Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem vizsgált meg (40 db)

Voltam nőgyógyásznál (gyógyszert akarok feliratni a pattanásaim miatt) és nem vizsgált meg, mert szűz vagyok. Laborra elküldött (pisi+vér). És ha visszamegyek az eredménnyel szerintetek akkor sem fog megvizsgálni? . Remélem, hogy nem : )

Mik a tapasztalatok,jók a fog.gátló gyógyszer a pattikra? Én már tényleg nagyon durván az vagyok,nem segít SEMMI! És nem akarom,hogy tovább hegesedjen az arcom:( 18 vagyok

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõbe járok de engem a magán bõrgyógyászom küldött el. Biztos vagyok benne h meg fog vizsgálni korod miatt meg ha tampont használsz akkor tuti. Am nem nagy dolog ez a vizsgálat ka 2 perc. én 1 hónapja szedem a minerva foggátlót nagy változás nem következett be dzért még más gyógyszert is szednem kell. :-/ ha van kérdésed nyugodtan irj privit. 19L 3napja :-D

Én is hasonló cipõbe járok de engem a magán bõrgyógyászom küldött el. Biztos vagyok benne h meg fog vizsgálni korod miatt meg ha tampont használsz akkor tuti. Am nem nagy dolog ez a vizsgálat ka 2 perc. én 1 hónapja szedem a minerva foggátlót nagy változás nem következett be dzért még más gyógyszert is szednem kell. :-/ ha van kérdésed nyugodtan irj privit. 19L 3napja :-D
Normális orvos megvizsgál.
Ha elsõ alkalommal nem vizsgált meg, most sem fog. De szerintem nem fogamzásgátlót kellene rá szedned, hanem bõrgyógyászhoz fordulni. Lehet, hogy a tabi segíteni fog, de sokszor csak addig segít, míg az ember szedi. Utána meg esetleg még rosszabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy azokat a tablettákat szokták felírni ilyen panaszokra, amiket Franciaországban most tiltanak be, mert meghalt tõlük 4 nõ.
A kérdező hozzászólása: Voltam már bõrgyógyásznál kettõnél is nagyokos.MONDOM SEMMI nem segít!!!!!
Most miért ordítasz le? Odaírtad a kérdésbe, hogy voltál bõrgyógyásznál? Nem. Akkor honnan tudhattam volna? Honnan tudjam, hogy mi az, amit már próbáltál? Akkor szedjed bakker, a te dolgod Nem tudom minek kell itt üvöltözni azért, mert vki segíteni akart.
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy kipróbáltam már mindent.25 ezer féle kenõcs, diéta, gyógyszer......elsõ dolgom a bõrgyógyász volt
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, de már kipróbáltam.

Miért nem vizsgálnak meg az orvosok? Ha nincs fogadott dokim, ennyire szarnak a fejemre? 33hkm

folyamatosan járok terhesgondozásra, és tegnap sem, sem egy hónapja mikor bent voltam nem vizsgált meg az orvos. csak ráirják a papirra,hogy 3000... nincs pénzem fogadott orvosra, de ez igy nem normális szerintem. mi legyen? :(

