Találatok a következő kifejezésre: Ha a nyáron (634 db)

Ha a nyári időszámítással megspórolunk rengeteg energiát, miért nem kevesebb a villanyszámlánk?

Legjobb válasz: Igazábol kevesebbet fogyasztasz és fizetsz is ha csak a lámpa égetését néznéd. Gondlom te is általányt fizetsz, így nem látod hogy nyáron mennyivel kevesebb villanyt égetsz. Meg azért sem érzed, mert a számítógépet meg a tv-t és egyév elektronikus dolgaidat ugyan úgy használod. A nyári idövel egy egy város spórol energiát leginkább. Kérdezd meg a városodat miért nem fizetsz kevesebb kommunális adót? Igazábol még egy falu sem spórol olyan túl sokat, de ha ezt a sok túl sokat össze teszed csak akár európában olyan mértékü lesz a spórolás, hogy annyival kevesebb energiát kell elöállítani, nem pénzzel spórolsz hanem az elöállítással vßegül is.

Igazábol kevesebbet fogyasztasz és fizetsz is ha csak a lámpa égetését néznéd. Gondlom te is általányt fizetsz, így nem látod hogy nyáron mennyivel kevesebb villanyt égetsz. Meg azért sem érzed, mert a számítógépet meg a tv-t és egyév elektronikus dolgaidat ugyan úgy használod. A nyári idövel egy egy város spórol energiát leginkább. Kérdezd meg a városodat miért nem fizetsz kevesebb kommunális adót? Igazábol még egy falu sem spórol olyan túl sokat, de ha ezt a sok túl sokat össze teszed csak akár európában olyan mértékü lesz a spórolás, hogy annyival kevesebb energiát kell elöállítani, nem pénzzel spórolsz hanem az elöállítással vßegül is.
már rég kimutatott tény, hogy nincs jelentõsége ennek az állítgatásnak, ugyanis a mai modern világban már nincs szó energiatakarékosságról ... ugyanúgy megy a neted éjjel-nappal, az üzemek 3 mûszakban szintén ugyanúgy mennek Azaz anno ez jó találmán yvolt, de mára teljesen indokolatlanná vált, egy idõben tárgyaltak is róla, hogy meg kellene szûntetni, de aztán mégse ......
Nem lesz attól kevesebb a villanyszámla, ha nyári idõszámítás van, hanem akkor lenne több, ha nem lenne.
Az én véleményem az, hogy nagy marhaság az egész. Sokkal egyszerubb lenne az ember a programjat atalitsa, a fekvést pl, mint az egész vilagot felforgatni. Ha sporolni akarunk, oltsuk el 2 oraval hamarabb az utcai vilagitast, és gyujtsuk fel egy oraval késobb.Ugyanott vagyunk, csak nem borogatjuk ossze csomo ember bioritmusat. Nagyugy...

Ha a nyár 3 hónapjából Júniusban tömegnövelőt szedek, Júliusban, és Augusztusban pedig eljárok rendesen edzeni akkor megfog látszani rajtam? (sajnos még tanulok, és iskola időben nem tudom, hogy hányszor tudnék elmenni edzeni)

Vagy van olyan szer a tömegnövelőn kívűl ami mellé nem kell olyan intenzív edzés? Biosz-kémia tagozaton vagyok, és emiatt nem tudom rendezni az edzést.

Legjobb válasz: Ha biosz szakon vagy, akkor tudnod kellene, hogy az egész napi étrend számít, nem egy tápkieg és hogy kemény edzés nélkül nem leszel izmos.:)

Ha biosz szakon vagy, akkor tudnod kellene, hogy az egész napi étrend számít, nem egy tápkieg és hogy kemény edzés nélkül nem leszel izmos.:)
A kérdező hozzászólása: Neeeeeem, jóhogy juniusban is eljárnék, de amellett szedném a szert, a másik 2 honapban abbahagyom, csak gyurok
Olyan szemszögbõl nézf, hogy amikor nem fogod szedni, meglesz-e a napi összmennyiség. És persze azt vedd figyelembe, hogy a tömegnövelõ gyors ch-t és (már ha jobb fajta) tejsavófehérjét tartalmaz, ami edzés után azért kicsit elõnyösebb.
Ha nem iszod utána a tömegnövelõt, akkor a kiesett tápanyagmennyiséget pótolni kell más kajával..
"tömegnövelõt szednék" "szedném a szert" Beszartam ezen...:D
Én csirkét szedek rizzsel. Ki a hûtõbõl..)
Én virágot szedek :)

Előnyömre válik ha a nyáron magamtól elkezdek tanulni az interneten két nyelvet?

