Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem vizsgált (111 db)

szerintem ez nem divat kérdése
Csak senki nem akar gyerek tartást fizetni.
Nem csak a férfiak a hibásak, a mai erkölcsök is.Nem személyeskedésnek v sértésnek szánom de a kollégám élettársa 11!!! lehetséges apajelöltet nevezett meg h ettõl-eddig lehetnek.Véletlenül kiderült 1-ik félrelépése és ez lett belõle...
Ez nem divat kérdése. Félnek a felelõsségtõl, és hogy mit szól a környezet. Ha a dns teszt igazolja is a nõt, akkor inkább fizet de nem foglalkozik a gyerekkel. Én nem foglalkoznék egy ilyen férfival.
Ez a probléma megelõzhetõ pl. vasectomiával. Nem kell óvszer, nem lesz várandós a nõ, és megmarad az élvezet. Amúgy igen, a mai férfiak többségébõl nem csak más iránt, hanem saját maguk irányában is hiányzik a felelõsségérzet.
Nagy szerelem volt a miénk, jött a baba 1gyönyörü kisfiú. Kb 3éves lehetett a fiam mikor kiderült, az asszony csalt mint huzat. És bár hasonlit a gyerek rám, azért a történtek után elgondolkodtam enyém-e a gyerek. Imádom és rajongok érte, de az embernek pörög az agya ugye hogy mi van ha mégse!
ehhez azért az is hozzájárul, hogy egyik másik nõtársunk az érzelmi/anyagi zsarolásra a teherbeesést látja alkalmas módnak. érdekes, az én férjemnek meg sem fordult a fejében, hogy nem õ az apa...
A kérdező hozzászólása: Igen, az is nagyon gusztustalan, amit egyes nõk csinálnak.Ahogy írtátok, csalja a pasiját, vagy a gyerekkel akarja megfogni és direkt teherbe ejteti magát. Viszont:ha a pasi is akarja a gyereket, sikerül is, rá 1-2 hónapra pedig elhagyja a nõt, mindenféle okokra hivatkozva.Pedig a nõ hûséges stb...
A kérdező hozzászólása: A kismami aki írt sajnálom!Pont ilyen történetekre gondoltam.
Nos, ha nem volt védekezés, akkor a kedves papa nyilván számíthat arra, hogy apuka lesz :) hiszen csak tudja hogy nem a gólya hozza :) Emellett, nem hinném, hogy csak a gyerektartás megúszása miatt próbál kibújni egy pasi. Lehet hogy komoly kételye támadt a nõ hûségét illetõen. lehet hogy félreértett valamit, és azt hitte hogy van másik pasi is a képben. Mondjuk talált valamit a számítógépen... Szerintem érdemes ezt tisztázni, hogy mégis miért gondolja hogy nem õ az apa. Ha valóban történt olyan szituáció, vagy bármi, ami miatt ezt hiszi, még ha tudom hogy nem is igaz, akkor nem venném zokon, ha kérne dns tesztet. De ha nem tud indokot mondani, és csak azért csinálja, hogy megszabaduljon tõlem, akkor biztos hogy nem is tartanék igényt az apaságára. Késõbb, ha a gyerek akarja, elmondom ki az apja, és megkeresheti ha szeretné.
Lehet, hogy akkor jött rá õ mégsem akarja ezt és megijedt. Fordított helyzetben lehet a nõk is ezt tennék, nem kell elítélni a srácokat. Én több olyan esetrõl is tudok, amikor a pasi csak rámondta, hogy õ is akar gyereket, mert nem akarta megbántani a nõt meg azért csak szerette, nem akart szakítani. Azt remélte valahogy majd lesz, ha meglesz a gyerek szeretni fogja és jó lesz minden. De az élet nem ilyen, nem sokszor alakul így. Ezért biztos le leszek pontozva de azt gondolom egy okos nõnek erre rá kellene jönnie, ki kellene ismernie még elõtte a pasit. Azzal megelõzhetné az ilyen helyzeteket. Aki meg nem, az vessen magára...
