Találatok a következő kifejezésre: Ha a szülész-nőgyógyász, (10 db)

csere!
A doki alkalmanként 5-10 ezer, attól függ, hol élsz! A szülés a díjának 10-szerese, és akkor sem biztos, hogy a doki kedves lesz veled!
én körbekérdeztem az ismerõseimet, hogy kihez jártak és ez alapján választottam a dokit nem bántam meg, tök normális és rendes, mind a 3 gyerekemet nála szültem és még most is hozzá járok
Munkaidõbe nem akarnak foglalkozni senkivel, ez az igazság.Magánba biztos nagyon rendes és alapos. Én az elsõ babámnál 2009-ben nem fogadtam orvost, azt a tortúrát megaláztatást ..stb amit át kellett élnem nem kívánom senkinek.Nagy baba, túlhordás, fertõzés egyszóval minden összejött. Most újra terhes vagyok a kezdetektõl magánba járok. 7000Ft/alkalom , alapos, lelkiismeretes és ez megnyugtató számomra. Nem mintha annyira megengedhetnénk magunknak anyagilag, de másként nem mertem bevállalni.

Ha olyan szülész-nőgyógyászhoz járok, aki a helyi kórházban már nem dolgozik, attól még szülhetek nála? Ha szülésre kerül a sor, akkor behívják hozzám? Hogy működik ez, mi az általános gyakorlat?

Legjobb válasz: Van ahol lehet,van ahol nem.A dokidtól kérdezd meg,h abban a khzban mi a gyakorlat.Ha lehet,természetesen be fogják hívni,amikor bemész.De érdemes szülésznõt is fogadni,az szinte fontosabb,mint a doki.Én fogadtam,és amikor bementem õ hívta a dokimat,amikor már elérkezett volt az idõ.2 gyerekes anyuka

Van ahol lehet, van ahol nem.A dokidtól kérdezd meg, h abban a khzban mi a gyakorlat.Ha lehet, természetesen be fogják hívni, amikor bemész.De érdemes szülésznõt is fogadni, az szinte fontosabb, mint a doki.Én fogadtam, és amikor bementem õ hívta a dokimat, amikor már elérkezett volt az idõ.2 gyerekes anyuka
Kérdezd meg tõle, vagy hívd föl a kórház szülészetét és ott megmondják! Nekem sem dolgozott (már) ott az orvosom, de hívták. De a lényeg a "már"-on van, mert korábban ott dolgozott, tehát bejár még a kórházba, csak már nem az a munkahelye.
A kérdező hozzászólása: Az enyém nyugdíjba ment a kórházból, és már csak magánrendelést tart.


Szerintetek mennyibe kerülne, ha egy szülész-nőgyógyászt megbízunk a terhességgel és a szülés levezetésével (császár lenne)?

9 hónapos lesz a lányunk és egyenlőre még nem szeretnénk második gyermeket, de az orvosom miatt nagyon gondolkozom rajta. 2-3 év múlva tervezzük, de addigra nem ebben a városban fogunk élni. Mivel az orvosom minden egyes porcikámat ismeri és a sürgősségi császáromat is ő vezényelte le, így csak benne bízom és a szaktudásában! Lányunk születése nem volt zökkenő mentes (balesetünk volt) és az orvosom pillanatok alatt bent volt a kórházba már előkészülve. Nekem nagyon sokat jelent az orvosom. Tőle 120-130 km-re arrébb költözünk (haza a fővárosba). Gondolkozom azon, hogy felkérném, hogy vigye végig a második gyermekünket, de nem tudom mennyire kivitelezhető ez?! Az biztos, hogy a második szülés is császár lenne, mert nem javasolják a természetes úton szülést a körülményeket tekintve. Nem tudom, hogy ez esetben ilyenkor programozott szokott lenni? Vagy mi van olyan esetben, ha beindul a szülés? 200-300 ezer elég lenne a 9 hónapra + a szülésre az orvosnak vagy többe kerülne? Valaki olt már így?