Legjobb válasz: mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz

mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz
Én is az enyém arcát, hogy egyesek minden hónapban piszkálják a méhszájat.
10-es vagyok. Miért mondjátok, hogy normális orvos nem nyúlkálgat csak úgy fel? Nem csak úgy felnyúlkálgat, hanem megvizsgál, elég baj lenne, ha csak "buzerálná" a méhszájat. Nekik ez a dolguk, így teljes a vizsgálat a terhességgondozás alatt. Most elképzeltem az orvosom arckifejezését, ha ezeket a kommenteket elolvasná. :)
Én havonta 1x járok magánba, és MINDIG megvizsgál. Kb pont 2 percig tart.. A méhszáj nyílása nem mindenkinél jár bármiféle tünettel. Egyébként meg - ha lepontoztok magatokat minõsítitek - ha nem kellene vizsgálat, akkor miért írnák be a 3000-et? Mert ugye az csak vizsgálatnál derül ki.. Nálunk egyébként is kötelezõ a 4 cet vizsgálat. Szerintem kérdezd meg a védõnõd, kit ajánl, kihez menj sztk rendelésre (gondolom beosztást meg tudnak nézni amikor kérsz idõpontot.) De a következõ alkalommal biztos meg fognak nézni, 36 héttõl csak lelkiismeretesebbek ott is.
Állj a sarkadra, és szólj a dokinak hogy legyen szíves és nézzen meg. Viszont, problémamentes terhességnél egyáltalán nem szükséges állandóan a méhszájat buzerálni. (a méhszáj nyílását általában görcsök, keményedések kísérik) Ha valaki mégis nagyon szeretné, akkor erre a legjobb megoldás a hüvelyi UH. Jobban is látnak vele, így pontosabb képet ad a méhszáj állapotáról, és sokkal kevesebbet árthatnak vele, mint egy manuális vizsgálattal.
Engem csak a 41. héten nézett meg a doki, nem is bántam. Normális orvos valóban nem nyúlkál fel indok nélkül.
Nekem minden hónapban megnézi a méhszájat, és ez így normális. Nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval. Nagyon jó szakember az orvosom, emellett rettentõ lelkiismeretes. Maga a méhszáj vizsgálat egyáltalán nem kellemetlen, szinte nem is érzem, de muszáj tudnia, hogy nem-e kezd kinyílni idõ elõtt. Ez a vizsgálat beletartozik a terhesgondozásba. Sõt óvatosan áttapintja a méhet, megméri a méhfeneket. Ultrahangozni szerencsére nem szokott, ennek az elején nem örültem, de miután fél órát nézték uh-on a babámat 16 hetesen, és utána görcsölni kezdett a hasam, azóta nem annyira kedvelem az uh-t. Persze mondják hogy nem káros, de azért az a folyamatos nyomkodás, rázkódás (ha épp nem úgy fekszik) és ez mind hosszú-hosszú percekig, az görcsöléshez is vezethet. Szóval kedves kérdezõ, mindenképp állj a sarkadra!
Nekem fogadott orvosom volt, de az egész terhesség alatt kétszer nézte a méhszájat. Normális orvos nem nyúlkál minden indok nélkül.
Itt Szegeden minden terhesgondozás alkalmával a védõnõ átküld egy dokihoz aki megvizsgál, ha úgy van mintát vesz és itt szerencsére 4d-s ultrahang van és azzal is mindig megnézi a kicsit. Nekem pl. 16 hetesen szûrtek a streptococcusra is ami sajna pozitiv lett:( de itt mindent alaposan vizsgálnak. Szerintem közelesek lennének ott is havi 1x legalább megvizsgálni. Én volt a legelején annyira izgultam, hogy minden héten mentem az épp aktuális nõdokihoz aki bent volt hogy uh-zzon meg.
Második terhességem, fogadott orvosom van most is és az elsõvel is volt. Mindkét terhességnél 36 hetes kenetvételnél volt csak vizsgálat. Ha lenne panaszom vizsgálna, de mivel szerencsére problémamentes volt a terhesség, nem vizsgált. 39+4 hkm
Fogadott, ráadásul alapos orvosom van. Ha nincs panasz, akkor az UH leletet nézi meg, de vagy 2 hónapig nem is találkoztunk. Azt mondta, hogy ha nem érzek problémát, akkor nem indokolt a vizsgálat. Most 31 hetes vagyok, 29. héten UH volt, ott belsõ méhszájat is látnak. Minden érték normális volt, így külön nem vizsgált meg. De azt jelezte, hogy a 35-36. héttõl már heti szintû vizsgálatok lesznek. Ha valamelyik eredmény indokolja, akkor még gyakoribbak is.
Nekem egyiknél sem volt fogadott orvosom, mindkét terhességnél csak a vége felé néztek egyszer méhszájat, viszont ha nem néztek, nem is írták a papírra az értéket!
Én 4 éve voltam terhes, és volt fogadott orvosom, minden alkalommal megvizsgált, nézett és mért mindent, azt mondta van egy protokoll amin õk végigmennek, és ami alapján tudják, hogy minden rendben van-e, egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, az én válaszom a kérdésre az, hogy sajnos ennyire lesz.rnak :( Legyél erõszakos, az érdeketekben. Én örültem volna, ha nem vizsgál annyiszor de azt mondta az orvos hogy kell!
Nekem sincs dokim, de engem mindig megnéznek, ha más nem is, hasi ultrahang minden vizsgálatomnál volt eddig. Bár itt amúgy is az a szokás, hogy havonta legalább egyszer megnézik a babát. (Szeged)Amúgy szerintem ez az a helyzet, amikor nem szabad hagyni magad lerázni.
Hát szerintem ez pont az a helyzet, amikor kicsit erõszakosnak kell lenni: Doktor Úr, szeretném ha megvizsgálna. Nekem ugyan volt fogadott dokim, de a barátnõmnek nem, õt is mindig megvizsgálta a doki.
Hiába nyomjátok ezerrel a piros pacsit, meg hiába hivatkoztok az orvosotok arcára, mert egészséges terhességnél egyszerûen semmi nem indokolja hogy havonta felnyúljanak méhszájat ellenõrizni. Az újabb nézetek szerint. Viszont van akit megnyugtat. Engem is. Gondolom a dokimat is mert õ is nézte havonta. Ettõl függetlenül arra hivatkozni hogy hogy nézne az orvosotok az ilyen kommentekre jó nagy hülyeség. Gondolom annak sem örülne egyikük sem ha a hálapénzt mindig csak számla ellenében fogadhatná el.... Vagy ha nem lenne rutin a gátmetszés. Vagy az oxy. Vagy a burokrepesztés. Vagy egy csomó minden amit még rutinból alkalmaznak és nem csak akkor amikor kell és szükség van rá. Amúgy meg írtam, hogy méhszájat nézni hüvelyi UH-val lenne a legjobb nézni. Mindig, mindenkinek.

