Találatok a következő kifejezésre: Ha a pont a peteérés (24 db)

ilyenkor gátolva van a peteérés...semmi megtermékenyíthetõ petéd nincs!
A tabletta éppen azt okozza, hogy nincs is peteérésed! (Feltéve, hogy rendesen szeded) Így aztán nem lehetsz terhes, mindegy, hogy a ciklusod melyik napján vagytok együtt.
A tabi feladata, hogy gátolja a peteérést, szóval nem nagyon szabadna teherbe esned.
A tabletta nem a bágyazódást gátolja (az a spirál). A tabletta olyan hormonokat tartalmaz, amitõl a szervezeted "azt hiszi", hogy terhes vagy, ezért nem érlel petesejtet. Ezért nem is menstruáció a tabletta szedése alatti vérzés, hanem megvonásos vérzés. És ha nincs minek megtermékenyülni, akkor ugye nem is lehetsz terhes.
A fogamzásgátló tabletta sem a peteérést, sem a megtermékenyítést nem gátolja, ellenben akadályozza a petesejt beágyazódását a méh falába. A fogamzásgátló tabletta a szedési szüneti napok alatt is véd. Mint ahogy ezt feltételezhetõen írja is a gyógyszer mellé adott tájékoztató, amit természetesen alaposan átolvastál, ugye?
szal akkor ha véletlen van ovulációm és én akkor voltam együtt elõtte nap a barátommal, de tabit szedek akkor nincs gáz?

Mi van akkor, ha a beágyazódás (extra peteérés miatt) és a mensi pont egy időben kezdődik? Lehetséges az ilyen?

Lehet, hogy buta kérdés, de nem igazán tudom a választ. Remélem értitek, mire gondolok.

Legjobb válasz: Attól függ. Ilyenkor jó eséllyel simán kimosódik az az árva petesejt. De, ha véletlenül útközben találkozik néhány ezer fürge spermiummal, akkor már zigóta érkezik. Az pedig hormont termel, és szeretne beágyazódni. És ez néha sikerül is neki: ilyenkor egy kis szigeten megmarad a méhnyálkahártya: ott nem lökõdik le, és szépen elindul egy új kis élet...

Attól függ. Ilyenkor jó eséllyel simán kimosódik az az árva petesejt. De, ha véletlenül útközben találkozik néhány ezer fürge spermiummal, akkor már zigóta érkezik. Az pedig hormont termel, és szeretne beágyazódni. És ez néha sikerül is neki: ilyenkor egy kis szigeten megmarad a méhnyálkahártya: ott nem lökõdik le, és szépen elindul egy új kis élet...
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ilyenkor hogyan alakul a hõ? Olyan mint mensikor, azaz leesik, vagy mint terhességnél, fent marad? Vagy nem tudja a szervezet, hogy mi van, és ingadozik?

Lehetséges a teherbeesés, ha pont a peteéréskor sperma kerül a hüvelybe? (nem közösüléssel, tehát nincs meg az ilyenkor szokásos "kilövelés", ami segítheti feljutni őket)

Kérek mindenkit, csak normális válaszokat írjon, hány éves vagy, stb. kíméljenek meg!Ha igen, indokolja meg, miért gondolja úgy!Köszönöm!

Legjobb válasz: Egy újjab felelõtlen tini...gratulálok... És amugy igen,lehetséges!

Egy újjab felelõtlen tini...gratulálok... És amugy igen, lehetséges!
Igen lehet, óránként 20 cm-t is haladhatnak a spermiumok.
Szia! Lehet.
A kérdező hozzászólása: bocsi, tényleg elírtam. köszi a választ
1. A peteérés egy többhetes folyamat, ami a tüszõrepedéssel (ovulációval) fejezõdik be. 2. A tüszõrepedés napján lehettetek együtt. 3. A beágyazódás 10-12 nap.

A tesztet befolyásolhatja e a bogyi? A megtermékenyített pete hányadik napon ágyazodik be? Átlagban hányadik napon van peteérés? Ha pont akkor volt sex és bogyi szedése is van lehet e teherbe esni? Studentét szedem.

