Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem mond (178 db)

Ez a német mondat így ahogy leírom helyes? És ha nem akkor hogy kell helyesen leírni és miért van pont úgy a szórend?

"Ich will von der bedeutung dich der Medizinalpflanzen überzeugen."

Legjobb válasz: "Ich will dich von der Bedeutung der Heilpflanzen überzeugen."

"Ich will dich von der Bedeutung der Heilpflanzen überzeugen."
Sima egyenes szórend (sima kijelentõ mondat)
"Meg szeretnélek gyõzni a gyógynövények jelentõségérõl"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Elõször úgy gondoltam én is így lesz helyes, de valahogy nem tûnt hangzásban még sem jónak...

Ha a fényképezõmön nem lehet záridõt állítani ( Nikon L320 ), akkor hogyan tudom elérni, hogy egy vízsugarat, vagy vízcseppeket lássak a képen?

Véletlenül már sikerült, hogy mikor a kisfiamat fotóztam fürdés közben és pancsolt látszanak a vízcseppek. De ez véletlen volt.... Mire kell figyelnem? Mit mire állítsak? köszönöm

Legjobb válasz: Ha rövid záridõt akarsz eléri, akkor vakuval fotózz, ha hosszút, akkor tedd az ISO értékes a legkisebbre, viszont ilyenkor a záridõ is meg fog nõni és bemozdulhat a téma.

Ha rövid záridõt akarsz eléri, akkor vakuval fotózz, ha hosszút, akkor tedd az ISO értékes a legkisebbre, viszont ilyenkor a záridõ is meg fog nõni és bemozdulhat a téma.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, más ötlet esetleg? egyéb praktikákat is szívesen vennék, köszi
Annál rövidebb lesz a záridõ, minél több fény áll a rendelkezésre. Mert annál rövidebb ideig elegendõ nyitva tartani a gépnek a blendét, hogy a szükséges mennyiségû fényt érje az érzékelõt. Tehát biztosíts neki sok fényt. Fényképezz a szabadban fényes nappal, vagy - ahogy a kolléga javasolta - használj vakut.

Mit jelent magyarul ez a német mondat? "Ich habe dafür vollstes Verstaendnis. "

Legjobb válasz: "leg"teljesbb megértésem "az ügyben"/"az iránt" úgy mondanám, hogy Teljesen megértem. mint pl a Vielen dank für Ihr Verständnis. köszünjük megértését.

"leg"teljesbb megértésem "az ügyben"/"az iránt" úgy mondanám, hogy Teljesen megértem. mint pl a Vielen dank für Ihr Verständnis. köszünjük megértését.


Ha a munkáltató mond fel a munlavállalónak, mert a dolgozó nem hajlandó aláírni a közös megegyezést, az jár valamiféle gonddal, bajjal vagy priusszal a későbbiekben, ha majd a dolgozóáshol akar elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Hivatalosan nem. Ellenben én személy szerint biztos nem alkalmaznék olyan embert, akit egyszer már ki kellett rúgni. Pláne pont elõttem.

