Találatok a következő kifejezésre: Ha a súlyomhoz képest (5 db)

-Mivel ezt a kérdést feltetted, valószínûleg még nem ittál így és ennyit, nem ismered a határaidat (ami minden embernél más), nem vagy hozzászokva. -én 20 évesen és 85 kilósan 1 üveg bortól mindig tökéletesen bebAsztam. De nagyon. -Ha másfél óra alatt iszod meg, akkor tuti kómába esel ÉS ami szerintem a leglényegesebb: Ha már eleve bepiálva érkezel meg egy buliba, akkor te lehet jól érzed magad, de hidd el NAGYON gáz a külsõ szemlélõ szempontjából. Egy józanabbnak mindig ciki a részeg - és innen egy haszons tipp -, sose legyél te a legrészegebbek között. Egy részeg nõ azon kívül hogy nagyon kiábrándító egy józanabb/csiccsentebb ember szemében egy tökéletesen könnyû dugnivaló préda. Apránként kezdj el inni és megismered teherbírásod (ami mindenkinél más), nem muszály a legpocsolyábbnak lenni egy partin. Az férfimunka :) Nem azt mondom, hogy ne igyál, nyugottan pityókázhattok és kis baráti társaságban még akár pocsolyára is ihatjátok magatokat, de a részeg nõ sosem szép. Imponál a többi részegnek, de valójában nem szép. Jó szórakozást! 29/F
Ismét egy igazi gourmet...
Ezt képtelenség így kiszámolni (fõleg, mert meg sem adtad a magasságod (:) , amúgy minden ember más, minden italféle minden egyes embernél másképp hat - sõt, egyénileg is változik (pl ha nagyon fáradt, kialvatlan vagy, vagy aznap túl keveset ettél, feleannyival is kiütheted magad). A kérdésed azt bizonyítja, hogy te sem vagy tisztában azzal, mennyi alkoholt vagy képes feldologzni. A legrosszabb, amit tehetsz, h elõre meghatározod, mennyit iszol, mert közben, ha már nagyon odavagy nem feltétlenül érzed majd, h meg kellene állni - egyrészt mert a berúgás kontrollvesztéssel jár, ha nincs elég tapasztalatod, másrészt mert az jár majd a fejedben, h még nem teljesítetted a penzumot. A tanácsom: csak jó minõségû bort vegyél, az ára mindenképp érje el az 1000 Ft-ot, fehéret és ne vöröset, és ha meg is tudod inni az egészet, semmiképp se másfél óra alatt tedd. Szerintem kb 3-4 dl volna a reális, az már bõven szilveszteri hangulatba hozna. Én 48 kg vagyok és 168 cm, soha életemben nem voltam képes egy egész üveg bort meginni, hatalmas buli esetén kb 5 dl a maximum, de azt is min 3, inkább 4 óra leforgása alatt. A rövid valóban más... de ezt csak te tudod kitapasztalni. Szerintem ne szilveszterkor kísérletezz, mert könnyen szerezhetsz magadnak egy iszonyatos estét. Az alkohol felold, segít az ellazulásban, így jobban érzed magad. De az igazi berúgáskor már nincs szórakozás, ott fizikai rosszullét, szenvedés van és nem vágysz másra, mint hogy minél elõbb vége legyen.
a bortól még nem hánynál, de gondolom a buliban is innál. nem?? amúgy meg a bor esetében különösen fontos hogy jóféle legyen, különben nagyon másnapos leszel. amit igazán ajánlanék az valamilyen tömény szesz. attól sokkal gyorsabban érzed a hatását, és nem leszel másnapos.
Ennyit nem érdemes meginni 1-2 óra alatt. Szerintem bõven elég, ha a felét fogyasztod el, jó eséllyel azt is már megérzed. Gondolom a buliban úgyis iszol utána még. Sajnos könnyû elvetni a sulykot, úgyhogy szerintem jobb, ha egyszerre relatíve keveset iszol, pl. egy deci bort, aztán utána jó pár perccel késõbb úgyis érezni fogod, belefér-e a következõ.
Hát ha én megiszok egy üveg bort, akkor csak kicsit szédülök, és jó kedvem van, de én 88kg vagyok, de én is jártam úgy, hogy bitang sokat hánytam, mert fél óra alatt megittam fél liter 21%-os házibort, 1 deci töményet, meg 3 sört. Ha nem sokat ittál még életedbe, akkor ehhez a testtömeghez kicsit sok egy üveg bor ez mondjuk attól is függ, hogy mennyi az alkoholtartalma mert nem mindegy azért hogy 10 vagy 15%, szerintem ha megiszol egy egész üveggel, akkor azt 3-4 óra alatt tedd. Jó piálást:)
Én inkább bevágnék 3 sört, attól semmi bajod nem lesz, tapasztalat. Mondjuk én 15 évesen egyszer gólyabál után elmentem kocsmázni a haverokkal, és megittam másfél liter nagyon szar bort, két órán át hánytam, kb. 11-szer, azóta megtanultam hogy bort mértékkel, és minõségit. Borzasztó volt, majdnem a detoxba kerültem, anyám meg halál frászba volt:D
Szerintem pedig a bor tökéletes választás! De jól jegyezd meg, hogy a bor a legsunyibb ital a világon! Eleinte azt hiszed, józan vagy, aztán olyan dolgokat csinálsz, hogy kénytelen leszel beismerni, messze nem vagy józan. Én mindig bort iszok, mondjuk csak annyit, hogy jól érezzem magam tõle. Lássuk csak... Szerintem idõsebb vagyok nálad, de öt kilóval kevesebb, és ha egy üveg bort nem is, háromnegyedet meg szoktam inni, és még sosem hánytam tõle. Viszont baromira feldobja a hangulatot. Én csak ajánlani tudom. Ha nem akarod egy fél óra alatt meginni az egészet, akkor nem is lesz mattrészeg. De egyébként szerintem se buli elõtt rúgj be, oda azért még illik józanul menni :D
A kérdező hozzászólása: Nem egyszerre innám..hanem mondjuk 1-1, 5 óra alatt
3-4 pálinkat. Tobbet ne legalabbis 1.5 ora alatt semmikepp mert kiüt. Többi attol függ hogy erzed magad.
A kérdező hozzászólása: És rövidbõl mennyit igyak, hogy ez a hatása legyen?
A kérdező hozzászólása: Buliban nem innék..csak h már nem érzem a bor hatását.
nem jo választás a bor szerintem olcso és ki szárit büdös a lehelet utána föleg másnap és nagyon tud fejfájást okozni másnapra igyál valami kevertet inkább likört

