Találatok a következő kifejezésre: Ha a szülei (2545 db)

Gáz, ha a szüleink még nem ismerik egymást?

Igazából ez így nem igaz, mert mikor az albiból hazacuccoltunk ideiglenesen a szüleimhez, akkor találkoztak már. Lassan 3 éve vagyunk együtt, majdnem két éve együtt is élünk a párommal. Apám korábban, mikor első ízben elköltöztem itthonról, nagyon nehezményezte, hogy még nem lettek összehozva ők a párom szüleivel (tehát akkor voltunk egy éve együtt). Volt róla szó, hogy majd lesz közös ebéd vagy valami, de azóta sem tettünk érte. Megmondom őszintén, nem is hiányzik sem nekem, sem a páromnak. Apám maradi, de úgy tudom, régi időkben eleve addig össze sem hozták a két szülőpárt, míg nem volt eljegyzés. Akkor mi nem ráérünk? Oké, hogy régen nem is éltek együtt házasság előtt...

Legjobb válasz: Ha mindkét szülõpár szeretné megismerni a másikat, akkor nyugodtan meghívhatjátok õket egyszerre egy ebédre/vacsorára hozzátok, így alkalmat adva erre. Ha esetleg szülinappal/névnappal egybekötött ünneplésre van lehetõség, úgy még egyszerûbb, mert úgy kicsit oldottabb a hangulat. A mi szüleink már találkoztak, jól kijönnek, de egyébként eljegyzés még nem volt, csak együtt élünk. Nálunk szerették volna egymást megismerni a szülõk, mi meg úgy gondoltuk miért is ne.

Ha mindkét szülõpár szeretné megismerni a másikat, akkor nyugodtan meghívhatjátok õket egyszerre egy ebédre/vacsorára hozzátok, így alkalmat adva erre. Ha esetleg szülinappal/névnappal egybekötött ünneplésre van lehetõség, úgy még egyszerûbb, mert úgy kicsit oldottabb a hangulat. A mi szüleink már találkoztak, jól kijönnek, de egyébként eljegyzés még nem volt, csak együtt élünk. Nálunk szerették volna egymást megismerni a szülõk, mi meg úgy gondoltuk miért is ne.
Csak akkor gáz, ha nem tervezitek hosszú távra a kapcsolatot, csak olyan tart ameddig tart alapon. De ha késõbb össze akartok házasodni, gyereket vállalni, akkor jó, ha a szülõk is megismerik egymást. Mindkét szülõ a családotokhoz tartozik.
Mi lassan 4 éve vagyunk együtt, de a szülõk nem ismerek egymást, mivel 320 km-re vannak egymástól.
A kérdező hozzászólása: Komolyra tervezzük, de igazából a szüleink nem mérvadóak a kapcsolatunkban. Párom sem kedveli az övéit, én sem az enyémeket. Mindkét szülõ pár olyan elveket vall, és úgy él, amit mi nem tartunk elfogadhatónak, sõt a leendõ gyerekünket is szeretnénk ettõl távol tartani.
Igaz a mi szüleink ismerik egymást (találkoztak egyszer), 1, 5 év után amikor összeköltöztünk, azóta lassan 5 éve vagyunk együtt együtt is élünk évi 1-3szor beszélnek telefonon, azudvarias boldog karácsonyt, születésnapot erejéig. tervezzük az esküvõt, a család még nem dudja, hogy szeptemberben (ha sikerül leszervezni), vagy áprilisban tervezzük (ezen héten döntöttük el:) ) Szerintem ott fognak legközeebb találkozni, eljegyzési ebédet nem igazán szeretnék, amúgy is több mint 200 km válassza el õket... tehát nem gáz, de ha édesapád igényli, akkor simán meg lehet szervezni szerintem....
Szerintem semmi kivetni való dolog nincs benne, hogy a felek szülei is találkoznának egymással. Egy kapcsolat nem ezen bukik vagy ép lesz jobb! A mi szüleink kb 6 hónap járás után találkoztak, azóta már eltelt 3 és fél év és azóta a férjem! :)

Mit tehetnék, ha a szüleim bármin felkapják a vizet és bántanak is? (17/L)

