Találatok a következő kifejezésre: Ha a számitott (38 db)

NEM!
Én így elsõre azt mondom, hogy biztosan nem.De, ha bemész egy toborzóba, ott pontosan megmondják.Mindenesetre még, ha engedik is, hogy beregisztrálj nem fognak behívni.Gondolj bele:van mondjuk 20 szabad hely.A felvételi bizottság elé rakják a 20 szabad helyre 150 ember felvételi anyagát.Vagytok mondjuk a 150-bõl 5-en büntetettek.Még mindig van 145 patyolat tiszta emberke a 20 helyre.Szerinted behívnak?
A kérdező hozzászólása: És ha az embernek van ismeretsége ? Mondjuk egy Dandártábornok?
Akkor kérdezd meg õt.
erkölcsi bizonyítvány kell a honvédséghez... ha nincs akkor sajnos ugrott a dolog... mind1 kit ismersz...
töltsd le ezt a tájékoztató füzetet: http://www.hm.gov.hu/container/files/attachments/8663/hogyan.. ebben szerepel a büntetlen elõélet, mint kitétel...
hopppá... bocsánat, hogy ennyit "zaklatlak", de ha eltelt 3 év, akkor lehetsz katona... szerepel is a tájékoztatóban! bocsánat, hogy rosszat írtam!
Ha egy ddtbk az ismerõsöd , akkor biztos....
A kérdező hozzászólása: Kedves Hidro! Köszönöm szépen a választ hát az erkölcsim megvan szóval, csak elsõ bûntényes voltam, de márciusban lejár a 3év, és ezt írja a Honvédelmi lap is hogy lehet az katona akinek ez lejár! Meglátjuk nem reménykedek, de van olyan haver aki priuszos volt és most Tûzoltó!

Ha a várt fogantatástól számított néhány napon belül egészen sötét sárgára színeződik a vizeletem, az jelent valamit pro vagy kontra? (Felfázva nem vagyok, mert annak más tünetei is lehetnek. )

Vagy ne keressem magamon ilyen lelkesen a jeleket, hanem üljek a fenekemen nyugodtan addig, míg tesztelni lehet végre? (Első próbálkozásunk babára.)

Legjobb válasz: Én is drukkolok,de nyugi.Ez még csak az elsõ hónap,ne keress mindenben tünetet,mert be fogsz kattanni(nem rosszindulat:)).Ha nem jön meg idõben,tesztelj,addig felesleges,és ha nem jön össze,ne borulj ki.

Én is drukkolok, de nyugi.Ez még csak az elsõ hónap, ne keress mindenben tünetet, mert be fogsz kattanni(nem rosszindulat:) ).Ha nem jön meg idõben, tesztelj, addig felesleges, és ha nem jön össze, ne borulj ki.
Ne keress magadon jeleket, mert mindet rá lehet fogni. Tudom nehéz, de türelem, majd tesztelsz ha nem jön meg!!! Drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Igyekszem nem görcsölni a dolgon, mert tudom, hogy a lelki görcsölés is gátolja a beágyazódást. (És igen, tudom, hogy a görcsös igyekezet a nemgörcsölésre is görcsölés... :D) Köszönöm a drukkokat. :) Tudom, hogy a baba úgyis akkor fog jönni, amikor itt lesz az ideje. :)

Ha a tanár az írástól számított 2 héten túl ad ki egy dogát, mondhatom azt, hogy nem kérem a jegyet?

Legjobb válasz: Mondhatod, de õ meg mondhatja azt, hogy jó akkor ott helyben újra megírod.

