki!
Kamuzhatsz tovább, kedves, ez tudod nem igy megy.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig ez így történt, sajnos nem kamu! Bár az lenne... :(
A kérdező hozzászólása: Egyébként két ügyvédnel is jártam. Az elsõnél akkor amikor elvették a felügyeletet. Azt mondta h elmult 12 eves, eldöntheti hol akar lakni. Aztan elmentem egy másikhoz is es azt momdta nagyon sok ilyen eset van, ez nem egyedi és õ fog nekem segíteni...jogilag, de lelkileg nem tud, gondolom. Szoval ha bárki azt gondolja h ez kamu, nagyon szivesen cserélek vele, vagy egyszerûen csak nem kell hozzászólni.
12 évesen meg véletlenül se dönthet róla, hogy hol akar élni. Esetleg 16 évesen.....ne kamuzz mar
A kérdező hozzászólása: Akkor az ügyvéd kamuzott... de ezt a kamut a gyámhivatal is megerõsitette, sõt papirom is van róla. Azóta gyerektartást is megítélt a bíróság mivel az anyam beperelt. Ez is kamu? Hát tök jó! Nekem elég valóságosnak tûnt!
A kérdésedben 6 éves gyerekrõl írsz. Itt a végén pedig egy 14 éves lányról van szó.Elég zûrös az életetek. Sajnálom a gyerekeket.
A kérdező hozzászólása: Ha már hozzászólsz, vehetnéd a fáradtságot h elolvasod az egészet. Nem csak eleje van és vége!
Eloszor 6 eves a gyerek, aztan 14.... Hagyjuk mar....
A kérdező hozzászólása: Lehet h 2 van????
Akko talán említeni kellett volna? Mellesleg ha kettõ van, akkor pláne kitalaciod az egész, ugyanis a valóságban mindkét gyereket elvettek volna tõled, nem csak az egyiket....
A kérdező hozzászólása: Azért vették el mert a lányom azt állította h a nevelõapja bepróbálkozott nála! Kicsit érthetetlen számomra is de ez van! Az anyámé lett minden jog!
Nem, nem irate ke
A kérdező hozzászólása: Leirtam h mi történt és hát ez nem is kisdolog!
Bíróság és kéred a kapcsolattartás lehetõségét.
A kérdező hozzászólása: A nagymama már odaédesgette magához a nagyobbik lányomat és ellenem fordította Hónapok óta nem áll szóba velem. A gyámhivban volt egy tárgyalás, a nagymama és a mi jelenlétünkkel. Az ügyintézõ felolvasta a jogszabájt és amikor én azt mondtam h csak úgy találkozhat a nagyi az unokával ha ott vagyok, (persze a nagyinak ez nem tetszett)akkor közölte a hölgy h márpedig meg KELL egyeznünk vmiben. Nem igazán volt választásunk, aláírtuk h 2 hetente 4 órát kettesben lehetnek. A nagyi beutazik a városba és 10.30tól 14.30ig (hõségbe, esõbe, fagyba) járják a várost. Hozzánk nem jön mert a férjemet ki nem állhatja, és nem kellett meghatároznia h hova viszi a gyerekemet! Mikor megkérdeztem az ügyintézõ meg is válaszolta: elmennek a mekibe ugye???? Azt is mondta az ügyintézõ h ez most két évig így marad, vagy kérhetjük a változtatást de akkor pszichológus vizsgálgatja majd a kicsit!
Hat mondjuk en inkabb a pszichologust valasztanam, ha annyira nem akarom a nagymamat a gyerek kozelebe.... Vagy fognam magam es elkoltoznek jo messzire a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Mi is gondolkodunk a költözésben... Minek az embernek ellenség ha ilyen anyja van!?
Már bocsi, de ez hogy alakult így? Ti vagytok a felnõttek, és a gyereknek kvázi választaniuk kell - szülõ-vagy nagyszülõ? Hogy lehet ilyennek kitenni a gyereket? És nem csak a nagymama a hibás, ti is, ez 2 félen múlik.
A kérdező hozzászólása: Nem kellene választaniuk ha az anyám és a rokonság hagyná h éljük az életünket. Az anyámnak rengeteg peres ügye van! Feljelenti a szomszédokat, a szerelõt, a lányát....
Azért valami lehet benne, hiszen a lányod szívesen van a nagyijával.
A kérdező hozzászólása: Persze! Ott nem kell mosogatni, közös szobába lenni a tesóval... A tanárai is meg vannak lepõdve h mennyire flegma lett. Egy teljesen normális lány volt, de mire 14 lett, kifordult magából.
Ha a nagyi veszélyezteti bizonyítható módon a gyereket, akkor lehet kérvényezni olyan láthatást, ami csak a családsegítõben történhet a családsegítõsök felügyelete mellett. Legtöbb helyen erre direkt van külön helyiség. Akkor a megfelelõ szakember figyelemmel kíséri a láthatást, nem történhet semmi olyan, ami a gyerekre káros, és a nagymamának is biztosítják így a láthatás jogát. Esetleg ezzel megpróbálkozhatnátok, de nekem még mindig nem derült ki, h mi a gond a nagymamával, azon kívül h elviszi mekibe, amit minden átlagos nagyszülõ megtenne ha kéri a gyerek.
A kérdező hozzászólása: A probléma onnan ered h a lányom azt állította a férjemrõl h bepróbálkozott nála. Elsõ perctõl tudtam h nem igaz (és nem váltam el tõle rögtön az anyám bánatára!!) de az anyám feljelentést tett a rendõrségen. Kihallgattak egy csomó rokont, az ofõt, igazságügyi szakértõhöz kellett vinni a lányomat és persze le is zárult az ügy mert nincs ügy! A felügyeleti jogomat elvették, az anyám beperelt gyerektartásért és a bíró is úgy beszélt velem mint egy utolsó senkivel, mert ha a gyámhiv elvett a fjogot biztos oka volt de nem mondhattam el h miért. Szóval ott volt egy szegény nagymama meg..... én! Gondolom örökre nem fog így maradni a dolog de egyenlõre beleõrülök ha belegondolok mi lett a családomból!
A kérdező hozzászólása: És a mekivel nincs probléma csak ne az ügyintézõ válaszolja meg a kérdést. Egyébként az anyám biztos h nem viszi el oda mert az pénzbe kerül!
Ne haragudj, de ahhoz, hogy elvegyék a szuloi felugyeleti jogot nem kis dolgot kellett elkövetni.....
A kérdező hozzászólása: Említettem is! Mivel a nagyobbik lányomról van szó így sztem sejthetõ h van egy kicsi. Õ a 6 éves! De miért is magyarázkodok egy olyannak aki csak kötekszik ahelyett h olvasna!!!??

