Találatok a következő kifejezésre: Ha a súlyomhoz (445 db)

Arra gondoltam, hogy veszek bokára erősíthető súlyt, és azzal edzenék (röplabda). Mennyire sok/megterhelő, ha a súlyok darabonként 1, 5 kilósak?

vehetnék még 0,5 vagy 1 kg-set, meg 2 kilósat is, de azt hiszem az már sok lenne...

Legjobb válasz: megterhelõ! hidd el elég lesz a legkisebb is és ha majd egyszer csak leveszed,mintha repülnél... :D

megterhelõ! hidd el elég lesz a legkisebb is és ha majd egyszer csak leveszed, mintha repülnél... :D

Hogyan mozogjak és táplálkozzak, ha a súlyom a magasságomhoz megfelelő és alapjában véve egyáltalán nem vagyok kövér, viszont a fenekem aránytalanul nagy?

160cm vagyok és 45 kiló.

Legjobb válasz: 1 Most se megfelelõ a súlyod, sovány vagy. 2 Helyi fogyás nincs.

1 Most se megfelelõ a súlyod, sovány vagy. 2 Helyi fogyás nincs.
Nem létezik lokális fogyás. Ha a fenekedbõl fogysz akkor mindenhonnan fogyni fogsz, tehát az arányok megmaradnak. Annyit segíthetsz magadon, hogy ráedzel a fenekedre, hogy feszesebb legyen, így formálhatod, ezáltal nem szimplán nagy feneked lesz, hanem egy formás kerek popód, ami optikailag jobban is néz ki mint ha egy deszkát hordanál a feneked helyén.
A kérdező hozzászólása: Helyi fogyás nincs, de helyi hízás az meg van, vagy ez most hogy mûködik? :D Mert kb. fél éve még nem volt nagy fenekem, csak azóta, hogy számítógépnél ülve kell dolgoznom napi 9-10 órában.

Ha a baba 36 hetesen születik milyen ellátásra szorul, ha a súlya 3 kg körül van. Megérett már a tüdeje vagy koraszülött osztályra kerül inkubátorba?

Legjobb válasz: Én a 36. héten szültem, 3050g lett a pici. Abszolút nem kezelték koraszülöttként. Egy percig sem volt inkubátorba. Caak mondták, hogy otthol is szoptassam 3 óránként, amíg nem éri el az idõt, mikor megszületett volna. És hogy addig ne is vigyem ki. De ezekrõl is megoszlanak a vélemények. A súly is fontos, de az érettség is számít, ami egyénenként eltérõ. Vele abszolút minden rendben volt, még sokan mondogatták is, hogy "nem lehet, hogy elszámolták?"

