Találatok a következő kifejezésre: Ha a saját (1448 db)

Ha a SAJÁT udvaromban a SAJÁT diófám tövét lehugyozom, azért feljelenthet egy utcán sétáló, bámészkodó kismama?

Legjobb válasz: Nem. Az magánterület és senki sem köteles befelé bámulni. Elvileg ha van légpuskád még bele is lõhetsz a saját diófádba. Amúgy nem értem az mit számít kismama -e a bámészkodó. Õk talán jobban ráérnek feljelentgetni? :)

Nem. Az magánterület és senki sem köteles befelé bámulni. Elvileg ha van légpuskád még bele is lõhetsz a saját diófádba. Amúgy nem értem az mit számít kismama -e a bámészkodó. Õk talán jobban ráérnek feljelentgetni? :)
Az rendben, hogy feljelent, de talán lefényképezte? Mi a bizonyíték? Azért, mert õ kismama, még nem fognak hinni neki.
feljelenthet.ez közszeméremsértés, hiába magántulajdon.csinálj olyan kerítést amelyiken nem lehet átlátni és akár feketére barnulhat a farkad annyit lehet kint.
"Magánterületen se veheti elõ senki a farkáját úgy hogy más is lássa. Az nem érv hogy ne nézzenek arra." De érv. Magán területen még dughatsz is.
Jelentsd fel te hogy kukkolt téged :D xd
Magánterületen se veheti elõ senki a farkáját úgy hogy más is lássa. Az nem érv hogy ne nézzenek arra.
Ha elkapna a hugyozás munka közben, én is kint hugyoznék, a kismama meg foglalkozzon a saját dolgával, ne jelentgessen fel másokat, mert még a végén olyan emberrel fog meggyûlni a baja, aki õt is le fogja hugyozni. :)
Ajjaj úgylátszik mégis igazam van hogy a kismamákkal sok a gond. Õket mindent zavarja és mindenhez joguk van mert terhesek. :D Annyira szánalmasak.
Pontosan nem tudom mit tehetsz a magánterületeden, de nem hiszem hogy megtehetem, hogy a drótkerítés mellett álló diófámat "tisztelem meg" akkor, amikor a szomszédban lévõ leányiskolában éppen nagyszünet van.
22:34 vagyok. Bocsáss meg, nem néztelek pedofil állatnak, pusztán egy szitut vázoltam fel, annak ellenében, hogy valaki azt írta, azt teszel a birtokodon, amit akarsz. És ugye talán mindenki érzi, hogy ezt biztos nem lehet.
"A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a szituáció, örülnék, ha nem egy mutogatós, pedofil állatnak néznél. Sötétedés után, kerítéstõl úgy 30 m-re." Már bocs, de 30m-rõl lófaxt sem lát, hacsak nem épp áll a farkad. Viszont úgy meg nehéz vizelni. :D
Bezzeg a kismama sz*rathatja meg pisiltetheti kint (nem udvarban!!) a kölykét, mert mit képzelünk mi hogy minket zavar amikor éppen õ bilire szokik és az mindennél fontosabb. :)
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a szituáció, örülnék, ha nem egy mutogatós, pedofil állatnak néznél. Sötétedés után, kerítéstõl úgy 30 m-re.
ma 08:59 neked elég rossz lehet a szemed.. :)

Az baj ha a saját világomban élek?

Olyan vagyok hogy amit valaki nem kérdez, az nem érdekli, ha valaki nem mond valamit, az nincs úgy. Vannak barátaim, ha nem velük vagyok, akkor senkivel. Nem akarok soha alkalmazkodni senkihez, sem megfelelni. Nem érdekel mit mondanak az emberek rólam. Érdekesen látom a világot egyesek szerint, néha eltorzítom, de nekem így jó. Nem akarok mindent tudni róla,més én is úgy érzem néha hogy elzárom magam a külvilágtól. Sokan rámszóltak emiatt hogy ez nem jó. Miért nem jó? Szerintetek? Én nem akarok kilépni a világomból, nekem tetszik, itt minden olyan amilyennek én akarom. Ez rossz?

Legjobb válasz: Amíg nem korlátozod saját magadat vele, addig azt csinálsz, amit akarsz. Egyébként hasonló a világnézetünk, engem sem érdekel rengeteg dolog, ami mást igen, és fordítva. Abszolút összeegyeztethetõnek tartom az egyébként hétköznapinak mondható életemmel, mégha egy-két ember különösnek is tart emiatt.

