Találatok a következő kifejezésre: Ha a pont a (796 db)

Annak a bizonyítását fogják kérdezni egy dolgozatban, hogy ha egy tetszőleges pont háromszög oldalegyeneseire vetített képei egy egyenesen vannak akkor és csak akkor ha a pont a háromszög köré írt körén van, oda vissza kell a bizonyítás?

Hiányoztam amikor vették.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Simson-egyenes Itt le van írva… Ha megbízhatatlannak tûnik, akkor olvasd el angolul is, vagy kérj meg valakit, hogy fordítsa le! (Így elnézve majd rá kell szánnom magam, hogy szerkesszek nekik szebb ábrákat…)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Simson-egyenes Itt le van írva… Ha megbízhatatlannak tûnik, akkor olvasd el angolul is, vagy kérj meg valakit, hogy fordítsa le! (Így elnézve majd rá kell szánnom magam, hogy szerkesszek nekik szebb ábrákat…)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de kéne annak is a bizonyítása hogy ha egy egyenesen vannak a vetületek akkor a pont a köré írt körön van.
Nem tudom… Nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez a bizonyítás oda-vissza mûködik, azaz minden lépésében „akkor és csak akkor” tételeket használunk. Gondold csak végig, ha valamelyiknél elakadsz, akkor pedig kérdezz rá. (Lehet, hogy hazudok.)

Ha 256 pont a minimum és én nekem 256 pontom van akkor bekerültem?

Mert pl. lehet, hogy rajtam kívül még több száz embernek van meg a minimum pont és akkor mi alapján döntik el, hogy ki jutott be az adott szakra.

Legjobb válasz: Ha elérted a ponthatárt, akkor bejutottál. Évek óta visszatérõ kérdés ez, de úgy tûnik, még mindig nem sikerült fényt gyújtani a teljes sötétségben. A ponthatár a legalacsonyabb ponttal bejutó ember pontszáma. Vagyis akinek ennyi pontja van, az bejutott, örülhet neki.

Ha elérted a ponthatárt, akkor bejutottál. Évek óta visszatérõ kérdés ez, de úgy tûnik, még mindig nem sikerült fényt gyújtani a teljes sötétségben. A ponthatár a legalacsonyabb ponttal bejutó ember pontszáma. Vagyis akinek ennyi pontja van, az bejutott, örülhet neki.
gratulálok benn vagy! de nem küldtek sms-t?
Igen.
ha 256 pontod van, bent vagy, nincs ha meg de! a pontok többek között attól is függnek, hányan, milyen pontokkal jelentkeztek, és a jelentkezés UTÁN generálódnak, tehát úgy húzzák meg, hogy annyi embert vesznek fel, amennyi belefér a keretbe
Ha nem tudod értelmezni a "minimum 256 pont" kifejezést, akkor semmi keresnivalód a felsõoktatásban.
pont ezért növelték meg az elérhetõ max pont 4-5 éve, hogy ne legyen egy csomó jelentkezõ egyforma ponttal. szóval ezen nem kell aggódnod.

Ha X pont a felvételi ponthatár egy egyetemen, és nekem mondjuk X+5 van, akkor mennyire valószínű, hogy felvesznek?

Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehet? maximális létszám, de...

Legjobb válasz: "Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?

"Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra, mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?
Ha megvan "X" pontod, amennyi a ponthatár, akkor felvesznek.
Úgy néz ki a dolog, h mondjuk felvesznek 200 embert akkor megnézik mennyi a ponthatára a 200.-nak és az övé lesz a ponthatár. Általában így van.
Szerintem tisztában van a kérdezõ a dolgokkal. A kérdést szerintem úgy érti, hogy a tavalyi ponthatárnál 5 ponttal több pontja van, mennyi az esélye, hogy bekerül idén? Ha valóban így érted, akkor 50-50%.
A kérdező hozzászólása: Rosszul tudtam, most már jól tudom. :) Köszönöm a válaszokat!


Ha a baba a 36. héten születik, mondjuk pont egy hónappal a kiírt előtt akkor már nem lehet baja, ugye?

Legjobb válasz: Én anno pont 36 hétre születtem 3005 grammal. Semmi bajom nem volt, s azóta is egészsléges vagyok. De úgy tudom, hivatalosan az a baba még koraszülöttnek számít, aki a 37. hét betöltése elõtt születik. De talán a súly koorigálja. 2500 gr-tól számít érettnek a pici.

Én anno pont 36 hétre születtem 3005 grammal. Semmi bajom nem volt, s azóta is egészsléges vagyok. De úgy tudom, hivatalosan az a baba még koraszülöttnek számít, aki a 37. hét betöltése elõtt születik. De talán a súly koorigálja. 2500 gr-tól számít érettnek a pici.
Az én kisfiam a 36. héten született. Elfolyt a magzatvíz, és mivel farfekvéses volt, megcsászároztak. 2300 gramm volt, de semmi baja. A kórházból is 4 nap után hazajöhettünk, mint az idõre született babák.
Ma kérdeztem rá a dokinál. 34-35 héten már nem igazán lehet baj- bár inkáb úgy fogalmazott: 1, 5 kg után.
Most olvastam: ha betöltött 35 hét után születik a baba, 99%, hogy semmi baja nem lesz(de a súlya 2, 5 kg körül kell, hogy legyen!). Érett a tüdeje, megvannak a kis zsírpárnái, életképes.
Ha nem három fázisú, akkor nincs.
olyan a 3 fázisú h megszámozva vannak a tabik és különbözö szinüek mert más hatóanyag van a hetenkénti adagba. ha ilyen akk sorba kell menni , de ha 2 egyforma szinüt cseréltél meg az nem gond. de sztem neked sima 1 fázisú azonos hatóanyag tartalmú tabid van de nem tom nem ismerem( napok vannak rajta nem számok és egyszinü)ez igy nem gond ha ebben csseréltél, csak ne kavarodj bele h a mait már bevetted e v nem stb..
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:H96qEiQ.. egyfázisú, nincs semmi gond, nem tettél semmi rosszat, csak tudd ezután követni , hogy hol tartasz
A Volina egyfázisú, mert minden bogyóban ugyan az a hatóanyag. A háromfázisúakban háromféle bogyó van, és meghatározott sorrenben kell szedni. (Ezeknek a gyógyszerekneál általában úgy kezdõdik a neve, hogy TRI-, utalva ezzel a típusukra. pl Triodena, Triregol, stb) A napok jelzése mindkét esetben csupán neked segítség, hogy követni tudd a szedést, lásd, hogy bevetted-e már az aznapit, stb. A gyógyszer nem tudja, hogy TÉNLYEG kedd van-e. :)
A kérdező hozzászólása: milyen a 3 fázisú? ( nekem Volina van)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor most megnyugodtam :D meg okosabb is lettem XD :P

