Találatok a következő kifejezésre: Ha a oka az egyik fél (44 db)

Ha a válás oka az egyik fél bizonyított hűtlensége. Akkor a hütlen felet anyagi hátrány érheti e? Követelhető e tőle anyagi kártérítés a vagyon megosztásnál?

Legjobb válasz: A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.

A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.
Kártérítés hûtlenségért? :) A polgárjogban kártérítésre az kötelezhetõ, akinek tudatos tevékenysége a másik fél számára igazolható kárt okoz. Tulajdonképpen akár meg is állhatja a helyét egy kártérítési per :) Persze igen nehéz bizonyítási teherrel! Ugyanis a hûtlenkedõ is bizonyíthatja, hogy nem kapta meg azt, amit egy "normál házasságban" megkaphatott volna, "oka" volt a hûtlenségre. Tehát azért nem ajánlom, hogy ilyen jellegû pert indíts a párod ellen. De a vagyonmegosztást semmilyen mértékben sem befolyásolja, hogy ti azért váltok, mert félrelépett a férj vagy feleség.
de lehet asszonytartás kérni. vagy férj tartást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz! privátban én is válaszoltam.
az én esetemben a hûtlenség nem az egyetlen oka a házasság felbomlásának hanem a tény hogy a párom munkakerülõ kénytelen voltam eltartani ez a magatartása miatt annyira elromlott a viszonyünk, hogy végleg a sexet is elutasitottam tõle.igy sem járna meg a polgári perben a kártérités? fél életemet vele tõltõttem most még a családi házat is el kell adni, hogy felezzük akkor hol az igazság ?

Mi oka van annak, ha beszélgetés közben az egyik fél nem néz a másik szemébe?

Legjobb válasz: 1. hazugság, hazudozás, vagy valaminek a titkolása; 2. nagyfokú félelem A bántalmazott emberek, különönsen akiket kisgyerekként bántalmaztak így viselkednek. Gyakran nézik õket hazugnak, holott csak rettegnek a másik embertõl, lévén, hogy a kisgyerekkori bántalmazások miatt az egész világtól és benne minden embertõl fognak rettegni - válogatás nélkül.

1. hazugság, hazudozás, vagy valaminek a titkolása; 2. nagyfokú félelem A bántalmazott emberek, különönsen akiket kisgyerekként bántalmaztak így viselkednek. Gyakran nézik õket hazugnak, holott csak rettegnek a másik embertõl, lévén, hogy a kisgyerekkori bántalmazások miatt az egész világtól és benne minden embertõl fognak rettegni - válogatás nélkül.
Nekem általában, ha tetszik egy fiú akkor nem merek belenézni a szemébe.Azért van, mert nem akarom, hogy észrevegye, hogy igazából mennyi hiba van az arcomon.
Igaza van az elsõ válaszolónak, a legfõbb indok a hazugság. Én konkrétan azért nem nézek folyamatosan a másik fél szemébe, mert egy kicsit kancsal vagyok, és rohadtul zavar, hogy nem tudok a szemébe nézni. :-)
Én is sokszor nem nézek a másik szemébe, de én azért mert kevés nagyon az önbecsülésem és kényszerképzeteim vannak a velem szemben lévõ gondolataival :(
több oka is lehet. a fentebbi hozzászólók pszichológiai okfejtését kiegészítendõ, néhány egyéb lehetséges ok: - genetika - a szemkontaktus zavarhatja a koncentrációt, elvonja a figyelmet - elmemûködés jellege, vagy kulturális tényezõk, például az úgynevezett ázsiai típusú beszélgetésnek nem része sem a szemkontaktus, sem az egymáshoz illeszkedõ dialógus, hanem egymás mellé tett monológok vannak, mindenki elmondja amit akar, és mindenki megy tovább a maga útján... egy személyes megjegyzés: ahogy öregszek, egyre jobban tetszik az ázsiai típusú beszélgetés... :-)
szégyenlõsség, félénkség
- zavarban van - hazudik - tetszel neki (itt vissza is térhetünk az elsõ pontra) - fél tõled - vastagon tesz arra, hogy mit mondasz neki, nem akar a beszélgetésben részt venni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenki válaszát. :) Amúgy egy osztálytársamról van szó. Jól néz ki, de sajnos foglalt. :D Facebook-on 2x beszélgettünk, házi kapcsán, de akkor is tök jól eltudtunk beszélgetni. A suliba nem sokszor beszélünk, amikor nagy ritkán beszélünk, nem nagyon néz a szemembe, ezért tettem fel a kérdést.
@_Mihály válaszára. nagy igazság van abban amit mondasz fõleg az utolsó két sor. sajna én is észrevettem így az egyetemen, rengeteg önzõ ember van, folyton csak ha kell valami akkor keresik az embert (vagy folyton csak valami haszon reményében), sokan pl magukról áradoznak, vissza sose kérdeznek. sok emberrel közvetlen voltam, kérdezgettem érdeklõdtem iránta, pl mit csinál satöbbi, sajna csak nagyon ritkán viszonozzák... az ilyeneket le kell szarni jó magasról, majd csak találkozol valaki olyannal, aki számára tényleg fontos vagy, érdekli hogy mi van veled, stb...

