Találatok a következő kifejezésre: Ha a orvoshoz visszük (33 db)

Aranyeres folyamatot vissza lehet fordítani orvosi beavatkozás nélkül, ha a székelés fáj, vérzik, és a csomók folyamatosan kívül vannak, nem húzódnak vissza?

Valahogy vissza lehet tenni tartósan? Életmód váltás itt még elég? Milyen gyógyszer, kúp stb. használna? Kétségbe vagyok esve... Tapasztalatok? Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Sokszor elgondolkodtam, mi a franc lehet az aranyér eredeti funkciója, azon felül, hogy megkeseríti az ember életét. Több mint 20 éve élek együtt ezzel a sorscsapással, de megtanultam kezelni, ezért elég ritkán okoz gondot. Van egy kenõcs, vény nélkül kapható, Reparon a neve. ez egy aranyér kenõcs, de halottnak a puszi hatóerejû. Egy haszna azonban van. Van hozzá egy aplikátor a végbélbe. Ha székelés elõtt ezzel egy kis adag kenõcsöt bejuttatsz és kívülre is kensz belõle (guszta mi) az nagy mértékben megkönnyíti a dolog távozását, és így kevésbé irritálja az adott területet. Így elkerülhetõ a fájdalom, és a vérzés is. Sajnos az aranyér nekem is állandóan kinn van, hiába írják rá a betegtájékoztatóra, hogy aztán nyomjuk vissza a végbélbe, azon mód kicsusszan, játszadozhatok vele akármeddig. Ami fontos még, hogy nagydolog után alvázmosás. Úgy kell idõzíteni a dolgot, hogy lehetõleg otthon legyél és akkor ez nem probléma, de ha nem mosod meg utána egy órán belül begyullad és lõttek a jókedvnek. Ekkor már a leghatékonyabb valamely ibuprofen alapú fájd. csill. az leviszi a gyulladást is. Persze létezik mûtét, lézeres meg miegyéb, de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy ezért kés alá feküdje, és állítólag nem is hatékony, mert visszanõhet mint az orrpolip. Remélem tudtam segíteni valamit.

Sokszor elgondolkodtam, mi a franc lehet az aranyér eredeti funkciója, azon felül, hogy megkeseríti az ember életét. Több mint 20 éve élek együtt ezzel a sorscsapással, de megtanultam kezelni, ezért elég ritkán okoz gondot. Van egy kenõcs, vény nélkül kapható, Reparon a neve. ez egy aranyér kenõcs, de halottnak a puszi hatóerejû. Egy haszna azonban van. Van hozzá egy aplikátor a végbélbe. Ha székelés elõtt ezzel egy kis adag kenõcsöt bejuttatsz és kívülre is kensz belõle (guszta mi) az nagy mértékben megkönnyíti a dolog távozását, és így kevésbé irritálja az adott területet. Így elkerülhetõ a fájdalom, és a vérzés is. Sajnos az aranyér nekem is állandóan kinn van, hiába írják rá a betegtájékoztatóra, hogy aztán nyomjuk vissza a végbélbe, azon mód kicsusszan, játszadozhatok vele akármeddig. Ami fontos még, hogy nagydolog után alvázmosás. Úgy kell idõzíteni a dolgot, hogy lehetõleg otthon legyél és akkor ez nem probléma, de ha nem mosod meg utána egy órán belül begyullad és lõttek a jókedvnek. Ekkor már a leghatékonyabb valamely ibuprofen alapú fájd. csill. az leviszi a gyulladást is. Persze létezik mûtét, lézeres meg miegyéb, de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy ezért kés alá feküdje, és állítólag nem is hatékony, mert visszanõhet mint az orrpolip. Remélem tudtam segíteni valamit.
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettél, köszönöm. Reparont használtam, de végbélkúpot, gondoltam az hatásosabb, mert beljebb hat, érted.. De nem használt. Most olvastam a betegtájékoztatón, hogy ülõfürdõ után kellene, tehát most az ülõfürdõn gondolkodom, hátha használ... Próbáltad? Ha nem is kúp elõtt, csak úgy aranyérre.
Nekem az Aurobin kenõcs és kúp is használt, + naponta 20 perc kamillás fürdõ.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: ebben a stádiumban, ami nekem van?
Szia! :) Az elõzõ vagyok. Nekem már szabályosan folyt a vér, és mégis segített az Aurobin kenõcs és a kúp, meg a kamillás fürdõ.
A Hemorid-ot próbáltátok? Én eddig csak azt használtam, de jó mentholos is, az adott helyen a fájdalmat is csillapítja.
Én a terhesség alatt szenvedtem vele, rectanal aidet használtam. Bár az enyém nem volt szerintem ilyen vészes... orvoshoz nem szeretnél menni?

