Találatok a következő kifejezésre: Ha a oldalamon fekszek a (87 db)

Valószínûleg pont egy ideget nyom a baba. Majd kinövöd :-) de legközelebb kérdezz rá az orvosodtól!
Lehet porckorong sérv is, függetlenül a babától. Nekem anyukámnak szakadt ki a prockorongsérve mert sokat hajtotta magát és neki is így jelentkezett, hogy ha a bal oldalán feküdt, akkor zsibbadt a csípõje, utána ez besugárzott az egész lábába, olyan volt, mintha a csontja fájt volna. Aztán nem bírt felkelni az ágyból, a mentõ vitte el és helyben meg is mûtötték porckorongsérvvel. De ugye neked nem szabad röntgent csinálni, szóval remélem, hogy nem ezzel küzdesz te is és csak a baba játszik az idegeiddel!!!

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Másfél hetes babám csak oldalt szeret aludni, mit tegyek? Nem tudom hogy ez jó a kis gerincének ha mindig oldalt fekszik? Van valami tippetek?

Legjobb válasz: az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba

az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba
Nekem kifejezetten azt javasolta mind a védõnõ és a háziorvos is, hogy oldalt (kitámasztva) altassam, vagy hason. A bukás miatt. Mivel hason utált lenni a fiam, oldalt aludt, váltogatva jobb-balt. Kb két három hós volt, amikor bármivel támasztottam is ki, vagy bugyoláltam be, elmászlált és hanyatt kötött ki. Mivel nem volt bukós baba, más nem erõltettem az oldalt alvást.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes mert a védõnõ nekem meg pakolt hogy a hátán fektessem a bölcsõhalál miatt.És szerinte az is baj hogy 5 órát is képes aludni és költsem fel 4 óra után enni. Bár nem értettem miért. Ráadásul az én fiam bealszik néha szoptatás után tehát a büfi néha elmarad, mert nem lehet felkölteni sehogy, ezért is teszem oldalra le.
Nem baj, ha oldalt alszik, az a lényeg, hogy váltogatva legyen, hogy melyik oldalon fekszik.
Igaza van az elõttem szólónak. Nem baj, csak az a lényeg, hogy minden altatásnál váltogasd az oldalt, mert nekik még könnyen eldeformálódik a kis fejük. A bukás miatt meg tényleg jobb, mint háton, mert nem nyel félre. A lányom mai napig oldalt alszik, mikor ilyen pici volt, mint a te babád, kitámasztottam a hátát egy összetekert takaróval. 15 hós baba anyukája
Hát a csípõjének állítólag nem igazán tesz jót, nálunk az ortopédián ezért nem ajánlják. Ennek ellenére az én pici lányom születése után kapásból képes volt hátról oldalra fordulni, és õ minden képen így akart aludni. Így nem volt és nem is lesz más választásom, mint elfogadni, hogy neki így kényelmes. Eddig egészséges a csípõje. Amúgy a keresztfiam most 9 éves, az õ idejében kifejezetten ezt erõltették rá a gyerekekre. Teljesen egészséges a csípõje.
az én fiam 4 hetes és csak oldalt szeret aludni születése óta.ha a hátára fektetem akkor visszafordul az oldalára.nyugi semmi baja nem lesz a csípõjének és a gerincének sem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha az oldalamon fekszek megnyomhatom a babámat? Bocs a kérdésért

