Találatok a következő kifejezésre: Ha a orvosom a kórházba (119 db)

Ha az orvosom másik kórházban praktizál, mint ahova én tartozom, és a mentők csak a körzeti kórházba visznek, akkor ilyenkor mi történik?

28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! A kiskönyvben van olyan rész,ahova be kell íratni ha másik kórházban fogsz szülni nem a körzetiben. Az orvosodnak kell kitölteni. Nézd meg és írasd be a dokival idõben.

Szia! A kiskönyvben van olyan rész, ahova be kell íratni ha másik kórházban fogsz szülni nem a körzetiben. Az orvosodnak kell kitölteni. Nézd meg és írasd be a dokival idõben.

Gond lehet ha nem abban a kórházban szülök ami a kerületemhez tartozik? Mert a fogadott orvosom egy másik kerületben van abban a kórházban ahol dolgozom.

Legjobb válasz: A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.

A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.
Budapesten szültem, szombathelyi vagyok. Terhesgondozásra Szombathelyen jártam, havonta egyszer pedig Pestre. Ott szülsz ahol akarsz.
Ott szülsz, ahol akarsz. Azért persze Gyõrbõl Nyíregyházára nem célszerû menni, mert valószínûleg megszülsz útközben, de egyébként oda megy az ember, ahová akar.

(Jáhn Ferenc KH. ) Ha nem szimpi a kórház de van egy nagyon szimpatikus jó orvos ott, oda mennél szülni?

Napok óta azon agyalok hogy hiába nézegetek oldalakat beszélgetek kismamákkal csupa olyan dolgot hallok ami nagyon nem szimpatikus.Többek között,egyáltalán nem segítőkész bunkó csecsemősök, nem jöhet be hozzátartozó a szobákba,ezáltal fürdeni se tud segíteni,tápszert adnak a babáknak-nem a szoptatás hívei,első babás anyáknak se segitenek a szoptatásban,Rossz higénia,ha nem vagy jól is "kivágnak" a kórházból,szinte mindent te viszel a babának,még betétet se adnak,a véres lepedő 3 napig alattad van...stb stb...Ezek mind borzalmasnak találom!Egy szól a kórház mellett hogy lehet szülésznővel szülni! De voltam, ott vizsgálaton és egy tündéri aranyos megnyugtató okos figyelmes orvos vizsgált Dr. Hartmann Gábor.Akiről a váróban azt mondták a kismamák hogy nem kötelező magán rendelésre menni lehet az ingyenes terhesrendelésre menni a kórházba,és a tarifa se egeket verő..bár azt sajnos nem mondták mennyi. Havalaki szűlt nála mostanában segítsen hogy igazak e az infok és akár privibe is hogy mennyi az annyi! Na meg a kórházról - osztályról írjatok..

Legjobb válasz: Én ott szültem 4 éve, és néhány dolgot megcáfolnék: - A csecsemõsökkel nekem pont más a tapasztalat, a kicsim felsírt, én még épp csak felültem az ágyban, már jöttek, hogy miért sír, mit csináljak, kell-e segítség. - Az, hogy nem jöhet be hozzátartozó, nem gond, hisz ha együtt vagy 6 másik anyukával,akik épp félmeztelen szoptatnak, nem hiszem, hogy a férjed/rokonod oda való. Én biztos kizavartam volna, ha olyankor jön. - Fürdetni a csecsemõsök fürdetnek, nem te. - Anyatejet, ha lefejed és kirakod, odaadják a babádnak. Ha nincs tejed, valamit adniuk kell a picidnek. Egyedül a koraosztályon kapnak hozott anyatejet (mert amúgy kevés van, kevesen fejnek) - 4 éve mindenki azt nyomta az arcomba, hogy szoptassak még akkor is, mikor be sem indult a tejem, sõt jött egy tanácsadó is, õ segített kipróbálni a fogásokat, stb. - A higénia nem olyan, mint otthon, de ha egy wc-re 6-8 anyuka jut, hát.... amúgy naponta jöttek takarítani. - A "nem vagy jól" érdekes, orvosok nézik a gyereket is, anyát is, ha minden oké, mehet a 3. napon. A sebek sajna lassan gyógyulnak, én még hetekkel a szülés után is rosszul voltam, de nem akartam volna bent maradni, nem volt szükséges.(pedig kívül belül varratok voltak) - Nem kellett vinni semmit, adtak, de ha vittél és azt használtad, megköszönték. (pl az elõttem lévõ anyuka konkrétan szétrabolta a fiókot, még egy vattapamacs se maradt utána) - Betétet tényleg nem adnak, az nincs. A lepedõt, ha úgy látod cseréled, van kint tiszta rengeteg, meg mellette egy kosár, ahova a használtat viszed ki. Alattam nem volt véres lepedõ egy percig sem. És az orvosok/szülésznõk: a szülésem nem volt könnyû, viszont két nyomás között megtelt a szoba, jöttek az orvosok meg mindenki,hogy segítsen, voltak vagy 10-en. A dokim nagyon jó, most a második gyereket is nála, a J.F kH-ban fogom szülni. Dr. H.G-ról én is csak jókat hallottam, bár nem nála szültem.