A napokban láttam egy riportot a fogamzásgátlókról. Kicsit megijedtem, mert nekem is úgy irta fel a doki a tabit, hogy nem vizsgált meg. Mennyire ajánlott h kérjek egy kivizagálást, ill. ha igen, hogy kérjem?

Legjobb válasz: ezt en is lattam, es en igy anno ugy kaptam, hogy csak egyszeru vizsgalat volt , de mihely tudok, elmegyek hozza. Minel hamarabb menj, kerj vervizsgalatot, amiben megnezik, hajlamos vagy e trombozisra, azt hiszem APC rezisztencianak hivjak ezt, de a doki tudni fogja, ha elmagyarazod neki, ezen kivul kerj rakszurest is.

ezt en is lattam, es en igy anno ugy kaptam, hogy csak egyszeru vizsgalat volt , de mihely tudok, elmegyek hozza. Minel hamarabb menj, kerj vervizsgalatot, amiben megnezik, hajlamos vagy e trombozisra, azt hiszem APC rezisztencianak hivjak ezt, de a doki tudni fogja, ha elmagyarazod neki, ezen kivul kerj rakszurest is.
Érdekes. Én is sztk-s dokihoz járok, de mikor elõször voltam és gyógyszert írattam, akkor megvizsgál, õ is felírt egyet, de utána mennem kellet vérvételre, vizelet, stb., hogy abból is lássa, megfelelõ-e. Szerintem nem lehet gond, ha megkéred, hogy biztos lehess, hogy megfelelõ számodra a tabletta, indokold azzal, hogy nem "állítódtál be és szeretnéd biztosan tudni, hogy megfelelõ-e a tabletta." és ragaszkodj a vizsgálathoz. Ha nagyon nem akarja vagy keress másik orvost, vagy menj el a magánrendelésére. Ha megvillantod a zsozsót máris benéz a lábad közé. Ez most hülyén hangzott :DD
A kérdező hozzászólása: Sztk-s dokihoz járok és csak azért kérdem h hogyan kérdezzem, mert a 2. feliratásnál hülyének akart nézni, mert mondtam h nem állittódtam be...
2éve mikor elkezdtem szedni a tabit, akkor az én dokim sem küldött el vérvételre, csak ugy felirta. azota másik dokihoz járok és õ kért vérvételt, mert azt mondta hogy ilyet nem lehet csinálni hogy nem kér labort és csak ugy felirta.de semmi bajom nem lett, mert jo a labor.