Hivatalosan nem. Ellenben én személy szerint biztos nem alkalmaznék olyan embert, akit egyszer már ki kellett rúgni. Pláne pont elõttem.
Elvileg semmivel. Gyakorlatilag is csak akkor látja az új munkaadó, hogy kirúgtak, amikor már felvett és a papírjaid intézi - de lehet még akkor sem. (szerintem személyiségi jogok miatt akkor sem).
A kilépõ papírokat tuti, hogy látja.
Ráadásul jobb helyen referenciát kérnek rólad az elõzõ munkáltatódtól. Képzelem, milyen szépeket fognak mondani valakirõl, akit ki kellett rúgniuk.
61%-os! A kilépõpapíroknak csak egy része szükséges az új munkahelyen a belépéshez. Melyek szükségesek, azokban nem szerepel az elõzõ munkaviszony megszûnésének módja. Ha a munkavállalót a cég mûködésével összefüggõ okok miatt bocsátják el, akkor a munkáltató valószínûleg nem fogja azt mondani, ha referenciát kérnek, hogy nem dolgozott jól. Ha meg a munkájával volt baj, akkor közös megegyezésnél sem fogja azt mondani, hogy a munka hõse volt.
Ha õ is többet akarna akkor nem lenne ilyen problémár hogy hogyan mondd el neki.
hát, elõször figyelj a jelzéseire. ha rád néz beszélgetés közben, közel húzódik hozzád, átölel stb. akkor valószínûleg van esélyed. ha nem néz rád, nem keresi a fizikai kapcsolatot, akkor valószínûleg csak barátságot akar. viszont ha elmondod neki, hogy többet szeretnél, és õ nem így van vele, akkor elõfordulhat, hogy megromlik a barátságotok.
A kérdező hozzászólása: beszélgetés közben mindig rám néz.... Otársak vagyunk általában mindig õ kezdi a beszélgetéseket... Meg elég gyakran szokta mondani h menyek el vele ide oda vagy várjam meg vele a buszt stb.
rászegezel 1 kést, ha nem mond igent akk megfenyegeted. zabálni fog :)
Elõször én is nemet mondtam egy fiúnak. Utána még egy hónapig gyõzködött, sokat voltunk együtt, aztán kiderült hogy jól megértjük egymást- három hónapja vagyunk együtt :)
Mindenképp próbáld meg még1x!! :) Az h elsõre nemet mond az égvilágon semmit nem jelent. Én kb 10x kaptam nemet jelenlegi bnõmtõl, de tudtam h feladni nem érdemes, és tessék :) Lehet h fél az újtól, gondolkodni akar még, vagy csak tesztel h kitartó vagy-e. várj vele, ne sokat , pár napot, aztán go! :)
Te utasítottad vissza vagy Õ Téged?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, ó igen ez lemaradt: õ mondott nemet
nincs értelme, ilyenkor el kell felejteni! kész!

Nem baj ha 17 hónapos kisfiam még nem mond egy szót sem? Kicsit aggódom miatta, a többi lent.

Próbálok mondókázni, mesélni neki, de maximum egy mondat erejéig képes nyugton ülni az ölemben, nem köti le semmilyen játék sem egy-két percnél tovább. Csak azzal játszana amivel nem szabadna (vezetékek, olló stb.), és szinte egész nap amikor fent van jön-megy a lakásban. Az a baj, hogy nekem is kevés id?m van vele játszani és hasonló korú kisgyerek sincs a közelben. Játszóház sem, nem lesz így elmaradva nagyon (értelmileg gondolom)?

Legjobb válasz: Nekem 17 hónapos kislányom van. A papán, mamán és a babán kívül õ sem mond semmit. Néhány szónak az elejét, elsõ szótagját. Rengeteget mondókázunk (vagyis én) - mikor hagyja. Ált. elalvás elõtt ül az ölemben, akkor mondom. Vagy énekelek. Õ sem áll meg egy pillanatra sem! Viszont a Boribonos könyveket imádja!!! Azzal bármikor le tudom kötni. :)) Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz! Nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, és ez a beszédre is igaz. Egyik ismerõsömnek fiatalabb a kislánya, õ már elég sok szót mond. Picit zavar a dolog, bosszant, hogy az enyém miért nem??? De ez van. Tudom, hogy értelmileg minden oké, csak az én lányom ilyen. :) Lehet, hogy õ majd hirtelen elkezd beszélni. Ki tudja...