Hát ha egyes nõk beszélnének is a pasijukkal, mielõtt teherbe ejtetik magukat akkor lényegesen kevesebb ilyen eset lenne. Sok nõ úgy van vele, hogy jaj neki kell egy gyerek mert az olyan aranyos stb. A pasi véleményét nem kéri ki, aztán megsértõdik ha nem örül a meglepetésnek. Persze ha véletlenül lesz terhes a nõ, akkor más a helyzet. De ha belegondolsz akkor is érthetõ, a pasik viselkedése mert õk nem akartak gyereket, nem készültek rá.
*hogy NEM a pasi gyerekét neveltette fel a nõ a pasi tudta nélkül
azért "divat" mert eddig nem egyszer fordult elõ, hogy a pasi gyerekét neveltette fel a nõ a pasival, és persze sosem derült ki a dolog... ez szerinted nem gusztustalan????!!!!
nem tõle elnézését
szerintem ez ott divat ahol csak úgy szülnek egy gyereket ha egy baba rendesen tervezve van senki nem fogja letagadni! Meg ha egy nõ is úgy él hogy nem lehet ráfogni hogy összefekszik akár kivel! 6 éve vagyunk a párommal egy éve terveztük a babát szedtem a vitamint 12 hete terhes lettem a hat év alatt nem jártam diszkozni pasizni nem csaltam meg és most együtt örülünk senki fejében nem fordul meg hogy tõle van a gyerek! Ahol pedig nincs meg a boldog kapcsolat oda kár gyereket szülni mert ezeknek a vitáknak meg rendezetlen családoknak a gyerek issza meg a levét!
Hát én most pont egy ilyen hülye helyzetben vagyok. Elváltam a pasi miatt, terhes lettem tõle (3 és fél év után) erre most kidobott és még a fejemhez is vágta, hogy nem is az övé a gyerek. 21 hetes terhes vagyok. Most éppen már apasági nyilatkozatot sem hajlandó tenni, pedig az övé, inkább fizetné a dns tesztet, meg bíróság meg mindenféle hülyeség, sõt még gyerektartást is, ahelyett, hogy elismerné és nem cirkuszolna. Épp ma mondta a védõnõ, hogy még az is lehet, hogy a volt férjem nevére anyakönyvezik a gyereket, mert nem fog eltelni egy év a születés és a válás között. Mert még csak az õsszel váltunk el, de már nem éltünk együtt egy jó ideje. Úgyhogy ez elég [email protected] helyzet. Nem tudom miért kell ezt csinálni.
Ez régen is megvolt ugyanígy, csak akkor egy csomó mindenrõl nem beszéltek. A múltkor valaki megkérdezte, hogy nagymama korosztályában miért nem volt divat a hüvely gomba. Hát mondjuk azért nem, mert nem beszéltek róla, és nem fordultak sehova, mert ha beültek a nõgyógyász várójába, az egész falu/város róluk beszélt rögtön. Attól még megvolt ez, csak nem volt beszédtéma. Na ez az apás kérdés kb. ugyanaz csak pepitában.
annyira "divat" ez, mint amennyire "divat", h a nõk a gyerekkel akarják megfogni, megtartani maguknak egy pasit.
Szerintem ez mindig is "divat" volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor ti mit használnátok a "divat" kifejezés helyett?Nem kötekedem, csak érdekel a véleményetek.Nem futó kapcsolatra gondolok, hanem egy ideje már mûködõ párkapcsolatra.Én úgy vettem észre, hogy sokan ki akarnak bújni a felesõsség alól, és hozzávágják a nõ fejéhez, hogy nem is tõlük van a gyerek.Volt már valaki ilyen helyzetbe?
A különbség csak az, hogy ma már kiderül, mert van DNS teszt.