21 hetes vagyok. Az orvosom nem vizsgált meg még hüvely alapján. Ha sexelek nem lesz baj? És ha nyitva a méhszájam?

Legjobb válasz: hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......

hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......
én nem is értem, miért nem vizsgál meg. havonta járok, be kell, hogy nyúljon, ha meg akarja mérni a hüvelyem ph-ját, utána még egyszer benyúl, megnézi a méhszájamat, másik kezével a méhemet kivül tapintja ki, hogy meddig ér. próbáljatok óvatosan sexelni, hisz nem tudhatod, minden rendben van-e ahhoz, hogy sexelhessetek.
A Mo.-i törvények szerint szerintem nem kell megvizsgálnia. Itthon járok magánorvoshoz, és ott a terhesgondozási csomagban az elsõ megjelenéskor van belsõ vizsgálat (én 8 hetesen voltam), és a következõ csak 23. héten lesz. Ezek a kötelezõ vizsgálatok között vannak benne. Kérdezõnek, szerintem mindenképp várd meg az orvosodat!
Én a terhességem elején konkrétan rákérdeztem, hogy hányszor akar "turkálni" a szülészem. Normál esetben semmi gondom nincs a manuális vizsgálattal, de terhesség alatt nem vágyok rá. Azt válaszolta, hogy probléma mentes terhességnél 3* vizsgál. (Terhesség megállapításakor 6-8dik hét, 18-20dik hét és a 36dik, ahol kenetet vesz.)Ha nyitva lenne a méhszájad, azt az ultrahangon is látnák és szólnak miatta.
A dokim azt mondta, mikor szerettem volna a 20. hét körül méhszáj vizsgálatot, hogy "mi nem szoktunk csinálni".... Így elmentem máshova, és megnézettem.
Én sem úgy fogom fel, hogy turkál bennem. Egyrészt nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, másrészt engem is megnyugtat ha tudom, hogy ott is minden rendben van.
Én is azt az elvet tartom, hogy minél kevesebbet "túrkáljanak" bennem ilyenkor. Amúgy is érzékenyebb ott minden. Az orvosom végig hasi ultrahanggal nézett, furcsa volt, ezért utánanéztem, és rájöttem, sok orvos ilyenkor inkább csak hasival néz meg.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom csak szülésnõm.két hét múlva megyek vissza hozzá és akkor rákérdezek.

Tartósan beteg gyermeknél ha jövőre is aláírja a papírt a szakorvos, kapom továbbra is az emelt családit? Másik orvos nem vizsgálja meg?

Legjobb válasz: Gondolom szakorvoshoz jártok és az írja meg a papirt amivel az emelt családit igényled.Ezt más orvos nem birálhatja fel,pláne nem háziorvos.Ezt min 10 éves koráig megkapod ha nem javul az állapota.De utánna azt hiszem 16 éves koráig jár.

Gondolom szakorvoshoz jártok és az írja meg a papirt amivel az emelt családit igényled.Ezt más orvos nem birálhatja fel, pláne nem háziorvos.Ezt min 10 éves koráig megkapod ha nem javul az állapota.De utánna azt hiszem 16 éves koráig jár.
Szerintem ez a dokit egyáltalán nem zavarja, ha mégis, válassz másikat ;´)
Három hét még nagy idõ, annyi idõ alatt bõven elmúlhat. Ha hat hét után sem múlik el, akkor más önmagában indokolja az orvost.
A szülés utáni vérzés nem menstruáció, legalábbis nem rendes. A 6 hetes kontrollon majd megmondja a doki mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!!!!!!
Addigra el fog múlni, nekem is 6 hétig vérzett. Vagy max vársz még egy hetet.
Szia! Nekem még volt minimáis vérzésem a kontroll idelyén. A dokit nem zavarta, ugyanúgy megvizsgált. Azt mondta minden ok. Pár nap múlva el is múlt a vérzés.

