Találatok a következő kifejezésre: Ha a oldalamon (3107 db)

Hogy tudom beállítani, hogy ha a böngészõben az oldal közepén rákattintok valamire (így új oldal nyílik meg), majd utána visszalépek az eredeti oldalra akkor ne az oldal tetejére lépjen, hanem az oldal közepére?

Mert nagyon zavaró, hogy folyton vissza kell lapozni egy csomót és kereshetem újra azt ahol az oldal olvasását félúton abbahagytam.

Legjobb válasz: Valami el lehet állítva nálad, mert nekem ha visszalépek ugyan oda helyezi ahol volt (firefox)! Van hogyha sok képes az oldal és míg visszatölti elcsúszik. Válaszd a linkek megnyitása -t új lapon -t, akkor nem zárja be az oldalt amit épp olvasol, hanem megnyitja máshol.

Valami el lehet állítva nálad, mert nekem ha visszalépek ugyan oda helyezi ahol volt (firefox)! Van hogyha sok képes az oldal és míg visszatölti elcsúszik. Válaszd a linkek megnyitása -t új lapon -t, akkor nem zárja be az oldalt amit épp olvasol, hanem megnyitja máshol.

Fiúk nektek milyen haj tetszik? Ha a frufru rendesen elöl van (ahogy mostanság divat), vagy ha oldalt?

Csak mert párom szerint tök ovodás az els?, és szexibb vagyok ha oldalt hordom. Pedig nekem nagyon tetszik ha el?l van, de ha úgy hordom, akkor elkezdi oldalra piszkálni, és addig nem nyugszik míg úgy nem hagyom...

Legjobb válasz: Én lány vagyok, de nekem is az tetszil ha elöl van és nem oldalt...manapság már mindenkinek oldalra van fésülve és az már annyira hagyományos... ha elöre van fésülve(és tényleg jól áll) akkor sztem annál bájosabb és aranyosabb frizura nincs.. én is hordanám csak nekem nem áll jól és pattanásos leszek tõle:-)

Én lány vagyok, de nekem is az tetszil ha elöl van és nem oldalt...manapság már mindenkinek oldalra van fésülve és az már annyira hagyományos... ha elöre van fésülve(és tényleg jól áll) akkor sztem annál bájosabb és aranyosabb frizura nincs.. én is hordanám csak nekem nem áll jól és pattanásos leszek tõle:-)
Szerintem oldalt jobb. 15/F
Az az elöl tökegyenes frufru nagyon kevés lánynak áll tényleg jól. A legtöbbnek inkább idétlen.
Sztem meg tökmind1 h mi a divat, ha neked úgy tetszik akkor legyen úgy ^^.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nekem sem tetszik, az elõzõ képen lévõ haj sokkal természetesebb! :)
nah .. én linkeltem be a képet és most vaszem észre h a szöveg lemaradt..:D:D na szóval sztem aképen látható bal oldali haj NAGYON ARNYOS és bájos és egyáltalán nem kislányos...DEEE!!!!!! ha ilyen hajra gondolsz: http://articles.imgsrv.divat.hu/000296/originals/5841143132... azt inkább ne...az nekem nagyon nem jön be...akkor inkább oldalra..
Ami oldalt van szerintem nõiesebb és "komolyabb"
21:21-es vagyok. Lehet hogy tévedek, de sok évvel ezelött is az elõl egyenesre vágott frufru volt a divat. Gondolom kezd megint divatba jönni, de nekem akkor sem tetszik az és nekem kislánykoromban volt olyan hajam. Szerintem nagyon kislányos.
Nekem oldalt teccik =)
Sztem az oldalt jobb! Nekem is olyan van:D:P De persze vannak olyan csajok is akiknek jól áll a frufru.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ, tévedsz! Nézz csak meg a divatlapokat, meg az utcán a csajokat! Vagy nézd meg Lady Gaga valamelyik klipjét!
Bocsi, ha valakit megsértek, de az elõre fésült frufru az a gyerekkkoromba volt divat. Akkor nekem is olyan hajam volt. Mondjuk nem vok valami öreg, 17 vagyok, de 11-12 évvel ezelött az elõrefésült haj volt a divat. Na meg kiskorban minden kislánynak olyan haja van. Az oldalra fésült sztem jobb.
A kérdező hozzászólása: Hát igen meg tök vagány kinézetû leszel tõle, fõleg sötét hajjal... Én is szeretem nagyon.
Nekem az elöl frufru nem tetszik, de van olyan lány, akinél elviselem. 17/f

Hogy ha egy oldalon a profilomhoz az van odaírva hogy inaktív az azt jelenti hogy ki vagyok kapcsolva, nem használhatok semmit?

