Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem magánrendelésen (32 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Ha a választott orvosomnak van magánrendelése is meg klinikai is, akkor nem kell mennem a magánrendelésére?

Szegeden Keresztúri Attilát szeretném orvosomnak választani, csupa jót hallok róla. Tudom, hogy van magánrendelése, de anyagilag nem engedhetjük meg magunknak. Ha közlöm vele, hogy legyen a választott orvosom (klinikai rendelésen), akkor ugye nem hív magánrendelésre? Ciki lenne megmondani, hogy nincs rá pénz...

Legjobb válasz: Nem szabály szerû,hogy magánba kell járni!Ha te úgy döntesz hogy a kórházba hozzá szeretnél járni,akkor kérd meg bátran! Magán rendelésre hívhat de nem kötelezõ.Tehát ha nem mész,vagy nem akarsz menni nem kell aszt elõre tudatni vele!

Nem szabály szerû, hogy magánba kell járni!Ha te úgy döntesz hogy a kórházba hozzá szeretnél járni, akkor kérd meg bátran! Magán rendelésre hívhat de nem kötelezõ.Tehát ha nem mész, vagy nem akarsz menni nem kell aszt elõre tudatni vele!
mi a ciki benne ? kiválasztottam a dokit és elmondtam neki h sztk-ra járok hozzá és NEM nála fogok szülni hanem ügyeleten eddig 3 terhességem asszisztálta végig 1-nél éppen akkor volt ügyeletes és nem kapott egy fityinget sem és érdekes módon normális velem odafigyelt mindenre a mai napig hozzá járok lassan már 12 éve
Keresztúri nem vette észre csak a 20 heti ultrahangon az ikerterhességet :)
ha nem a magánrendelésre jársz hozzá, akkor nem kérheted fel, hogy legyen ott a szülésnél. Ezért jár mindenki magánrendelésre... az is megoldás, ha jársz hozzá az SZTKba és majd szülsz az ügyeletesnél. (bárcsak én is így csináltam volna, rengeteg pénzt kidobtunk az ablakon, csak azért mert féltünk a terhességtõl/szüléstõl....)
A kérdező hozzászólása: ma érdeklõdtem: ha megkérem, hogy legyen a fogadott orvosom, akkor utána már csak a magánrendelésre mehetek, ami havi 13ezer...szóval ha meg is kérem, akkor max csak az utolsó 3-4 hónapban. Addig meg járok ahhoz az orvoshoz, aki ingyen "jár".

Baj ha nem járok a doki magánrendelésére?

Gondolom, hogy nem baj, de származhat ebb?l valami hátrányom? Nem figyel rám majd annyira?

Legjobb válasz: Nem baj szerintem. Van olyan doki, aki arra se figyel, aki jár a magánrendelésére.:)

Nem baj szerintem. Van olyan doki, aki arra se figyel, aki jár a magánrendelésére.:)
Én sem jártam, de mégis odafigyelt rám a szülésnél. Nagyon rendes volt.
A kérdező hozzászólása: Ráadásul õ ismerõs nekem, és lehet hogy nem is szívesen fogadna el pénzt. de a szülésnél úgyis majd jól meghálálom, gondolom elég az. :)


Ha a genetikai ultrahangot nem az orvosom végzi (akihez magánrendelésre járok), hanem egy másik doki a kórházból (de itt is kell időpontot kérni), akkor ennek az orvosnak is kell pénzt adni?

Legjobb válasz: nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni

nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni
Szia! A magánrendelésen történõ fizetés egy dolog, és másik dolog, amikor Te a társadalombiztosítás által biztosított ingyenes szolgáltatást veszel igénybe (legalább is ahogy kivettem, a vizsgálat a kórházban, rendelési idõben és kórházi alkalmazásban lévõ doktor által történik). Én ezért biztosan nem fizetnék, hiszen ez a dolga az ultrahangosnak! Nem is hallottam még mástól sem, hogy ilyenért a kórházi rendelésen fizetett volna. Ja, és nekem is idõpontot kellett kérnem, sõt, képet is kaptam a kisbabámról, mégsem merült fel bennem, hogy ezért fizetnem kellene...21 hetes kismama
Nem kell pénzt adni, csak ha magánrendelésre mész egy orvoshoz. Jó, hogy megkérdezed, mert sokan nem tudják, mit csináljanak ilyenkor, esetleg adnak pénzt, aztán ha ez elterjed, akkor a végén már a rendes szakrendelésen is kell borítékolni, mert sajnos, mi betegek vagyunk azok, akik fizetünk és egyre feljebb srófoljuk az árakat, nem az orvos.

