Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem jo szemmel (44 db)

Ha a kedvesem nem jo szemmel nézi hogy kb. hetente 3-szor elmegyek anyukámékhoz, mit tegyek?

Tény hogy elég sok mindent csinált édesanyám, ami elég roszzul érintett minket de, akkor is az édesanyám!

Legjobb válasz: De most már van egy kedvesed, és tudnod kell, neked melyik a fontosabb. Ha ez õt bántja, akkor kell találnotok egy közös megoldást. A heti egy anyázás bõvel elég, hisz már új életed van, már a kedvesed a "családod". Ne haragítsd magadra.-)

De most már van egy kedvesed, és tudnod kell, neked melyik a fontosabb. Ha ez õt bántja, akkor kell találnotok egy közös megoldást. A heti egy anyázás bõvel elég, hisz már új életed van, már a kedvesed a "családod". Ne haragítsd magadra.-)
Menj csak bátran anyukádhoz. Addig jó, míg van kihez menni. DE a párodat ne vidd magaddal ezekre a látogatásokra! Anyukával pedig értesd meg, te nagyon szereted õt, de a párod is nagyon fontos neked, és ha õ tényleg szeret téged akkor nem háborgatja a kapcsolatotokat. Esetleg azt is kilátásba helyezheted, hogy ha sokat piszkál benneteket, kénytelen leszel választani a párod és õ közötte és te nem tudsz a párod nélkül élni!!! Ez kell(ene) hogy hasson rá.
Sose felejtsd el, hogy mit kaptál a szüleidtõl, szerintem abban semmi rossz nincs ha az meber heti többször elmegy a szüleihez.Nálunk ez temészetes lesz, mert most is nagyon közel állnak a szülõk, nagyszülõk mindkettõnkhöz.Csak az abaj, hogy nem egy városban leszek a szüleimmel.Szerintem ha nem tudja megérteni akkor váltd.
ki az aki igényli a heti 3x-i alkalmat? anyuka vagy te? milyen érzéseket váltana ki benned, ha a kedvesed is heti 3x ellátogatna anyukájához? ha még nem volt ilyen probáljátok ki!! milyen anya az aki keresztbe tesz a gyermeke kapcsolatának? szeretõ? neki nem érdeke, hogy a gyermeke boldog legyen? nem féltékeny egy kicsit a kedves mama? elgondolkodtató kérdések!!!!

Tanúk, ha a családotok ellenzi a tevékenységeteket, illetve nem jó szemmel nézi, akkor elfordultok tőle?

Legjobb válasz: Nem! A mai napig is kapcsolatban vagyok a család tagjaimmal. Sõt a lányom, aki 25 éves, nem Tanú, de együtt lakunk egy lakásban a férjével aki szintén nem tanú, és nincs semmilyen "elfordulás", ugyan úgy beszélgetek velük mint bárki mással. Legfeljebb Én nem veszek részt azokban a tevékenységekben velük amik nem keresztény bibliai tanítás, de Õk is és Én is tiszteletben tartom Õket és nem veszekszünk.

Nem! A mai napig is kapcsolatban vagyok a család tagjaimmal. Sõt a lányom, aki 25 éves, nem Tanú, de együtt lakunk egy lakásban a férjével aki szintén nem tanú, és nincs semmilyen "elfordulás", ugyan úgy beszélgetek velük mint bárki mással. Legfeljebb Én nem veszek részt azokban a tevékenységekben velük amik nem keresztény bibliai tanítás, de Õk is és Én is tiszteletben tartom Õket és nem veszekszünk.
Szó sincs ilyesmirõl.Továbbra is jó kapcsolatban vagyunk egymással, igyekszünk segíteni amiben csak tudunk.
Sajnos az elsõ sz.-i korai tanítványokkal szembeni ellenséges szellemhez hasonlóan, ma is sokan terjesztenek rólunk hamis és irracionális dolgokat. Úgy mint õk, a mai Tanúk sem fordulnak el senkitõl sem, csak mert rossz szemmel nézi a bibliai tevékenységeinket. Nem is érdekünk, hiszen ha beadnánk a "durcást" és elfordulnánk egy családtagtól (de akárki lehet), csak mert nem ért egyet velünk, ezzel ítélkeznénk felette!! Jehova Tanúi jól tudják, hogy ha másként nem is, a jó példával is meg lehet gyõzni embereket, ezt pedig az életünkbõl való kizárásukkal nem érhetjük el (tehát, akik ezt terjesztik rólunk, alaposan félrevezetnek másokat). Persze más a helyzet, ha valaki a szabad vallásgyakorlásban gátol, vagy a testi, szellemi egészségünket veszélyezteti. Ekkor sem mi fordulunk el tõle, hanem kényszerhelyzetbe kényszerítve lépnünk kell.

