Találatok a következő kifejezésre: Ha a száraz (332 db)

Ha a száraz bor is folyékony, mitől száraz?

Legjobb válasz: A száraz jelzõt az olyan borra mondják, amelyben nincs cukortartalom, vagy az nem haladja meg a 4 g/l-es érzékelési küszöböt.

A száraz jelzõt az olyan borra mondják, amelyben nincs cukortartalom, vagy az nem haladja meg a 4 g/l-es érzékelési küszöböt.
mert az régi és kiszáradt :) )) (amúgy az elsõnek köszi..mert én se tudtam..XD)
mert sajt.
Haahó emberek Humor Kérdéseket mért kell komojan venni??? szerintem mert felhifgították:P

Ha a szárazon növesztett HC közt kék alga van az baj? El fogja folytani a növényt, vagy nem?

http://kepfeltoltes.hu/120713/hc4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: valószínû

valószínû


Németjuhász kutyát mivel érdemes etetni és 1nap hányszor, ha a száraz tápot nem nagyon szereti? Milyen a testalkatuk az ilyen fajtájú kutyáknak?

Az enyém kicsit véznának nézki és olyan er?s mint egy bivaly)

Legjobb válasz: egy nap egyszer kéne etetni

egy nap egyszer kéne etetni
napi 2 szer, nemszabad egyszerre megterhelni a gyomrát
Én a német juhászomat táppal, konzervvel etetem és szoktam neki fõtt ételt is adni!!De mindíg változatosan!!Õ sem szeret minden fajta tápot, van kimondott kedvence!!Én is úgy tudom, hogy napi egyszer kell etetni, ettõl függetlenûl én reggel, este adok neki enni!!De így is inkább azt mondanám rá, hogy "vékony"!Szerintem nem szabad egy kutyust felhízlalni, az neki is problémákat okozhat!!
ja és a gabona, létezik olyan kutyatáp, kutyakeksz, és egyéb csemegék aminek fõ össztevõje gabonaféle. az logikus ugye hogy nem azt a kukoricát, meg búzát adjuk, mint a lovaknak, meg kacsáknak (mert hallottám olyanról hogy vki ezzel etette a kutyáját) na azt tényleg nem tudja megemészteni. de sztem néha egy kis kenyértõl sem lesz semmi baja, csak nem szabad folyamatosan és túlnyomórészt azon tartani, mert abból nem fedezi a tápanyagszükségletét.
Igaza van az elõttem szólónak a férgességnek és annak, hogy azt száraztápot nem eszi a kutyád nincs semmi köze egymáshoz. ha férges a kutya akkor egész nap bírna zabálni, ha nagyon az akkor nem érdekli, hogy mit eszik csak egyen, mert a férgek is belõle táplálkoznak.
Szia! Itt olvashatsz egy írást amiben általálnosságban véve írnak a kutyák etetésérõl és a tapasztalataim szerint tényleg használható információkat írnak. http://www.kutyapszichologia.hu/2008/01/18/a-kutya-etetese/ A vitaminról és a gabonáról: Olyan nincs, hogy humán vagy kutyavitamin. A vitamin az vitamin minden formájában DE mint ahogy az embernél is úgy a kutyáknál is figyelni kell a menyiségre. Egy normális kutya vitaminszükségletét fedezheted a normális étrend összeállításával, ha viszont külön vitamint kell adagolni azt kizárólag állatorvossal egyeztetve szabad tenni és természetsen csak állatorvos ajánlására. Én félévente elviszem a kutyámat orvoshoz, hogy vizsgálja meg akkor is, ha nem beteg és ilyenkor megbeszéljük nem csak az egészségi állapotát hanem az etetését, a testsúlyát vagyis mindent amit csak kell. Nekem ez megér félévente 8-10 ezer Ft-ot, nem sajánálom rá. A gabona. Butaság azt gondolni, hogy a kutyának nem szabad kenyeret és egyéb gabonafélékbõl készült ételeket adni. Ahogy az ember szervezete úgy a kutyáé is igényli a különbözõ gabonafélékben található rostokat. Természetesen itt is a menyiségük és a minõségük az ami meghatározó az etetésnél. És egy megjegyzés az egyik hozzászólásban említett tanácsra, miszerint "lehet, hgy azért nem eszi a száraztápot mert férges" Ha egy kutya naphosszat zabál de folyamatosan csökken a súlya akkor tényleg gondolni kell a férgesség lehetõségére. Ha egy kutya eleinte zabál de lefogyott és legyengült és étvégytalan lett, akkor is gondolni kell a férgességre. De akkor ha a kutyának nem ízlik a száraztáp egyébként minden rendben van az étvágyáváal akkor feltételezhetõen az izlésével kell megküzdenünk, nem pedig a férgességével. ;)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget
Megint én. Soha ne adj neki kenyeret, mert az gabona és a kutyák nem tudják megemészteni! Tápból is olyat adj, ami állati fehérjét, zsÍrokat tartalmaz. Nem okoskodásból írom mindezt, apukám 15éve tenyészt németjuhászokat...szal' szinte tapasztalatból. Remélem tudtam segíteni! Csilla:)
Az is lehet, hogy gilisztás a kutyád és azért nem eszi a száraz tápot! Vidd el orvoshoz! Ja, és ne adj neki semmilyen humán vitamint! Van kifejezetten állatok számára készített vitamin is. Ezeket állateledel boltban is lehet kapni! Mindig ügyelj, hogy legyen neki friss vize, És jó ötlet lenne ha más tápokkal is próbálkoznál, mert tudod, mindegyiknek más az ízesítése! A németjuhászok amúgy nem véznák, hanem kifejezetten izmosak, és erõsek. De nem szabad felhízlalnod a kutyádat!
szigorúan egyszer egy nap csak, de akkor elegendöt. mi pl mindig a maradék levest csontokat, kaját adjuk, de persze adunk mellé kutya konzervet, kenyeret, tésztát. a lényeg hogy elég húsos legyen benne. a németjuhászok kicsit véznák, nem baj az, leginkábba fiatalok olyan esetlenek. este érdemes neki adni.
Az én Axim is német-juhász és inkább izmos fajta, mint vastag, bár az utóbbi idõben azért felszedett magára. De már 6 éves. Az elsõ 4-5 évben szinte szálkás testalkatú volt. Én kiskutyakorában rászoktattam arra, hogy a száraztáp mindig elõtte van, na meg ugye víz, esténként pedig szokott kapni hozzá egy kis konzervet, vagy maradékot, aminek mindig nagyon örül és szereti. Nem minden kutyával lehet megcsinálni, hogy elõtte hagyod a kaját, én azért szo9ktattam rá, mert az elõzõ kutyámat megmérgezték és könyebb volt ránevelni, hogy senkitõl se fogadjon el kaját, ha sose volt nagyon éhes, mert a táp mindig elérhetõ volt számára. Nem lehet, hogy a kutyád esetleg azt a tápot nem szereti, amit kap? Próbálkozz másik fajtával. Az enyémne is vannak kedvencei, meg olyanok is, amiket ki nem állhat. Egy ismerõsöm pedig kutyabérescseppet adott a kutyájának, attól megnõtt az étvágya. Sok sikert!

