Találatok a következő kifejezésre: Ha a oldalamon fekszek a babam (17 db)

Hogy tudtok aludni? Mit csináltok ha nem hagy a baba? Engem a babám nem hagy, akármelyik oldalamon fekszem, és ha a bal oldalon fekszem akkor a jobb oldalam megfájdul.24 hetes vagyok.

Nehéz, mert egyik oldal sem jó, talán a jobb, de hason már nem tudok, háton meg nem nagyon lehet... jó praktika? És mit csináltok mikor nem hagy a baba aludni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.

Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.
Szia, Én ebben a cipõben vagyok.Most már úgy alszom, hogy két párnát a hátam mögé teszek(.mint ha tévéznék félig meddig ülve)Így egy picit könnyebb és nem nyomódik, vagy húzódik a hasam.Most várom a második babát.Az elsõ terhességemnél is így aludtam. Egy próbát megér.Hátha neked is bejön.Gondtalan babavárást. Üdv.30 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már 16 hetes kortól lábam között párnával, és 1 hetes szoptatós párnával alszom, de sehogy nem jó a lányomnak. Majd megpróbálom ezt a "tv-nézõs" pózt. És még próbálkozom. Szép babavárást Nektek is!
Szia! Én már 34 hetes vagyok, tehát elég nagy a poci és hát az éjszakák....:( Én kispárnát teszek a lábam közé, plusz begyûröm oda a takarót is. Szerencsére fal mellett van az ágyunk, így oda is teszek egy nagypárnát, meg egy kicsit és annak nyomom a derekamat, hogy ne fájjon, és így az oldalamon sincs akkora terhelés. Ilyenkor a bal oldalamon alszom, állítólag ez a jó a babának is. Aztán, ha fordulni kell, akkor már annyira nem kényelmes, mert nincs mögöttem a fal, ilyenkor a Férjecskémnek támasztom magam :O)
A kérdező hozzászólása: Hát még van elõttem jó sok hét, az egész nyár, és a meleg miatt és a növekvõ pocak miatt (már most sem kicsi) még nehezebb lesz aludni... Hát igyekszem kipárnázni magam mindenhol. :)

Másfél hetes babám csak oldalt szeret aludni, mit tegyek? Nem tudom hogy ez jó a kis gerincének ha mindig oldalt fekszik? Van valami tippetek?

Legjobb válasz: az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba

az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba
Nekem kifejezetten azt javasolta mind a védõnõ és a háziorvos is, hogy oldalt (kitámasztva) altassam, vagy hason. A bukás miatt. Mivel hason utált lenni a fiam, oldalt aludt, váltogatva jobb-balt. Kb két három hós volt, amikor bármivel támasztottam is ki, vagy bugyoláltam be, elmászlált és hanyatt kötött ki. Mivel nem volt bukós baba, más nem erõltettem az oldalt alvást.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes mert a védõnõ nekem meg pakolt hogy a hátán fektessem a bölcsõhalál miatt.És szerinte az is baj hogy 5 órát is képes aludni és költsem fel 4 óra után enni. Bár nem értettem miért. Ráadásul az én fiam bealszik néha szoptatás után tehát a büfi néha elmarad, mert nem lehet felkölteni sehogy, ezért is teszem oldalra le.
Nem baj, ha oldalt alszik, az a lényeg, hogy váltogatva legyen, hogy melyik oldalon fekszik.
Igaza van az elõttem szólónak. Nem baj, csak az a lényeg, hogy minden altatásnál váltogasd az oldalt, mert nekik még könnyen eldeformálódik a kis fejük. A bukás miatt meg tényleg jobb, mint háton, mert nem nyel félre. A lányom mai napig oldalt alszik, mikor ilyen pici volt, mint a te babád, kitámasztottam a hátát egy összetekert takaróval. 15 hós baba anyukája
Hát a csípõjének állítólag nem igazán tesz jót, nálunk az ortopédián ezért nem ajánlják. Ennek ellenére az én pici lányom születése után kapásból képes volt hátról oldalra fordulni, és õ minden képen így akart aludni. Így nem volt és nem is lesz más választásom, mint elfogadni, hogy neki így kényelmes. Eddig egészséges a csípõje. Amúgy a keresztfiam most 9 éves, az õ idejében kifejezetten ezt erõltették rá a gyerekekre. Teljesen egészséges a csípõje.
az én fiam 4 hetes és csak oldalt szeret aludni születése óta.ha a hátára fektetem akkor visszafordul az oldalára.nyugi semmi baja nem lesz a csípõjének és a gerincének sem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha az oldalamon fekszek megnyomhatom a babámat? Bocs a kérdésért

