Találatok a következő kifejezésre: Ha a negativ, mért (36 db)

Ha a vaterán negatív értékelést adok amiatt, mert nem vette meg a vevő a terméket, ő válaszul adhat erre negatívot? Mert telefonba azt mondta hogy akkor ő is negatív értékelést ad.

Pedig nagyon kiszúrt velem, mert a hirdetés kiemelését még így is ki kell fizetnem, és más is megvette volna.

Legjobb válasz: Egyébként ha meg keménykedik, akkor nyugodtan megmondhatod neki, hogy mivel nem minõségi kifogással áll el a vásárlástól (én legalábbis így vettem ki a történetbõl), ezért szerzõdést szeg, és küldöd neki a fizetési meghagyást. Mekkora összegrõl van szó?

Egyébként ha meg keménykedik, akkor nyugodtan megmondhatod neki, hogy mivel nem minõségi kifogással áll el a vásárlástól (én legalábbis így vettem ki a történetbõl), ezért szerzõdést szeg, és küldöd neki a fizetési meghagyást. Mekkora összegrõl van szó?
Genny dolog. Szerintem kérdezd meg a moderátortól, hogy mi a helyzet, ha te mindent megtettél, és a partnered vissza akar élni az értékeléssel.
A kérdező hozzászólása: 6000 Ft
Te alap, hogy azt adsz, de õ meg lesz*phat, de sajnos vannak ilyen gyökerek, meg is látszik rajtuk.
Jó, 6000 forint az már egészen olyan, amiért talán nem fognak körberöhögni. Szóval írj egy levelet szépen a vatera ügyfélszolgálatának, a következõ dolgok legyenek benne: 1) Te nem szeretnél elállni az üzlettõl, és a partnered szerinted nem jogos okból (azaz nem minõségi kifogással) állt el. 2) Kéred, hogy mint a piactér üzemeltetõi legyenek segítségedre a szabályzat és a téged a PTK szerint megilletõ jogaid érvényesítésében, mert te az árut az õ megszerzett tulajdonának tekinted (és szeretnéd ha elszállítaná), egyidejûleg a vételárat szeretnéd megkapni. Ha bizonyítottan voltak olyan költségeid, amik nem lettek volna (pl másvalaki megvette volna a cuccot, de aztán vett magának egy másik hasonlót), akkor kéred, hogy legalább a költségeidet segítsenek behajtani rajta. Alaposan gondold át, hogy mit tekintesz ilyen költségnek, például a kiemelés nem ilyen, mert akkor is kiemelted volna, ha õ nem üti le az árut. 3) Elmondond, hogy a partnered megfenyegetett, hogy annak ellenére, hogy az õ hibájából nem jött létre az üzlet, még negatív értékelést is ad ha te negatívat adsz neki, ezzel rontja a te hiteledet és további üzleteidet. 4) Kéred, hogy szükség szerint vegyék fel a kapcsolatot a másik féllel, hátha másként látja az elállás okát. 5) Kéred, hogy ha a panaszodat jogosnak ítélik, akkor ne vegyék figyelembe a partnered esetleges negatív véleményét, vagyis töröljék azt, esetleg módosítsák semlegesre. Nem biztos, hogy tesznek érted bármit is, ekkor nem nagyon lehet mit tenni, de ha foglalkoznak veled, akkor úgyis megírják, hogy mit tudnak tenni.

Merjem, vagy ne? 35 évesen -túl egy vetélésen- 4 napja késik a mensim, 37.2 a hőm, pattanásaim nőttek, de 3 napja negatívat teszteltem. Félek újra tesztelni, mert mi van ha megint negatív? !

Éreztétek már ezt, hogy jobb bizonytalanságban pozitívról ábrándozni, mint szembenézni a teszttel?

