Találatok a következő kifejezésre: Ha a oka az egyik (478 db)

Srácok, az kizáró ok egy kapcsolatban ha a lánynak van egy gyermekkori gyógyíthatatlan betegsége? (mozgássérült)

Tudok járni, meg meg tudok csinálni különböz? dolgokat ,de nem vagyok olyan er?s nem tudok annyit sétálni, futni. Valamilyen szinten persze ezek a dolgok is mennek csak hamarabb elfáradok. A betegség neve izületi gyulladás és hetente kétszer szoktam magam szúrni. Még amikor kicsi voltam nagyon sokat csúfoltak emiatt és így szinte sosem mondtam el senkinek mi bajom van. Szóval ha egy lánynak ilyen baja van az kizáró ok?

Legjobb válasz: nem kizáró ok

nem kizáró ok
Nem tehetsz róla, nem lenne kizáró ok. Amikor sétálsz, akkor látszik a járásodon?
Semmi sem kizáró ok, ha megértjük egymást és jó együtt.
Szerintem abszolút nem.Sem férfi, sem nõ esetében..
nem látom az összefüggést ... szerintem nem
Nem lenne az, sõt.
Nekem nem lenne az! Ezt teljesen õszintén mondom. 27F
Nem, mert amúgy is utálok futni.
A kérdező hozzászólása: Pont nem akartam kiírni az arthitist, na mindegy. Hát, remélem tényleg nektek van igazatok :( most így az 5. sikertelen próbálkozás után elment a kedvem a dologtól , de majd csak lesz valami. Köszönöm mindenkinek!!!
Egyáltalán nem lenne kizáró ok, az társunkat a hiányosságaival együtt szeretjük (jó esetben) és próbálunk arról gondoskodni, hogy az élete ne csak errõl szóljon a továbbiakban.
*a társunkat
Nem lenne kizáró ok :)
kapom a lefeléket, de õszintén elmondom. Nekem lehet hogy gondot okozna. Ismerkedésnél a külsõ az elsõ amit meglátok és vagy megtetszik vagy nem. Hazudik aki szerint nem igy van. Azt mondtad, hogy nem igazán látszik, szóval lehet hogy nem is lenne gond eleinte, aztán ha a személyiség megfog akkor onnantól kezdve megszépül az illetõ és ilyenek nem zavarnak egyáltalán. Mellesleg ha én az ötödik ismerkedés után feladtam volna a csajozást akkor kb a 2. nap abba is hagytam volna :D Ne add fel, pecabot helyett hálóval próbálkozz, sok pasi van, tuti megtalálod a hozzád illõt. 24f
Engem nem zavarna, ha meg nem látszik, vagy csak nagyon figyelni kell, hogy észrevegyék, akkor hol a gond? Ha meg beleszerettem, elfogadnám. 20/F
Ha szerelmes lennék belé, akkor nem.
Nekem atópiás dermatitisem van, ez egy elég csúnya bõrbetegség, bár sokszor évekig tünetmentes. De ha kijön, akkor tele vagyok kiütésekkel, és mivel spec. rendelésre kell járni vele, kb. 2-3 hétre kapok idõpontot. Most együtt vagyok egy fiúval, 3 hónapja vagyunk együtt és kijött. Én szörnyen szégyellem és rondának látom magam, õ azt mondta, így is ugyanolyan gyönyörû vagyok, mint eddig :) Szerintem ha normális partnert találsz, akkor neki ez nem lesz kizáró ok, csak ne add fel :) Remélem nem baj, hogy lányként hozzászóltam :) 25N
õszintén megmondom, levesz az értékedbõl de nem sokat! f19
Figyelj, szerintem tök jó, ha emiatt elutasít már az elején, hiszen már akkor kiderül, micsoda gyökér. Ugyanis normális, épeszû ember, egy érzõ lény nem utasít el emiatt. Aki meg igen, az nem érdemel meg, és valóban úgy a legjobb, ha már az elején fény derül erre, és lelép a pi.ba.
Ha elfáradnál, vinnélek az ölemben és meg is van oldva a probléma.Szóval nem kizáró ok.
Életem legnagyobb szerelme egy olyan lány volt, akinek hozzád hasonlóan arthitise van. Engem nem zavart. Tisztában voltam vele, hogy 5-10 éven belül mûteni kell a combját és hogy kb 40 év múlva tolószékbe fog kényszerülni, de ettõl én még vele akartam leélni az életemet. Az meg már egy más sztori, hogy õ nem.
A kérdező hozzászólása: Igazából azért kérdeztem meg mert többen is elutasítottak emiatt.
A kérdező hozzászólása: Ha rosszabb napom van, vagy fáj akkor alig észrevehetõen látszik.
Én ugyan nõszemély vagyok, de szerintem sem te tehetsz róla, ha elutasítottak. Férfi esetében nálam sem lenne kizáró ok. Nem lehet, hogy nem voltak tisztában a betegséged súlyossági fokával, és valami sokkal szörnyûbb dolgot képzeltek bele az állapotodba?
8 Ez miatt? azok nem voltak normálisak... bocs, de nekem ez a véleményem..
Nálam lehet kizáró ok lenne, de igy látatlanban nem tudom megmondani.Sok tényezõtõl is fül, pl mennyire szimpatikus meg hasonlók.
10 Aki szeret az mindennel együtt szeret téged, és ott segít neked ahol tud..
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, pontosan elmagyaráztam nekik a dolgot. Szerintem csak szimplán gond lennék.
Jaj, hát akkor összeillünk, mert én sánta vagyok :)
nem hinném hogy kizáró ok lenne. régebben (még fél éve is) úgy gondoltam én is h sose tudnék mit kezdeni egy mozgássérült lánnyal, de ez megváltozott, mikor beleszerettem abba a bizonyosba. Õ szerencsére már egészséges, de mikor lebetegedett úgy voltam ha tolókocsiba kerül sem távolodok el tõle. :)
15 Az ilyet ejteni kell-és nem foglalkozni vele..
Hasonló gonddal küzdöm, csak én férfi vagyok. :(

