Találatok a következő kifejezésre: Ha a oldalamon fekszem, (87 db)

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Másfél hetes babám csak oldalt szeret aludni, mit tegyek? Nem tudom hogy ez jó a kis gerincének ha mindig oldalt fekszik? Van valami tippetek?

Legjobb válasz: az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba

az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba
Nekem kifejezetten azt javasolta mind a védõnõ és a háziorvos is, hogy oldalt (kitámasztva) altassam, vagy hason. A bukás miatt. Mivel hason utált lenni a fiam, oldalt aludt, váltogatva jobb-balt. Kb két három hós volt, amikor bármivel támasztottam is ki, vagy bugyoláltam be, elmászlált és hanyatt kötött ki. Mivel nem volt bukós baba, más nem erõltettem az oldalt alvást.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes mert a védõnõ nekem meg pakolt hogy a hátán fektessem a bölcsõhalál miatt.És szerinte az is baj hogy 5 órát is képes aludni és költsem fel 4 óra után enni. Bár nem értettem miért. Ráadásul az én fiam bealszik néha szoptatás után tehát a büfi néha elmarad, mert nem lehet felkölteni sehogy, ezért is teszem oldalra le.
Nem baj, ha oldalt alszik, az a lényeg, hogy váltogatva legyen, hogy melyik oldalon fekszik.
Igaza van az elõttem szólónak. Nem baj, csak az a lényeg, hogy minden altatásnál váltogasd az oldalt, mert nekik még könnyen eldeformálódik a kis fejük. A bukás miatt meg tényleg jobb, mint háton, mert nem nyel félre. A lányom mai napig oldalt alszik, mikor ilyen pici volt, mint a te babád, kitámasztottam a hátát egy összetekert takaróval. 15 hós baba anyukája
Hát a csípõjének állítólag nem igazán tesz jót, nálunk az ortopédián ezért nem ajánlják. Ennek ellenére az én pici lányom születése után kapásból képes volt hátról oldalra fordulni, és õ minden képen így akart aludni. Így nem volt és nem is lesz más választásom, mint elfogadni, hogy neki így kényelmes. Eddig egészséges a csípõje. Amúgy a keresztfiam most 9 éves, az õ idejében kifejezetten ezt erõltették rá a gyerekekre. Teljesen egészséges a csípõje.
az én fiam 4 hetes és csak oldalt szeret aludni születése óta.ha a hátára fektetem akkor visszafordul az oldalára.nyugi semmi baja nem lesz a csípõjének és a gerincének sem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha az oldalamon fekszek megnyomhatom a babámat? Bocs a kérdésért

Legjobb válasz: Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama

Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama
Nem nyomod meg!! Én is az oldalamon fekszem már egy ideje! :) Hol egyik, hol másikon, két takaróval(de néha a szopi párnával), mindkét oldalon egyel, hogy tudjak mit a lábam közé venni kényelmi okok miatt!!! :) És úgy van, ahogy a többiek írják, hogy háton nem szabad, nekem is mondta az orvos, hogy az anyai keringést "nyomja" a terhesség, így befolyásolja a babához jutó vér mennyiségét is a háton fekvés(és persze nekünk se jó)! :) 31hkm
Nem tudom, de a baba majd jelezni fogja ha nem tetszik neki, ne aggódj. Én ha oldalt feküdtem az nem tetszett a babának, azonnal erõsen fickándozni kezdett. Éppen ezért a harmadik trimeszterben nagyon nehéz volt az alvás, oldalt a baba nem szerette, háton nem szabadott, hason értelemszerûen nem tudtam. A 7. hónaptól kb. ülve aludtam....
Kifejezetten ajánlott az oldaladon feküdni, fõleg félidõ után (huszadik hét). Nem nyomhatod meg a babát, mert vízben van, és ezen kívül még egy csomó minden védi õt, pl zsírréteg... De ha beszerzel egy szoptatós párnát, azzal nagyon kényelmessé teheted a fekvést, én már kb a 9. héttõl használom, igaz csak egyet, de én amúgy is rossz alvó vagyok, szóval ha helyzetváltoztatás miatt felébredek, fogom a párnát és átteszem a másik oldalra, kb 2 mozdulat. Szép babavárást!
Persze sõt levegõt de vegyél mert a tüdõd összenyomja......amúgy nem lesz semmi baja, az enyém is mocorog mikor testhelyzetet váltok de ha olyan rossz lenne neki azt biztosan éreznéd hiszen jelezne
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszönöm a válaszokat! az az igazság annyira kényelmetlen az oldalamon azért kérdeztem meg hogy baj e az oldalamon feküdni mert szerintem a babámnak nem jo! mert amit az oldalamra fekszek!annyira húz elõre a hasam és annyira de annyira kényelmetlen egyszerûen nem tudok elaludni se szoptatós párnával se a lábam között valamivel semmi! mit tegyek? ja bocsánat ha az oldalamon alszok el akkor is arra kelek fel hogy már a hátamon alszok, kicsit meg vagyok ilyedve. elõre is köszönöm a válaszokat!

Más babája is mindig kipisil a pelenkából ha az oldalára fekszik?

Már többféle pelenkát próbáltam de mindegyikkel ugyanez a helyzet.Naponta többször át kell öltöztetnem mióta az oldalára tud fordulni.

