Találatok a következő kifejezésre: Ha a olajba (291 db)

Egy Opel Frontera 2, 3TD autóban ha az olaj felmelegszik alapjáraton az olajnyomás jelzõ lámpa pirosan világít. Az elején fel-fel villan aztán ha melegebb lesz az olaj már folyamatosan világít. De csak alapjáraton. A kérdésem mi lehet a probléma?

Agip 10w40 olaj van benne.

Legjobb válasz: Az hogy nem viszi az olajat rendesen. Milyen olaj van elõírva? Az alapjáratod normális? Olajpumpa rendben? Olajszûrõ? Olajjáratok? Esetleg az olajszûrõ valami hulladék s nem jól mûködik? Elsõre ennyi. Mindenesetre vidd szerelõhöz mielõtt kinyírod a motort.

Az hogy nem viszi az olajat rendesen. Milyen olaj van elõírva? Az alapjáratod normális? Olajpumpa rendben? Olajszûrõ? Olajjáratok? Esetleg az olajszûrõ valami hulladék s nem jól mûködik? Elsõre ennyi. Mindenesetre vidd szerelõhöz mielõtt kinyírod a motort.
Vagy olajat kellene rá tölteni vagy az olajpumpa koszolódott el/csereérett. Hidegen sûrûbb az olaj, ezért magasabb a nyomás (hiába megfelelõ, a sûrûsége miatt nem ken rendesen). Melegen viszont hígabb, csökken a nyomás és világít a lámpád. Ha elkezded nyomni neki, pörög a motor, a pumpa is jobban nyomja, ezért kialszik a lámpa. Mielõtt kapnál olyan válasz: ne, semmiképp ne tegyél bele sûrûbb olajat! Legyen a min-max között, ha úgy is világít akkor alkatrész javítás/csere.t
Bocsi a helyes sorrand: olajszint ellenörzés, takarítás, javítás/csere

Simson S51-nél az probléma ha a kuplung oldali dekni alján pici olaj van?

De viszont nem csöppen le, a földön egy csepp olaj sincs...

Legjobb válasz: Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.

Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.

Ha a simsont pörgetem, és stihl olajat rakok bele, nagyon ártok vele a motornak?

Legjobb válasz: Stihl olajat a benzinbe? Miért ártanál? Kétütemû olaj, a lehetõ legjobb választás. Én kék színû Stihl olajat használok, és tökéletes pedig nálam is kapja az ívet keményen :D