Ha a szemem görbülete 8, 6 de olyan kontaklencsét rendelek melynek görbülete 8.7 akkor az nem is lesz jó?

Legjobb válasz: én nemtom milyen a szemem görbülete, de rendeltem 8,6-osat, és szúr mint állat... ebbõl tanultam annyit, hogy tudjam, ne rendeljek olyat, ami nem biztos, hogy jó. neked is ezt tudom javasolni :) tudnád hordani a 8,7-est is, csak nem lenne kényelmes, és inkább zavarna, hogy bent van a szemedben. szerintem... :) nekem is lenne viszont egy kérdésem: normális dolog az, hogy ha elõször van a szememben kontaktlencse, akkor néha olyan mintha "páraréteg" menne a szememre? és akkor sûrûn kell pislognom hogy elmúljon... ez elõ szokott fordulni velem lencse nélkül is, fõleg reggelente, de ma mióta beraktam a lencsét, egész nap ezt csinálja a szemem, és nemtom ez normális dolog-e...

én nemtom milyen a szemem görbülete, de rendeltem 8, 6-osat, és szúr mint állat... ebbõl tanultam annyit, hogy tudjam, ne rendeljek olyat, ami nem biztos, hogy jó. neked is ezt tudom javasolni :) tudnád hordani a 8, 7-est is, csak nem lenne kényelmes, és inkább zavarna, hogy bent van a szemedben. szerintem... :) nekem is lenne viszont egy kérdésem: normális dolog az, hogy ha elõször van a szememben kontaktlencse, akkor néha olyan mintha "páraréteg" menne a szememre? és akkor sûrûn kell pislognom hogy elmúljon... ez elõ szokott fordulni velem lencse nélkül is, fõleg reggelente, de ma mióta beraktam a lencsét, egész nap ezt csinálja a szemem, és nemtom ez normális dolog-e...
A kérdező hozzászólása: oké, akkor maradok a 8.6osnál. hát sztem az nem normális, nekem nincs ilyen problémám :S
Ennyi eltérés nem számít, de a gond az hogy másfajta lencsét rendelsz, más anyag, stb és azt nem biztos hogy bírja majd a szemed. Mindenképp próbalencsét kérj elõször. Én is úgy jártam hogy rendeltem találomra, a görbület, dioptria is olyan volt amilyen kell mégsem bírta a szemem.
A kérdező hozzászólása: Ja, értem. Hát eddig biofinity-t rendeltem, 8.6os görbülettel. de láttam, h van Johnsonsos 8.7-es görbulettel és az olcsóbb is, szal nem tudom mit csináljak :S
Amennyiben itt dioptriáról van szó, úgy ha nem vetted volna észre mind szemüveg, mind kontaktlencse esetén alá szokták 'lõni' a korrekciós eszköz paraméterét a tényleges látáshibának. Ennek oka hogy a szem képes növelni a fénytörését a fókuszálás során (akár 2 dioptriával is), csökkenteni viszont már nehezen. Azaz ha a szemed +8, 6-osra van bemérve akkor inkább a 8, 5-öset válassz ha 8, 6-os nincs, a maradékot majd a szemed hozzáteszi.
A kérdező hozzászólása: itt most átmérõrõl beszélünk... :)
görbületrõl beszélünk, a dioptria és átmérõ megint más:D Johnson lencsék nagyon jók, persze nem mindenkinek.