Amíg nem korlátozod saját magadat vele, addig azt csinálsz, amit akarsz. Egyébként hasonló a világnézetünk, engem sem érdekel rengeteg dolog, ami mást igen, és fordítva. Abszolút összeegyeztethetõnek tartom az egyébként hétköznapinak mondható életemmel, mégha egy-két ember különösnek is tart emiatt.
Megsúgom én 30 évesen is ilyen vagyok., Illetve elég késõn érõ típus vagyok., Még csak pár éve tartom el magam és szörnyû keserves tény volt számomra hogy a saját világom addig tartható fenn, amíg más megteremti hozzá a körülményeket. De amikor neked kell megteremteni akkor muszáj egy kicsit másokhoz hasonulni. Ezt én speciel nem tekintem magam elárulásának hanem a cél érdekében, hogy a világom megmaradjon, hajlandó vagyok tenni. :) Sokat dolgozom, nagyon sokat, cserébe saját vállalkozásom van, így még a hétköznapi életem is - mások számára irigylésre méltó lehet - de számomra ez az egyetlen járható út. Képes vagyok többet dolgozni azért, hogy olyan életem lehessen amibe más nem szólhat bele. De ez mint mondtam, rengeteg munkával jár. ;) Az csak hab a tortán ha olyan a munka ami a hobbid is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ. Amiket írsz azt én is hasonlóan élem meg. Nem vagy egyedül vele, én is a saját kis burkomban rzem magam jól. De van hogy érzem ez nem jó. Mert a munkahelyen meg nem tudok érvényesülni, az emberek akikkel régen jó volt a viszonyom csak egyre jobban eltávolodnak tõlem. Értem is meg nem is hogy miért. Folyton csak azt rzem hogy az emberek fel akarják sérteni a burkot körülöttem, hogy megsebezzék a személyiségemet. Én is olyan vagyok, amilyen lenni akartam vagy akarok lenni. De tapasztalom hogy az embereknek ez nem tetszik. Próbálnak keresztbetenni, hogy nem tudjam folytatni tovább. Ekkor van hogy elõtör belõlem az állat és szabadon is engedem. Nem egyszer támadtam le embereket akik a hátam mögött kritizáltak vagy kavartak zûrt hogy bajba kerüljek vagy rossz színben tûnjek fel. Úgy érzem én nem tudok emberek között élni, de nincs hová menni. Néha arról álmodok hogy valami elhagyott vagy érintetlen hegyen vagy ersõben élek néma emberekkel. Talán ebben az irányban lenne jó lépéseket tenni.
A kérdező hozzászólása: Egyátalán nem veszek zokon semmi ilyesmit. Régen sok problémám volt az emberekkel, és megszoktam, természetesnek vettem ha valaki beszól vagy oltogat. Ezzel az a baj csak hogy sokszor elfelejtem, vagy nem értem, hogy ha beszólok valakinek mondjuk viccbõl, akkor azt miért éli meg világfájdalomnak. Mivel nem hallgatok oltásokra, én magam olyan vagyok amilyennek én akarok lenni, nem amilyennek mások mondanak (még akkor is, ha van igazság alapja). Talán 3 ember szavára adok, de én határozom meg minden döntésem, minden érzésem, és igen, ha rosszul döntök az az én saram, nem várom hogy bárki is felelõsséget érezzen emiatt, nem tudom elmagyarázni rendesen, remélem érthetõ. Szerintem is, ha nem érzem majd így jól magam, meg fogok változni. Ha majd egyedül leszek, kénytelen leszek változni. Köszönöm a válaszokat, és várok még véleményt.
