Találatok a következő kifejezésre: Ha a orvosom nem (798 db)

Szerintetek felejtsem el az orvosit, ha a fizika nem az erõsségem?

Már nagyon régóta szeretnék orvosira jelentkezni és kémiából biológiából tanulok is, és odafigyelek rá, de a fizika valahogy nem köt le, és éppen hogy csak a 3-as alját nyaldosom.Sokan azt mondták, hogy csak a fizika matematikai része kell, de van aki azt mondja, hogy igenis nagyon fontos. Ember orvosiról van szó.

Legjobb válasz: Ember orvosiról van szó. :D Mifelénk ezt általános orvosnak emlegetik. Csak az elsõ félévet kell kihúznod, utána már mindegy. A legtöbb helyen szerintem a damjanovich-féle orvosi biofizika a tankönyv, ha nagyon akarod, le is tudod tölteni, aztán belenézhetsz, mirõl is van szó. Nem az egész kell, csak "néhány" fejezet belõle. De amúgy a neten is van egy csomó oktató videó, van amelyik direkt az egyik itteni egyetem anyagát magyarázza el, szóval simán meg lehet azt csinálni, ha nem vagy tök hülye. Persze attól még jól jönne, ha menne a fizika most, mert azért eléggé a problémamegoldásra, összefüggések meglátásra megy rá, ami késõbb is jól jön majd.

Ember orvosiról van szó. :D Mifelénk ezt általános orvosnak emlegetik. Csak az elsõ félévet kell kihúznod, utána már mindegy. A legtöbb helyen szerintem a damjanovich-féle orvosi biofizika a tankönyv, ha nagyon akarod, le is tudod tölteni, aztán belenézhetsz, mirõl is van szó. Nem az egész kell, csak "néhány" fejezet belõle. De amúgy a neten is van egy csomó oktató videó, van amelyik direkt az egyik itteni egyetem anyagát magyarázza el, szóval simán meg lehet azt csinálni, ha nem vagy tök hülye. Persze attól még jól jönne, ha menne a fizika most, mert azért eléggé a problémamegoldásra, összefüggések meglátásra megy rá, ami késõbb is jól jön majd.

Mi van akkor, ha az orvosnak nem adok annyi pénzt, amennyit kért a szülésre?

Egy itteni beszélgetés alapján kérdezem. :) Azt mondja, h 80ezer, de én csak 50et tudok neki adni és előtte ezt nem beszéltem meg vele. Mit tud csinálni? Csúnyán néz rám? Vagy netán feljelent?!(de kinél?!) Szülés után a kórházi viziten ellenőriznek(nem feltétlen ő), a nővérkék vannak ott, ha bajod van akármikor is. Még egy "kis" példa: az én fiam magzatvizet nyelt és a nyaka körül volt a köldökzsinór, és őt a SZÜLÉSZNÕ mentette meg, ő takarította ki a száját, és szedte le a zsinórt. Akkor mire is fizessek az orvosnak??????

Legjobb válasz: Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!