Nekem 17 hónapos kislányom van. A papán, mamán és a babán kívül õ sem mond semmit. Néhány szónak az elejét, elsõ szótagját. Rengeteget mondókázunk (vagyis én) - mikor hagyja. Ált. elalvás elõtt ül az ölemben, akkor mondom. Vagy énekelek. Õ sem áll meg egy pillanatra sem! Viszont a Boribonos könyveket imádja!!! Azzal bármikor le tudom kötni. :) ) Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz! Nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, és ez a beszédre is igaz. Egyik ismerõsömnek fiatalabb a kislánya, õ már elég sok szót mond. Picit zavar a dolog, bosszant, hogy az enyém miért nem??? De ez van. Tudom, hogy értelmileg minden oké, csak az én lányom ilyen. :) Lehet, hogy õ majd hirtelen elkezd beszélni. Ki tudja...
Az én fiam se beszélt ennyi idõsen de mindent tudott mirõl van szó, sokat könyveztünk mi hol van cica boci melyik milyen hangot ad pár hete kezdett el beszélni és mindent mond már be nem áll a szája:) Most a te fiad is mindent magába sziv aztán mikor megérett rá kiadja ne aggódj!:) 2és fél éves a fiam
Az én lányom is 17 hónapos. Két szót mond tudatosan Péter és tej (Péter a keresztapaja neve :D) . Mindent megért, van egy pár szavas saját nyelve is, amit meg csak mi értünk. Már nagyon várom én is, hogy beszéljen, de nem aggódom túl a dolgot, mert mellette nagyon értelmes. Tényleg minden gyerek más. Nem érdemes aggódni. Nem fontos, hogy az öledben üljön, a hang terjed akkor is ha épp más irányba tart a fiad :D.
Szomszédaink kisfia 2 éves koráig egy szót sem szólt. Már 4 éves, gyönyörûen beszél. :-)
19 hónapos gyermekem egyetlen szót sem mond, csak a saját nyelvén -azt meg mi nem értjük :) ))
Nekem is 17 hónapos a lányom és még Õ sem beszél.Néha mondja hogy Apa meg baba de mást nem.Nekem gyógypedagógus mondta hogy az sem jó ha egész nap beszélünk a gyerekhez.Jó persze kell neki beszélni meg mondokázni stb.de néha hagyni is kell.egy barátnõm nagy dumás be nem áll a szája, 2.5 éves a kisfia és még alig beszél!Neki azt mondták hogy azért nem beszél a gyerek mert nem érez késztetést rá mivel az anyja egész nap mondja:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát! Egész nap nem beszélek hozzá, hagyom kibontakozni, de csak a "rendetlenkedésen" jár az esze, remélem azért ragad rá valami értelmes dolog is.
Az enyém ugyan mond pár szót, de az utolsó hoszzásóláson jót nevettem, mert én is így érzem, hogy csak a "rendetlenkedésen" jár az esze:-)

Most, hogy Orbán azt mondta, hogy Norvégiában nincs orvosképzés, akkor mostantól ez lesz a fideszesek véleménye is, amíg mást nem mond? Még ha jó nagy hülyeség.

Legjobb válasz: Fidesz hitvallás: Amit Orbán mond az szent. Majd, ha Orbán szólt nekik, hogy tévedett/hazudott, akkor majd azt fogják mondani, a miniszerelnök is ember õ is tévedhet. Kb. így kézelem el.