Az jó, ha a bal szememre nem kaptam dioptriát, de a jobbra -0.75 öset?

Elég furcsa így, hogy a balra csak egy sima üveget kapok. Nem árt ez a szemnek ? BÁR ÉN VÁLLTIG ÁLLÍTOM, HOGY AZ 0,50-SEL JOBBAN LÁTTAM, de a doki mégsem írt fel dioptriát a bal szememre :S

Legjobb válasz: A sima üvegtõl nem fog romlani a látásod, viszont ha dioptriás lencsét használsz a jó szemedre, akkor nagyon hamar el fog romlani az is :S Szerintem nem furcsa, hogy csak az egyik szemedre látsz rosszabbul. A jobbra nekem is +0,50 van, a balra meg csak +0,25.

A sima üvegtõl nem fog romlani a látásod, viszont ha dioptriás lencsét használsz a jó szemedre, akkor nagyon hamar el fog romlani az is :S Szerintem nem furcsa, hogy csak az egyik szemedre látsz rosszabbul. A jobbra nekem is +0, 50 van, a balra meg csak +0, 25.
0.25-önként "ugrik" az osztás, vagyis ilyen pontossággal lehet felírni. Sima 0.25-öst viszont nem írnak, mert az még elenyészõ hiba. Valószínûleg a bal szemedre a 0.5 erõs lenne, márpedig akkor hozzáromlik, 0.25 meg felesleges. Nem árt a szemnek, hiszen mindkét szemednek más az igénye eszerint.
A kérdező hozzászólása: Szemdokinál voltam, ma délután, de majd az optikust is megkérdezem, esetleg megkérem, hogy nézze meg mégegyszer, mert én tényleg úgy éreztem, mintha a 0, 5ös élesebb lenne :) köszönöm az eddigi válaszolóknak :)
Palm, hát szerintem nem felesleges, nekem olvasáshoz kell és elég élesen látok a 0.25tel, viszont anélkül nem.
A kérdező hozzászólása: és szerintetek ilyenkor szólhatok az optikusnak, akinél csináltatom a szemüvegem, hogy a bal legyen 0.25ös ? vagy vizsgálat kell hozzá ? mit gondoltok ?
Én is pont ugyanígy kezdtem anno a szemüveges pályafutásom. Semmi furcsát nem találtam benne. :) És bárcsak így is maradt volna... Amúgy a jobb szememre mindig gyengébb dioptriát kaptam, mint "kellett" volna, mert amit külön-külön mértünk, az együtt rettentõen erõs volt.
A kérdező hozzászólása: képzeljétek. elmentem optikushoz, akinél szemüveget is kiválasztottam végül, és nekem lett igazam... kellett az a 0.25ös dioptria a balra. meg is dicsért hogy ennyire foglalkozom a látásommal, és azt mondta, hogy a kolléga szemorvosnak meg csak gratulálni tud :D úgyhogy megnyugodtam :)

Lányok! Miért van az, hogy "kiöltöztök", aztán meg nem nézitek jó szemmel, ha megbámulnak titeket az utcán, esetleg a bunkóbbak füttyögnek, stb. Ezt soha nem tuodm megérteni. (? )

pl felvesztek valami kihívóbb ruhát/ruhákat, aztán a pasik a szemetek, mert megbámulnak...Elmagyarázná ezt nekem valaki ? :DD

Legjobb válasz: Én személy szerint nem öltözöm kihívóan, csak csinosan, bár azt sem mindig, ennek ellenére is megbámulnak(nem vagyok nagyképû). Nem zavar ha ezt teszik, sõt különösen jó érzés látni, hogy tetszek az embereknek. Viszont az említett bunkóktól, akik füttyölnek, ocsmányságokat mondanak, azoktól hányok. Mert ezzel semmit nem érnek, csak az illetõ ellenszenvét. Nem így kell csajt felszedni. 17/L