Legjobb válasz: Nem értem mit szeretnél? Azt hogy a doki menjen le hozzád 120-130 km-re mindig megvizsgálni, és ott szülesszen meg? Egy orvos ott szüleszthet ahol praktizál, abban a korházban. Az az ö munkahelye, ha nincs szerzödése más korházzal oda nem állíthat csak úgy be hogy jöttem császározni. Olyan buta orvos nincs aki 120-130 km.t utazzon a te két szép szemedért, hogy otthon megvizsgáljon. ha arra gondolsz hogy te járnál fel hozzá, majd ugyan úgy nála szülsz, az teljesen más. az ugyen olyan mintha ott élnél a közelben. jogod van oda menni terhs gondozásra, és zsülni ahova akarsz.

Nem értem mit szeretnél? Azt hogy a doki menjen le hozzád 120-130 km-re mindig megvizsgálni, és ott szülesszen meg? Egy orvos ott szüleszthet ahol praktizál, abban a korházban. Az az ö munkahelye, ha nincs szerzödése más korházzal oda nem állíthat csak úgy be hogy jöttem császározni. Olyan buta orvos nincs aki 120-130 km.t utazzon a te két szép szemedért, hogy otthon megvizsgáljon. ha arra gondolsz hogy te járnál fel hozzá, majd ugyan úgy nála szülsz, az teljesen más. az ugyen olyan mintha ott élnél a közelben. jogod van oda menni terhs gondozásra, és zsülni ahova akarsz.
"Megbízod a terhességgel". Ez aranyos. :o) Na komolyra fordítva, ha elköltöztök máshová, de azt akarod, hogy õ gondozzon, és nála is szülj, akkor hozzá kell járnod terhesgondozásra, ez azzal jár, hogy majdnem havonta el kell utaznod hozzá, és feltéve hogy tervezett császárod lesz, mondjuk a biztonság kedvéért a szülés elõtt 3-4 héttel teljesen odaköltözni, hogy ha bármi van, és elõbb beindulna a szülés, akkor már ne kelljen utazni. Az én véleményem az, hogy egy "orvos kedvéért" ez túl nagy áldozat. Hiszen a férjednek, kislányodnak is szüksége van Rád. Megértem, hogy ragaszkodsz az orvosodhoz, de hidd el, ha egy nagy városba költöztök, ott biztos hogy van hasonlóan nagy szaktudású és megbízható orvos. Ha még nem vagy terhes sem, akkor könnyedén nekiláthatsz keresni egyet.
Arról nem beszélve, hogy ha ne adj Isten bármi történik Veled terhesség alatt, és hirtelen van szükséged orvosi segítségre, akkor nincs az a mentõ, aki gyorsan az orvosodhoz szállítana, hanem bevisznek az legközelebbi ügyeletre, ahol "vad idegenek" fognak ellátni. Míg ha abban a városban van az orvosod, ahol laksz, akkor õt mégiscsak könnyebb értesíteni vészhelyzet esetén is.
Attól is függ, hogy mennyit kér a vizsgálatokért, szülésért! Akit én ismerek az alkalmanként 9ezret kért. 10*9= 90ezer, ennek tízszeresét "szokták" adni szülésnél , az 90ezer! Ha nem fogadsz szülésznõt akkor neki nem kell adnod! Tehát ez 90+90ezer azaz 180ezer.
Szia! Egy rokonunk Nagykanizsán lakik, és Pesten szült.Pestre járt mindig vizsgálatokra, és szülés elõtt pár héttel felköltözött B.pestre, ha beindulna a szülés a közelben legyen. Szerintem teljesen kivitelezhetõ a dolog, olyan sûrûn nem kell feljárni, ha minden rendben.
Hát igen, ha "minden rendben". De ha minden rendben, akkor az orvosnak amúgy sincs sok dolga, és egy problémamentes programozott császárt is "bármelyik" szülész-nõgyógyász megcsinál. Akkor van szükség "szuper orvosra", ha probléma van, de akkor nagyon...
A kérdező hozzászólása: Igen, letettem róla :(( De nincs az a pénz, hogy én még a következõ 3-4 évben Szolnokon lakjak. Imádom az orvosom, rettentõen jó, de most már haza vágyom és haza akarok költözni végre! Majd megkérem, hogy ajánljon valakit, ha itt lesz az idõ. :) )
És mégis hova költöztök? Hátha tudunk valakit ajánlani. 90 e egyébként nagyon sok egy szülésért. Én 50 e-t adtam, de a szobatársaim "csak" 30-at. A rendelésért 6000 ft-ot kért a doki.