Fidesz hitvallás: Amit Orbán mond az szent. Majd, ha Orbán szólt nekik, hogy tévedett/hazudott, akkor majd azt fogják mondani, a miniszerelnök is ember õ is tévedhet. Kb. így kézelem el.
Szövegértelmezési gondok ? Orbán nem azt mondta, hogy Norvégiában nincs orvosképzés, hanem azt, hogy nem vagyunk olyan gazdagok, hogy Németországnak és Norvégiának képezzünk orvosokat. Ami, ugye, nem ugyanaz. Norvégiában igenis van orvosképzés, de nem fedezi az igényeket... még mindig orvoshiány van... erre utalt Orbán megjegyzése: Vagyis a Te pénzeden (is) kiképezzük az orvosokat, akik aztán a nagyobb fizetésért lelécelnek és mi orvosok nélkül maradunk - édesanyádat nincs aki kezelje... - aztán újra képzünk egy csomót, akik az ingyenes képzés után szintén elpucolnak... - mi újra orvosok nélkül maradunk... Ez a szitu Neked megfelel ?
utolsó: de, Orbán azt mondta, hogy Norvégiában nincs orvosképzés...
Itt szoktatok írni arról, hogy ebben is a nyugatot kéne követnünk, meg abban is, meg amabban is. Most ebben akkor nem? Pedig Ovi csak ötleteket vett tõletek. Visszanyalt a fagyi.
A kérdező hozzászólása: ma 12:50 Bemásoltam neked amiben kimondja, hogy norvégiában nincs orvosképzés. Ezt ne próbáljuk már megmagyarázni. És nem máshonnan másoltam mint Orbán hivatalos oldaláról. "Norvégiában nincs orvosképzés, mert tudják, hogy olyan magas fizetést nem tudnak adni, hogy majd máshol más emberek pénzén kiképzett orvosokat tudnak magukhoz csábítani. " Az elsõ részt miként értelmezed??? NORVÉGIÁBAN NINCS ORVOSKÉPZÉS. Ne próbáljuk már megvédeni a saját hülyeségétõl.
A kérdező hozzászólása: "Most akkor az a baj, hogy hülyeséget beszél, vagy az a baj, hogy nem támogatja azt, hogy Norvégiának termeljünk magyar pénzen orvosokat?" Olvasd el a kérdést.
Most akkor az a baj, hogy hülyeséget beszél, vagy az a baj, hogy nem támogatja azt, hogy Norvégiának termeljünk magyar pénzen orvosokat?
Sõt, két egyetemen képeznek orvosokat, Osloban és Trondheimban. Elég felütni egy norvég intézmény-telefonkönyvet, a De medisinske fakultetet névnél. Jómagam az oslói orvosi egyetem mellett lakom. Az egyetemnek még saját egyetemi korháza ia van. Én magam hallottam Orbán Viktort valamelyik magyar kanálison (már nem emlékszem melyiken), híradóban ollózták be a filmet, ahol azt mondta, amit tegnap 23:12-kor írtam. Hogy egy dilinyó újságíró rosszul idéz valamit... az nektek kitûnõ alkalom arra, hogy a hasznos információt lepontozzátok. Jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: ma 03:50 Van orvosképzés Norvégiában.
Idézet egy 2010-es cikkbõl: "Norvégiában, Európa egyik leggazdagabb országában ugyanis nincs orvosképzés, minden norvég doktor külföldön szerez diplomát (nem véletlenül: az orvosi képzés az egyik legnagyobb kiadással járó oktatási forma, ezen „spórolnak” az északiak). Így nem véletlen, hogy Norvégia bõkezû ösztöndíjjal támogatja a külhonban tanuló diákjait. Ez azonban nem egyedi eset, több ország, például az Egyesült Államok is biztosít támogatást a magyarországi képzésben részt vevõ hallgatóinak." http://www.bama.hu/baranya/kozelet/milliardokat-hoznak-a-kul..
A kérdező hozzászólása: A vélemény amit mondott az valóban arról szólt, de érdemes az egészet elolvasni. AZT MONDTA, HOGY NINCS ORVOSKÉPZÉS.
A kérdező hozzászólása: "Szövegértelmezési gondok ? Orbán nem azt mondta, hogy Norvégiában nincs orvosképzés, hanem azt, hogy nem vagyunk olyan gazdagok, hogy Németországnak és Norvégiának képezzünk orvosokat. Ami, ugye, nem ugyanaz. " De azt mondta. "Norvégiában nincs orvosképzés, mert tudják, hogy olyan magas fizetést nem tudnak adni, hogy majd máshol más emberek pénzén kiképzett orvosokat tudnak magukhoz csábítani. " Kinél is van szövegértelmezési gond? http://orbanviktor.hu/interju/orban_viktor_interjuja_a_tv2_f..
Én is úgy emlékszek, hogy tényleg ezt mondta. Valószínûleg ezt az államilag finanszírozott ingyenes képzésre értette. Azt nem tudom, hogy valójában milyen képzések vannak Norvégiában, de mivel Európa leggazdagabb országa így gondolom vannak magas ösztöndíjak is.
Sajnáljátok a pénzt arra, hogy magyar orvosokat képezzünk ESETLEG külföldi, gazdag országoknak, DE arra nem , hogy több száz ezer - millió bûnözõt az adófizetõk pénzén tartsanak el, és éljenek kb luxuskörülmények között, internettel, tv-vel, sõt még diplomát is szerezhetnek, teljesen ingyen.

A ti elveiteknek nem mond ellent, ha egy lány szólítja meg a srácot pl. az utcán vagy jelöli be facebookon?

Ahány ember, annyiféle. Nem azt kérdezem gáz-e, mert rengeteg ilyen kérdés volt már :D. Csak kíváncsi lennék ti mit gondoltok erről. Én inkább kivártam azt, amíg egy olyan fiú kezdeményezett, aki tetszett nekem. És ez nem volt egyszerű, körülöttem mindenkinek lett már kapcsolata, sokaknak úgy, hogy :bejelöltem facebookon, a kocsmába, buliba elhívtam táncolni, stb...Azért nem úgy teszem fel a kérdést, gáz-e, mert max a lányok tartják gáznak ezt, a fiúk általában nagyon örülnek, ha bejelöli őket egy csaj, főleg, ha be is jön nekik a lány.

