Találatok a következő kifejezésre: Ha a nem fejlődne vagy (6 db)

Ha a baba nem fejlődne vagy a szíve nem működne azt meg lehet érezni? Tünetekel jár vagy csak ultrahang vizsgálatal lehet látni?

Legjobb válasz: Csak akkor, ha több napja megállt a szíve, mert akkor mérgezést okoz. Egyébként csak onnan lehet észrevenni, hogy vmi nem stimmel, hogy nem mozog a baba. De ez ugyebár csak kb 20 hetes kortól, amikor már érezni a mozgását. Remélem, semmi gond veletek!! Nekem egyszer belekönyököltek a hasamba, nagyon megijedtem, és elmentem a védõnõhöz, hogy nézzen magzati szívhangot.

Csak akkor, ha több napja megállt a szíve, mert akkor mérgezést okoz. Egyébként csak onnan lehet észrevenni, hogy vmi nem stimmel, hogy nem mozog a baba. De ez ugyebár csak kb 20 hetes kortól, amikor már érezni a mozgását. Remélem, semmi gond veletek!! Nekem egyszer belekönyököltek a hasamba, nagyon megijedtem, és elmentem a védõnõhöz, hogy nézzen magzati szívhangot.

Miért van az hogy a mostani okos telefonok 2 nap alatt lemerülnek? Régebben egy hétig is kibírta. Most akkor miért nem? Ha a technika fejlődik akkor az akkumulátoroknak is fejlődnie kéne. Vagy nem?

Ezt csak azért kérdezem mert anya vett egy ilyen okos telefon,és 2 naponta tölti.Az én telefonom csak egy sima telefon(2 éves)és hetente töltöm.Pedig anya nem csinál sok dolgot rajta(letölt egy-két zenét,meghallgatja párszor,telefonál,megnéz néhány dolgot a neten.Én is használom néha,de ettől még nem kéne lemerülnie.)vagy igen?

Legjobb válasz: De, ez törvényszerûen így van. A telefonban lévõ hardver már jóval többet eszik mint egy régi telefon. Hogy akkor miért nem fejlesztik az akkut? Egyfelõl kartellezés, másfelõl már a technológia végén tartanak. De a fõ ok, hogy kis akkut tesznek a telefonokba 80%-ban. Amúgy az a 2 nap bõven jó, van olyan telefon ami 1 napot sem bír.

De, ez törvényszerûen így van. A telefonban lévõ hardver már jóval többet eszik mint egy régi telefon. Hogy akkor miért nem fejlesztik az akkut? Egyfelõl kartellezés, másfelõl már a technológia végén tartanak. De a fõ ok, hogy kis akkut tesznek a telefonokba 80%-ban. Amúgy az a 2 nap bõven jó, van olyan telefon ami 1 napot sem bír.
A telefon hardverei sokkal gyorsabban fejlõdtek mint az akkumlátor technológia. A mai okostelefonok nagyobb kijelzõje, a WiFi, mobilnet, GPS, mind több energiát igényel mint egy régi hagyományos telefon. A két nap nagyon is jó, nekem 1 napig sem bírja az aksi, ha használom.
Tévedés, fejlesztik az akkukat. Eleve már minden telefonban LiIon cellák vannak, és azok is egyre jobbak. De s fogyasztás sokkal durvábban nõtt, mint az akkumulátorok fajlagos kapacitása. Abban tényleg van igazság, hogy szükség lenne valamilyen technológiai áttörésre, éppen a fent említett hatalmas igénynövekedés kezelése miatt.
Az Li-Ion és az Li-Polymer akkuk már szinte elérték a maximális sûrûségük határait néhány telefonban. Ezeket már csak nagyobb méret árán lehet nagyobb kapacitásúvá tenni. De a fõ gond az, hogy a rendszer nem elég intelligens a megfelelõ energiamegtakarításhoz. Nincs optimalizálva rendesen, és pl az Android esetében lehetetlen is lenne. Annyi féle hardver van már, hogy lehetetlen. Ha kevésbé lenne fragmentált a piac, simán lehetne sokkal jobb üzemidõt kihozni.