Akkor nincs baj, ha te is elfogadsz másokat olyannak, amilyenek õk! Például természetesnek tartod, ha azt mondják, hogy hülye vagy. Õk is kimondják azt, amit gondolnak. Ha az ellenkezõ nézeteket ellenséges megnyilvánulásnak tartod, akkor már baj van! Ha nem tanultál, a te dolgod. Ha egyest kapsz, a tanár dolga. Ha ezt nem veszed zokon, nincs baj! Ha különc vagy, a te dolgod. Ha emiatt kiközösítenek, meg macerálnak, az az õ dolguk. Ha neked ez így jó és természetes, hogy egyedül maradsz a világban, semmi baj! Ha éhezni fogsz, majd kénytelen leszel alkalmazkodni, mert, ha nem adnak enni, az az õ dolguk és nem szabad másra ráerõltetni a nézeteidet!
Sztem nem.
A saját világban élés kb. olyan embernek jó, mint Beethoven vagy Agatha Cristie. Az ilyen emberek nem is tudnának nem a saját világukban élni. Álagembernél azonban nem jó, mert elõbb-utóbb (inkább elõbb) megzakkan. A másik: ha nem érdekelne más ember és annak véleménye, fel sem tetted volna a kérdést. :)
*társas
Nem baj, de az ember táársas lény, te pedig jó irányban haladsz az elmagányosodás felé.
Ja jólvan, 13L... Majd kinövöd. 13 évesen mindenki azt hiszi, hogy az õ világnézete mindennek az alfája és omegája és az úgy van jól, mert õ tudja. Ne foglalkozz más véleményével, ha neked most így jó, akkor csináld azt.
A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzátennék, hogy..Ami nem tetszik, azt megmondom, ha egy másik társaságba kényszerülök ahol nem jövök ki az emberekkel, inkább egyedül maradok mintsem hogy megváltozzak, alkamazkodjak hozzájuk. Nem akarok változni, de sokak szerint viszont kéne, (nem csak a "fura" világnézetem miatt"). Ha valamit nem akarok megcsinálni, nem csinálom meg, vagy rosszul, vagy valahogy "megúszom" hogy rendesen megcsináljam. Kimondok mindent amit gondolok, nem szeretem a kavarásokat körülöttem. Van néhány 'paranoiám', példaul ha szobába vagyok az ajtót mindig becsukom, utálom ha nyitva van, nem szeretem ha az emberek mindig látnak, szeretem elzárni magam. Pesszimista vagyok. Ja, és 13/L.
Én úgy gondolom, hogy valamilyen szinten minden ember a maga világában él, a kérdés az, hogy az a világ mennyire hasonló, vagy különbözõ a többi emberérõl. Az, hogy nem akarsz alkalmazkodni másokhoz lehet elõny és hátrány is, bár elsõ gondolatra nem tartottam túl elõnyösnek, mert igen is egy párkapcsolatban is alkalmazkodni kell a másik emberhez valamilyen szinten, akkor a munkahelyen is alkalmazkodni kell a munkatársakhoz és ezek elkerülhetetlen dolgok. A másoknak nem megfelelni akarás is elég kettõs dolog, egyrészt elõny olyan szempontból, hogy erõsebb személyiséged lesz, viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor igen is mások ítélnek meg és az alapján alakul az életed, hogy mit mondanak (tanárok milyen jegyet adnak, megkapod-e az állást az interview után, vagy összejössz-e kiszemelteddel, vagy épp visszautasít, csak hogy néhány példát említsek). Szóval összességében nem hátrány, ha a saját világodban élsz, viszont igen is el kell fogadni a tényt, hogy egy társadalomban az emberek hatással vannak egymás életére és erre tekintettel kell lenni.
Igazad van 12-es- Keményen kell dolgozni hogy egyedül maradhass a szentélyedben zavartalanul. Nem mindegy, de megéri a pénzt. Úgy érzem nekem is munkát kellene váltsak (ismét). :P