Ha már felfogadod és elvárod, hogy bármikor ugorjon, amikor szükséged van rá, akkor igenis legyen annyi becsület az emberben, hogy kifizeti a kért összeget. Mondjuk szerintem normális esetben elõre megszokás ezt beszélni ha fogadott orvosod van. Az más ha nincs, akkor nyilván nem is kérhet pénzt és annyit ad az anya amennyit akar, vagy nem akar.
Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!
Ne szülj nála , szülj ügyeletes orvosnál. Én is ügyeletes orvosnál szültem , kapott egy kis pénzt a nõvérel együtt. de még sem 50 000 ft mint a fogadót doki. Amúgy pedig igazad van nem sokat csinál a doki inkább a nõvér .
Akkor elég nagy bunkó vagy! Ha meg elõre tudod hogy nem fér bele a keretbe a magándoki által levezetett szülés akkor minek fogadod fel egyáltalán. Te mit szólnál ha a fõnököd 80 ezer helyett csak 50 ezret adna fizetésként? Csúnyán néznél? Mert ugyanaz a két szituáció.
Elég nagy bunkóság lenne, ha nem a kért összeget adnád neki. Akkor szülj az ügyeletesnél, vagy fizesd meg az idejét, amit bármikor rád áldoz, ha beindul a szülésed.
Akkor minek kéred fel, ha így gondolkozol??? Szülj az ügyeletesnél. Ez nem "mit csinál, ha nem" kérdése!!! Egyszerûen bunkóság berángatni valakit a szabadnapján, elvárni, hogy rendesen ellásson és utána átb..ni!!! Akkor kérj fel szülésznõt ennyiért!
79%-osnak nagyon igaza van (és még pár embernek is, akik hasonlóan írták). Az ingyenes (vagyis TB támogatott) orvosi ellátásban az van benne, hogy te bemész a kórházba, és aki éppen ott ügyeletes, az levezeti a szülésed. Ezért nem kell pénzt adnod. Ha viszont te FELKÉRSZ vkit, akkor ne csodálkozz már rajta, hogy annak ára van. Igen sajnálatos, hogy Magyarországon ez nem legális. Pedig szerintem úgy kellene...ha az ügyeletesnél szülsz, akkor ingyen volt, ha meg saját dokit szeretnél, akkor fizesd meg. Ugyanis ilyenkor azt fizeted meg, hogy a szabadnapján megy be, vagy épp az éjszaka közepén, mikor neki éppen ezer más jobb dolga is lenne. Magyarul túlórázik. Te mit szólnál, ha a fõnököd behívna túlórázni, aztán nem fizetné ki? Vagy nem annyit fizetne, amennyiben megállapodtatok? Gondolom annyira nem repesnél az örömtõl. Egyébként sajnos a doki sehová nem tudna menni, mivel alapból ez az egész dolog nm éppen legális vonalon megy.
Így igaz, nem sokat csinál a doki...ezért írtam, hogy akkor miért nem szülésznõt fogad (ha fogadni akar valakit), de jól le lettem pontozva.
Mehet panaszkodni a sóhivatalba... Amúgy nem értem, hogy egyáltalán miért kell megkérdezni, hogy mennyit kér?
Ez az összeg, amit az orvosnak adsz, jogellenes. Már a létezése is, az összegtõl függetlenül. Ajándék. Nem tud hová menni panaszra, hogy kevés, mert el sem fogadhatná. Annyit adsz, amennyit akarsz, ha meg nem adsz, nem adsz. Az már más kérdés, hogy kinek mennyit ér a becsülete, szava. Nem lepõdöm meg, hogy manapság, ahol az orvos papír nélkül tarifát szab, elvárja a borítékját, ott az, akitõl ezt kéri, gerinctelen lesz és nem adja oda. Ez a mai világ. Csodás. Mi magánkórházat választunk és szerzõdést írunk. Mindenki vállalja a maga kötelezettségeit, és alá is írja. Nem csak azért van az orvos, hogy eltegye a borítékot. De ha már fizetünk (és manapság sajnos nem sok esély van arra, hogy pénz nélkül szüljön valaki) legyen is ott, és dolgozzon is meg érte!
Különben az már nem igaz, hogy ez illegális, igazgatói engedélyhez kötött de ha õ engedélyezi a hálapénzt akkor teljesen legális tavaly óta a hálapénz. http://www.hrportal.hu/c/beremeles-es-legalis-halapenz-megse..
Elõre sosem lehet tudni, mennyire fog kelleni a doki. Szerencsére a legtöbb szülésnél tényleg elég szinte csak pár percre, de van olyan, hogy császár lesz vagy akár hosszabb kórházi tartózkodás. Talán ezért sávosan kéne megállapítani a tarifát vagy óradíjban megegyezni? :) Az viszont újabb kérdés lenne, hogy mi van akkor, ha tényleg nem vagy rosszul tette a feladatát és ki lett fizetve, vagy (csak) a páciens szerint nem végezte megfelelõen és ezért nem fizet vagy kevesebbet. Mivel nem legalizált, csak megtûrt ez az egész hálapénzesdi, sem anyukának vagy a családnak, sem a dokinak nincs lehetõsége ilyenkor "fellebbezni".
Nem ez az elsõ ilyen kérdés, többen is úgy gondolják hogy az helyes eljárás ha nem fizetik ki a fogadott orvosukat a szülés után mert szerintük az nem érdemli meg. Megteheted persze, nem fognak a behajtók az ajtódon kopogtatni hogyha nem fizeted ki a megbeszélt összeget de akkor gerinctelen leszel. Jól írta valaki hogy megkapod ingyen is a szükséges ellátást tb alapon ha nincs rá kereted, de ha felkérsz külön valakit és megállapodtok valamiben akkor ahhoz finoman szólva is illik tartani magadat.
Én is így gondolom, hogy ez a tiszta. Senki nem azért "ment neki", mert nincs pénze fogadott dokira, hanem mert így is fel akarja kérni és utána simán nem kifizetni. Ez így nem lenne fair! Ráadásul értelmét sem látja, hogy ott legyen, ezért nem értem, hogy akkor miért fogadja fel.
Utolsó: De te magad is leírtad a megoldást. Ha nincs rá pénz, akkor meg kell beszélni a dokival, hogy sorry, de nincs rá pénz. Ha a nyelvtanáros példát vesszük pl...gondolom akkor sem az óra után jelenti be az ember, hogy "bocs, de ennyit tudok most adni", hanem még az óra elõtt felhívja a tanárt, és lemondja az órát. Ennyi. Nyilván érthetõ, ha nincsen pénze, hiszen bármi történhet, de akkor szólni kell a dokinak és kész. Még az is lehet, hogy a doki 50-ért is elvállalja.
Jó persze igen fogadot dokit választott igazatok van akkor már fizesse ki , de várjatok ha neki nincs annyi pénze mert éppen a férjének megszûnt az állása , vagy bármi történt ami miatt nem tudnak annyit fizetni nem kell egybõl leharapni a fejét, beszéljen a fogadott dokijával még sem szeretné ha õ vezetné le a szülést köszöni az eddigi munkáját de nem állnak úgy anyagilag mint ahogy tervezte a legelején. Így pedig marad a ügyeletes doki és ha akar ad ha akar nem az ügyeletesnek meg a nõvérkének. És még meg is marad a pénze.
Én is örülök, hogy nem csak én látom így.
Szerintem az összes 79%-os én voltam :) . Örülök, hogy vannak akik egyetértenek! Én pl. tanár vagyok...szerintem ez ugyanaz...kapom az iskolai fizetésem, ott korrepetálok, segítek, amiért eszembe nem jutna pénzt beszedni. SZABADIDÕMBEN pedig magánórákat adok, miért elkérem az elõre megbeszélt pénzt, és mélységesen felháborodnék, ha valaki az óra végén a felét adná csak oda, mert nekem ez a munkám alapon, és menjek reklamálni valahova, ha tudok. Szerintem ez ugyanaz a helyzet, plusz itt még emberéletekrõl is szó van, ami nem mindegy!
Mármint 11:05-ös 79%-osra gondoltam.
Mit szólnál, ha a boltban 1 kg krumpli áráért csak 70dkg-ot kapnál?:)

