Találatok a következő kifejezésre: Ha a pont (796 db)

Annak a bizonyítását fogják kérdezni egy dolgozatban, hogy ha egy tetszőleges pont háromszög oldalegyeneseire vetített képei egy egyenesen vannak akkor és csak akkor ha a pont a háromszög köré írt körén van, oda vissza kell a bizonyítás?

Hiányoztam amikor vették.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Simson-egyenes Itt le van írva… Ha megbízhatatlannak tûnik, akkor olvasd el angolul is, vagy kérj meg valakit, hogy fordítsa le! (Így elnézve majd rá kell szánnom magam, hogy szerkesszek nekik szebb ábrákat…)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Simson-egyenes Itt le van írva… Ha megbízhatatlannak tûnik, akkor olvasd el angolul is, vagy kérj meg valakit, hogy fordítsa le! (Így elnézve majd rá kell szánnom magam, hogy szerkesszek nekik szebb ábrákat…)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de kéne annak is a bizonyítása hogy ha egy egyenesen vannak a vetületek akkor a pont a köré írt körön van.
Nem tudom… Nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez a bizonyítás oda-vissza mûködik, azaz minden lépésében „akkor és csak akkor” tételeket használunk. Gondold csak végig, ha valamelyiknél elakadsz, akkor pedig kérdezz rá. (Lehet, hogy hazudok.)

Elkezdtem belovagolni egy pónit csakhogy a póni ügetésben vagy akár vágtában is már ha beugrik vágtába elkezdem fordítani akkor megáll. mitől lehet ez? Avagy mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: nem bántani akarlak, de aki már be tud lovagolni egy lovat, annak nincs szüksége tanácsot kérni, szóval inlább hagyd szakemberre. jobban jártok mindketten. lesz egy jól belovagolt pónid, és õ is jól jár, mert következetesen lesz kiképezve. ;)

nem bántani akarlak, de aki már be tud lovagolni egy lovat, annak nincs szüksége tanácsot kérni, szóval inlább hagyd szakemberre. jobban jártok mindketten. lesz egy jól belovagolt pónid, és õ is jól jár, mert következetesen lesz kiképezve. ;)
nem kézzel kell fordítani
azt mondtad most lovagolod be...nos egy lovat nem olyan könnyû belovagolni...jobb szakemberre hagyni szerintem...amúgy szinte bármi okozhatja, az is lehet hogy már a belovaglás kezdeténél lett valami elrontva vagy akár csak szórakozik veled, mert egyszer nem viselkedtél fõnökként és megingott a bizalma benned. Egy teljesen másik megoldás, lehet az is hogy túl érzékeny a szájára és ha egy kicsit is jobban meghúzod azt hiszi hogy meg kell állnia...nemtudom...
Nem dõlsz túlságosan hátra? Jó páran azt szokták elrontani, hogy túlságosan hátradõlnek, amikor a lónak fordulnia/gyorsulnia kéne, és ezt úgy értelmezi, hogy meg kell állnia. Amúgy tényleg szakemberre kéne hagyni a belovaglást.
futószárazd megint ugyhogy ül rajta valaki közbe, ezt legalább 1 hétig

Ha a pontnak nincs kiterjedése, akkor sok egymás mellé rakott pont, hogy alkothat valamit?

Lehet, hogy az alapokkal van baj, de ezt soha nem fogtam fel.

Legjobb válasz: A pontok által meghatározott dolgoknak van kiterjedése: Két pont meghatároz egy egyenest/szakaszt. Három pont meghatároz egy síkot/síkidomot. Háromnál több egy testet.