Én a 36. héten szültem, 3050g lett a pici. Abszolút nem kezelték koraszülöttként. Egy percig sem volt inkubátorba. Caak mondták, hogy otthol is szoptassam 3 óránként, amíg nem éri el az idõt, mikor megszületett volna. És hogy addig ne is vigyem ki. De ezekrõl is megoszlanak a vélemények. A súly is fontos, de az érettség is számít, ami egyénenként eltérõ. Vele abszolút minden rendben volt, még sokan mondogatták is, hogy "nem lehet, hogy elszámolták?"
A 3. válaszoló vagyok, a 2. válaszolóval nem értek egyet abban, hogy a 36 hetes baba nem éri el a 3 kilót. És aki a 40. hétre 4-5 kilós gyereket szül? Annál a baba a 36. héten bizony simán megvan 3 kiló. Nekem a 31. heti ultrahangon már 2 kilóra saccolták. Abban viszont egyetértek, hogy a 37. héttõl nem számít koraszülöttnek.
Hát nekem 37. héten született 4200 g-al, szóval simán elérheti a 3 kg-ot, ja és elszámolva sem lehettem mert vetélésem volt, mielõtt terhes lettem.
azt hiszem, hogy ha az apgar vagy milyen erteke nem megfelelo, akkor viszik el. lehet 3 kilós sulya, csak valoszinutlen, de nem lehetetlen. a tudeje fejlettsége elmeletileg mar elegnek kell lennie, de ez szinten babatol fugg. miert kerded?
Egy kicsit biztos beteszik inkubátorba, de csak a biztonság kedvéért. A 38. hét elött számítanak koraszülöttnek.
A 37. hét elõtt számítanak koraszülöttnek! És egy 36.hétre született baba, biztos nem éri el a 3kilot. Persze ha nincsenek elszámolva a terhességi hetek...
9/10-es Apgarral szültem 36. hétre, de éretlen volt a tüdeje és Streptococcust mutattak ki a lányomnál. 1 hét PIC + 1 hét koraszülött osztály a fertõzés miatt, amit az intenzíven szedett össze. Alig engedtek be hozzá látogatóba. :(
A szülés napjának reggelén (35/5) 2750g-nak becsülték a kislányomat, aki este 2500g/45cm-rel látta meg a napvilágot. 7/9-es volt az apgarja, majdnem egy hétig volt inkuban és antibiotikumot kapott. Én már a 29. héten megkaptam a tüdõérlelõt korai keményedés és méhszájnyílás miatt. 16 hós, makkegészséges kislány anyukája
Az én ikreim a 37. héten születtek, mindegyik 3100g volt, nem számítottak koraszülöttnek, 5 naposan hazamentünk.
Én 37.hétre szültem , betették mert fázott...2900g
Én a 35. héten szültem 2700 g volt és 47 cm. Szerintem minden kórházban más, mert Tatabányán súly alapján számíthat koraszülöttnek (2500g vagy alatta). Az én kisfiamat sem akarták levinni a koraszülött osztályra csak a vérvizsgálaton kiderült, hogy alacsony a cukra és azért került le. Én a szülés elõtt kaptam tüdõ erõsítõ szteroidot és 12 órára visszatartották a szülést, hogy legyen ideje hatni, ennek ellenére (állítólag még méhen belül) tüdõgyulladása lett. Majdnem 2 hetet töltöttünk a kórházban, abból 4 napot inkubátorban, 1 hetet kék fény alatt és 10 napig kapta az antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jövõ héten töltöm a 36 hetet, de már a 32. héten 2kg 80 dkg-ra becsülték. A méhlepényem eléggé meszes 2-es stádiumú és hiába szedek magnéziumot+konyakot rengeteget görcsölök kb 2 hete és állandóan keményedek. És már a baba is beilleszkedett. A pihenésrõl meg annyit hogy van már egy 5 és egy 3 éves kislányom. Mellettük pihenni?
Amúgy 2620 grammal és 50 centivel született.

Hogy kéne fogynom ha a súlyom kevés, de én magam hájas vagyok?

164 cm és 47 kg vagyok, ez így okésan hangzik, de hájas a lábam, a hasam, a csípőm, túl nagy a fenekem, tehát ott lent van inkább gond. Így milyen fogyási módszer lenne a legjobb?

Legjobb válasz: Torna. Ezen máshogy nem segíthetsz.

Torna. Ezen máshogy nem segíthetsz.
Sok-sok sport, fogyókúra nélkül - NEM fogynod kell, hanem formásodni.
Egészséges, fehérjedús étrend és testmozgás.
Súlyzós edzéssel, hogy javíts az izom/zsír arányodon, vagyis formás legyél.

Mit csináljak ha a súlyom megfelelő de a hasam nagy és el szeretném tüntetni?

A súlyom megfelel? nem akarok fogyni csak eltüntetni a hasamat és az lenne a kérdés h tüntessem el a hasam a mostani súlyom megtartásával?

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy hány kiló vagy, ha jól nézel ki? :D Amúgy diétás étrend és aerob edzés, tádáá minden meg van oldva.

Nem mindegy, hogy hány kiló vagy, ha jól nézel ki? :D Amúgy diétás étrend és aerob edzés, tádáá minden meg van oldva.

