Találatok a következő kifejezésre: Ha a rendszertelen, (99 db)

Ha valakinek rendszertelen a menstruácioja és néha felfázik attól még lehet terhes? Vagy ezek miatt már nagyon kevés az esélye?

Van olyan köztetek akinek rendszertelen menstruácioja ellenére lett babája ?

Legjobb válasz: Szia... Az egyik ismim is ilyen cipoben van mint te... Volt orvosnál...es azt mondta neki h.csak akkor lehet babája h.ha helyreáll a mensese.Ahoz meg orvosi segitség kell... Szoval h.ha babát szeretnél menj orvoshoz,es õ segit majd... Ne ijedj meg....de amit még ajánlani tudok az a cickafarkfû tea...probáld ki,ha ez sem segit akkor menj orvoshoz.. Jah es ne járj mezitlab..probálj odafigyelni magadra h.ne fázz fel.. Amugy mennyire.rendszertel a mensid..??? Ha lehet privát üzit irj...

Szia... Az egyik ismim is ilyen cipoben van mint te... Volt orvosnál...es azt mondta neki h.csak akkor lehet babája h.ha helyreáll a mensese.Ahoz meg orvosi segitség kell... Szoval h.ha babát szeretnél menj orvoshoz, es õ segit majd... Ne ijedj meg....de amit még ajánlani tudok az a cickafarkfû tea...probáld ki, ha ez sem segit akkor menj orvoshoz.. Jah es ne járj mezitlab..probálj odafigyelni magadra h.ne fázz fel.. Amugy mennyire.rendszertel a mensid..??? Ha lehet privát üzit irj...

Ha a menstruációm rendszertelen, lehet szedni fogamzásgátlót?

Olyan probléma van hogy a mensturációm nagyon rendszertelen.Már nagyon régóta van hogy el?fordul gyakran hogy minden második hónapban kimarad.Van mikor a hónap elején van van mikor a hónap közepén.Tavaj nyáron 3 hónap is kimaradt.7 napnál rövidebb ideig sosem tartott most legutóbb 12 napig tartott.Nem tudom miért van ez.De kiszámolni lehetetlen hogy mikor lesz a következ?.Hallottam olyat hogy ilyenkkor nem szabad fogamtzásgátlót szedni.Mondjuk még nem is szedtem csak gondolkoztam rajta mert van barátom és ? akármennyire is szeretne gyereket egyenl?re nem lehet.Lehet szedni ilyenkor fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: sot, ilyenkor ajanlatos leginkabb. Nekem is eleg rendszertelen volt elotte, na nem ugy mint a tied, de volt hogy egy hettel hamarabb jott. Miota szedem, mindig napra pontosan jon meg. Menj el nodokihoz, majd o elmondja, mit lehet tenni.

sot, ilyenkor ajanlatos leginkabb. Nekem is eleg rendszertelen volt elotte, na nem ugy mint a tied, de volt hogy egy hettel hamarabb jott. Miota szedem, mindig napra pontosan jon meg. Menj el nodokihoz, majd o elmondja, mit lehet tenni.
Szia! Egyet értek az elõttem szólóval, pontosan így van. A tabi beállítja a mensidet. Nekem is elég kiszámíthatalan volt, míg el nem kezdtem szedni. Ennek 3 hónapja és most szinte órát lehetne állítani hozzá :-)
Igen, a fog. gátló beállítja a rendszertelen ciklust, ez az egyik elõnye!

Mi történik akkor ha sikerul a megtermékenyités de a beágyazódás nem? Ilyenkor mennyi idon belul jon meg ha valakinek rendszertelen a menzije?

Legjobb válasz: Semmi nem történik. Rendesen megjön. A spirál amúgy ezen az elven mûködik: a megtermékenyült babát nem engedi beágyazódni. Ovuláció után 12-16 nappal jön meg a vérzés minden nõnél. ha rendszertelen a menszeszed, az azt jelenti, hogy az ovulációd van összevissza.

Semmi nem történik. Rendesen megjön. A spirál amúgy ezen az elven mûködik: a megtermékenyült babát nem engedi beágyazódni. Ovuláció után 12-16 nappal jön meg a vérzés minden nõnél. ha rendszertelen a menszeszed, az azt jelenti, hogy az ovulációd van összevissza.