Legjobb válasz: Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama

Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama
Nem nyomod meg!! Én is az oldalamon fekszem már egy ideje! :) Hol egyik, hol másikon, két takaróval(de néha a szopi párnával), mindkét oldalon egyel, hogy tudjak mit a lábam közé venni kényelmi okok miatt!!! :) És úgy van, ahogy a többiek írják, hogy háton nem szabad, nekem is mondta az orvos, hogy az anyai keringést "nyomja" a terhesség, így befolyásolja a babához jutó vér mennyiségét is a háton fekvés(és persze nekünk se jó)! :) 31hkm
Nem tudom, de a baba majd jelezni fogja ha nem tetszik neki, ne aggódj. Én ha oldalt feküdtem az nem tetszett a babának, azonnal erõsen fickándozni kezdett. Éppen ezért a harmadik trimeszterben nagyon nehéz volt az alvás, oldalt a baba nem szerette, háton nem szabadott, hason értelemszerûen nem tudtam. A 7. hónaptól kb. ülve aludtam....
Kifejezetten ajánlott az oldaladon feküdni, fõleg félidõ után (huszadik hét). Nem nyomhatod meg a babát, mert vízben van, és ezen kívül még egy csomó minden védi õt, pl zsírréteg... De ha beszerzel egy szoptatós párnát, azzal nagyon kényelmessé teheted a fekvést, én már kb a 9. héttõl használom, igaz csak egyet, de én amúgy is rossz alvó vagyok, szóval ha helyzetváltoztatás miatt felébredek, fogom a párnát és átteszem a másik oldalra, kb 2 mozdulat. Szép babavárást!
Persze sõt levegõt de vegyél mert a tüdõd összenyomja......amúgy nem lesz semmi baja, az enyém is mocorog mikor testhelyzetet váltok de ha olyan rossz lenne neki azt biztosan éreznéd hiszen jelezne
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszönöm a válaszokat! az az igazság annyira kényelmetlen az oldalamon azért kérdeztem meg hogy baj e az oldalamon feküdni mert szerintem a babámnak nem jo! mert amit az oldalamra fekszek!annyira húz elõre a hasam és annyira de annyira kényelmetlen egyszerûen nem tudok elaludni se szoptatós párnával se a lábam között valamivel semmi! mit tegyek? ja bocsánat ha az oldalamon alszok el akkor is arra kelek fel hogy már a hátamon alszok, kicsit meg vagyok ilyedve. elõre is köszönöm a válaszokat!


35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)
valószínû hogy a bal oldal a tuti neki:)
A lányom ugyanezt csinálta :) )) Valószínû, úgy nem kényelmes neki, lehet, hogy nyomod valamilyét.
szerintem is a baloldal jó neki
Én is itt olvastam hogy fóleg a terhesség vége felé a bal oldalon javasolják az alvást, mert a babának az a legjobb.Úgy a legjobb neki az oxigén-ellátás.
Az en kislanyom ugyanezt csinalja. Biztosan nem szereti...

Ha a babam a pocim tetejen, a jobbkezem oldalan nyomja ki a popsijat allandoan, akkor jol fekszik? Ha nem, nektek kellett valamit csinalni, hogy mashogy fekudjon?

37 het + 3napos terhes vagyok, es azt tudom, hogy lefele fordult, de a 36 hetes ultrahangon azt mondtak pont jol all, mig az egyik elokesziton azt, hogy balra kene kialljon a popsija, nem jobbra. Azt is mondtak, nem szabadna kenyelmesen ulnom, de faradt vagyok, es mindig rendesen felulni, a terdemet magasabban tartani mint a medencem hosszu tavon faraszto, es ugyan igyekszem a bal oladlamon aludni, a jobb labam folul, de attol is elgemberedek, es a jobboldal jobban esik. Mi tegyek? Tudtok segiteni?

Legjobb válasz: Nekem már vagy 15 hete a jobb oldalamon dekkol (most vagyok 35 hetes), popsival fölfelé, eddig senki nem mondta, hogy ez gond lenne, szerintem amit mondtak neked az hülyeség!!! És úgy fekszem és ülök, ahogy jól esik.