Az érettséginél, ha 15 pont a max, amit el tudsz érni, akkor 130-tól vagy 120-tól 5ös az érdemjegy?

Legjobb válasz: Középszinten 80%-tól ötös, tehát 120 ponttól, mert 150*0,8=120.

Középszinten 80%-tól ötös, tehát 120 ponttól, mert 150*0, 8=120.
A kérdező hozzászólása: Javítom, a 15nél lemaradt a 0.Tehát 150:D

Mi van, ha én pont a fekvéstől keményedek? Van más is így?

Az orvos azt mondja, sokat kell feküdni ilyenkor. De fekvésben szinte azonnal keményedni kezdek, míg ha fent vagyok, csak sokkal ritkábban. Kire hallgassak? A magnéziumot szedem, 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem attól keményedsz hogy feszül a hasad? Ha oldalt fekszel és kicsit felhúzod a lábad?

Nem attól keményedsz hogy feszül a hasad? Ha oldalt fekszel és kicsit felhúzod a lábad?
A kérdező hozzászólása: Sajnos akárhogy fekszem, már próbáltam mindent!
Hát akkor sajnos nem tudtam segíteni! Említsd meg a dokinak, vagy a védõnõnek! Szép babavárást neked!
oooo ez nekem is így volt!már a 20.héttõl keményedtem, azt mondták feküdjek le, de attól is keményedtem!szóval nekem a félig ülõ pozíció jött be.szüleimnél van egy fotel aminek a hátát hátra lehet dönteni, abba olyan jókat aludtam:) de este mikor lefeküdtem általában az volt az elsõ, hogy bekeményedtem, aztán elmúlt és tudtam aludni valamennyire:) októberben szültem:) boldog babavárást!ja és ezért én mindig inkább leültem mikor állva keményedtem, nem pedig lefeküdtem!
Még nem hallottam róla.
Énse hallottam ilyet!
Nem gerinc, hanem fül!!! A kombó pedig a következõ, fontos a sorrend: Balfül meghúzgálása 2szer, majd jobb 1szer..majd bal mell fogása.tuti h rád ugrik..
Én is hasonlót hallottam: jobb fül kétszer, a bal fül egyszeri meghúzása, majd a két mellbimbóját egymással ellentétes irányba 360°-ban meg kell csavarni. Ekkor kinyílik a szája, és csak rá kell húznod a makkodra és mozgatni. A többi már gyerekjáték.

Hol van az a pont a nyaknál, amire ha ráütünk, elájul az ember?

Legjobb válasz: Ha az ádám csutkád mellett óvatosan megnyomod a nyakadat, lüktetést érzel. Ez a nyaki fõütõér, a carotis. Közvetlenül emellett fut a nervus vagus. Ha ezt az ideget ütés éri az - arra érzékeny embereknél - ájulást, erõs behatásnál akár halált is okozhat. Ugyanilyen veszélyes, ha a tarkóra, közvetlenül a gerinc és a koponya találkozásánál mérnek ütést. Ugye, nem akarsz senkit bántani? :=)

Ha az ádám csutkád mellett óvatosan megnyomod a nyakadat, lüktetést érzel. Ez a nyaki fõütõér, a carotis. Közvetlenül emellett fut a nervus vagus. Ha ezt az ideget ütés éri az - arra érzékeny embereknél - ájulást, erõs behatásnál akár halált is okozhat. Ugyanilyen veszélyes, ha a tarkóra, közvetlenül a gerinc és a koponya találkozásánál mérnek ütést. Ugye, nem akarsz senkit bántani? :=)
Csak nem a Nagy Sándor c. filmet nézted tegnap?

Mi van akkor ha a beágyazódás a mensi előtt 1 vagy pont arra a napra esik. Lehet belőle terhesség?

28 naposak a ciklusaim.A 27. napon narancsos folyásom volt 1-2 csepp.Másnap barnáztam de 1 betét elég volt egész napra.Ma is elég volt eddig egy betét bár pisilés közben jött rendesen.Mivel ma többször volt szagundorom és enyhe szédelgés vettem 2 tesztet.Mindkét teszt halvány +.Most mi lehet?

Legjobb válasz: elõfordulhat de akkor késõi peteérésrõl beszélünk aminek többsége ugye már nem egészséges és vetéléssel végzõdik

elõfordulhat de akkor késõi peteérésrõl beszélünk aminek többsége ugye már nem egészséges és vetéléssel végzõdik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!