Ha a fogamzásgátló abbahagyása után nem áll vissza a rendszeres ciklus, akkor az orvosnak milyen eszközei vannak, hogy ezt rendbe tegye? Általában mennyi idő alatt áll vissza a szervezet a régi kerékvágásba?

3 hónapja hagytam abba, de egyel?re még mensi sehol. Legalább jönne meg...! Így semmi esély a babára... :-(

Legjobb válasz: Tablettával lehet helyreállítani,de ez csak 90 nap után lehetséges! Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Viszont leis cseszett,hogy ettõl még lehet próbálkozni,mire várunk! Szerintem azért kérd ki az orvosod véleményét,aztán mindent bele...

Tablettával lehet helyreállítani, de ez csak 90 nap után lehetséges! Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Viszont leis cseszett, hogy ettõl még lehet próbálkozni, mire várunk! Szerintem azért kérd ki az orvosod véleményét, aztán mindent bele...
a javaslatom irány az orvoshoz, és nézess vele egy uh-ot, mert én is ugyanígy jártam, bár nem vártam csak 45 napot, elmentem orvoshoz, de csak rákszûrést csinált. a menszi csak nem jött, visszamentem egy hónap múlva, és uh-on kiderítette hogy pcom-van.egyébként uh után felír menszi megindítót, duphaston, vagy provera, ezzel mesterséges menszeszed lesz. 1 héten belül a kúra után.
Én is igy voltam.Szintén pcos!! Most 4hónapja szedek duphaston-t, még két hónapot szedem és utána kell mennem kontrolra, hogy javult-e a helyzet!Persze kozbe próbálkozunk!
Szia! Menj orvoshoz, ne hagyd magad lerázni, nekem ugyanez volt a problémám, ciszta lett a petesejtbõl, emiatt nem jött meg. Írt az orvos Norcolut-ot, attól megjött, kiürült a ciszta, utána 28 naposak lettek a ciklusaim. 4 hetes kismami

Mit tegyek, ha a bunkó orvosom 6 hónapos terhesen vissza akar küldeni dolgozni?

Sokszor nem érzem jól magam, fáj és keményedik a hasam és nagyon fáj a hátam, a lábam. Eddig táppénzen voltam a 9. hétt?l, mert a rosszulléteim miatt nem tudtam dolgozni menni. Felszolgáló vagyok és 13 órás álló m?szakom van ebédid? és bármilyen szünet nélkül. Szerintem ez még nem terhesen is embertpróbáló feladat. Az orvos azt mondta, hogy ezek teljesen normális fájdalmak és menjek vissza dolgozni, vagy keressek másik munkát. Mégis hova vennének fel nagy hassal 3 hónapra? Voltam már a házi orvosnál is, de neki is szüksége lenne egy ajánló papírra a n?gyógyásztól, hogy táppénzen tarthasson, de nem ad. Most mit tegyek? 23 hetes kismama

Legjobb válasz: Keress másik orvos! Ilyen idõs terhesen, keményedésekkel és hátfájással simán maradhatsz táppénzen, nem értem, miért fáj ez neki! Hihetetlen, hogy milyen dokik vannak :( Állj ki a magad igazáért, ne hagyd magad, pihenned kell!