Legjobb válasz: Kedves tõled, köszönöm. Reggel megírom az eredményt, addig még ábrándozom picit.. :)

A kérdező hozzászólása: Kedves tõled, köszönöm. Reggel megírom az eredményt, addig még ábrándozom picit.. :)
Én is drukkolok, csak pozitívan és hátha a teszt is az lesz:-))) Várjuk a reggeli híreket!
Nagyon drukkolok Neked! ++++++ :) )
Gõrbéd van? Sztem tesztelj.
Szia Nagyon sajnálom!:-((( De így van pozitívan kell hozzá állni és sikerülni fog!!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a drukkot, tündérek vagytok! :) Ez sajna nem jött be.. tudtam én, hogy miért nem merem megcsinálni azt a fránya tesztet..estére megjött. :( No, majd a köv. hónapban. :)
Én is drukkolok, hogy ezúttal sikerüljön neked! Hajrá babóóóó! :) )
Megy a drukk a pozitív tesztért!!!!!
Én nem bírnám ki tesztelés nélkül... Drukkolok nagyon!
A kérdező hozzászólása: Nem vezetek görbét, de a tavalyi terhesség óta figyelek magamon minden jelet, elvileg lehet baba..vagy csak egyszerû hõemelkedés. Holnap reggel rászánom magam..
Szia, nagyon sajnálom, kívánom, hogy minél hamarabb teljesüljön az álmod, és anyuka lehess! :) )
Szerintem a pesszimizmus a családi háttér nyomására alakul ki. Ezért senkit nem lehet elüldözni az otthonából.
Ha ti kellõképpen pozitívan gondolkodtok, akkor nincs semmi gond. Bírjátok rá õt is erre!
Szerintem lehet. De nehogy emiatt elüldözzetek egy családtagot. Ki kell tartani a szeretettel, a pozitív energiákkal, és meg fog változni az illetõ. Ha magától elköltözik, a negatív energiák elmúlnak, kivéve, ha az ottmaradókban is megvannak ezek. Arra gondolok, hogy néha beképzeljük magunkna, húúúú én milyen pozitív vagyok, de valójában ez sem pozitív, mert ez a valaki nincs benne az egységbe. szóval nem egyszerû kérdés ez. Olvassátok Eckhart Tolle könyveit. Vagy itt ez a dalszöveg, ez is ugyanezt mondja: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Spirit..
De igen vannak ilyen negatív emberek. És körülöttük olyan lesz minden. Viszont nem jó ez a sok :"költözz el" tanács mindenütt. Ez lenne a legnegatívabb hozzáállás. Azért vannak a pozitív emberek, hogy árasszák magukból a szeretetet, a jó kedvet, legyen körülöttük az áldott légkör, ami fölmelegíti a hideg poklot is.
Ha ilyen "bezzeg" meg "negatív" a családtag költözz el. Ennnyi.
persze..ez után jön a cigányátok...meg a különféle jósnõk, akik leveszik a rontást ... nemár..
Ja, meg a fekete macskát is el kell zavarni a háztól... Mindenhol ilyen hülyék élnek vagy csak szép hazánkban?
Persze. Minden lehetséges, az is hogy holnap beszélõ aranyhalat fogtok ki vagy meglátogat a jó tündér.
A kérdező hozzászólása: Lehet viccelõdni a kérdésen de igen is a Feng Shui szerint van ilyen.Pl. ez a személy mindenben a rosszat keresi, mindíg boru látó, soha nincs megelégedve semmivel, mindíg rosszkedvû.Szerintem az ilyen beállitotság rossz hatással van a család többi tagjára is.
Elõzõ vagyok, kis kiegészítés. Instant, idétlen megoldásként jó lehet elgondolkozni pár egyszerû kérdésen: 1. Olyan-e a valóság, amilyennek látod? 2. Ha igen, akkor egészen biztos, hogy olyan? Ha nem, akkor jobb híján tekinthetjük-e mégis azt a Te valóságodnak? 3. Ha a te valóságodban XY családtag amolyan "energiavámpír", akkor (figyeld meg) tényleg annak tûnik? És ha bárhogy megbizonyosodnál arról, hogy ilyesmi nem létezik és nem hat rád? Szkeptikus ismerõsöd áldozatul esik-e ilyesminek? 4. Látható-e, hogy a saját világunkat az õrülettel határos mélységekig is megteremthetjük magunknak? Látható-e másokon, hogy a saját játékszabályaik áldozatai, és még csak tudatában sincsenek? Tudnod kell, hogy ez csak néhány üres kérdés, ami rávilágíthat természetesnek hitt, mégis fura dolgokra. Félreérthetõ is lehet, de tudnod kell, senkit se kritizálnak. És a legfontosabb: ennyitõl még biztosan nem vagy "beljebb", ennyire nem lesz egyszerû az illúzió mögé látni. Miféle illúzió? Na ez az...
Tollét nagyon olvassál szerintem. Lassan, megfontoltan olvasós könyvei vannak, de igazi életegyszerûsítõ holmik. Legjobb szerintem az Új Föld címûvel kezdeni. Nyugi, nem vagyok ilyen kattant ezo-fogyasztó, mindössze annyi a helyzet, hogy ez tényleg a jó irányba indított, és agyalás helyett megtanított nézni. ***** Itt elolvashatod :) * Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de senki nem akar elüldözni senkit.A férjemrõl van szó, aki mindenben a rosszat látja v keresi.Olyan mint egy vészmadár, mindíg mérges, rosszkedvû.Most akar válni és ezért kérdeztem.Nem értékeli a szeretetet, csak a pénzt.Azt mondta, kiváncsi lesz, ha nem ad haza pénzt, mire megyek a nagy szeretetemmel?
Egy peszimista ember tisztábban láthatja az élet dolgait ha nem legfeljebb kellemesen csalodik.
Szia. Én értem, mirõl beszélsz, mert hasonló helyzetben vagyok. A Párom és az Édesanyám a világ legpesszimistább emberei, apám meg hülye... Nehéz ilyen körülmények között optimistának lenni, de én nem adom fel. Én erõszakosan csak a jóra koncentrálok! Nem tartom jó ötletnek, hogy "csupán" azért, mert az egyik családtagod ennyire negatív személyiség, arra vágysz vagy törekszel, hogy elköltözzön... Ha megváltoztathatatlan a felfogása, életszemlélete (mert van ilyen), akkor engedd el a füled mellett a panaszkodását, zsörtölõdését! De ha nem olyan "vészes", akkor próbálj hatni rá, hogy õ is szebbnek lássa a világot és ezáltal boldogabb legyen!
Szia! A pesszimizmus nem egy jó dolog, de igenis vannak pesszimista emberek, általában azért, mert nem akarnak csalódni. Szerintem ez nem rossz tulajdonság, egyszerûen egy tulajdonság...nade hogy valaki emiatt (Fheng Shui vagy mi a búbánat) elüldözzön egy családtagot?? Szerintem ha valaki ilyesmin gondolkozik, az nem a negatív család hibája és nem a negatív családtag miatt nem szerencsés a család. Ezzel nem megbántani akarlak ne értsd félre, távol áll tõlem, de ne higgy vakon az ilyesminek, mert tönkretehetik akár a családi békét is a ti esetetekben.
Ha már a Feng Shui az alap, akkor kézenfekvõ megoldásnak a lakás átrendezése kínálkozik. Gondolok itt olyanra, hogy pl kedvenc foteljét olyan helyre teszed, ahol a negatív energiák közömbösítõdnek, vagy egyszerûen távoznak az ablakon vagy az ajtón. Az ágyának az elhelyzésekor is ilyen praktikákat célszerû bevetni. Nézd meg a férjedet 1 hónap múlva! (A macskák önkéntelenül tudják, mi a jó nekik, az mebereknek segíteni kell.:) )