Ha a szüleim elváltak, de egy házban élnek? Többi lent

akkor apunak milyen jogai vannak ? anyának muszáj rá főzni,mosni ? és ha bántaná anyut , mit tehetnénk ?

Legjobb válasz: Szüleid majd elintézik te ne szólj bele. Semmit sem muszáj tenni.

Szüleid majd elintézik te ne szólj bele. Semmit sem muszáj tenni.
Anyának akkor sem MUSZÁJ fõzni, mosni apára, ha együtt vannak.
Jaj kis szegenykem! Kie a haz? Ha bantalmaz rendörseget kell hivni
Nem, nem köteles kiszolgálnia a továbbiakban, hogyha pedig bántja, kérjetek segítséget, vetessen látleletet, és jelentse fel.
Az a baj, hogy iylen esetben a rendorseg nem segit, tapasztalat, csak akkor csinalnak valamit ha ver folyik. Anyosomat szetverde a megboldogult aposom, hiaba hivtak a rendorseget. Aztan a rendoroknek is nekiment, megcsak tavolsagtartasi vegzest sem kaptak... Van ilyen a hivataols az a kulonvalt szo erre azt hiszem. Ha kettejuk tuljadona a lakas, akkor mindkettejuknek ugyanannyi joga van ott elni, mint eddig. Ha a felesege lenne meg akkor sem kellene semmit megcsinaalnia, ha nem akarja... Bantana ugyanqnnyit mint eddig, fel lehet jelenteni, de sok nem tortenik sajnos... A legjobb az lenne, ha lenne lehetoseg kulonkoltozni, vagy o menne vagy ti....

