Találatok a következő kifejezésre: Ha a popsijában mérem a lázat, (3 db)

Ha fürdetés után mérem a lázát popsiban, az tényleg fals eredményt ad?

Tegnap kapta kislányom a 4 hónapos oltást, plusz a 2. Praevenart. Este, mikor pelenkáztuk fürdetés után, a férjem megmérte a lázát, és 38,6 volt (levonva 38,1). De azt mondta a férjem, hogy szerinte csak a fürdés miatt. De szerintem nem. Annyira azért nem hiszem, hogy átmelegedne a teste, pláne, hogy mióta kánikula van, h?vösebbre csinálom a fürd? vizet is. Szerintetek? És egyébként az oltás után mennyi ideig normális, ha láza, h?emelkedése van? Mert tegnap délben kapta, de most is h?emelkedése van még.

Legjobb válasz: Ennyit szerintem nem csal a fürdõvíz, pláne ha csak "langyosabb" vízben fürdik. Mondjuk én pont emiatt mindig fürdés elõtt mérem a hõjét. Szerintem maximum néhány tized fokot csal a fürdés utáni mérés. És hogy meddig normális oltás után a hõemelkedés azt nem tudom, mert az én fiam szerencsére egy oltástól sem lázasodott!

Ennyit szerintem nem csal a fürdõvíz, pláne ha csak "langyosabb" vízben fürdik. Mondjuk én pont emiatt mindig fürdés elõtt mérem a hõjét. Szerintem maximum néhány tized fokot csal a fürdés utáni mérés. És hogy meddig normális oltás után a hõemelkedés azt nem tudom, mert az én fiam szerencsére egy oltástól sem lázasodott!
A fürdö víz max 37-39 fokos lehetett. Ha normál popsis mérötök van annak kb 1 percig kell mérnie (akkor ad pontos eredményt) akkor nem lehett fals már. Èn külfölödn élek és itt 38, 5-töl popsiban mérve van láz. Onnan már nem kell levonni. szóval lázas volt, ilyenkor már csillapítani kell. ez kb 3-4 napig lehet, akár a 3-ik napon is elöjöhet. Ha azért tratosan lázas mindenképpen hívd fel az orvost és a következö oltásnál pedig mindenképpen mond az orvosnak.(habár meg kell kérdeznie)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Természetesen kapott este Nurofent, csak kíváncsi voltam, hogy lehet-e a víztõl. (Most olyan 37 fok körüliben fürdik.) Mindig megkérdezi a doki, hogy mi volt az elõzõ oltásnál. De mikor hívjam? Mondjuk ha még este is van láza, vagy inkább ha még holnap is? Kicsit tudatlan vagyok, de elsõ baba. :)
A 37 fokos a langyosabb víz? Nálunk annyiban fürdött újszülöttként, most 17 hónaposan a nagy kánikulában 33-34 fokos vízben fürdik. Egyébként ha már csak hõemelkedése van, szerintem nem kell dokit hívni. CSak ha tartósan lázas lenne (38 fölött).
A kérdező hozzászólása: Olyan 37 körül van, amikor kiengedem, de mivel a nagy kádban fürdik, így hamar ki is hûl, mire végez, olyan 35 fok körül van a víz.
Ha a víz 37 fokos, az nem emelheti 38 fölé a hõjét. Szerintem holnapra el kell múlnia a láznak, ha nem, akkor hívd fel a dokit.
akkor a víztõl max. lement a láza. de ne tedd a babádat 37 fok fölötti vízbe! megfõzöd :S 37 legyen amibe beleteszed és majd az lehûl 33-34 fokosra. igaz, ha 40 fokos vízbe tetted valóban felmehet a láza ha hõemelkedése volt, ne csinálj ilyet :/
A kérdező hozzászólása: Amikor hûvösebb van, szívesen pacsál 38 fok körüli vízben. De most a 37 a max. és az is kihûl közben, és általában 34-35 fok között van, amikor kiszedjük belõle. Szóval nem fõzöm meg, nem is nagyon viselné el a melegebb vizet. :)
oké :) csak azt hiszem félreértettem, úgy értelmeztem, hogy mikor leengeded a vizet 37 fokos... bocs :)
Le kell vonni fél fokot.
Popsiban mindig fél fokkal többet mutat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
Le kell vonni fél fokot, azt kell figyelembe venni. Normál hõ: 36, 5-37, 5 között van (levonás után), 38-ig hõemelkedés, fölötte láz.
0.5 fokot
Nem feltétlenül kell leszámolni. Csak jó ha tudod, hogy a popsiban mért hõ, magasabb, mint hónaljban. Ha esetleg doki kérdezi, akkor meg azt mondd, hogy pl. 37.4 végbélben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!