3 évesnek csak ülésmagasító elég a kocsiba ha a súly megfelelő?

Legjobb válasz: nem,gondolom,még nincs 135cm

nem, gondolom, még nincs 135cm
nem rég jártam kreszre. 135 cm alatt kötelezõ a gyermeket gyermekülésbe elhelyezni. 135-150 cm között magasító. 150 cm felett már nem kell semmi. Mi olyan gyerekülést vettünk, ami addig jó lesz, amíg el nem éri a 150 cm-it. Állítható a fejtámla.
A kérdező hozzászólása: köszi. A magasság határt nem tudtam, a mi magasítónkra meg 15 kg van ráírva, azt már elhagyta fiam, ezért gondoltam...
A törvény szerint egészen pontosan valóban 3 éves gyerek, aki 15 kg utazhat ülésmagasítóban, nézzetek utána, ha a biztonsági övet megfelelõen és biztonságosan lehet rögzíteni a kisgyereken. Vagyis nem a nyakánál megy át a biztonsági öv, vagyis ha véletlenül baleset történne, akkor ne fojtsa meg a gyereket az öv. De hogy a személyes véleményemet is leírjam, a fiam 3 éves és 16 kg, de eszembe se jutott volna, hogy már ülésmagasítót használjak, jó helye van még a gyerekülésben.:) A 135 cm arra vonatkozik, hogy ülésmagasító nélkül utazhat egy 135 cm feletti gyerek az autóban, ha olyan a biztonsági öv, hogy be lehet vele biztonságosan csatolni. De az ülésmagasítót valóban 3 éves kortól és 15 kg-tól már lehet használni.
7 éves lesz a nagyobbik fiam, aki kb. 125 cm körül van, de 15-36-os, megfelelõ fej- és oldalvédelemmel ellátott ülésben ül. Engem sem a szabályok riasztanak el az ülésemelõtõl, hanem az, hogy semennyire sem védett benne a gyerek! Az ülésemelõ amúgy 1 célt szolgál: hogy a biztonsági öv megfelelõ magasságban legyen átvezetve a gyerek testén.
135 centi a hatar es ha jol emlekszem 18 kilotol van a magasito! Viszont, ha ne adj isten beletek mennek ugy gondolod hogy a 3 eves biztonsaggal vedeni tudja a fejet, gerincet? Nekunk oszton elfordulni a kozeledo veszelytol viszont ilyenkor a gyerek felelem erzet hianyaban nem vedi magat... Szerintem biztosabb az ules mert vedi a derek, csipo fej reszt is es 5 ponton rogzit nem 3...
jó magas 3 éves lehet ha elérte a 135cm-t ;) off: nem is értem, hogy miért súlyt írnak a magasítóra, mikor a kresz a magasságot határozza meg-nem véletlenül
elsõ vagyok.itt bõvebb magyarázatot kapsz. http://valaszkereso.nlcafe.hu/tudomany-oktatas/felnott-kepze.. (csak mellékesen jegyzem meg, az 5 éves lányom is még 15-36kg ülésben ül, az autó övével kötjük be, de muszáj az oldalvédelem)
135 centi alatt kell az ülés úgy tudom.(Pont most tanulta a férjem, kreszre jár most.) Ez volt egyik nap pont a téma.
3 gyerekem van mindegyik gyerekem gyerekülésben ül még mert a legidösebb sem érte el 150 cm csak 144 cm

Ha a sulyom nem valtozott, akkor megis miert nott meg a mellem?

160cm es 62kg vagyok valtozatlanul 3eve... a mellem 75B meretu volt, most pedig van vagy 80-as.... :SSS Nagyon zavar!! Miert nott meg? Nem csak a mensesem elott ilyen, mar vagy 2 honapja ekkora... mi tortenhetett? Elotte nem nott... :( 18L

Legjobb válasz: 18 éves vagy,még fejlõdõ korszakban ... ez természetes.Az hogy zavar,az már egy másik tényezõ,de el kell fogadnod.

