Találatok a következő kifejezésre: Ha a prolaktin (36 db)

Ha a prolaktin szintem nem jo és terhes lettem akkor könnyen elvetélhetek? Vagy ez mit befolyásol?

Legjobb válasz: Szia! Én gyógyszert szedtem rá,mert magas volt. Én több mint fél évvig nem estem teherbe.Aztán gyógyszer mellett sikerült.Szerintem a teherbeesés százalékát csökkenti a prolaktin. Ha sikerült így teherbe esned,nem kell tartani vetéléstõl.Legalábbis a prolaktin szinted nem befolyásol. Könnyû babavárást kívánok!

Szia! Én gyógyszert szedtem rá, mert magas volt. Én több mint fél évvig nem estem teherbe.Aztán gyógyszer mellett sikerült.Szerintem a teherbeesés százalékát csökkenti a prolaktin. Ha sikerült így teherbe esned, nem kell tartani vetéléstõl.Legalábbis a prolaktin szinted nem befolyásol. Könnyû babavárást kívánok!
Nekem is nagyon magas volt a prolaktin szintem, de szedtem rá gyógyszert, s hamar teherbe is estem. Orvos szerint csak a teherbeesést neheziti meg, de nem befolyásolja a terhességet. Ettõl nem lehet elvetélni! A progeszteron hormon hiánya okozza nagyon sok esetben a vetélést! Arra meg van szintén gyógyszer, szóval csak nyugodj meg, hidd el minden rendben lesz! 17 hetes kismama
Mennyire volt magas a szintetek? Mennyi gyógyszert (bromot) szedtek?
meddig kell bromocriptint szedni a terhesség alatt? 8hetes kismama

Mire utal ha a prolaktin szintem magasabb a normálnál? Mi az a prolaktin? Miért felelős?

Legjobb válasz: Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.

Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.
a tüszõrepedést gátolja. azt olvastam, hogy a barátcserje kapszula jó erre, mert csökkenti a prolaktin szintet. netrõl a barátcserjérõl: Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetõen a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok mûködését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet. Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk. Kapszula: serkenti a nõi szervezetet a több progeszteron termelésére. Elsõ alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, késõbb 10 -15 napos kúrák is elegendõek a kedvezõ hatáshoz.
A prolaktin nevû hormon termelõdik nagy mennyiségben szoptatáskor pl. , gátolja a peteérést. Ha valaki meddõ, ennek a hormonnak a vizsgálata az elsõk közé tartozik, amit a doki megnéz. Túltermelõdésének több oka lehet. Lehet hipofízisben lévõ kis tumor is, amit el kell távolítani. Lehet, hogy ezért MRi-re is beutalnak. Legtöbb esetben azonban gyógyszeresen kezelhetõ. A gyógynövények jók, de erre a problémára nem megfelelõek. Ha babát szeretnétek, akkor kövesd az orvosod utasításait! Különben csak a drága idõ megy..

Ha a prolaktin szint magas, előfordult már hogy így teherbe esett valaki?

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!

Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!
Szia! Nekem is magas volt egy picit. Kaptam bromocriptint napi 1-et. Picit a ciklusom is rendszertelen lett a magas prolaktin miatt 32-31-35-37 naposak.. Erre meg clostyt kaptam (napi 2-õt). Tehát a closty és a bromocriptin 2 hónap alatt meghozta gyümölcsét :) Az én dokim szerint be kell állítani a hormonszinteket a fogantatás elõtt, mert akkor nincs rizikó. Hogy teherbe lehet-e így esni? Nekem nem sikerült sajnos csak miután beállították a hormonszintemet.
nekem az orvosom ugyanezen probléma miatt premens tabl.ajánlott.napi 3x1-et. Barátcserje kivonatot tartalmaz, ami beállítja a prolaktin szintet, a peteérést szabályozza, és mellesleg csökkennek a premenstruációs tünetek is. Vény nélkül kapható, de 3 hónapig ajánlott szedni.10 db-os a csomag és 2500 Ft körül van ha nem tévedek. Én ezt szívesebben bevállaltam mint a "gyógyszert".
Szió! Az unokatestvéremnek magas a prolaktin szintje, 50 kg alatt van és a pajzsmirigyével is gondok vannak, mégis sikerült neki. Amennyire én tudom, minden komolyabb kezelés nélkül. De a dokija nem gyõzte hangsúlyozni, hogy kisebb csoda, hogy összejött. EGy kalappal Nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha a prolaktin szint alacsony, az befolyásolja a teherbe esést?

