Találatok a következő kifejezésre: Ha a szöveget írok, (45 db)

Telefonon, ha meg akarok nézni youtubeon egy videót ezt a szöveget írja: There is no network connection right now. Please try again later! Mi lehet ennek az oka?

Eddig mûködött rendesen, pár napja vacakol csak. (Sony Ericsson x peria mini pro) Elnyomkodtam volna valamit?
A kérdező hozzászólása: KMPlayert használok.
A kérdező hozzászólása: Csak az elsõ résznél rossz, többinél megy rendesen. Már csomó felirattal próbálkoztam, egyik sem jó. A videóval lehet gond? Valaki segítsen!

Miért tolja szét nagyon a szavakat a Word-os sorkiegyenlítés, sorkizárás, ha a szövegbe internetes linket is írok?

Így elég csúnyán néz ki a szöveg az oldalon. Mit lehet tenni? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Mert a linket egy hosszú szónak veszi. Tördeld a linket, és nem lesz gond.

Mert a linket egy hosszú szónak veszi. Tördeld a linket, és nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi, erre én is gondoltam, de az nem baj? Attól még megnyitható a link?
Valószínûleg igen, de próbáld ki. Vsizont inkább írd a szövegben a honlap címét, lábjegyzetbe a linket. Szerintem zavaró egy hosszú link a szövegben.


Ha szakdolgozatot írok (most írok először ilyet) és használok forrásokat az mire terjed ki: át kell fogalmaznom az ott olvasottakat vagy egy az egyben kimásolhatom a szöveget?

Legjobb válasz: Nem baj, ha 1-2 mondatot idézetként használsz, de mindig legyen pontos a hivatkozás: szerzõ, mû címe, kiadás éve, lapszám. (Persze egész bekezdéseket ne másolj ki :)). Hosszabb szöveg esetén fogalmazd át, lehetõleg úgy, hogy ne üssön el a te stílusodtól, mert akkor szétesik az egész dolgozat. Hivatkozás természetesen itt is kell. Ha egy egész mûre hivatkozol, nem konkrétan 1-2 oldalra, akkor nem kell lapszám. A hivatkozásokkal kapcsolatban legjobb, ha megkérdezel egy tanárt, hogy azon a tanszéken mi a hivatalosan elvárt formula. Esetleg nézz meg régebbi szakdolgozatokat. Sok sikert :)

Nem baj, ha 1-2 mondatot idézetként használsz, de mindig legyen pontos a hivatkozás: szerzõ, mû címe, kiadás éve, lapszám. (Persze egész bekezdéseket ne másolj ki :) ). Hosszabb szöveg esetén fogalmazd át, lehetõleg úgy, hogy ne üssön el a te stílusodtól, mert akkor szétesik az egész dolgozat. Hivatkozás természetesen itt is kell. Ha egy egész mûre hivatkozol, nem konkrétan 1-2 oldalra, akkor nem kell lapszám. A hivatkozásokkal kapcsolatban legjobb, ha megkérdezel egy tanárt, hogy azon a tanszéken mi a hivatalosan elvárt formula. Esetleg nézz meg régebbi szakdolgozatokat. Sok sikert :)

Nyelvvizsgán írott szöveg létrehozásánál meg szokták adni, hogy hány szóból álljon a szöveg. Ezt valóban meg is számolják, és pontot vonnak le, ha kevesebbet/többet írok, vagy csak ránézésre ellenőrzik a terjedelmet?

Legjobb válasz: Szerintem a sok javítás után, már szemmel betudják lõni, hogy merre meddig... Innentõl azt hiszem, ha valamit kevesellnek vagy nagyon sokallnak csak azt számolják meg. (Szerintem)

Szerintem a sok javítás után, már szemmel betudják lõni, hogy merre meddig... Innentõl azt hiszem, ha valamit kevesellnek vagy nagyon sokallnak csak azt számolják meg. (Szerintem)
Ahogy az elõzõ mondta, ha kevesebb, azt elég jól be tudják lõni, és szerintem vonnak is le pontot. De ez kifejezetten a nyelvvizsga típusától, illetve a javító embertõl függ. Ha több, amiatt nem szokott gond lenni, de azért ne legyen kétszer annyi, ha lehet.

Ha írnak nekem 1 sms-t akkor a szöveg végére miért ír felkiáltó jelet (!)?

Legjobb válasz: Lehet, hogy azért, mert olyan szinten tud helyesen írni, mint Te :-)) De miért nem kérdezed meg tõle?

Lehet, hogy azért, mert olyan szinten tud helyesen írni, mint Te :-)) De miért nem kérdezed meg tõle?
Talán csak elütött egy billentyût, nem lehet? Amúgy nem hiszem, hogy ez olyan horderejû kérdés lenne, amit itt ország-világnak kéne megválaszolni.. Persze, kinek mi jelent problémát.
Ezt csak az sms küldõje tudhatja.
A kérdező hozzászólása: *k
A dalszövegíró dalszöveget ír, a zeneszerzõ zenét szerez. Persze csinálhatod mind2õt is, mert nemárt az ha több oldalról ismered amit csinálsz. Am tudnál mutatni pár dalszöveget?
jo tanacs :P soha ne mutogast a szovegeidet ijen publikus helyen ...
A kérdező hozzászólása: Akkor csak dalszöveg, köszönöm:) Nem mutatok, ne haragudj, egyet értek az utolsó hozzászólóval.
Semmi baj, csak kíváncsi voltam rá , hogy tényleg jó-e.

Mire kell odafigyelni, ha egy a wordbe irt szöveg közé képet, vagy egy másik szövegrészt másolok?

Már többször el?fordult, hogy a bemásolt nem, vagy csak kés?bb jelent meg a szövegben.

Legjobb válasz: Ha képet szúrsz be, akkor a helyére figyelj, hogy hova szúrod be, aztán állítsd be, hogy körbefussa a szöveg vagy alá folytatódjon. A balra, középre, jobbra igazítás a képnél is mûködik. Szövegrésznél pedig szintén a hely lényeges, hogy hova szúrod be, és a betû tipus meg a méret, esetleg szín. Ha nem látod, amit beszúrtál, akkor átlátszó vagy fehér a szine. Húzd át rajta az egeret és színezd át. A formátumecsetet is használhatod.

Ha képet szúrsz be, akkor a helyére figyelj, hogy hova szúrod be, aztán állítsd be, hogy körbefussa a szöveg vagy alá folytatódjon. A balra, középre, jobbra igazítás a képnél is mûködik. Szövegrésznél pedig szintén a hely lényeges, hogy hova szúrod be, és a betû tipus meg a méret, esetleg szín. Ha nem látod, amit beszúrtál, akkor átlátszó vagy fehér a szine. Húzd át rajta az egeret és színezd át. A formátumecsetet is használhatod.
A kérdező hozzászólása: Amit leirtál az mind nagyon fontos eleme a beszúrásnak.Viszont nem értem a formátum ecset szerepét a WORD-ben. Kissé pontatlanul fogalmaztam:"...a bemásolt nem, vagy csak késõbb jelent meg a szövegben." Arról van szó, hogy elmentést követõen az ujbóli megnyitáskor tapasztaltam, amit az imént idéztem.De ezt a jelenséget tapasztalta az is akinek elküldtem ezt az "öszvér" munkámat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!