Találatok a következő kifejezésre: Ha a orvosom nem mondott (20 db)

Mért veszélyes a szex terhesen ha volt egy vetélés már de a mostanival semmi panasz? és ha az orvos nem mondott erröl semmit?

Volt egy vetélésem amit müszeresen fejeztek be. A nemvart mensitöl kezdve voltak görcseim és barnaztam gyogyszer ellenére sem mult és pont aznap kezdem el vérezni mikor 6hetet töltötte.Most ujbol terhes vagyok nem egészen 3honap után.most mar tulvagyok a 6heten jocskan(mensi szerint) holnap töltöm a 7.et. szedem a gyogyszereket és most semmi panaszom sincs(lekopogom) nem faj egyaltalan nincs vérzés. Akkor igy is tabu a szex? az orvos latott hematomat is aztmondta pihenjek sokat de tilalmakra nem tért ki én meg elfelejtettem megkérdezni. de utanna olvastam és ezért nem mertük. Most akkor ha nincs semmi panasz akkor se lehet?

Legjobb válasz: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam,ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.

A kérdező hozzászólása: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam, ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.
A hematóma miatt érdemes vigyázni, már csak mert az ha elindul akkor vérezni kezdesz és frászt fogsz kapni. Nekem volt egy vetélésem és a másodikkal is véreztem egy alkalommal szex után 8hetesen, mi azóta nem szexelünk, de az orvos engedi, csak én nagyon parázok. Eddig ki bírtuk most már csak ki húzzuk 24 hetes vagyok. Ha együtt is vagytok a fertõzések elkerülése miatt érdemes óvszert használni.
A kérdező hozzászólása: ok köszi.az orvos kb 4hét pár naposan látott a pozi teszt utan szinte rögtön mentem.akkor aztmondta nagyon biztato mert latszik h jol beagyazodott meg volt körülötte vmi terhességi gyürü csak közel van egy hematoma hozza. aztmondta ha barnazni kezdek ne ijjedjek meg az csak a hematoma lesz, de ha nem szünik v erösödik irany a korhaz mert ö szabin lesz, de mihejt visszajön latni akar a rendelöbe.jövöhéten kell mennem. de én elég nyugodt vagyok nem érzek gondot télleg.persze remélem hogy mar lesz szivhang és rendesen fejlödik. csak mindig elfelejtek megkérdezni egy csomo mindent.legutobb is ugy megörültem a latszik h jol beagyazodott-mondatnak h minden ki ment a fejemböl.
Én is mindig így jártam, ezért felírtam a naptáramba amiket megakartam kérdezni. :D

Ha az orvosom nem mondott semmit 12 hetesen ami a nyaki redők számát illeti és 1 hónap múlva rendelt vissza, még megállapíthatja, hogy minden rendben van-e?

Legjobb válasz: Nem a nyaki redõk számát, hanem a nyaki redõ vastagságát nézi. biztos minden rendben.

Nem a nyaki redõk számát, hanem a nyaki redõ vastagságát nézi. biztos minden rendben.
Ha valami baj lenne nem várnának egy hónapig hanem azonnal elküldött volna vizsgálatokra.
Ha nem volna jó az érték akkor azonnal további vizsgálatokra küldött volna, de az ultrahangos papírodon rajta kell lennie hogy milyen vastagságot mért!
Persze nézd meg az UH-s papirodat!Ha gond lenne szólt volna!Ne idegeskedj!
szia! ezt azért csinálják 12 hetesen mert akkor látható a legjobban és a késõbbikben nem vagy kevésbé. Nézd meg az UH-s papírod arra rá kellett hogy írja! Annak az eredményét a védõnõdnek is tudnia kell. egy 17 hetes kismama:)

Ha a külsö méhszáj nyitott, azzal kötelezö feküdni? Vagycsak elég a kimélö életmod? Az orvos nem mondott semmit.

30 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha nem mondott semmit akkor elég csak kímélned magad, ne emelgess, ne áll és sétálj fél órákig, pihenj le ha fáradtnak érzed magad. Minden jót!