Legjobb válasz: Én nem tudok mindegyik kérdésedre pontos választ adni, de a tesztet nem befolyásolhatja a gyógyszer. Peteérés kb a 14. napon van, de mindig eltérõ. Egy rossz nap, stressz, vagy bármi kizökkentheti, szóval ezt nehéz kitalálni. Ha gyógyszert szedsz, akkor nem eshetsz teherbe! A gyógyszernek pont ez a lényege, meggátolja a terhességet! Persze van , ami nem teljesen biztonságos, ezért én azt ajánlom, hogy védekezzen a barátod is! De nyugi, nem hiszem hogy terhes vagy!=)

Én nem tudok mindegyik kérdésedre pontos választ adni, de a tesztet nem befolyásolhatja a gyógyszer. Peteérés kb a 14. napon van, de mindig eltérõ. Egy rossz nap, stressz, vagy bármi kizökkentheti, szóval ezt nehéz kitalálni. Ha gyógyszert szedsz, akkor nem eshetsz teherbe! A gyógyszernek pont ez a lényege, meggátolja a terhességet! Persze van , ami nem teljesen biztonságos, ezért én azt ajánlom, hogy védekezzen a barátod is! De nyugi, nem hiszem hogy terhes vagy!=)
Én ajánlanék neked egy oldalt http://www.ciklus.hu. Itt vezetheted a havidat és szerintem bõven van rajta információ. Többek közt kiszámolja neked, hogy körülbelül mikor fogsz ovulálni és megközelítõleg, mikor nagyobb a valószínûsége a teherbeesésnek. Bár nem tudom, hogy a fogamzásgátló szedése mellett szükséged van-e erre. Ott az a lényeg, hogy szedd rendesen és olvasd el a betegtájékoztatót aztán nem lesz semmi baj. Vagy keress egy dokit aki válaszolni tud a kérdéseidre.
Ha tablettát szedsz, akkor nincs peteérésed, tehát kiszámolni is felesleges, mert pont ez a lényege a tabinak, hogy meggátolja a peteérést!
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam.Stodette amint szedek.A 2 héten volt sex.Másnap este nem vettem be 1 bogyit.A köv. nap reggel bevettem. Nem telt el 12óra.Itt azt írja, hogy az elsõ 7napon kell más védekezés.Így is lehet.?

Az igaz hogyha a peteérés előtt két nappal szexelünk akkor kislány lesz a baba? Ha pedig pont peteéréskor vagy utána két nappal, akkor pedig fiú?

Legjobb válasz: Van erre egy tudományos elmélet (Shettles-módszer), de azért annál bonyolultabb dolog ez, hogy mindenkinél beváljon. :) Mi amúgy csak peteérés elõtt voltunk együtt, és lányunk lett, de biztos írja majd valaki, hogy náluk másképp volt, tehát nyitott a kérdés. :) http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm Csak ne a kínai naptárt nézd (aszerint a lányom fiú...). :)