Hétfőn lesz hüvelyi ultrahangom a SOTE I. Női Klinikán, tele hólyaggal kell mennem, vagy ez más mint a hasi UH? Magán dokim van, de ha a kórházba megyek, ugyanúgy fizetek, mint a magánrendelésén? Még nem voltam ilyen szituba.

Legjobb válasz: A kórházban,ahol nekem a hüvelyi uh-t csinálták,az volt kiírva a rendelõ ajtajára,hogy üres hólyaggal kell bemenni,én így is tettem:) Én is választott orvoshoz jártam,de nem magánrendelésére,mindig a kórházba mentem hozzá,én sosem fizettem neki.

A kórházban, ahol nekem a hüvelyi uh-t csinálták, az volt kiírva a rendelõ ajtajára, hogy üres hólyaggal kell bemenni, én így is tettem:) Én is választott orvoshoz jártam, de nem magánrendelésére, mindig a kórházba mentem hozzá, én sosem fizettem neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök, hogy nem kell tele hólyaggal menni, mert nagyon utáltam, soha sem került rám a sor idõben, és úgy éreztem szét pattan a hólyagom. Köszönöm a válaszokat, és remélem látni fogom a babámat, és a szívét is ahogy dobog.
Szia! Nekem is magándokim van, és én is a SOTE I. Nõi Klinikára járok ultrahangra, és egyszer se kellett fizetni érte.De az hogy a hólyag tele vagy üres, arról nekem eddig sose mondtak semmit..:(
Hüvely uh-ra nem kell teli hólyaggal menni, csak hasi uh-ra kell azt is csak addig míg pici a baby. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: hétfõn leszek 8 hetes és 5 napos.
Jaa és gratula a babuhoz:)

Mennyi pénzt illik adni, ha nem magánrendelésre, hanem SZTK-ba jár az ember, de mindig ugyanahhoz az orvoshoz és a szülé st is ő vezeti majd le?

Nincs magánrendelése, vidékről van szó.

Legjobb válasz: ha éppen ügyel, mikor szülsz,akkor semennyit. ha csak miattad megy be akkor úgy 30-at adnék.

