Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem hallana azt hogyan (25 db)

Ha a pindurom nem hallana azt hogyan lehet észre venni?

Nekem nem rugdos a zenére,mint sokaktól hallottam.Lehet hogy ez nagy bajt jelent?

Legjobb válasz: Szia! Azért még ne idegeskedj lehet sziesztázik nem mindenki lesz zene függõ:D Nyugi majd ha kibújik úgy is jól megvizsgálják.

Szia! Azért még ne idegeskedj lehet sziesztázik nem mindenki lesz zene függõ:D Nyugi majd ha kibújik úgy is jól megvizsgálják.
Szia! ne idegeskedj ezen. Az enyém sem reagált különösebben a külsõ zajokra és nagyon jól hall. Miután megszületik ellenõrizni fogják a hallását. De te is meg tudod tenni. ugyanis erõsebb zajokra akár gy tapsra összerezzen, még álmában is. Ez azt jelenti, h hall. Nyugalom:) ))
Ultrahangnál hol van általában a keze? És hol volt amég kisebb volt? Mert az ultrahnag olyan hangos nekik, mintha egy vonat menne el a fejük felett. Az enyém mindig befogja a fülét!
Erdekes, az enyem is folyamatosan a fulet fogta..de pl nekem sem reagal a hangos furasra sem, de a hasam korgasara viszont nagyon!a kulso zajokat annyira megszuri a has es a meh..hogy majdnem semmit nem hall belole, vagyis uvoltetned kene hogy hallja..

Miért van az, hogy ha sokszor mondják nekem hogy szeretlek, akkor már nem jelent olyan sokat, mintha csak akkor hallanám, ha tényleg olyan lenne a helyzet?

Legjobb válasz: Mert az már csak oylan megszokott lesz ha sokat mondják.Ha pedig épp oylan helyzetben,és nem gyakran akkor "meglep" és jól esik,és jobban benned marad.Jobb hallani...Jobban "érzed"...

Mert az már csak oylan megszokott lesz ha sokat mondják.Ha pedig épp oylan helyzetben, és nem gyakran akkor "meglep" és jól esik, és jobban benned marad.Jobb hallani...Jobban "érzed"...

13 hetes vagyok és annyi "elment" babáról hallani. Ha eddig nem történt semmi probléma akkor már kevesebb az esélye a 12. hét után hogy baj legyen?

Legjobb válasz: Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)

Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)
Szia Igaza van ez elõttem szólónak, tényleg ne arra koncentrálj, bár ezt nagyon egyszerû javasolnunk! Én nekem is elment az elsõ babám, most 7 hetes vagyok, és én is rettegek, de próbálok pozitívan hozzáállni, és "ebbõl az oldalból, és belõletek erõt meríteni" Te is tedd ezt, beszélj hozzá sokat, simogasd, és akkor tudja, hogy meg kell születnie! Egyébként pont most olvastam kb 25-bõl 1 baba megy el az utolsó trimeszterben. Nyugi, és jó babavárást, bárcsak már itt tartanék! :)
Minden kismama (vagy legalabb 99 %-a gondol arra hogy o is elveszitheti a babajat es szerintem nem nyugszik meg amig a kezeben nem tartja( aztan meg elkezd mas miatt aggodni). en mindig azt mondogatom magamnak ha ilyen jut az eszembe hogy az en picimmel biztos nem tortenik meg. Valoban a kritikusabb idoszak az elso 3 honap. Meg van egy keves es majd mindennap erzed a mozgasat es akkor te is nyugodtabb leszel. Egy 31 hetes kismama

Mit gondoltok azokról az emberekrõl akik nem viszonozzák a köszönést, illetve ha viszonozzák is, annyira halkan, hogy szinte hallani sem lehet?

Én mindig érthetõen, jó hangosan köszönök azoknak akiket ismerek, illetve látásból ismerek....

Legjobb válasz: Nálam ez úgy zajlik,hogy nagyjából megjegyzem ki az aki nem hajlandó visszaköszönni.Háromszor köszönök neki,negyedszer már nem.Nem vagyok én senkitõl sem másabb ember,úgyhogy nem hajbókolok senkinek.

