Találatok a következő kifejezésre: Ha a prolaktin szint (14 db)

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha a prolaktin szint alacsony, az befolyásolja a teherbe esést?

Most olvastam az egyik kérdésben, és engem is érdekelne. Azt mondta nekem az orvos, hogy alacsony a prolaktin szintem. Írt ki egy premens nev? gyógyszert. Az jó rá?? van esélyem így a teherbe esésre?? Már több éve próbálkozunk.

Legjobb válasz: Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0,5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0, 5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Ha a prolaktin szint magas, nem lehet teherbe esni?

A prolaktin eredményem 29,7 ng/mL lett, az magas vagy alacsony? Lehet emiatt nem jön a baba, már 10 hónapja probálkozunk.

Legjobb válasz: 15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)

15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Szia!Nekem kétszer volt vérvételem ahol ellenõrizték a hormonokat.A prolactinom elõször 26, 4 volt majd 28, 0. A felsõ határ 27, 3 a paír szerint.Nekem nem foglalkoztak ezekkel az értékekkel.Spontán lettem terhes 4 év után!!!!Teljesen egészségesek voltunk/vagyunk.Kilettem vizsgálva tokától bokáig.Semmit nem találtak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a türelmedhez, nekem ez a 10 hónap is olyan mintha évek teltek volna el. A többi hormon eredmények is rendben vanak, férjem eredménye is, csak türelem kéne még....:(
egyis ismerõsömnek is magas, nem tudom mennyi de magas, és már 5 éve nem esik teherbe.kapott is rá gyógyszert de nem ment neki lejjebb.

Ha a prolaktin szint magas, előfordult már hogy így teherbe esett valaki?

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!

Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!
Szia! Nekem is magas volt egy picit. Kaptam bromocriptint napi 1-et. Picit a ciklusom is rendszertelen lett a magas prolaktin miatt 32-31-35-37 naposak.. Erre meg clostyt kaptam (napi 2-õt). Tehát a closty és a bromocriptin 2 hónap alatt meghozta gyümölcsét :) Az én dokim szerint be kell állítani a hormonszinteket a fogantatás elõtt, mert akkor nincs rizikó. Hogy teherbe lehet-e így esni? Nekem nem sikerült sajnos csak miután beállították a hormonszintemet.
nekem az orvosom ugyanezen probléma miatt premens tabl.ajánlott.napi 3x1-et. Barátcserje kivonatot tartalmaz, ami beállítja a prolaktin szintet, a peteérést szabályozza, és mellesleg csökkennek a premenstruációs tünetek is. Vény nélkül kapható, de 3 hónapig ajánlott szedni.10 db-os a csomag és 2500 Ft körül van ha nem tévedek. Én ezt szívesebben bevállaltam mint a "gyógyszert".
Szió! Az unokatestvéremnek magas a prolaktin szintje, 50 kg alatt van és a pajzsmirigyével is gondok vannak, mégis sikerült neki. Amennyire én tudom, minden komolyabb kezelés nélkül. De a dokija nem gyõzte hangsúlyozni, hogy kisebb csoda, hogy összejött. EGy kalappal Nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a prolaktin szint rendbejön, később megugorhat megint?

Legjobb válasz: Igen, ez állandóan változhat. Állítólag stresszhelyzet is kiválthatja. Legalábbis nálam így volt, magas volt az elsö terhesség elött is és a második elött is (bár ekkor már nem annyira)!

Igen, ez állandóan változhat. Állítólag stresszhelyzet is kiválthatja. Legalábbis nálam így volt, magas volt az elsö terhesség elött is és a második elött is (bár ekkor már nem annyira)!

Ha magas a prolaktin szint, akkor nincs peteérés?

Legjobb válasz: Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

A prolaktin szintjéből nem lehet következtetni terhességre? A tej csorgását a mellemből mi okozhatja, ha nem a prolaktin szint magassága?

Már nagyon szeretnénk babát, de nem jön össze...gondoltam a prolaktin miatt, voltam vizsgálaton,de semmi...197,60 mLU/L lett. Nem értem, de tej szer? folyadék jön a melleimb?l :( tapasztalat?

Ha rendbejön a prolaktin szint akkor utánna rögtön van peteérés? Vagy aztmég bekell inditani?

Legjobb válasz: egyén függõ,van akinek lesz,van akinek kis segítség kell!remélem az elsõbe tartozol majd!

egyén függõ, van akinek lesz, van akinek kis segítség kell!remélem az elsõbe tartozol majd!
ugyanez volt a problémám. Elég hamar lenyomja a bromocriptin a prolaktin szintet és egy pár hónap alatt minden helyreáll, lesz peteérés 8 hetes kismama

Ha teherbe esek véletlen, de már volt vetélésem és magas a prolaktin szint megmaradhat a babám?

Csak egy hónap múlvára kaptam id?pontot az endokrinológiára, de mi van ha közben terhes leszek?

Legjobb válasz: Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!

Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de mi van ha már az vagyok, csak még nem tudjuk...
A magas prolaktin szintet leviszi és optimalizálja a barátcserje kapszula.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!