Spanyol és angol

Legjobb válasz: igen ha gondod van spanyolból nyugodtan írj és segítek

igen ha gondod van spanyolból nyugodtan írj és segítek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon rendes tõled h felajánlod a segítséged :) De már találtam sok hasznos oldalt a neten :)
Ez nem is kérdés
Hátrányod biztos nem lesz belõle. Segíteni én is tudnék, ha kell...


Ha a nyáron elkezdenék egy OKJ-s tanfolyamot az mennyiben zavarna be az egyetemi jelentkezésbe?

Lehet egyszerre a kettőre járni?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem érinti egyik a másikat. Max. az okj-t el fogod hanyagolni, mert végképp nem marad rá idõd és kedves az egyetem mellett...

Egyáltalán nem érinti egyik a másikat. Max. az okj-t el fogod hanyagolni, mert végképp nem marad rá idõd és kedves az egyetem mellett...
*kedved :)
A kérdező hozzászólása: De mennyivel? gyárilag 1:50-es keverék kellene én meg 1:40 csinálok.
1:40-nél ne keverd sûrûbbe, felesleges (én is 1:45-1:50-el járok). Az, hogy meleg a blokk és kézzel nem tudod megfogni, szerintem normális (az enyém is forró szokott lenni, bár nem szoktam fogdosni), de a teljesítményének nem szabadna romlania. Lehet kopott a henger/dugattyú, a gyújtás is elállítódhatott, több oka is lehet, így távolból nem lehet megállapítani. Keress a közelben valakit, aki ért hozzá.

Terhes vagyok, és a párom is szeretné a babát megtartjuk, de szüleim és barátom is azt szeretné, ha a nyáron még összeházasodnánk, de én nem szeretném. Mit tegyek? 18L

Legjobb válasz: Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?