Nálam ez úgy zajlik, hogy nagyjából megjegyzem ki az aki nem hajlandó visszaköszönni.Háromszor köszönök neki, negyedszer már nem.Nem vagyok én senkitõl sem másabb ember, úgyhogy nem hajbókolok senkinek.
Én nem tudom, ki nyom ta le azt a szóközt eggyel többször.. :)
Vagy nem jó a látása, és mivel nem vagy a helyeden, nem is mer fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt! Én egy viszonylag kis községben élek, a legtöbb ember ismeri egymást. Engem is úgy tanítottak, hogy köszönjek mindenkinek.... A kérdés csak azért merült fel bennem, mert egy oviban dolgozom, ahol takarítani is kell...van egy anyuka, aki az oviban alig köszön, illetve talán nem is köszön, fõleg amikor mondjuk egy seprût lát a kezemben :-)) Bár lehet, hogy bebeszélem magamnak, de talán lenézésbõl nem köszön, úgy értem a takarításos munka miatt.
Ha nem köszönnek, akkor elõször én mindig azt gondolom, hogy nem figyelt, vagy nem vett észre idõben, vagy nem ismert meg, hirtelen nem tudott hova tenni, talán mire köszönt, már el is mentünk egymás mellett. Ha halkan köszön valaki, akkor meg nyilvánvaló, hogy nem azért, mert udvariatlan (akkor eszébe sem jutna köszönni), hanem vagy szintén az elõbb vázolt verzió, vagy halk szavú, félénk az illetõ, vagy bizonytalan benne, hogy köszönjön. (én is volt már, hogy nem tudtam, hogy honnan is ismerem a másikat, hogy ha "sziával" köszön pl., akkor merjek-e én is, vagy maradjak a "jó napot"-nál - persze ha nem nagyon idõs emberrõl volt szó). Ha amúgy nem vagyunk jó viszonyban az illetõvel, vagy nem kedvel, akkor gondolok csak arra, hogy direkt nem köszön. Vagy ha mondjuk a szomszédnak köszönnék minden nap hangosan és mindig elcsapná a fejét, akkor azért gyanakodnék, hogy valami nincs rendben.
Feltételezni szoktam, hogy a látása nem nagyon jó, és vagy nincs megoldás, vagy nincs pénze szemüvegre/kontaktlencsére, meg arra se kevés az esély, hogy tényleg van min járatnia az agyát, van mire figyeljen közlekedés közben, esetleg egyszerûen nem ismer fel még ha néz is, mert mondjuk másképp emlékszik rád, nem esik le neki, hogy te vagy. Meg hát ezek tetszõleges kombinációja. Inkább az a fura, amikor síri csendben bólintva, intve, ordítva ráköszönsz egy jól képzett szomszédodra, és csak tátott szájjal bámul vissza hosszasan. Meg amikor évek után egyszercsak úgy tesz, mintha nem léteznél számára, pedig semmi nem történt, nem is történhetett, csak köszönõviszony volt, és még csak az se valószínû, hogy rólad terjedne valami durva pletyka. Az ilyeneket simán nem értem, és tudom, hogy nem is fogom.
Nem tudom ki pontozza le az etikai alapon jónak tekinthetõ válaszokat, de jó lenne, ha magába nézne. Vannak elfogadott formák, hogyan köszönünk valakinek, nyilván egy bambuló, másik irányba nézõ embernek nem reccsenek oda, hogy szia, ha nem akarok tõle semmit. De ha direkt kitekeri a nyakát, és elõtte látott, akkor igen, az egy suttyó paraszt. És ha halkan motyog köszönés helyett, akkor is ezt gondolom róla, ha tudom, hogy egyébként egy nagyszájú valaki, akkor valószínû nem a félénkségébõl adódik. De ismerek olyat, hogy egy nagyképû, pökhendi f..z az illetõ, és a tartásából adódóan nem köszön vissza senkinek, nem nyújtja a kezét, nem kíván jó étvágyat ebéd közben. Általános vélemény az illetõrõl, hogy egy bunkó paraszt. (egy gyárban egy kisfõnök)
Az eddigi válaszok összegzése pont megfelel az én véleményemnek. Semmit nem jelent, ha az ember nem hallja a viszontüdvözlést. Halkan mondja, észre sem vette az õt üdvözlõt, magában mondta, csak biccentett (az meg talán nem volt észrevehetõ), szóval ha valaki úgy érzi, köszönnie kell a másiknak, akkor köszönjön, de ne várjon semmit a másiktól (és ne is ítélje meg elhamarkodottan a másikat). Ez egyébként az élet más területein is így van.
Semmit. Én meg gyakran süket és vak is vagyok, el tudok úgy gondolkozni az utcán is, hogy észre sem veszem ha köszönnek. Az is lehet, hogy köszönt az illetõ és én meg észre se vettem. Ha ezen megsértõdne, akkor sem tudok mit tenni. Én pont ez a bamba típus vagyok, tõlem gondolhatnak bunkónak is. De ha meglátom az illetõt és felismerem, akkor köszönök. De sajnos gyakran még a szomszédot sem ismerem meg, ha nem a kertjében látom hanem mondjuk a boltban.