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha a teszt negativ, mért nem jön meg? Vagy még korán csináltam?

Nov.3-án kellett volna megjönnie a mensimnek,de még semmi.Csak görcsölget néha,az sem mindig.Teszt negativ lett.Mellem nem érzékeny,hanem nagyobb.Rosszulét nincs,csak a cigi szagát egyb?l érzem.Várjak még a tesztel?Az nem baj,ha nem mindig görcsölök?

Legjobb válasz: Szerintem elég sokat vártál a köv tesztig ugyhogy csináld meg. Ha pedig neg. lesz akkor sürgösen menj orvoshoz.

Szerintem elég sokat vártál a köv tesztig ugyhogy csináld meg. Ha pedig neg. lesz akkor sürgösen menj orvoshoz.
Szia! Nov. 3.-a? Nem dec. 3-át akartál írni? Ha nem, akkor már eleget vártál! Csinálj még egy tesztet(nekem is csak 6-7 hetesen lett pozitív)! Ebben az esteben akármi is az eredmény menj orvoshoz, mert ha pozitív akkor már ideje, hogy lásson egy doki, ha negatív akkor meg azért! Ha dec 3.át akartál írni, sztem akkor is tesztelj újra! a görcsölgetés lehet a terhesség jele, de a menstruáció elõjele is! sok sikert! Üdv. 14 hetes kismama
ha nov 3an kellett volna megjonnie akkor a teszt mar tuti pozitiv, kb 7-8 hete foganhatott azaz kb 9-10 hetes lehetsz, de azert fura hogy ennyi sz osszes tuneted.nekem is volt ilyen 60 napig semmi csak gorcsoles aztan megjott, menj dokihoz mindenkepp, mert lehet baba is meg mas is.
Máskor nem szokott késni?
6os vagyok! Üdv a klubban! :D Gratulálok! MA reggeli már nekem is szépen látszik! :D
Gratulálok, ebbõl is látszik, hogy a drága nem mindig a megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: hát minél hamarab szerintem köszi a gartuláciokat olyan boldog vagyok
Hát, mégegyszer gratula:) Mikor mész dokihoz?
A kérdező hozzászólása: köszi igen eze nekem is furcsa vol ezért csináltam még egyt mind 2 öböl az még mindig nem mutatja ki igen reklámok de mind 2 amit csináltam pozitiv olyan boldog vagyok
De azért az milyen durva már, hogy a drága Claer teszt nem mutatta ki, az olcsó másik meg igen. Hát ennyit a reklámokról... Bár én mindig Gabrielt vettem, az sem olcsó, de mindig kimutatta, hogy mizu:)
Nagyon gratulálok nektek! :) ))
A kérdező hozzászólása: köszi olyan boldog vagyok a párpm fel kapot és meg pörgetet el se akrt engedni minket
Gratula:)
A kérdező hozzászólása: meg csináltam a másik tesztete és pozitiv let mind a 2 csik
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm a tanácsot meg fogadom
Vegyél x-epilt! Nekem már 3 nappal az esedékes elõtt halvány pozi volt, ma pedig 1 nap késéssel szépen látható a 2. csík
A kérdező hozzászólása: Clear blue eszt használtam de nagyon remélem hogy az leszek !!!
Szia! Elõfordul, hogy nem mutatja ki a teszt. Ismételd meg, másmilyen teszttel. :) Milyet használtál?
Akkor sztem jó esélyed van rá. Holnap ismételd a tesztelést. Megy a drukk!
A kérdező hozzászólása: nem szokot mindig idöre jönn meg
A kérdező hozzászólása: 15:37 gartulálok nektek angyon akor most nálatok is nagy a boldogság sokk boldogságot nektek

Mikor tűnik már fel valakinek, hogy ha minden állam, minden magánszemély és minden cég el van adósodva a bankoknak, akkor valahol nem stimmel a dolog, mert negatív pénznek kellene lenni?

Nem veszi észre senki a világ vezet?i közül, hogy matematikailag sem stimmel az, hogy mindenki csak tartozik a bankoknak? A bankok nem létez? pénzeket adnak kölcsön! Ezt mindenki tudja. 1-5%-os tartalékrátákkal csak a töredékkel rendelkeznek, a többi sosem volt, mégis vissza kell fizetni az államoknak iszonyatos kamattal a nemíromlemilyen népcsoportba tartozó tulajdonú bankoknak. Ha mindenki csak tartozik, akkor a világon lév? pénz mennyisége egy negatív szám kellene hogy legyen ezen az alapon.

Legjobb válasz: "és? így mûködik a világ" Nem magától mûködik így, hanem mi mûködtetjük így. Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy ne lehetne jobban csinálni. Akár még az említett marhaságot is felhasználva. Megjegyzem, a legtöbb újítást marhaságnak tituláltak.