Van erre egy tudományos elmélet (Shettles-módszer), de azért annál bonyolultabb dolog ez, hogy mindenkinél beváljon. :) Mi amúgy csak peteérés elõtt voltunk együtt, és lányunk lett, de biztos írja majd valaki, hogy náluk másképp volt, tehát nyitott a kérdés. :) http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm Csak ne a kínai naptárt nézd (aszerint a lányom fiú...). :)
Ez így nem igaz, akkor nekem 2 lányom lenne, és nem két fiam. :-) Annyi igazság van a dologban, hogy az X-es hímivarsejtek lassabbak, viszont élettertamuk akár 72 óra is lehet, az Y-os hímivarsejtek gyorsabbak, de max. 48 óra az élettartamuk. Szóval a fiúk hamarabb érnek oda a petesejthez, de kevesebb ideig maradnak életben, a lányok lassabban érnek oda, de tovább maradnak életben. S Ezért mondják, hogy peteérés elõtt 2-3 nappal nagyobb az esély a lányra, mert akkor mire bekövetkezik az ovuláció, már csak a lányok vannak életben. De egyrészt minden alól van kivétel, (van pl. olyan, hogy peteérés elõtt 5 nappal történt szeretkezébõl lesz gyerek, tehát 3 napon túl is életben maradhat a hímivarsejt), másrészt elõre sosem fogod tudni pontosan megállapítani, hogy mikor lesz ovuláció, az ovulációs teszt is csak annyit jelez amikor pozitív, hogy 24-36 órán belül fog bekövetkezni. De hogy 1 vagy 36 óra múlva azt nem tudja elõre jelezni. A hõmérõzés meg csak utólag mutatja meg hogy nagyjából mikor volt. Az ultrahangos követés sem tudja pontosan megmondani elõre. Szóval elég nehéz kiszámolni, hogy mikor kell ahhoz szeretkezni, hogy nagyon nagy valószínûséggel lány legyen. Fiúnál kicsit könnyebb. De tuti biztos módszer nincs egyikre sem.
http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120111-dr-czeizel-e.. a módszer olyan 70%-os. PÉ után 2 nappal pedig már semmilyen baba nem lesz, a petesejt kb 24 óráig életképes.
Mi a peteérésem estéjén voltunk egyutt a párommal, és kisfiút várunk :)

Több helyen olvastam hogy a peteérés körüli időben minden másnap ajánlatos együtt lenni! Miért csak minden másnap? Mi van ha pont aznap nem vagyunk együtt mikor peteérésem van?

Legjobb válasz: ne aggódj, nekunk se sikerult nagyon betartani ezt a minden masnapot :D peteeres+/-3 nap siman belefér :) azert javasolt ketnaponta egyuttlenni, mert akkor allitolag a "katonak" sokkal tettrekészebbek, meg tobben vannak, stb.

ne aggódj, nekunk se sikerult nagyon betartani ezt a minden masnapot :D peteeres+/-3 nap siman belefér :) azert javasolt ketnaponta egyuttlenni, mert akkor allitolag a "katonak" sokkal tettrekészebbek, meg tobben vannak, stb.
Szia! A sperma 72 óráig is életképes és "türelmesen" vár a petesejtre. Tehát ha aznap épp nem vagytok együtt amikor peteérésed van de megelõzõ 1-2 napban együtt voltatok akkor is eshetsz teherbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) ! Van benne valami:) !

Lehet baj abból ha a málnalevél teáról nem pont peteéréskor váltok át palástfűre?

Ovutesztelni is fogok, csak érdekel mennyire okozna problémát!

Legjobb válasz: Attól függ! :) Peteérés elõtt váltasz palástfûre?

Attól függ! :) Peteérés elõtt váltasz palástfûre?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy tudtam akkor kell váltani ha megvolt a peteérés, ha esetleg nem jól tudom leírnád pontosan hogyan kellene?! :)

Ha mondjuk tegnap volt a peteérésem, és akkor pont voltunk együtt párommal, de előtte igen, meg ma is majd, akkor attól még lehet baba ugye?

Nagyon szeretnénk picurit.Nem vagyok benne biztos, hogy tegnap volt a peteérésem, de tegnap nem tudtunk együtt lenni...na de majd ma:)de ha esetleg tegnap volt, és ma vagyunk együtt az is jó ugye?

Legjobb válasz: Jaj bocsi, most látom, kihagytam egy szót...szóval "akkor pont NEM voltunk együtt párommal" bocsi...