Kb 1éve voltam nőgyógyásznál, akkor írt fel gyógyszert, de nem vizsgált meg. Azóta mindig a háziorvosommal írattam fel. Ha most visszamegyek a nőgyógyászhoz, nagyon le fog szúrni?

Vagy inkább másikhoz menjek?

Legjobb válasz: Figyu úgy is évente egyszer legalább el kell menni dokihoz tehát mostanában akkor aktuális szóval szerintem ha simpi volt akkor menj csak vissza. Bár furi hogy nem mondta hogy jelezz vissza neki hogy jó e gyógyszer nem e vettél észre bármilyen változást esetleg mellékhatást stb. Nem hinném hogy bármit is szólna ha mindent rendben éreztél. De lényeg valamilyen nõ dokit mindenképpen keress fel. Én ugyan így jártam csak az én dokim fél év múlva meghalt :S

Figyu úgy is évente egyszer legalább el kell menni dokihoz tehát mostanában akkor aktuális szóval szerintem ha simpi volt akkor menj csak vissza. Bár furi hogy nem mondta hogy jelezz vissza neki hogy jó e gyógyszer nem e vettél észre bármilyen változást esetleg mellékhatást stb. Nem hinném hogy bármit is szólna ha mindent rendben éreztél. De lényeg valamilyen nõ dokit mindenképpen keress fel. Én ugyan így jártam csak az én dokim fél év múlva meghalt :S
Szia! Nagyon felelõtlen az olyan doki, aki csak úgy, vizsgálat, labor nélkül felír gyógyszert! Én biztos, hogy egy másik orvoshoz mennék és elmondanám neki, hogy úgy szedsz fogamzásgátlót, hogy nem történtek meg a kötelezõ vizsgálatok.
Felelõtlen dokihoz vissza ne menj, vizsgálat nélkül nem írhat fel gyógyszert, még bajod is lehet. Inkább keress egy másik dokit, nem azért, mert õ leszúrna, nem is foglalkozik veled, a te érdeked, ha rendesen kivizsgálnak, és úgy kapsz gyógyszert.
Nálunk a kórházban ilyenek a nõgyógyászok. Elsõ alkalommal épphogy elkérte a TAJ kártyámat, és megkérdezte hány éves vagyok. Felírta a gyógyszert és ennyi. Mindenképp keress egy jó magán dokit.

Ha elmegyek nőgyógyászhoz 4 hetesen, és nem vizsgál meg (mert az uh még korai, a kézi meg azt olvastam veszélyes a babára), attól ad papírt, hogy ott voltam, terhesség gyanú, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Ad egy ambuláns lapot, amin az szerepel, hogy milyen "panasszal" érkeztél (azért idézõjelben, mert nem ez rá a helyes kifejezés, de így szerepel a lapon), és hogy a terhességi teszted mit mutatott, illetve, hogy a terhesség még nem megállapítható, kontroll javasolt x nap múlva.