Hány éves korig kell látogatnia egy gyereknek az apját, ha a szülei elváltak?

Legjobb válasz: Ha egy gyerek az idõt nézi, régen rossz. Azért nem érdemes látogatni, mert "kötelezõ". Azért érdemes, mert az jó, mert jó a közelében lenni, beszélgetni vele, együtt tenni valamit - és ez a halálig tart.

Ha egy gyerek az idõt nézi, régen rossz. Azért nem érdemes látogatni, mert "kötelezõ". Azért érdemes, mert az jó, mert jó a közelében lenni, beszélgetni vele, együtt tenni valamit - és ez a halálig tart.


Kapok plusz pontot a felvételinél ha a szüleim elváltak?

Legjobb válasz: Nem. Még ilyen hülye kérdés?

Nem. Még ilyen hülye kérdés?
Nem.
még ha az egyik szülõd elhunyt, akkor se kapsz, nehogy ha csak simán elváltak...
Már a feltételezés is nevetséges, akkor kb. minden második ember kaphatna. Egyébként is, ez miért hátráltat Téged a tanulásban?
Már a pluszpontokra gyúrsz? Akkor inkább miért nem az érettségire? Legalább több tudás lesz mögötted, és kisebb eséllyel vágnak ki az egyetemrõl.
nem ha árva lennél esetleg de ugye zt te se akarod...:S
*ezt
de ha elhunyt az egyik, akkor kap, félárvaság jogcímén...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. igazából én is csak hallottam hogy valaki ezt mondta, de akkor ha így lenne tényleg elég sok mindenkinek lenne...

Ha a szüleim elváltak azután kapok plusz pontot a felvételin?

Ezeknek hol tudok utánanézni?

Legjobb válasz: hát... nem gondolod h nem itt kellene feltenned a kérdést?

hát... nem gondolod h nem itt kellene feltenned a kérdést?

Mit tehetnék, ha a szüleim elváltak, nem igazán foglalkoznak velem, 23 éves munkanélküli vagyok és sehova nem vagyok bejelentve, mert a szüleimtől megvették az önkormányzati lakás bérleti jogát?

Legjobb válasz: Nyilván azért érzelmi téren az embernek vannak szükségletei. babusgatmni, eltartani nem kötelesek, de ha valóban nem foglalkoznak veled, az azért van, mert a jelek szerint megvan a maguk baja, és már külön életet is élnek. A munkanélküliség is okoz egyfajta értéktelenség érzést. Próbál kortársi kapcsolatokat kialakítani, és párt találni. A tõle kapott szeretet majd kiegyensúlyoz. és folyamatosan keress munkát, mert az egynesúlyhoz az anyagi biztonság is kell, valamint hogy értékes munkát végezz.