Ha a válás oka az egyik fél bizonyított hűtlensége. Akkor a hütlen felet anyagi hátrány érheti e? Követelhető e tőle anyagi kártérítés a vagyon megosztásnál?

Legjobb válasz: A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.

A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.
Kártérítés hûtlenségért? :) A polgárjogban kártérítésre az kötelezhetõ, akinek tudatos tevékenysége a másik fél számára igazolható kárt okoz. Tulajdonképpen akár meg is állhatja a helyét egy kártérítési per :) Persze igen nehéz bizonyítási teherrel! Ugyanis a hûtlenkedõ is bizonyíthatja, hogy nem kapta meg azt, amit egy "normál házasságban" megkaphatott volna, "oka" volt a hûtlenségre. Tehát azért nem ajánlom, hogy ilyen jellegû pert indíts a párod ellen. De a vagyonmegosztást semmilyen mértékben sem befolyásolja, hogy ti azért váltok, mert félrelépett a férj vagy feleség.
de lehet asszonytartás kérni. vagy férj tartást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz! privátban én is válaszoltam.
az én esetemben a hûtlenség nem az egyetlen oka a házasság felbomlásának hanem a tény hogy a párom munkakerülõ kénytelen voltam eltartani ez a magatartása miatt annyira elromlott a viszonyünk, hogy végleg a sexet is elutasitottam tõle.igy sem járna meg a polgári perben a kártérités? fél életemet vele tõltõttem most még a családi házat is el kell adni, hogy felezzük akkor hol az igazság ?

Ha a Facebook-on egy albumba új képeket töltök fel, mi az oka, hogy nem az új, hanem az album régi képeit osztja meg?

Legjobb válasz: cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.

cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.