Ad egy ambuláns lapot, amin az szerepel, hogy milyen "panasszal" érkeztél (azért idézõjelben, mert nem ez rá a helyes kifejezés, de így szerepel a lapon), és hogy a terhességi teszted mit mutatott, illetve, hogy a terhesség még nem megállapítható, kontroll javasolt x nap múlva.
Én ugyan 5 hetesen voltam és akkor még nem volt semmi biztos, így én nem kaptam semmit.
Engem meg is vizsgálta és meg is ultrahangozott, megállapította a terhességet, embrió természetesen még nem volt, visszahívott 2 hét múlva. Sztk-s és nem is magán.
Szia! megvizsgáltak amikor 4 hetes voltam, nem lett baja tõle, kaptam papírt amire ráírta, hogy terhesség ? Aztán adott laborba beutalót. 6 hetesen Uh. Ott már volt hivatalos pozitiv terhességi tesztünk és mellette egy gyönyörû petezsák :) 38 hkm
szerintem ez nem divat kérdése
Csak senki nem akar gyerek tartást fizetni.
Nem csak a férfiak a hibásak, a mai erkölcsök is.Nem személyeskedésnek v sértésnek szánom de a kollégám élettársa 11!!! lehetséges apajelöltet nevezett meg h ettõl-eddig lehetnek.Véletlenül kiderült 1-ik félrelépése és ez lett belõle...
Ez nem divat kérdése. Félnek a felelõsségtõl, és hogy mit szól a környezet. Ha a dns teszt igazolja is a nõt, akkor inkább fizet de nem foglalkozik a gyerekkel. Én nem foglalkoznék egy ilyen férfival.
Ez a probléma megelõzhetõ pl. vasectomiával. Nem kell óvszer, nem lesz várandós a nõ, és megmarad az élvezet. Amúgy igen, a mai férfiak többségébõl nem csak más iránt, hanem saját maguk irányában is hiányzik a felelõsségérzet.
Nagy szerelem volt a miénk, jött a baba 1gyönyörü kisfiú. Kb 3éves lehetett a fiam mikor kiderült, az asszony csalt mint huzat. És bár hasonlit a gyerek rám, azért a történtek után elgondolkodtam enyém-e a gyerek. Imádom és rajongok érte, de az embernek pörög az agya ugye hogy mi van ha mégse!
ehhez azért az is hozzájárul, hogy egyik másik nõtársunk az érzelmi/anyagi zsarolásra a teherbeesést látja alkalmas módnak. érdekes, az én férjemnek meg sem fordult a fejében, hogy nem õ az apa...
A kérdező hozzászólása: Igen, az is nagyon gusztustalan, amit egyes nõk csinálnak.Ahogy írtátok, csalja a pasiját, vagy a gyerekkel akarja megfogni és direkt teherbe ejteti magát. Viszont:ha a pasi is akarja a gyereket, sikerül is, rá 1-2 hónapra pedig elhagyja a nõt, mindenféle okokra hivatkozva.Pedig a nõ hûséges stb...
A kérdező hozzászólása: A kismami aki írt sajnálom!Pont ilyen történetekre gondoltam.
Nos, ha nem volt védekezés, akkor a kedves papa nyilván számíthat arra, hogy apuka lesz :) hiszen csak tudja hogy nem a gólya hozza :) Emellett, nem hinném, hogy csak a gyerektartás megúszása miatt próbál kibújni egy pasi. Lehet hogy komoly kételye támadt a nõ hûségét illetõen. lehet hogy félreértett valamit, és azt hitte hogy van másik pasi is a képben. Mondjuk talált valamit a számítógépen... Szerintem érdemes ezt tisztázni, hogy mégis miért gondolja hogy nem õ az apa. Ha valóban történt olyan szituáció, vagy bármi, ami miatt ezt hiszi, még ha tudom hogy nem is igaz, akkor nem venném zokon, ha kérne dns tesztet. De ha nem tud indokot mondani, és csak azért csinálja, hogy megszabaduljon tõlem, akkor biztos hogy nem is tartanék igényt az apaságára. Késõbb, ha a gyerek akarja, elmondom ki az apja, és megkeresheti ha szeretné.
Lehet, hogy akkor jött rá õ mégsem akarja ezt és megijedt. Fordított helyzetben lehet a nõk is ezt tennék, nem kell elítélni a srácokat. Én több olyan esetrõl is tudok, amikor a pasi csak rámondta, hogy õ is akar gyereket, mert nem akarta megbántani a nõt meg azért csak szerette, nem akart szakítani. Azt remélte valahogy majd lesz, ha meglesz a gyerek szeretni fogja és jó lesz minden. De az élet nem ilyen, nem sokszor alakul így. Ezért biztos le leszek pontozva de azt gondolom egy okos nõnek erre rá kellene jönnie, ki kellene ismernie még elõtte a pasit. Azzal megelõzhetné az ilyen helyzeteket. Aki meg nem, az vessen magára...