Mi történik, ha a vércukor vizsgálat magasabb eredménye ellenére nem tartom szigorúan a diétát?

A n?gyógyászom nem fogott diétára, bár az eredményem kicsit magas lett: 7mmol/l (2 órás eredmény). Ha nem tartom a diétát, azzal árthatok a babának? Ha igen, konkrétan milyen szöv?dményei/következményei lehetnek?

Legjobb válasz: nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(

nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(
nekem azt mondták, ha nem tartom a diétát, akkor a baba születésekor nagy lesz a vércukorszint különbség és ha megszületik, akkor be is kómázhat, mert nekem még mindig magas lesz a vércukrom a babának meg alacsony, mivel kikerül belõlem és már nem kell annyi inzulint termelnie a kis szervezetének. nem tudom érthetõbben leírni, de én csak annyit jegyeztem meg ebbõl, hogy bekómázhat, és tartottam is a diétát. a 38. héten szültem 3500 grammal a kisfiunkat.
Úgy tudom, hogy csak 7, 8 fölött kell diétázni. És ha az orvosod sem mondta, akkor biztos nincs is baj.
Nekem múlt héten nézték. Nekem is 7mmol/liter volt 2 órával a cukorszirup után. Úgy tudom én is, hogy 7, 8-ig (vagy 7, 5-ig) normális. Én most is jégkrémet eszem... 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát, egy kicsit most összezavarodtam, nem értem, hogy ha ilyen komoly következményei lehetnek a magasabb vércukor szintnek, akkor az orvosom miért nem fogott diétára? Ha esetleg tudtok ajánlani olyan oldalt, ahonnan letölthetek diétát, azt megköszönném! Remélem még nem lesz késõ elkezdenem!
A második válaszolónak igaza van teljes mértékben. Ha nem figyelsz oda a diétára és továbbra is magas a cukrod, akkor az a cukormennyiség a lepénybe is átjut és a baba hasnyálmirigye kezdi el termelni a többlet inzulint, hogy lépést tartson a megemelkedett cukorral. Károsodik a lepény, mert az inzulin hiány hatására sejtjei károsodnak, un. lepényelégtelenség lép fel, romlik a magzat oxygén és tápanyag ellátása. A legsúlyosabb esetben oxygénhiány lép fel és a magzat méhen belül elhalhat. A cukor (energia) túlkínálat következtében a magzat „hízik”, létre jön a cukorbetegek „nagy magzata” jellegzetes képe. A szülés után a magzatot a vércukor szint gyors csökkenése veszélyezteti: a cukortúlkínálat megszûnése miatt a magzati inzulin túltermelés eltünteti a vérbõl a cukrot, súlyos agyi károsodás jöhet létre. Azt hiszem ezek épp elég jó indokok, hogy miért tartsuk be a diétát.
Azért nem fogott az orvos diétára, mert a cukrod a határérték alatt van. Ha 7, 8 lett volna, akkor kéne diétáznod. Evés után mindenkinek megnõ a cukorszintje, tehát a te eredményed nem rossz. De kérdezd meg a dokidat.

Most fogom betölteni a 15. hetet. Ha a toxoplazma vizsgálat pozitív lesz (és látszik, hogy újkeletű fertőzés), nem késő már tenni ellene valamit?

Tudom, hogy rengeteg toxoplazmás kérdés van, el is olvastam mindet, de hátha tud valaki ebben tanácsot adni. Remélhet?leg minden rendben, de ha friss fert?zést mutat ki a teszt, a 15. hétben már nem kés? cselekedni (gyógyszert szedni, stb.)?

Legjobb válasz: Meg szeretnélek nyugtatni, mert én ezen már túlestem, amiben most te vagy. Most vagyok 34 hetes, és aug elején tudtam meg, hogy van ez a fertõzésem. A nyári szabadságolások, és az akkori orvosom teszetoszasága miatt csak valamikor szeptember közepén (20-21 hetes lehettem) kezdtem el szedni a gyógyszert a fertõzésre. Tiszta ideg voltam én is, ott is hagytam a dokit. Szedem azóta is a gyógyszert (Rovamicyn), és semmi baj sincs, teljesen rendben van a baba. Megnyugtatott a doki, hogy nincs semmi rendellenesség. Úgyhogy ne aggódd túl magad, nem késõ, ha most derül ki. Rosszabb napjaimon persze még ma is eszembe jut ez a gondolat, (mármint hogy lehet hogy késõ)de fõ a nyugalom.

Meg szeretnélek nyugtatni, mert én ezen már túlestem, amiben most te vagy. Most vagyok 34 hetes, és aug elején tudtam meg, hogy van ez a fertõzésem. A nyári szabadságolások, és az akkori orvosom teszetoszasága miatt csak valamikor szeptember közepén (20-21 hetes lehettem) kezdtem el szedni a gyógyszert a fertõzésre. Tiszta ideg voltam én is, ott is hagytam a dokit. Szedem azóta is a gyógyszert (Rovamicyn), és semmi baj sincs, teljesen rendben van a baba. Megnyugtatott a doki, hogy nincs semmi rendellenesség. Úgyhogy ne aggódd túl magad, nem késõ, ha most derül ki. Rosszabb napjaimon persze még ma is eszembe jut ez a gondolat, (mármint hogy lehet hogy késõ)de fõ a nyugalom.
Nem késõ. A lényeg, hogy ne jusson el a babáig a fertõzés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Fõ a nyugalom és a pozitív gondolkodás. :)

MI történik egy nőgyógyászati vizsgálaton ha a páciens még szűz? Ugyanolyan a vizsgálat mintha már nem lenne az? És miböl áll egy nőgyógyászati vizsgálat?