Stihl olajat a benzinbe? Miért ártanál? Kétütemû olaj, a lehetõ legjobb választás. Én kék színû Stihl olajat használok, és tökéletes pedig nálam is kapja az ívet keményen :D
1:40-est mertem keverni bele, a jobb kenes remenyeben, annak ellenere, hogy igaz a flakonon 1:50-es van irva! Lehet ez a megoldas kulcsa.. De mi a velemenyed a szintetikus ill. Asvanyi teoriarol? Amit elozoleg kerdeztem?
Milyen keveréket használsz? 1:50? 1:40? 1:40-el nekem is füstölt mint az állat, de 1:50-el már fustöt nem látni.
Egy dologgal dilemmaba vagyok! mindenki isteniti a szintetikus olajat, hogy milyen jol ken igy jo ugy jo! Akkor vajon a nagyfordulatu gepekbe, furesz, kasza, stb. Vajon miert a stihl lajat mondjak, hogy jo holott az asvanyi!! Meglatasom szerint itt bukik a szintetikus teoria..
Viszont a kaszam nem fustol, gondlom a katalizator miatt.
így van nekem is.
Nektek nem fustol a stihl olajjal? Nekem igen de fem tiszta a dugo teteje, meg a hengerfejkupola.
sztem jo keverek, nekm anno volt h kuton tankoltam, poharba hozza ismeretlei 2t olay kb 5km alatt megat, sotet, tel, blokk forro :@ am ez 601 es volt, de az most itt nem annyira fontos, amugy jo volt, de az az olaj minyha nem keveredett volna, csak gon d volt vele...
Én Castrol power1 racing 2t használok shell 100 benzinhez. nagyon tuti. enyire nem ment ez összetétel elõtt.
Én már 2 éve piros stihl olajat használok és még mindig megy, pedig meg szoktam kínozni egy picikét. :D
Mindenkinek az a legjobb amit használ, de maradjunk annyiban, hogy a Metabond a világ egyik legjobb márkája.
Utolsó hozzászólótól kérdezném hogy jó volt a keverési arány?Mert azt tudd hogy nem mindeggyik adalékot olyan arányban kell keverni.Asszem a Simsonra 1:50 van írva.Na ez hülyeség én 1:40-esre keverem, füstöl, de húz és megy.Inkább így füstöljön.Egyébkén a piros Stihl a legjobb.
Én vettem kb 600ft ért 2T olajat, beleöntöttem a simsonomba és most nem indul... Szét kell szedni és kimosni az egészet, szóval csak óvatosan ne, hogy így járj te is.
A piros stihl az ásványi, a kék meg fél vagy full szintetikus. Én Metabond full szintetikus olajat használok.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy ha pörgetem és stihl olajat teszek bele, a stihl olaj megvédi-e a fokozott kopástól, és melegedéstõl.
szerintem semmi, max összetétel
mi a kulonbseg, a kek es piros kozt ? (szine, de amugy.) mert en a pirosat hasznalom.
A dobozon lévõ 1:50 jelzés az azt jelenti, hogy max 1:50 arányban lehet keverni. Ha pl 1:60-ra kevered már nem biztosít elegendõ kenést.


Ha lánckenő olajat összekeverem 15W40-es motorolajjal mondjuk 50 - 50 %-ban, akkor lesz baja a láncfűrésznek?

Vagy más arányban. Ismerek egy embert, aki hivatásos favágó volt 15 évig, ? mindig az autójánál olajcserekor megmaradt olajat használja, illetve sima motorolajat használ és semmi baja a Husqvarna f?részének.

Legjobb válasz: Nem fáradt olaj, hanem új, tiszta olaj, csak nem lánckenõ, hanem motorolaj. Ismerõsöm tud hozni belõle elég sokat, úgyhogy azért kérdeztem.

A kérdező hozzászólása: Nem fáradt olaj, hanem új, tiszta olaj, csak nem lánckenõ, hanem motorolaj. Ismerõsöm tud hozni belõle elég sokat, úgyhogy azért kérdeztem.
Semmi baja nem lesz. Én trafóolajat használok
A kérdező hozzászólása: Ha bizonyos százalékban használom, akkor nem lesz baja, vagy tényleg mehet telibe, 100 %-ban a motorolaj. Mert abból tudok szerezni jó sokat.
A fûrésznek nem lesz baja ha nincs tele szeméttel a fáradt olaj, max. jobban kopik a lánc és a vezetõ.
Ha ráfolyik akkor nincs baj.
ha ráfolyik a láncra akkor jó. a lényeg, hogy kenje.
Baja nem lesz, csak sok fog belõle fogyni, mert nem elég sûrû, illetve a láncolaj kicsit ragacsos, hogy tovább maradjon a láncon, ezzel is a fogyasztást csökkentse.
Kicsit több fogy belõle, más baja nem lesz. Nem szükséges lánckenõvel keverni. Mi a fakitermelésben fáradt olajakat használunk, amik a traktorokból illetve szerelõktõl vannak. A lánc élettartamán tulajdonképpen nem változtat, a láncvezetõ picit elõbb elhasználódik, de még így is rengeteget spórolunk. Egy átlagos lánc 4500Ft. 5 liter lánckenõ ugyan ennyibe kerül. Gondolj csak bele, hány liter fogy el, mire végleg tönkremegy a lánc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Hát igen, jó ára van sajnos a lánckenõnek... De akkor maradok a sima olajnál.
Egyszerû, süsd zacskóban, 0 ml olaj kell hozzá. és natúran sül.
Szerencsétlen csirke megsül a teflonos edényben, csak minimális oliva kell alá, hogy ne kapjon oda.
Nyugodtan edd meg a panírt, semmi bajod nem lesz. Arról is itasd le az olajat. És a sült csirke is tökéletes leitatva. Az nem szívja be a zsír, inkább kisül belõle rengeteg. (Nem értem, miért hiszik az emberek azt, hogy a mûanyagban sült csirke egészségesebb, mint egy rántott. Lehet, hogy kalóriában 50-nel kevesebb, de vannak más szempontok is, még fogyókúrában is.)