Ha Spinningben szeretnék fejlődni, akkor érdemes mellé edzőtermi munkát is végezni? Vagy elegendő a rendszeres spinning óra? A Spinning ad tónust az izomzatnak? Fejleszti azt? (Nem tömegnövelésre gondolok, mert azt nyilván nem)

Fő célom, hogy leadjam a hasamon és az oldalamon felgyülemlett hájat, illetve hogy a narancsbőrt eltültessem mindenhonnan.

Legjobb válasz: A spiningez nem értek, de 10+ éve versenyzek, vagyis versenyeztem. Mikor nagyon komolyan vettem, akkor csak a bringázással úgy néztem ki, mintha kondiztam volna. Vékony voltam, de izmos felsõtestem volt. Mikor letévedtem egy teremebe, akkor csak bámulták a lábamat. A spinning természetesen nem tudja ilyen szinten megdolgoztatni a testet, de ha az edzõtermi pénzedet és idõdet bringázásra szánnád...

A spiningez nem értek, de 10+ éve versenyzek, vagyis versenyeztem. Mikor nagyon komolyan vettem, akkor csak a bringázással úgy néztem ki, mintha kondiztam volna. Vékony voltam, de izmos felsõtestem volt. Mikor letévedtem egy teremebe, akkor csak bámulták a lábamat. A spinning természetesen nem tudja ilyen szinten megdolgoztatni a testet, de ha az edzõtermi pénzedet és idõdet bringázásra szánnád...
A kérdező hozzászólása: hátt.. a spinning sokkal intenzívebb mint a sima biciglizés. és sokkal nehezebb
tónust az alacsony testzsír% ad. szóval diétáznod kellene elsõsorban. a narancsbõr, meg az oldalháj is azt mutatja, hogy magas a tzs. ha meg állóképességileg nem bírod, akkor mehet mellé a kettlebell, ugrókötél, kocogás. szóval nézz ki egy jó szálkásító diétát és úgy mehet a heti 4-5 spinning, nem kettõ, mert az lófütty, ha testzsír akarsz csökkenteni és kalóriát égetni.
1. Nem bicigli, hanem bicikli. 2. 15 percig ne legyen intenzív! 3. Gyere el velem bringázni! Fél éve alig tekerek, de ígérem, hogy megváltozik a véleményed.
A kérdező hozzászólása: óó bocsi bicikli..:) maradok a spinningnél, és a heti 3-4 nél. Nehéz dolog ezz a diéta.. mert alapjáraton irtó vékony vagyok, csak ahasam tré.:( de azt hiszem hogy a kis könnyû sütiket nem fogom megvonni magamtól, maximum a kenyérrõl szokom le.
81%os, te akkor országúti biciklis vagy ugye? jársz versenyekre is?
Elsõsorban MTB versenyekre járok, de pár éve rendszeresen indultam országúti versenyeken is.
A kérdező hozzászólása: egyébként biztosan más az utcán tekerni, mint teremben , de sajnos nincsen is rendes bringám:(