Ha 2 ember együtt van és mindennél jobban szeretik egymást, de közben az egyik fél meghal, a másik pedig keres magának mást, mert rossz neki egyedül, akkor ők már soha többé nem lesznek együtt lélekben?

Mi van, ha az a másik aki távozott az élők sorából, csak rá vár, mert ő volt élete értelme?

Legjobb válasz: Én a helyedben átruccannék az ezotéria kategóriába. Itt élõ emberekkel foglalkozunk, nem lelkekkel.

Én a helyedben átruccannék az ezotéria kategóriába. Itt élõ emberekkel foglalkozunk, nem lelkekkel.
az a másik is azt akarja, h a párja ne legyen magányos. az ember meg társas lény, gyászolni kell, de tovább is kell tudni lépni.
az életben már biztos nem lesznek együtt!
Mio Madre szeret apám aki halt. Azóta Madre nem szeret más. Nem kell neki más.
Boci, én még mindig azt mondom, hogy nem tudhatjuk, hogy ez milyen magánnyal jár ... Én gyermekként veszítettem el az apukámat, anyum akkor összvissz 40 éves volt ... Õ megpróbálta, felnevelt minket egyedül, de tapasztalatból mondom, hogy ez nem egészséges.
azért 'nyomorogni' hátralévõ életedben h majd talán együtt legyetek az örökkvalóságban, hát nagy lutri.
ez meg elég abszurd, mert minden szerelemnél azt hisszük, h õ az Igazi..... aztán kiderül h nem...
Viszont ha egymásnak rendelte õket a sors és haláluk után találkoznak viszont az egyik fél idõ elõtt távozik akkor a másik félnek nem lenne tisztességes mással összejönnie hiszen akivel összejön az nem feltétlen lelte még meg a neki rendelt társát.
Boci, szerintem nem tudhatjuk, hogy mennyire fájhat ez ... az ittmaradónak ... És igen, ha egymásnak rendelte õket a Sors, haláluk után újra találkozni fognak.
14évesek nyilván igy gondolják, a felnõttek meg tudják, h az ember társas lény. nem megcsalás az, ha aztán keres magának vkit. attól még az emléke megvan.
De a társnak nem feltétlen kell az ûrt hasonló dologgal kitöltenie.
ha valóban annyira szerettétek egymást, akkor majd ha a te tested is halott lesz, akkor találkozik a lelketek.de mivel te vagy az élõ most, nyugodtan keress új párt magadnak.az ember nem élheti le az életét egyedül, mert társas lények vagyunk.
De akkor viszont az új párral cseszne ki.
Ez szomorú :( Lélekben hûséges maradhat - egy új pár mellett is.
# 4 Ha igazán szerette és tényleg a társa akkor nem bánja az "egyedüllétet".
Akkor egész életében legyen egyedül? Gondolkozzunk már....
Hogyha keres magának mást akkor már alapból nem tekintette az elhunytat örök társának.
bizony, ha vkinek a párja az élete egyetlen értelme, akkor ott tényleg gondok vannak :S

Mi van akkor ha az egyik fél már akarja az eljegyzést, a másik pedig még (anyagi okok miatt) kevésbé?

Mindketten szeretnék, az egyikük úgy gondolja a pénz ne legyen akadály, az egyetem se hisz ennyi együtt töltött év alatt mindkettejük számára biztos a közös jövő. A másik fél ugyanígy gondolja a közös jövőt de szeretne 1. rendes gyűrűre pénzt (ami egyetem alatt nehezen megoldható) 2. munkát stb... De mivel az iskolából még sok vissza van ez a másik félnek annyira nem jó. Tehát az egyik fél meggondolatlanabb a másik pedig valamelyest referenciát akar mielőtt megkéri a lányt. Természetesen a férfi az aki megfelelő anyagi hátteret akar. Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Legjobb válasz: Akkor nincs eljegyzés.