Ha a reggeli súlyomhoz képest most 2 kg-al több van rajtam az bajt jelent?

Egyébként elég rendesen vizesedem, a dokim azt mondta, hogy ha nagy eltérést tapasztalok a súlyommal, akkor keressem fel. Ez már nagy ingadozásnak számít?

Legjobb válasz: Szia! Ez sok mindentõl függ....Pl. voltál-e azóta wc-n, mennyit ettél/ittál. Nem valószínû, hogy ez csak víz lehet. Én is mániákus mérlegnézegetõ vagyok, és úgy gondolom, elõfordulhat ilyesmi. Azért figyeld a súlyod, de naponta kétszer felesleges. Minden jót!

Szia! Ez sok mindentõl függ....Pl. voltál-e azóta wc-n, mennyit ettél/ittál. Nem valószínû, hogy ez csak víz lehet. Én is mániákus mérlegnézegetõ vagyok, és úgy gondolom, elõfordulhat ilyesmi. Azért figyeld a súlyod, de naponta kétszer felesleges. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ja! És 26 hetes kismama vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ma reggel megmértem a súlyom, és annyi volt mint tegnap reggel. Az éjszaka folyamán eltünt 2 kg. :)
semi gond.
Estére én is 1-2 kilóval vagyok nehezebb.Nem is nagyon szoktam nézni, csak néha ráállok a mérlegre, mert ott van a fürdõben.Reggel a lényeges.Ne izgulj, ez normális.:) 39 hetes kismami
Annyi vizet felszed ilyenkor a test a nap folyamán, hogy tényleg csak reggel érdemes mérni!
Este mindenki nehezebb, mint reggel. Ez nem mérvadó.
Csak reggel ébredés, WC után, és pizsi nélkül méreckedj! Az számít, a déli vagy az esti mérés nekem is legalább 2 kilóval többet mutatott.
Hát, ööö, izé... a terhesség hanyadik hetében vagy? Szóval szerintem ennyit nem hízik a baba egy nap... Ha vizesedsz, akkor egyél kevésbé sósan. és szerintem biztos ami zicher nézz el a dokihoz.
Nekem simán tud napi 3-4 kilót is ingadozni a súlyom egy nap. (97-104 között vagyok már évek óta) f/28