Mi történik ha a beteg nem egyezik bele egy vizsgálatba, elutasíthatja az orvos?

Tudom,jogilag elutasítható a vizsgálat, ha nem kritikus állapotban van a beteg. Írásban kell beadni a kezel?orvosnak, hogy nem egyezik bele a kezelésbe. De ilyenkor mi az orvos lépése? Elutasíthatja a beteg kezelését? Tudom, hogy ilyen után kedvességre nem lehet számítani, de ebben az esetben az nem mérvadó.

Legjobb válasz: Az orvosnak teljesen mindegy lesz hogy engedi-e magát a beteg vagy nem, neki semmivel se lesz rosszabb ugyanúgy megkapja a fizetését. Az orvosnak a beteg akaratát kell betartani, még ha ti ellenzitek akkor is.

Az orvosnak teljesen mindegy lesz hogy engedi-e magát a beteg vagy nem, neki semmivel se lesz rosszabb ugyanúgy megkapja a fizetését. Az orvosnak a beteg akaratát kell betartani, még ha ti ellenzitek akkor is.
Nem utasíthatja el, a beteg döntése, még akkor is, ha emiatt biztosan meghal.
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy beleegyezik-e x vizsgálatba. Az orvosnak ezt tiszteletben kell tartani. Max utána átirányít egy másik orvoshoz. Félsz és azért nem akarsz valamit?
A kérdező hozzászólása: Csak az orvos úgy állította be a helyzetet, hogy nincs választási lehetõség, az lesz amit õ mond.


Ha a fülem nem bírja a bizsut, lehet valami bajom az orvosi acél industrialtól?

nagyon szeretnék industrialt, nem gyullad be t?lem a fülem? Vagyis tudom hogy ez bármikor el?fordulhat, de így nagyobb az esély? vagy tuti hogy ezt se bírja a fülem?

Legjobb válasz: Az orvosi fémet bírja a legjobban fül.

Az orvosi fémet bírja a legjobban fül.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Ez igazolt távollétnek számít? Mit tegyek, ha a főnököm, nem akar elengedni az orvosi vizsgálatokra?

Pár napja belgyógyászaton voltam vizsgálaton. 3 hónappal ezel?tt kaptam rá id?pontot. Az eredményeim nem lettek túl jók, ezért az orvos két id?pontra is visszarendelt. Egyszer augusztus elejére, egyszer szeptember végére.

Legjobb válasz: Igazoltnak számít, ha az orvos ad róla igazolást. Csak éppen munkabér nem jár arra a napra.Még mindig jobban jársz a táppénzzel, vagy a szabadsággal.