Ha szeretem hozzá mennék, sõt, örülnék hogy el akar venni! Manapság ez nagyon ritka, becsûld meg!
Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?
Magyarázd el nekik, hogy te nem ezt szeretnéd.Mi sem vagyunk házasok a párommal és nem is szeretném, hogy azért kérje meg a kezemet, mert babánk lesz.
Már szervezik az esküvõt??? A menyasszony beleegyezése nélkül??? Bocsi, de ezek szerint az vagy!:D Röhej... Tényleg nagyon aranyos lenne amugy ha viszi a gyûrûket a kicsi :D De semmivel nincs több papír munka vele, csak egy apasági nyilatkozatot kell tenni a párodnak, abba meg nemhiszem hogy bele halna. Állj ki magadért! :)
A kérdező hozzászólása: február elején volt az egyéves évfordulónk.
Kérdezhetek egy hülyeséget? Miért költesz felesleges pénzeket az esküvõre? (arra értem, amit a babára költhetnétek) Ha jól szervezed meg az esküvõt, a pénz, amit kaptok a rokonoktól éppen fedezi a költségeiteket, tehát egy fillérbe sem kerül a lakzi. EGyébként szerintem aranyos, ha a párod el akar venni feleségül, én igent mondanék. Azellen meg, hogy a nagyikkal éltek, nincs mit apelláljál, elvégre 18 (!) évesen leszel anyuka. Ha 28 évesen lennél az, akkor a te életed lenne. De ha már így sikeredett, hogy még alig vagy felnõtt, de becsúszott a baba, ne panaszkodj, ha a nagyszülõknél laktok, ergo, beleszólnak az életetekbe. Még egy gondolat: ha most nem mész férjhez, késõbb annyi kiadásotok lesz, meg kell másra a pénz, belefásultok, stb., hogy abból a büdös életben nem lesz lakzi.
A kérdező hozzászólása: az életem felett döntenek, jobb lenne ha a párommal külön laknánk, nem anyuékkal, ugyanis este jött már azzal hogy ugye nem te ágyazol, hanem a párom, ne fürödjek meleg vízbe mert a végén elvetélek, ne tornázzak, és stb, szerinte csak feküdjek, és ha szólok úgy összeveszünk, hogy elmondani nem lehet.Inkább az eskûvõre költött pénzbõl, elköltöznénk, és a gyermeknek vennénk dolgokat.Én ezen az érven vagyok, de õk más.
mármint rábeszélhetnek
Arra nem gondolt senki, hogy nem szeretne hassal menyasszony lenni? Nme tudom az okaidat, de én nem engedném, hogy rábeszéljenek, mert akkor szinte bármire késõbb is átbeszélhetnek, dönthetnek helyetted azt hiszik majd. Persze ez csak akkor igaz, ha vannak megfelelõ érveid miért nem akarsz most hozzámenni. Elárulod? Ha nem szeretnéd nem kényszeríthetnek, de határozottnak kell lenned, mert nem úgy tûnik, mintha az lennél, mert akkor a fejed felett nem kezdtek volna el szervezkedni, amúgy is milyen már, hogy meg sem kérte a kezedet, nem is mondtál még igent...
Ha nem bízol abban, hogy a kapcsolatotok tartós lesz, akkor felelõtlenség gyereket szülni! Azok ellenzik a házasságot, akik nem bíznak a párjukban. A többi indok csak mese.
Neked is igazad van, de abban is van valami, amit õk mondanak. Végül is, ha te nem akarod, akkor nem erõltethetik rád, és igenis figyelembe kéne venniük a te álláspontodat is. Viszont én abban nem látok semmi problémát, hogy el akar venni. Lehet, hogy most úgy tûnik, hogy a gyerek miatt, de tuti, hogy nem emiatt, hanem mert szeret, és ígyis úgyis eljegyzett volna, max a gyerkõc kicsit elõrehozta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: igen együtt lakunk, szeretjük egymást, beszéltünk az eskûvõrõl is, de anyu azzal magyarázza hogy sok papír munka van meg apapsági nyilatkozatot kérnének hiába mondanánk hogy a párom az apuka, de ez tényleg olyan lenne hogy csak a baba miatt.Mondtam a páromnak ha kicsit nagyobb lesz gyermekünk akkor már õ is tud segédkezni gyûrût vinni és olyan aranyos lenne, de hajthatatlan, így szinte nélkülem szervezik az eskûvõt:S
Ha amúgyis szereted, és hozzá akarsz menni, akkor nem értem miért nem mindegy, hogy mikor. Ti tudjátok, hogy nem a gyerek miatt más nem számít. AMúgy ha meg lesz a baba, annyira el fog törpülni ez az egésze esküvõ mizéria...Én a helyedben belemennék.
A kérdező hozzászólása: persze abba is belegegyezne az apaságiba, de õ azt szeretné ha a feleségeként szülnék.
A kérdező hozzászólása: igen szervezik az eskûvõt, hely, võfély, videós már lefoglalva, még nem kérte meg a kezem jõvõ hónapban lesz az eljegyzés, nyár végén meg az eskûvõ.
Ha nem akarod, akkor tényleg magyarázd el nekik, hogy mi a helyzet! Viszont, ha szeretitek egymást és minden rendben van köztetek, akkor viszont miért ne házasodnátok össze?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat, lesz eskûvõ voltam menyasszonyiruhát próbálni és eszméletlenül szép, amúgy december elejére vok kiirva én meg a hónap végén töltöm a 19et.Sikerült megbeszélni mindent.
Nem. Csak akkor fizeti, ha az általa kínált tanfolyamok közül választasz.

Nálatok ha a nyári szabadságolások miatt szétraknak egy csoportot a többi között az oviban, akkor figyelembe szokták venni a barátságokat?

Én egy kicsit ki vagyok akadva és nem csak azért, mert a lányomat nem tették a barátnőjével egy csoportba, hanem mert kb. a csoport felénél biztosan külön kerültek a gyerekek a barátjuktól. Az én lányom ezen kívül még visszahúzódó félénk, úgyhogy már most kérdezi, hogy meddig kell még menni. Játszik, de egyedül. Õ nem nyit a többiek felé, de van egy barátnője csak ő a másik csoportban. Nem az óvónőjük osztotta szét őket (mert ő tudta volna, ki kinek a barátja), hanem a vezetőnő, akinek fogalma sincs ezekről. Sőt van olyan kisfiú, aki olyan gyerekkel került egy csoportba, akivel egyenesen utálják egymást. Én kértem a vezetőnőt, hogy tegyék át a lányom, erre azt a választ kaptam, hogy ígérni nem tudja, de meg fogják nézni, hogy befér-e. Nem tette át, ami azért "vérlázító", mert amelyik csoportba át szerettem volna rakatni, ott pont lehúztak egy gyereket, aki már nem jön, tehát kvázi egy hely meg van üresedve. Tehát vagy elfelejtette a vezetőnő megnézni, hogy befér-e a lányom vagy szimplán nem is érdekelte a kérésem. Nálatok ez hogy van?