Nekem már vagy 15 hete a jobb oldalamon dekkol (most vagyok 35 hetes), popsival fölfelé, eddig senki nem mondta, hogy ez gond lenne, szerintem amit mondtak neked az hülyeség!!! És úgy fekszem és ülök, ahogy jól esik.
Szia. Nekem is pontosan így állt picuri a hasamban. Nekem nem mondták, hogy bal oldalon kellett volna lennie a popsiának. Azt se mondták, hogy melyik oldalon feküdjek. Úgy feküdtem ahogyan jól esett.Szerintem feküdj úgy ahogy kényelmes. Én is azt tettem. 3 hónapos kisfiú anyukája
Nekem is pont így feküdt a babám, és semmi gond nem volt szüléskor a fekvésével. Úgy feküdj ahogy jól esik vagy ahogy tudsz. Én egy háromszögletû párnát tettem a pocim alá, ilyet: http://www.mothercare.com/Mothercare-sleep-wedge-cushion/dp/.. Vajúdáskor pedig, amikor az oldalamon feküdtem a szülésznõ egy párnát tett a lábaim közzé. Azt mondta azért kell, hogy a baba könnyebben forduljon. Ilyenkor már sehogy sem kényelmes de ha állás közben egyenes a tartásod sokkal késõbb kezdesz fáradni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást, én is két párnával alszom, és majd igyekszem állva (guggolva, négykézláb, stb.) vajúdni, mert biológiailag a fekvõ helyzet a legrosszabb (akkor nem segít a gravitáció), de persze ilyenkor jó lenne, ha minden úgy menne, mint a karikacsapás :) Az egyenesen állás jó tanács, majd igyekszem figyelni rá (bár azt figyeltem meg, mászkálni egész jól bírok, de ha megállok, rögtön alig állok a lábamon... de lehet, hogy azért, mert görnyedek?) Szóval köszönöm a válaszokat, jaj, már nem sok van hátra, sziasztok!
Nem kell teljesen normális.Ez attol függ melyik felén fekszik a baba:) .Ne aggodj.Boldog babavárást.
Én 25 hetes vagyok, mindig a bal oldalamon volt a babó, ott dudorodott ki, de kb 1 hónapja átpakoltunk a nagyobb szobába, hogy majd a kicsi az övé lesz. érdekes, mert az ágy ugyanazon oldalán fekszem, és azóta meg csak a jobb oldalamon fekszik. Hogy miért? De olyan aranyos :) nyugi, csak ott szeret lenni a babád.
Én már 34 hetes vagyok, de elsõ perctõl hogy megmozdult csak a jobb oldalon érzem õt. Ez azóta sem változott sõt mióta nézik uh-on a szerint is jobb oldalt van és már a 12 hetes uh óta fejfekvésû a kisfiam. Úgyhogy ne aggódj:) Boldog babavárást.
Én kezdetektõl a bal oldalon érzem a Törpét, azt mondta a védõnõ, hogy ez így normális, azon az oldalon fekszik.
Szia! Én 30 hetes vagyok, és ugyanezt érzem. Két hete voltunk UH-n, ott mondták, hogy a feje lent van, jobb oldalon van a háta, jobb felül a feneke (amit sokszor ki szokott dugni, olyan vicces :o)) és bal oldalon a lába és a kezei. Így is szoktam érezni: jobb oldalon inkább csak kinyomkodja magát, ilyenkor nekem is féloldalas a pocakom, baloldalon pedig a kaparászásokat, rugkapálásokat érzem. Hogy most mi a helyzet nem tudom, szerintem még mindig ugyanígy fekszik, de holnap megyünk a dokihoz, majd megnézi megint. Kíváncsi vagyok :o) Szóval szerintem ez teljsen normális, ahogy az elõttem szólók is mondták. Én ha a baloldalon fekszek, mindig reklamál a kezeivel lábaival, ha a jobboldalon, akkor nyugi van. Gondolom háton feküdni jobban szeret, mint a kezein "támaszkodni" hassal elõre :o) De ez csak az én elgondolásom... Boldog további 11 hetet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! De mással is van ez igy? Az orvostól is kérdeztem, hogy miért van, azt mondta, hogy biztos úgy helyezkedik a baba. De ezek szerint mindig csak azon a felén fekszik?
A kérdező hozzászólása: A te válaszodat is nagyon köszönöm! Az én babóm is kidudorodik, ha háton fekszem, akkor csak ilyen egy oldalas hasam van sokszor. :)

Ha a babát egyszerre mindkét oldaladon érzed mozogni, (középen nem, csak két oldalt) akkor vajon hogy fekszik? 27 hetes km

Legjobb válasz: Nálam ilyenkor keresztben, és nyújtózik. A lányom is gyakran csinálta, a mostani babám is. 22 hkm