18 éves vagy, még fejlõdõ korszakban ... ez természetes.Az hogy zavar, az már egy másik tényezõ, de el kell fogadnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Csak furcsa volt, hogy majd' 4éve semmit sem változtam, se súly, se magasság, se semmi, akkor miért pont most kezdi és miért ezzel... na mindegy. :D Köszönöm.
A genetika kiszámíthatatlan :)
esetleg ha szedsz fogamzásgátlót attól is lehet.

Normális, ha a súlyom kb 46-47, és 162 cm vagyok kb? ://

szerintetek normális? a hasamon van egy kis felesleg, meg a combomon :SS

Legjobb válasz: TTI Eredmény és tanács: Nemed: nõ Magasságod: 1.62 méter Testsúlyod: 46 Kg Korod: 16 év Test tömeg indexed: 17.53 - sovány! Javasolt tápláló diéta! A korodat csak tippeltem. http://www.testtomeg-index.b74.hu/index.php

TTI Eredmény és tanács: Nemed: nõ Magasságod: 1.62 méter Testsúlyod: 46 Kg Korod: 16 év Test tömeg indexed: 17.53 - sovány! Javasolt tápláló diéta! A korodat csak tippeltem. http://www.testtomeg-index.b74.hu/index.php
A kérdező hozzászólása: 15/L azt lefelejtettem :) )
A kérdező hozzászólása: jah és a nem vok gebe xD
ne fogyókúrázz, hanem sportolj, akkor formásak lesznek a kényesebb testrészeid!
A zsír könnyebb, mint az izom. Gyúrj egy kicsit, az nem fog megártani. A BMI meg oltári marhaság, pont emiatt. Az ilyen kalkulátorokat se erõltesd, nekem az jött ki, hogy az ideális testsúly 29 kiló. O_o""" Hasonló paraméterekkel bírok amúgy, mint te. :D Nézz tükörbe. Tetszik, nem tetszik? Ha tetszik, nincs gond, ha nem tetszik, tegyél ellene. Sportolj, az senkinek se árt meg. Járj futni, olcsó, egyszerû, zsírégetõ. Pár hónap után meglátod csinosabb leszel. Na meg fiatal vagy, még rengeteget fogsz változni, gondolom még a nemi érés kellõs közepén vagy elején vagy. :D Ne aggód túl, ilyen adatokkal biztos nem vagy egy bálna, és szerintem ropi sem.

Coldrex Junior 5 éves gyereknek adható, ha a súlya megfelel 6 évesnek? (28 kg)

Legjobb válasz: Szerintem nem. A gyomra, a mája, a bélrendszere akkor is csak 5 éves.

Szerintem nem. A gyomra, a mája, a bélrendszere akkor is csak 5 éves.
Ugyanaz a véleményem, mint az elsõ válaszolónak.
Szerintem sem, de talán egy szakembert kéne megkérdezned errõl, nem ismeretlen vadidegeneket... Ha azt írja mindenki, hogy igen adható, akkor te simán adnád a gyerekednek? Ráadásul honnan vetted azt a súlyt a 6 évesre? Az átlag 20-21 kiló, még a max. határ is csak 27! Vagyis az 5 éves 28 kilós gyerek kb. egy átlagos 8-9 éves súlyát nyomja.
Nem, ezekre a vénynélküli szerekre is rá van írva hogy 6 éves kordtol adhato de a gyogyszerészt megkérdezed az pont jó.

Matek feladathoz kerek segitseget, 5 lany fizetos merlegen akarja megmerni a sulyat, de csak egyszer tudnak fizetni, hogyan lehetne mindegyik lanynak egyenkent megmerni a sulyat igy, ha egyszerre ket lany all rajta es valtjak egymast?