Legjobb válasz: Attól is függ, hogy hány éves és gyermek nõgyógyászati vizsgálatról vagy felnõtt nõgyógyászati vizsgálatról beszélünk. A vizsgálat egyébként a külsõ és belsõ nemi szervek állapotának szemrevételezéssel tapintással és laboratóriumi vizsgálatából áll. A szemrevételezés természetesen csak a külsõ nemi szervek állapotát mutatja. A tapintásos már szélesebb spektrumú információd ad az orvosnak. A tapintásos vizsgálat történhet hüvelyen vagy végbélen keresztül. Ez utóbbi vonatkozik kérdésedre is. Ilyenkor a nõgyógyász szakorvos átvizsgálja a hüvely a méhszáj, a méh állapotát. A hüvely és a méhszáj tekintetében speciális tükröt is szoktak alkalmazni. A méh és függelékei, valamint azok környezetének vizsgálata is megtörténik. Ha a szakorvos szükségesnek tartja kenetet is vehet a hüvelyváladékból, amelyet azután laboratóriumban elemeznek, vizsgálnak meg. A vizsgálatokat csaknem minden eseteben visszarendelés követi 2-3 hét múlva, amikor már a keneteredmény a rendelkezésre áll. Ekkor dönt a szakorvos arról esetleges szükségesség esetén a gyógyszeres therápia felõl. Remélem tudtam segíteni!

Attól is függ, hogy hány éves és gyermek nõgyógyászati vizsgálatról vagy felnõtt nõgyógyászati vizsgálatról beszélünk. A vizsgálat egyébként a külsõ és belsõ nemi szervek állapotának szemrevételezéssel tapintással és laboratóriumi vizsgálatából áll. A szemrevételezés természetesen csak a külsõ nemi szervek állapotát mutatja. A tapintásos már szélesebb spektrumú információd ad az orvosnak. A tapintásos vizsgálat történhet hüvelyen vagy végbélen keresztül. Ez utóbbi vonatkozik kérdésedre is. Ilyenkor a nõgyógyász szakorvos átvizsgálja a hüvely a méhszáj, a méh állapotát. A hüvely és a méhszáj tekintetében speciális tükröt is szoktak alkalmazni. A méh és függelékei, valamint azok környezetének vizsgálata is megtörténik. Ha a szakorvos szükségesnek tartja kenetet is vehet a hüvelyváladékból, amelyet azután laboratóriumban elemeznek, vizsgálnak meg. A vizsgálatokat csaknem minden eseteben visszarendelés követi 2-3 hét múlva, amikor már a keneteredmény a rendelkezésre áll. Ekkor dönt a szakorvos arról esetleges szükségesség esetén a gyógyszeres therápia felõl. Remélem tudtam segíteni!
Bocs, hogy kérdezek! De ez végbélen keresztül hogyan történik? A másik verziót szerintem tök jól leírta az elõttem szóló.

Milyen a pylorusszűkület vizsgálat? Miskolcon milyen a vizsgálat? Ha nem jó az eredmény mit csinálnak majd a babámmal? Mennyi idő a vizsgálat? Mikor voltatok, hány hónaposan?

Legjobb válasz: Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.

Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.
Nagyon azért ne keseredj el, ez azért egy jól orvosolható problémának tûnik, ami babáknál elõfordulhat. Általánosságban ennyit találtam: http://www.pirula.net/temak/gyermekek/gyomorkapuszukulet/gyo..
A kérdező hozzászólása: 7 hónaposak múltunk és még mindig nagyon sokat bukik. Mindig azt mondták, hogy elfog múlni majd a hozzátáplálással, de nem múlik sõt a rendes étel is vissza jön. Hát ezért kell menni a vizsgálatra.Remélem nekünk nem kellasz müteni. De majd megírom.Jövõhónapra kaptunk idõpontot és azt mondták vigyünk teát magunkkal.
Szia. Ne aggódj biztosan nem lesz semmi komoly, mert akkor sûrgõsre kérték volna a vizsgálatot. Minket 2 nap után kórházba utaltak és ott csinálták a vizsgálatokat. Igen úgy emlékszem, hogy talán a saját teánkba raktak valamit. Egyébként a kisfiam a mûtét után egészen 8 hónapos koráig hányt. Sok gyereknek a gyomorszáj nem zár rendesem és azért buknak olyan sokáig. Azt ki kell nekik felõdni. Nekünk is ki kellett várni, míg fejlõdik a gyomorszáj. Már 4 hónaposan minden fõtt kaját és minden ennivalót ismert a kisfiam amit mi ettünk, de még így sem volt jó, mert hányt. Majd írj, hogy mi az eredmény. Ha valami kérdésed van szívesen segítek amennyire még emlékszem, mert már nemsokára 4 éve lesz, hogy megmûtötték. Jó egészséget kívánok.