Legjobb válasz: az enyem igen. gyakran az oldalan szopizik, es nekunk is kifolyik a pisi. Probaltam a Pamperst es a Huggiest is, mindkettonel kijott a pisi. Mar gondoltam arra is, h lehet, h rosszul pelenkazok.

az enyem igen. gyakran az oldalan szopizik, es nekunk is kifolyik a pisi. Probaltam a Pamperst es a Huggiest is, mindkettonel kijott a pisi. Mar gondoltam arra is, h lehet, h rosszul pelenkazok.
Valószínüleg azért folyik ki, mert a kukiját lefelé kell "irányítani". Ezt tapasztalatból mondom, én is így jártam az elején.
Én még nem vettem észre pedig a babom forgolodik eleget 5 hónapos, a kaksi már elöfordult gogy a hátaköepéig kifolyt! Szerintem a pelus az oka
Pampers new born baby szerintem nagyon jó. Mi a kettest használjuk már 5 kiló felett. Próbáltad?
Én Huggiest használok és Liberot, de még soha semmi nem folyt ki egyikbõl sem, holott a babám lassan 10 hós...
A kérdező hozzászólása: Már próbáltuk a pamperst a huggiest és a tescos pelust.Mindegyikkel ugyanez a helyzet.Csak akkor pisil ki ha az oldalán fekszik.A kukija mindegy hogy van a pelenkában?Ugye nem kell igazgatni, mert én nem szoktam.

Reggel teszteltem pozitívat. Már 2-3 napja érzem hogy éles fájdalom nyilal le a petefészkemből a combom felé. Normális ez? Fáj a derekem ha jobb oldalt fekszem jobb oldalt fáj ha baloldalt akkor ott. Ez a terheségtől van vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)

Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:) Boldog Baba várást és Boldog Karácsonyt!(szerintem mindkettönknek felejthettetlen lesz) :)
Ugyanezt ereztem en is, kiszakad a petefeszkem, mintha fel lettem volna fazva. A pozitiv teszt utan kb. meg ket hetig ereztem ilyet, aztan magatol elmult. Teljesen rendben voltunk mindketten, egeszsegesek:) Gratulálok:)
Szia! Én is éreztem menstruáció szerû görcsöt, kb. 2-3 hétig, aztán elmúlt. Olyat is éreztem, mintha peteérésem lenne, de az is elmúlt. Nagyon gratulálok mindkettõtöknek a babához :) A karácsony nekünk is örök emlék lesz a kicsi pocaklakó miatt :) 15 hetes "fél"anyuka :D
Nekem is szokott néha, de csak a jobb.
A kérdező hozzászólása: csak nekem gyakran és mindkettõ

23hetes kismami vagyok és sokat fáj a szegcsontom a bal mellemnél. Mi okozhatja ezt a fájdalmat? Ha bal oldalt fekszem erösebb.

Legjobb válasz: szia! Elõfordulhat, hogy a savtól fáj, ha egyáltalán van ilyen problémád. Esetleg a cici növekedésétõl, fõleg, ha van gerincferdülésed is. Ezenkívül a mell rengeteg változáson megy keresztül ez is befolyásolhatja. Ha nagyon fáj érdemes szólni a védõnõnek, majd az orvosnak! Kellemes babavárást

szia! Elõfordulhat, hogy a savtól fáj, ha egyáltalán van ilyen problémád. Esetleg a cici növekedésétõl, fõleg, ha van gerincferdülésed is. Ezenkívül a mell rengeteg változáson megy keresztül ez is befolyásolhatja. Ha nagyon fáj érdemes szólni a védõnõnek, majd az orvosnak! Kellemes babavárást
Nekem is volt egy ilyen idõszak, utáltam. Sehogy nem volt jó! De elmúlik majd. Az izmok dolgoznak, feszülnek, ahogy nõl a hasad és máshova tevõdik a súly-legalábbis nekem több doki is ezt mondta, és pár hét alatt elmúlt a fájdalom, de addig borzalom volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Második válaszoló neked mikor mult el?Kb hány hetesen?
Valószínûleg pont egy ideget nyom a baba. Majd kinövöd :-) de legközelebb kérdezz rá az orvosodtól!
Lehet porckorong sérv is, függetlenül a babától. Nekem anyukámnak szakadt ki a prockorongsérve mert sokat hajtotta magát és neki is így jelentkezett, hogy ha a bal oldalán feküdt, akkor zsibbadt a csípõje, utána ez besugárzott az egész lábába, olyan volt, mintha a csontja fájt volna. Aztán nem bírt felkelni az ágyból, a mentõ vitte el és helyben meg is mûtötték porckorongsérvvel. De ugye neked nem szabad röntgent csinálni, szóval remélem, hogy nem ezzel küzdesz te is és csak a baba játszik az idegeiddel!!!

Zsibbad a csípőm, mitől lehet? Főleg ha az oldalamon fekszek, és ilyenkor lezsibbad a felfelé eső rész.14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...

Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...
Hi, én is jövök nyugtatni. :-) 18 hetes vagyok és pár hete nekem is zsibbadt a csípõm, majd kiterjedt a combcsontra is. Mintha fájt volna a csont. Szerintem ezért van, mert oldalt fekve alszunk (hason nem lehet, háton nem ajánlatos). Én ilyenkor kinyújtóztatom a lábam, ha kell, fel is állok átmozgatni magam az ágy mellett és akkor ált. egy idõre jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog babavárást nektek!

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!