Nyilván azért érzelmi téren az embernek vannak szükségletei. babusgatmni, eltartani nem kötelesek, de ha valóban nem foglalkoznak veled, az azért van, mert a jelek szerint megvan a maguk baja, és már külön életet is élnek. A munkanélküliség is okoz egyfajta értéktelenség érzést. Próbál kortársi kapcsolatokat kialakítani, és párt találni. A tõle kapott szeretet majd kiegyensúlyoz. és folyamatosan keress munkát, mert az egynesúlyhoz az anyagi biztonság is kell, valamint hogy értékes munkát végezz.
Szegény kicsi 23 éves. Nem foglalkozik vele anyuci meg apuci. Hol lkasz most? Mit csinálsz azon kívül, hogy siránkozol azon nincs munkád, meg hogy nem szeret senki?
23 évesen már nem a szüleidtõl kellene függened. A szüleid nem laknak sehol? Vannak nagyszüleid? Lakcímbejelentéshez kérd meg õket, vagy valamelyik rokonodat, hogy jelentkezhess be hozzá. Állandó lakcímmel már vállalhatsz munkát.
23 evesen mar lassan te kellene foglalkozzal a szuleiddel, es nem forditva.Menj es keress munkat( az helyet hogy hulyesegeket kerdezel az interneten) ha van munka(akar napszam is!!!) berelj lakast, jelentsd be magad, es ennyi.
23 évesen miért kellene veled foglalkozniuk a szüleidnek? Felnõtt ember vagy, állj a lábadra.
Egyetértek
Bocsánat kérés elfogadva
Kérdezõ! 17:04-es vagyok. Én spec tényleg segíteni próbáltam, és jelezném, hogy szerintem nem nagyon derült ki a kérdésedbõl, hogy ez a probléma (már hogy utcára kerültél). Azt írtad: "sehova nem vagyok bejelentve". Nem ugyanaz a kettõ... Én is voltam már nem bejelentve, nem volt súlyos... Én tényleg segíteni próbálok, ha már bejövök egy topikba, csak neked kicsit nehéz, mert nem írtad le a problémát rendesen. Szeintem ezért is volt félreérthetõ sokaknak... Olyan volt, mintha csak hisztizni akarnál. Vagy nem tudom. Na mindegy. Utcára kerülés problémára nem sok tanácsot tudunk adni egy anonim fórumon, megértheted.
Nem hiszem, hogy attól bárki több lesz, hogy név és arc nélkül beszól egy vadidegen embernek, egy teljesen anonim fórumon!Talán nem kéne rögtön a Kérdezõ torkának ugrani.Nagyon szánalmas, és kárörvendõ emberek járnak ide... Egyébként, Kérdezõ, tényleg le kellene bõvebben, részletesebben írnod a problémádat, mert így elég nehéz segíteni, tanácsot adni.Ha írsz bõvebben, szívesen segítek Neked, ahogy az elõttem szóló is.
A kérdező hozzászólása: hát már jó ideje vagyok itt az gyakori kérdéseken, de ilyen tuskó szívtelen parasztokkal nem sûrûn találkoztam... biztos ti is egyik napról a másikra találtatok munkát, és vettetek vagy béreltetek magatoknak lakást, amikor egyik napról a másikra közölték veletek, hogy nem lesz hol laknotok. tényleg biztos így volt, és én vagyok csak ilyen siránkozós... elnézéseteket kérem, hogy megzavartam a tökéletes mindent kielégítõ életeteket!!!!!!
Hát elsõsorban magadhoz. Még egy gyárban sem hallottam, hogy kereskedelmi, vagy irodai munkát kértek szalagmunkához.Pedig jópárban megfordultam fiatalkoromban.Sõt , a kocsmákban sem, ahol szintén dolgoztam pultosként. Pedig milyen szép iskoláim voltak már akkor is.csak éppen nem derogált a munka, amihez "sok"volt a végzettségem. Viszont 19 évesen külön éltem elöszõr egy barátnõmmel, késõbb a barátommal albérletben és nem náluk. Valahogy nem jutott eszembe siránkozni, hogy nem tartanak el a szüleim.
Szaladj be az önkormányzathoz, vagy a legközelebbi munkaügyi központba, ha volt már munkaviszonyod, regisztráltasd magad, ha nem, akkor is keress ott valakit, aki tud segíteni. Esetleg családsegítõ. Szurkolok.
Mióta vagy munkanélküli? Nem tudnál akarnál elmenni 3 mûszakba szalagra, normába? Betanított munkásnak csak amíg jobb nem lesz? Be jelentkeztél már a munkaügyi központba? Mi az állandó lakóhelyed? Olyannak kellene lenni ha a szüleiddel éltél eddig. esteleg tanulhatnál a munkaügyin keresztül nylevet és akor talán könnyebb lenne. mehetsz szocsegélyért az önkormányzathoz is. Jobb ötelteim nincsenek. Én 9 hónapja nem találok munkát GYES mellett kéne két gyerkem vna.