Megbüntetnek, ha a száraz gazt égetem?

Komposztba nem jó, kukába nem tehetem, így marad a tűz. Holnap tüzelési nap, így este a kertben elégetném. 22L

Legjobb válasz: Csak akkor égesd el ha tutira kiszáradt, mert ha füstölsz - rendeletek ide vagy oda - könnyen összerúghatod a port a szomszédokkal. Annyit nem ér az egész. Vagy veszel 10 db zöldhulladékos zsákot 2300 ft-ért és kirakod az utcára - ha már a komposztba nem jó. Nem leszel füstszagú, nem gyulladsz meg a melegben, nem égnek le a fák a környezetében, nem száll át a pernye a szomszéd nádtetejére, nem lesznek füstszagúak a kiteregetett ruhái ecetera ecetera...

Csak akkor égesd el ha tutira kiszáradt, mert ha füstölsz - rendeletek ide vagy oda - könnyen összerúghatod a port a szomszédokkal. Annyit nem ér az egész. Vagy veszel 10 db zöldhulladékos zsákot 2300 ft-ért és kirakod az utcára - ha már a komposztba nem jó. Nem leszel füstszagú, nem gyulladsz meg a melegben, nem égnek le a fák a környezetében, nem száll át a pernye a szomszéd nádtetejére, nem lesznek füstszagúak a kiteregetett ruhái ecetera ecetera...
Nem, ha nincs tûzgyújtási tilalom országos vagy önkormányzati szinten... Területenként más a dolog. Itt van egy térkép (bal szélsõ sávban lefelé): http://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/erdo Eszerint épp nincs tilalom. Tavaly októberben frissítették... De lehet azért, mert azóta nem is volt tilalom...
Ha leszavaztok, akkor sem lehet Budapesten égetni. gondolom te vagy a hátsó szomszédom, lepontozó, aki carik a szabályokra.
Budapesten állandó tilalom van.
nem 35 fokos, aszályos napon kell égetni, nem is értem...
"Eszerint épp nincs tilalom" 30 fok fölött?
A tûzgyújtási tilalom csak az erdõkre és 100 méteres körzetükre vonatkozik, a kertedben ha egyéb önkormányzati rendelet nem tiltja égetheted a gazt! Most még nincs elrendelve sehol tûzgyújtási tilalom. "Holnap tüzelési nap, így este a kertben elégetném." Itt lehet egy kis bibi, mert nálunk pl. csak du. 5-ig szabad gazt égetni, mert késõbb már szellõztetnek az emberek és beszáll a füst a házakba. Lehet, hogy nálatok se szabad este tüzelni, lehet jobb lenne délelõtt.
ha már mind száraz gyorsan elég utána meg lelocsolod nem fognak ez miatt megbüntetni, nem egész nap a tarlót égeted
Én is úgy tudom, hogy városban nem szabad gazt és falevelet égetni. Jól nézne ki, ha csak a fõvárosban mind a 400000 kertesházban kis tüzek gyúlnának minden nyári hónapban véletlenül ugyan azon a napon! A szmogriadónak nincs olyan magas szintje ami erre ráillene. Én akkor is a 2300-ft-os zsákos megoldásra szavazok ha 0%-ra nyomtok. :) Gyakorlatból írom és nem egy panellakásból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat, így végiggondolva valóban egyszerûbbnek és jobbnak tûnik a zsákos megoldás. Az önkormányzat honlapján azt is sikerült megtalálni, hogy mely napokon viszik el, így megoldódott ez a probléma is :-)

Ha a száraz tápra forró olajat öntök az baj?

50kg feletti kutyám így sokkal jobban eszi a száraz kaját.