A pontok által meghatározott dolgoknak van kiterjedése: Két pont meghatároz egy egyenest/szakaszt. Három pont meghatároz egy síkot/síkidomot. Háromnál több egy testet.
"Utálom az ilyen csak el kell fogadni dolgokat." Ezeket hívják axiómának. A matematikéban talán úgy 20 axióma van, amit el kell fogadni. Ez olyan, mint hogy a Monopoly-ban sem kérdezed meg, hogy miért pont két kockával dobunk. Ez a szabály, és kész.
Azért, mert az elmélet és a gyakorlat közt van egy kis különbség. Ha a pontnak amit rajzolsz tényleg nem lenne kiterjedése, akkor nyilvánvalóan nem is látnád. Akár két kis szakasz metszéspontjaként ábrázolod, akár egy pöttyöt teszel, van kiterjedése. Az elmélet valóban azt mondja, hogy valóban egy pontnak nincs kiterjedése. De egy szakasz, vagy egy egyenes, annak már van egy dimenziója, azaz végtelen sok pont együtt már valami lesz. No ezért nem szeretjük a végtelent, mert ilyen galibákat okoz nekünk. Nem kell sem belegondolni, sem morfondírozni rajta, csak el kell fogadni...
Mondok erre neked egy jó példát. Az, hogy a pontnak nincs kiterjedése, az nem pontos, hanem egy közelítés. Képzeld el, hogy van egy kis besatírozott köröd. Annak lassan csökkented a méretét, elõbb utóbb már csak egy pici pontot fogsz látni. Ezt a csökkentést a végtelenségig tudod folytatni, de lássuk be mindig lesz valamekkora kiterjedése, csak az a végtelen csökkentés miatt végtelen pici lesz, asszem ezt hívjuk pontszerûnek, azt mondjuk nincs kiterjedése. Ha nagyon nagyon kicsi a kiterjedése egy ilyennek, akkor ha sokat egymás mellé raksz, akkor belátható, hogy az még pontszerû marad, mert annyira kicsik, hogy ha mikrométereseket egymásmellé raksz, az még abban a nagyságrendben marad. De ha végtelen sok ilyet egymás mellé raksz....akkor ez kikompenzálhatja, hogy végtelen picik, és már együttesen kiterjedést eredményez.
Hát, ha te szívesebben megtanulnál rá egy bonyolult szabályt, az a te bajod.
Sehogy, hiszen végtelenszer nulla is nulla. De éppen ezért nem szeretik a matematikusok - legtöbbször - a filozófiát. A matematika nem a valóságos világot írja le, hanem absztrakt fogalmakat használ, amelyeknek azért van hasznuk.
" a pontnak nincs kiterjedése" Valamit nem akarsz észrevenni. A pontoknak van kiterjedése hiszen egy szakasz az pontokból áll. Logika szerint mi a csudából állna másból?
A kérdező hozzászólása: Utálom az ilyen csak el kell fogadni dolgokat.
A definíció SOHA nem attól függ, ki hogy nézi, ez a lényege.
Tisztelt tegnap 16:11 miért szólod le mások véleményét? Ez a definíció is attól függ ki hogy látja ezt. Szerintem aki ide ír általában magasabb IQ-val rendelkezik mint az átlag. Tisztelet a kivételnek. :D Amiket olvastam értelmes, érvekkel alátámasztott válaszok nem pedig ilyen: mert pont és kész! Szerintem aki megtisztelt minket azzal, hogy állított valamit és egy két érvvel alátámasztotta, az már megérdemelne egy zöld kezet és egy mellõzött beszólást.
Csak itt a második oldalon kezdtem el hasznos válaszokat látni. Ahogy épp elöttem is írták, egy szakasz nem úgy keletkezik, hogy fogod és egymás után raksz kicsi pontokat és végül valami kiterjedést kapsz. A pontnak nincs kiterjedése, nagyon kicsi sem. Ezért bármennyit raksz egymás után, nem lesz belöle szakasz. Ehelyett úgy képzeld el, hogy a szakasz az egy halmaz: Minden olyan pont beletartozik ami a szakasz két végpontja között van. Tehát a szakasznak nem attól lesz kiterjedése, hogy az egyes pontjainak valami nagyon kis mérete volna és sok kicsit sokra megy, egyszerüen fogsz egy 1 dimenzionális halmazt ami végtelenen pontot foglal magába, és mindegyiknek különbözö koordinátái vannak. Így a kijelölt ponthalmazod már fog egy mérettel rendelkezni (legalábbis 1 dimenzióban), annak ellenére, hogy nulla kiterjedésü pontokból áll.
A pontnak nincs kiterjedése. Viszont nem véges sok pontnak kell "alkotnia" valamit. Igazából a szakasz az nem pontokból épül fel, hanem két pontból (a kezdõ és végpontjából), és közte mindenhol van pont. A mindenholt úgy képzeld el, hogy több pont van, mint egész szám. Pont ez a lényege, jobban végtelen, mint a racionális számok számossága. Tetszõleges különbözõ két pont között találunk még ugyanennyi pontot.
"Azért csak óvatosan az ilyen határozott (tapasztalatnak ellentmondó) nyilatkozatokkal." - Lehet, hogy a tapasztalatnak ellentmondó (bár nem az enyémnek) a nyilatkozatom, de legalább mondtam valamit. Ismerek ellenérveket, de egyik sem meggyõzõ. Egyébként ezt a problémát már David Hume is felvetette.
"Sehogy, hiszen végtelenszer nulla is nulla. De éppen ezért nem szeretik a matematikusok - legtöbbször - a filozófiát. A matematika nem a valóságos világot írja le, hanem absztrakt fogalmakat használ, amelyeknek azért van hasznuk." Azért csak óvatosan az ilyen határozott (tapasztalatnak ellentmondó) nyilatkozatokkal. Ajánlom átolvasni a infinitezimális számítás, hipervalós számok, esetleg nemstandard analízist ide vonatkozó részeit.
Hmmm szóval a matematika az egy absztrakt dolog, a legtöbb matekos dolog ilyen, meg aki matematikával magasabb szinten foglalkozik az is tudja. Az egész egy absztrakt dolog, mely axiómákra, definíciókra, tételekre épül. Csak azért gimiben azt a részét tanuljuk, ami a gyakorlati élethez közel áll, egyszerû számolások, amiket könnyen el is lehet képzelni. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy nem csak szépen kilogikázható, meg könnyen elképzelhetõ dolgokból áll a matematika.
A kérdező hozzászólása: Húúú de felfogom idegesíteni a matektanárt :p
A kérdező hozzászólása: Akkor miért mondják hogy a pontnak nincs kiterjedése?
"Ha a pontnak nincs kiterjedése, akkor sok egymás mellé rakott pont..." STOP! Ezen a ponton már a kérdés is hibás. Matematikában nem ismerek olyan mũveletet, hogy "egymás mellé rakni". (persze ha a kérdést matematikai eszközökkel értelmezzük)