Esetleg valami tanfolyam Munkaügyin keresztül?Ebben az idõszakban indulnak újak, megpróbálhatnád.Az is valami, és kapnál egy kis pénzt is.Vagy szociális segély?Aki kap szociális segélyt, annak ajánl munkát az önkormányzat. Egyébként a Kérdezõnek nem kioktatásra van szüksége, hanem arra, hogy kiönthesse valakinek a szívét ebben az embertelen világban.Aki ezt nem képes megérteni, az menjen a szalag mellé, meg a kocsmapultba, és beszélje ki a többiekkel jól a munkanélkülieket!Hangoztassa ott, hogy milyen ügyes, meg okos...Nem a kommunizmusban élünk, könyörgöm..Nehéz megérteni, hogy sokszor még arra nem méltatják az embert, hogy az önéletrajzára válaszoljanak?Nyilván nem azért van most annyi munkanélküli, mert derogál nekik a munka, hanem mert sokszor NINCS lehetõség, a szalag mellõl is kirugdosnak egy hónap után, hacsak nem vagy a fõnök barátnõje/barátja...Ennyit errõl.
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó, hogy degradál!!! valaki hívjon el egy ilyen munkára már ma ott vagyok!!!!!! de ha betanított munka hirdetést látok, az érdeklõdésre az a válasz, hogy küldjek x ezer ft-ot erre meg arra a bankszámlára és küldik a telefonszámokat, ahol érdeklõdhetek, hogy van-e munka!!!!!! könyörgöm, aki munkát keres, annak nincs ilyenekre x ezer ft-ja!! igen kocsmába, pult mögé? ha van egy kocsmád megyek szívesen, már több helyen is próbálkoztam, de mindenhol az az elsõ kérdés, hogy voltál már pultban? ha nem akkor ott a többi 100 jelentkezõ akinek több éves tapasztalata van pult mögött és õt fogja felvenni!!!!! voltam már meló nélkülin 3 hónapig, utána közölték, hogy a további ellátásért és segítségnyújtásért ki jönnének (a már nem a mi tulajdonunkban lévõ) lakásra környezettanulmányra. megijedtem és eljöttem. de akkor lehet visszamegyek és elmondom mi a szitu. a 17 éves idén lesz 18. öcsémet már nem vihetik nevelõotthonba, ha nincs bejelentett lakcíme, ugye? már õ is nagykorúnak számít? egyedül miatta nem mertem eddig lépni. õ is velünk van.
A kérdező hozzászólása: ja és a munkaügyis tanfolyamok: minden hétfõn nézem, a legtöbbje Bp-tõl 2-300 km-re vannak, ahova a csak oda út 4-5000 ft. ami itt Pesten van, az van kõmûves, vagy villanyszerelõ stb. már több után érdeklõdtem, de az utazásban nem tudnak segíteni, és a fél évig tartó tanfolyamoknál heti 3x leutazni 6000ft-ért nem tudom megtenni jelen pillanatban! de ha bárki tud ilyen szalag munkát amirõl beszéltek, vagy konyha, pult akármi szóljon vagy írjon privibe!
Addig is nézd meg mi a különbség a derogál és a degradál közt.Idegen szavak szótára
Hát nem akarlak megbántani, de szerintem is az a helyzet, hogy "nyafogsz"!Ugyanis saját bõrömön tapasztaltam 20 évesen, hogy milyen az , mikor a szülök elválnak és költözni kell, ráadásul pont munkanélküli is voltam, és képzeld, mivel a kényszer rávitt, egybõl találtam munkát is, meg albérletet is, ahová be tudtam jelentkezni is....igaz, szerencse is kellett hozzá, de amiket te itt leírtál, nem felelnek meg a valóságnak, csak szerintem de nagyon válogatós vagy munka terén, pedig ilyenkor tök mindegy, csak legyen kereseted, aztán majd váltasz, ha tudsz!
Hány éves vagy? Nézd ha anyukád nem akar akkor nem tehetsz semmit. Max annyit hogy 18.évesen vissza költözöl.
A suli miatt? mert ha pl 10 km-rel vagy arrébb a szülõvárosodtól akkor ugyan úgy bejárhatsz oda suliba vagy barátokkal találkozhatsz de ha messze mentetek akkor sajnos nem tudunk segíteni:(
vagy alabból nem enged a szülõvárosodba? az ciki próbáld meggyõzni mást mi sem tudunk csinálni max elmész titokban az meg úgyis kiderül..
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok.Elég messze van mert én Ukrajnába laktam és most kiköltöztünk Pestre.De nem járok iskolába mert nem válaszoltak hogy felvettek és ezért szeretnék vissza költözni és ott folytatni a tanulást.Nekem ott van apum és nála laknék ha vissza költöznék.De anyum nem akar jönni, és eddig engem se ért meg hogy nekem az összes barátom, családtagom ott van és vissza akarok menni.Hozzá pedig mindig járnék ide meg õ is jönne oda.De tart attól hogy pletyka lesz mert õ nem költözik vissza, de senki nem fog semmit mondani.Valamit léci segítsetek.
mond meg neki hogy téged nem érdekel a sok pletyka te ott érzed jól magad. ha nemet mond akkor nemet mond. rá kell hallgatnod az anyukád.. most mi mit csináljunk kislányom?
A kérdező hozzászólása: Ez jó, megmondom neki.Köszönöm a segítséget ez eddig nem jutott eszembe.Ennyi azt hiszem bõven elég lesz.