Anyukám f?leg ...majd kinyalom a seggét néhanapján mivel szoktam neki segíteni és szinte királyn?ként kezelem ..de ? így is mindig kivetnivalót talál a tanulmányaimban mert ? azt szeretné hogy kit?n? legyek (..értem én hogy jót akar de ez már túlzás) a viselkedésemben a ruházatomban ..és mindenben egyszer?en már idegroncs vagyok mert állandóan azért kell aggódnom hogy belém köt és utána jön a veszekedés (aminek nincs is értelme ..szerintem lelehetne ülni nyugodtan megbeszélni) és a verekedés (én nemütöttem meg mivel anyukám) de sajnos annyira ideges voltam hogy egyszer megütöttem az arcát de gyengén ..csak már a sok pofontól amit kaptam nem tudtam gondolkodni...én szeretem anyukámat de így már nemtudok élni..vki tudna adni egy tanácsot hogy tudjak javítani a helyzeten?

Legjobb válasz: Szia. Hát szegény nagyon sajnállak és megértelek, mert nálunk is ez a helyzet, semmi sem tetszik nekik. Én úgy gondolom a legjobb, amit tehetsz, ha valamennyire engedsz ennek a szigornak és minimálisan visszaveszel az öltözködéseden, ha nagyon durva, tehát teszem azt kék tarajod van, akkor legyen csak sima barna meg ilyenek :) késõbbiekben, ha beszól elmagyarázhatod neki, hogy de Anya nézd meg már nem úgy nézek ki, visszavettem a stílusból, ezt is miattad csináltam stb, és világíts rá arra, hogy külsõleg nem lehet elítélni egy embert. Az én szüleim is ilyenek, mindig beszóltak, hogy miért sminkelek így úgy amúgy, 3 évig veszekedtek velem , most már megszokták. Azt is mond meg neki, hogy hamarosan felnõtt leszel és nem mondhatja meg ezek után, hogy hogy nézzél ki, mert az rá nézve szégyen, ha kinézet miatt ítél el embert. Nekem van egy barátnõm, úgy rocker, hogy konkrétan magenta színû haja van, jó vastag sminkel, piercing, tetoválás tehát minden van, ennek ellenére egy nagyon jó tanuló, ambíciózus mûvelt ember, pszichológusnak tanul tovább... Tanulmányaiddal kapcsolatban pedig próbáld megértetni vele, hogy de Te nem vagy mondjuk egy fizikus, nem is leszel belõle soha túl jó, de nézze csak meg, hogy töribõl és magyarból kimagasló eredményed van (most csak mondtam valamit). A legkitûnõbb tanulók sem értenek ám mindenhez. Késõbb pedig, ha megteheted egyetemen/fõsulin menj koleszba/ albiba, egyébként ilyenkor szoktak rájönni a szülõk, hogy milyen jó volt, amikor még itt volt a gyerek... Én egyszer költöztem el itthonról nagyimhoz egy kis idõre, mikor hazajöttem kész káosz volt minden, mert sok házimunkát én csináltam, kedves szüleim meg ugyebár el is felejtették, hogy miután nem vagyok itthon azt meg kéne csinálnia valakinek. Na hát ennyi tudtam írni, remélem azért valamit tudtam segíteni és sok szerencsét a jövõben!.

Szia. Hát szegény nagyon sajnállak és megértelek, mert nálunk is ez a helyzet, semmi sem tetszik nekik. Én úgy gondolom a legjobb, amit tehetsz, ha valamennyire engedsz ennek a szigornak és minimálisan visszaveszel az öltözködéseden, ha nagyon durva, tehát teszem azt kék tarajod van, akkor legyen csak sima barna meg ilyenek :) késõbbiekben, ha beszól elmagyarázhatod neki, hogy de Anya nézd meg már nem úgy nézek ki, visszavettem a stílusból, ezt is miattad csináltam stb, és világíts rá arra, hogy külsõleg nem lehet elítélni egy embert. Az én szüleim is ilyenek, mindig beszóltak, hogy miért sminkelek így úgy amúgy, 3 évig veszekedtek velem , most már megszokták. Azt is mond meg neki, hogy hamarosan felnõtt leszel és nem mondhatja meg ezek után, hogy hogy nézzél ki, mert az rá nézve szégyen, ha kinézet miatt ítél el embert. Nekem van egy barátnõm, úgy rocker, hogy konkrétan magenta színû haja van, jó vastag sminkel, piercing, tetoválás tehát minden van, ennek ellenére egy nagyon jó tanuló, ambíciózus mûvelt ember, pszichológusnak tanul tovább... Tanulmányaiddal kapcsolatban pedig próbáld megértetni vele, hogy de Te nem vagy mondjuk egy fizikus, nem is leszel belõle soha túl jó, de nézze csak meg, hogy töribõl és magyarból kimagasló eredményed van (most csak mondtam valamit). A legkitûnõbb tanulók sem értenek ám mindenhez. Késõbb pedig, ha megteheted egyetemen/fõsulin menj koleszba/ albiba, egyébként ilyenkor szoktak rájönni a szülõk, hogy milyen jó volt, amikor még itt volt a gyerek... Én egyszer költöztem el itthonról nagyimhoz egy kis idõre, mikor hazajöttem kész káosz volt minden, mert sok házimunkát én csináltam, kedves szüleim meg ugyebár el is felejtették, hogy miután nem vagyok itthon azt meg kéne csinálnia valakinek. Na hát ennyi tudtam írni, remélem azért valamit tudtam segíteni és sok szerencsét a jövõben!.
gyámhivatalban kérheted az intézeti elhelyezésedet
a szüleid elõtt játszd meg a tökélete kislányt, mások elõtt pedig legyél önmagad .. és várj amíg 18 nem leszel, akkor majd elköltözhetsz, és élheted a normális életed !!