A kérdező hozzászólása: Jaj bocsi, most látom, kihagytam egy szót...szóval "akkor pont NEM voltunk együtt párommal" bocsi...
Szia!Mi mikor sürün voltunk eggyütt akkor nem estem teherbe.Mikor összejött , akkor abban a hónapban csak 3szor tudtunk eggyütt lenni, ebbõl 2 két egymást követõ napon volt.Pl 21-22.én voltunk eggyütt, és ha jól emlékszem 23.án volt a peteérérsem.Szóval összejöhet a baba, ha elõtte pár nappal eggyütt vagytok, azt hogy utánna hogy müködik nem tudom, de szerintem inkább elõtte és aznap legyetek eggyütt:-)Sok sikert!17hetes kismami
Csatlakozom az elsõ válaszadóhoz!Amíg figyeltem a pé-t, és sûrûn voltunk együtt, akkor nem estem teherbe több évig.Aztán mikor besokaltunk, és azt mondtuk pihenõ, akkor nem néztük a pé-t, és jó ha voltunk együtt 2x-3x abban a hónapban, eszünkbe sem jutott, hogy baba lehet "ebbõl".Annyira hanyagoltuk a témát, hogy csak 9 napos késésnél kaptunk észbe, hogy hé, van itt valaki?Azóta 3 éves:) Most tesót akarunk, számolgatás, sûrû együttlét már 1.5 éve, semmi.Ebben a hónapban nem számolunk, és csak akkor szeretkezünk, ha akarunk, ha épp csak 2x ebben a hónapban, akkor csak 2x:) Majd meglátjuk!Még csak most kezdõdött 5-én a ciklusom!
A pete csak egy napig életképes. Szóval ha peteérés/tüszõrepedés után egy nappal vagytok együtt, akkor az már "csak" az élvezetért van, nem a babáért. Elõtte viszont minél többet érdemes együtt lenni, mert a hímivarsejtek sokkal hosszabb életûek: alapjáraton 3 napig életképesek a petevezetékben, de mértek már 8 napot is. (Ez orvosilag bizonyított.) Mi 2-3 naponta voltunk együtt. Tüszõrepedés elõtt 2 nappal, és a tüszõrepedés reggele estéjén, késõ éjjel. Nem tudjuk, melyikbõl jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Hát azért mázlisták vagytok, hogy 2-3 alakalomból összejött:) Remélem nekünk is összejön, bár mi többet vagyunk együtt:)

Ha a párommal ritkán tudunk együtt lenni mert 2 havonta jár haza egy hétre és esetleg pont nem peteéréskor van itthon attol még van eselyem teherbe esni?

Mert szeretnénk babát csak a férjem külföldön dolgozik!

Legjobb válasz: Szia! Esély természetesen mindig van :) A legfontosabb, hogy egymásért legyetek együtt, ne a baba miatt, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül, ma is írta egy hölgy, hogy neki is így jött össze, hogy a párja miatt voltak együtt, nem nézte a peteérést, nem mérte a hõjét és hopp babás lett :). Nagyon szurkolok nektek!

Szia! Esély természetesen mindig van :) A legfontosabb, hogy egymásért legyetek együtt, ne a baba miatt, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül, ma is írta egy hölgy, hogy neki is így jött össze, hogy a párja miatt voltak együtt, nem nézte a peteérést, nem mérte a hõjét és hopp babás lett :) . Nagyon szurkolok nektek!
A peteérés elõtti napokban is van esély bõven. De a peteérés után egy nappal az esély már gyakorlatilag nulla.
Én nem figyeltem a peteérésem, nem méregettem a hõm, igazából nem görcsöltünk a dolgon, mégis rekord idõ alatt sikerült megfogannia a babánknak. Leálltam a gyógyszerrel, kivártam a javasolt 3 hónapot, amíg kiürül, és rögtön a következõ menszeszem már ki is maradt. Azok a barátnõim, akik mindenféle méréseket alkalmaznak, meg akkor "rántják" magukra a párjukat, amikor az állítólagos peteérésük van, azoknál a mai napig semmi... Legyetek együtt, amikor jól esik, szeressétek egymást, romantikázzatok és meglátod, sokkal hamarabb megfogan! Sok sikert! :) - egy 4.hónapban lévõ kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm..nem csak a baba miatt vagyun együtt csak most gondoltuk ugy hogy ha jönni akar a babó akkör részünkröl nincs akadály...nagyon szeretjük egymást és jo lenne a baba...de türelmesek vagyunk csak kiváncsi voltam máskor is van e esély vagy csak leginkább peteéréskor! kösszönöm a gyors választ!!
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :) :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D:D:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm ...amennyit lehet együtt vagyunk :D de most ugy néz ki lessz másik munkája és igy nem 2-3 havonta lesz egy hetünk együtt lenne és szertgeni egymást :D:DD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!