Akkor nincs eljegyzés.
végre egy megfontolt férfi :) nekem ez a véleményem. ha tényleg összeilletek, akkor teljesen mind1, h mikor lesz eljegyzés, esküvõ. elõbb-utóbb összejön rá az anyagi keret, és mehet a buli :P sulis korban pedig teljesen felesleges házasodni, még akkor is, ha az történetesen egyetem/fõsuli. elõbb legyen végzettség, állás, összeköltözés, és utána kiderül, h érdemes-e felhúzni a gyûrût. :)
Nálunk ugyanígy van/volt. Barátom megmondta, hogy szeret, velem szeretne lenni, feleségül fog venni, együtt leszünk, stb., de meg szeretné várni, amíg tud egy normális gyûrût venni. Én abszolút megértettem, nem erõszakoskodtam, vagy ilyesmi, annak mi értelme? Noha nem is várok el semmilyen több százezres, tízezres gyûrût, õ ragaszkodik hozzá. Most nyáron már kilátásba van helyezve, azt mondta akkor választunk gyûrût. Szóval ilyen esetben amíg nincs rá lehetõség, szépen várni kell.
Ez kétemberes dolog, ha az egyik nem akarja, nem megy.
Nálunk is ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy én nõként nem szeretném egyelõre az eljegyzést, a párom viszont már erõsen töri rajta a fejét, ellenben tiszteletben tartja a kérésemet. Számomra az eljegyzés egy nagyon fontos dolog és szeretném, ha ez azt jelentené, hogy 1-2 évre rá esküvõ is lesz. Mivel még van egy évem vissza az egyetembõl, így ezt most még nem lehet kivitelezni, 1 év múlva se lehet és azután meg még a fene sem tudja mi lesz. Nincs semmink, nincs közös életünk, én az esküvõt már úgy szeretném, hogy utána saját lábon tudjunk együtt élni, legyen hova hazamennünk stb. Amíg ez javarészt kilátásban sincs, addig lánykérést sem szeretnék. A párom ezt elfogadta és kijelentette, hogy legalább több ideje van megkeresni a tökéletes gyûrût. Nekem végtelenül jó érzés, hogy ennyire figyel rám és tiszteletben tartja az én akaratomat.
ilyenkor az van h a lány elfogadja és vár, amíg a férfi hajlandó megkérni a kezét.
AkadáJ??? Esetleg akadály... Ha jól értem itt a másik fél megint egy hisztis leányka, aki minél elõbb szeretné elvetetni magát, mindegy kivel és hogyan... Úgy gondolom, hogy a férfinak van igaza: ha eljegyzés legyen komoly, tisztességes, olyan gyûrûvel, amilyet szeretnének, hiszen egy életen át fogják azt viselni. És igenis ki lehet bírni, amíg vége az iskolának - nem is értem, hogy iskolánylányok hova akarnak még házasodni?
Vagy nem vár és hisztizik, majd rámegy a kapcsolatuk egy ilyen hülyeségre.
Én ilyesmit szóba sem hoznék egyetem alatt. Elvégeztem, 5 évig jártam valakivel, össze is költöztünk... majd szétmentünk. Az élet nem az egyetemen, hanem utána kezdõdik. És ki tudja, kit hova vet a szél. És mondhat bárki bármit, az egyetem igenis köszönõ viszonyban nincsen azzal, mikor már csak a saját pénzünk van és abból kell megoldani a dolgokat. Én eleve amondó vagyok h eljegyzés elõtt sem árt 1-2 év együttélés úgy, hogy a saját megkeresett fityingeinkbõl kell kijönnünk. De ez csak az én álláspontom. Lehet, h másnak máshogy jó.
"másik pedig valamelyest referenciát akar mielõtt megkéri a lányt" :DDD Referenciát???? Mirõl? Esetleg egzisztenciára gondoltál?
Huha...apakomplexus...vagy még annál is súlyosabb..?
Minden elképzelhetõ, meg tán létezik is. De ez azért nem szerelem. Valami más. Beteges vonzódás.
"Freud volt az elsõ pszichoanalitikus, aki Ödipusz nevét kölcsönözve leírta azt a jelenséget, amikor a kisgyermek ellenkezõ nemû szülõje felé szerelemhez hasonló érzelmeket kezd táplálni. Ezzel egy idõben az azonos nemû szülõ iránt féltékennyé, elutasítóvá válik. Ez a lélektani jelenség általában 3-6 éves korban jelentkezik. A kisfiúknál Ödipusz-, a kislányoknál Elektra-komplexus szaknéven. A kisfiúk ilyenkor lovagiasan viselkednek anyjukkal, folyton puszilgatják, ölelgetik, védelmezik õket, közben apjukkal versengenek anyjuk kegyeiért. Rivalizálnak, sõt néha annak is örülnének, ha apjuk egyszerûen eltûnne, hogy átvehessék helyét, de mindeközben érzik, hogy rossz ez a felállás, hiszen apjukat is szeretik. Éppen emiatt folyamatosan kettõs szorongásban élnek. Ugyanez történik a kislányoknál, csak õk apjuk iránt rajonganak."
hát én a helyedbe elmennék pszichologushoz.Most nem bántásbol mondom. tenyleg ez kell. barmilyen hasonlo dolog lelki eredetü es szakember tud segiteni. ha apukadnak elmondanad vagy mosolyogna csak rajta vagy zavarba lenne. szerintem.