Most olvastam az egyik kérdésben, és engem is érdekelne. Azt mondta nekem az orvos, hogy alacsony a prolaktin szintem. Írt ki egy premens nev? gyógyszert. Az jó rá?? van esélyem így a teherbe esésre?? Már több éve próbálkozunk.

Legjobb válasz: Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0,5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0, 5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Ha a prolaktin szint magas, nem lehet teherbe esni?

A prolaktin eredményem 29,7 ng/mL lett, az magas vagy alacsony? Lehet emiatt nem jön a baba, már 10 hónapja probálkozunk.

Legjobb válasz: 15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)

15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Szia!Nekem kétszer volt vérvételem ahol ellenõrizték a hormonokat.A prolactinom elõször 26, 4 volt majd 28, 0. A felsõ határ 27, 3 a paír szerint.Nekem nem foglalkoztak ezekkel az értékekkel.Spontán lettem terhes 4 év után!!!!Teljesen egészségesek voltunk/vagyunk.Kilettem vizsgálva tokától bokáig.Semmit nem találtak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a türelmedhez, nekem ez a 10 hónap is olyan mintha évek teltek volna el. A többi hormon eredmények is rendben vanak, férjem eredménye is, csak türelem kéne még....:(
egyis ismerõsömnek is magas, nem tudom mennyi de magas, és már 5 éve nem esik teherbe.kapott is rá gyógyszert de nem ment neki lejjebb.

Ha a prolaktin szintem most jött rendbe akkor nemkellene már peteérésnek is lennie? Mert nekem mégsincs igy most clostit kell szednem normális ez?

akkor miért nincs peteérésem ha minden rendben van már?akinek volt prolkatin szint gondja annak hogy volt?rögtön helyre jöt utánna a péje?

Ha a prolaktin szint rendbejön, később megugorhat megint?

Legjobb válasz: Igen, ez állandóan változhat. Állítólag stresszhelyzet is kiválthatja. Legalábbis nálam így volt, magas volt az elsö terhesség elött is és a második elött is (bár ekkor már nem annyira)!

Igen, ez állandóan változhat. Állítólag stresszhelyzet is kiválthatja. Legalábbis nálam így volt, magas volt az elsö terhesség elött is és a második elött is (bár ekkor már nem annyira)!

Miért nincs peteérésem mégsem, ha a prolaktin szintem már rendbejött, és más bajom nincs és a méhnyálkahártyám is vékony még?

Legjobb válasz: A kezelõd mit mond? Ha úgy érzed várj még egy kicsit és ha nem jön változás talán másik orvossal is meg kéne vizsgáltatnod magad.

A kezelõd mit mond? Ha úgy érzed várj még egy kicsit és ha nem jön változás talán másik orvossal is meg kéne vizsgáltatnod magad.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ de azóta már rendbejöttem:)

Ha a prolaktin, és a THS szintem normális, attól még lehet hormon bajom? Görbe lent

http://ciklus.hu/images/diagramok/71f9b92c617d6fd4595f0b4bda..

Legjobb válasz: pajzsmirigy miatt voltam háziorvosnál. õ csak ezt nézetheti meg. pénteken megyek nõdokihoz. remélem okosabb leszek.

A kérdező hozzászólása: pajzsmirigy miatt voltam háziorvosnál. õ csak ezt nézetheti meg. pénteken megyek nõdokihoz. remélem okosabb leszek.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. nekem 303 a prolaktinom, és 1, 53 a TSH. az szerintetek milyen?
A kérdező hozzászólása: bocs, elírtam TSH
Persze, hogy lehet, nekem is tökéletes volt mindkettõ, csak éppen olyan szép PCOS-em volt, hogy csak na. De mindenre van megoldás, a babánk hála Istennek már 2 hónapos, a kiságyban piheg. :) Hormonsort kell nézetni, nem csak ezt-azt.
A Tsh-t megkérheti vérvételre a háziorvos de a többi pajzsmirigy hormont csak az endrokrinológus vagy a nõgyógyid, nekem a tsh-normális volt 4 , határon ugyan, erre az endrokrinológus nézetett ft-ket stb és akkor kiderült, hogy pajzsmirigyalulmûködésem van mert a doki azt mondta, hogy önmagában a tsh nem jelent sokmindent..hiába jó a négyes érték ahhoz, hogy babás legyek lejjebb kell azt is vinni..na azért megsúgom néggyel simán terhes lettem., volt..a hõm mindig alacsony volt, viszont nekem a prolaktinom is magas volt, még akkor is csak ötvenre csökkent amikor terhes lettem..
tsh, nagyon jó, prolaktint le kell még tornázni mert még magas.50-nél már sikerülhet(mint nekem) szedni kell gyógyszert és szépen leviszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!