Volt hogy munkába nem mehettem kiöltözve kicsit sem csinosabban, mert reggelente egy munkás csoporton haladtam végig. Komolyan, azt vártam mikor erõszakolnak meg. Pedig egy szimpla farmer és egy zárt rövidujjú volt rajtam. Már nem tudtam eléggé színtelenül és snasszul öltözni. Dühítõ, és idegesítõ hogy ezek ellen a bunkók ellen nem lehet mit csinálni.
Én személy szerint nem öltözöm kihívóan, csak csinosan, bár azt sem mindig, ennek ellenére is megbámulnak(nem vagyok nagyképû). Nem zavar ha ezt teszik, sõt különösen jó érzés látni, hogy tetszek az embereknek. Viszont az említett bunkóktól, akik füttyölnek, ocsmányságokat mondanak, azoktól hányok. Mert ezzel semmit nem érnek, csak az illetõ ellenszenvét. Nem így kell csajt felszedni. 17/L
*nem érnek el
egyeteértek a 10.20-al, nekem már akkor is beszólogatnak ha szoknyába vok, pedig ritkán viselek szoknyát pont ezek miatt
Az nem baj, ha diszkréten megnézik az embert, de ne füttyögjenek.
Az a baj, hogy aki direkt úgy öltözik, azt lehet nem zavarja. Vannak ismerõseim, akik néha dobják ki magukat, és mégis zavarja õket, mert egyszerûen bunkó módon adják tudtukra és sok ember nem szereti, ha bámulják õket feltûnõen, zavaró. De ahogy elõttem írta sok nõtársam, akik normálisan öltöznek, semmi kihívó, semmi qrvás darab, mégis megy az alpári szöveg és a fütty, na az (is) gusztustalan.
A fütyörészõ bunkók nem hiszem hogy be, legondolnak abba, hogy NEM NEKIK öltöznek ki a lányok. Hanem mondjuk a barátjuknak, vagy randira készülnek. És a kutyát nem érdekli hogy másnak ez tetszik-e vagy sem. Én rühellem, ha valaki lebámulja a ruhát rólam, amikor nem neki szánom az összeállítást. Idegenek vagyunk egymásnak, nem? Akkor viselkedjen úgy. Majd a pasim lebámulhatja rólam a ruhát. Vagy ha már muszáj csorgatni a nyálat akkor kulturáltan tedd! Vannak férfiak akik képesek rá. Gyakorold! A fütyörészõ idiótáknál szerintem nincs szánalmasabb!
21 lány voltam
Ez a "nem nekik" öltöztem ki ott hibázik, hogy ha az utcára mész úgy felöltözve akkor az utca népe látni fog. Ha egy szál [email protected] megyek ki az utcára, hiába "csak magam miatt" mentem úgy ki, meg fognak érte szólni.
Azért [email protected], mert a lányok azért öltöznek ki, hogy a nekik is tetszõ egyedeknek tetszelegjenek...Meg persze, hogy ne öltözzék "alul" a barátnõiket... Aztán meg rosszul esik nekik, hogy qrvának nézik õket...
Utolsó: 21/L
Én is ritkán hordok szoknyát, néhány napja az volt rajtam, de komolyan az, hogy egész nap néztek már már kellemetlen volt, a megjegyzésekrõl nem is beszélve...
Jó de nehogymár nem húzhatok szoknyát azért mert tele van az utca bunkóbbnál bunkóbb pasikkal. Ezt a "nem nekik" öltöztem ki-re írom válaszként.
Fentebb: Ritkán-hordok-szoknyát szindróma?:D Rajtam folyton az van, és érdekes módon nem veszek észre semmi különlegeset. Extra-rövid daraboknál esetleg, de egyébként nincsenek feltûnõ visszajelzések. Ha valaki állandóan nadrágos, akkor a szoknya ahhoz képest nyitott, védtelen érzés lehet, ezért idegesebb, hisztiseb ilyenkor az, aki viseli? Ugyanez akkor, ha kiöltözik az ember, és másképp érzi magát, érzékenyebb a visszajelzésekre a nem annyira megszokott stílus miatt? 19/L