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.
Ha nem jon meg akkor tesztelj!
Ha nem jön meg a vérzésed, akkor tesztelj! Elõbb minek? Csak bizonytalan leszel az eredményben. És ha történetesen lesz egy extra peteérésed 1 hét múlva és akkor esel teherbe, akkor kb. semmit nem jelent, hogy múlt hét vasárnap volt egyébként már peteérésed.
A kérdező hozzászólása: De meddig várjak? 2-4 havonta jön meg, PCOS-s vagyok. Április 29-én volt meg utoljára.
Szia! peteérés után ált 14. napon kimutatja a teszt! drukk! Írd meg az eredményt!

Igaz az, h ha valakinek rendszertelen a menstruációja, nehezebben esik teherbe? Ha igen, miért? (20\L)

Eszemben sincs védekezés nélkül csinálni, csak olvastam valahol és érdekel.Nekem még mindig nagyon rendszertelen

Legjobb válasz: Ez egy komoly kérdés?

Ez egy komoly kérdés?
A kérdező hozzászólása: igen az..és azért kérdezem, mert az internet tele van marhasággal..de valahol nagyon állították, h emiatt nehezebb teherbe esni.. igazság szerint én ezt úgy értettem, h nem tudni, mikor van peteérés...de feltettem ide, hátha valaki ad rá választ..csak kíváncsiságból kérdezem
Szia. Igen valószínûleg a peteérés miatt nehezebb a teherbe esés.:) Kívánom a legjobbakat!
Igen, mert akinek rendeszertelen a peteérés kis késhet vagy hamarább lehet pár nappal.
Az igaz, hogy nehezebb teherbe esni, de erre ne alapozz, ha te nem szeretnél terhes lenni! Éppen azért ne, mert az össze-vissza ciklusok kiszámíthatatlanok peteérés szempontjából, mert néha azért van! Egyébként azért nehezebb, mert legtöbbször ilyen ciklusban nincs peteérés vagy a hormonok nem megfelelõen mûködnek a fogantatáshoz. Remélem tudtam segíteni! :)
A rendszertelen menstruáció egy felnõtt(!!) nõ esetében azt jelzi, hogy valami zavar van a szervezetében. Ennek számos oka lehet. A nõi ciklus elég bonyolult és összetett hormonális, idegrendszeri, fizikai tényezõk alapján mûködik normálisan, vagyis rendszeresen. A nehezebb teherbeesést tehát nem az okozza/okozhatja, hogy nehezebb "célbatalálni" a megfelelõ alkalommal. Sokkal inkább az, hogy azok a zavarok, amelyek a rendszertelen vérzést okozzák, együttjárhatnak azzal, hogy nincs peteérés. Vagy ha van is, az esetleg megtermékenyült petesejt nem tud beágyazódni, illetve elhal a terhesség, mert a hormonális háttér nem megfelelõ a megmaradásához. Ha nem akarsz gyereket, védekezz a teherbeesés ellen megfelelõ módon. A rendszertelen vérzésed okát viszont vizsgáltasd ki mindenképpen. Igaz, hogy ez nem olyan, mint egy fogfájás, amivel az ember kénytelen elmenni orvoshoz. De a tested azt jelzi, hogy valami nincs rendben nálad, és ezen szakember tud segíteni.

Ha totál rendszertelen a havim akkor is lehetek terhes?

Szeptember óta fogyókúrázom.Azóta egyszer október közepe helyett decemberbe jött meg és akkor vt meg utoljára.Azóta jan.-ba és februárba nem jött meg,de február végén lefeküdtem a barátommal.(védekeztünk meg minden,csak nagyon félek)Azóta nem jött meg.Jöv?héten megyek orvoshoz,csak már iszonyatosan ideges vagyok.Ugye így kicsi az esély arra,hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Hát, ha nem védekeztetek, simán lehetsz kismama. Van egy ismerõsöm 4-5 havonta menstruált egész életében, egyszerûen "rosszul van összerakva", nincs semmilyen betegsége, viszont már van 2 szép fia.