Legjobb válasz: Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama

Félidõtõl nem javasolják a háton fekvést, kénytelen leszel az oldaladon aludni, mert a baba háton kevesebb oxigénhez juthat. 38 hetes kismama
Nem nyomod meg!! Én is az oldalamon fekszem már egy ideje! :) Hol egyik, hol másikon, két takaróval(de néha a szopi párnával), mindkét oldalon egyel, hogy tudjak mit a lábam közé venni kényelmi okok miatt!!! :) És úgy van, ahogy a többiek írják, hogy háton nem szabad, nekem is mondta az orvos, hogy az anyai keringést "nyomja" a terhesség, így befolyásolja a babához jutó vér mennyiségét is a háton fekvés(és persze nekünk se jó)! :) 31hkm
Nem tudom, de a baba majd jelezni fogja ha nem tetszik neki, ne aggódj. Én ha oldalt feküdtem az nem tetszett a babának, azonnal erõsen fickándozni kezdett. Éppen ezért a harmadik trimeszterben nagyon nehéz volt az alvás, oldalt a baba nem szerette, háton nem szabadott, hason értelemszerûen nem tudtam. A 7. hónaptól kb. ülve aludtam....
Kifejezetten ajánlott az oldaladon feküdni, fõleg félidõ után (huszadik hét). Nem nyomhatod meg a babát, mert vízben van, és ezen kívül még egy csomó minden védi õt, pl zsírréteg... De ha beszerzel egy szoptatós párnát, azzal nagyon kényelmessé teheted a fekvést, én már kb a 9. héttõl használom, igaz csak egyet, de én amúgy is rossz alvó vagyok, szóval ha helyzetváltoztatás miatt felébredek, fogom a párnát és átteszem a másik oldalra, kb 2 mozdulat. Szép babavárást!
Persze sõt levegõt de vegyél mert a tüdõd összenyomja......amúgy nem lesz semmi baja, az enyém is mocorog mikor testhelyzetet váltok de ha olyan rossz lenne neki azt biztosan éreznéd hiszen jelezne
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszönöm a válaszokat! az az igazság annyira kényelmetlen az oldalamon azért kérdeztem meg hogy baj e az oldalamon feküdni mert szerintem a babámnak nem jo! mert amit az oldalamra fekszek!annyira húz elõre a hasam és annyira de annyira kényelmetlen egyszerûen nem tudok elaludni se szoptatós párnával se a lábam között valamivel semmi! mit tegyek? ja bocsánat ha az oldalamon alszok el akkor is arra kelek fel hogy már a hátamon alszok, kicsit meg vagyok ilyedve. elõre is köszönöm a válaszokat!

Más babája is mindig kipisil a pelenkából ha az oldalára fekszik?

Már többféle pelenkát próbáltam de mindegyikkel ugyanez a helyzet.Naponta többször át kell öltöztetnem mióta az oldalára tud fordulni.

Legjobb válasz: az enyem igen. gyakran az oldalan szopizik, es nekunk is kifolyik a pisi. Probaltam a Pamperst es a Huggiest is, mindkettonel kijott a pisi. Mar gondoltam arra is, h lehet, h rosszul pelenkazok.

az enyem igen. gyakran az oldalan szopizik, es nekunk is kifolyik a pisi. Probaltam a Pamperst es a Huggiest is, mindkettonel kijott a pisi. Mar gondoltam arra is, h lehet, h rosszul pelenkazok.
Valószínüleg azért folyik ki, mert a kukiját lefelé kell "irányítani". Ezt tapasztalatból mondom, én is így jártam az elején.
Én még nem vettem észre pedig a babom forgolodik eleget 5 hónapos, a kaksi már elöfordult gogy a hátaköepéig kifolyt! Szerintem a pelus az oka
Pampers new born baby szerintem nagyon jó. Mi a kettest használjuk már 5 kiló felett. Próbáltad?
Én Huggiest használok és Liberot, de még soha semmi nem folyt ki egyikbõl sem, holott a babám lassan 10 hós...
A kérdező hozzászólása: Már próbáltuk a pamperst a huggiest és a tescos pelust.Mindegyikkel ugyanez a helyzet.Csak akkor pisil ki ha az oldalán fekszik.A kukija mindegy hogy van a pelenkában?Ugye nem kell igazgatni, mert én nem szoktam.

Reggel teszteltem pozitívat. Már 2-3 napja érzem hogy éles fájdalom nyilal le a petefészkemből a combom felé. Normális ez? Fáj a derekem ha jobb oldalt fekszem jobb oldalt fáj ha baloldalt akkor ott. Ez a terheségtől van vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)

Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:) Boldog Baba várást és Boldog Karácsonyt!(szerintem mindkettönknek felejthettetlen lesz) :)
Ugyanezt ereztem en is, kiszakad a petefeszkem, mintha fel lettem volna fazva. A pozitiv teszt utan kb. meg ket hetig ereztem ilyet, aztan magatol elmult. Teljesen rendben voltunk mindketten, egeszsegesek:) Gratulálok:)
Szia! Én is éreztem menstruáció szerû görcsöt, kb. 2-3 hétig, aztán elmúlt. Olyat is éreztem, mintha peteérésem lenne, de az is elmúlt. Nagyon gratulálok mindkettõtöknek a babához :) A karácsony nekünk is örök emlék lesz a kicsi pocaklakó miatt :) 15 hetes "fél"anyuka :D

Ha oldalt fekszik a baba akkor ugye nem tud megfulladni ha büfizik?