Mi van akkor, ha nem nézi jó szemmel egy bizonyos ember, ha az ő barátnőjével is barátkozom? (Figyelem! Aki nem bírja a tinik "nagy" problémáit ne olvassa! )

Tehát adott három ember. Az egyik én , a másik a szinte legjobb barátnőm,(ő legyen W), a harmadik pedig W-nek nagyon jó barátnője(Én sem vagyok vele annyira rosszba).(Õ legyen Q). Mi hárman pont osztálytársak vagyunk. Most megyünk 10.-be. Én mindig is éreztem, hogy Q nem nézi jó szemmel, amikor W velem beszélget. Néha Q-val mentem egy busszal haza(külön városban lakunk, de én tovább megyek az ő városán), és ekkor mindig árad belőle a kedvesség, beszélgetünk, meg ilyenek, de amikor már hármasban vagyunk mindig látom rajta, hogy duzzog. Írta ma nekem facebook-on W, hogy kérdezte tőle Q, hogy szokott-e velem beszélni. Erre W válaszolta, hogy igen. És ennyi volt Q válasza: "örülök neki". Így, hogy most már bebizonyosodott, hogy Q tényleg nem nézi jó szemmel, hogy én W-vel barátkozom, tudom, hogy a végén én leszek mindenért a rossz. Mit tegyek? Élőbe már kérdeztem Q-tól, hogy mi a baja velem, erre csak mindig "semmi" volt a válasz. Ha szeptemberben újra elkezdődik a suli, hogy viselkedjek majd velük? Ne is beszéljek velük, hogy hagyjam őket nyugalomban, vagy igenis küzdjek a W-vel való barátságomért?

Legjobb válasz: B+

B+
Azért annyira ne küzdj. Ha W is akar lenni a te barátod, akkor Q-t majd õ elrendezi. W-vel beszélj. Q-t hagyjad ki. Legyél vele kedves, de semmi több. Amúgy valóban, az 1-nek igaza van. Még azt sem mondanám, hogy tini hiszti, mert ilyen szitu felnõttek között is elõfordulhat.
#1-esnél a pont :)
A kérdező hozzászólása: Leírtam, hogy aki "érzékeny" az ilyen problémákra, az ne olvassa!
Lehet hogy beszélned kéne W-vel hogy õ mit gondol errõl. Egyébként ha kedves veled meg szeretne veled barátkozni akkor ne hagyd hogy Q ne engedje barátkozz nyugodtan W-vel de csak miután megkérdezted tõle azt amit az 1. mondatomban mondtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a normális válaszokat! Ment a zöld! Igen, én úgy érzem, hogy W akar velem barátkozni. Sõt nagyonis.
Nem tudom hogy most te lány vagy-e vagy fiú, de lényeg az hogy elképzelhetõ, hogy Q akar tõled valamit... beszélj vele finoman, az eddigi kapcsolatairól :)

A férfiak miért nem nézik jó szemmel, ha egy csinos, elvált anyuka fiatal, 20-on éves fiúval jár össze?

Legjobb válasz: Ha nagyvárosban laksz, lesz......ják h mit csinálsz.

Ha nagyvárosban laksz, lesz......ják h mit csinálsz.
én senkit sem nézek jó szemmel akárkivel akárki jár össze :D
nem értem, nem mindegy ki kivel mit csinál? igaz városban élek, de az én életem N
Én ilyet még nem figyeltem meg. Bár mondjuk a srácot nem érteném, hiszen a gyerekcsinálásból ezzel kimarad, beleszólást a nevelésbe nagyon nem fog kapni, ellenben eltarthatja, ha úgy alakul. Nem tûnik jó üzletnek. De ez NEM az én dolgom...
Mert nem velem csinálod!:)
Mert irigykednek! Lehet ezt különféle szociológiai és pszichológiai marhasággal magyarázni, de simán csak irigykednek, hogy neki jut a jó nõ. Ennyi.