T-mobil aranykártya pontok hány forintot érnek? Vagyis ha telefont akarok venni és mondjuk pl van 5000 pontom akkor annyival kevesebbet kell fizetnem? Vagy hogyan működik ez a pont dolog?

Legjobb válasz: 1 pont egy forintnak felel meg és ennyi, tehát ha 5000 pontod van az 5000 Ft-ot ér, nekem legalábbis így váltották.

1 pont egy forintnak felel meg és ennyi, tehát ha 5000 pontod van az 5000 Ft-ot ér, nekem legalábbis így váltották.
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm
szia És honnan lehet tudni hogy hány pontos van?
A kérdező hozzászólása: a telefonszámlán rajta van

Lányok, ha a szex 10 pont, akkor az ujjazás hány pont számotokra?

Azt szeretném megtudni, hogy a szex mennyivel jobb az ujjazásnál, egyáltalán összehasonlítható-e a két dolog.

Legjobb válasz: nyalás közben az ujjazás 50/10:)

nyalás közben az ujjazás 50/10:)
Hangulatfüggõ. Ha szexelni van kedvem, akkor 0, ha ujjazáshoz, akkor 12 :)
szerintem is összehasonlíthatatlan :) az ujjazás és az orális kielégítés egyszerre ... :) na.. az nagyon jó, de a szexnél meg tényleg a tudat, h ..... :)
Szerintem nem összehasonlítható, már csak azért sem, mert ujjazni magamat is tudom, meg amúgy is maga a tudat, hogy a pasim bennem van, nagyon izgató!
Olyan 3-4. De kb tényleg összehasonlíthatatlan az érzés. 28/n
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Győrbe az egészségügyi szervező szakon költségtérítésesre mennyi a pont? Mert az interneten 400 valamennyit írt de az kizárt ha az államin csak 346.

