Találatok a következő kifejezésre: Ha a olajba (274 db)

Simson S51-nél az probléma ha a kuplung oldali dekni alján pici olaj van?

De viszont nem csöppen le, a földön egy csepp olaj sincs...

Legjobb válasz: Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.

Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.

Ha lánckenő olajat összekeverem 15W40-es motorolajjal mondjuk 50 - 50 %-ban, akkor lesz baja a láncfűrésznek?

Vagy más arányban. Ismerek egy embert, aki hivatásos favágó volt 15 évig, ? mindig az autójánál olajcserekor megmaradt olajat használja, illetve sima motorolajat használ és semmi baja a Husqvarna f?részének.

Legjobb válasz: Nem fáradt olaj, hanem új, tiszta olaj, csak nem lánckenõ, hanem motorolaj. Ismerõsöm tud hozni belõle elég sokat, úgyhogy azért kérdeztem.

A kérdező hozzászólása: Nem fáradt olaj, hanem új, tiszta olaj, csak nem lánckenõ, hanem motorolaj. Ismerõsöm tud hozni belõle elég sokat, úgyhogy azért kérdeztem.
Semmi baja nem lesz. Én trafóolajat használok
A kérdező hozzászólása: Ha bizonyos százalékban használom, akkor nem lesz baja, vagy tényleg mehet telibe, 100 %-ban a motorolaj. Mert abból tudok szerezni jó sokat.
A fûrésznek nem lesz baja ha nincs tele szeméttel a fáradt olaj, max. jobban kopik a lánc és a vezetõ.
Ha ráfolyik akkor nincs baj.
ha ráfolyik a láncra akkor jó. a lényeg, hogy kenje.
Baja nem lesz, csak sok fog belõle fogyni, mert nem elég sûrû, illetve a láncolaj kicsit ragacsos, hogy tovább maradjon a láncon, ezzel is a fogyasztást csökkentse.
Kicsit több fogy belõle, más baja nem lesz. Nem szükséges lánckenõvel keverni. Mi a fakitermelésben fáradt olajakat használunk, amik a traktorokból illetve szerelõktõl vannak. A lánc élettartamán tulajdonképpen nem változtat, a láncvezetõ picit elõbb elhasználódik, de még így is rengeteget spórolunk. Egy átlagos lánc 4500Ft. 5 liter lánckenõ ugyan ennyibe kerül. Gondolj csak bele, hány liter fogy el, mire végleg tönkremegy a lánc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Hát igen, jó ára van sajnos a lánckenõnek... De akkor maradok a sima olajnál.
Egyszerû, süsd zacskóban, 0 ml olaj kell hozzá. és natúran sül.
Szerencsétlen csirke megsül a teflonos edényben, csak minimális oliva kell alá, hogy ne kapjon oda.
Nyugodtan edd meg a panírt, semmi bajod nem lesz. Arról is itasd le az olajat. És a sült csirke is tökéletes leitatva. Az nem szívja be a zsír, inkább kisül belõle rengeteg. (Nem értem, miért hiszik az emberek azt, hogy a mûanyagban sült csirke egészségesebb, mint egy rántott. Lehet, hogy kalóriában 50-nel kevesebb, de vannak más szempontok is, még fogyókúrában is.)


Akkor is kell olajat cserélni a motorban, ha a futásteljesítmény azt még nem indokolná?

Úgy hallottam, hogy nem csak a futott km-ek után, hanem bizonyos id? után is célszer? a motorban olajat cserélni, mert egy id? után az állásban is tönkre megy, oxidálódik az olaj.

Legjobb válasz: Motorolajat 10-15ezer kilométerenként(olaj függõ), vagy !évente! kell cserélni.Ha nem mész az autóval akkor is változik az olaj tulajdonsága, viszkozitása és nem biztosít megfelelõ kenést a motornak!