Legjobb válasz: nem annyira fórrót,pont megfelelõt. és kevesen öntök rá. tehát a táp kemény marad. Csak,hogx jobban egye.!!

szerintem nem elég jó minõségû táppal etetsz. ezért nem eszi szívesen és azért sovány, mert a tápból nem jut elegendõ tápanyaghoz
A kérdező hozzászólása: csak az a baj, hogy kicsit soványka, peidg még húst is eszik .. nem is keveset. ezért öntöttem ma rá neki.
A kérdező hozzászólása: nem annyira fórrót, pont megfelelõt. és kevesen öntök rá. tehát a táp kemény marad. Csak, hogx jobban egye.!!
Inkább egy kis húsleves, vagy legyen otthon egy rúd kenõmájas. Ebbõl egy picit bedobsz a mikróba, 5 másodperc alatt folyós lesz, és akkor inkább ezt tedd rá. Az olaj felesleges, semmi értelme, max hasmenése lesz.
Ezt hogy fedezted fel? Nem hiszem, hogy hosszútávon jó hatással lenne a szervezetére.
A fogainak nem tesz jót, ha nem rág tényleg száraz és kemény dolgokat, arról nem is beszélve, hogy a tömény olaj hozzáadása rendesen odatesz a táp összetételének. Inkább keverj bele egy kanál konzervet, az is finom és jó szagú, bár a fogain az sem fog segíteni. Amúgy miért éppen forró olajat öntesz rá? Szobahõmérsékleten nem szereti? :D
Hát, szerintem felesleges.Ha öntesz rá valamit, akkor inkább vizet. Ha véletlenül sokat öntesz rá, akkor mehet tõle a hasa.A jó minõségû táp már eleve tartalmazza a zsiradékokat.A víz meg nem árt neki, gondolom, csak azért eszi olajjal jobban, mert jobban csúszik. Áztasd be vízbe, az nem árthat, próbáld meg:)
a túlzott zsíradék fogyasztás hasnyálmirigy gyulladáshoz vezethet a kutyáknál. én csontlével szoktam neki leönteni (azt neki fõzöm) vagy pörköltszafttal (azt magunknak). de sima sütõolajjal nem ajánlatos, szerintem. ha ezek közül egy sincs, nagy ritkán langyos vízzel vegyítem. egyiket sem napi szinten, mert a kutya fogainak tényleg szüksége van intenzív rágásra és erre tökéletes a száraztáp.
7. a koplalós nap/ok után még pár napig (2-3) adj neki enyhén sós vízben fõtt rizst üresen, aztán 1-2 napig táppal keverve és utána ugyanúgy, ugyanazt a tápot, amit mindig is szoktál. akkor nem lesz semmi baja és szépen rendbe jön az emésztése
A kérdező hozzászólása: de, csak éppen annyit öntök rá, hogy jobb legyen az illata és jobban egye.tehát a táp attol "rágható" , hiszen nem öntök én rá annyit!
Az én kutyám tegnap kerti sütögetés után belefetyelt 3 deci használt étolajat nagy sunyiban, aztán meg egész nap hányt, még ma is koplaltatni kellett. Kétlem, hogy jót tenne neki.Tegyél rá konzervet inkább, azzal is át tudod verni.
Milyen olajat és mennyit? A meleg folyadék kissé erõsebbé teszi a táp illatát. De a forró nem jó sem a torkának, sem a gyomrának.
A kérdező hozzászólása: (Y)
Bocsi, de az olajtól nem fog hízni. Ha mindenképpen zsiradék, akkor már az állati eredetû zsírt adj, de akkor sem támogatom ezt az ötletet. Esetleg ha levest esztek ebédre, tegyél neki félre egy kis levet, és hígítsd fel vízzel. Attól is jó íze lesz. Meg vannak ezek a különbözõ kutyaszalámik, azt is bele lehet keverni.
Lazacolajat adj hozzá inkább, sok Omega 3 és 6 zsírsavat tartalmaz, jót tesz a kutyának. És ízesíti a tápot.