Azt, hogy félénkek.
Nem feltétlen van rosszindulat szerintem abban, ha valaki halkan köszön, ismerek olyan embereket akik nagyon aranyosak csak nagyon félénkek és mindig nagyon zavarban vannak. De szerintem is ritka bunkó dolog ha nem köszön valaki...
Óriási bunkónak és tiszteletlennek tartom, aki képtelen köszönni, vagy csak motyog valamit. Én a gyerekemet is arra nevelem már most, hogy szépen, hangosan köszönjön. Viszont sok szülõ ezzel nem is foglalkozik, azt gondolja, hogy majd csak magától megtanulja. Hát nem. Ezt is meg kell tanítani már kiskortól kezdve és akkor késõbb nem lesz belõle gond. A motyogás még a tizenévesekre jellemzõ, akik nem tudják eldönteni, hogy csókolommal, vagy jó napottal köszönjenek-e, én ilyenkor fel szoktam ajánlani ha látom, hogy zavarban vannak, hogy nyugodtan tegezzenek.
Semmit. Én köszönök. Onnanstól kezdve nem igen érdekel, hogy visszaköszön e és ha igen, azt hogy teszi.
Én az a nem köszönõ/halkan köszönõ fajta vagyok. Tudom jól milyen bunkónak tartanak, a munkahelyemrõl is kiutáltak emiatt. De nem szándékosan vagyok ilyen, alapból is csendes vagyok, sose beszélgetek senkivel, mikor köszönök az nekem normális hangerõ ami másnak motyogásnak hangzik, vagy meg sem hallják... szóval sokszor hiszik azt is hogy nem köszönök. Persze biztos van olyan is, mert ha el vagyok gondolkodva akkor még az anyámat sem veszem észre. Ilyen vagyok, nem tudok más lenni, de aki nem ilyen az általában úgysem ért meg.
az, hogy reggel napozzál, mondjuk nyolctól de maximum fél 11ig, és este szintúgy olyan 5 körül.
menj el szoliba, az a tuti
Van UV mentes barnítás is, amikor befújnak "barnasággal", ezt gép is végezheti.
Sehogy, nincs értelme barnulni, mert úgyis kifakulsz, és csak öregebbnek fog kinézni a bõröd.. Fogadd el a bõrszíned, és ápold, hogy selymes és ráncmentes maradjon! Szõrteleníts, radírozz, krémezz, púderezz! A szép sima, és feszes bõr sokkal szexibb mint a napégette akármilyen is a színe. Ismertem egy csajt aki kozmetikusnak tanult, és smink nélkül is oylan szép volta bõre mindenhol a kezén az arcán, hogy egész nap csak nyalogattam volna :D:D:D
A kérdező hozzászólása: igen azt tudom mindig 4 körül napozom. hát eza barnítós izé nekem nem fekszik:) szolit kipróbáltam hatásos de rontotta a szemem.. igen igen használtam szemüveget emg be is csuktam a szemem de mégis..köszi a válaszokat
Nem hiszem, hogy rontotta a szemed, csak a fény miatt utána furcsán látsz. Ugyanolyan, mint mikor sokáig napon vagy. Nem mindegy milyen naptejjel kened magad. Ha 50 essel kened magad jó hogy nem barnulsz. Napozáshoz 15 és az alatti kellene maximum, és késõbb még kevesebb 6-8-10. A magasabb faktorok akkor jók ha egész nap strandon vagy és nagyon sokat ér a nap, de egy 1-2 órás napozáshoz nagyon sok. Nem kell annyira félni az UV-tõl csak ne délbe feküdj ki 11 elõtt és 3 után is lehet napozni. http://www.idokep.hu -n tudod figyelni az aktuális UV szintet.
A kérdező hozzászólása: Biztos h romlott a szemem .. homályosabban láttam utáána nagyon sokáig vagy 2 hónapig.. abbahagytam és jobb lett.. köszi a válaszokat 3 után szoktam napozni..további napos idõt
Az egyik válaszoló nagyon hülyeségeket ír, aki a természetes bõrszín mellett áll. Ugyanis, akinek hófehér a bõre, annak nagy eséllyel eres is, fõleg a lába, ami csúnya. Aztán, le is égnek könnyen, mert nem fognak csadorban járkálni nyáron. Továbbá, a krémezés, púderezés is ugyanúgy ráncosít. A hófehér bõr csak azon szép, akinek tényleg tökéletes is. Ez meg nagyrészt nem az ápolástól alakul ki, hanem adottság. Nem utolsó sorban, a pasik nagyobb részének inkább a szép, egészséges barna árnyalatú bõr tetszik.
Nem, az telefonszex
Ne is törõdj az elõzõvel. Ez még nem szerelem, ahhoz hogy szerelmes legyél találkozz a lánnyal (ha jól vettem ki akkor te vagy a fiú) mert a telefonon talán máshogy hangzik a hangja mint amilyen valójában. Hívd el randira vagy ilyesmi és ha a randin is úgy érzed hogy szerelmes vagy belé akkor valószínûleg így is van :)
én imádom a legjobb barátom hangját, de még az övénél is jobban imádom egy másik srác hangját, aki még csak kicsit sem érdekel. egész nap hallgatnám. szóval nem.