A győri Liezen Mayer úti rendelőben körzetekre van osztva, mindegyik körzetnél más a szülész-nőgyógyász. Ha nem vagyok megelégedve a körzetemnél az orvossal, mi a teendő?

Legjobb válasz: Szerintem ez ugyanolyan lehet, mint a fogászat?? Szerintem ha van magánrendelõ, igaz biztos szép összeget kell leraknod! , biztosan mehetsz! Én anno szolnokon voltam fogászaton, természtesen másik településrõl. Ott egy hölgy dlgozik, a férje pedig nõgyógyász, és egy a várótermük! Egymással szemben van a fogászat és a nõgyógyászat! Szerintem keress rá a neten, hátha találsz valamit!

Szerintem ez ugyanolyan lehet, mint a fogászat?? Szerintem ha van magánrendelõ, igaz biztos szép összeget kell leraknod! , biztosan mehetsz! Én anno szolnokon voltam fogászaton, természtesen másik településrõl. Ott egy hölgy dlgozik, a férje pedig nõgyógyász, és egy a várótermük! Egymással szemben van a fogászat és a nõgyógyászat! Szerintem keress rá a neten, hátha találsz valamit!

Ha a dokim szülész-nőgyógyász, akkor is lesz szülésnél még egy szülésznő?

na és azt honnan lehet fogadni ugyértem ha nem fogok ell?te korházba meni akkor hol tudnék vele találkozni mármint egy szülészn?vel vag yinkább az orvos számit a szülészn? mindegy?

Legjobb válasz: Vannak olyan dokik, akik csak nõgyógyászok, szüléssel nem foglalkoznak. A te dokid szülész-nõgyógyász, tehát ellátja a nõgyógyászati problémáidat és ha szülni mész, akkor szülhetsz nála. Szülésznõ lesz melletted végig a vajudás alatt, csak a kitolásnál lesz ott a dokid. Szerintem érdemes szülésznõt fogadni. Próbáld meg a dokidat megkérdezni, hogy kit javasol.

Vannak olyan dokik, akik csak nõgyógyászok, szüléssel nem foglalkoznak. A te dokid szülész-nõgyógyász, tehát ellátja a nõgyógyászati problémáidat és ha szülni mész, akkor szülhetsz nála. Szülésznõ lesz melletted végig a vajudás alatt, csak a kitolásnál lesz ott a dokid. Szerintem érdemes szülésznõt fogadni. Próbáld meg a dokidat megkérdezni, hogy kit javasol.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Mindkettõ nagyon számít! Mert ugye ha komlikáció van, akkor a szülésorvos dönt, õ segít. Viszont a szülésznõ van melletted végig. Ö méri a vérnyomásod. Beszél hozzád, mittudomén. Olyan megnyugtató, ha kedves, emberséges a szülésznõd. Kivéve ha apásszülés van, mert akkor ezt a feladatot apuci látja el :)

Debrecenben keresek jó szülész -nőgyógyászt. Tudtok valakit ajálani? Ha terhes vagy akkor mennyi idő után nő a hőmérséklet. Az elmaradt menzitől, vagy már hamarabb is?

Legjobb válasz: Orvosok: Kenézy: Dr. Kálmánchey, már írták nagyon figyelmes ultrahangon mindent elmutogatott és elmagyarázott pedig nem fogadott orvos volt. Klinika: Dr. Krasznai Zoárd, - nekem nem volt orvosom de nála szültem ügyeletben és nagyon meg voltam elégedve vele.