A száraz vörösbor vagy a száraz pezsgő hízlal? Van benne cukor? Ha igen kb. mennyi?

Legjobb válasz: száraz vörösbor 1 dl 68 kcal, 2 g cukor van benne száraz pezsgö 1 dk 65 kcal, 1 g cukor van benne

száraz vörösbor 1 dl 68 kcal, 2 g cukor van benne száraz pezsgö 1 dk 65 kcal, 1 g cukor van benne
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod.

Azt írtág, hogy a tömegnövelő segíti a száraz izomcsoport növekedését vagy mi. Mi az a száraz izomcsoport? és ha szélesedni akarok, akkor jó ha szedek tömegnövelőt?

Legjobb válasz: Az marketing szöveg, nincs olyan ami segítené a száraz izom növekedést (zsírments izom), ugyanis nem egy terméken múlik hanem a kaja összességén! Ha nincs étrended várhatod mikor lesz száraz izom növekedés!

Az marketing szöveg, nincs olyan ami segítené a száraz izom növekedést (zsírments izom), ugyanis nem egy terméken múlik hanem a kaja összességén! Ha nincs étrended várhatod mikor lesz száraz izom növekedés!
A száraz az lenne, ha nem lenne közben zsírosodás. De ez kamu, mert csak az extrém ektomorfok tudnak zsírosodás nélkül tömegelni. Edzés után jó ha van tömegnövelõd, de legyen tömegnövelõ étrended is és multivitaminod.
Száraz izomtömeg* (Ami nem feltétlen igaz, mert azért tömegnövelés közben jön fel zsír is) Szélesedni?? Elõször is, alapismeretek a builder.hu-n, aztán pedig rendes étrend+edzés, attól fogsz "szélesedni". De amúgy ez is egy ilyen idióta cél, mint a nagydarabság, meg hasonlók.

Mit tegyek ha a yorkimnak száraz a bőre?

Legjobb válasz: En nem kennem be embereknek gyartott szerekkel, foleg ugy, hogy nem tudom, mitol szaraz a bore. Szerintem menj el allatorvoshoz azert, mert o meg fogja tudni mondani, hogy mitol szaraz: tulzott furdetes, esetleg betegseg, vagy allergia, stb. Es ezek utan tanacsot tud adni, hogy mivel lehet kezelni a bort.