Ha nem mondott semmit akkor elég csak kímélned magad, ne emelgess, ne áll és sétálj fél órákig, pihenj le ha fáradtnak érzed magad. Minden jót!
Szia, szerintem, ha nem mondott semmit, akkor is érdemes kimélõ életmódot folytatnod.Én most vagyok a 34-ik hétben, 30 hetesen bekerültem a kórházba görcsölés miatt.2 hetet voltam ott, külsõ méhszájam 1 ujnyi, belsõ zárt és rövidült a méhnyakam.Most már itthon vagyok, de feküdnöm kell, és gyógyszereket kaptam, amit a 37-ik hétig kell szednem.Próbálj meg minél többet pihenni, ne lépcsõzz, gugolj, nekem ezeket mondták.Boldog babavárást.

Az nagy baj lehet, ha igy 30 hetesen kevesebb a magzatviz? Az orvos nem mondott rá semmit, csak, hogy majd figyelni kell. félek, hogy elhanyagolnak?

fizetett orvosom nincs.szerintetek?volt már igy valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ezt nagyon szokták figyelni,már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon,addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt,....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk),bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak,ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj,minden rendben lesz!!!

Szia! Ne aggódj, ezt nagyon szokták figyelni, már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon, addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt, ....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk), bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak, ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj, minden rendben lesz!!!
A kérdező hozzászólása: hiába járok orvoshoz, ezt csak uh-n látják, az mégcsak 6 hét mulva lessz talán.szóval hogy figyelik?és mikor van az a rizikos idöszak, amit irtál?
Szia!Nekem 25 hetesen a 4d-n mondta a doki, hogy kevesebb a magzatvizem.Rá 1 hétre már nem volt baj.De menj el egy másik dokihoz, hogy õ mit mond.Mert sem a több sem a kevesebb magzatviz nem jó!32 hetes km
Szia!Elsõ válaszoló vagyok.A rizikós idõszakot a 36. hétre (ill.a baba súlya nem éri el a 2500g-ot) értettem, úgy tudom elõtte koraszülöttként tekintik a babákat(nekem így mondták a szülésfelkészítõn). A magzatvíz normál értékét orvostól kérdezd meg, nem akarok butaságot írni.A mellettem fekvõ anyukának azt tanácsolták igyon és pihenjen sokat, mivel téged nem fektettek be, valószínû nincs baj, ezek az értékek folyamatosan változhatnak.Tudom hogy aggódsz, szerintem mindenki fél egy kicsit, de nem lesz baj, keress fel egy másik orvost is, az nem baj ha többen látnak.Szia
ha nagyon kevés a magzatvíz a magzat agykárosodását okozhatja, de ez attól függ mennyire nagyon kevés. pihenj sokat és igyál minél többet, ha egyszerre nem is megy, kortyonként egész nap lecsurog.

Baj ha 39. hetes terhesen a magzatviz kevesebb? Az orvos nem mondott rá semmit.

Legjobb válasz: Nekem is kevesebb volt az utolsó idõkben,de nem volt semmi gond! Ha baj lenne,azt mondták volna! Sok boldogságot! 2,5 hónapos kisfiú anyukája

Nekem is kevesebb volt az utolsó idõkben, de nem volt semmi gond! Ha baj lenne, azt mondták volna! Sok boldogságot! 2, 5 hónapos kisfiú anyukája

Tüszős mandulagyulladással nem baj, ha emberek között dolgozom? Az orvos nem mondott semmit, bennem meg fel sem merült a kérdés, .

fel sem merült a kérdés, csak amikor a kollégám kérdezte, fertőző-e, utánanéztem, és azt olvasom, ágynyugalom javasolt, és hogy igen, fertőző. Dolgozhatok?

Legjobb válasz: Maradj otthon és pihenj! Te is hamarabb meggyógyulsz, és a körülötted dolgozókat sem fertõzöd meg. Jobbulást! Hihetetlen ez a mai munkamánia, nekem még sosem jutott eszembe betegen dolgozni menni. Ha nem érzem jól magam, betelefonálok, hogy aznap ne várjanak. Szerencsére nem gyakran vagyok beteg.