Eduline-os kalkulátor pontos? Ha a szüleimnek 8 általánosa van a többletpontot megkapom?

Legjobb válasz: A kalkulátorról nem tudok nyilatkozni, a legjobb, ha kiszámolod magadnak egy tollal és egy papírral. Többletpontra csak akkor vagy jogosult, ha hátrányos helyzetû vagy. A szüleid 8 általánosa nem tesz hátrányos helyzetûvé, de ha már eleve az vagy, akkor halmozottan hátrányos helyzetûvé válsz, így az alap +20 pont mellé kapsz még +20-at. Hátrányos helyzet feltételei: jegyzõ védelembe vett, szüleid kapnak rendszeres gyvt-t, államilag gondozott vagy esetleg kapsz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt. Ha ezek közül egyik sem igaz rád, akkor senkit nem érdekel, hogy hány osztálya van meg a szüleidnek.

A kalkulátorról nem tudok nyilatkozni, a legjobb, ha kiszámolod magadnak egy tollal és egy papírral. Többletpontra csak akkor vagy jogosult, ha hátrányos helyzetû vagy. A szüleid 8 általánosa nem tesz hátrányos helyzetûvé, de ha már eleve az vagy, akkor halmozottan hátrányos helyzetûvé válsz, így az alap +20 pont mellé kapsz még +20-at. Hátrányos helyzet feltételei: jegyzõ védelembe vett, szüleid kapnak rendszeres gyvt-t, államilag gondozott vagy esetleg kapsz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt. Ha ezek közül egyik sem igaz rád, akkor senkit nem érdekel, hogy hány osztálya van meg a szüleidnek.
A kisebbség mindig több pontot kap

Srácok! Titeket zavarna ha a csaj másfél hónap után haza visz bemutat a szüleinek. És ha a szülei nem szimpik? Vagy nem tetszik mondjuk a csaj családjának a lakása?

Szakítanál ezért egy csajjal akit szeretsz ?

Legjobb válasz: Nem zavarna. Ha valakit szeretek maga miatt szeretem, nem a háza vagy a szülei miatt. Biztos zavaró tényezõ lenne ha a szülei pl utálnának engem, próbálnának keresztbe tenni, de ez nem indok a szakításra.