Voltam nőgyógyásznál (gyógyszert akarok feliratni a pattanásaim miatt) és nem vizsgált meg, mert szűz vagyok. Laborra elküldött (pisi+vér). És ha visszamegyek az eredménnyel szerintetek akkor sem fog megvizsgálni? . Remélem, hogy nem : )

Mik a tapasztalatok,jók a fog.gátló gyógyszer a pattikra? Én már tényleg nagyon durván az vagyok,nem segít SEMMI! És nem akarom,hogy tovább hegesedjen az arcom:( 18 vagyok

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõbe járok de engem a magán bõrgyógyászom küldött el. Biztos vagyok benne h meg fog vizsgálni korod miatt meg ha tampont használsz akkor tuti. Am nem nagy dolog ez a vizsgálat ka 2 perc. én 1 hónapja szedem a minerva foggátlót nagy változás nem következett be dzért még más gyógyszert is szednem kell. :-/ ha van kérdésed nyugodtan irj privit. 19L 3napja :-D

Én is hasonló cipõbe járok de engem a magán bõrgyógyászom küldött el. Biztos vagyok benne h meg fog vizsgálni korod miatt meg ha tampont használsz akkor tuti. Am nem nagy dolog ez a vizsgálat ka 2 perc. én 1 hónapja szedem a minerva foggátlót nagy változás nem következett be dzért még más gyógyszert is szednem kell. :-/ ha van kérdésed nyugodtan irj privit. 19L 3napja :-D
Normális orvos megvizsgál.
Ha elsõ alkalommal nem vizsgált meg, most sem fog. De szerintem nem fogamzásgátlót kellene rá szedned, hanem bõrgyógyászhoz fordulni. Lehet, hogy a tabi segíteni fog, de sokszor csak addig segít, míg az ember szedi. Utána meg esetleg még rosszabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy azokat a tablettákat szokták felírni ilyen panaszokra, amiket Franciaországban most tiltanak be, mert meghalt tõlük 4 nõ.
A kérdező hozzászólása: Voltam már bõrgyógyásznál kettõnél is nagyokos.MONDOM SEMMI nem segít!!!!!
Most miért ordítasz le? Odaírtad a kérdésbe, hogy voltál bõrgyógyásznál? Nem. Akkor honnan tudhattam volna? Honnan tudjam, hogy mi az, amit már próbáltál? Akkor szedjed bakker, a te dolgod Nem tudom minek kell itt üvöltözni azért, mert vki segíteni akart.
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy kipróbáltam már mindent.25 ezer féle kenõcs, diéta, gyógyszer......elsõ dolgom a bõrgyógyász volt
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, de már kipróbáltam.

Miért nem vizsgálnak meg az orvosok? Ha nincs fogadott dokim, ennyire szarnak a fejemre? 33hkm

folyamatosan járok terhesgondozásra, és tegnap sem, sem egy hónapja mikor bent voltam nem vizsgált meg az orvos. csak ráirják a papirra,hogy 3000... nincs pénzem fogadott orvosra, de ez igy nem normális szerintem. mi legyen? :(