"és? így mûködik a világ" Nem magától mûködik így, hanem mi mûködtetjük így. Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy ne lehetne jobban csinálni. Akár még az említett marhaságot is felhasználva. Megjegyzem, a legtöbb újítást marhaságnak tituláltak.
A bank nem rendelkezik azzal a pénzzel amit kölöcsönként ad neked. Csak a töredékével, jogszabályban meghatározott módon, ez általában 5%. A pénzt te teremted azáltal, hogy aláírod a papírt, hogy ki fogod fizetni a banknak. Ezáltal máris inflációt gerjesztettél tuttodon kívül. Igen, a pénz pedig adósság. Minden egyes forint a zsebedben valakinek a tartozása.
"Azt fejtsd már ki, hogy hogyan lehet "nem létezõ pénzt" kölcsönadni. Mert valamit mégis csak oda kell nyomni a hitelfelvevõ kezébe... " Amikor te megvetted a házadat/autódat, akkor volt kereken készpénzben 15 millió/5 millió Forintod, bankjegyekben, aktatáskában? Lefogadom, hogy nem. Amúgy a pénztömegnek jó, ha 5%-a létezik fizikai formájában, egyszerûen nincs minek pénzt nyomni, ha soha senki nem használja ebben a formában.
„Azt fejtsd már ki, hogy hogyan lehet "nem létezõ pénzt" kölcsönadni. Mert valamit mégis csak oda kell nyomni a hitelfelvevõ kezébe...” A hitel nem a meglevõ pénzek újraelosztása (nem a kölcsönadása valaminek a szó szerinti értelemben), hanem új pénz létrehozása, gyakorlatilag számlapénz formájában.
"Igen, a pénz pedig adósság. Minden egyes forint a zsebedben valakinek a tartozása. " és? így mûködik a világ annyira bírom ezeket a cájtgájsztos marhaságokat...
„A világgazdaságot az adósság is mûködteti.” Ez így hülyeség; ez valami közgazdaságtani butaság. A gazdaságnak a javak elõállítására képes munka (a hasznos munka) az alapja. Az más kérdés, hogy általában nem azok keresnek a legjobban, akik a legtöbb munkát végzik.
"Megjegyzem, a legtöbb újítást marhaságnak tituláltak." azért ne hasonlítsuk az Orbán-kormányt vagy a cájtgájsztos félkomcsikat pl. a Kopernikuszi világképhez :)
Azt fejtsd már ki, hogy hogyan lehet "nem létezõ pénzt" kölcsönadni. Mert valamit mégis csak oda kell nyomni a hitelfelvevõ kezébe... Ha sikerül, akkor kölcsönadok neked "nem létezõ" 800 milliót, és elég csak 200 "létezõ" misit megadnod belõle, mert én ilyen rendes vagyok :) A fõ gond ott van, hogy az államokat, pontosabban azok vezetõit eddig nem nagyon számoltatták el, hogy miért verik adósságba az országukat. A kormányok tipikusan az adófizetõk p*csével verik a csalánt, nem érdekli õket, hogy milyen áron vesznek fel hitelt, mert abból lehet lopni, és amire vissza kell fizetni, addigra õk már rég egy messzi országban fognak üdülni a lopott vagyonnal...
„ de te akkor viszont egysejtû véglény vagy, ha cájtgájsztokból tájékozódsz és elhiszel nekik mindent.” Már leírtam, hogy hogyan tájékozódtam a Zeitgeistbõl. Nem egészen így, ahogy írod. De nem tehetek arról, hogy egy egysejtûnek is jobb memóriája van, mint neked. Különben leírtam, mit írj le. De gondolom, azért sértegetsz, mert nem tudod leírni a pénzrendszer alapvetõ folyamatait, különös tekintettel a pénz keletkezésére. Szánalmas kis hülye vagy. Javítsd az oldal színvonalát: töröld magad.
"Különben leírtam, mit írj le. De gondolom, azért sértegetsz, mert nem tudod leírni a pénzrendszer alapvetõ folyamatait, különös tekintettel a pénz keletkezésére. " Olvassad, amit írtam, abban benne van a lényeg, és a marhaságaitok cáfolata is. Javítani ennek az oldalnak a színvonalát már nem nagyon lehet. Mire lett volna az jó, ha ugyanazt beírom, mint te? Ja, mert az cájtgájsztos, és az a jó, ugye? :) Na szervusz, zsenikém.