Nem zavarna. Ha valakit szeretek maga miatt szeretem, nem a háza vagy a szülei miatt. Biztos zavaró tényezõ lenne ha a szülei pl utálnának engem, próbálnának keresztbe tenni, de ez nem indok a szakításra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez így lenne alapvetõ.
Most Te vagy a Nõ? És félsz, hogy barátod csalódott lesz ? Vagy, Te vagy a [email protected]?
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok
másfél hónap után kissé korainak találnám a szülõkkel való találkozást - ennyi idõ alatt a lányt se ismerem még annyira, lényegében még mindig ismerkedünk, felfedezzük egymást, akkor meg hova jöjjenek még a szülõk is? És ennek megfelelõen még egy igazán mély kötelék se alakulhatott ki, tehát ha a szülõk és a lakás kellõ mértékben mellbevágó, akkor igen, fennáll az esélye, hogy ennek kihatása lesz a kapcsolatra is, hogy én tényleg egy ilyen helyen szocializált emberrel szeretnék-e komolyabb dolgokba bonyolódni. Ez természetesen fõleg akkor igaz, ha komoly kapcsolatot keresek, ilyen esetben igenis el tudja rontani a dolgokat, ha másfél hónap után szembesül azzal az ember, hogy a lány háttere olyan, amilyennel õ nem tud azonosulni, és elgondolkodik azon, hogy akkor érdemes-e ebbe belemenni.
Az 5-ös jól mondja. Én kérdeztem, hogy most Te vagy-e a Nõ. Magamból kiindulva úgy érzem, hogy ha a macska a tányérban feküdne, meg a mosogatóban mászkálna, akkor tuti idegbajt kapnék. Nálam egyetlen szempont van, ami nagyon fontos... Nem számít, hogy régi, kevésbé modern, ütött - kopott a lakberendezés, az sem zavar, ha egyszerû házról van szó, ami kicsit romosabb. Egyetlen dolog számít, hogy alapvetõen legyen tiszta hely. A WC, az étkészletek stb. Egy alap tisztaság az igényem. A szülõk meg olyanok, amilyenek, ezért elsõre szerintem nem szakítanék. De, ahogy az 5-ös is mondta, elõfordulhatnak nagyon mellbe vágó dolgok is. De, feltételezem, esetedben nem errõl van szó.

Ha a szüleim tudta Nélkül elmegyek nőgyógyászhoz akkor nekik kötelező értesíteni a szüleimet, hogy terhes Vagyok, vagy van nőgyógyász és kiskorú gyermek közt titoktartás?

Legjobb válasz: Szia szerintem attól is függ, hogy gyermekkorú vagy (14 alatt) vagy fiatalkorú? (14-18ig) De ha el akarod vetetni, akkor az abortuszhoz kell majd szülõi aláírás, ez teljesen biztos.

Szia szerintem attól is függ, hogy gyermekkorú vagy (14 alatt) vagy fiatalkorú? (14-18ig) De ha el akarod vetetni, akkor az abortuszhoz kell majd szülõi aláírás, ez teljesen biztos.
korodtol függ. Meg a nögyogyásztol. Pontosabban ha betöltöd a 18at szülésig akkor nincs gond tudomásom szerint. Hány éves vagy? Ja, és abortuszra tényleg kell szülöi beleegyezés.
A kérdező hozzászólása: 16 éves leszek 1 hónap múlva!!!
Akkor célszerû a tini ambuéanciát felkeresned. Oda 18 év alatt lehet menni.
18 év alatt az orvos köteles felvilágosítást adni az állapotodról a szülõknek. Tehát nincs titoktartás. Ha a szüleid rákérdeznek, az orvosnak kötelessége elmondani, hogy mi a bajod, terhes vagy stb... (ez nem csak a nõgyógyászoknál van így!)
A kérdező hozzászólása: Jó, de ha a szüleim nem is tudnak az egészrõl sem arról, hogy Én nõgyógyásznál jártam, akkor nem áll fennt az a veszély, hogy megkérdezzék a dokit...
Ha nem kérdezik, akkor a doki sem válaszol. Végülis értesítési kötelezettsége nincs, csak válaszolási. Na de 16 évesen a szüleid segítsége nélkül nehezen tartod fenn majd magad egy gyerekkel. Vagyis elõbb-utóbb csak hozzájuk kellene fordulnod a problémáddal, nem?
Jobb lenne, ha beszélnél a szüleiddel. De elõtte azért elmehetsz az orvoshoz, hogy megtudd, mi a helyzet.
Ha terhes vagy és 18 éven aluli, és abortuszra kell kerülnie a sornak, akkor a szüleid biztos meg fogják tudni, mivel csak szülõi bele egyezéssel mûthetnek meg! A kikaparás és egyéb orvosi beavatkozásokhoz is szülõi aláírás kell.

Mit csináljak ha a szüleim nem engedik, hogy elkezdjek balettozni?

11 éves vagyok és az az álmom,hogy balettozzak.Nem ebből akarok karriert,csak megszeretnék tanulni balettozni,hobbinak jó lenne.De a szüleim szerint késő.Pedig szerintem nem.Ha akarom akkor sikerül!Amúgy itthon is balettzgatok,persze itthon nem lehet.Légyszi dumákat írjatok amivel megtudom győzni őket v. tippeket! Köszi 11/L

Legjobb válasz: Szüleidnek igaza van, késõ. De ez nem azt jelenti, hogy értelmetlen. Szerintem azért nem akarják a szüleid, mert drága, és az anyagi helyzetetek nem engedi. Ebben az esetben bele kell törõdni.