Legjobb válasz: mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz

mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz
Én is az enyém arcát, hogy egyesek minden hónapban piszkálják a méhszájat.
10-es vagyok. Miért mondjátok, hogy normális orvos nem nyúlkálgat csak úgy fel? Nem csak úgy felnyúlkálgat, hanem megvizsgál, elég baj lenne, ha csak "buzerálná" a méhszájat. Nekik ez a dolguk, így teljes a vizsgálat a terhességgondozás alatt. Most elképzeltem az orvosom arckifejezését, ha ezeket a kommenteket elolvasná. :)
Én havonta 1x járok magánba, és MINDIG megvizsgál. Kb pont 2 percig tart.. A méhszáj nyílása nem mindenkinél jár bármiféle tünettel. Egyébként meg - ha lepontoztok magatokat minõsítitek - ha nem kellene vizsgálat, akkor miért írnák be a 3000-et? Mert ugye az csak vizsgálatnál derül ki.. Nálunk egyébként is kötelezõ a 4 cet vizsgálat. Szerintem kérdezd meg a védõnõd, kit ajánl, kihez menj sztk rendelésre (gondolom beosztást meg tudnak nézni amikor kérsz idõpontot.) De a következõ alkalommal biztos meg fognak nézni, 36 héttõl csak lelkiismeretesebbek ott is.
Állj a sarkadra, és szólj a dokinak hogy legyen szíves és nézzen meg. Viszont, problémamentes terhességnél egyáltalán nem szükséges állandóan a méhszájat buzerálni. (a méhszáj nyílását általában görcsök, keményedések kísérik) Ha valaki mégis nagyon szeretné, akkor erre a legjobb megoldás a hüvelyi UH. Jobban is látnak vele, így pontosabb képet ad a méhszáj állapotáról, és sokkal kevesebbet árthatnak vele, mint egy manuális vizsgálattal.
Engem csak a 41. héten nézett meg a doki, nem is bántam. Normális orvos valóban nem nyúlkál fel indok nélkül.
Nekem minden hónapban megnézi a méhszájat, és ez így normális. Nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval. Nagyon jó szakember az orvosom, emellett rettentõ lelkiismeretes. Maga a méhszáj vizsgálat egyáltalán nem kellemetlen, szinte nem is érzem, de muszáj tudnia, hogy nem-e kezd kinyílni idõ elõtt. Ez a vizsgálat beletartozik a terhesgondozásba. Sõt óvatosan áttapintja a méhet, megméri a méhfeneket. Ultrahangozni szerencsére nem szokott, ennek az elején nem örültem, de miután fél órát nézték uh-on a babámat 16 hetesen, és utána görcsölni kezdett a hasam, azóta nem annyira kedvelem az uh-t. Persze mondják hogy nem káros, de azért az a folyamatos nyomkodás, rázkódás (ha épp nem úgy fekszik) és ez mind hosszú-hosszú percekig, az görcsöléshez is vezethet. Szóval kedves kérdezõ, mindenképp állj a sarkadra!
Nekem fogadott orvosom volt, de az egész terhesség alatt kétszer nézte a méhszájat. Normális orvos nem nyúlkál minden indok nélkül.
Itt Szegeden minden terhesgondozás alkalmával a védõnõ átküld egy dokihoz aki megvizsgál, ha úgy van mintát vesz és itt szerencsére 4d-s ultrahang van és azzal is mindig megnézi a kicsit. Nekem pl. 16 hetesen szûrtek a streptococcusra is ami sajna pozitiv lett:( de itt mindent alaposan vizsgálnak. Szerintem közelesek lennének ott is havi 1x legalább megvizsgálni. Én volt a legelején annyira izgultam, hogy minden héten mentem az épp aktuális nõdokihoz aki bent volt hogy uh-zzon meg.
Második terhességem, fogadott orvosom van most is és az elsõvel is volt. Mindkét terhességnél 36 hetes kenetvételnél volt csak vizsgálat. Ha lenne panaszom vizsgálna, de mivel szerencsére problémamentes volt a terhesség, nem vizsgált. 39+4 hkm
Fogadott, ráadásul alapos orvosom van. Ha nincs panasz, akkor az UH leletet nézi meg, de vagy 2 hónapig nem is találkoztunk. Azt mondta, hogy ha nem érzek problémát, akkor nem indokolt a vizsgálat. Most 31 hetes vagyok, 29. héten UH volt, ott belsõ méhszájat is látnak. Minden érték normális volt, így külön nem vizsgált meg. De azt jelezte, hogy a 35-36. héttõl már heti szintû vizsgálatok lesznek. Ha valamelyik eredmény indokolja, akkor még gyakoribbak is.
Nekem egyiknél sem volt fogadott orvosom, mindkét terhességnél csak a vége felé néztek egyszer méhszájat, viszont ha nem néztek, nem is írták a papírra az értéket!
Én 4 éve voltam terhes, és volt fogadott orvosom, minden alkalommal megvizsgált, nézett és mért mindent, azt mondta van egy protokoll amin õk végigmennek, és ami alapján tudják, hogy minden rendben van-e, egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, az én válaszom a kérdésre az, hogy sajnos ennyire lesz.rnak :( Legyél erõszakos, az érdeketekben. Én örültem volna, ha nem vizsgál annyiszor de azt mondta az orvos hogy kell!
Nekem sincs dokim, de engem mindig megnéznek, ha más nem is, hasi ultrahang minden vizsgálatomnál volt eddig. Bár itt amúgy is az a szokás, hogy havonta legalább egyszer megnézik a babát. (Szeged)Amúgy szerintem ez az a helyzet, amikor nem szabad hagyni magad lerázni.
Hát szerintem ez pont az a helyzet, amikor kicsit erõszakosnak kell lenni: Doktor Úr, szeretném ha megvizsgálna. Nekem ugyan volt fogadott dokim, de a barátnõmnek nem, õt is mindig megvizsgálta a doki.
Hiába nyomjátok ezerrel a piros pacsit, meg hiába hivatkoztok az orvosotok arcára, mert egészséges terhességnél egyszerûen semmi nem indokolja hogy havonta felnyúljanak méhszájat ellenõrizni. Az újabb nézetek szerint. Viszont van akit megnyugtat. Engem is. Gondolom a dokimat is mert õ is nézte havonta. Ettõl függetlenül arra hivatkozni hogy hogy nézne az orvosotok az ilyen kommentekre jó nagy hülyeség. Gondolom annak sem örülne egyikük sem ha a hálapénzt mindig csak számla ellenében fogadhatná el.... Vagy ha nem lenne rutin a gátmetszés. Vagy az oxy. Vagy a burokrepesztés. Vagy egy csomó minden amit még rutinból alkalmaznak és nem csak akkor amikor kell és szükség van rá. Amúgy meg írtam, hogy méhszájat nézni hüvelyi UH-val lenne a legjobb nézni. Mindig, mindenkinek.