Engem nem érdekel.
Tokája mindenkinek van, csak a mérete változó.
nem hinném hogy ez lenne mérvadó egy kapcsolatban.. vannak ennél lényegesen fontosabb szempontok is :)
Én lány vagyok, van egy kicsi tokám (nem vagyok pedig duci), de még sose zavart senkit, sõt észre se vették, fogadom. :)
Inkább a farkad méretét nézik meg, mert manapság a négereké a jövõ!
Ha toka van, akkor a test többi része sem túl feszes, igaz? Esetleg edzhetnél, futhatnál kicsit.. De amúgy nem mérvadó. Nekem volt már kifejezetten kövér barátom és tetszett. Csak az nem, hogy mindig fáradt volt..

Nagyon hangos a zene az egyik szomszédnál ( nem tudom hol; penel) kihívhatom a rendőröket? Hajnali fél2 van. Bár szombat, de negem zavar. és ha felhívom őket, akkor mit mondjak?

Legjobb válasz: ja, és ha valaki olvassa: ilyenkor vanm vbalami helyi rendõr szám amit hívni kell , avgy mehet a 107? :D

A kérdező hozzászólása: ja, és ha valaki olvassa: ilyenkor vanm vbalami helyi rendõr szám amit hívni kell , avgy mehet a 107? :D
Jó estét kívánok! XY vagyok, és szeretnék bejelenteni egy hangoskodó szomszédot, aki már XY ideje zavarja az éjszakai pihenésem. Tudnának esetleg intézkedni ez ügyben? A cím Xy. Erre kapsz egy választ, ami valószínûleg pozitív lesz, mert ha csak nem dec. 31-érõl van szó, csendháborítás a dolog. Kijönnek lecsekkolják a dolgot, intézkednek, de nem garantált, hogy miután elmentek, minden rendben lesz. esetleg ha igen, akkor pár napig aztán folytatódik. (attól függ, hogy értelmes-e az illetõ?) esetleg mielõtt rendõrt hívsz próbálj meg beszélni a szomszéddal.
107 mehet. de csak ha tényleg rendszeres!
úgy tudom hogy mehet a 107, nyugodtan hívd, 10-11 tõl, nem tudom pontosan nem szabad hangos zenét engedni, csendháborítás!
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, de ilyen hangosan soha ne halgassanak zenét éjfél után Szilveszter kivételével, mert ez nagyon durva.. hívom a rendõröket köszi mindnekinek:)
A kérdező hozzászólása: Ja és próbáltam volna beszélni a szomszéddal, kimentem a lépcsõházba, de nem hallottam meg az ajtókból, hogy honnan jön.. Viszont ha kimegyek a konyhába ott meg ordít a zene gyakorlatilag. Emiatt félek is, hogy ha felhívom a rendõrséget, és kijönnek, akkor õk se találnak semmit és hagyják az egészet.
nincs mit. sok sikert, és jó pihenést!

Facebook kérdés! Bal oldalt az fb chat, mi alapján teszi ki a felhasználók kis képét? Illetve, felülre ha a keresőbe beírok egy betűt, és lenyílik a felhasználók listája, akkor mi alapján teszi őket sorrendbe?

pl, Kis Istvánra ránézek, aki ismer?söm, felülre beírok egy I bet?t, és lenyílik a lista, ? az els?. Akkor miért ? kerül az els? helyre? az nem azt mutatja meg, hogy esetleg megnézte az adatlapom?

Mit csináljak? Van 2 cicám, nagyjából egyidősek, egyik 1 hete van nálunk, a másik ma jött. A régebbi fizikailag sokkal erősebb, ha összeeresztjük őket az erősebbik leteperi a gyengét, vajon bántaná?

Nem tudom eldönteni, hogy csak durva játék vagy támadás? Féltem a kicsit, most külön tartjuk ?ket, hadd er?södjön a másik cica.

Legjobb válasz: 2-3 hónaposak, fiúk. Azért hoztam a másikat, hogy ne legyenek egyedül, de félek, hogy ellenségek lesznek.