Motorolajat 10-15ezer kilométerenként(olaj függõ), vagy !évente! kell cserélni.Ha nem mész az autóval akkor is változik az olaj tulajdonsága, viszkozitása és nem biztosít megfelelõ kenést a motornak!
A kérdező hozzászólása: Évente??? Akkor sürgõsen ki fogom cserélni. Köszönöm!
Ha csak ilyen keveset mész, nem kell a legdrágább olajat használni, de cserélni évente kell.

Ha a receptben vaj vagy margarin szerepel azt hogy tudom átváltani olajra?

Legjobb válasz: olajból kevesebb,kell, mert az olaj 100 % zsiradék, a sütõmargarinok általában 70 százalékosak, a vajak 80. vagyis 10 deka margarin helyett 0,7, vaj helyett 0,8 deci olajat számolj.

olajból kevesebb, kell, mert az olaj 100 % zsiradék, a sütõmargarinok általában 70 százalékosak, a vajak 80. vagyis 10 deka margarin helyett 0, 7, vaj helyett 0, 8 deci olajat számolj.

Ha a láncfűrész benzin tartályába véletlen lánckenő olajat töltünk, vajon lesz valami baja a gépnek? Végül is ki öblítettem benzinnel de gondolom maradt benne valamennyi olaj. Aki már járt így írhatna valami ötletet, hogy mit kellene csinálni!

Legjobb válasz: ki kell folyatni teljesen,utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.

ki kell folyatni teljesen, utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.
Ha kiöblítetted benzinnel, akkor nagyon kevés maradhatott benne, ez nem jelent problémát. Szépen a kipufogón eltávozik majd, mert nem ég el.

Suzuki Lianámba motorolajat kell töltenem. Sajnos nem tudtam kideríteni pontosan milyen olaj lett beletöltve legutóbb. Ha a típushoz ajánlott, de nem biztos, hogy a benne lévővel megegyező típusút töltök bele, lehet-e ebből bármilyen probléma?

Legjobb válasz: Általában elviselik egymást a különbözõ olajak, rosszabb esetben kicsit behabosodik. Ha közel jársz a cseréhez, akkor szerintem inkább dobd le a régi olajat, az a legtisztább megoldás.

Általában elviselik egymást a különbözõ olajak, rosszabb esetben kicsit behabosodik. Ha közel jársz a cseréhez, akkor szerintem inkább dobd le a régi olajat, az a legtisztább megoldás.
full szintetikus 5-40 vagy 10-40
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!!!!

Ha a ricinus olajat szeretném keverni oliva olajjal, mibõl mennyi kell?

Oliva olajjból is és ricinusból mennyit? a hajamra fogom használni.Van aki azt mondta hogy káros ha egész éjjelre hagyom mert nem levegõzik a fejbõröm.ez igaz?de van ahol azt irták hogy minnél tovább marad annál jobb.

Simson S51B: Baj ha a benzinbe ásványi olajat kevertem és nem szintetikust? (Hunoil Tech 2T)

És amugy milyen 2T olajat ajánlanátok? ( gyári nem tuningolt blokk)

Legjobb válasz: sprint 2t én ezt használom nem kokszol,hengerfejrõl lelehet törölni az olajat ez alá sose adj.

sprint 2t én ezt használom nem kokszol, hengerfejrõl lelehet törölni az olajat ez alá sose adj.
Sprint 2t tökéletes bele!!! De tehetsz ásványi olajat is---megjegyzem gyárilag az kell bele!
A hunoil kétütemû olaja API TC minõsítésû, ennél jobbat nem tudsz simsonba tölteni. Hiába kevergeted a szintetikus olajokat, egy régi motornál nem érzõdik az elõnye, mert arpl 2t-hez van tervezve. Amióta lehet kapni a hunoil mix2-t, azóta csak azzal járatom a simsonomat (1:50) és jobban ég mint az arol 2-t, de kevésbé hevül.
én makita vagy stihl olajat használtam mindig, most makita, persze azt fogják többen írni hogy kisgép olajat ne rakjál bele, nekem régóta van simom, és azóta minimálisat szervizelek rajta tehát nem lehet az olyan rossz
Arol 2T
arol 2t ugyan... gyomírtónak se jó régen jobb minõségû volt ma már nem jó semmire


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!