Az nst vizsgálatkor honnan lehet megállapitani hogy mekkora a fájás? Vagy az másik vizsgálat? Ha igen akkor az milyen? Milyen a ctg vizsgálat? Bocs de ezeket nem tudom.

Legjobb válasz: ez a POSE elég rosszul hangzik. kizárt, hogy problémamentes terhességnél oxitocint adjanak 38-40 hetesen.... ilyesmit szerintem csak akkor csinálnak ha arra utaló jel van az nst-n, hogy nincs minden rendben a babával.

ez a POSE elég rosszul hangzik. kizárt, hogy problémamentes terhességnél oxitocint adjanak 38-40 hetesen.... ilyesmit szerintem csak akkor csinálnak ha arra utaló jel van az nst-n, hogy nincs minden rendben a babával.
Én kaptam Oxitocint mikor vajúdtam h jöjjenek a fájások. Nem olyan szörnyû! És egészséges kisfiam született. Nem azért adnak Oxitocint mert baj van hanem h segítsenek!
Én úgy tudom, hogy az oxitocint akkor adják, amikor be akarják indítani a szülést.
Konkrétan onnan lehet tudni, hogy mekorra a fájás, hogy mennyire megy fel a görbe. Az alsó. 20-as körül semmi sincs. Az igazi fájások 80-nál kezdõdnek. Épp elégszer láttam iylen görbéket, nekem sokszor csináltak nst-t, mert tûlhordtam a kisfiamat, és kifaggattam a nõvért a gép mûködésérõl. Nekem 42 hetesen is csak alulról verte a 20-at.
Az nst meg a ctg ugyanaz, illetve mégsem. Az nst a vizsgálat neve, amit a ctg berendezéssel végeznek. Ki így hívja, ki úgy. A gép méri a fájásokat. Görbéket rajzol, abból állapítja meg a fájás erõsségét. De tapasztalatból mondom, hogy nem az a fájás kap nagyobb értéket, ami jobban fáj, hanem aminél jobban dolgozik a méhed.
Szia! Én úgy tudom 2 féle vizsgálat van: - az egyik az NST - a másik a POSE Én a kisfiammal csak NST-n voltam, mert POSE-t csak a 38-40 héttõl (kórháza válogatja) csinálnak, és õ 37 hetesen megszületett. Az NST-n a pocakodra raknak egy gépet, ami nézi a baba szívhangját (ha jól emlékszem); közben pedig a kezedbe adnak egy nyomógombos valamit, amit minden egyes magzatmozgásnál meg kell nyomni. A POSE-n bekötik az oxitocinos infúziót, és ugyanúgy a pocakodra pakolják a szívhang illetve a fájás regisztráló gépet. (Ezt csak elmondásból tudom, nem biztos hogy így van.)
POSE az mesterségesen keltett fájás. Pécsett a klinikán van a 38. hét után. Mesterséges fájást keltenek minimális oxitocinnal és figyelik a baba reakcióját. Néhány esetben az ilyen vizsgálat be is indíthatja a szülést, illetve be is indítják, ha a baba rosszul reagál. A mesterséges szülésmegindításhoz is oxitocin-t használnak, csak nagyobb mennyiségben.