Nem épp aktuális kérdés, de akkor is megbüntetnek májusfaállításnál, ha a saját udvaromból vágok ki egy fát májusfának? Mert itt 50. 000 Ft a büntetés, h valakit rajta kapnak, de nem tudom hogy van.

Tudom soká van még május, csak kíváncsi lennék, mert van itt egy szép kisfa, amit direkt nem vágtam ki, előbb meg akartam hagyni, utána úgy döntöttem, hogy inkább májusfa lesz belőle. De hogy bizonyítsam, hogy ez saját? Vagy hogy is működik ez? Mert volt olyan, akit most májusba megbüntettek, bár ő árokpartról vágta ki, azzal se okozott semmi kárt.

Legjobb válasz: Saját fa kivágásához is kell engedély, ha minden igaz a jegyzõtõl. Gondoskodni kell a pótlásáról, ilyesmi.

Saját fa kivágásához is kell engedély, ha minden igaz a jegyzõtõl. Gondoskodni kell a pótlásáról, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Úr isten, de hülye egy szabályok... De hogy is van ez? Ez egy eperfa, senki nem tud róla. Most ezt be kéne jelenteni a jegyzõnél, ha kiveszem? Van egy csomó kis nórabóra sarj, azt se kapálhatom ki? Bolond világ. Egyik hülyébb mint a másik...
Nyilván emberölésbõl sem lesz semmi bajod, ha senki nem veszi észre. Érdemes megnézned amúgy a saját önkormányzatod rendeleteit, könnyen lehet, hogy ott van ez szabályozva. A szabály célja környezetvédelmi, nyilván egy fa nem sokat számít, de sokszor egy fa már sok fa.
azt hiszem, gyümölcsfára nem kell engedély, de inkább kérdezd meg a helyi önkormányzatot
A kérdező hozzászólása: rendben, úgy teszek. De itt még egy emberrõl nem hallottam, aki engedéllyel vette volna ki a szilvafáját. Sõt! Az önkormányzat vágatott ki egy egész utcányi fát, mert ott bicikliút lesz... Igaz, a fák simán elfértek volna tõle, de mindegy. Környezetvédelmi osztály, vagy kit keressek?
attól függ, mekkora az önkormányzat ha nagy, a portásmegmondja, ha kicsi, akkor a jegyzõ titkárnõje vagy közigazgatási iroda, zöldreferens, stb

Szerintetek ciki ha a saját életemről dalokat írok?

mert nagyon sok ember szerint ez egy nagy fa##ság..:/

Legjobb válasz: A szövegírók többsége a saját életébõl merít

A szövegírók többsége a saját életébõl merít
szerintem egyáltalán nem "egy nagy fa##ság" :)
Szerintem nem. Mindenki saját tapasztalatokból merít meg ilyesmi:) :) Meg hogyha nem is egyértelmû, h pont rólad szól.. + Vannak ilyen szerepdalok, h pl vki beleképzeli magát; mondok példát, pl : Ákos - Szindbád dala. Meg hát szerintem nyugodtan írj a saját életedrõl, ezek olyan dolgok, ami bárkivel megtörténhet, és bele is tudják majd élni magukat jól az emberek, mert úgy érzik, kicsit róluk szól; minthacsak róluk írtad volna. Meg hát jaj:) Most az Eddától a Minden sarkon álltam már, meg a Hûtlen jutott az eszembe:) Ott se tutkó, hogy vmien ismerõsérõl ír. E/1-ben is lehet nyugodtan dalokat írni----ezt a mondatot most jegyezd meg:) :) És miért kell tudniuk , hogy a saját életedrõl írsz, hogy nem csak beleképzeled magad valami szerepbe, mint pl vmi musical-színész? Most az István, a király jutott az eszembe.:) :) :) Írjad csak, hátha jó!!!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm..de például az összes barátom azt mongya hülye vagyok...:/ és ez nagyon rosszul esik..
Miért lennél ezért hülye? Ha a saját életedrõl írsz, az több szempontból is jó. Elõször is jó neked, mert kiírod magadból és ezzel könnyebb lesz elfogadni a dolgokat. Másodszor õszinte lesz a szöveg, ami egy elég ritka pozitívum a mai zenei környezetben. Harmadszor, ahogy már írták is, valószínûleg sok emberrel megtörténhet ugyanez, így beleélheti magát. Egy szóval a barátaid hülyeségeket beszélnek :)
Én is arról írok... Szintén megkaptam sok embertõl, hogy [email protected]$zság, de könyörgöm... Rappeljek a fociról meg az idõjárásról? Jobb lenne? (Tudom, szerintük az egész hülyeség, hogy írok egyáltalán, de ha nekem ez ad erõt tovább lépni, nem értem, miért zavar másokat...)

Az normális ha a saját családom 17 évesen ki akar rakni?

volt olyan hogy leakartak mondani rólam és igazábol utálom őket mit tegyek? nem szeretnék ilyen családba élni

Legjobb válasz: Szegényke. A mai világban már ilyenek is vannak, hogy a családod ki akar rakni. Akkor kire számíthatsz ha a saját családodra nem? És fõleg azért mert sokáig alszol. Ez milyen család? Kinek tartnak téged a szolgájuknak? Nem is tudom a tesodhoz nem tudsz menni? Hát ha nekem ilyen családom lenne nem is tudnám, hogy mit csináljak. Még jó, hogy mi ennyire ragaszkodunk egymáshoz(ezt nem büszkesügbõl írom). 18/L