Hát ha egyes nõk beszélnének is a pasijukkal, mielõtt teherbe ejtetik magukat akkor lényegesen kevesebb ilyen eset lenne. Sok nõ úgy van vele, hogy jaj neki kell egy gyerek mert az olyan aranyos stb. A pasi véleményét nem kéri ki, aztán megsértõdik ha nem örül a meglepetésnek. Persze ha véletlenül lesz terhes a nõ, akkor más a helyzet. De ha belegondolsz akkor is érthetõ, a pasik viselkedése mert õk nem akartak gyereket, nem készültek rá.
*hogy NEM a pasi gyerekét neveltette fel a nõ a pasi tudta nélkül
azért "divat" mert eddig nem egyszer fordult elõ, hogy a pasi gyerekét neveltette fel a nõ a pasival, és persze sosem derült ki a dolog... ez szerinted nem gusztustalan????!!!!
nem tõle elnézését
szerintem ez ott divat ahol csak úgy szülnek egy gyereket ha egy baba rendesen tervezve van senki nem fogja letagadni! Meg ha egy nõ is úgy él hogy nem lehet ráfogni hogy összefekszik akár kivel! 6 éve vagyunk a párommal egy éve terveztük a babát szedtem a vitamint 12 hete terhes lettem a hat év alatt nem jártam diszkozni pasizni nem csaltam meg és most együtt örülünk senki fejében nem fordul meg hogy tõle van a gyerek! Ahol pedig nincs meg a boldog kapcsolat oda kár gyereket szülni mert ezeknek a vitáknak meg rendezetlen családoknak a gyerek issza meg a levét!
Hát én most pont egy ilyen hülye helyzetben vagyok. Elváltam a pasi miatt, terhes lettem tõle (3 és fél év után) erre most kidobott és még a fejemhez is vágta, hogy nem is az övé a gyerek. 21 hetes terhes vagyok. Most éppen már apasági nyilatkozatot sem hajlandó tenni, pedig az övé, inkább fizetné a dns tesztet, meg bíróság meg mindenféle hülyeség, sõt még gyerektartást is, ahelyett, hogy elismerné és nem cirkuszolna. Épp ma mondta a védõnõ, hogy még az is lehet, hogy a volt férjem nevére anyakönyvezik a gyereket, mert nem fog eltelni egy év a születés és a válás között. Mert még csak az õsszel váltunk el, de már nem éltünk együtt egy jó ideje. Úgyhogy ez elég [email protected] helyzet. Nem tudom miért kell ezt csinálni.
Ez régen is megvolt ugyanígy, csak akkor egy csomó mindenrõl nem beszéltek. A múltkor valaki megkérdezte, hogy nagymama korosztályában miért nem volt divat a hüvely gomba. Hát mondjuk azért nem, mert nem beszéltek róla, és nem fordultak sehova, mert ha beültek a nõgyógyász várójába, az egész falu/város róluk beszélt rögtön. Attól még megvolt ez, csak nem volt beszédtéma. Na ez az apás kérdés kb. ugyanaz csak pepitában.
annyira "divat" ez, mint amennyire "divat", h a nõk a gyerekkel akarják megfogni, megtartani maguknak egy pasit.
Szerintem ez mindig is "divat" volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor ti mit használnátok a "divat" kifejezés helyett?Nem kötekedem, csak érdekel a véleményetek.Nem futó kapcsolatra gondolok, hanem egy ideje már mûködõ párkapcsolatra.Én úgy vettem észre, hogy sokan ki akarnak bújni a felesõsség alól, és hozzávágják a nõ fejéhez, hogy nem is tõlük van a gyerek.Volt már valaki ilyen helyzetbe?
A különbség csak az, hogy ma már kiderül, mert van DNS teszt.

Ha a dokim nem vizsgált meg hüvelyi úton, csak UH volt, honnan tudja, hogy 3000 a méhszáj?

Mert azt írta be a kiskönyvembe.

Legjobb válasz: Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!

Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 37, de ez a múlt héten volt, amikor 36 voltam. Mindegy, holnap CTG, és lesz rendes hüvelyi vizsgálat is.
Szia!Érdekesek ezek a dokik, mert én is pont így jártam a múlt héten.Csak UH-ot csinált, de abból nekem is beírta a kiskönyvembe a méhszáj állapotát.Elég felelõtlennek tartom õket. Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok! 29 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!