Hát, ha nem védekeztetek, simán lehetsz kismama. Van egy ismerõsöm 4-5 havonta menstruált egész életében, egyszerûen "rosszul van összerakva", nincs semmilyen betegsége, viszont már van 2 szép fia.
Hát, így kicsi az esély, de nem lehetetlen!! Nekem is össze-vissza jött meg, hónapokat kihagyott, mégis sikerült a baba. De az a valószínûbb, hogy a fogyókúra jól felborította a hormonrendszeredet! Megkérdezhetem, hogy milyen típusú fogyit csinálsz? (csak mert én is fogyózom, de nekem ez kifejezetten jó a babához...)
Jaj, de figyelmetlen vagyok, hisz írod, hogy védekeztetek. Akkor ha nem történt semmi baki pl. óvszernél, akkor kevés rá az esély. Bocsi
A kérdező hozzászólása: Próbálok egészségesen enni.Nem eszek 6 után és próbálok 800-1000kcal-nál nem többet enni 1 nap. 6 kgt fogytam.Védekeztünk, csak akk is nagyon ideges vagyok, hogy "mi van ha..."
A kérdező hozzászólása: ja és azt elfelejtettem odaírni, hogy elõtte már köbö 3 éve be volt állva 21 napra.
2. vagyok. Én is elsiklottam afelett, hogy védekeztetek! Ezen az oldalon ez elég ritka, pláne a parázós kérdéseknél... :) ) 1000 kalória nagyon kevés. Nemcsoda, hogy felborult a ciklusod. Így nincs peteérésed, az tuti, ez addig jó, míg babát nem terveztek, de aztán vissza kell fordítani, és nem koplalással, hanem tornával megtartani a kívánt kilókat.
van eslény de nagyon nagyon kicsike!én aztjavaslom keress fel egy dokit!mert ha nincs menzi nincs peteérés sem .Ésha van menzi attól még nem biztos hogy van peteérés.

Esténként nagyon erős a menstruációm! És nagy baj ha nagyon rendszertelen?

13 éves vagyok és már 3 éve megvan azóta is egyfolytában rendszertelen, de ez most kevésbé izgat az a fő problémám hogy a decemberi vérzésem olyan szinten erős volt hogy félóránként kellet betétet cserélnem de az esték még szörnyűbbek voltak nem tudtam aludni már mindenem tiszta vér volt a ruhám a bugyim a betét szétázott és a lepedőm is és a legszörnyűbb hogy kétszer háromszor volt minden este ez a probléma reggel alig tudtam suliba menni és ha még nem lenne elég mindez 14 napig tartott tegnap ismét megjött és elkezdődött minden előröl és már sírok hogy meddig kell eszt még elviselnem egyszerűen már félek elaludni mit tehetnék kérlek könyörgöm segítsetek!!! mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem kell ezt elviselned, hanem nõgyógyászhoz kell menned, hogy helyrehozza.

Nem kell ezt elviselned, hanem nõgyógyászhoz kell menned, hogy helyrehozza.
A kérdező hozzászólása: köszi lehet tényleg ezt kéne de nagyon félek és nem korai ez még?
A kérdező hozzászólása: és anyának hogyan mondjam meg?
Szia! Elsõ vagyok. Ha baj van, akkor kortól függetlenül el kell menni orvoshoz!!!! Ehhez soha nincs korán! Már egészen kicsi lányoknak is lehet olyan bajuk, amiért nõgyógyászhoz kell õket vinni. Ne aggódj, nem lesz semmi gond. Anyukádnak pedig mondd meg, hogy nagyon erõs a menstruációd, és el kéne menned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséget meg fogom próbálni

Mikor kezdjem el az ovu-tesztelést, ha nagyon rendszertelen a ciklusom (34-43 nap általában)?

Legjobb válasz: szinte mindig tesztelj. egyépkent nekem is ilyen volt.

szinte mindig tesztelj. egyépkent nekem is ilyen volt.
A kérdező hozzászólása: És összejött a baba? Vagy mi változott?
Szia! Van egy nagyon jó bolt, ahol 25 db-os ovu-tesztet vehetsz 4000 Ft-ért. Sokkal olcsóbb, mintha 5 darabonként vennéd meg a DM-ben. A bolt neve: Vitani és a Bosnyák tértõl kb 5 percnyi sétára van. Ha nem vagy pesti, akkor neten is tudsz tõlük rendelni: http://www.vitani.hu. Én is itt vettem, pont a rendszertelen (és hosszú) ciklusom miatt, el is lõttem mind a 25-öt :) ) Most meg várom, hogy az eredmény itt van-e a pociban, vagy nincs... Ja és 10-es érzékenységû terhességi tesztjük is van asszem 500 Ft-ért!
A kérdező hozzászólása: Hú, nagyon köszi! Rendelek is!
A Vitani bolt tényleg jó, de nekem csak a hcg jött be. Az lh-juk viszont olyan érzékeny, hogy nekem mindig pozitív. Vettem késõbb egy kazettásat (drágát), és ma pl reggel mindekettõt néztem, az Aconos teljesen pozitív, erõsebb a csík a kontrollnál, a gabrielen meg nincs csík!!! Már azt hittem beteg vagyok, már PCOS-re is gondoltam, mert 6 napig peteérés környékén totál pozi lett az ovu tesztem. A 6. napon elégeltem meg és vettem kazettásat. Ma jóstesztelésre próbáltam használni, és az eredményt már fentebb írtam.

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!