Szegényke. A mai világban már ilyenek is vannak, hogy a családod ki akar rakni. Akkor kire számíthatsz ha a saját családodra nem? És fõleg azért mert sokáig alszol. Ez milyen család? Kinek tartnak téged a szolgájuknak? Nem is tudom a tesodhoz nem tudsz menni? Hát ha nekem ilyen családom lenne nem is tudnám, hogy mit csináljak. Még jó, hogy mi ennyire ragaszkodunk egymáshoz(ezt nem büszkesügbõl írom). 18/L
Miért?
Tesódhoz nem tudsz menni, ha mégis muszáj? Õ hova ment, tudsz róla valamit?
Ez attól függ, miért jutottak odáig, hogy ki akarnak rakni.
Nem tudnak kirakni. Kivéve, ha apukád akarja ezt. Ráadásul elméletileg anyukád után örököltél lakrészt a lakásban.
biztos adsz rá okot
17:20-as. Talán az elvetetett gyerekek, az állami gondozásba adott ovis korúak, az örökbe adott, vagy kukába dobott kisbabák is adnak rá okot, hogy kirakja õket a szülõ?!
A kérdező hozzászólása: tesomat is kirakták 4-es tanuló volt sose bulizott stb. mindig takarított nem adott rá okot õ se de õ már el ment idegileg nem bírta ezt
A kérdező hozzászólása: amugy utoljára az volt az ok , hogy vasárnap sokáig aludtam hüh mintha más nem tenne ilyet
A kérdező hozzászólása: anyám meghalt apám halálán van de elõtte se foglalkozott senkivel és mivel nem vagyok nagykorú suliba járok nem tudom mit tudnék csinálni
A kérdező hozzászólása: apám beszélni se tud pelenkázzák.. + nálunk nincs olyan hogy lakásrész..
A kérdező hozzászólása: tesóm jegyesénél és a családjával esélytelen..
Kinek a tulajdonában van az ingatlan, amiben laktok? Kit értesz családon apádon kívül(tesódat leszámítva)? Apád, anyád rokonait vagy apád élettársát, gyerekeit?
És, a rokonok mit szólnak ehhez?Ha vannak. Mehetsz hozzájuk is, ha kell.
Nagyon sajnálom :( Nincs valamilyen rokonod aki tudna rólad gondoskodni? Ki ápolja apukádat?
Engem is kiakartak rakni 17 vesen, és érdekes mrt n iskolába jártam mellette dolgoztam diákmunkán, nem iszok, jófiú vagyok, meg minden, és nem azrt akartak kirakni mert mondjuk én csináltam valamit hanem mert én vagyok a családban a tünethordozó vagyis ha a szüleim vagy a tesóm vagy bárki más ideges mindig rajtam töltik ki és én vagyok mindenrt a hibás utána.

Vajon közszemérem elleni vétség ha a saját kertemben meztelenül napozom? Nem exhibicionista vagyok csak drága a szoli.

A telkem van kerítve s?t fák,bokrok,nádsövény által övezetten aránylag beláthatatlan. Mégis akad nap mint nap 1-2 szánalmas kukkoló aki nyakát tekergetve lassít kerékpárról,motorról netán gyalog bámészkodva a réseken (20 méterr?l amúgy sem látni semmit). Már csak egy feljelentés hiányozna valamelyik jóindulatútól vagy a féltékeny asszonyától.

Legjobb válasz: Saját kertedben nyugodtan napozz csak meztelenül, nem számít közszemérem sértésnek. A kert magánterület úgy napozhatsz ott ahogyan jólesik. A kukkolókkal meg ne foglalkozz, mindig lesznek olyanok akik próbálkoznak, leskelõdnek.

Saját kertedben nyugodtan napozz csak meztelenül, nem számít közszemérem sértésnek. A kert magánterület úgy napozhatsz ott ahogyan jólesik. A kukkolókkal meg ne foglalkozz, mindig lesznek olyanok akik próbálkoznak, leskelõdnek.
A saját kertedben nyugodtan napozhatsz meztelenül. Senkinek semmi köze hozzá, mivel nem közterületen vagy.
Én melltartóban szoktam napozni. De rám nem kíváncsi senki.(50N)
Ha valakit fel lehet jelenteni, azok a kukkolók, nem te.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! 47F (26N modell párral) :p))

Megtartanátok akkor a babát, ha a saját életetek kerülne veszélybe a terhesség és a szülés során?

A baba egyébként egészséges.

Legjobb válasz: Õszintén,lehet önzõ vagyok,de Nem tartanám meg. Már van két gyermekem, többek között, a saját önzõségem kívül, õket is néznem kell.