A szüleim elváltak és ha huzamosabb ideig vagyok az egyiküknél akkor utána nagyon nehéz hazamenni mert hiányzik az ottani" élet. Mi tudnék ezzel csinálni? Esetleg hogy könnyebb legyen feldolgozni.15/f

Legjobb válasz: Már eldöntheted kivel szeretnél több idõt lenni, ki az aki a biztonságot jelenti számodra. Ha csak úgy jöhetsz-mehetsz amikor kedved tartja mindkét szülõdhöz, megszokod és felnõtt férfiként sem leszel helyhez kötött. Még te magad sem tudod, hol van igazán az otthonod, de döntsd el minél hamarabb.

Már eldöntheted kivel szeretnél több idõt lenni, ki az aki a biztonságot jelenti számodra. Ha csak úgy jöhetsz-mehetsz amikor kedved tartja mindkét szülõdhöz, megszokod és felnõtt férfiként sem leszel helyhez kötött. Még te magad sem tudod, hol van igazán az otthonod, de döntsd el minél hamarabb.
Erre sajnos nincs recept. Nem tudom, hogy hány éves vagy; ill. melyik szülõnél laksz, és hogy az a szülõ mennyire "laza". Próbáld megbeszélni vele a dolgot: hogy akkor láthasd a másik szülõdet, amikor akarod.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

A szüleim elváltak. Mindkettőnek új párja van! Utálják egymást, és nem hajlandóak egymás társaságát elviselni. Ha meghívjuk őket az esküvőre, szerintetek el fognak jönni?

Második esküv?r?l van szó. Nem várok el t?lük semmit, csak hogy eljöjjenek és kulturáltan viselkedjetek. Aki volt már hasonló helyzetben, vagy aki nem, az is írja le mit gondol légyszi.

Legjobb válasz: a szüleid, szerintem el fognak menni,majd nem szólnak egymáshoz de az legyen az õ bajuk