Akinek nagyon kora babája született, (33hétnél hamarabbi) kinek mekkora súllyal? A körülményekhez képest rendben voltak a dolgok? Mire lehet számolni ha fenáll a koraszülés esélye?

Legjobb válasz: szia! Elméletileg 28 hét az a határ, amikor az orvosok küzdeni tudnak egy kis élet megmentéséért. Ekkor a sikeresség százaléka nagyon alacsony, nincs rendes tüdõfunkció, gépen kell tartani , icipici súly, különféle járulékos betegségek... Minden egyes hét elteltével növekszik az esély, úgy a 32. hét környékén még mindig nem jó a dolog, de már nagyobb az esély, hogy nem kap pl.. agyvérzést,és a tüdejét tudják folyamatosan érlelni.

szia! Elméletileg 28 hét az a határ, amikor az orvosok küzdeni tudnak egy kis élet megmentéséért. Ekkor a sikeresség százaléka nagyon alacsony, nincs rendes tüdõfunkció, gépen kell tartani , icipici súly, különféle járulékos betegségek... Minden egyes hét elteltével növekszik az esély, úgy a 32. hét környékén még mindig nem jó a dolog, de már nagyobb az esély, hogy nem kap pl.. agyvérzést, és a tüdejét tudják folyamatosan érlelni.
Van tanítványom, aki 24 hétre született, van aki 25-26 és így tovább. Tapasztalat, hogy a 24-29. hétre születettek eléggé érintettek egészségileg. Szinte mindegyiknek volt vércsere, agyvérzés, és a látásuk is érintett, mivel akkor a retina érhálózata még nem elég érett. Értelmében gondokat az agyvérzés okoz, a látásában pedig a magas nyomású gépek, amik a fejletlen retinának nem tesznek jót. Van olyan, aki mozgássérült az oxigénhiány miatt, van akinek csak a látása rossz, viszont olyan is akad, aki értelmileg, látásilag, idegrendszerileg károsult, még rágni se tud, mert olyan sok idõt volt lélegeztetõn és "hozzászokott" a gyomorszondához. Azonban, én egy olyan helyen dolgozom, ahol ezek a gyerekek ömlesztve vannak, tehát nagyon sok olyan kisgyerek jár oda, akik koraszülöttek. Rajtuk kívül szerintem több százan, talán ezren is születtek sokkal korábban, és nincs problémájuk, akár még ott is rohangászhatnak a környezetedben. Akik a 30-33. hét után születtek, azoknál a babáknál sokkal nagyobb az esélye, hogy rendben lesz a baba, van már a koraszülöttséggel akkora tapasztalat, hogy tudják mikor mit kell, mikor mire kell figyelni. Sõt, van olyan tanítványom, akik 7-es ikreknek indultak, 2 baba maradt életben, miután megszülettek. A kisfiú makk egészséges, a kislánynak a szeme károsodott, de talán egyszer megismered Te is, hiszen újságíró lett belõle, egyetemet végez, és nagyon jól halad a hírnév felé. (nem ez a célja) :) Egyik nap ismerkedtem meg egy fórumon egy anyukával, akinek a kisfia 29 hétre született. Makk egészséges a kissrác, okos, értelmes, szép. :) Fennáll a koraszülés veszélye, vagy csak feltetted a kérdést?
Ja bocs, azt nem írtam. Tanítványaim: a 24-26. héten születtek 450 és 600 gramm közt születtek, a 28 hetesen 800 gramm körül.
a családunkban van korababa 27 hét, 1150 gr, 37 cm szerencséje, h magzatvízelfolyás után vissza tudták tartani majdnem 2 napig, szteroidot kapott, h a tüdeje fejlõdhessen. egy hónapig volt inkubátorban, még egy hónapig kórházban most makkegészséges, cserfes kislány

Baj, ha napi szinten lényegesen túllépjük a 6 hetes babám súlyához képest kiszámított tápszermennyiséget?