ha éppen ügyel, mikor szülsz, akkor semennyit. ha csak miattad megy be akkor úgy 30-at adnék.
akkor vissza vonom . ha sztkban fizettél neki, akkor semennyit, még akkor sem, ha külön miattad megy be.
Itt a terhesgondozás magánban 6500/alkalom (amikor én voltam terhes 5500 volt).1x mentem sztk-ba a dokimhoz akkor nem adtam neki semmit, mert csak vizelet tenyésztés eredményéért szaladtam be.UH-ra mindig sztk-ba hívott, ott sem kapott semmit.Szülésre miattam jött be 20-at kapott, nem mondta hogy kevés, pedig császárral végzõdött a vajúdás.
dunántúli megyeszékhelyen 7000Ft-ot fizetek terhesgondozásért egy magánrendelésen(én is jártam olyanhoz, akinél 10 ezer volt egy alkalom, de nála olyan technika volt, ami még a helyi kórházról sem nagyon mondható el) Hamarosan Heves megyébe költözünk, akit ajánlottak dokit 5000ft a magánrendelése és az egyik legjobbnak tartják helyben. Ha meg nem akartál mindig máshoz menni, annyi a taktika, h mindig azon a napon kellett volna menned, mikor õ van az sztk-ban.
mondjuk most már mindegy igazából, de én még mindig tartom, hogy nem adnék többet 20 ezernél így.
SZTK-ban semennyit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat újra! Itt bárkit kérdeztem 9-10 alatt nem tudtak magánorvost mondani (egy barátnõm járt 6000-ért, de õ kedvezményt kapott, mivel EÜ dolgozó). Az, hogy mindig a hét ugyanazon napján menjek, nem megoldható, nem én választom az idõpontot, hanem úgy adják, mellesleg két sztk van, ahol terhesgondozás folyik, egyszerre 4-5 orvos van, nem igen lehet válogatni, hogy ki, hová kerül. Megyeszékhely, sok a kismama. Védõnõhöz is kettõhöz kell járni, egy központihoz és egy körzetihez, a 12 hetes UH az egyik SZTK-ban, a 20 hetes a másikban, a vérvétel meg egy harmadik helyen, + belgyógyászat, stb... nem régóta vagyok táppénzen, munka mellett nem tudtam ugrálni, hogy nekem most jó-most nem jó, sajnos. Ez tûnt a legjobb megoldásnak. Még egyszer köszönöm mindenkinek! 33 hkm
így, h alkalmanként is adtál, nem szükséges egy nagyobb összeget adnod a szülésért. szerintem 25-30, max 40e, de akkor már nagyon gavallér voltál. 3. voltam
max. 20-25 ezret adnék ezek után Megbeszéltétek, hogy bemegy a szülésedre?
A kérdező hozzászólása: Azért egy magánvizit nem ennyibe kerül (sok ismerõs szült az elmúlt fél évben, õk 10-12e fizettek magánrendelésen plusz a szülés), ennyit nem tudunk adni. Azt pedig nem szerettem volna, hogy minden alkalommal más vizsgál meg az SZTK-ban a szülést meg ismeretlen vezesse, így maradt ez a verzió.
sztk-ban én sem értem miért adtál pénzt...Mondjuk szerintem a dokiban is lehetett volna annyi, h egyszer-kétszer elfogadja, de nem mindig..így én 20-at adnék kb., ha miattad megy be... De komolyan érdekel, miért adtál neki pénzt?Ennyibõl már magánorvoshoz is mehettél volna...
SZTK-s orvosnak minek adtál pénzt???? Ez a baj, hogy a lakosság szoktatja rá az orvosokat a hálapénzre. Én semennyit nem adtam senkinek se, sosem adok hálapénzt.
Én 30e adtam.
A kérdező hozzászólása: Igen, fizettem neki, havonta 7000-et, egyszer 6000-et. Nincs már sok hátra a szülésig, azért végeztem "felmérést", mert ezt a 10x -es tarifát én túlzásnak tartom, fõleg, hogy nem is magánrendelés keretén belül zajlik az egész, de valamennyit adnék, ha már miattam bejön. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Az SZTK-ban is mindig fizettél neki a terhesgondozáson? Ez esetben max 30.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kíváncsi voltam, mások hogyan látják. Én eddig havonta 6-7000Ft -ot adtam, mikor mennyi volt. A szülésért olyan 20-30e körül gondoltam, az 50e-t már sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
a szülés levezetéséért, ha direkt emiatt, telefonhívásra megy be, szerintem illik adni. azt mondják, szülésznõnek kb 20-30 ezer ft-ot szoktak, én a dokinak olyan 50-60-ra tippelném egy vidéki városban.
A kérdező hozzászólása: Bocs a késõi válaszért: igen, megbeszéltük. Kérdezte, hogy szeretném-e, hogy a szülést is õ vezesse.

Ha azt szeretném, hogy egy bizonyos sebész műtse a kisfiam, nem magánrendelés keretében, hanem a kórházban, akkor az már felfogadásnak számít és fizetni kell?

Megérdeklődném előre, mikor lesz éppen beosztva a kórházban a szakrendelésen, és ott beszélnénk meg egy műtéti időpontot. Ez ugye nem olyan mint a szülés, hogy bármikor beindulhat, hanem be tudná osztani olyan napra amikor úgyis dolgozik. Vagy ha ragaszkodok egy személyhez akkor az már felfogadás?