Mondhatod, de õ meg mondhatja azt, hogy jó akkor ott helyben újra megírod.
Ha a házirendetek írja, természetesen.
nálunk 3 hét volt a határidõ. utána mondhatod. de úgyis te baszol rá, mert akkor újrairat veled egy 100szor nehezebbet.
Iskola házirendjétõl függ Nálunk 15 nap után lehet kérni
Nálunk volt olyan, mikor a magyartanár hónapokkal késõbb adta vissza a dogát, mégis leszarták, ha emiatt szóltunk. :((
Mondani mondhatod, de ezzel biztosan kihúzod a gyufát a tanárnál, és az nem lesz neked kellemes.
Felejtsd el, és jegyezd meg, hogy a tanároknak mindent szabad. (Abszolút nem rosszindulatból írom, én egyetértek veled, de sajnos ez az igazság.)
Vagy csak, egy jegyet emel. Ez is csak akkor, ha a házirendben benne van.
Hehe... Nem érdemes ezzel játszani. Nálunk megcsinálta a matektanár, hogy késõn javította ki, az osztály kreténjei hepciáskodtak, hogy héhó akkor ezt lehet kérni vagy nem. Õ meg azt mondta rendben, akor összetépi a dolgozatokat. Mindenki papírt elõ, megírjuk újra. Teleszórt mindenkit karókkal 3-as 4-esek helyett mert pár hülye pattogott...
ma 13:58! Ez attól is függ, milyen dolgozat volt, milyen házirend... Nálunk benne volt a házirendben az is, hogy a témazárót 1 héttel elõbb be kell jelenteni. Tehát ezt nem tehette volna meg.

Mutathat -e pozitív erdeményt a teszt, ha a megtermékenyítéstől számított 5-6. napon készült?

Legjobb válasz: Persze, mutathat, mindenféleképpen, bár ez attól is függ, milyen minõségût vettél. Állítólag már 3 napos terhesség is kimutatható!

Persze, mutathat, mindenféleképpen, bár ez attól is függ, milyen minõségût vettél. Állítólag már 3 napos terhesség is kimutatható!

Ha a fogantatástól számított 7-10napután nem marad meg a bébi, akkor mi történi? Vérzés van vagy görcs vagy mi?

Legjobb válasz: Ilyenkor idõre menstruál az illetõ vagy rögtön vagy mikor?

A kérdező hozzászólása: Ilyenkor idõre menstruál az illetõ vagy rögtön vagy mikor?
Nekem idõre jött meg akkor is.
A kérdező hozzászólása: Te, akkor honnan tudtad, hogy fogant baba van a hasidban?
Utólag tudom, akkor nem gondoltam erre. Egyfolytában olyan érzésem volt, hogy mindját bepisilek. Elmentem dokihoz, hogy felfáztam. Meg sem vizsgált, kaptam antibiotikumot, amit be is szedtem, mert meg sem fordult a fejemben, hogy terhes lehetek. Idõre megjött, és ennyi. Viszont kb. fél évvel késõbb ismét pont ilyen érzéseim voltak, viszont nem tudtam elmenni orvoshoz, idõ hiányában, a pisilhetnék elmúlt magától. De nem jött meg:) Csak 14 hónappal késõbb, mikor a kisfiam már a 5 hónapos volt. Mindig Durexet használtunk védkezésképpen, azóta nem vesszük ezt a márkát:) De a picit nem adnánk semmiért:)
Ja, és még annyit tennék hozzá, hogy a nagynénémnek sajnos több vetélése volt. Mind ilyen nagyon korai terhesség. Neki is idõre jött meg, csak darabosabb és kicsit inkább rózsaszínes volt (egyébként nekem is, csak akkor nem foglalkoztam ezzel).
Minden újra játszik.
csináljad meg az elsõsegélyt. tudom ge*cik, tudom drága. Amúgy ez a forgalmi vizsgára vonatkozik. de lehet hogy azóta ez is megváltozott. ha letelik a 2 év utánna 6 hónapon belül le kell tenned kresz viszgát mégegyszer (nem egy nagy was ist das) és ujabb 2 évre meghosszabítottad a határidõt.
csak a forgalmi és rutinra vonatkozik. az elsõsegély csak ahhoz kell, hogy kiadják a jogsit, ha van mentõs ismerõs vagy vöröskeresztes simán elintézi neked azt a csúnya elsõsegélyügyet némi kp-ért.

Ha az UH szerint egy héttel előrébb vagyok, mint a számított idő, akkor a szülésorvos ezt veszi mérvadónak? Tehát ha 40 hetesen még nem indul be a szülés, beindítja?

Mivel a számítások szerint ugye akkor már 41 hetes. Egyébként faros a babám, és gondolom ez is számít.