Legjobb válasz: "Mert az interneten 400 valamennyit írt de az kizárt ha az államin csak 346." Miért is lenne kizárt? Sok szakon magasabb a költséges pont mint az állami.

"Mert az interneten 400 valamennyit írt de az kizárt ha az államin csak 346." Miért is lenne kizárt? Sok szakon magasabb a költséges pont mint az állami.
A kérdező hozzászólása: Hát én ennél az egy esetnél láttam.Minden suli a fizetõsekre utazik szóval nem lenne logikus.
Pedig logikus :P Másoddiplomára csak fizetõsre lehet beadni. Ha több másoddiplomás adja be rögtön megugrik a fizetõs határ. Nézd meg a többit is bátran sok helyen van ilyen.

Fiúk! Nálatok jó pont ha a barátnötők tud főzni? Vagy mibe legyen jó?

Legjobb válasz: Ha hosszútávra tervezek vele,mindenképpen szempont,hogy tudjon fõzni! Nem kizáró ok,ha nem tud,de plusz pont,ha jól fõz! Legyen jó abban,hogy tudja velem éreztetni,hogy szeret,és érezze,ha szeretem,és értékelje is ezt. Minden férfi mást "vár el" a lánytól. Ezért a konkrét "elvárást" attól a sráctól kell megkérdezni,aki épp veled van,lesz. Fõzni tudni jó dolog!

Ha hosszútávra tervezek vele, mindenképpen szempont, hogy tudjon fõzni! Nem kizáró ok, ha nem tud, de plusz pont, ha jól fõz! Legyen jó abban, hogy tudja velem éreztetni, hogy szeret, és érezze, ha szeretem, és értékelje is ezt. Minden férfi mást "vár el" a lánytól. Ezért a konkrét "elvárást" attól a sráctól kell megkérdezni, aki épp veled van, lesz. Fõzni tudni jó dolog!

Szerintetek mennyi esélyem van bekerülni az egyetemre, ha a tavalyi ponthatárhoz képest 20 ponttal magasabb eredményt értem el idén?

Legjobb válasz: sajnos nem tudni... lehet, hogy magasabb lesz, de az is benne van, hogy csökken az adott szakon a ponthatár... nekem 15 ponttal van több, parázok is rendesen, hogy mi lesz:D

sajnos nem tudni... lehet, hogy magasabb lesz, de az is benne van, hogy csökken az adott szakon a ponthatár... nekem 15 ponttal van több, parázok is rendesen, hogy mi lesz:D
Alacsony ponthatáros szakokon 20 pont emelkedés simán elképzelhetõ, de 400 pont felett már nem vszínû, hogy ennyit emelkedni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem nem emelkedik sokat, az elmúlt évek statisztikájában minden évben 20 ponttal lett több:) És sok sikert minden felvételizõnek!
Elmúlt évek? Eddig csak egy ciklus volt, vagyis csak egy emelkedést láttunk. 400 alatt emelkedhet jóval többet is, pl. a gépészmérnöki sok helyen 100-at nõtt, azonban 400 felett nem tartom valószínûnek. Amúgy az idei érettségi egy kicsit rosszabb lett, szóval pozitívumként felfogható.
Ahova én megyek 2008-ról 2009-re 38 ponttal nõtt, nekem viszont az elõzõ évihez képest 26 ponttal van több, a statisztikák szerint 2008-ról 2009-re 79el többen jelentkeztek, míg most talán 20-30-al többen, és ez valamilyen szinten reményt ad, de én se vagyok magabiztos még. 10 nap és kiderül.

Mit jelez a "Pont kerdesekert" a toplistan, ha a kerdest nem is lehet pontozni/ertekelni?

Legjobb válasz: HA beirsz egy kérdést, azért kapsz valamennyi pontot (hogy mennyit, azt nem tudom), ezek a "Pont kérdésekért". Akkor kaphatsz pontot, ha kérdést teszel fel, ha válaszolsz egy kérdésre, ha egy választpontozol.

HA beirsz egy kérdést, azért kapsz valamennyi pontot (hogy mennyit, azt nem tudom), ezek a "Pont kérdésekért". Akkor kaphatsz pontot, ha kérdést teszel fel, ha válaszolsz egy kérdésre, ha egy választpontozol.