Szüleidnek igaza van, késõ. De ez nem azt jelenti, hogy értelmetlen. Szerintem azért nem akarják a szüleid, mert drága, és az anyagi helyzetetek nem engedi. Ebben az esetben bele kell törõdni.
A kérdező hozzászólása: nem a anyagi helyzetünk megengedi, csak felesleges.De szerintem hobbinak még jó
Ebben az esetben nyaggasd a szüleid, mert neked van igazad!
A kérdező hozzászólása: Aha, csak az baj, hogy a szüleim rengetek sok baromságot olvastak a balettról. Pl.: annyira össze kell kötni hajadat, hogy után kihullik. Vagy hogy valaki lerokkantosult a balettól...
Tipikus elettelen berhaziak :D Beszelj veluk a balett elonyeirol. :P
A kérdező hozzászólása: Mondjuk jó elõny lenne, hogy javítaná a tartásomat, meg jó lenne azért, mert tanulnék egy kis fegyelmet
mivan? 10 éve balettozok és rohadtul nem hullott ki a hajam és nem is rokkantam meg pedig napi 5 órát minimum gyakorlok. Úgyhogy ez hülyeség. amúgy 11 évesen miért lenne késõ? Társam 16 évesen kezdte ennyi erõvel késõ már megtanulnod bármit is???
A kérdező hozzászólása: A szüleim mindenrõl hazugságokat olvasnak...Senkirõl nem hallottam aki lerokkant a balettba

Ha a szüleim dohányoznak és alig 164-165 cm-esek attól még lehetek magas?

Most vagyok 14 éves és 165 cm. Nem cigizek

Legjobb válasz: Nem jellemzõ, esetleg ha a magasabb nagyszüleidre ütöttél. Az is számít, a szüleid mikor kezdtek el dohányozni. Mert ha nagyon fiatalon, okozhatta azt, hogy kisebbek, de ha nem olyan fiatalon, akkor ez puszta genetika. Genetikailag azonban átörökíthetõ sokminden szülõrõl a gyerekre, szóval simán elképzelhetõnek tartom, hogy a testmagasság is.

Nem jellemzõ, esetleg ha a magasabb nagyszüleidre ütöttél. Az is számít, a szüleid mikor kezdtek el dohányozni. Mert ha nagyon fiatalon, okozhatta azt, hogy kisebbek, de ha nem olyan fiatalon, akkor ez puszta genetika. Genetikailag azonban átörökíthetõ sokminden szülõrõl a gyerekre, szóval simán elképzelhetõnek tartom, hogy a testmagasság is.
A ciginek rengeteg káros hatása van, de a magasságra nem hat. Az genetikai adottság. Természetesen még nõhetsz elméletileg, DE ha a szüleid 165 cm körüliek, a valószínûbb az, hogy te sem leszel sokkal magasabb.
Ha fiu vagy, annál fogva van még esélyed, hogy a fiúk kb. 22-23 éves korukig nõhetnek. Lányok hamarabb, 15-16 éves koruk körül érik el a felnõttkori magasságot.
A kérdező hozzászólása: a szüleim ugy 19-20 évesen kezdtek dohányozni a családban jelenleg én vagyok a legfiatalabb és a legmagasabb is. fiu vagyok
ha fiú vagy, akkor lehet, az öcsém 2 fejjel magasabb nálam és a szüleimnél.

Az öreg szülők eltartása hogy működik? Ha a szülők fia/lánya dolgozik és nem hagyhatja ott a munkát, mert akkor pénzük se lesz, és a szülők nem tudnak beköltözni egy otthonba mert oda is sok pénz kell akkor mivan?

És ha a szül?knek semmilyen hozzátartozója nincs és nincs pénzük beköltözni otthonba és nem tudják magagukat eltartani akkor is mivan?