Orvosok: Kenézy: Dr. Kálmánchey, már írták nagyon figyelmes ultrahangon mindent elmutogatott és elmagyarázott pedig nem fogadott orvos volt. Klinika: Dr. Krasznai Zoárd, - nekem nem volt orvosom de nála szültem ügyeletben és nagyon meg voltam elégedve vele.
A debreceni orvosokról semmit sem tudok, a kérdésed második felére válaszolok. A hõ a peteérést követõen megy fel, ez egy 28 napos ciklus esetén a 14. napon van. Ilyenkor felugrik legalább 3-4 tizeddel és egészen addig fent is marad, amíg nem jön meg a menzid. Ha nem jön meg a menzi, akkor fent marad a hõ és terhes vagy, ilyenkor viszont már nem kell mérni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia! Én Debrecenbem szültem Gáspár Sándornál és Simó Dezsõnél mindketten ott voltak mert rá értek bár nem volt fogadott orvosom egyik sem de õk szimpatikusak voltak és sokat segítettek! De még sok jót hallotam Kálmánczhey Albertrõl is!

Ha kiderül a babárol hogy nem egészséges (5 honap), utána hogy zajlik a szülés? És hol helyezik el az anyát? Szülészet? Nőgyógyászat? Tudom nem a legvidámabb kérdés, de sehol nincs erre vonatkozo informácio.

Legjobb válasz: 5 hónaposan azt hiszem már meg kell szülni,ha az élettel összeegyeztethetetlen a sérülése.Hidd el jobb is lesz így,akármilyen nehéz most.Nekem sérült gyermekem van:-(Imádom,nem adnám semmiért,de ha lehetõségem lett volna,megtettem volna,hogy hamarabb megszülöm.Sajnálom,kitartás,akárkirõl is van szó.

5 hónaposan azt hiszem már meg kell szülni, ha az élettel összeegyeztethetetlen a sérülése.Hidd el jobb is lesz így, akármilyen nehéz most.Nekem sérült gyermekem van:-(Imádom, nem adnám semmiért, de ha lehetõségem lett volna, megtettem volna, hogy hamarabb megszülöm.Sajnálom, kitartás, akárkirõl is van szó.
Szülészeten van gy külön részleg a "terhespatológia".Ha még vki nem szült, tágítózselét kap, aztán abortáljak és végül oxtocint kap, hogy meg tudja "szülni".
szia én a szülészetre kerültem 20 hetesen...az én babámnak velõcsõ záródási rendellenessége volt! amikor kimutatta az ultrahang(csütörtökön) másnap feküdtem is be a szülészetre! infúziót adtak ami beindítja a szülést. hétfõn beindult megszültem a picit és kedden hazamehettem! nálam így történt! de remélem csak kíváncsiságból kérdezted és nincs gond!
végül is engem a szülészetre tettek de egy egy ágyas szobában voltam tök egyedül. szerintem folyamatában ugyan az mint a rendes szülés mivel csinálnak fájást és amikor jönnek nyomni kell...de amúgy tutira teljesen más....nekem anyukám mindig azt mondta hogy ezt véletlen se hasonlítsam össze a rendes szüléssel. én megmondom neked õszintén szerintem tudatában sem voltam mi történik mikor elkezdõdött mert jó fél évig nem is emlékeztem semmire...csak azt tudtam hogy megtörtént..de részletekre nem.nagyon sajnálom hogy gondod van hidd el tudom mit érzel most de idõvel könnyebb lesz majd....nekem két éve történt a dolog de kb fél éve hogy tudok róla nyíltan beszélni! ha bármiben segíthetek csak szólj. kitartás...és még egyszer is ...sajnálom 22/L 10hetes km
Szia! Nagyon sajnálom! Velem a 36. héten történt. Meghalt a baba. Miután megszültem, nem a szülészetre vittek, hanem a nõgyógyászatra egy 5 ágyas szobába, egyedül. Nekem nagyon rossz volt, hogy senkivel nem tudtam beszélni. 4 napig voltam bent. Neked sok erõt kívánok a továbbiakhoz!
Kedves 18.07-es! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Neked kiderült, hogy miért történt, mi okozta? Csak mert egy ismerõsöm testvérével is ez történt és nekik nem tudták megmondani, hogy miért halt meg a babájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos igen, baj van.Beteg a pici és hétfön kell befeküdnöm.Csak abban reménykedtem hogy nem a rendes szülészetre raknak majd, ahol a többi kismama is van. És akkor ez is olyan, mint a rendes szülés?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, és sajnálom hogy te is átestél rajta.Én is szeretnék már tul lenni az egészen.