Legjobb válasz: Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami

Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami
Attól függ, hogy mikori uh-ról van szó. Én külföldön vagyok, itt a várható születési kort elõször az elmaradt mensi alapján határozzák meg, majd a 12. héten van az elsõ uh, aminek a lényege az, hogy a baba méretei alapján belõjék a terhesség tényleges korát. Ekkor ha kell, akkor módosítják a várható születési dátumot. A késõbbi uh-kon már egyáltalán nem foglalkoznak vele, mert akkor a baba már genetikai adottságai miatt lehet kisebb/nagyobb egy-két héttel, pár nappal, függetlenül a terhesség tényleges korától. Nem tudom, hogy Magyarországon ez hogy mûködik, de ha nem így, vagy ha nem korai uh-ról van szó, akkor kétlem, hogy foglalkoznának egy hetes eltéréssel. A 40 hétre 1-2 hetes túlhordást engedélyeznek, ez kórháztól és orvostól függ, illetve folyamatosan járni kell ellenõrzésre, nézik a magzatvizet és a baba szívhangját, ha bármilyen rendellenesség van, például magzatszurkot találnak a vízben, akkor azonnal indítják a szülést.
A 37+1 napos UH-on az én babámat is 38+1-nek mondták, de az orvosom azt mondta, ilyenkor már nem változtat a szülés idõpontján, tehát nekem maradt az október 13-a. Pedig a szonográfus azt mondta, hogy a szülés várható idõpontja okt. 5-e!! Szeretném, ha neki lenne igaza, mondjuk szerintem én nem "félidõben" fogantam meg, hanem mensi után pár nappal (minden egyes uh szerint), úgyhogy reménykedem az 5-ében. Nálad biztos figyelik a babád és aszerint indítják, hogy hogy van! Gondolok az életjelenségekre, magzatvízre. Hacsak addig magától ki nem kéredzkedik! Könnyû szülést Nekünk!! ;-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, szülészorvost akartam írni. :)
Nálam a genetikai vizsgálat 12 hetesen 5 nappal idõsebb terhességet állapított meg. A doki azt mondta egy hetes eltérésnél nem módosítanak a kiírt idõponton. Egyébként a kiírt dátumhoz képest két hét plusz mínusz születés normális. 32 hetes kismama
Nekem módosították!Május 30.a volt az eredeti idõpont, aztán az uh alapján május 23.a lett, végül a babám május 13.án született, több mint 3 kilóval.Megnéztem a kórházi zárójelentést(kíváncsi voltam, mit írnak majd rá)és a gesztációs héthez 39 volt írva.Tehát az új idõponthoz számították. Lehet, h ezt kórháza és dokija is válogatja.Én a Szt.Istvánban szültem.20hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Egy fűtőgáz CH-t, CO-t és H2-t tartalmaz. Benne a CO és H2 anyagmennyisége azonos. Ha a fűtőgáz standardállapotra számított 200 cm3-ét elégetjük, k és megvárjuk míg a víz lecsapódik, össz.6, 284 kJ hő szabadul fel. Milyen a gázelegy összetétele? V/V %

Nálam nem jön ki a 80 % metán, és 10-10 % CO és H2 Valahol elrontom mindig: CH4 + 2 O2 = CO2 + 2 H2O ^rH= -803,1 2 CO + O2 = 2 CO2 ^rH= -566 2 H2 + O2 = 2 H2O ^rH= -484 0,2/24,5= 8,163*10^-3 mol --> 6,284/8,613^-3=769,8 -803,1+[(-na ide mi kell?)(1-x)]=-769,8

Legjobb válasz: V(fûtõgáz)=200 cm3=0,2 dm3 V(M)=24,5 dm3/mol n(fûtõgáz)=0,2/24,5=0,00816 mol 0,00816 mol gázelegy égésekor 6,284 kJ hõ szabadul fel, 1 mol gázelegy égésekor: 6,284/0,00816=770,1 kJ hõ. 1 mol gázelegyben: - x mol CO - x mol H2 - (1-2x) mol CH4 803,1(1-2x)+242x+283x=6,284 Szerintem valami ilyesmi.