Én is lány vagyok! Mit csináljak, ha a nyáron megváltozott az egyik legjobb barátnőm, le akar rázni, de én továbbra is tartani akarom vele a régi baráti viszonyunkat? !

Van egy barátn?m, akivel tavaly év közben nagyon jóba lettünk, és így is váltunk el tanév végén, lehet hogy egy kicsit kihasznál, aztán amikor már nem kellek neki, faképnél hagy, de nagyon, kimondhatatlanul jókat nevettünk együtt és szeretjük-szerettük- is egymást.

Legjobb válasz: Keress inkább másik "barátnõt". A barátok nem használják ki egymást!!!Soha nem lesz a barátod és csak a rosszra fog csábítani.Én már jártam így ne kövesd ezt a hibát te is.

Keress inkább másik "barátnõt". A barátok nem használják ki egymást!!!Soha nem lesz a barátod és csak a rosszra fog csábítani.Én már jártam így ne kövesd ezt a hibát te is.
Egy idõ után engem is elhanyagolt a legjobb barátnõm, majd végül faképnél is hagyott. Nagyon sokáig szenvedtem miatta, most már csak "sima" barátnõim vannak, akiknek nem mondhatom el a titkaimat, de legalább nem vernek át/használnak ki. Szerintem Te is keress inkább más barátokat, elhiszem, hogy nem könnyû Õt elfelejteni, de muszáj megpróbálnod, a saját érdekedben. Egyébként hány éves vagy? Sok sikert! 14/L

Kb mennyi idosen kellett 21-es kisszandal a babatoknak? Atlagos meretu a kisfiam, nem tudom eldonteni, hogy 20-as vagy 21-est vegyek. Egyelore csak bent hasznalnank vastag zoknival, de jo lenne ha a nyarat is kihuzna.

Legjobb válasz: Sajnos ez az a kérdés, amit csak te tudsz eldönteni. Az én fiam 13 hós és 22-es lába van, ez nagynak számít. A tesóm lánya 12 hós és 17-es lába van, ez meg kicsinek. Egyébként ami januárban jó, az bajosan lesz hordható mondjuk júliusban......

Sajnos ez az a kérdés, amit csak te tudsz eldönteni. Az én fiam 13 hós és 22-es lába van, ez nagynak számít. A tesóm lánya 12 hós és 17-es lába van, ez meg kicsinek. Egyébként ami januárban jó, az bajosan lesz hordható mondjuk júliusban......
Az én fiamnak 2 évesen ekkora a lába.
Amikor elkezdett járni a fiam egybõl 22-es cipõvel indított. Ha átlagos gyereket nézünk, gondolom 1-1, 5 évesen ekkora a lábuk.
Szerintem menj el vele a boltba és próbáld rá. Ne vegyél nagyobbat mint ami kell, mert ilyenkor nagyon fontos a jó cipõ. És sajna nem valószínû h egy mérettel megúszod a telet és a nyarat. Fiam most 16 hónapos, 21es cipõ egy hónapja még egy picit nagy volt rá (nem ért végig a lábujja, de azért klasszul be tudtam állítani a csatokkal). most már majdnem végigéri, és hol van még a nyár, nekm tuti kell vennem egy újat addigra.
Próbáld rá, lehet, hogy hosszban jó lenne, de viszont ha duci a lábfeje elõfordulhat, hogy a kinézett szandit nem tudod becsatolni rajta.:) Akkorát vegyél amiben ha felállítod kb 0, 5-1 cm marad a lábujjak elõtt (ez szandiban legalább látszik).Kb ez jó is lesz vagy 2 hónapig.....
Kislányom egy évesen 21-es szandált hordott, kisfiam most 16 hónapos 19-es cipõt hord. Sosem lehet elõre tudni. Nem is érdemes elõre cipõt venni, csak ha tudod, hogy minden méretet rá fogsz belõle adni, mert pl. váltócipõnek kell a bölcsõdébe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!