A napokban láttam egy riportot a fogamzásgátlókról. Kicsit megijedtem, mert nekem is úgy irta fel a doki a tabit, hogy nem vizsgált meg. Mennyire ajánlott h kérjek egy kivizagálást, ill. ha igen, hogy kérjem?

Legjobb válasz: ezt en is lattam, es en igy anno ugy kaptam, hogy csak egyszeru vizsgalat volt , de mihely tudok, elmegyek hozza. Minel hamarabb menj, kerj vervizsgalatot, amiben megnezik, hajlamos vagy e trombozisra, azt hiszem APC rezisztencianak hivjak ezt, de a doki tudni fogja, ha elmagyarazod neki, ezen kivul kerj rakszurest is.

ezt en is lattam, es en igy anno ugy kaptam, hogy csak egyszeru vizsgalat volt , de mihely tudok, elmegyek hozza. Minel hamarabb menj, kerj vervizsgalatot, amiben megnezik, hajlamos vagy e trombozisra, azt hiszem APC rezisztencianak hivjak ezt, de a doki tudni fogja, ha elmagyarazod neki, ezen kivul kerj rakszurest is.
Érdekes. Én is sztk-s dokihoz járok, de mikor elõször voltam és gyógyszert írattam, akkor megvizsgál, õ is felírt egyet, de utána mennem kellet vérvételre, vizelet, stb., hogy abból is lássa, megfelelõ-e. Szerintem nem lehet gond, ha megkéred, hogy biztos lehess, hogy megfelelõ számodra a tabletta, indokold azzal, hogy nem "állítódtál be és szeretnéd biztosan tudni, hogy megfelelõ-e a tabletta." és ragaszkodj a vizsgálathoz. Ha nagyon nem akarja vagy keress másik orvost, vagy menj el a magánrendelésére. Ha megvillantod a zsozsót máris benéz a lábad közé. Ez most hülyén hangzott :DD
A kérdező hozzászólása: Sztk-s dokihoz járok és csak azért kérdem h hogyan kérdezzem, mert a 2. feliratásnál hülyének akart nézni, mert mondtam h nem állittódtam be...
2éve mikor elkezdtem szedni a tabit, akkor az én dokim sem küldött el vérvételre, csak ugy felirta. azota másik dokihoz járok és õ kért vérvételt, mert azt mondta hogy ilyet nem lehet csinálni hogy nem kér labort és csak ugy felirta.de semmi bajom nem lett, mert jo a labor.

Ha a neurológus sima vizsgálat után kizárta a sclerozis multiplexet, akkor valóban kizárható? Mr és minden egyéb nem volt, de a tünetek egyeznek a betegséggel.

Tüneteim: sarok zsibbadás, homályos látás, gyengeség, karok gyengék zsibbadósak, fülben enyhe nyomás, fejfájás. Csak simán meghallgatta az orvos a panaszaim és kézi vizsgálatot végzett rajtam. Ezzel valóban kizárható a betegség?

Legjobb válasz: Csak MR vizsgálattal zárható ki 100 százalékosan. Nem küldött tovább sehova? Ortopédia? Reumatológia? Nyaki gerinc eredetû dolog is okozhat ilyet (kopás, sérv, csigolyaelcsúszás).

Csak MR vizsgálattal zárható ki 100 százalékosan. Nem küldött tovább sehova? Ortopédia? Reumatológia? Nyaki gerinc eredetû dolog is okozhat ilyet (kopás, sérv, csigolyaelcsúszás).
orvostanhallgató vagyok, az orvosod nagyon felelõtlenül járt el, fontosak a végtag-koordinációs vizsgálatok, a szemmozgások vizsgálata, az idegjelenségek, reflexek vizsgálata és az MRI is, mindenképp menj el egy másik orvoshoz, , , ilyen tünetek esetében nem szabad felületes vizsgálatot végezni, nem biztos h szklerózis multiplexed van, sima kézi vizsgálattal nem zárható ki a betegség, tehát sürgõsen menj el egy másik orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon meg vagyok ijedve sajnos :( Nézett végtagkoordinációt, az orromat kellett csukott szemmel megérinteni, meg egyéb ilyen apró feladatokat adott. Nézte a szemmozgásom, reflexeket kalapáccsal. Elõtte voltam a szemészeten, ahol megállapították, hogy szubjektív látászavar van. Tehát látótér kiesés, szemfenék, kettõs látás kizárható. Nagyon félek ettõl a sclerozis multiplextõl, remélem, hogy az mr kizárja :(