a szüleid, szerintem el fognak menni, majd nem szólnak egymáshoz de az legyen az õ bajuk
Csak ne kövesd a példájukat...... Elfognak menni, mert a szüleid, gondolom nem egymás mellett fognak ülni. Annak hogy utálják egymást biztosan meg van az oka....
Ha van bennük annyi akkor elmennek a saját gyerekük esküvõjére. Szerintem mindenképp hívjátok meg õket, de ha nem mennek el csak azért mert õk nem bírják egymást én többet nem szólnék hozzájuk az biztos. Ha amúgy normálisak csak egymást nem bírják biztos elmennek csak nem fognak egymáshoz szólni.
Szia! Ha szeretnek téged akkor el fognak menni. Csak annyit tegyetek meg, hogy ne egymás mellett kelljen majd ülniük, gondolom nincs szükségetek arra, hogy egész idõ alatt veszekedjenek! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Ha csak annyit írok, hogy elõzõ esküvõmön az anyukám azt mondta, hogy ha nem ott lesz az esküvõ a faluban ahol felnõttem, akkor õ nem hajlandó eljönni? Nem tulzok, ez így volt. Ezért is izgulok. Egyébként nem tervezünk semmi extrát, csak mi, a tanuk és a szülõk, ennyi.
Érdekes egy anyukád van... Ha valaki szereti a gyerekét, a világ végére is elmegy, ha ott les az esküvõje. Ha ennyire nem becsül téged, akkor szerintem nem jönne el az esküvõdre, hacsak tényleg nem abban a faluban tartjátok, ahol éltél.(Függetlenül attól, hogy apukád ott lesz-e) De azért röhejes a muter felfogása.. :\
Ülj le velük komojan és beszéld meg velük ha látják hogy komoj a dolg szerintem belemennek :)
13.41:már csak arra vagyok kiváncsi mennyi zsebpénzt kapsz. Egyébként nem tudom mirõl irogatsz, családban nevelem a gyermekeimet, de eszünkbe se jutna a párommal heti 3000-et odaadni egyiküknek se, hogy költse amire jólesik....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a komikat.próbálom megnézni, hogy melyikek azok, amelyek a leghatásosabbak lennének. :) köszönöm még1x
heti 3 ezer az rengeteg pénz egy hónapban. talán ha mondjuk a takarításért cserébe(ami megjegyzem, amugy is dolgod lenne-elvégre neked is jó ha tiszta és rendezett körülmények közt élsz, plussz ennyit igazán megtehetsz) HAVI 5000FT-ot kérnél, az sokkal reálisabb lenne
A kérdező hozzászólása: jah, és 12 éves vagyok. tényleg nem baj ha nem 3000 forintot kapok, de szeretnék zsebpénzt. a barátnõm is kap hetente 3000 ft-ot. Persze hogy dolgoznék. akár minden nap !!! Michael Jackson-os dolgokra gyûjtök. mert szeretnék gyûjteményt. könyveket, ilyesmiket. persze ehhez kell a pénz is. köszi a komikat. =)
15:12 Lol szep lenne ha 28 eves fejjel zsebpenzt kapnek :D
16 éves vagyok, a felsõkategória alján/középkategória tetején vagyunk, ha az anyagiakat nézzük, a fõvárosban lakunk, de "csak" 4000 ft zsebpénz kapok egy hónapban. nem is szeretnék többet. nem értem, miért kéne a gyereknek többet adni, ha jobban él a család :)
20:34-es vagyok drága kérdezõ, ne tudd meg, mennyire jó érzés úgy összegyûjteni a pénzt valamire :) én egy 8000 ft-os ruhára vártam másfél hónapot, és sokkal jobb érzés hordani, mint azokat, amiket mondjuk egybõl megvettem. eszmei érték, ha érted, mire gondolok.
A házimunka alap nem jár érte jutalom ha 2 gyerek után meg a férjed háziállatok után subickolod majd a lakást akkor se kapsz érte semmit. Ha ennyi pénz kell huzz dolgozni.
hát 3000 tényleg nagyon sok... talán kisebb öszeggel, 1500ftal próbálkozhatnál. aztán lehet késõbb emelést kérni ;) persze csak módjával.
A gyerektartást igen a gyerekre kell költeni.Az iskoláztatására, rezsijére, élelmezésére, gyógyításaira. Nem pedig eltapsolni ki tudja hol. Még ruhát se kötelezõ minden hónapba venni-sokaknak nem is tellik belõle. Igen, az elvált apák meg arról híresek, hogy még zsebpénzt is adnak a gyereknek-elég érdekes a gondolkodásod.