Az MNA miért várja el, hogy sokan csatlakozzanak a Népi Akciócsoportjaikhoz, ha ezekről nem lehet se tudni, se hallani semmit sem?

Olvastam a felhívásukat, de mivel semmi információ nincs az Akciócsoportokról, ezért így, ebben a formában a felhívást nem tartom értelmes dolognak.

Legjobb válasz: AZ MNA nem várja el. Csak alternatívát nyújtanak. Õk a személyes kapcsolattartásra teszik a hangsúlyt, ezért szerintem ha érdekel keresd meg õket személyesen, írj egy e-mailt és beszélj meg találkozót. Egyébként bõvebben ha eddig nem nézted a honlapjukon találsz információt: www.arcvonal.org Annak oka hogy nem adtak meg túl sok információt, az hogy õk azt gondolják (ami lehet hogy igaz is) hogy máés szervezetek másolják õket, valamint nem akarják a hatalom orrára kötni tevékenységüket. Álláspontjuk szerint akinek ott a helye az magától is odatalál. Egyébként én sem értem miért nem reklámozzák kicsit jobban magukat, de ami most van az is haladás, ugyanis egy éve még csak néhány videót lehetett róluk látni. Most már kezdenek nyitni.

AZ MNA nem várja el. Csak alternatívát nyújtanak. Õk a személyes kapcsolattartásra teszik a hangsúlyt, ezért szerintem ha érdekel keresd meg õket személyesen, írj egy e-mailt és beszélj meg találkozót. Egyébként bõvebben ha eddig nem nézted a honlapjukon találsz információt: http://www.arcvonal.org Annak oka hogy nem adtak meg túl sok információt, az hogy õk azt gondolják (ami lehet hogy igaz is) hogy máés szervezetek másolják õket, valamint nem akarják a hatalom orrára kötni tevékenységüket. Álláspontjuk szerint akinek ott a helye az magától is odatalál. Egyébként én sem értem miért nem reklámozzák kicsit jobban magukat, de ami most van az is haladás, ugyanis egy éve még csak néhány videót lehetett róluk látni. Most már kezdenek nyitni.
Elsõ válaszolónak: Beszélni könnyõ de azért ez nem ilyen egyszerû. Az az igazság hogy õket még a semmiért is lecsuknák. Lásd amikor 99-ben elvitték az egész csapatot plakátragasztásért, és amikor Gyõrköst leültették egy évre a semmiért. Vagy a Viking Klub. Ezek után Gyõrkös stratégiát váltott. Kivonultak vidékre, és hallgatásba vonultak. Sokáig nem is lehetett róluk tudni semmit. AZ MNA egyébként sem tömegszervezet. Az Egységes Magyarország Mozgalom és az Akciócsoportok már annál inkább. Nekik nincs olvasott médiájuk (kivéve a jövönk.info) szóval nem tudnak nagy tömegeket megmozgatni, de ez még változhat. Amúgy a plakátozás megint hülyeség, az embereket nem érdekli, a PHM is plakátozik és mégsincsenek többen.