fiúnak így is vékony vagy ezekkel az adatokkal
Egyél nyugodtan, már lemozgod az összes calóriát. Arról nem beszélve, a hormonok hatására mindened növekedésnek indul.Ha nem eszel az bizony károsan hat rád. Nem adod meg a szervezetednek azt sem ami feltétlen szûkséges neki .
most nem fogsz elhizni mert serdülõ vagy. nyugodtan egyél ha éhes vagy.
Sok-sok gyakorlással, csak türelem :)
ha már csiklósan sikerül az már tökéletes, az már orgazmus! persze nem rossz próbálgatni a hüvelyit, remélem sikeresen fogjátok keresgélni, és hamarosan megtaláljátok az élvezet forrását! :-)
Én nem vittem, és katasztrófa volt!Egyikkel sem tudtam foglalkozni rendesen. Aztán ovis lett :-) :-) Imádja. OVI szerintem.
Szerintem inkább ovi.
én tuti vinném oviba, ha nem is egész napra, de délig mindenképp, de inkább egész napra otthon tuti nem fejlõdik annyira, sõt a kicsi miatt inkább vissza
Én is vinném (vittem is mindkettõ nagyobbamat) de az egyik 3 éves koráig alig beszélt és egyszerûen muszáj volt neki a közösség hiába küzdöttem itthon vele (ott be is indult rendesen a beszéde) . De nem lesz semmi baja egy egészségesen normálisan fejlõdõ 3-4 év közöttinek ha még otthon van. Fõleg amit írtál hogy még 3 évet fog így is járni, ha sima korcsoportos csoport van az ovitokban akkor még jobban is jár mert végigmehet 3 évet ugyanazzal a csoporttal , óvónõkkel. Mert pl. mi most jártunk/járunk úgy hogy a nagyfiam másik csoportba kerül ( két-három társával együtt) mivel akikkel kezdett, 70%ban elmennek suliba szeptembertõl. A kisebbem pedig aki szintén novemberi, egy fél évet már járt oviba de most egy másik csoporttal kezdi elõrõl a kis csoportot hogy velük 3 évig végigmehessen.
A jövõre alatt azt érted, hogy majd novemberben?Szerintem hároméves gyereknek már pluszt ad az ovi :) az elsõ három év pedig otthon!Én vinném, pláne hogy a kisebbnek még csak te kellesz, rá viszont több idõd lesz.Amíg megteheted hozd el ebéd után, így az arany középutat választhatod! :) Mintha kötelezõvé is tették volna 3 éves kortól.
Szerintem az oviban többet fejlõdne mint otthon. Sokkal többet. 3 éves ovis kislány anyukája
Én csak 1 évig jártam oviba, egyszerûen nem akartam ott maradni, anyukám meg otthon volt. Semmi bajom nem lett tõle:) Azt is vedd figyelembe, hogy miután kötelezõ az óvoda, sajnos túlterheltek lesznek az ovik, az óvónõk, és így inkább gyermekmegõrzõ jellege lesz, kevesebb idõ jut a fejlesztésre.
Ráér jövõre! A legtöbb gyerek 3 évesen nem érett még arra, hogy a családjától külön legyen, fõleg a fiúk érnek késõbb meg a távolléthez, közösséghez. A legideálisabb 4 évesen menni oviba. Ezt gyermekorvos, pszichológus mondta.
Biztosan gyerekfüggõ is, de én már vágom a centit, hogy mikor mehet a nagy oviba. :-) Nagyon kíváncsi, folyamatosan a Már Óvodás Vagyok címû könyvbõl "kell" olvasnom. Mi is sokat járunk gyerektársaságba, de én már 2 éves kora óta úgy érzem, hogy kevés vagyok neki. Hiába fejlesztem, foglalkozom vele becsülettel, egész másként viselkedik, ha van még másik gyerek is. Nagyon bizakodó vagyok, hogy jól fog elsülni az ovi, pedig Õ éppen betölti a 3-at és úgy megy. Amúgy kezdetben én is délig viszem, aztán meglátjuk, hogy lesz a jobb. Ha mondjuk egybeesik a kicsi alvásával, és a nagy meg élvezi az ovit, akkor lehet ott is fog aludni. Majd kiderül. :-) Viszont a kisfiammal egyidõs az unokatesója. Õt , tuti nem vinném. Nincs el közösségben , borzasztó anyás, õ nem érett meg rá. Sztem a kisfiadat nézd, hogy mit szeretne. Esetleg olvass a fenti könyvbõl és figyeld mit, hogyan reagál le. :-)
szerintem meg nagyon jól gondolod! ha viszed mégis, akkor is elég ha délig viszed vagy heti 4 napot mondjuk. Ha megteheted minek vinnéd oviba? persze a gyerekközösség az kell, csak akkor tartsd otthon, ha biztosítani tudod neki a rendszeres játszóterezést, gyerekközösséget és programokat, foglalkozást!