Legjobb válasz: az hogy inaktív vagy, nem veszel részt az oldal munkájában, nem jelentkeztél be egy meghatározott intervallumon belül, ill. ha bejelentkeztél is, nem szóltál hozzá az oldalon lévõ témákhoz!

az hogy inaktív vagy, nem veszel részt az oldal munkájában, nem jelentkeztél be egy meghatározott intervallumon belül, ill. ha bejelentkeztél is, nem szóltál hozzá az oldalon lévõ témákhoz!


LoL, kkhm. miért reklámoznád azokat ha már reklámozva vannak?:)
sztem, nem.

Szeretnék kérni egy kis segítséget a matek házimhoz, ha tud valki még ma válaszoljon . Egy háromszög egyik oldalának a hossza 90 százaléka, a másiké 130 százaléka a 3. oldal hosszának. Mekkorák a háromszög oldalai, ha a kerülete 9, 6 cm?

Ha lehet írjatok egy rövid , indoklást ami egyben egyszerü is,mert ez egy 7. osztályos feladat .

Legjobb válasz: A harmadik oldal hossza lesz az x, így az elsõ oldal: 0,9x, a második oldal 1,3x Ez összesen: 0,9x+1,3x+x= 3,2x, tehát a kerület összesen 3,2x; azt tudjuk, hogy a kerület centiméterben kifejezve 9,6 cm, tehát: 3,2x=9,6cm, ebbõl x=3cm az elsõ oldal (0,9x): 3*0,9=2,7cm a második oldal (1,3x): 3*1,3= 3,9cm a harmadik oldal (x): 3cm Itt leellenõrizzük, hogy a 2,7cm+3,9cm+3cm=9,6 cm-e? Annyi.

A harmadik oldal hossza lesz az x, így az elsõ oldal: 0, 9x, a második oldal 1, 3x Ez összesen: 0, 9x+1, 3x+x= 3, 2x, tehát a kerület összesen 3, 2x; azt tudjuk, hogy a kerület centiméterben kifejezve 9, 6 cm, tehát: 3, 2x=9, 6cm, ebbõl x=3cm az elsõ oldal (0, 9x): 3*0, 9=2, 7cm a második oldal (1, 3x): 3*1, 3= 3, 9cm a harmadik oldal (x): 3cm Itt leellenõrizzük, hogy a 2, 7cm+3, 9cm+3cm=9, 6 cm-e? Annyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ha a Wikipédiából könyv készülne milyen vastag és hány oldal lenne? (cm, oldal)

A/4 lapon. Csak magyar cikkek. A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: A folyamatosan frissülõ, önkéntes szerkesztõi alapon íródó cikkek miatt ezt nehéz megmondani, mert ma ennyi, holnap már annyi. Mivel bõvebb, mint a legtöbb lexikon (a populáris tartalmak miatt), tippelni is elég nehéz. Megnéztem a statisztikáit, körülbelül egyenletes az új feltöltések száma (azaz nem is tudnám megmondani, hová konvergál, mi lesz a maximum), szóval akkor vegyünk mostani adatokat, és nézzük azt. Körülbelül 244.000 szócikke van, ami adatot tartalmaz. Ezek közül 775 kiemelt jelenleg. Ha a képeket és a forrásjegyzéket, illetve a Wikin kívüli hivatkozásokat kivesszük, csak a törzsszöveget (formázások átszerkesztésével) és a Wikin belüli linkeket (hivatkozás szócikkre) vesszük, illetve a Révai Nagylexikon-féle formázás szerint haladunk, egy kiemelt szócikk olyan maximum 5 oldal lehet. (Két hasábon, elég apró betûs nyomtatással.) A többi szócikk terjedelme a csonktól (pár sor) az egy-két oldalig terjedhet. Erõsen csonk a szerkesztõi aktivitás és a relatíve nagy szócikkfájlok miatt (90% fölötti a 0,5 kB feletti szövegûek aránya... illetve hát volt 2010 májusában) maximum 10% körül lehet. A többi ennél nagyobb, ha a magyar ábécé karakterkódolását vesszük (de mivel lehetnek különleges karakterek, ez hülye átlagolás), és átszámítjuk sima Word A/4 oldalakra, és használjuk a Google-t, a számológépet meg némi durva kerekítést, olyan 211.000 oldalnál tartunk. A hasábok és a kisebb betûméret miatt egy Révai-oldalra férjen mondjuk két alap Word A/4 tiszta szöveg. Ez így kicsit több, mint százezer oldal. Plusz a nyolcszáz ötoldalas cikkel együtt majdnem száztízezer oldalt kaptunk. Ez azért sok. 0,1 mm-es papírral számolva (borító meg minden nélkül) ez 11 folyómétert tehet ki. Az otthoni polcon lévõ Révai sorozatból kiindulva, ez alsó hangon is négy teljes lexikonnyi kötet (bár nem tudom, hány folyóméter, sosem mértem le rendesen, pont olyan hosszú, mint a kanapé, de ebben benne van a Révai Új Lexikona sorozat is). A tévedés és az elszámolás jogát fenntartom. Statisztikát meg nehéz olvasni, ha az egész világító kék és apróbetûs, a fals adatokért is bocs.