Legjobb válasz: Nyilván ha szakrendelésre mész, akkor nem kötelezõ fizetned. A szülésért sem kell fizetned, ha az sztk-ba mész... Az más kérdés, hogy ha kifejezetten egy dokit akarsz, és neked nem felel meg más, akkor igazán illik meghálálni.

Nyilván ha szakrendelésre mész, akkor nem kötelezõ fizetned. A szülésért sem kell fizetned, ha az sztk-ba mész... Az más kérdés, hogy ha kifejezetten egy dokit akarsz, és neked nem felel meg más, akkor igazán illik meghálálni.

A genitális szemölcsök lézeres eltávolításáért mennyit kell fizetni, ha NEM magánrendelésre megyek?

Legjobb válasz: Sztk bõr és nemigondozóban ingyenes a szemölcslevétel, de azt meg kellene kérdezned (nyugodtan hívd fel õket rendelési idõben telefonon, egy kérdésre gond nélkül válaszolnak, ha nem akarsz velük órákig tereferélni), hogy nálatok éppen milyen módszerrel dolgoznak.

Sztk bõr és nemigondozóban ingyenes a szemölcslevétel, de azt meg kellene kérdezned (nyugodtan hívd fel õket rendelési idõben telefonon, egy kérdésre gond nélkül válaszolnak, ha nem akarsz velük órákig tereferélni), hogy nálatok éppen milyen módszerrel dolgoznak.
ingyenesen csinálják, vagyis TBre, a helyi lézerambulanciára kell menni vele, külön a bõrgyógyászaton nem csinálnak ilyet, beutalót adhatnak, de én legutóbb már anélkül mentem és ugy is megcsinálták (nekem a taplamon volt futószemölcs)
Persze, odamész, ahova akarsz.
Magánrendelésre akkor mész, amikor akarsz. Azt sajnos nem tudom, hogy kórházat is választhatunk e ilyen esetekben.
Persze, mindenhol adnak papírt és neki az a lényeg, hogy megnézze majd a szakorvos véleményét. Pl. én is magán belgyógyászhoz mentem hasi unltrahangra, mert a körzetinél több hónapra kaptam volna idõpontot.
Nem. Magánrendelõbe mehetsz, de állami rendelésre csak a beutalón feltüntetett helyre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A beutalónál tudom, hogy oda KELL menni, de ez olyan szakrendelés, ami nem beutalóköteles, csak felírta egy cetlire a telefonszámát az adott osztálynak, és mondta, hogy kérjek idõpontot, meg ha megvan a lelet, adjam le neki.
És nem azért, mert az orvosod nem fogad el más leletet, hanem azért, mert csak a beutalón feltüntetett helyen fogadnak el téged.
Ha nincs beutaló, természetesen akárhova mehetsz.De lehet, h csúnyán fog rád nézni :)
Magánrendelésre bárhova mehetsz. Ha másik kórházba TB finanszírozott rendelésre szeretnél menni, akkor elõször hívd fel õket, hogy fogadnak-e, Országos lefedettségû intézményeknél igen, de idõpontot kell kérni. De például a szomszéd város szakrendelésén nem kötelesek fogadni. Mindenképp telefonon érdeklõdj.

Szokás-e pénzt adni a szakorvosnak, ha nem magánrendelésre megyünk hanem a kórházba, de kértünk előtte időpontot?

A kislányomat vinném az István kórházba, nem oda tartozunk, de ott ajánlottak szakorvost, akit?l kértünk id?pontot a szokásos rendelési idejére.

Legjobb válasz: NEM. - vannak akik adnak, de úgy sem kapnak jobb ellátást, legfeljebb udvariasan beszélne vele.

NEM. - vannak akik adnak, de úgy sem kapnak jobb ellátást, legfeljebb udvariasan beszélne vele.
Hát nem tudom, de én vinnék egy borítékot, nem adnék sokat 2-3ezret mondjuk, és majd meglátnám a szitut... mondjuk komolyan, gyerekorvos..remélem nem fogadná el...mert az olyan visszataszító, nem?? Nekem legalábbis...:/
én sosem adok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!