V(fûtõgáz)=200 cm3=0, 2 dm3 V(M)=24, 5 dm3/mol n(fûtõgáz)=0, 2/24, 5=0, 00816 mol 0, 00816 mol gázelegy égésekor 6, 284 kJ hõ szabadul fel, 1 mol gázelegy égésekor: 6, 284/0, 00816=770, 1 kJ hõ. 1 mol gázelegyben: - x mol CO - x mol H2 - (1-2x) mol CH4 803, 1(1-2x)+242x+283x=6, 284 Szerintem valami ilyesmi.
Jaj elírtam!!! Az egyenlet egyik oldalán 770, 1 szerepel:D
A kérdező hozzászólása: Hát úgy tûnik, ez sem mûködik. Én is vagy ezerféleképpen próbáltam, de ami eddig a legközelebb volt, az a 88 % De azért kössz!
Nem nagy ördöngõség: x metán, (1-x)/2 CO, (1-x)/2 H2
A kérdező hozzászólása: Még így is 88 % jön ki a metánra.
Az 5-ös vagyok, végül megoldottam, hogy más ne szenvedjen.... 1.hiba: Azt írja a víz lecsapódik tehát folyékony lesz------>rH=2*-286-394+74, 9=-891, 1(zárójelhez lusta vagyok) 2.hiba: reakcióhõk egy mól anyagra: CO:-566--->283 891x+[283*(1-x)]/2+[242*(1-x)]/2=769, 8 Ha így se jön ki, még 3.hibának megnézheted a CO vagy H2 reakcióhõjét. H2:-484-->242
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a levezetést!

Ha a Down és Edward szindrómára a számított kockázat 1:10000-hez, és negatív az eredmény, az mennyire jó?

Értem, hogy ha azt írják negatív, az nem rossz. Csak nem tudom, mennyitől lenne pozitív? Ez a tízezer elég magas szám?

Legjobb válasz: persze h jó !! ez alacsony kockázatot jelent!!....1 a 10 000 hez h beteg a baba.... szerinted ez nem jó szám ??

persze h jó !! ez alacsony kockázatot jelent!!....1 a 10 000 hez h beteg a baba.... szerinted ez nem jó szám ??
nekem 1:1500 és az is jó volt.egészséges kislányom van 2 éves
A kérdező hozzászólása: De, én is jónak látom, persze, de meglepõdtem, mert sehov nem írtak tartományokat, hogy most mikortól lenne rossz? És nem tudok mihez viszonyítani, mint más laboroknál. ÉLetkorfüggõ kockázat: 1:996 A béta-HCg szintem 27.8 mUml 0.69 MoM PAPP-A: 6.7 yg/mL 0.8 MoM Nem igazán tudom értelmezni ezeket, és nem áll mellettük referencia tartomány sem. Ezek jók? 12+0-n Értékeltem volna, ha bõvebb magyarázatot írnak mellé, de csak néhány számot kaptam, meg hogy negatív aminek örülök, csak ugye ezek esélyek. Nincs mitõl félnünk most, ugye?
10.000 ilyen eredményü gyerekböl 1 születik betegen. 1:150-töl küldenek el további vizsgálatokra, de még ha 1:50 hez sem tuti hogy beteg a gyermek. Amúgy sokmindentöl függ, sajnos Mo-n nem hisznek benne, hogy a kor is rizikó tényezö és ezt sok helyen nem veszik bele. mert ezt a vér, az UH , kor és családfa alapján nézik és kalkulálják ki. valahol csak vér és UH-t néznek és akkor magasabb érték lesz. De ilyen eredménynél még ha 40 éves vagy sem ront túl sokat.

Ha a mensitől számitott 12. napon voltunk együtt a férjemmel akkor lehetek terhes vagy csak a 14. nap körül eshetek teherbe?

Legjobb válasz: Teherbe eshettél, mert a hímivarsejtek akár 48 óráig is élhetnek a petevezetõdbe, tehát mire kiszabadult a petesejted, akkor már ott "álltak" készenlétben.:)

Teherbe eshettél, mert a hímivarsejtek akár 48 óráig is élhetnek a petevezetõdbe, tehát mire kiszabadult a petesejted, akkor már ott "álltak" készenlétben.:)
A 12. nap a "14.nap körül" van :) Lehetsz terhes.
egyértelmuen lehetsz terhes!! velem a 16.napon volt például :)
Azt mondanám, ha gyermeket terveznél, ideális napot választottál volna a nemzésére. Egyértelmûen a legtermékenyebb idõszak a 12-17 közötti napok. Viszont ne keseredj el, ritkán sikerül valakinek 1 ciklus alatt terhesnek maradnia, így nagy az esélyed hogy nem lettél az. Azért legközelebb ne bízd a szerencsére!!
Mi is a 12.napon voltunk együtt, és 2babával vagyok várandós!Szerintem is lehetsz terhes!!!
Mi az, hogy ritkán sikerül valakinek 1 ciklus alatt terhesnek maradnia? Ezt írta valaki válasznak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!