Az elõttem válaszoló nagyon korrektül leírta a dolgot! A kérdésre válaszolva: úgy lehet csatlakozni, ha megkeresed õket! Ez nem egy jobbik-féle szervezet, ahol online benyújtod a tagjelentkezést...... Még a végére annyit hozzátennék, hogy valóban, könnyû mondani h az MNA miért nem csinál propagandát, utcai akciókat, csak abba nem gondolnak bele az emberek, hogy õk nem jobbik! a jobbik megteheti (csak sejthetjük hogy miért), az MNA-sokat rögtön beviszik. Tõlük jobban félnek, mert veszélyesebbek, ezért sem hallani róluk szinte sehol semmit. Ha a jobbiktól is valóban félnének, akkor õket ugyanúgy tiltanák, mint az MNA-t, de õket nem fogják tiltani, különben a cipi livni utánzat morvai még veszélybe kerülne, amit ugye nem lehet megtenni egy "kiválasztott haverral"
1.Nem várja el, bár jobb lenne ha többen lenének.Aki akar csatlakozni megkeresi õket.ennyi 2.Érdeklõdni kell szerintem, az okokat már elõttem felsorolta valaki. 3.Ez nem egy Jobbik alapszervezet hogy csak úgy hip-hop belégetek-kilépegetek.
Így van, egyáltalán nem várj el. Tudod itt nem az a lényeg, hogy többen legyünk 1-el. Ez nem egy szalonradikális gyülekezet ahova jóformán minden nemzeti anarchistát bevesznek meg zsidó rózsa floreseket istenítenek. A csatlakozás meg személyes kapcsolat felvétele után lehetséges. Gondolom nem vagy gügye, látod kiírva a címeket, tudsz nekik írni. Bár ha eddig magadtól nem jutottál el, akkor nagyon nagyon gondolkozz el, hogy tényleg ott-e a helyed köztük. (Nem lekezelõ vagy sértõ akartam lenni, csak nyíltan beszéltem, sértegetések nélkül, ezek után úgy értelmezed ahogy akarod)
Szervezetlenek? LOL...Nem tudom sírjak vagy nevessek az emberi butaság hallatán.. Pont a legrégebbi, legszervezettebb alakulatra mondják ezt ez tényleg vicces. De neked azért knée egy golyó a fejedbe, aztán megtudnád mi is az a szervezettség.
A kérdező hozzászólása: Persze, érthetõ, amit leírtok, hogy másolják õket és nem kötik a hatalom orrára a terveiket, viszont ezzel a nagy titkolózással tényleg csak annyit érnek el, hogy senki nem tud róluk és az akciócsoportjaikról semmit. Szerintem, ha például a HunHíron reklámoznák magukat, máris több esélyük volna megszervezni az akciócsoportokat. Posta Imre is gyakran veszi át írásaikat, akárcsak a korábban említett HunHír. Tehát így nem tudom, mennyire lesz eredményes a tevékenységük. Jöhetnek még válaszok, az eddigieket köszönöm!
Mert szervezetlen, nacionalista-rasszista félhülyék, akik képtelenek lennének mondjuk megszervezni a hulladékgazdálkodást egy városban, ellenben nagyon jó baritonnal tudnak himnuszt énekelni.
Inkább egy oroszlán mint száz nyuszi.. Az EMM meg a többi pont annak köszönheti a minõségét hogy eleve el vannak ijesztve az alkalmatlan semmirekellõ emberek. Aki meg tényleg akar, az csinálja... Jól leírták az elõttem szólók mirõl van szó.. Tehát inkább legyen egy oroszlán mint száz nyuszi..
Én rácsapnék a kezére hogy tudja tilos a piros!