Keress másik orvos! Ilyen idõs terhesen, keményedésekkel és hátfájással simán maradhatsz táppénzen, nem értem, miért fáj ez neki! Hihetetlen, hogy milyen dokik vannak :( Állj ki a magad igazáért, ne hagyd magad, pihenned kell!
Millió nõgyógyász közül választhatsz, nem kell egynél leragadni, pláne, ha a te és a babád egészségét veszélyezteti.
Hát ott hagynám a fenébe ezt a dokit. Elmennék egy másikhoz, akár csak egy alkalomra is, ha egyébként nem engedheted meg, és õ írni fog egybõl neked papírt.
Válts orvost!
Mindenképp másik orvos, nem küldhet vissza dolgozni ha te nem akarod!!
Ez marha érdekes, mert én tegnap kérdeztem a védõnõtõl, hogy utolsó hónapban már otthon lennék táppénzen, kell-e valami javaslat a nõgyógyásztól a háziorvosnak és azt mondta önmagában a terhesség táppénzre jogosít, 6-os kóddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
ha azt irta h szemüveggel vezethetsz, akkor csak szemüveggel vezethetsz
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ akkor visszamegyek szerinted kér majd érte pénzt?
Nem.

Ha a babát orvoshoz visszük kel vizitdijat fizetni?

Legjobb válasz: Nem kell, kiskorú állampolgárnak nem kell.

Nem kell, kiskorú állampolgárnak nem kell.
Nem. De a régi dokinknál, ha olyan oltást adott be ami nem kötelezõ csak én kértem (pl.:kullancsellen) akkor 1000Ft-ot kérhet és kért is.
Nem! 18 éves kor alatt sehol, semmiért nem kérhetnek pénzt!!!
Gyereknek nincs vizitdíj.
Vizittdíj nincs. ezt tuti, de én is gondban vayok a hálapénzzel. szerencsére nem sûrûn beteg a fiam.
Mi csak akkor fizetünk a gyerekorvoshoz, ha kijön hozzánk, egyébként nem.
A kérdező hozzászólása: klion d 100*

Ha nem sikerül a műtét az orvos vissza adja a hálapénzt?

úgy gondolom így volna reális,de egyáltalán miért kell ad ni,nem kap fizetést?

Legjobb válasz: Ezért kell utólag odaadni!

Ezért kell utólag odaadni!
Ha nem sikerült a mûtét akkor nincs mit meghálálni, tehát ne adj hálapénzt!Ha viszont elõtte adtad, akkor jó nagy butaságot csináltál!De különben már rég nem adunk hálapénzt!Megkapja õ a fizetését nyugi!!!! Én sem kapok plusz pénzt azért mert bejárok dolgozni!Csak a fizut!
Hálapénzt elõre? Miért lennél a mûtét elött hálás? Én amúgy utólag sem adok. Aki hálapénzt ad az orvosnak, adjon a dadusnak, óvónéninek, tanítónéninek, tanároknak, ovis/iskolai/kórházi takarítóknak is és még sorolhatnám, akik alacsony alkalmazotti bérért végzik minennap a munkájukat.
Ha nem sikerül a mûtét akkor belehalsz, minden más esetben sikeresnek számít, szóval hülye lenne visszaadni.
Ha mûtét elõtt adtad oda, valszeg rendes volt veled, szal megérdemli. Fõleg akkor ha a mûtét sikeres. De ha nem sikerül, és tudod, hogy mindent megtett, akkor is megérdemli. Viszont ha leszarja az egészet, meg téged, esetleg elcseszia mûtétet akkor nem érte meg odaadni. Visszakérni nem igazán illik.
A mûtét mindig sikerül csak a páciens, nem biztos, hogy túléli. Az orvosnak felesleges hálapénzt adni, elõre azért nem , mert attól úgyse fog jobban mozogni a keze, utána meg azért nem mert ez a munkája ezért kapja a fizetését. Magyarul mindenképpen meg kell mütenie. A nõvéreknek lehet kedveskedni, kávé, bonbon, mert némelyik akkor többet foglalkozik a beteggel.
Elõzõ! Tegyük hozzá, hogy elengedhetetlen munkájukat... Azért ha pikk-pakk egy varázsütésre eltûnne az összes kórház, SZTK minden dolgozójával együtt nagyon sokan, nagyon hamar bajba kerülnének. Míg ha eltûnne az összes ruha-bolt az eladókkal együtt, talán kibírnánk egy darabig. :) Ha tehetõs vagy adj hálapénzt, ha az a 10-es, 20-as komolyan hiányzik a kasszából, akkor semmiképpen ne adj!