Én ott szültem 4 éve, és néhány dolgot megcáfolnék: - A csecsemõsökkel nekem pont más a tapasztalat, a kicsim felsírt, én még épp csak felültem az ágyban, már jöttek, hogy miért sír, mit csináljak, kell-e segítség. - Az, hogy nem jöhet be hozzátartozó, nem gond, hisz ha együtt vagy 6 másik anyukával, akik épp félmeztelen szoptatnak, nem hiszem, hogy a férjed/rokonod oda való. Én biztos kizavartam volna, ha olyankor jön. - Fürdetni a csecsemõsök fürdetnek, nem te. - Anyatejet, ha lefejed és kirakod, odaadják a babádnak. Ha nincs tejed, valamit adniuk kell a picidnek. Egyedül a koraosztályon kapnak hozott anyatejet (mert amúgy kevés van, kevesen fejnek) - 4 éve mindenki azt nyomta az arcomba, hogy szoptassak még akkor is, mikor be sem indult a tejem, sõt jött egy tanácsadó is, õ segített kipróbálni a fogásokat, stb. - A higénia nem olyan, mint otthon, de ha egy wc-re 6-8 anyuka jut, hát.... amúgy naponta jöttek takarítani. - A "nem vagy jól" érdekes, orvosok nézik a gyereket is, anyát is, ha minden oké, mehet a 3. napon. A sebek sajna lassan gyógyulnak, én még hetekkel a szülés után is rosszul voltam, de nem akartam volna bent maradni, nem volt szükséges.(pedig kívül belül varratok voltak) - Nem kellett vinni semmit, adtak, de ha vittél és azt használtad, megköszönték. (pl az elõttem lévõ anyuka konkrétan szétrabolta a fiókot, még egy vattapamacs se maradt utána) - Betétet tényleg nem adnak, az nincs. A lepedõt, ha úgy látod cseréled, van kint tiszta rengeteg, meg mellette egy kosár, ahova a használtat viszed ki. Alattam nem volt véres lepedõ egy percig sem. És az orvosok/szülésznõk: a szülésem nem volt könnyû, viszont két nyomás között megtelt a szoba, jöttek az orvosok meg mindenki, hogy segítsen, voltak vagy 10-en. A dokim nagyon jó, most a második gyereket is nála, a J.F kH-ban fogom szülni. Dr. H.G-ról én is csak jókat hallottam, bár nem nála szültem.
nem tudom mért szidják ennyien ezt a kórházat.szerintem egyik se jobb.mindenhol vannak bunkók így is úgy is..én most fogok itt szülni !jövõ héten szerdán/ immár harmadszor!!!!:) ki lehet bírni azt a pár napot :)
Én április elején születem itt és meg voltam elégedve vele. Egyetértek az elsõ válaszolóval. Van egy unszimpi csecsemõs, de õt is lehet kezelni. Egy ágyasban voltam, az szuper, ott a mosdó is tiszta. Az viszont igaz, hogy nem segítenek a szoptatásban. Elsõ babás anyukáknak sem szentelnek túl nagy figyelmet. De azt a 3 napot valóban ki lehet bírni!


Hogy zajlik a magzatvíz vizsgálat és mikor csinálnak olyat túlhordás esetén? Hol csinálják ha nincs fogadott orvos a kórházba ahol szülni fogok vagy az sztk-ba a nődoki? 38+1 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!

Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!
lehetséges következménye: állapotrosszabbodás, halál. Olvasd el a papírt amit ilyenkor aláíratnak veled ;)
Ha saját felelõsségedre hagytad el a korházat, úgy semmi felelõsség nem terheli õket, ha valami történne veled.
Aki kimegy, az saját felelõsségre megy ki, tehát az orvos, és a kórház nem lesz felelõs a személy állapotáért. De errõl a mentõs dologról még nem hallottam :O
Dehogynem hívhatja! Az eü személyzetnek olyan lehetõsége nincs Magyarországon, hogy egy betegnek BÁRMILYEN indokkal visszautasíthatná az ellátását.
Ha saját felelõsségedre távozol, akkor az estleges állapot romlásodért az intézményt jogilag semmilyen felelõsség nem terheli. Viszont ha így esik attól még kötelesek ez esetben a legjobb tudásuk szerint ellátni. Nem utasíthatnak vissza, nincs ilyen lehetõségük!

Ha amúgy bababarát a kórház, akkor van valami joga az anyának szülés után azt kérni (ha nincs kifejezetten orvosi indok), hogy elsõ vizsgálat után ne vigyék el a babát?

Úgy tudom, elsõ estére mindenképp megfigyelésre elviszik a babát. Lehet kérni, hogy ne így legyen? Mi a tapasztalat? A szokás tudom, hogy nem ez, engem a kiskapu érdekel, ha van. Nem akarom, hogy elvigyék, hiába mondja mindenki, hogy pihenjek, szerintem így nem lehet. Jogilag lehetséges ezt kérni?

Legjobb válasz: a Szent Imrében nem viszik el szerintem bárhol kérheted (legalábbis a józan ész ezt diktálja), hogy maradhasson veled

a Szent Imrében nem viszik el szerintem bárhol kérheted (legalábbis a józan ész ezt diktálja), hogy maradhasson veled
Bajcsyban sem viszik el.
szerintem ez kórház függõ. Uzsokiban elsõ este külön alszik a baba, de ha megkéred lehet hogy megengedik, hogy nálad legyen, ha minden rendben ment.
Istvánban sem viszik el.
Az Áek-ben sem viszik el. Az egyik szobatársamat este 8 felé hozták fel a szülõszobáról, és megkérdezték, hogy elvigyék-e a babát. Harmadik, nagyon gyors, komplikációmentes szülése volt, a baba maradt. A baba egész éjszaka aludt, a szülés fáradalmait aludta ki, úgyhogy talán, ha egyszer megnyekkent. Mindig a mama és a baba állapotától függ, hogy maradhat-e már kinn a kicsi az elsõ éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezt érzem, hogy ott lenne a helye velem. Természetesen, ha bármi gond van, akkor érthetõ, hogy orvosi felügyelet kell, gyógyszerek, gépek, akármi (remélem, ilyesmirõl nem lesz szó), de ha amúgy minden rendben van, én nem hiszem, hogy tudok úgy aludni máshol, hogy tudom, hogy nincs mellettem.
A kérdező hozzászólása: Ahol külön van, tudod esetleg, hogy miért? Miben más, mit tesznek vele, vagy mivel csinálnak vele többet vagy mást, mint amit anyukája csinálna, ha vele marad?
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, tehát akkor elsõsorban anyuka állapotát nézik ilyenkor, hogy "képes-e" megfelelõen vigyázni a babára, vagy túlságosan kimerült. Értem. Azt hittem, valami szabály írja ezt elõ, hogy nem adhatják oda megfigyelés nélkül, vagy mit tudom én. Távolabbi ismerõsök beszélgettek errõl, hogy elsõ este elvitték és nekünk nemsokára születik és el sem tudom képzelni, hogy elviszik, én meg legyek jól és pihenjek, vagy mit csináljak, hát egy percet nem lennék nyugodt, hogy nincs velem, az fix. Nem azért, mert hogy hú, de magabiztos vagyok, de 9 hónapig együtt... és utána egy ilyen horderejû esemény után ne legyek ott, ha sír vagy szüksége lenne rám... én ezt elképzelni nem tudom. :$
Az én fiamat sem vitték el, és a szobatársam babáját sem. Õ fél napot vajúdott, én 2 órát, viszont egy másik ismerõsömét elvitték, igaz, nem kérte, hogy hagyják ott. Elsõ éjszaka-fõleg ha délután, este született babákról van szó, többnyire úgyis átalusszák az éjszakát. Szóval inkább az anyuka állapota indokolná, hogy ne hagyják ott. De ha úgy érzed, hogy el tudod látni, akkor biztosan veled maradhat.