Legjobb válasz: Alapvetõen de ellent mond, illetve soha sem volt hozzá bátorságom hogy kezdeményezzek :D meg ugye "ciki ha a lány teszi meg". De pár hete már nem bírtam magammal és írtam egy fiúnak facen (ismertük egymást látásból, ismerõsöm is volt fent) de csak annyit írtam hogy "régen beszéltünk hogy vagy, mizujs?" majd visszaírt hogy van-e kedvem találkozni vele. Azóta többször is randiztunk, majd benyögte hogy "Nagyon régóta tetszettél már nekem, de nem mertem írni". Szóval némelyik esetben érdemes a lánynak lépnie. Erre most jöttem rá :D

Alapvetõen de ellent mond, illetve soha sem volt hozzá bátorságom hogy kezdeményezzek :D meg ugye "ciki ha a lány teszi meg". De pár hete már nem bírtam magammal és írtam egy fiúnak facen (ismertük egymást látásból, ismerõsöm is volt fent) de csak annyit írtam hogy "régen beszéltünk hogy vagy, mizujs?" majd visszaírt hogy van-e kedvem találkozni vele. Azóta többször is randiztunk, majd benyögte hogy "Nagyon régóta tetszettél már nekem, de nem mertem írni". Szóval némelyik esetben érdemes a lánynak lépnie. Erre most jöttem rá :D
Az én elveimmel már eleve a facebook ellenkezik.
nem, néha õk is kezdeményezhetnek, persze ez ne legyen etalon
A kérdező hozzászólása: Ment a zöld kéz mindenkinek!:)
Miért mondana ellent? Lehet hogy a lánynak megtetszik a fiú és azért nem lesz belõle kapcsolat mert nem kezdeményezett, a fiú meg észre se vette õt.
én jelöltem be a mostani barátomat. 2 éve tart a kapcsolat:)
Egy nõ is kezdeményezhet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti! Ez tényleg tök jól sült el, örülök neki. :) Mindenki másnak köszi az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz, várom a továbbiakat!!
Tudod valaki várja hogy a szájába repüljön a sült galamb, valaki meg tesz érte hogy az a galamb repüljön oda aki jó falat lesz.
engem nem zavarna. Mostanában eléggé rohanás az életem kb enni nincs idõm, hiszen ilyen fényüzés már nem fér bele a napi óralimitbe. Éppen ezért elképzelhetõ, hogy elszaladok pár lány mellett akirke érdemes lenne odafigyelnem. Szóval benne van a pakliban a figyelmetlenségem ezen a téren. Szóval ha a lánynak nem gáz akkor nekem sem lenne az...
Nagyot változott a világ, a lányok férfiasabbak, a fiúk nõiesebbek lettek, nincs abban semmi, ha a lány kezdeményez. Ha nem haladnánk a korral, még mindig a szülõk hoznák össze a házasságokat, pl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 16:41! Gratulálok és még sokszor ennyi évet!

Miért mond olyat egy fiú egy lánynak, hogy fél, hogy a lány bántani fogja, ha ő nem lesz vele kedves?

Annyit tudni kell, hogy a fiú szokott bunkó lenni, mégse kapott ki sose a lánytól.

Legjobb válasz: nem ertem. te most ezzel a fiuval egyutt vagy? mer h igen akk dobd a csavot. bunkozik es fel egyszerre? milyen ember az ilyen? eloszor is egy fiu legyen kedves. masodszor ne legyen betoji mer az nekem egyaltalan nem jon be speciel. szerintem rugd meg h bunkozik. egy ido utan rajon a hibajara :) az meg h fél...mond meg neki h a beszarik egyedul maradnak :D

nem ertem. te most ezzel a fiuval egyutt vagy? mer h igen akk dobd a csavot. bunkozik es fel egyszerre? milyen ember az ilyen? eloszor is egy fiu legyen kedves. masodszor ne legyen betoji mer az nekem egyaltalan nem jon be speciel. szerintem rugd meg h bunkozik. egy ido utan rajon a hibajara :) az meg h fél...mond meg neki h a beszarik egyedul maradnak :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!