Huhh, hát alaposan át kellene beszélni az orvosával, hogy mik az esélyek, és utána döntenék.
Õszintén, lehet önzõ vagyok, de Nem tartanám meg. Már van két gyermekem, többek között, a saját önzõségem kívül, õket is néznem kell.
Nem tudom. Konkrét helyzettõl, esélyektõl függ.
Nem, mert van egy fiam, akit nem akarnék megfosztani az anyjától.
Nem. Gyereket még tudok szülni, vagy ha mégsem, ott az örökbefogadás. De a családomnak belõlem csak egy van.
Ez nehéz kérdés... Ha ezt a veszély helyzetet nem lehet megszüntetni, hanem mondjuk bármikor tuti meghalhatok, akkor nem tartanám meg.
Jó lenne tudni mit takar az a kifejezés, hogy a "mostani kielégítõ állapotát nagyban ronthatja"... Pontosan mit jelent? A legjobb barátnõm 20 évvel ezelõtt úgy szülte meg az egy szem lányát, hogy minden orvos azt tanácsolta, ne, mert szívbillentyû zavarai vannak a barátnõmnek, és lehet hogy ott fog maradni a szülõágyon. Õ ennek ellenére vállalta, megszülte, nem lett gond. Gyönyörû nagylánya mostmár jogászhallgató.. testvért már nem mertek vállalni mellé.
Ha elsõ gyerekem, akkor igen. Ha második, lehet, akkor is, nem tudom, az orvos tanácsát kérném.
Elnezest kerek, de mekkora szivtelenseg kell a 23as lepontozasahoz... Hihetetlen. 23asnak irnam, hogy le a kalappal!!! Nagyon tiszteletremelto a dontesed. Remelem, hogy minden rendben lesz veletek, sok boldogsagot kivanok es egeszseget!
A baba lehet, hogy egylõre egészséges, de valljuk be ilyen dózusú kezelések mellett, illetve a barátnõd szervezetét figyelembe véve szerintem józan paraszti ésszel is egyértelmû kevés esély lenne rá, hogy egészségesen szülessen (persze nyilván biztosat - már ha tud - orvos mondhat). Betegen pedig egy beteg babát, felelõtlenség, öngyilkosság bevállalni. Neki most elsõsorban saját maga miatt kell erõsnek lennie, és a saját életéért küzdenie. Ha megszületik a baba és õ mondjuk túl is éli, hogy fog ellátni egy csecsemõt, ha maga is ápolásra szorul? Sehogy. Én kívánom, hogy minél elõbb jöjjön rendbe a barátnõd, és késõbb szültehessen egészséges gyermeke!
A kérdező hozzászólása: Én senkit sem pontoztam le, az valaki más volt.
A terhesség borzasztóan megviselné a bartnõd amúgy is gyenge szervezetét. Nem tartanám meg. Szerintem a baba és a mama életét is veszlyeztetné a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeteket. Úgy tûnik a természet megoldotta a kérdést. Nemrég hívott a barátnõm férje, hogy a klinikán vannak és elvesztették a babát. Nagyon sajnálom õket, de legalább nem nekik kellett meghozni ezt a szörnyen nehéz döntést. :-( Remélem hamarosan komplikációk és veszélyek nélkül fognak tudni vállalni egy kisbabát.
Nem mivel már van két fiam akiknek szükségük van az anyjukra.
Szia, 23-as vagyok...nem mondanám, hogy nagyon megvisel a lepontozás.:) Tudom , láttam milyen véleményen vannak itt többen és azért írtam, hogy lássa a másik oldalt is.Gondoltam, hogy jönnek majd a lepontozások, de annyira nem is lett vészes ezzel a 91%-al mint gondoltam.De köszönöm amit írtál, jól esett :) A babám nekem nem volt veszélyben, csak én, vagyis ugye ezáltal persze ö is , de nem nagyobban mintha elvetettem volna.Végig mig folytak a vizsgálatok, mindenki egyetértett azzal, hogy Ö jól van , csak én is jól legyek.Az meg az én döntésem, hogy megtartom -e ennek ellenére.Persze más egy rákos állapot ahol esetleg kemo is volt.De nálam semmi ilyesmi nem volt.És igen, valószínûleg beteg lett volna a baba vagy a barátnõd szervezete nem bírta volna a terhet ezért ment el a baba, amit nagyon sajnálok, de biztos, hogy ennek oka volt.Kívánom, hogy hamar gyógyuljon meg a barátnõd és mihamarabb egészségesen lehessen neki egy babája.Nincs lehetetlen....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm amit írtál! Neked is minden jót kívánok!
Én egy kicsit önzésnek tartom, ha valaki ilyen súlyos betegséggel babát hoz a világra.Mert elképzelhetõ, hogy a baba egészséges lesz, és rendben megszületik, de gondolni kell az utána lévõ idõszakra.Korántsem biztos, hogy az anya felépül a betegségébõl, vagy esetleg a terhesség nem gyorsítja e fel a folyamatot, és lehet hogy az a pici baba nem sokára anya nélkül marad.Én továbbra is azt mondom, hogy semmi esetre sem.
Engem is lepontoztak, mert azt írtam, hogy elvetetném. Szerintem ne legyünk már ennyire képmutatóak. Az anya élete is fontos, nemcsak a babáé. A természet megoldotta és nem volt véletlen. Kedves kérdezõ! Jobbulást a barátnõdnek!
