Találatok a következő kifejezésre: Ha a nyitva van (186 db)

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.

35. héten ha teljesen nyitva van a méhszáj mi lesz?

Szeretném végig kihordani a terhességem, de érzem és a doki is mondta hogy nyitva van a méhszáj. Meddig lehet így húzni még? Ha most elindulna a szülés, még visszatartják,vagy ilyenkor már nem?

Legjobb válasz: Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.

Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.
Én is 35 hetesen voltam így, vagyis a külsõ méhszáj teljesen kivolt nyílva. Én akkor a naggyal feküdtem kórházban, így azt csináltuk hogy maximum magne b6-ot, és nospát ettem, valamint a maltofert abbahagyatta, fontos volt hohy ne legyen székrekedés, meg ne erõlkedjek semmivel. 38 hétig húztam! Úgyhogy szerintem annyira ne aggódj, csak nagyon vigyázz magadra!
36. hét után nem tartják vissza. "A fekvés mellett szükség esetén infúziós szülés visszatartást is végeznek, illetve tüdõérlelõt is adnak, amíg a baba el nem éri a minimum 36 betöltött hetet, elkerülve ezzel a koraszülés kockázatát."
Neked mennyire van nyitva a méhszájad? Nekem 35 hetesen cu:2111 volt, s én is megijedtem, hogy hamarabb meglesz. De még mindig a pocakomban van, s most vagyok 38+2 napos kismama. Azóta nem sokat változott a méhszájam állapota, amit betöltött 37 hetesen néztek utoljára. Akkor 2221 volt. Nekem 4x2 magnerotot írtak fel, amit a 37 hétig kellett szednem, de csak napi 3x2-õt szedtem, s nem nagyon pihentem, mindig volt mit csinálnom, mert sajnos a páromnak olyan a munkahelye, hogy sok minden rám szakadt. Szóval még kihúzhatod, ha nem olyan vészesen vagy nyitva. És ne idegeskedj. A barátnõm pl. 3 cm-re volt kitágulva, szülés elõtt egy hónappal, s 40+1hétre szült.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan mit mondott a dokim, a leletet meg nem találom, de vagy 2110 vagy vmi ilyesmi...ez nagyon rossz? Így akkor megindulhat a szülés bármikor, ha teljesen nyitva van? azért kell feküdni? :/
29 etesen is 2100 volt, és 32 hetesen is 2100 az ikrekkel az értékem, illetve azt mondta hogy csak jóindulattal annyi, mert a középsõ méhszáj is nagyon puha már. 35+5 hétre szültem õket. Sokat feküdtem, amennyit az akkor 20 hós lányom hagyott, de megfõztem és amit tudtam megcsináltam. (a hasam miatt már elég nehéz volt). Ha sokat pihensz, kihúzod még azt a 3-4 hetet, ami "kell" bõven!!
Ha 2110 -et mondott, akkor nem vagy teljesen nyitva. A belsõ méhszáj zárva van. Egyáltalán nem vészes a helyzet ebben az esetben.

Ha már nyitva van a külső méhszáj, hamarosan szülök vagy ennek nincs jelentőssége? 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kismamája válogatja. Én veszélyeztetett terhes voltam, a 34. héttõl 3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam (másnak ez több órás vajúdás...) Aztán a kiírt idõ után szültem. Figyelj oda magadra, mert így "nyitva" könnyebben fertõzõdhetsz, amitõl beindulhat a szülés. A gyereknek az a legbiztosabb, ha 40. héten születik, úgyhogy vigyázz még rá egy kicsit!

Kismamája válogatja. Én veszélyeztetett terhes voltam, a 34. héttõl 3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam (másnak ez több órás vajúdás...) Aztán a kiírt idõ után szültem. Figyelj oda magadra, mert így "nyitva" könnyebben fertõzõdhetsz, amitõl beindulhat a szülés. A gyereknek az a legbiztosabb, ha 40. héten születik, úgyhogy vigyázz még rá egy kicsit!
Csak megerõsíthetem az elõttem szólót. Teljesen egyetértek. Messzemenõ következtetés nem vonható le a szülés várható idejére, már ebben a terhességi korban a külsõ méhszáj sokaknak nyitott. Az még semmi.....
Nekem a 28. héttõl nyitva volt, igaz, a 4. babával. A doki szerint ez ilyenkor már teljesen természetes volt, hiszen a záróizmok már nem olyan erõsek. A 39. héten szültem.


