Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem vagyunk összeházasodva, akkor (3 db)

Ha nem vagyunk összeházasodva, akkor a gyerek vezetékneve lehet mindkettőnké?

Legjobb válasz: Apasági nyilatkozatot kell tenni és ott kérdezik hogy mi lesz a születendõ baba vezeték neve.

Apasági nyilatkozatot kell tenni és ott kérdezik hogy mi lesz a születendõ baba vezeték neve.
mármint, mndjuk te tóth, pai meg haorváth akkor tóth-hotváth?? sztem ehez anyakönyvi hivatal kell, vagy nem tudom, barátodnak mindenképp kell apasági nyilatkozat.
Most csináltatuk és ott kérdezte a nõ hogy mi lesz a vezetk neve. Ha a te vezetk neved Tóth apáé Horváth akkor lehet a vezeték név: Tóth Tóth-Horváth Horváth Horváth-Tóth
Lehet, mi is igy csinaltuk igy apa-anya vezetekneve lett..
Napokban hallottam egy beszélgetést az ilyen vezetéknevekrõl. Személy szerint semmi bajom azzal hogy ki mit választ meg hogyan, de tök jó volt az érvelése az illetõnek hogy miért nem célszerû így adni a nevet a gyerkõcnek. PL.: A gyereked neve : Tóth- Horváth Krisztián ha felnõ és nõsülni akar, és a párja neve Kovács-Tanács Anett... mert az õ szülei is hasonlóan gondolkoztak, akkor mi lesz a házasság utánn a feleség neve??? Állítólag az ilyen esetek miatt akarnak vmi korlátozást bevezetni. Mondom semmi bajom ezzel az egésszel, de jogos nem???

Ha a párommal nem vagyunk összeházasodva, akkor a születendő gyermekünk kaphatja mindkettőnk vezetéknevét?

Legjobb válasz: Abban az eseten, ha apasági nyilatkozatot tesz a párod!

Abban az eseten, ha apasági nyilatkozatot tesz a párod!
Amennyiben az új szabályozás szerint Apa-Anya kötõjellel összevont vezetéknevére gondolsz, amikor a "mindkettõnk vezetéknevét" említed, akkor a válasz az, hogy nem. Erre csak házaságkötéskor van mód. Kiegészítésként: a házasságot kötött pároknál is kaphatja a feleség vezetéknevét is. Errõl a házasság szándék bejelentsekor az anyakönyvvezetõ elött kell nyilatkozni. Az nem lehet csak, hogy egy házasságból különbözõ vezetéknevû gyerekek kerüljenek ki.
Amit a második válaszoló írt, az nem igaz. Én sem vagyok összeházasodva a fiam apjával, sõt, nem is élünk együtt, már a szüléskor sem voltunk egy pár. Pont ezért döntöttünk úgy, hogy kettõs családneve legyen a babának. Szüléskor még nem volt apasági, ezért az én vezetéknevemre írták a babát, két hónappal késõbb, amikor az apaságit megírtuk, akkor egy füst alatt a névváltozást is lerendeztük, szó nélkül át is írták Apa-Anya vezetéknevûre a fiamat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!