Itt nem a tervezésrõl, hanem egy már élõ terhességrõl szólt az eredeti kérdés. Ilyenkor pedig nekem visszás az a kifejezés, hogy akkor önzõ, ha nem veteti el - még ha ez is egy adott esetben a kisebbik rossz a szereplõk többségének. Bár az én esetem teljesen más, mert nem így indult a terhességem, a végén mégis elég nagy esély volt rá, hogy ott maradok - de ha így is történt volna, azért a gyerekemnek eléggé kiterjedt, szeretõ, nomális és segítõkész rokonsága van, kezdve ugye apjával... És az intenzíven feküdve ezért hálát is adtam és nem éreztem úgy, kár volt belevágni, inkább azt, hogy ez talán az egyetlen dolog, amiért megéri.
Nem tartanam meg, mert mar van 4 gyerekem nem kockaztatnek.
Barátnõd szervezete teljesen le van gyengülve, a baba még jobban kimerítené a szervezet vésztartalékait is. Így életesélyei csökkenek.Felépül a barátnõd, (mert felépül, ez nem kérdés) aztán ha más nem marad, örökbe fogadnak egy egészséges kisbabát. Mielõbbi egészséget, és boldog, teljes életet kívánok a barátnõdnek!
Nehez kerdes... Nagyon remelem, hogy lenne annyi lelkierom, hogy megtartsam. Szerintem igen. De erre nem lehet igy valszolni, plane tanacsot adni.
Hányadik hétben jár a barátnõd?
A kérdező hozzászólása: Barátnõm mellrákos. Eltávolították a mellét, számtalan kemo-t kapott és egy injekció kúrát, amivel mesterséges klimaxot állítottak elõ, hogy leállítsák a nõi nemihormon termelését. Védekeztek és most mégis kiderült hogy babát vár. Annyira hihetetlen az egész, de igaz. Teljesen maga alatt van. Az elmúlt évek is egyre jobban megviselték, de ez most a gödör aljára lökte szegényt. Most mit tegyen? Orvosai nem javasolják hogy megtartsa, mert a jelenlegi kielégítõ állapotát nagyban ronthatja. De persze semmi konkrétat nem mondtak.
A kérdező hozzászólása: Gyereke még nincs. 27 éves.
Ebben az esetben az a baj, hogy semmi garancia nincsen rá, hogy egészséges lesz a gyerek. Sõõt, annál több esélye van egy beteg gyerekre aki talán megszületni sem tud. Én is dolgoztam onkológián. A fõ ok arra, hogy rákos ember kezelés után ne vállaljon gyereket valójában az, hogy ezek a cuccok az ivarsejtekre is kihatnak és megváltoztatják a genetikai állományukat, így szinte minden esetben beteg gyerek születne. Sajnos én is ismertem olyat akik bevállalták, csak ott a férfi volt beteg. Eleve az apuka meg sem érte a gyerek születését, de a gyerek is már májtumorral született. Nagyon nehéz helyzet, jól meg kell gondolni.
Én biztosan megtartanám.
A kérdező hozzászólása: Na, ez a másik! Most egészségesnek látszik a baba, de ugye még nagyon az elején van. Mi lesz ha õ is beteg lesz?! Nagyon nehéz helyzet. Bevallom, én az abortusz mellett vagyok, de ezt nem fogom neki elmondani. Nem szeretném befolyásolni.
Ebben a helyzetben tuti nem tartanám meg, kemo, injekciók, hormonkezelések, egy legyengült nõi szervezet: egy kicsit sem biztató, hogy egészséges baba szülessen.
Igazából nehéz erre válaszolni, mert nem tudjuk és nyilván nem is szeretnénk beleérezni magunkat az anyuka helyzetébe. Valószínûleg a férjnek is fel kell vállalnia, hogy ha az anya netán meghalna, és ha a gyerek betegen születne, akkor is felneveli. Nagyon nagy döntés, nagyon sajnálom mindhármukat, és remélem, hosszú és boldog életet fognak élni, akár ketten, akár hárman.
A barátnõd milyen állásponton van?
Nem tartanám meg. Magam miatt, "önzésbõl".
Ne haragudj, fogalmam sincs, hogy mit tennék, de olyan szörnyû, hogy ilyen nehéz "próbatételek" jutnak egyes embereknek. :(
"friss" terhességet ilyenkor nem tartanék meg. Mindkettõnk élete rámehetne. Viszont ha terhesség közben derülne ki egy betegség, akkor megpróbálnám végigcsinálni.
Semmi esetre sem.Nem csak az õ élete van a veszélyben, de még ha meg is születik a baba, nagy valószínûséggel nem lesz egészéges.Anno olyan helyen dolgoztam, ahol daganatos betegeket kezeltek és ápoltak.Egyszer meghalt egy nõ betegünk, aki már 10 éve küzdött a korral, és volt egy 5-6 éves fia.Mikor a holmiját pakoltuk össze, meg kellett nézni a pénztárcáját is, hogy ha van benne pénz összeszámolni és leltározni.Találtam benne egy kártyát, amin az volt, hogy a gyermeke súlyos hallás sérült.Szóval nm, akármennyire is vágynék babára, ez most nem lenne alkalmas pillanat.
Én megtartanám. Méghozzá tiszta önzésbõl. Egy ilyen betegségbõl nem biztos hogy felépülnék, és szeretném átérezni, hogy mit jelent anyának lenni. Lehet azért érzem így mert 2 hónapja szültem és még mindig az élmény hatása alatt állok, nagyon boldoggá tett engem. Szóval ha meg is halnék, így hogy van a kislányom, már megérte élni.