A kérdező hozzászólása: 2-3 hónaposak, fiúk. Azért hoztam a másikat, hogy ne legyenek egyedül, de félek, hogy ellenségek lesznek.
Elõzõ vagyok... természetesen a dolgot árnyalja, hogy a macskák alapvetõen nem falka állatok... nem úgy van náluk a sorrendiség mint a kutyáknál, sokkal jellemzõbb, hogy felosztják a területet, de azért egy alapvetõ dominancia kialakulása teljesen természetes, tényleg!
"Attól tartunk, hogy kialakul egy rangsor köztük..." Ettõl ne tartsatok, hanem reménykedjetek benne! Ha nem alakul ki a rangsor életük végéig verekedni fognak (Ritka, hogy soha nem alakul ki, de egy ismerõsöméknél pont ez a helyzet a két macsekkal.) Nálunk is van alárendeltebb macska... teljesen boldog és nyugodt élete van. Sõt! Egyértelmûen erõsebb a másiknál, de eszébe se jut "uralomra törni". Volt egy idõszak amikor verekedtek, aztán szépen felosztották a lakást, azóta nagyon jól megvannak, szeretik egymást. Az ha megvan a rangsor, az biztonságot és nyugalmat jelent az alárendelt félnek is, nem kell miatta aggódni. Pláne, hogy nem is a vadonban élnek ahol mondjuk csak a feljebb valónak jut kaja.
Ivartalanítás után inkább kiveszik belõlük az életkedv nem?
remélem, ivartalanítod is õket ;) még játékosabbak is maradnak
Egy hét alatt megszokják egymást. Ilyen kicsi cicák nem is tudnak még ártani egymásnak! :) Úgyhogy nem kell aggódni, hidd el, összebarátkoznak!
Ha nincsen párzási idõszak, akkor nemcsak a kicsik, de a nagymacskák is csak játszanak. Neme anya, lánya és annak fiúmacskája 3-an vannak és csak bohóckodnak. A nõstények óvatosabban a fiú macska még nekem is nekemtámad néha, de csak hülyéskedik.
A kérdező hozzászólása: Ha még nem ivarérettek, akkor is? Tehát akkor nem csak sima játék, ügyelni kell a kicsire, nehogy baja legyen?
Az állatok között a helyért, a territóriumért megy a harc. Ha minden túl könnyû, uncsi az élet. Megtanulják a macska életet. A kicsi is hamar beilleszkedik, ne aggódj. Még megküzdi a magáét, de ez természetes az állatvilágban.
A kérdező hozzászólása: Attól tartunk, hogy kialakul egy rangsor köztük és a kicsi marad az alárendelt.
A kérdező hozzászólása: A kicsi fúj meg morog...
kölykök, játszani fognak
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hasznosak voltak :) Tegnap végül összeengedtük õket, egy idõ után már a kicsi kergette a nagyot :D Este egyszerre aludtak egymás mellett, ma már egymás mellé tettem õket alvás közben, és egy tányérból esznek, nem irigyek, csak a fejük nem fér bele, úgyhogy kapnak még egy tálkát :) Barátom aggódott nagyon, mert a kicsi sokszor visitott játék közben, én mondtam, hogy ez normális, láttam már macskákat játszani, neki még nem volt macskája. Úgy látszik túl nagy volt az aggodalom :) Amúgy ki lesznek ivartalanitva még kis korban, két fiú cica, panelban...mindeképp ki kell õket. :)

Mit tennétek ilyen helyzetben? Ha a barátodnak meglátnál egy képet a telefonján más csaj testéről s nem törölte ki..akkor mi lehet az oka?

kösz elöre is a válaszokat

Legjobb válasz: az én barátom telójában egyszer egy videó volt,ahogy beleközelít az oszttársa dekoltázsába és a barátom mondja h megy a youtube-ra...a barátom messzirõl szól,hallatszik,szóval a telefont nem õ fogta...de én is megsértõdtem és balhéztam,és megmondtam h mégegy kicsi gond és vége...

az én barátom telójában egyszer egy videó volt, ahogy beleközelít az oszttársa dekoltázsába és a barátom mondja h megy a youtube-ra...a barátom messzirõl szól, hallatszik, szóval a telefont nem õ fogta...de én is megsértõdtem és balhéztam, és megmondtam h mégegy kicsi gond és vége...
Csak kérd meg, hogy törölje ki.
45 éves pasi vagyok. Nekem egy oan csaj van háttérként a telomon, hogy 3 szál madzag a tanga. Na és akkor mi van?! Az ember az étteremben végignézi az étlapot, aztán otthon eszik! Nem kell ebbõl nagy balhét csinálni!!!
A kérdező hozzászólása: csak az a baj ha valamit szolnék még ö lesz megsértödve

Mi oka van annak, ha beszélgetés közben az egyik fél nem néz a másik szemébe?