En nem kennem be embereknek gyartott szerekkel, foleg ugy, hogy nem tudom, mitol szaraz a bore. Szerintem menj el allatorvoshoz azert, mert o meg fogja tudni mondani, hogy mitol szaraz: tulzott furdetes, esetleg betegseg, vagy allergia, stb. Es ezek utan tanacsot tud adni, hogy mivel lehet kezelni a bort.
Milyen gyakran fürdeted és milyen szereket használsz szõr-bõr ápoláshoz? Mivel eteted?
Meg kell fürdetni..ugyan is a yorkikat 2 hetente meg kell mert nagyon igénylik a rendszeres ápolást ..Etessük jó minõségû táppal, mely a benne található vitamin-tartalomnak köszönhetõen fényessé, ápolttá teszi a szõrét. Kerüljük a „pótétkezéseket" és ne javítsuk fel ételét zsírral vagy olajjal - ha csak állatorvosunk nem javasolja.
Nekem is így volt a yorkim, pedig ápolva volt, normális tápot kapott enni, stb. Aztán mikor mentünk a dokihoz oltásra megkérdeztem tõle hogy mitõl lehet és mit tehetek ellene. Megkérdezte hogy panelban lakunk-e vagy kertes házban. Mondtam hogy panelban. Azt mondta hogy akkor nagy valószínûséggel a miatt lehet mert panelban lakunk, mivel száraz a levegõ, stb. Megkérdeztem mit ajánl és azt mondta hogy fürdessem nercolajos samponnal. Azóta azzal fürdetem és nagyon szép a bõre. Kb 2 fürdetés után észrevehetõ volt a bõrén a változás, fokozatosan javult, mostanra már nagyon szép neki. Szóval szerintem érdemes ezt is /nercolajos kutyasampon/ kipróbálni :)
Nem dörgölõzik? Ha vakargatod, akkor akkor kéri még? Ha viszket neki, akkor mindenképp érdemes megpróbálni Nizoral-lal megfürdetni, ez állatoknál is használatos gomba elleni sampon (és mielõtt a többiek lehurrognának, hogy ne adjunk humán készítményt, jelzem, hogy állatorvos javasolta nálunk, és a Noésok is használják).
Nehogy két hetente fürdesd, amit az utolsó válaszoló írt, az csak rontana a helyzeten...
A kérdező hozzászólása: amúgy naponta 2x fésülöm a szõrét. és a bundájával semmi baj, de a bõre...
A kérdező hozzászólása: õõõ...én azt olvastam, ha 1 kutyát túl sokszor fürdetünk, a bõre elveszíti a normál ph értékét...sok tapasztalatom van kutyákkal, mivel most 14 éves vagyok és már 6 kutyám volt illetve van... mikor megszülettem is volt kutyám XD mert mikor anyu megtudta hogy terhes apu vett 1 németjuhászt és õt már 2 évesen sétáltatni vittem :) (kis segítséggel)x) besegítettem apunak kutyaápolásban... mi ilyen kutyás család vagyunk... és bennem a legnagyobb legfélelmetesebb kutyától sincs semmi félelem :)
Kipróbálhatod a tápváltást. Lehet, hogy nála a fajtatáp valamiért hiányt okoz, ami megnyilvánul a bõre szárazságában. Legközelebb megkérhetnéd a kozmetikust, hogy másik sampont használjon. (Egyszerre mindig csak egy dolgon változtass). Ha a kutyát nem zavarja, nem vakaródzik, nem rágja, akkor felesleges kenni mindenféle szir-szarral, kutya testápolókkal, stb.
A kérdező hozzászólása: jah igen..õ kint lakik és negyedévente ugye a szõrét igazítják ki, és ekkorra már elég koszos is.. de ez a kozmetika eléggé yorkikra specializálódott mivel minden nap látni ott legalább 2-õt...
A kérdező hozzászólása: royal canin fajtatápot kap, illetve negyedévente visszük kozmetikába... ezért nem értem igazából...szóval lehet hogy állatorvos...pénteken fogjuk vinni és a kozmetikust is meg fogom kérdezni tud-e ajánlani vmit...
A kérdező hozzászólása: ez biztos jó! majd szólok a kozmetikusnak, hogy tudna-e ajánlani ilyet, és hogy õ is figyeljen oda a bõrére! köszönöm! ^^

Szerintetek a száraz, fénytelen haj is lehet szép ha nagyon szép fürtökben van?

Legjobb válasz: Bocsi, de száraz, fénytelen magyarul egészségtelen haj sehogy sem szép, akármilyen fürtökben van vagy akármilyen szép egyenes/hullámos.

Bocsi, de száraz, fénytelen magyarul egészségtelen haj sehogy sem szép, akármilyen fürtökben van vagy akármilyen szép egyenes/hullámos.
használj rá hajolajat és akkor fényesebb lesz, és sokkal egészségesebben fog kinézni:)
Ha száraz, akkor használj rá hajvégápolót, olajos pakolást, illetve egy jó hajfényspray is dobhat rajta :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!