"Ha mondjuk betörik az ablakod és télen fázol a lakásban, akkor is azt mondod, hogy "Nem jó, de ez van." ?" Van lehetõséged nem éhen halni. Szerintem ezt a vitát itt le is zárhatjuk.
Nos, úgy látom te nem fogsz éhen halni. Ilyen a világ. Nem jó, de ez van." Ezért kell rajta változtatni. Ha mondjuk betörik az ablakod és télen fázol a lakásban, akkor is azt mondod, hogy "Nem jó, de ez van." ?
Nincs olyan, hogy negatív pénz A világgazdaságot az adósság is mûködteti.
"Míg valaki arany vécécsészét vesz, addig valaki ép éhen hal." Nos, úgy látom te nem fogsz éhen halni. Ilyen a világ. Nem jó, de ez van.
Van lehetõséged nem éhen halni." Nekem szerencsére igen. De mi van azokkal az emberekkel akinek nem? Õ felettük csak úgy szemet hunysz?
"Az emberek hajlamosak ezt úgy tekinteni, hogy "Hát, ez van!". Egy még ennél is finomabb példa, amikor valakit azért rúgnak ki, mert a vállalat új gépet vett, ami hatékonyabban dolgozik, mint õ. Az emberek hajlamosak ezt úgy tekinteni, hogy "Hát, ez van!". Nem látván a burkolt korrupcióját egy ilyen lépésnek. Mert a tény az, hogy mindegy, hogy mérget dobunk az óceánba, monopóliumot hozunk létre, vagy leépítés van, a motiváció ugyanaz! A profit! Mindegyik példa ugyanazon mechanizmus, különbözõ fokú megnyilvánulása, mert mindegyik a pénzügyi nyereséget helyezi ez emberek elé. A korrupció nem mellékterméke a monetarizmusnak, hanem a lényege! És bár a legtöbb ember elismeri ezt a tendenciát többé vagy kevésbé, naivak maradnak az önzés, mint mechanizmus elterjedtségével és társadalomban betöltött szerepét illetõen.
31-re Látom, közben megszülted. Azt is látom, hogy egy részét (vagy az egészet) a Wikipédiáról másoltad. Mondtam, kis paraszt, a saját szavaiddal. Hogy lássam, érted-e a lényeget. Különben, hogy okosodj, a hitel címszót is emésztgesd.
"De mi van azokkal az emberekkel akinek nem? Õ felettük csak úgy szemet hunysz?" Ott vannak a humanitárius szervezetek, lehet jótékonykodni. Senki nem tiltja. Kezdetnek mondjuk ez a cájtgájtszot hülye ahelyett, hogy leforgatja a reklámját, adhatott volna pár ezer dollárt valami segélyszervezetnek. :)
"Mondtam, kis paraszt, a saját szavaiddal. Hogy lássam, érted-e a lényeget." Ki is vagy te, hogy te nekem parancsolsz? :) Mit érdekel engem, hogy te mit látsz? lejárattad már bõven magad azzal, hogy cájtgájtszból tájékozódsz :)
Úgy tudom azt sem mindig a rászorulok kapják, mivel katonák vették kézbe, és amit ingyen juttatunk el hozzájuk, azt pénzért adják tovább saját embertársaiknak.
" ez a bankjegy, amely Magyarország függõ adósságának része..." -idézet a korona-bankjegekrõl 1920-ból...
"Akkor más nem fogja tudni, és neki kell újabb hitel Társadalmilag kell nézni, nem a kis csökött egódból kikandikálni. Hülyébb vagy mint egy közgazdász, pedig azok sem nagyon dicsekedhetnek. " jaj hát társadalmilag? Társadalmilag tök érdektelen az ilyen cájtgájtszos filozófia... Hülyébb, mint egy közgazdász? aláírom, de te akkor viszont egysejtû véglény vagy, ha cájtgájsztokból tájékozódsz és elhiszel nekik mindent.
"Igen, a pénz pedig adósság. Minden egyes forint a zsebedben valakinek a tartozása. " és? így mûködik a világ annyira bírom ezeket a cájtgájsztos marhaságokat..." Igen, láthatod milyen fszán mûködik. Míg valaki arany vécécsészét vesz, addig valaki ép éhen hal.