Melyik károsabb a laptopra nézve, ha állandóan fel-le nyitogatom, vagy ha folyamatosan nyitva van, illetve ha folyamatosan a töltőn van, vagy megvárom míg lemegy 10-20% és akkor csatlakoztatom?

Legjobb válasz: A laptopot ha bármikor csak lehetõséged van töltörõl futassd. Mert az akkumulátor tönkre megy. És ha nyitva van a laptop az kevésbé károsítja a laptopot, csak akkor az a baj hogy hamar piszkos lesz a laptop monitora dde kevésbé. teszek kárt benne. És a monitor tisztitására vegyél szpréket,mert attól kristály tiszta lesz a képernyõ

A laptopot ha bármikor csak lehetõséged van töltörõl futassd. Mert az akkumulátor tönkre megy. És ha nyitva van a laptop az kevésbé károsítja a laptopot, csak akkor az a baj hogy hamar piszkos lesz a laptop monitora dde kevésbé. teszek kárt benne. És a monitor tisztitására vegyél szpréket, mert attól kristály tiszta lesz a képernyõ
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ, a tisztítással nincs gond, én pronto nedves portörlõt használok, nekem az is nagyon jól bevált.

Holnap megyek 38 hetesen UH-ra, van valami ami miatt benn tarthatnak? Ha nagyon nyitva van a méhszáj, vagy bármi?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: attól függ mennyire van nyitva ha már a nyákdugó is távozott felszállhatnak a babához a fertõzések is és az sem mindegy, hogy a méhlepény mennyire ,,érett"

attól függ mennyire van nyitva ha már a nyákdugó is távozott felszállhatnak a babához a fertõzések is és az sem mindegy, hogy a méhlepény mennyire , , érett"
Nekem 38+4 naposan a dokilátogatáskor mondta a doki, hogy hétvégén szülünk. (péntek délelõtt volt). Hazamentem, elkezdõdtek a fájások, estére meg is lett a fiam. De azt is mondta a doki, hogy ha szerdáig mégsem szülünk, akkor menjek be a kórházba.... gondolom már látta, hogy nyitva van a méhszáj, de nem mondta egybõl, hogy menjek be....
én is holnap megyek.azért mert nyitva a méhszáj nem hiszem.van akinek már sokkal hamarabb nyitva van.esetleg ha úgy látják hogy a babának nem jó már odabent akkor megindíthatják a szülést.de azt meg Nst-vel nézik.ha nem vérzel vagy ilyesmi nem hiszem hogy bent tartanának.akkor már inkább meg szülesztenek...
A kérdező hozzászólása: Csak arra gondoltam, ha nagyon nyitva van már! :)
ja!hú azt meg lehet éreznénk...görcsölnénk vagy vmi mert ugye akkor tágul mikor jönnek a görcsök.de ha nem görcsölsz sztem nem tartanak bent.a szülésznõm azt mondta ha kezdem érezni a fájásokat ne rohanjak egybõl be a kórházba mert nem megy olyan gyorsan ez a dolog.reméljük nem lesz semmi gond, bár már én is parázgatok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Megtudná nekem mondani valaki, hogy Augusztus 20-a után, 21-én és 22-én a üzletek milyen nyitvatartással vannak? Ha egyáltalán nyitva vannak?

evásárló központokra gondolok (Westend vagy Alba Plaza)

Legjobb válasz: Már tárgytalan a kérdés, de azért megválaszolom, hogy ünnepnapon semmilyen bevásárlóközpont nincs nyitva, max. a mozi része.

Már tárgytalan a kérdés, de azért megválaszolom, hogy ünnepnapon semmilyen bevásárlóközpont nincs nyitva, max. a mozi része.

Mennyire befolyásolja a szülés hosszát ha már nyitva van a méhszájam? 29 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Semennyire. :) Ténylegesen az fog számítani, hogy amikor beindul, akkor mennyire vagy már nyitva.