Legjobb válasz: Összeköltöznek egy lakásba

Összeköltöznek egy lakásba
Össze kell költözni. Napi pár órára lehet kérni szociális munkás segítségét. De az nem sok.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs kivel összeköltözniük akkor így jártak?
Ez, hogy érted, ha szülõ van gyereke vagy már együtt laknak.
Mi az, hogy nincs kivel összeköltözniük?!?!?!? A szülö(k) odaköltöznek a gyerekhez vagy a gyerek a szülö(k)höz!! Ha van szülö meg van gyereke, akkor VAN kivel összeköltözniük, ha nincs szülö vagy nincs gyerek, akkor nincs értelme a kérdésnek.
Valahol csak laktak ezidáig nem?Na most ez az eltartás is attól függ, a "kötelezettnek"mennyi a jövedelme.Az összeköltözés meg attól függ, mekkora a jelenlegi lakásának a nagysága.Például:Adott egy család, ahol van két gyerek, két felnõtt, és össze vissza laknak 40nm-en akkor senki sem fogja õket kötelezni az összeköltözésre.Ilyen esetben szociális otthonba helyezi el az idõs embereket az állam.Természetesen a nyugdíjukat le kell adniuk, az eltartásuk fejében.
Utolsó 40nm-en is meglehet oldani, ha már nagyon betegek. Nekünk 50 nm.-es a lakásunk és a
Nekünk 50 nm.-es a lakásunk és a Mamám ideköltözött mikkor nagyon beteg lett. Így 1. évig velünk lakot, pedig az 50 nm sem sok.
Az állam nem költöztet senkit szoc.otthonba, mert ott nagyon kevés a hely. Ha nincs aki eltartsa az öregeket, akkor éhen halnak és nincs több gond velük.

Kiskorú elköltözhet a családjától, ha a szülei beleegyeznek?

Legjobb válasz: Egy kiskorú gyerek élhet máshol, mint a szüleivel, ha indokolt, a felügyelete megoldott és a szülök beleegyeznek. De a kérdésed túl kevés információt ad, ezért pontosan nem lehet válaszolni rá.

Egy kiskorú gyerek élhet máshol, mint a szüleivel, ha indokolt, a felügyelete megoldott és a szülök beleegyeznek. De a kérdésed túl kevés információt ad, ezért pontosan nem lehet válaszolni rá.
attol fugg, hogy lesz-e, aki gyamkent a tovabbiakban gondjat viseli. mivel onallo keresete nem lehet, munkahelye szinten, ezert csak ugy magaban nem. ha van gyam, es a gyamhivatal is ugy latja ez a jobb, igen.
Az elsõben felsoroltakhoz kiegészítés, hogy a gyámhivatal is kell hozzá. Nem rövid nyaraláshoz persze, hanem a tartós távollétrõl. A 18. születésnapig a szülõk (ha ezzel ellentétes rendelkezés nincs), a szülõ felelõs a gyermekéért, akkor is, ha az a világ másik végén van.
Persze, hogy lakhat, ha az életkörülmények rendezettek és mindkét szülõ (gyám) beleegyezik. Például sokan laknak rokonnál, kollégiumba, csak, hogy mást ne mondjak.
Nem, mert lemondhat az örökségérõl.
Lemondhat a TELJES örökségrõl. Azaz ilyenkor semmit nem örököl, sem a vagyont (vagy annak maradékát), sem az adósságot. Fel kell mérni, hogy a hagyaték nagyobb értékû-e, vagy az adósság, és ennek megfelelõen kell dönteni.
Vagy az örökséggel együtt elfogadod az adósságot is(nyilván akkor célszerû, ha több pénzt örökölnél, mint amekkora az adósság, de ez jelen esetben nem áll fenn), vagy lemondasz mind az örökségrõl, mind az adósságról.
Pontosan. Pl örökölsz 100 Ft-nyi valamit (ingó, ingatlan), a szüleidnek van 80 Ft adóssága, akkor ha elfogadod az örökséget, akkor jár vele az adósság is. Ha viszont a 100 Ft vagyonra jut 120 Ft adósság, akkor lemondhatsz az egészrõl, úgy ahogy van. Ebben az esetben nem kell az adósságot visszafizeted, de nem is örökölsz semmit.
A bankok nem osztogatják csak úgy a milliókat, ha felvesz valaki hitelt, akkor általában kérnek fedezetként ingatlant.
A kérdező hozzászólása: Ne értsen senki félre, nincs adóssága szüleimnek, az imént hallottam errõl, de nem tudom elképzelni, hogy ilyen létezne
A kérdező hozzászólása: Igazából arra lennék kíváncsi, hogy örökölném e az adósságot, ha a szülõnek nincsen semmije.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!