„Miért kéne újabb hitelt felvennem nekem, ha vissza tudom fizetni?” Akkor más nem fogja tudni, és neki kell újabb hitel Társadalmilag kell nézni, nem a kis csökött egódból kikandikálni. Hülyébb vagy mint egy közgazdász, pedig azok sem nagyon dicsekedhetnek. „Az csak a ti hülyeségetek, hogy a pénz nem létezik máshogy :) ” Akkor írd le, hogy jön létre a pénz, te nagy pénztudor. Max. 10 sorban le lehet írni a lényeget, úgyhogy ne linkelj nekem semmit, írd le a saját szavaiddal, hadd lássam mit tudsz.
"a nemíromlemilyen népcsoportba tartozó tulajdonú bankoknak." ha már zsidózol, akkor írd ki nyugodtan, ne légy gyáva :)
Én úgy hallottam, ha mindenki vissza tudná fizetni a adósságát bele értve a kormányt is akkor egyetlen pénz sem lenne forgalomban.
10-re Nézd, én végignéztem több Zeitgeist típusú filmet a pénzrõl. Néhol vannak benne csúsztatások. De átnéztem, azt is mit mond a közgazdaságtan, a pénzügytan a pénzrõl. Ezekben viszont nem nagyon részletezték, hogy mit is jelent társadalmilag, hogy a pénz alacsony tartalékráta mellett hitelként jön létre, amelyre kamatot számítanak fel. Meglátásom szerint sokkal jobban megvilágítja a Zeitgeist a pénz természetét a csúsztatásai ellenére, mint a pénzügytan könyvek: pontosabban azért, mert gondolkodásra készteti az embert. Például az emberek 99%-a szerintem nem tudja, hogy valójában milyen pénzt kap hitelkor. Azt hiszik legtöbben, hogy a bank más pénzét adja kölcsön. Nem hiszed. Amikor legközelebb bemész egy bankba ügyet intézni, kérdezd meg õket, milyen pénzt adnak neked hitelkor? Igaz, csak ügyintézõk, de akkor próbálkozz a vezetõjüknél. Úgy árulják a hitelt, hogy nem is tudják, mit adnak el. Az utca embere valószínûleg még ennyire sem érti az alapfolyamatokat. És akkor még nem beszéltünk a kamat hatásáról, az alacsony tartalékrátáról. Beleverik az emberekbe mi az a THM-et, törlesztõrészletet, fix vagy változó kamatozást, de a legelemibb pénzügyi folyamatokkal sincsenek tisztába. A politikai hatalom (legyen az bármilyen színezetû) viszont messze van bármilyen újítástól. Ez nem jó példa az újításra.
„Én úgy hallottam, ha mindenki vissza tudná fizetni a adósságát bele értve a kormányt is akkor egyetlen pénz sem lenne forgalomban.” Ez így van, a hitel visszafizetésével a pénz megszûnik. Viszont ha a pénzre kamatot számítanak fel, akkor ez még megmarad tartozásként.
FED=állandó adósság? "Ha nem lenne adósságunk, nem lenne pénz sem." Marriner Eccles FED vezér 1941. szeptember 30. 1835-ben volt, az utolsó eset Amerika történelmében, mikor ki volt egyenlítve az nemzeti adósság, amikor Andrew Jackson bezáratta a központi bankot.
Résztatalék banki rendszer. A résztartalékra épülõ banki szabályok a FED által vezérelve. Ezen logika a világ legtöbb bankjában mûködik, és a modern rabszolgaság rendszere. A pénz adósságból keletkezik. Mit csinálnak az emberek, ha adósságban vannak? Elmennek dolgozni, hogy kifizessék. De ha pénz... Ezt találtam: http://zeit-geist.blog.hu/tags/r%C3%A9sztartal%C3%A9k
"Meglátásom szerint sokkal jobban megvilágítja a Zeitgeist a pénz természetét a csúsztatásai ellenére, mint a pénzügytan könyvek: pontosabban azért, mert gondolkodásra készteti az embert. " Én jobban hiszek gy olyan könyvnek, melynek írói a játékszabályok írói is egyben, mint egy idealista tudósnak, aki reklámozni akarja az ötleteit. A gondolkodásról meg csak annyit, hogy elég sok minden gondolkodásra késztet, de ettõl még nem lesz pozitív értékkel bíró.