Nagyban függ a gyerektõl. Engem is mindenki lehurrogott, és mondta hogy ovi! Nekem is novemberi a lányom, az ikrek akkor voltak 13 hósak, mikor megpróbáltuk a lánnyal szeptember végén az ovit, nem volt ugye még 3 éves egészen. Hát nem ment. Nem evett, nem ivott, csak sírt vagy csak nézett egész délelõtt. Csak délig volt, elõtte bent voltam vele többször is, hogy ismerkedjen a hellyel, óvónõkkel, akkor még oké is volt. De aztán nem nyitott senki felé, pedig egy nagyon-nagyon kedves óvónénit kapott. Aztán feladtuk pár nap után, miatta is, meg mivel neki nem tetszett, nem evett-ivott és amúgy is egy pici kislány, kisebb mint az átlag, és a kicsikkel együtt az elhordás is nagyon kemény volt, mert még nem mentek az ikrek egyedül, és a szomszéd faluban van az ovi, kocsival minden nap cipelni a 3 kicsit, (2 nem ment ugye, a harmadik meg ordít hogy nem akar menni), így feladtuk. Sokat fejlõdött itthon is, több verset tudott mint az oviban, és én is úgy gondoltam, hogy majd következõ õsszel megy és kész. Utána tavasszal mentünk az ovi felé, és közölte az akkor 3, 5 éves gyerek, hogy itt az ovi anyu, és szeretnék jönni. Onnantól jár, nem mondom hogy nem volt sírás néha, de már evett, és csak elváláskor sírt. Most idén már nagyon szeretett járni, de most nyáron itthon van, és itthon is imád lenni a testvéreivel. Jövõre már középsõs lesz. Szerintem látod a gyereken is, ha már nem lehet vele bírni, unatkozik, stb, akkor lehet kell az ovi, de ha szeret otthon lenni, akkor igenis fejlõdik otthon is, lehet többet mint az oviba (ha nem illeszkedik be, akkor nem tudják bevonni szinte semmibe úgysem, volt ilyen gyerek a lányom csoportjában) Esetleg megpróbáljátok, ha nem megy, nem tetszik, akkor viszed jövõre.
Én viném oviba , ha megszületik kicsi kevesebbet fogsz tudni a nagyal foglalkozni .
A kérdező hozzászólása: Idén novemberben tölti a hármat, és én igazából azt gondoltam, hogy csak következõ szeptembertõl vinném oviba, annak ellenére, hogy egyébként felvették. Rengeteget dobol itthon. Ezt az oviban biztos nem engednék. Azt eleve mondták, hogy otthoni játékot, hangszert nem is lehet bevinni. Bent meg gondolom, nincs dob. A szókicsét is szerintem még jobban lehet fejleszteni, ha itthon foglalkozunk vele, mintha egy ovónõ és egy fél dadus jut 26 emberre. A közösségbe pedig úgyis igazából középsõs kortól tudnak beilleszkedni, addig inkább egymás mellett játszás van, úgy tudom. Amúgy vegyes csoprtba vették fel, lesz egy csomó 6-7 éves, meg a többi 3 év körüli gyerek. Igazából, a kisfiamat ismereve csak az lenne, hogy kószálna bent a teremben, és egymagában eljátszana a játékokkal. De akkor meg már inkább itthon, velünk, ha már a kicsivel még itthon vagyok, és én viszem sokat játszótérre meg foglalkozásokra. De lehet, hogy nem jól gondolom, épp ez az, hogy olyan nehéz elõre megítélni, melyik megoldás a jobb.
A kérdező hozzászólása: Meg persze nemcsak fejlõdni, az érzelmi biztonság szempontjából is. Tudom, hogy kell a közösség, de amúgy sokat megyünk játszótérre meg foglalkozásokra is. De mivel meg évvesztes, még így is 3 évet fog az óvodában tölteni.
Mikor kisebbik lányom megszületett, a nõvére 3 éves volt. Nekem teljesen természetes volt, hogy itthon maradok a két gyerekkel, ezért a nagy csak 4 éves korától volt ovis, akkor is csak ebédig volt bent.. Nem bántam meg egy percre sem.
2014 január 1-tõl minden 3 évet betöltött gyerek napi 4 órai óvodai foglalkozáson köteles részt venni. Ez az új közoktatási törvényben van benne. Nekünk a beiratkozási plakáton is rajta volt ez a törvényi részlet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!