Ha a Facebook-on egy albumba új képeket töltök fel, mi az oka, hogy nem az új, hanem az album régi képeit osztja meg?

Legjobb válasz: cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.

cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.

Szeretnek egy honapra fogamzasgatlot muszaly elmenni nogyogyaszhoz vagy eleg ha a hazi orvos irja fel a gyogyszertarban azt mondtak hogy nem muszaly ha csak egyszer kell akkor ok is tudnak adni mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ez nagyon rossz megoldás. Az elsõ levél után messze nem biztos,h akkor jön meg,amikor akarod,viszont a hormonrendszeredet teljesen felborítja.

Ez nagyon rossz megoldás. Az elsõ levél után messze nem biztos, h akkor jön meg, amikor akarod, viszont a hormonrendszeredet teljesen felborítja.
Nem muszáj, de egy hónapra minek? És ez komoly kérdés, nem kötözködni akarok.
Csak akkor írass fel fogamzásgátlót ha már aktív szexuális életet élsz, egyébként használjatok gumit.
A kérdező hozzászólása: azert kellene mert lesz egy hetes kirandulas ahol nincs alkalmam rendes tisztakodasra szoval napi 1-2szer s nagyon szoktam gorcsolni +sok verem jon es szeretnem elobbre hozni egy hettel
Háziorvos néha felírja, néha nem, nincs rá jó válasz. Viszont ha ennyire görcsölsz és vérzel is, akkor lehetséges, hogy egyébként is jót tenne neked a gyógyszer, de semmiképp sem egy hónapig szedve. Gyógyszer mellett csökken a vérzés erõssége és enyhülnek a görcsök, én csak ezért kezdtem el szedni 17 évesen, mert más nem segített, végül ezt javasolta az orvosom. Nem mondom h évekig szedd, de szerintem valameddig lehet megérné. Nem akarom antibébire rábeszélni a kérdezõt, de tudom mennyire rossz nagyon görcsölni és erõsen vérezni és nekem jót tett az antibébi. Nem kell hosszú évekig szedni szünet nélkül és akkor máris nem olyan gonosz dolog.
Egy hónapra szigorúan tilos fogamzásgátlót szedni, mivel fel fogja borítania hormonháztartásod!
Meg kell tudakolni legalább egy valakitõl az okát.
hát nézzen magába az illetõ és gondolkodjon hogy miért járt így

Mi lehet annak az oka, ha a fürdőkádban a vízben eresz ki valaki egy rettenetes gatyaszaggató galambot, akkor az büdösebb mint ha szabadon röppenne fel a levegőbe?

Legjobb válasz: Mikor szabadon röppen fel a levegõbe, akkor ezt hátrafelé teszi, és mire megfordulsz, eléggé keveredik a levegõvel. A fürdõkádban ereszted el, akkor viszont a víz ezt kisebb-nagyobb buborékokba csomagolva kevéssel az orrod alatt engedi szabadjára.

Mikor szabadon röppen fel a levegõbe, akkor ezt hátrafelé teszi, és mire megfordulsz, eléggé keveredik a levegõvel. A fürdõkádban ereszted el, akkor viszont a víz ezt kisebb-nagyobb buborékokba csomagolva kevéssel az orrod alatt engedi szabadjára.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!