a NEM SZABAD kijelentes szerintem a legrosszabb amit mondasz ilyenkor. mivel altalaban uj dolgokat es raadasul altalaban tenyleg nem szabad dolgokat fedeznek fel , ez a kijelentes erteket veszti! inkabb az egyszeruen ertheto magyarazat , ha kelltobbszor is hatasosabb. mert ugye miert nem szabad? miert nem szabad semmit? ezt kell benne tudatositani, megpedig igy: pl.dobalja a koveket, dragam ne dobald a koveket mert azzal bantassz engem es faj nekem, inkabb gyere keressunk egy jo kis helyet , vagy assunk egy kis lyukat a foldbe vagy homokba es oda gyujtsuk a koveket! gyere csinaljuk egyutt! a masik , ha valamit nem szabad akkor mindig adj szamara egy ujabb lehetoseget amit csinalhat helyette. nalunk ez tutira bevalt.es ha elfogadta mindig dicserd meg hogy milyen okos es jo kisfiu, es jupppi es tapsi-tapsi, puszi es egyebek. probald ki! en minden dolgot igy kezelek. ha epp hisztizik mert faradt es akkor nehezebb elterelni akkor kivarom a hiszti veget es akkor magyarazom el a dolgokat es persze az uj lehetoseget is megadom a regi helyett. pl. volt egy eset, imad a vizzel pancsolni, poharba ontott vizet es az agyunkba akarta hozni es ott ontogetni egy masik poharba. erre en: gyere dragam , tudod hogy az agyba nem jatszunk a vizzel , menjunk a furdobe es a kad folott ontogessuk a vizet es adtam neki meg egy poharat hogy 3 legyen es tobb legyen a lehetosege elvezkedni a vizzel. bevalt. azt mondta hogy : jo, es mar indult is. ez a modszer meger egy probat!!! sok sikert!
én büntetnék, ha rosszat tesz, le kell ülnie, vagy ha szét dobál rendet kell raknia, stb.egy darabig el tart amíg hozzászokik, hogy ez a büntetés, de ha kitartó vagy és mindig visszaviszed a büntetõ helyre, rá fog jönni, hogy nem jó ötlet rosszalkodni.
Dackorszak. Túl kell élni ép ésszel a következõ fél-egy évet. Viszont azt, hogy téged megdob azt csírájában el kell fojtani, ilyenkor következetesen kapd el a kezét és szólj rá nagyon határozottan: NEM! Ezért ne csak rászólj, hanem legyél nagyon szigorú és minden alkalommal. Ezt ne hagyd annyiban, és fogd le a kezét akárhogy próbálkozik.
csinálja mert biztos tudja nincs következménye
el kell érni nála, hogy érezze te vagy a "fõnök". és büntesd meg. akármit is találsz ki neki, azt csináld vele végig, ne add fel párperc után, mert akkor õ nyert!
nem értek egyet a többi válaszolóval. (2. vagyok) nálunk 5 éves, és elég szófogadatlan, annak ellenére hogy az apja elég hangosan szokott rákiabálni, néha rácsap a kezére is, mégis rosszalkodik.
Kezdõdik a dackorszak. Még vagy 2 évig ez lesz :) bíztatás képpen mondom!!:D nem rontottál el semmit!
Igaza van az utolsónak: ha valamit nem szabad, akkor helyettesíteni kell egy olyannal, amit lehet, és meg kell dícsérni, ha ügyes volt. DE! Pl nem szabad tesót ütni verni, de mást sem, tehát ez pl kivétel. Ha pedig csak azért is azt akarja csinálni, amit nem lehet, akkor bünti, ahogy fentebb írtam. Persze ha valamit tényleg jól csinál, szépen kér, ügyesen eszik, stb, akkor meg kell dícsérni. :)
ha nalunk pl. tesot ut a kislany akkor en azt mondom: nem szabad mert faj neki inkabb cirogasd meg! es lam, azonnal atvalt simogatasba. termeszetesen ha haragbol uti akkor nem simogat de nem is folytatja a verest sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!