Az igaz, hogy ha van fogadott orvosom a kórháznak külön kell fizetnem?

ha igaz, mennyit?

Legjobb válasz: Miért kellene,én nem hallottam ilyet.Nekem is van,és nem kell külön fizetnem, de egy hétewn belül Te vagy a 2. aki kérdezi,kezd gyanús lenni nekem is.Neked ki mondta?

Miért kellene, én nem hallottam ilyet.Nekem is van, és nem kell külön fizetnem, de egy hétewn belül Te vagy a 2. aki kérdezi, kezd gyanús lenni nekem is.Neked ki mondta?
A kérdező hozzászólása: :D én is csak kérdezõtõl olvastam.de úgy látszik ez csak egy rossz pletyka. boldog babavárást
Köszi, neked is:-)
Szia. Ilyet én is hallottam, hát szerintem érdemes rákérdezni.

Ha nem fogadok sem orvost, sem szülésznõt, és az SZTK-s terhesgondozáson mindent meg tudnak oldani, akkor akkor fogom elõször látni a kórházat, amikor már szülni megyek?

Már a 36. hétben járok, a szülésznõn nagyon gondolkodom, de akit ajánlottak, egyelõre nem sikerült elérnem. Sokat gondolkodtam azon, hogy szükség van-e rá egyáltalán, avagy mi történik, ha hamarabb megindul a szülés, és ez még nincs elintézve? Akkor akkor fogok elõször menni a kórházba, amikor már megindult a szülés? Ez nem gond? Más is volt vele így? Esetleg ha szeretnék csak a kórházzal megismerkedni a szülés elõtt, bemehetek? (A budapesti Szent Imrérõl lenne szó, ha esetleg valakinek van konkrét tapasztalata, vagy egy jó szülésznõje, akit ajánl elérhetõséggel? :)) Köszönöm elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Menj be a kórházba és érdeklõdj,hogy mik a szokások! Szinte minden kórházban van már szülõszoba látogatás-ahol körbe vezetnek,elmondják,hogy mi hogyan történik az adott esetben,mit kell magaddal vinni,hová pakolhatsz stb.. A terhességed ha simán zajlott,nem volt semmi gondod ami indokolta volna az állandó orvosi felügyeletet,akkor szerintem felesleges orvost fogadni,vagy akár szülész nõt...az ügyeletesek is nagyon profin és jól végzik a dolgukat!!!

Szia! Menj be a kórházba és érdeklõdj, hogy mik a szokások! Szinte minden kórházban van már szülõszoba látogatás-ahol körbe vezetnek, elmondják, hogy mi hogyan történik az adott esetben, mit kell magaddal vinni, hová pakolhatsz stb.. A terhességed ha simán zajlott, nem volt semmi gondod ami indokolta volna az állandó orvosi felügyeletet, akkor szerintem felesleges orvost fogadni, vagy akár szülész nõt...az ügyeletesek is nagyon profin és jól végzik a dolgukat!!!
Minden korházban van szülöszoba látogatás, megmutatnak mindet körbevezetenek stb. hivd fel öket.
Szia Én ugyan nem ott fogok szülni hanem az Uzsokiban, de úgy vagyok ahogy te, se orvos, se szülésznõ. És igen, valószínûleg élesben fogom elõször látni a szülõszobát :) De úgy vagyok vele, hogy csak addig lesz ismeretlen míg körül nem nézek :)
Nst-re be kell menned a kórházba....mert nemhiszem hogy azt sztk-ban csinálnak...bár kitudja Szülésznõt fogadni ? Megfontolandó ? Sokat segít az biztos, hisz a doki nincs végig bent a szülõszobában veled, és jó ha van vki akiben bízhatsz Nekem is csak szülésznõm volt....a szabadnapján , 36 hetesen rosszul lettem és annak ellenére hogy éjszakás mûszakból ment haza, 1 órán belül bent volt velem a kórházba ( reggel 8kor ) Nomeg soron kívül bevitt az nst-re, és a dokihoz :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elõször is köszönöm a válaszokat, mindenkiét hasznosnak találom. :) Az NST-t is megcsinálják az SZTK-ban, (már voltam is egyszer), így tényleg semmi miatt nem kell bemennem a kórházba, éppen ezért aggódtam, de köszönöm a tippet, fel fogom hívni a kórházat, még a héten, azért egy körülnézés megnyugtatna, azt hiszem :)
ha körzet szerint nem oda tartozol akkor kérni kell egy befogado nyilatkozatot.legalabb is nallunk vidéken..ennyi. amugy csak élesben ha mindent megcsinalnak sztksan. Én azért annyiért elmennék hogy megnézzem egyaltalan merre van a szülészete ha nem mentõ visz oda kell talalni.:) illetve megkérdezném hogy mit kell be vinni tudnak e vmi listat adni mert van ahol kell vinni pelust ruhát a kicsinek van ahol nem...szal egy kérdést megér ha van idõd meg kedved elmenni szétnézni.. könnyü szülést.