A folyamatosan frissülõ, önkéntes szerkesztõi alapon íródó cikkek miatt ezt nehéz megmondani, mert ma ennyi, holnap már annyi. Mivel bõvebb, mint a legtöbb lexikon (a populáris tartalmak miatt), tippelni is elég nehéz. Megnéztem a statisztikáit, körülbelül egyenletes az új feltöltések száma (azaz nem is tudnám megmondani, hová konvergál, mi lesz a maximum), szóval akkor vegyünk mostani adatokat, és nézzük azt. Körülbelül 244.000 szócikke van, ami adatot tartalmaz. Ezek közül 775 kiemelt jelenleg. Ha a képeket és a forrásjegyzéket, illetve a Wikin kívüli hivatkozásokat kivesszük, csak a törzsszöveget (formázások átszerkesztésével) és a Wikin belüli linkeket (hivatkozás szócikkre) vesszük, illetve a Révai Nagylexikon-féle formázás szerint haladunk, egy kiemelt szócikk olyan maximum 5 oldal lehet. (Két hasábon, elég apró betûs nyomtatással.) A többi szócikk terjedelme a csonktól (pár sor) az egy-két oldalig terjedhet. Erõsen csonk a szerkesztõi aktivitás és a relatíve nagy szócikkfájlok miatt (90% fölötti a 0, 5 kB feletti szövegûek aránya... illetve hát volt 2010 májusában) maximum 10% körül lehet. A többi ennél nagyobb, ha a magyar ábécé karakterkódolását vesszük (de mivel lehetnek különleges karakterek, ez hülye átlagolás), és átszámítjuk sima Word A/4 oldalakra, és használjuk a Google-t, a számológépet meg némi durva kerekítést, olyan 211.000 oldalnál tartunk. A hasábok és a kisebb betûméret miatt egy Révai-oldalra férjen mondjuk két alap Word A/4 tiszta szöveg. Ez így kicsit több, mint százezer oldal. Plusz a nyolcszáz ötoldalas cikkel együtt majdnem száztízezer oldalt kaptunk. Ez azért sok. 0, 1 mm-es papírral számolva (borító meg minden nélkül) ez 11 folyómétert tehet ki. Az otthoni polcon lévõ Révai sorozatból kiindulva, ez alsó hangon is négy teljes lexikonnyi kötet (bár nem tudom, hány folyóméter, sosem mértem le rendesen, pont olyan hosszú, mint a kanapé, de ebben benne van a Révai Új Lexikona sorozat is). A tévedés és az elszámolás jogát fenntartom. Statisztikát meg nehéz olvasni, ha az egész világító kék és apróbetûs, a fals adatokért is bocs.
Remélem nem tervezed kiadni a wikit könyv formában... :D
Nagyon nagyon tetszik ez a kérdés, a második válaszoló elõtt pedig le a kalappal! :)

Ha egy paralelogramma a oldala 6 cm a b oldala 3 cm a szöge 60 fok akkor a szögszekresztés után mi jön?