Egyesek miért kötnek belém, ha nem pont-pont helyesen írom le a dolgokat?

nem az õ - ó hibákra gondolok, vagy a j - ly -ra, hanem arra, hogy például a sétáltatja és sétáltassa. Nekem (Székelyföldön) így is- úgyis tanították, és azt mondták mint a kettõ helyes. Na meg néha van, hogyha gépen írok, akkor a "tok" helyett "tak"-ot kell írjak, mert a rendes magyarba már a-betûvel mondanak egy csomó szót.

Legjobb válasz: Valószínûleg azok akik belekötnek, túl fiatalok, nem is láttak még élõben székelyföldit, ne vedd a szívedre. Én mindig azonnal meglátom ha egy székely, szerb, vagy felvidéki ír. Ahogy nekem is rögtön megmondták Békés megyében, hogy budapesti vagyok, pedig még csak két szót szóltam. :)) Tájszólás mûködik írásban is és nekem kimondottan tetszik. Ne változtass rajta, õrizd meg a régi nyelvünket, ahogy neked tanították és add tovább majd a gyermekeidnek!

Valószínûleg azok akik belekötnek, túl fiatalok, nem is láttak még élõben székelyföldit, ne vedd a szívedre. Én mindig azonnal meglátom ha egy székely, szerb, vagy felvidéki ír. Ahogy nekem is rögtön megmondták Békés megyében, hogy budapesti vagyok, pedig még csak két szót szóltam. :) ) Tájszólás mûködik írásban is és nekem kimondottan tetszik. Ne változtass rajta, õrizd meg a régi nyelvünket, ahogy neked tanították és add tovább majd a gyermekeidnek!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én se szoktam még helyesírásra sem rászólni, mert minek, de az tény, hogyha valaki nem tud helyesen írni magyarul, akkor az gáz. És itt nem az elütésekrõl van szó, hanem tényleg arról, hogy hemzseg az írása a hibáktól. A magyar egy különleges nyelv abból a szempontból, hogy 98%-ban azt mondjuk ki, amit leírunk, de azért a maradék 2% -ban sem tér el annyira a kiejtett és a leírt szó egymástól. Így helytelenül írni magyarul igen is gáz. Mert egy angol, német, vagy francia nem képes helyesen írni, nem is érdekel meg nem is elvárható, mert közel nem azt mondja, amit le kell írnia. A tájszólás pedig nem egy hiba. Aki úgy gondolja, hogy a tájszólás az egy "helytelen kiejtés" következménye az buta és tudatlan. A legtöbb nyelvben a nyelvjárások azt jelentik, hogy ugyan azt a szót másképp ejtik ki, ami a magyarban is így van, azzal a különbséggel, hogy míg más nyelvekben az írás ugyan az marad. Vagyis náluk nem arról van szó, hogy így is helyes meg úgy is helyes, hanem arról van szó, hogy egyik így ejti a másik meg úgy, de igazából nem eldönthetõ, hogy melyik a helyes. Viszont magyarban tájszólással lehet írni is, ami igazán különlegessé teszi a nyelvünket, hiszen egy angol nem tud ír vagy skót dialektust érzékeltetni csupán csak az írással, neki azt körbe kell írnia, hogy ilyen dialektussal beszél, de mi tudjuk érzékeltetni. Ezen kívül a magyar igazi különlegesség mert a mássalhangzós nyelvek közzé tartozik, ami azt jelenti, hogy még inkább megengedi és lehetõvé teszi a nyelvjárásokat és a tájszólást. Szinte már kötelezõvé teszi... :)
Túl sok a grammanáci.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat. :)
Nálunk itt Pesten az a különbség, hogy a *tanítsa* akkor helyes, ha felszólítás, a *tanítja* meg akkor ha kijelentés.
Na jó, azért ne keverjünk össze két (három) dolgot. Vannak helyesírási hibák, vannak gyökérségek (pl. milyen helyett mien, az ezt említõ válaszoló nagyon rosszul közelítette meg a kérdést), és van a nyelvjárás. Kedves Kérdezõ! Ez utóbbival semmi gond nincsen. Csak sajnos az emberek angy részének gyökér nyelvtantanára volt, aki azt verte a fejébe, hogy a nyelvjárási beszéd gáz. Te legyél rá büszke! Az meg már egy másik dolog, hogy bizonyos esetekben érdemes lehet inkább a köznyelvet használni.