Semennyire. :) Ténylegesen az fog számítani, hogy amikor beindul, akkor mennyire vagy már nyitva.
Szerintem nagyon befolyásolja. Mikor nálam beindult a szülés 3, 5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és 2, 5 óra alatt meglett a baba. (elsõ babám volt)
Szia! Semennyire nem befolyásolja. Van aki gyorsan tágul ha beindult a folyamat akkor is ha teljesen zárt volt a méhszáj, van aki pedig lassan. Ezt nem lehet elõre tudni. De ha több ujjnyira vagy nyitva, akkor vigyázni kell, kíméld magad. Könnyû szülést.

Normalis, h az oviban, alvasnal zsebkendovel letakarjak a gyerek szemet, ha az nyitva van?

Ezt meselte egyik nap es azt hittem a guta megut...

Legjobb válasz: Mi van?????? Hát én bemennék és rákérdeznék az tuti...ha igaz felháborító...

Mi van?????? Hát én bemennék és rákérdeznék az tuti...ha igaz felháborító...
Ezt hogy érted?? A gyerek nem alszik, csak nyugodtan nyitott szemmel fekszik és akkor takarják le???
Nem normális. Én biztosan számon kérném ezt az óvónõn, és megmondanám neki, ha mégegyszer zsebkendõt tesz a gyerekem szemére, akkor utána én rakok az övére, de azt megemlegeti.
Nem normális. Bemennék és megkérdezném, hogy ezt mégis hogy képzelik és mi alapján gondolják, hogy ezt megtehetik...
Nem normális.
van ahol a takarót húzzák a fejükre:(
Jó ég, nekem a szemfedél jutott eszembe róla, nagyon felháborodtam! Akkor is, ha nem ismerem a részleteket. Ilyet nem tanultunk a fõiskolán módszertanból, az tuti!!! :(
Ha már redõny nincs, valamivel sötétíteni kell:) Egyébként lehet, hogy csak valami egyedi esetrõl van szó, én legalábbis így gondolom. Pl. a gyerek beszélgetett, zavarta a többit, az óvónõ meg ezt találta ki. Úgyis tisztában van vele, hogy a gyerek ficereg, és lemegy róla a zsepi. Nem kell olyan véresen komolyan venni, fõleg ha nem ismered a részleteket.
A kérdező hozzászólása: Kislanyom meselte, nem szokott hantazni. Az nem kerdes, h megkerdezem es, ha igaz megkerem, h ne tegye tobbe. Nem hiszem, h zavarta a tobbiket, nem olyan. A kicsirol siman el tudnam kepzelni, de rola nem..

Az gáz ha valakinek nyitva van a szeme smárolás közbe?

Legjobb válasz: Az egyik exem folyamatosan bámult smárolás közben. Legszívesebben tökön rúgtam volna olyankor. Borzasztó zavaró.

Az egyik exem folyamatosan bámult smárolás közben. Legszívesebben tökön rúgtam volna olyankor. Borzasztó zavaró.
eléggé!
Én az elsõnél , , véletlenül, , nyitva hagytam..
Én néha kíváncsiságból kinyitom... baj még nem volt belõle, mert a lánynak úgyis mindig csukva van :P
Fiú vagyok és SOSE csukom be a szemem csókolózás közbe (kivéve ha olyan sötét van, hogy az orromig se látok!) mert szeretem nézni a lányt közbe. :)
sose smaciznék olyan férfival, akinek mindig nyitva van a szeme közben!
Hogy látjátok, hogy nyitva van-e neki, amikor elvileg a tiétek csukva van?

Ha valaki nyitva van egy ujjnyira (C1) az attól még szeretkezhet, vagy azzal árt már magának és a babának? 32hkm

Legjobb válasz: Hát én nem tenném...jó pár dolgot feltudnák sorolni amiért nem,de nekem talán az lenne a fontosabb,hogy 32 hetesen ne kezdjen jobban nyílni a méhszáj

Hát én nem tenném...jó pár dolgot feltudnák sorolni amiért nem, de nekem talán az lenne a fontosabb, hogy 32 hetesen ne kezdjen jobban nyílni a méhszáj
Egyetlen kockázata van (feltételezve, hogy egészségesek vagytok és a férjed nem fertõz meg semmivel): az orgazmus beindíthatja a szülést. A válasz tehát az, hogy nem ajánlott, kényeztesd a férjedet másképp.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!