Művészetis suliba fogok menni, és nem tudom, hogy ott jó szemmel nézik-e, ha rosszul fogom a ceruzát? egy 14 éves lány

Legjobb válasz: Szerintem nem fogja õket érdekelni, de ha mégis, akkor megtanítják, hogy fogd helyesen.

Szerintem nem fogja õket érdekelni, de ha mégis, akkor megtanítják, hogy fogd helyesen.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mit tehetnék hogy egy nyugtató valóban csak nyugtasson, és ne legyen tőle nagyon aluszékony is? Mert az nem jó ha munka közben le-lecsukódik a szemem, viszont nyugtatók nélkül meg nem bírom.

Lehet hogy hülyeség de ha van valakinek ötlete, írjon legyen szíves

Legjobb válasz: vegyél speed-et mellé...garantált hatás...

vegyél speed-et mellé...garantált hatás...
Szerintem túl erõs nyugtatót használsz, próbálj meg kisebb dózisút szedni. Semmiképp sem jó ha valamilyen serkentõ hatású szerrel kombinálod (energiaital, kávé) mert ellentétes hatásúak, lehet testileg teljesen kifáraszt mikor szellemileg még mindig nem, ezért azt nem javaslom. Kevesebb nyugtató, vagy kisebb mennyiség belõle, esetleg mellé valamilyen erõnlét javító (edzés), és akkor annyira nem fog kiütni a gyógyszer.
Szia! Próbáld meg a nyugtatókat természetes stresszoldókkal helyettesíteni, van választék belõle. Elsõként egy homeopátiás szert ajánlanék : Sedatif PC , ettõl nem leszel álmos és nagyon jól oldja a belsõ feszültséget és ami még szuper benne, hogy nincs mellékhatása és nem tudsz hozzászokni sem! A citromfû tea rendszeres fogyasztása is nagyon jó hatású lehet. Nem tudom milyen és mennyi nyugtatót szedsz ezért légy óvatos, csakis fokozatosan és ha szükséges orvosi ellenõrzés mellett hagyd el a nyugtatókat , fõleg ha nagy dózisban és régóta szeded.

Mennyire gáz (pasi szemmel) ha a nő nem szeret orálisan kényeztetni? Vagy esetleg fél hogy nem lesz jó.

Sokszor hallottam, hogy hiába akarta a férfi hogy a barátnője csinálja, de nem ment neki, mert félt, hogy rosszul csinálja, vagy egyszerűen nem szereti. Ez nálatok mennyire kizáró ok?

Legjobb válasz: nem kizáró ok, ha nem szereti, ne csinálja. ettõl még mûködhet a kapcsolatunk.

nem kizáró ok, ha nem szereti, ne csinálja. ettõl még mûködhet a kapcsolatunk.
Na erre én is kíváncsi lennék
Nálam eléggé az, bár a legtöbb nõ aki nem csinálja tényleg inkább csak a bénázástól való félelem miatt veti el. Egyik exbarátnõm is ilyen volt, teljesen elzárkózott ettõl, elõzõ pasijainak sem volt hajlandó (sem adni, sem kapni) megtenni. Aztán én szép lassan megtörtem a jeget, rávezettem lassan. Pár hónap után már nagyon megszerette az orális szexet és a technikája is egyre jobb lett, már mélytorkozást is bevállalt teljesen önként, én soha nem mondtam neki. 26F
Én nem örülnék neki az biztos.
Ha nem szereti, vagy ha fél, hogy nem lesz jó két külön dolog. Megpróbálom kedvesen és türelmesen bíztatni, irányítani orálozás közben. Nem kell torkig benyelni sem :) , ha csak a makkot nyalogatja, puszilgatja és közben kézzel csinálja, nekem az is nagyon finom. Ha semmiképp nem megy neki, nem erõltetem. Ezen nem múlik semmi. Végképp nem kizáró ok. Az viszont már frusztrálna engem, ha a nyalásról le kellene mondanom. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!