Nálam ilyenkor keresztben, és nyújtózik. A lányom is gyakran csinálta, a mostani babám is. 22 hkm
Nekem jobb oldalon van a popsija, lent a feje és bal oldalra szokta kinyújtani a lábait és kapálózni. Ha csikizem a lábát, akkor behúzza.:) ) Mondjuk én már 36 hetes vagyok. 34. hétig keresztben volt, akkor középen is éreztem, hogy van valamije.
Szerintem is keresztbe. Ilyenkor még könnyen mocorog. Én 35 hetes vagyok, de már nem tudom hogy fekszik. Mindig másképp. EZt onnan tudom, hogy a csuklást mindig máshol érzem. Fennt, lennt, oldalt, hol itt, hol ott. És minden ultrahangon másképp van. Izgi, hogy végül hogy fog feküdni születéskor :)

A baba a pocakom jobb oldalán van, nem nagyon mozdul el onnan. Amikor éjszaka az oldalamra próbálok feküdni. Egyik oldal sem jó neki! Csak hanyatt "enged" feküdni! Nem árthat a babának, ha mindig hanyatt fekszem? Hasonló tapasztalat?

Egyébként 30 hetes vagyok, elüls? tapadású a placentám és a babám fejvégi fekvésben van.

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy hanyatt és bal oldalon kell feküdni. Mondjuk nekem a bal oldali fekvés volt kényelmes, és így jut a baba több oxigénhez is. Volt, hogy ilyenkor kaptam egy-két nagyobb rugást, de utána Õ is befészkelte magát és hagyott aludni.

Nekem azt mondták, hogy hanyatt és bal oldalon kell feküdni. Mondjuk nekem a bal oldali fekvés volt kényelmes, és így jut a baba több oxigénhez is. Volt, hogy ilyenkor kaptam egy-két nagyobb rugást, de utána Õ is befészkelte magát és hagyott aludni.
Szia! Nekem már 11 hónapos a kicsi fiam, de amíg pocaklakó volt neki sem volt mindegy, hogy fekszem. Neki is a hanyatt fekvés, illetve a jobb oldalamon volt a megfelelõ, ha nem így tettem akkor addig mocorgott amíg nem feküdtem a neki megfelelõ pózba. Szerintem, ha rossz lenne neki akkor jelezni. Szép babavárást neked!
Nekem is jobb oldalt foglalt helyet Õfelsége, de én nem tudtam hanyatt feküdni, mert akkor fájt a derekam. Bármelyik oldalt kényelmes volt.
Feküdj úgy ahogy a babának és neked kényelmes! Én is megpróbáltam a jobboldalamon aludni, de mindig hanyatt fekve ébredtem.. A bal oldalon való fekvést azért nem szokták ajánlani, mert a szívedet terhelheti.
Szia! Pont ugyanígy vagyok mint te! Nekem is csak hanyatt nem rugdos, de hajnalban már tolerálja a jobb-vagy a bal oldalt is, vagy akkor alszik õ is el nem tudom.Nekem is fejvégi a drágám, és ha oldalt fekszek mindig egész a gyomorszájamnál rugdos! Boldog Babavárást! 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-) Sokat segítettetek!

30. hetben jarok. A pocakom nem tul nagy. Ha a babamat jobb es bal oldalt erzem akkor keresztben fekszik es ezert kicsi a hasam is?

Legjobb válasz: Szia.En is 30 hetes vagyok.Ma ejjel arra keltem h a picit mindket oldalon nagyon erosen erzem.Tuti keresztben volt.Oldalt feküdtem es az agy felol es a masik oldalt is egyszerre ereztem plussz a köldökömnel neha csak ugy hullamzott a hasam. Gondolom ilyenkor meg van helyük forgolodni. Egyebkent hogy erzed magad.?Elsõ baba?Mikorra vagy kiirva?:)

Szia.En is 30 hetes vagyok.Ma ejjel arra keltem h a picit mindket oldalon nagyon erosen erzem.Tuti keresztben volt.Oldalt feküdtem es az agy felol es a masik oldalt is egyszerre ereztem plussz a köldökömnel neha csak ugy hullamzott a hasam. Gondolom ilyenkor meg van helyük forgolodni. Egyebkent hogy erzed magad.?Elsõ baba?Mikorra vagy kiirva?:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen elso baba, majus vegere irtak ki. Egy kolleganom is azt mondta, hogy valoszinu a gyermek keresztben fekszik bennem. Azt tisztan latom amikor fordul. Az oldalam neha nagyon faj. Nem baj egeszseges legyen a fajdalmat kibirom. Neked hanyadik a baba? Fiu vagy lany? Koszonom hogy irtal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!