Maradj otthon és pihenj! Te is hamarabb meggyógyulsz, és a körülötted dolgozókat sem fertõzöd meg. Jobbulást! Hihetetlen ez a mai munkamánia, nekem még sosem jutott eszembe betegen dolgozni menni. Ha nem érzem jól magam, betelefonálok, hogy aznap ne várjanak. Szerencsére nem gyakran vagyok beteg.
Nagyon fertõzõ. Mikor nálunk van valakinek, akkor az egész család végigszokott rajta szenvedni. Szerintem egyenesen bunkóság lenne így bemenni dolgozni. A kollégáid 3/4-ét kidöntenéd
Csodálkozom, hogy az orvos nem írt ki betegállományba és nem mondta, hogy fertõzõ. Azon is csodálkozom, hogy te visszamennél fertõzõ betegséggel dolgozni.

Mivn ha a pici babának köldöksérve van? Az enyém 3 hetes, az van neki. az fáj neki? elmulik magátol? Az orvos nem mondott semmt.

Legjobb válasz: Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci

Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci
A köldöksérv nem fáj, a kisfiamnak 2 hónapos korára visszahúzódott. Mindig vizsgáld meg, hogy nem kemény-e és könnyen vissza tudod nyomni. A leragasztás csak esztétikai megoldás, attól nem húzódik könnyebben vissza, a pelusban meg igazából nem is látszik.
Ikerlányaim vannak és mind a kettõnek volt.A doktornõnk azt mondta, hogy ha gondoljuk leragaszthatjuk nekik, de az esetek 99 százalékában magától visszahúzódik.Fájni nem fáj, csak néha hasfájást okozhat, ha megakad ott a levegõ.De nekünk is szépen helyre jött magától.

Kora szulott kisbabam van, kulfoldon elek, 6 hetes a babam, 2 es fel kg, laz esetere vettunk neki infants tylenol szirupot, nem tudom hogy mennyit adjak neki belole, mert az orvosunk nem mondott semmit sem, hogy mennyit adjak neki ha belazasodik, ?

Legjobb válasz: És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.

És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.
Gyerekorvosi ügyeleletet nem tudod felhívni és megkérdezni, biztos tudnának segíteni. http://www.tylenol.com/product_detail.jhtml;jsessionid=HDX3Q.. néztem itt is azt írják, "ask a doctor" mondjuk ha 24 lbs nagyjából 11 kg és ettõl súlytól mond 1, 6 ml-t, akkor ha a babád 2, 5 kiló adj neki kb negyed annyit, mint egy 11 kilós babának kellene adni (11:2, 5=4, 4), vagyis 0, 4 ml-t
Én ugy tudom , hogy elötte az embernek hashajtót adnak, azt meg kell inni és attól minden kijön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha a fogadott orvosom nem mondott konkrét összeget a szülés levezetésére, akkor általában annak a tízszeresét szokás adni, amennyibe egy-egy alkalom kerül?

Legjobb válasz: Én is hallotam ilyesmit, de természetesen az is számít, mennyit engedhettek meg magatoknak, nem kell eladósodni ezért. Nem derült ki, hogy rákérdeztél-e vagy csak magától nem mondta. Én megkérdeztem az enyémet és azt mondta, 50-100 között szokott kapni, 60-at adtam mert azért elég sokszor voltam nála a rendelõjében, nem olcsón és egyszerû, gyors szülésem volt... Tulajdonképpen rád van bízva, de ha engem kérdezel, 100 fölé nem mennék azért. Jó babavárást (ebben az anyagias világban)!

Én is hallotam ilyesmit, de természetesen az is számít, mennyit engedhettek meg magatoknak, nem kell eladósodni ezért. Nem derült ki, hogy rákérdeztél-e vagy csak magától nem mondta. Én megkérdeztem az enyémet és azt mondta, 50-100 között szokott kapni, 60-at adtam mert azért elég sokszor voltam nála a rendelõjében, nem olcsón és egyszerû, gyors szülésem volt... Tulajdonképpen rád van bízva, de ha engem kérdezel, 100 fölé nem mennék azért. Jó babavárást (ebben az anyagias világban)!
Szia! Én tegnap tettem fel ezt a kérdést a dokimnak. A válasza: "TB alapon be le lehet menni a kórházba és az ügyeletes orvosnál díjmentesen szülni. Nem mondok konkrét összeget de 50000.- ft az alsó határ ha engem kér fel a szülés levezetésére. Lehet felkérni szülésznõt is Õ ennek a feléért mosolyogva vállalja a feladatot." Nagyon figyelj, hogy nem felfogadjuk az orvost hanem felkérjük. Az enyém erre allergiás. Jó babavárást

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!