...attól még kaphat 2 embertõl szebpénzt, lehet, hogy az apja, ah elmegy, a gyerektartásból, amit amúgy is a gyerekre kell költeni - leválaszthat x összeget, amit a lány zsbepénz formájában kap meg, a többit meg az anya. eleget fog dolgozni majd ha felnõtt, persze alkalmi diákmunka az csak hasznos. engem sose küldtek dolgozni, magamtól mentem diákmunkára, de zsebpénzt mindig kaptam, még ha nem is rendszeresen - pedig nem voltunk gazdagok. szerintem egy jó szülõ, ha tud, ad zsebpénzt, jobb a rendszeres, mint az összevissza, mert abból lehet megtanulni beosztani. el kell fogadni, hogy egy tinédzsernek vannak saját igényei, van kis magánélete, intim szférája, az õ munkája az, hogy tanuljon, és jó érzés, ha a szülei bíznak benne és kap zsbepénzt, és nem kell mindig kuncsorognia, hogy kér x Ft-ot, a szülõ meg nekiesik, hogy mire kell stb... fontos tiszteletben tartani a gyerek magánszféráját is. szerintem a kérdezõ korrekt és rendes gyerek, zsebpénzre van igénye, ami abszolút érthetõ, viszont cserébe adna is valamit, nem kötelezõ neki kitakarítani a lakást, max a saját szobáját kell rendbentartania. 28/N
nekem is elváltak a szüleim. másfél éve. szerintem elsõnek kezdj el magadtól takarítani, ne kérj zsebpénzt. majd ha úgyérzed örül neki hogy megcsináltad a dolgoakt beszélgess el vele hogy szeretnél egy kis pénzt. de ne mondj neki konkrét összeget, majd õ meg mondja és utána te mondod h elég lenne e. .:'D
Kedves 12:21 -es válaszoló! Elõször tanulj meg helyesen írni, s majd utána osztogass tanácsokat! A "komoly" szó az nem j!!! A kérdezõtõl azt kérdezném, hogy hány éves vagy? Mert ha elmúltál már 16 kereshetsz valami diákmunkát. Az otthoni takarítás alapvetõ dolog, pénz nélkül KELL megcsinálni!
ülj le mindkettejükkel, akár külön külön, elõször azzal, aki a jobb fej. mondd meg, hogy elég idõsnek tartod magad, hogy zsebpénzed legyen és azért szeretnéd ezt megkapni rendszeresen, hogy megtanuld beosztani a pénzt, mielõtt dolgozó ember leszel és kérdezz rá, mik a feltételei ennek...csak diplomatikusan leülhetsz velük kettesben is és akkor már azt is megmondhatod, hogy a fiatalságod, gyeekkorod és a tanulmányaid rovására megy, ha veszekednek, jó lenne, ha kulturáltan tudnák intézni, és kérdezz rá, mit tudnál segíteni ebben, hogy megkönnyítsd mindkettejük helyzetét.
3e forint hetente? hát ez szerintem iszonyúan drága... én 15 éves vagyok és kapok heti 500 forintot OO
kedves 2., ne legyél már ilyen rosszindulatú, õ rossz helyesírássla is lehet jó ember és adhat korrekt, ötletes tanácsot, mert itt ez az egyetlen jó tanács: beszélni a szülõkkel és vedd észre, hogy a kérdezõ nem ingyen kéri a zsebpénzt, holott járna neki, hiszen gyerek vagy tanuló (!!!!), hanem valamit nyújtani szeretne cserébe, valami olyat, ami a képességeinek megfelel és a család hasznára is válik (pl a szülõknek nem kell este, munka után kitakarítaniuk). a gyereknek JÁR érzelmi ÉS anyagi támogatás (anyagi helyzettõl függõ mennyiségben), a szülõ köteles gondoskodni róla, és eltartani amíg tanul, ezt magára vállalta, amikor megszülte, mégis, mikor tanuljon meg a pénzzel bánni, amikor elvégzi a fõiskolát és elmegy dolgozni, addig meg azt se tudja, mi mennyibe kerül?
nem sok az a 3000 ft, persze attól függ, mennyi idõs az illetõ, hányan vannak testvérek, fõvárosban, városban vagy falun laknak-e, milyen a tanulmányi eredménye stb, mennyi mindent kell magának finanszíroznia, pl ruházkodást, suli büfét, írószereket, bulit, mozit, vattacukrot, ezekre külön kap-e pénzt, vagy a zsebpénzébõl kell finanszíroznia és ha igen, mely tételeket... ezeket meg kell beszélni zsbepénz elõtt, hogy jó, például kapsz heti x forintot, ebbõl magad finanszírozod a barátnõzést, a mozit, ha külön kiadás van pl új cipõ vagy ruha, akkor szülõk veszik, és ezért cserébe x tanulmányi átlagot, rendszeres mosogatást vagy akármit várunk.
A takarítás alap. Havi 12000 meg rengeteg zsebpénz, felejtsd el.Fõképp, hogy most egy szülõ fog eltartani. Keress diákmunkát.
12.32:ne irogass hülyeségeket. Zsebpénz nem jár senkinek kötelezõen.
A kérdező hozzászólása: hát.köszi, húzzak dolgozni 12 évesen -.-"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!