Mit tegyek? Ha a nőgyógyászomat nem kérem föl szülésznek és mégis bejön a szülésemre, akkor adni kell pénzt a dokinak?

Van magánúton n?gyógyászom. 2.gyermekemet várom. Els?nél sem kértem meg h legyen ? a szülészorvosom. Amikor éjjel elfojt a magzatvíz, bementünk, és a n?vérek értesítették a dokit. Szülés után kapott pénzt a doki.

Legjobb válasz: Elméletben magától nem fog megjelenni. Az ügyeletes, aki felvesz, megkérdezi, h' a terhes kiskönyvedben lévõ orvossal megbeszélted-e a szülést, és csak akkor hívják be, ha igen. Ha nem kérdezik, szólj te, h' nem kéred, h' értesítsék.

Elméletben magától nem fog megjelenni. Az ügyeletes, aki felvesz, megkérdezi, h' a terhes kiskönyvedben lévõ orvossal megbeszélted-e a szülést, és csak akkor hívják be, ha igen. Ha nem kérdezik, szólj te, h' nem kéred, h' értesítsék.
A kérdező hozzászólása: A lányomnál sem kérdeztek semmit. És a doki megjelent. Jó mondjuk én már benn feküdtem reggel 5-kor, õ csak 7-re jött be. De akkor véleményed szerint, ha bejön adni kell neki?
Hát akkor muszáj lesz, hacsak nem akarod örökre "otthagyni". Mert azok után nem biztos, h' ugyanúgy viszonyulna hozzád.
Vagy vele olyan kapcsolatban, h beszélj errõl?Mert ha igen, elmondhatod, h szívesen látod a szüléseden, de fizetni már nem fogsz tudni, mert ennyi volt a keret...erre muszáj lesz mondania vmit.Nekem nagyon jó a kapcsolatom a dokinõmmel, a legkényesebb kérdéseket is fel tudtam tenni neki, és engem ez megnyugtatott.Tudtam, h mire számítsak.
A kérdező hozzászólása: :) köszi! Akkor még agyalok ezen kicsit. Van még idõm. Holnap leszek 23hetes. minden jót!

Érdi szülész-nőgyógyász Ha ismertek jó orvost Érden, elküldenétek nekem a nevét, és az elérhetőségét? Lehet sztk, vagy magán is, mindegy csak jó doki legyen.

Érdre költöztünk mostanában,kellene nekem egy jó szülész-n?gyógyász.Akinél a fiamat szültem anno,már nem praktizál,és babát tervezünk.

Legjobb válasz: Hm, ez jó kérdés. Szerintem az SZTK-s dokik...hát, nem is tudom. Annyira nagyon eltérõek a vélemények. Van aki esküszik egyik-másikra, van aki a pokolba kívánja mindhármat. De itt rendel Érden dr. Radványi Krisztina. Róla nagyon sok jót hallottam, én Õt keresném fel.

Hm, ez jó kérdés. Szerintem az SZTK-s dokik...hát, nem is tudom. Annyira nagyon eltérõek a vélemények. Van aki esküszik egyik-másikra, van aki a pokolba kívánja mindhármat. De itt rendel Érden dr. Radványi Krisztina. Róla nagyon sok jót hallottam, én Õt keresném fel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!