Etetésenként kb. 30-40 milliliterekkel is többet enne, ha nem kap, akkor alig lehet lenyugtatni. Nem szeretnék bel?le húsgombócot nevelni. 1 hónap alatt kb. 1 kg-t hízott, nem olyan hosszú baba kb. 47-48 centi lehet most. Jelenleg 3800 gramm (2830-cal született). Minden étkezésre megeszi a 100 milliket, napi 7x. De még ett?l is többet kérne. Mit csináljak? Jó dolog-e ennyire mérni mindent? Tápszert eszik.

Legjobb válasz: Az én babám 3680-al született 3500-el hoztam haza jelenleg 5 kg és 8 hetes. Teát, vagy vízet adsz neki? Úgy kicsit lehet húzni az etetést. Milyen tápszert kap?

Az én babám 3680-al született 3500-el hoztam haza jelenleg 5 kg és 8 hetes. Teát, vagy vízet adsz neki? Úgy kicsit lehet húzni az etetést. Milyen tápszert kap?
Ja és a babóm 110ml-ket eszik 7szer egy nap, de én már adom neki az õszi barackot is turmixolva, mert a tápszer eléggé megfogja szegényt, és így legalább tud kakilni minden nap.De azt is úgy hogy keveset, és utánna 1 órára még kap tápot, vagy annyit hogy egy tápos etetést ki hagyunk.
Bocsi kicsit félre értelmeztem a kérdést, az hittem a babsúlya aggaszt. Milyen tápszert használtok?Ha a humanat azon nem csodálkozom
Szerintem ne aggódj az én kisfiam is sokat evett kb.900ml/nap.De most már 2 hónapos és beállt 700-800ml/nap kb 160ml/evés.És csak 5 ször eszik.Sógornõm lánya 5 hónapos fele annyit eszik és már 8kg túl van õ Humanát eszik, szerintem nagyon felfújta.Mi meg mildibé ha1 -et.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mi a Beba HA Start Aktívot esszük. Igazából én csak azt nem akarom, hogy húsgombóc legyen a lányomból, mert már 2 óra elteltével is itt szirénázik, kérné a következõ adag kaját, és 7x-i etetéssel számolva a súlyához viszonyítva most 85 körül kellene ennie egy-egy etetésre, ezzel szemben a 100-at minden etetésre megeszi, sõt még 125-öt is és még így sem bírja ki a 3 órát sem a két etetés között. Én csak emiatt aggódom.... :(
A kérdező hozzászólása: Nálunk kakival nincs gond. Itt az a gondom, hogy a hosszához képest már így is húsgombóc. Itatom babavízzel. Köszike a válaszokat.

Az én súlyomhoz, magasságomhoz képest a napi 1300-1400 kalória elegendő SÚLYTARTÁSHOZ vagy kevesebbet/többet fogyasszak? Ha ez a mennyiség nem jó akkor mennyivel fogyasszak kevesebb/több kalóriát?

Sziasztok!! 14 éves lány vagyok 165 cm és 47 kg. Napi 1300-1400 kalóriát eszek és súlyt szeretnék tartani. Minden nap suliba járok azaz nem csak otthon fekszek egész nap!

Legjobb válasz: Elméletileg ez éppen a súly tartáshoz elég.De a fizikai aktivitás befolyásolja.Ha szeretnéd tartani a súlyod mérd hetente azonos napon ébredés után és a dkg.-ban mért eltérést szorozd mínusz 11-el ennyi kalóriát változtass a következõ héten .Így az eltérõ mértékû fizikai aktivitást is korrigálod.

Elméletileg ez éppen a súly tartáshoz elég.De a fizikai aktivitás befolyásolja.Ha szeretnéd tartani a súlyod mérd hetente azonos napon ébredés után és a dkg.-ban mért eltérést szorozd mínusz 11-el ennyi kalóriát változtass a következõ héten .Így az eltérõ mértékû fizikai aktivitást is korrigálod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos választ:)
Nagyjából ennyi az alapanyagcseréd. Ha ennyit eszel, fogyni fogsz. Ide bepötyöghetsz mindent: http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!