Igazoltnak számít, ha az orvos ad róla igazolást. Csak éppen munkabér nem jár arra a napra.Még mindig jobban jársz a táppénzzel, vagy a szabadsággal.
Az orvosi igazolás csak arra lesz jó, hogy kitöröld vele a... Tényleg jobban járnál szabadsággal, vagy táppénzzel.
Hatályos Mt. 107§ alapján csak a kötelezõ orvosi vizsgálatok (...) stb idejére kell távolléti díjat fizetnie a munkáltatónak, ez azonban nem az a kategória. Itt max betegszabadságra / táppénzre mehetsz, az viszont kevesebb bérrel jár. Legjobban ( anyagilag) a szabadsággal jársz.
Jobb a békesség a fõnökkel, nem teljesen értem ugyan, hogy miért nem tud szabadnapra kiírni, ha szabira meg elenged, de én inkább elmennék szabadságra arra a 2 napra, ha fontos az állásom.
Még is melyik munkahelyen engednek el csak úgy orvosi vizsgálatra? Mindenütt ki kell írni szabit. Táppénz erre nem jár. Már elmúltak azok az idõk, hogy elenged a fõnök és le sem kell dolgozni. Te melyik bolygón élsz mondt? Majd pótolnak téged van elég munkanélküli.

Ha egy orvost nem lehet elérni a rendelésén mert ügyeletben van folyton. Hogyan tudnám megkapni a mobil számát? Sürgös lenne!

Legjobb válasz: Menj be. Egyébként nem hiszem, hogy a mobilszámát bárki kiadná neked, az orvosok (érthetõ módon) csak a saját betegeiknek adják meg a mobilszámukat, különben mindenki zaklatná õket.

Menj be. Egyébként nem hiszem, hogy a mobilszámát bárki kiadná neked, az orvosok (érthetõ módon) csak a saját betegeiknek adják meg a mobilszámukat, különben mindenki zaklatná õket.
A kérdező hozzászólása: bemennék!!de csak beutaloval fogad a rendelésén!! amugy a korház nincs tul közel és kisgyrekkel vagyok!!szoval hivogatom a központi számán:(......

Ha az orvos nem lát még semmit mert nagyon korai mondjuk a terhesség és vízeletvizsgálatot kér akkor a laboros Hcg-teszt erősebb mint a gyógyszertári?

Legjobb válasz: Szinte semmit nem tudunk rólad! Hány hetes "terhes" vagy/voltál? Az elsõ hivatalos várandós vizsgálat 12. hétben van, ezt megelõzõen nyilván nem fog az orvos elhajtani, mert neki kötelezõ megvizsgálni, de még kicsit korai. Ezért van az, hogy "nagyon sokáig forgatta bennem(d) azt a sz...t" koszond magadnak. Azért kell h*velyi UH, mert még annyira pici, hogy a hasfalon keresztul nem látszik a magzat. Azóta reméljuk, hogy rendben volt a várandósságod.

Szinte semmit nem tudunk rólad! Hány hetes "terhes" vagy/voltál? Az elsõ hivatalos várandós vizsgálat 12. hétben van, ezt megelõzõen nyilván nem fog az orvos elhajtani, mert neki kötelezõ megvizsgálni, de még kicsit korai. Ezért van az, hogy "nagyon sokáig forgatta bennem(d) azt a sz...t" koszond magadnak. Azért kell h*velyi UH, mert még annyira pici, hogy a hasfalon keresztul nem látszik a magzat. Azóta reméljuk, hogy rendben volt a várandósságod.
Igen, a laborvizsgálat biztosabb, s talán elõbb is mér. Vérbõl pedig még hamarabb, de az orvosok csak kivételes esetben nézhetik ilyen formában a terhesség tényét. Indokoltnak mondjuk a méhen kívüli terh. gyanúja számít. Mondván, nagyon drága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ csak azért kérdeztem mert ma voltam nõgyógyásznál mert nagyon sok terhes tünetem van de nem látott semmit hüvelyi ultrahangon csak az volt a fura hogy nagyon sokáig forgatta bennem azt a sz...t és egyszer csak ezt mondta "Hát ez meg mi lehet?"Kérdztem mit lát azt mondta semmi rosszat mert azt megoldanánk és hogy nem mondja meg!!!Amikor már felöltöztem megint megkérdeztem akkor azt mondta egy kis furcsaságot!Mi lehet?
A kérdező hozzászólása: Ja lemaradt hétfõn viszem be a vízeletet majd!
Na, hát ez nem semmi! Valami furcsaságot! Én azt tanácsolom, hogy menj el megbízható szonográfushoz vagy uh-ozó orvoshoz. Én mással is megnézetném. Ez etikátlan...
A kérdező hozzászólása: Az lesz ha - ha + lesz az orvosi hcg mérés mert rólam van szó nem róla ezt mondtam is neki!!!!Már csak abba bízok hogy tényleg nagyon-nagyon korai és látott valami kezdeményezést de nem akarta mondani hogy nehogy beleéljem magam elvileg ez is lehet nem ???ha optimistán gondolkodunk de ha pesszimistán akkor ciszta vagy valami más rossz!!!!De azt monania kéne nem rögtön az észrevétele után!!!