Legjobb válasz: Probálkozom:( de nem akar...

A kérdező hozzászólása: Probálkozom:( de nem akar...
A kérdező hozzászólása: A korhazban is oldalt altattak, annyit mondtak h hol az egyik, hol a masik oldalara fektessem. 10 napos a babam.
Elméletileg nem, de büfiztesd meg mindíg lefekvés elõtt míg pici, és nem lesz semmi gond :)
4.vagyok Nem tesz jót ha oldalt altatják????Micsoda hülyeség ez? Én mindig oldalra tettem a kislányomat, hason egyáltalán nem szeretett lenni háton meg csak a babakocsiban feküdt.2, 5 éves és semmi baja a csípõjének.És igen a kórházban is oldalra teszik.
nem altasd oldalt, nagyon rosszat teszel vele.
Én is úgy tudom, hogy nem fullad meg, de éjszaka ne altasd az oldalán, mert állítólag nem tesz jót csípõfejlõdés szempontjából.
Mennyi idõs? Az egész piciknek még nem megy olyan könnyen. Nálunk vagy 20 perc is volt, mire kijött, általában 1 büfi volt, néha 2. A klinikán is az oldalukra fektették õket, akkor "kifolyt" a szájukon, ha visszajött nekik.
Ha oldalt fekszik akkor nem tud megfulladni, mert ha vissza is jönne neki kifolyik a száján.Csak mindig támaszd ki a hátát.
Nem mindig büfiznek. Próbálkozz 10 percig, ha nem megy, nem megy. Ha fél órán belül felébred és sír, akkor fáj a hasa, próbáld megint, akkor már menni fog!
Én sajna nagyon rácsesztem az oldalt altatásra nem véletlenül írtam, nagyon le is basztak érte a dokik.
Nekem is szokott néha, de csak a jobb.
A kérdező hozzászólása: csak nekem gyakran és mindkettõ

23hetes kismami vagyok és sokat fáj a szegcsontom a bal mellemnél. Mi okozhatja ezt a fájdalmat? Ha bal oldalt fekszem erösebb.

Legjobb válasz: szia! Elõfordulhat, hogy a savtól fáj, ha egyáltalán van ilyen problémád. Esetleg a cici növekedésétõl, fõleg, ha van gerincferdülésed is. Ezenkívül a mell rengeteg változáson megy keresztül ez is befolyásolhatja. Ha nagyon fáj érdemes szólni a védõnõnek, majd az orvosnak! Kellemes babavárást

szia! Elõfordulhat, hogy a savtól fáj, ha egyáltalán van ilyen problémád. Esetleg a cici növekedésétõl, fõleg, ha van gerincferdülésed is. Ezenkívül a mell rengeteg változáson megy keresztül ez is befolyásolhatja. Ha nagyon fáj érdemes szólni a védõnõnek, majd az orvosnak! Kellemes babavárást
Nekem is volt egy ilyen idõszak, utáltam. Sehogy nem volt jó! De elmúlik majd. Az izmok dolgoznak, feszülnek, ahogy nõl a hasad és máshova tevõdik a súly-legalábbis nekem több doki is ezt mondta, és pár hét alatt elmúlt a fájdalom, de addig borzalom volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Második válaszoló neked mikor mult el?Kb hány hetesen?

Zsibbad a csípőm, mitől lehet? Főleg ha az oldalamon fekszek, és ilyenkor lezsibbad a felfelé eső rész.14 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...

Nekem is zsibbad a felsõ rész, nem csak a csípõm, hanem a felsõ combom is. Nem tudom mitõl van, de megnyugtat egy kicsit, hogy neked is van...
Hi, én is jövök nyugtatni. :-) 18 hetes vagyok és pár hete nekem is zsibbadt a csípõm, majd kiterjedt a combcsontra is. Mintha fájt volna a csont. Szerintem ezért van, mert oldalt fekve alszunk (hason nem lehet, háton nem ajánlatos). Én ilyenkor kinyújtóztatom a lábam, ha kell, fel is állok átmozgatni magam az ágy mellett és akkor ált. egy idõre jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog babavárást nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!