38 hetes terhes vagyok január 27-re vagyok kiírva. Mit csináljak, ha az orvosom kûlföldre ment pont most, de január 27-én jön vissza. Ti aggódnátok a helyemben?

Mielõtt elment az orvosom megvizsgált, a méhszájam még zárt.Így még van idõm?

Legjobb válasz: Legfeljebb másnál születik a babád, mert bent nem marad, ha ki akar jönni! Ezt nem lehet kiszámolni, mi lesz ha elõbb jön két nappal?! Nekem ezért nincs fogadott dokim! A C2100 méhszáj azt jelzi, hogy a külsõ méhszáj minimálisan megnyílt, a méhnyak csatornája és a belsõ méhszáj viszont zárt.

Legfeljebb másnál születik a babád, mert bent nem marad, ha ki akar jönni! Ezt nem lehet kiszámolni, mi lesz ha elõbb jön két nappal?! Nekem ezért nincs fogadott dokim! A C2100 méhszáj azt jelzi, hogy a külsõ méhszáj minimálisan megnyílt, a méhnyak csatornája és a belsõ méhszáj viszont zárt.
Senki nem tudja neked megmondani, hogy mikor jön a babád. Jöhet akár holnap, akár február elején. Mindkettõ elõfordulhat. A dokid nem ajánlott senkit sem maga helyett?
Elsõ vagyok, a dokidtól nem kérdezted, hogy mit jelentenek ezek az értékek?
2100as értékem volt a 37. héttõl, aztán 40+5 napon szültem mégis. tehát senki nem tudja elõre, mikor indul be.
A kérdező hozzászólása: annyit mondott az orvosom, hogy a méhszáj még zárt és minden rendben. Én február 4-re számoltam, hogy szülök, mert 40 napos ciklusom volt, az orvosok január 27-re számolták a szülés várható idõpontját.

Ha valaki orvosi egyetemre jelentkezik és aláírja a hallgatói szerzdést, attól még kimehet a 6 év után külföldre rezidensnek csak vissza kell fizetni a képzés árát?

Legjobb válasz: hidd el, nem fognak fejbelõni a határnál. nézd meg az új hallgatói szerzõdést, hogy mit fog tartalmazni.

hidd el, nem fognak fejbelõni a határnál. nézd meg az új hallgatói szerzõdést, hogy mit fog tartalmazni.
Ha minden igaz, akkor az új szerzõdés szerint a végzés utáni 20 évben kell a képzési idõdnek megfelelõ éveket (esetedben minimum 6 évet - ha csúszol, többet) itthon dolgoznod. Vagyis végzés után - ha nem csúsztál - 14 évre kimehetsz anélkül, hogy vissza kéne fizetned a képzésed árát. Ha tovább maradsz kint, akkor kell az államnak kifizetned a Rád költött pénzt (esetedben minimum 13 millió forintot, de ezt a csúszások és az infláció tovább terhelheti).
Szerintem nem kellemetlen. A terhesgondozás más dolog. Menj nyugodtan.
Szerintem abszolut nem. Igaz én nem fogadtam meg a dokit, de hozzá igyekszem mindig visszamenni, mert meg vagyok elégedve vele. Ez meg akkor még snasszabb, nem? ....
Egyáltalán nem kellemetlen. Nem vagy köteles magánrendelésre járni, hiába szültél nála. És nem is várhatja el semelyik orvos, h. oda menj ha van TB-támogatott rendelése is. Nehogy emiatt rosszul érezd magad! Megfizetted már neki a jussát a terhesgondozás meg a szülés során..
persze, hogy nem... en eleg szegyenlos vagyok...dokik elott is, igy igyekszem egy dokihoz jarni... nem szeretnem ha a varos osszes turkasza latna az alsofelem....minden nap latnak vagy 100 maasikat is, de en jobban erzem igy magam :) o legalabb mar ismer

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!