Legjobb válasz: 1. hazugság, hazudozás, vagy valaminek a titkolása; 2. nagyfokú félelem A bántalmazott emberek, különönsen akiket kisgyerekként bántalmaztak így viselkednek. Gyakran nézik õket hazugnak, holott csak rettegnek a másik embertõl, lévén, hogy a kisgyerekkori bántalmazások miatt az egész világtól és benne minden embertõl fognak rettegni - válogatás nélkül.

1. hazugság, hazudozás, vagy valaminek a titkolása; 2. nagyfokú félelem A bántalmazott emberek, különönsen akiket kisgyerekként bántalmaztak így viselkednek. Gyakran nézik õket hazugnak, holott csak rettegnek a másik embertõl, lévén, hogy a kisgyerekkori bántalmazások miatt az egész világtól és benne minden embertõl fognak rettegni - válogatás nélkül.
Nekem általában, ha tetszik egy fiú akkor nem merek belenézni a szemébe.Azért van, mert nem akarom, hogy észrevegye, hogy igazából mennyi hiba van az arcomon.
Igaza van az elsõ válaszolónak, a legfõbb indok a hazugság. Én konkrétan azért nem nézek folyamatosan a másik fél szemébe, mert egy kicsit kancsal vagyok, és rohadtul zavar, hogy nem tudok a szemébe nézni. :-)
Én is sokszor nem nézek a másik szemébe, de én azért mert kevés nagyon az önbecsülésem és kényszerképzeteim vannak a velem szemben lévõ gondolataival :(
több oka is lehet. a fentebbi hozzászólók pszichológiai okfejtését kiegészítendõ, néhány egyéb lehetséges ok: - genetika - a szemkontaktus zavarhatja a koncentrációt, elvonja a figyelmet - elmemûködés jellege, vagy kulturális tényezõk, például az úgynevezett ázsiai típusú beszélgetésnek nem része sem a szemkontaktus, sem az egymáshoz illeszkedõ dialógus, hanem egymás mellé tett monológok vannak, mindenki elmondja amit akar, és mindenki megy tovább a maga útján... egy személyes megjegyzés: ahogy öregszek, egyre jobban tetszik az ázsiai típusú beszélgetés... :-)
szégyenlõsség, félénkség
- zavarban van - hazudik - tetszel neki (itt vissza is térhetünk az elsõ pontra) - fél tõled - vastagon tesz arra, hogy mit mondasz neki, nem akar a beszélgetésben részt venni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenki válaszát. :) Amúgy egy osztálytársamról van szó. Jól néz ki, de sajnos foglalt. :D Facebook-on 2x beszélgettünk, házi kapcsán, de akkor is tök jól eltudtunk beszélgetni. A suliba nem sokszor beszélünk, amikor nagy ritkán beszélünk, nem nagyon néz a szemembe, ezért tettem fel a kérdést.
@_Mihály válaszára. nagy igazság van abban amit mondasz fõleg az utolsó két sor. sajna én is észrevettem így az egyetemen, rengeteg önzõ ember van, folyton csak ha kell valami akkor keresik az embert (vagy folyton csak valami haszon reményében), sokan pl magukról áradoznak, vissza sose kérdeznek. sok emberrel közvetlen voltam, kérdezgettem érdeklõdtem iránta, pl mit csinál satöbbi, sajna csak nagyon ritkán viszonozzák... az ilyeneket le kell szarni jó magasról, majd csak találkozol valaki olyannal, aki számára tényleg fontos vagy, érdekli hogy mi van veled, stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!