Akkor is kell olajat cserélni a motorban, ha a futásteljesítmény azt még nem indokolná?

Úgy hallottam, hogy nem csak a futott km-ek után, hanem bizonyos id? után is célszer? a motorban olajat cserélni, mert egy id? után az állásban is tönkre megy, oxidálódik az olaj.

Legjobb válasz: Motorolajat 10-15ezer kilométerenként(olaj függõ), vagy !évente! kell cserélni.Ha nem mész az autóval akkor is változik az olaj tulajdonsága, viszkozitása és nem biztosít megfelelõ kenést a motornak!

Motorolajat 10-15ezer kilométerenként(olaj függõ), vagy !évente! kell cserélni.Ha nem mész az autóval akkor is változik az olaj tulajdonsága, viszkozitása és nem biztosít megfelelõ kenést a motornak!
A kérdező hozzászólása: Évente??? Akkor sürgõsen ki fogom cserélni. Köszönöm!
Ha csak ilyen keveset mész, nem kell a legdrágább olajat használni, de cserélni évente kell.

Ha a receptben vaj vagy margarin szerepel azt hogy tudom átváltani olajra?

Legjobb válasz: olajból kevesebb,kell, mert az olaj 100 % zsiradék, a sütõmargarinok általában 70 százalékosak, a vajak 80. vagyis 10 deka margarin helyett 0,7, vaj helyett 0,8 deci olajat számolj.

olajból kevesebb, kell, mert az olaj 100 % zsiradék, a sütõmargarinok általában 70 százalékosak, a vajak 80. vagyis 10 deka margarin helyett 0, 7, vaj helyett 0, 8 deci olajat számolj.

Ha a láncfűrész benzin tartályába véletlen lánckenő olajat töltünk, vajon lesz valami baja a gépnek? Végül is ki öblítettem benzinnel de gondolom maradt benne valamennyi olaj. Aki már járt így írhatna valami ötletet, hogy mit kellene csinálni!

Legjobb válasz: ki kell folyatni teljesen,utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.

ki kell folyatni teljesen, utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.
Ha kiöblítetted benzinnel, akkor nagyon kevés maradhatott benne, ez nem jelent problémát. Szépen a kipufogón eltávozik majd, mert nem ég el.

Suzuki Lianámba motorolajat kell töltenem. Sajnos nem tudtam kideríteni pontosan milyen olaj lett beletöltve legutóbb. Ha a típushoz ajánlott, de nem biztos, hogy a benne lévővel megegyező típusút töltök bele, lehet-e ebből bármilyen probléma?

Legjobb válasz: Általában elviselik egymást a különbözõ olajak, rosszabb esetben kicsit behabosodik. Ha közel jársz a cseréhez, akkor szerintem inkább dobd le a régi olajat, az a legtisztább megoldás.

Általában elviselik egymást a különbözõ olajak, rosszabb esetben kicsit behabosodik. Ha közel jársz a cseréhez, akkor szerintem inkább dobd le a régi olajat, az a legtisztább megoldás.
full szintetikus 5-40 vagy 10-40
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!!!!

Ha a ricinus olajat szeretném keverni oliva olajjal, mibõl mennyi kell?

Oliva olajjból is és ricinusból mennyit? a hajamra fogom használni.Van aki azt mondta hogy káros ha egész éjjelre hagyom mert nem levegõzik a fejbõröm.ez igaz?de van ahol azt irták hogy minnél tovább marad annál jobb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!