"Viszont ha a pénzre kamatot számítanak fel, akkor ez még megmarad tartozásként." ember, a kamatot is vissza kell fizetned... milyen könyveket néztél te át, ha ekkora baromságokat írsz? :)
"Ezen logika a világ legtöbb bankjában mûködik, és a modern rabszolgaság rendszere." Azt nem vagytok képesek felfogni, hogy a világon sosem lesz egyenlõség, az csak egy utópia. Mindig lesznek "gazdagok" és "szegények "Elnyomók" és "elnyomottak"
"Ha gondolkodsz, akkor rájössz mit érdemes megtartanod belõle, mit kell elvetned. Ki mondta, hogy fogadd el az egészet? " Ezt a kérdést magadnak kéne inkább feltenned, ugyanis ilyen cájtgájszt szintû dolgokban rálelni az "igazságra" a tájékozatlanság jele :)
"Igen, ezért kell újabb hitelt felvenni (Ez evidens, ha gondolkozol, azt hittem, nem szükséges explicit módon megfogalmaznom.). És akkor most gondolkozz tovább, ne csapkodj, mint hülyegyerek. Ám: " Miért kéne újabb hitelt felvennem nekem, ha vissza tudom fizetni? Az csak a ti hülyeségetek, hogy a pénz nem létezik máshogy :)
"Én jobban hiszek gy olyan könyvnek, melynek írói a játékszabályok írói is egyben, mint egy idealista tudósnak, aki reklámozni akarja az ötleteit.” Ebbõl látszik, hogy a gondolkodás nem az erõsséged." miért, kisgyerek? :) Azért, mert én hiteles és közvetlen forrásoknak hiszek, te meg egy önreklámban találod meg az igazságot?
A kérdező hozzászólása: Látom eléggé elment egymás szidásába a válaszolgatás. Viszont ha valaki esetleg leírná számokkal, hogy például mennyi az egyes országok államadóssága, és mennyi ez összesen. Illetve mennyi a magáncégek adóssága és mennyi a magánemberek adóssága összesen. És mennyi a bankbetétek összege? Véleményem szerint a kettõ közt nagyságrendnyi eltérés van!!! Tehát amit az embereknek mondanak és amit a közgazdaságtanban tanítanak, az fizikai képtelenség kell hogy legyen. Úgyhogy örülnék, ha valaki esetleg konkrét számokat is leírna, hogy egymás mellé tudjuk tenni a kettõt.
a banán beleszámít. 1-2 darab alma, cvagy pár szem eper nem számít bele de fél kiló már igen
Beleszámít. Mindennek a megemésztésével égetsz el kalóriát, de azokat se vonod ki. Egy nagy, édes almában meg több kalória lehet, mint egy banánban.
1) ha napi kb 1400 kalóriánál kevesebbet eszel akkor a szervezeted raktározó üzemmódba kapcsol, és nehezebben engediel a zsírsejteidet mintha picit többet ennél. inkább egyél többet és sportolj is többet. 2) olyan hogy negatív kalóriás étel NEM LÉTEZIK. nemtudom ki találta ki ezt a hülyeséget, de ne higgy már el mindent, gondold végig józan ésszel: ha két ember mondjuk bentreked egy-egy barlangba. az egyiknél van alma, a másiknál nincs. az fog elõbb éhenhalni amelyik eszi az almát??? ne már.
A kérdező hozzászólása: ha mondjuk egy almát, 5-6 szem epret, egy narancsot és egy banánt összevágok, és azt eszem vacsira az kb hány kalória úgy?
ha biztosat akarsz tudni, akkor mérjed le egy konyhamérlegen az összetevõket, és számold ki, mert nem mindegy melyik mekkora :) 10 dkg alma 30 kalória 10 dkg eper 35 kalória 10 dkg narancs 40 kalória 10 dkg banán 100 kalória ha közepes méretû az alma és a narancs is, akkor az a kettõ olyan 100 kalória együtt, egy banán is 100 kalória, pár szem eper mondjuk 50, az egész kb. 250.
1400 kalória alatt azért még nem raktározunk, 1000 alatt már igen.. 1200-1300 azért elég sok, nem fogunk hízni tõle, az az igazán durva raktározás meg kb. 500-600 kalóriánál van..