Legjobb válasz: ha meg kell szerkesztened a síkidomot akkor: - "a" oldalra szerkesztesz egy 60°-os szöget - meghosszabbítod a "b" oldal hosszúságára - az "a" oldal másik végpontjától körzõvel "b" oldal sugarú körívet húzol - ugyanezt teszed a "b" oldal szabad végével, csak "a" oldal sugarú körívet - ahol a két körív keresztezi egymást ott van a 4. sarok, ezt összekötöd a szabad végekkel - kész a síkidom

ha meg kell szerkesztened a síkidomot akkor: - "a" oldalra szerkesztesz egy 60°-os szöget - meghosszabbítod a "b" oldal hosszúságára - az "a" oldal másik végpontjától körzõvel "b" oldal sugarú körívet húzol - ugyanezt teszed a "b" oldal szabad végével, csak "a" oldal sugarú körívet - ahol a két körív keresztezi egymást ott van a 4. sarok, ezt összekötöd a szabad végekkel - kész a síkidom

1 tglap 1 oldalának hosszát x cm-rel növelve v. csökkentve, másik oldalának hosszát 2-szer annyi cm-rel növelve v. csökkentve, mint az egyik oldalának hosszát, 4-tet kapunk. Hány különböző 4-tet kapunk, ha a tglap oldalainak hosszai 18 és 24 cm?

Legjobb válasz: Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.

Ha mindkét oldalt növeljük, akkor a kisebbet kell jobban: 24+x = 18+2*x Amibõl x=6 és a négyzet 30*30-as Hasonló logikával egy megoldás van akkor, ha mindkét oldalt csökkentjük. A harmadik eset (egyiket csökkentjük, a másikat növeljük) már két megoldást hoz, hiszen a 18 és a 24 közötti 6 cm különbséget kétféleképpen is eloszthatjuk 1:2 arányban: 18+x = 24-2*x vagy 18+2*x = 24-x Úgy tûnik tehát, hogy 4 különbözõ méretû négyzetet is kaphatunk.
Ezt így nem tudom értelmezni, talán jobban jártál volna ha rendesen leírod a feladatot.
Az ilyeneket kitiltanám innen! Nem a barátnõdnek írsz sms-t, hanem matek feladatot, amit nem ártana egyértelmûen és magyarul megfogalmazni!
A kérdező hozzászólása: Kanóc köszönöm a válaszod, én is hasonlóan gondolkodtam és ezt az eredményt kaptam. Bár nem vagyok benne biztos, hogy jó e, de ha kétszer ez az eredmény jött ki, akkor valószínû. A többiektõl köszönöm nem kérem a választ, ha ez így nem érthetõ, akkor valószínû a megoldás sem az igazi lett volna. De még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztatok vele.

Ha a webnode-on csinálok oldalt és veszek domain nevet, akkor tehetek ki az oldalra hirdetést?

eklámozhatom mások weboldalait a sajátomon?

Legjobb válasz: Szia ha Ingyenes tárhely nem, sõt sok helyen az õ reklámjukat kötelezõ tenned. Ha viszont fizettél a tárhelyért de kitehetsz magadnak bármilyen oldal reklámját :)

Szia ha Ingyenes tárhely nem, sõt sok helyen az õ reklámjukat kötelezõ tenned. Ha viszont fizettél a tárhelyért de kitehetsz magadnak bármilyen oldal reklámját :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat! :)
A Webnode oldalra nyugodtan lehet reklámot kitenni, ingyenes tárhely esetén is.
Hol van olyan oldal ami majdnem olyan kezelésû mint a webnode , csak korlátlan a tárhely?

Egy téglalap egyik oldalának hossza háromszorosa a másik oldal hosszának. Mekkora a területe, ha a kerülete 24 cm?

Pls segítsetek fontos lenne holnapra kell :S

Legjobb válasz: egyik oldal x, ebbõl következik hogy a másik oldal 3x, tehát 24=2*(x+3x), ezt az egyenletet elvégzed, megkapod az x-et, az az egyik oldal, megszorzod 3-mal az lesz a másik oldal, és utána kiszámolod a területet:)

egyik oldal x, ebbõl következik hogy a másik oldal 3x, tehát 24=2*(x+3x), ezt az egyenletet elvégzed, megkapod az x-et, az az egyik oldal, megszorzod 3-mal az lesz a másik oldal, és utána kiszámolod a területet:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!