Túléli egy kapcsolat azt, ha a saját városunkban "távkapcsolatra" kényszerülünk?

Hiába lakunk egy városban, úgy fogok dolgozni, hogy hétköznap nem tudunk egyáltalán találkozni, meg sokat telefonon vagy neten sem tudunk majd beszélni. Csak szombaton és vasárnap találkozunk majd pár órára. Mindezt úgy hogy eddig (2és fél éve)naponta együtt voltunk. A legrosszabb hogy neki minden hétköznap estéje szabad lesz, miközben én vagy dolgozok vagy már alszok, és félek hogy nem egyedül fogja tölteni ezeket az éjszakákat. : / Neki én vagyok az els? kapcsolata, néha látom rajta hogy emiatt különösen kíváncsi más n?kre, és most hogy ennyi szabadságot kap, nem tudom mennyi az esélye hogy nem csal meg.

Legjobb válasz: Túl, ha akarjátok. Különben sem kell feltétlenül mindennap találkozni, az akár ahhoz is vezethet h megunjátok egymást.

Túl, ha akarjátok. Különben sem kell feltétlenül mindennap találkozni, az akár ahhoz is vezethet h megunjátok egymást.
Kérdem én ha szereted a párod, hol marad a bizalom?Mert, hogy 1 szikrányit sem bízol benne az lejött az írásodból! Nézd ha téged szeret nem fog félre kacsintani.Nagyon sokan vannak, úgy hogy hétvégenként tudnak csak találkozni, még sem dõl össze a világ! Ha féltékenykedni fogsz, és nem fogsz benne bízni hamarosan lapát lesz a vége.Egy pasi sem szereti ha állandóan féltékenykedik a párja.
Bízz benne. Bizalom nélkül elkezdessz majd féltékenykedni, beszámolót akarsz majd minden egyes percérõl, ami nem fog neki tetszeni. Fogadd el a helyzetet és próbáljátok meg azt az idõt, amit együtt tölthettek értelmesen eltölteni. Ha te vagy az elsõ barátnõje és két és fél év alatt nem csinált semmi hülyeséget ezután sem fog.
Ha tudsz. Igen.
És ismerjük a közmondást, segíts magadon, és Isten is megsegít.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!