Az nem gond, ha az orvos nem mondta meg a mostani uh-on, hogy a pici kb mennyit nyom? MOst kb mennyinél kellene tartania így a 30-ik héten?

Most voltam uh-on 30-ik hétben vagyok,de nem tudtuk meg,hogy fiú-e vagy lány.Csak annyit mondot a doki,hogy minden jó.Zárt mellkas,látszik a gyomor,néztük a szívverését.De itthon mindenki azt kérdezte hogy nem mondták hány gramm kb.Ez ugye nem baj?

Legjobb válasz: a terhes könyve írta bele minden vizsgálat (UH) után a dokim (fogadott) az adatokat. Ott van súly rész is és az ki volt töltve, ahogy kell. De szerintem sima kórházi vizsgálatnál is a nemfogadott orvosnak ki kell töltenie az adott részeket a kiskönyvbe, mivel azt mindig vinni kell. Vagy nem?.... 7 hós kisfiú anyukája

a terhes könyve írta bele minden vizsgálat (UH) után a dokim (fogadott) az adatokat. Ott van súly rész is és az ki volt töltve, ahogy kell. De szerintem sima kórházi vizsgálatnál is a nemfogadott orvosnak ki kell töltenie az adott részeket a kiskönyvbe, mivel azt mindig vinni kell. Vagy nem?.... 7 hós kisfiú anyukája
Elvileg rajta van a papíron, vagy nem? Nem adott leletet?
Az én kisfiam a 31. héten volt 1750g ( +- 250g). A 35. héten született meg kereken 2700 g-mal. A leletedre nem írta rá a doki? Szerintem ha legközelebb mész kérdezz rá nyugodtan, nekem se mondta volna ha nem kérdezem meg. Sajnos ilyen a magyar egészségügy. Kellemes ünnepeket.
Nem tudom, de nekem a fiamnál is és most is kérdezés nélkül ráírják és szerintem ez a jellemzõ. (Még meg is kérdezte amikor a 38. hetin voltunk a fiammal, hogy meg fogja tudni szülni (3, 6 kg), ami végül a 41. hétre 4, 4 lett és meg tudtam szülni.)
Nekem sem ad mindig a dokim papírt, én ezért nem is aggódom. Nagyon örülök, ha azt mondja, hogy minden rendben van, minden oké. A súlyát meg úgyis csak becsüli a program. A barátnõmnek szülés elõtt 4 kg-os babát emlegettek, ehhez képest 3, 2 kg-os babót szült, a kolléganõmnek azt mondták a 38. hetén hogy a baba 3, 1 kg-os, rá egy hétre pedig 3, 95 kg-os babát szült. Szóval, a lényeg, hogy azt mondata a dokid, hogy minden rendben.
Nálunk sose mondták meg, hogy hány gr lehet a baba, azt mondták mindig, hülyeség lenne, úgyse pontos adat. Hogy fiú vagy lány, azt azért nem tudtuk sose, mert mindig elfordult a bébi vizsgálat közben. Mikor megszületett, derült ki, hogy kislány :)

Ha a férfinak nemi betegsége van, akkor milyen orvoshoz kell menni?

még sosem volt ilyen gondom,ezért nem tudom!

Legjobb válasz: urológus vagy bõrgyógyász de legelõször háziorvos!

urológus vagy bõrgyógyász de legelõször háziorvos!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!egyébként a fitymámon egy kupacban jöttek ki apró pici hólyagok, mi lehet ez?
Ha fájdalmasak, akkor pl. lehet (genitális) herpesz. De ne találgassunk, szakember általában elsõ pillantásra megmondja.
Háziorvos-nak elmeséled mi a bajod, az 90% hogy urologiára küld, 10% hogy elöbb bõrgyógyászhoz. minden kisebb bajjal elöbb háziorvoshoz kell menni. Kisebb baj= nem törés illetve nem veszelyes serülés.
A kérdező hozzászólása: klion d 100*


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!