Mi van akkor, ha az orvos akinél szülni szeretnék nem abban a kórházban van ahol szülni szeretnék?

abba a kórházba nem szívesen mennék vissza, mert rossz tapasztalataim vannak.

Legjobb válasz: Azzal a kórházzal kell egyeztetned, ahol szülni szeretnél, hogy beengednek-e egyáltalán külsõs orvost ( a kórház a felelõs, ha valami komplikáció, gond adódik), ezen kívül az orvostól is meg kell kérdezni, hogy egyáltalán vállal-e így szülésvezetést (ez se csak úgy mûködik, hogy õ úgy dönt, hogy besétál).

Azzal a kórházzal kell egyeztetned, ahol szülni szeretnél, hogy beengednek-e egyáltalán külsõs orvost ( a kórház a felelõs, ha valami komplikáció, gond adódik), ezen kívül az orvostól is meg kell kérdezni, hogy egyáltalán vállal-e így szülésvezetést (ez se csak úgy mûködik, hogy õ úgy dönt, hogy besétál).
Az enyém sem ott van, ahol szülni fogok.A kórházakban gyakran vannak külsõs orvosok, ez nem gond!
Én is így jártam, nem is mentem abba a kórházba, ahol a dokim volt. Az utolsó napokban (amikor kiderült, hogy nem is ott dolgozik, ahol gondoltam) átadott egy kollégájának. Nem bántam meg, az intézmény is nagyon fontos, nemcsak az orvos. És persze az új doki is nagyon rendes volt, hiába nem ismert.
A kérdező hozzászólása: szerintem is fontos az intézmény is.

Besokaltam a magándokimra. Orvost és kórházat váltanék, de nem szeretnék magánorvost. Irnátok pesti kórházakat ott megtalálható orvosakat és szülésznőket? Esetleg ha fogadtatok fel szülésznőt menniyt fizetettek neki?

Legjobb válasz: Bajcsy kórház. SZülésznõm Garáné Magdika volt, a doki Varga Horgosi Ágnes. Mindkettõjüknek 20 ezret adtunk. Tündér volt mindkettõ, állandóan biztattak, a végén már a doki se mozdult el mellõlünk:)

Bajcsy kórház. SZülésznõm Garáné Magdika volt, a doki Varga Horgosi Ágnes. Mindkettõjüknek 20 ezret adtunk. Tündér volt mindkettõ, állandóan biztattak, a végén már a doki se mozdult el mellõlünk:)
A kérdező hozzászólása: Olyan is érdekelne, mint alapitványi szoba, mit adnak a babának, látogatási rend....stb! Jó és rossz tapasztalatok. Minden érdekelne! Kis regényeket is nagyon szivesen olvasok:) !
Szia! Én az ÁEK-ben szültem.Nem volt fogadott dokim.Szülésznõt pedig nem lehet fogadni.Mindenki nagyon kedves és tényleg figyelmes volt.A szülésznõ 5 percenként rámnézett, hogy minden rendben van-e.Jól felszereltek a szülõszobák a gátvédelmet mindenkinél megpróbálják.A szülészeten 3 ágyas kórtermek vannak mindegyikhez külön zuhanyzó, wc.A csecsemõsök segítõkészek igyekszenek mindenben segíteni. Ajánlani tudom Atalay Katalin doktornõt vagy Tirdenczel Zsoltot. Ennyi jutott hirtelen eszembe, ha érdekel még valami szívesen válaszolok.
Elõzõ vagyok. A látogatófolyosón gyakorlatilag bármikor fogadhatsz látogatót.Apuka a kórterembe is bemehet fél órát babázni.A baba veled van egész nap így tápszert csak akkor adnak ha kéred illetve megkérdeznek, hogy adhatnak-e a babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!