Remelem ertheto. Tehat van 5 lany, akik olyan merlegen akarjak megmerni a sulyukat, amiert penzt kell bedobni, de csak egyszer akarnak fizetni.Felall ket lany a merlegre, megmerik a sulyukat, utana az egyik leszall es egy masik jon helyette, igy szepen lassan kapnak 10 szamot eredmenykent,abbol hogyan lehet megkapni mindegyik lany egyeni sulyat?

Legjobb válasz:
Legyenek a lányok A; B; C; D; E. Tegyük fel, hogy nem egyszerre szál fel az elsõ két lány. Feláll A, annak kiadja a súlyát, mellé B, a kapott értékbõl kivonják A súlyát. Leszáll B, feláll C, és ugyanígy addig, amíg nem E nem kerül sorra. Itt azt is feltettük, hogy a lányok nem egyszerre szállnak le és szállnak fel a mérlegre. Ha egyszerre szállnak fel és szállnak le a mérlegrõl: Feláll A és B, ezzel megkapjuk A+B súlyát. Leszáll B, felszáll C, így A+C súlyát kapjuk meg. . . . Legyenek ezek az összegek s1, s2, s3 és s4 (ezeket adja ki a mérleg), így kapunk egy 4 ismeretlenes lineáris egyenletrendszert: A+B=s1 A+C=s2 A+D=s3 A+E=s4 Ezt az egyenletrendszert megoldva megkapjuk a lányok súlyát. De ha nagyon okosak a lányok, és nem megkötés, hogy egyszerre két lány állhat a mérlegre, akkor felállnak mind az 5-en, egyesével leszállnak, így megkapják a súlyukat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Legyenek a lányok A; B; C; D; E. Tegyük fel, hogy nem egyszerre szál fel az elsõ két lány. Feláll A, annak kiadja a súlyát, mellé B, a kapott értékbõl kivonják A súlyát. Leszáll B, feláll C, és ugyanígy addig, amíg nem E nem kerül sorra. Itt azt is feltettük, hogy a lányok nem egyszerre szállnak le és szállnak fel a mérlegre. Ha egyszerre szállnak fel és szállnak le a mérlegrõl: Feláll A és B, ezzel megkapjuk A+B súlyát. Leszáll B, felszáll C, így A+C súlyát kapjuk meg. . . . Legyenek ezek az összegek s1, s2, s3 és s4 (ezeket adja ki a mérleg), így kapunk egy 4 ismeretlenes lineáris egyenletrendszert: A+B=s1 A+C=s2 A+D=s3 A+E=s4 Ezt az egyenletrendszert megoldva megkapjuk a lányok súlyát. De ha nagyon okosak a lányok, és nem megkötés, hogy egyszerre két lány állhat a mérlegre, akkor felállnak mind az 5-en, egyesével leszállnak, így megkapják a súlyukat.
A, B, C, D, E az öt csajszi. A+B = a A+C = b A+D = c A+E = d B+C = e B+D = f B+E = g C+D = h C+E = i D+E = j a + b = A+B + A+C =2A + B+C > B+C=e 2A + e = a + b mivel e, a és b megadott, így a 2A meghatározható, azt elosztva kettõvel az A megvan. A+B = a, A-t meghatároztuk, a megadott, így B meghatározható B+C = e, B és e megadott, így C meghatározható A+D = c, A és c megadott, így D meghatározható A+E = d, A és d megadott, így E meghatározható. Ezzel megvan az öt súly.
Hajjaj! Több sebbõl vérzik... Logikailag: "utana az egyik leszall" - látszik a másik súlya! És mindig amikor az egyik leszall... Matematikailag: 5 mérés/egyenlet elég 5 ismeretlenhez! Tízzel sokszorosan túlhatározott, és a mérési/leolvasási hiba miatt ellentmondó lesz. A+B=U ; B+C=V ; C+D=X ; D+E=Y ; E+A=Z ; Összsúlyuk: Ö = (U+V+X+Y+Z)/2 A=Ö-V-Y ; B=Ö-X-Z ...
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!