A kérdező hozzászólása: kösz :) akkor értem már. De én nem direkt írom helytelenül, hanem csak úgy tanultam. Nem is tudom, nálatok ott van rendes magyar nyelvtan óra az általános iskolákban amúgy? Hogy mûködik ott a magyar nyelv tanulása, hány évig heti hány órában? Úgy van, hogy: 5. osztályig minden nap. 6.-ba 4 nap és 7-diktõl 3 nap. De én ahol lakom, ott mindenkinek úgy tanítsa a szülei-nagyszülei. És ritka aki azt mondja: Csupor, Libikóka, Padlizsán stb...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én ki szoktam javítani, nem kötekedésbõl. Hanem mert én úgy tanultam, hogy az helytelen. A helyzetemre lefordítva: "Tehetek én róla, hogy én így tanultam?" Az önjelölt grammarnazik véleményére ne adj. Néha én is átcsúszom abba a kategóriába, de általában idejében észreveszem magam. De ez olyan, hogy attól még, hogy Székelyföldön, otthon így beszélsz, ha pl. eljössz Magyarországra, Budapestre, itt szeretnél dolgozni, stb., akkor meg kell tanulnod kicsit irodalmibban beszélni. Nem azért, mert csúnya, ahogy beszélsz, de a nyelvhelyesség általában a kinézet utáni elsõ benyomás, nem nincs mindenki tájékoztatva arról, hogy Székelyföldön helyes a te verziód is. Itt mindenkinek csak az fog leesni, hogy nem beszéled helyesen a magyart, illetve tájnyelvet beszélsz. Ezzel nincs gond, de olyan pozíciókba pl. nem vennének fel, ahol emberekkel kell kommunikálni (recepciós, ügyfélszolgálat, telefon, levelezés). Én is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébõl jöttem, de én sem beszélek úgy a fõvárosban, hogy gyere 'mán', mikor 'jösztök', máma, furik, stb. Mert persze kiállhatnék a mellemet verve, hogy hagyjon mindenki békén, ez Szabolcsban így helyes, de ezt nem tudom (és nem is akarom) megtenni minden alkalommal, negatív benyomást meg nem akarok hagyni az emberekben. Mert nekem igenis negatív benyomás. Ha elutazok egy kis faluba, és Ilon néni a legszebb gyöngyözõ tájszólással beszél hozzám, a szép, aranyos. De ha a nagyvárosban pl. egy komoly beosztásban levõ emberrel beszélek nem magánemberként, akkor kifejezetten irritáló.
Azért, mert ha 10 kérdésbõl 7 el van rontva, ideges lesz az ember, hogy nem tudnak írni. Ezért sokszor elõdordul, hogy egy olyan ember kapja ezt meg, aki tud helyesen írni ( pl.: milyen helyett mien ) és nem az, aki legalább 3-szor bukott nyelvtanból.
Hát elhiszem. De ne törõdj vele. Vannak olyanok is akiknek tök mindegy mibe kötnek bele, csak beleköthessenek, mert itt adják ki magukból a feszültséget. Mivel nem is ismernek téged, nincs okod magadra venni. Nem is tudom, nálatok ott van rendes magyar nyelvtan óra az általános iskolákban amúgy? Hogy mûködik ott a magyar nyelv tanulása, hány évig heti hány órában?
A kérdező hozzászólása: kösz, :) csak kicsit idegesítõ ( és egyben sértõ) ha valaki belém kõt emiatt.
A kérdés alapból inkább az, hogy minek egyáltalán belekötni a helyesírásba? Nyilván átmegy az információ, különben nem tudnák megállapítani, hogy helytelenül van leírva, szóval egyszerû sznobizmus, vagy inkább valami kisiskolás megfelelési kényszer, amin sokan nem tudnak valamiért túllépni. Szerintem ha valaki a helyesírással vegzál bármilyen módon, akkor egyszerûen ignoráld.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!