Ha terhes vagyok mért lesz negativ a teszt?

Legjobb válasz: Mennyi ideje hogy meg kellett volna jonnie? nekem a menzi elmaradasa utan ket hettel mutatta ki a teszt, hogy terhes vagyok. Fugghet attol, hogy a hcg szintje mennyire magas. Minnel fiatalabb a terhesseg, annal nehezebben mutathatja ki a teszt. Sok sikert!

Szia! Majd ird meg kerlek, hogy ismetelted-e a tesztet es mi lett az eredmenye! Remelem osszejott! Sok sikert! Szia!
Mennyi ideje hogy meg kellett volna jonnie? nekem a menzi elmaradasa utan ket hettel mutatta ki a teszt, hogy terhes vagyok. Fugghet attol, hogy a hcg szintje mennyire magas. Minnel fiatalabb a terhesseg, annal nehezebben mutathatja ki a teszt. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 8 napja késik
A húgom így járt: meg volt neki a menstruációja, aztán most kimaradt. De már elõtte is csinált néhány tesztet, mert állandóan hányt. Az összes negatív lett. Tegnap elment a dokihoz, erre kiderült, hogy 13 hetes terhes.... Na erre kössetek csomót. A negatív teszt nem nagyon jelent semmit.
Csinalj meg egy tesztet es ha az is negativ akkor nem vagy terhes, csak bebeszeled magadnak.
Nekem egy hete kesik, amugy pedig napra pontosan szokott megjonni, harom tesztet csinaltam es mind a harom negativ lett.Egyszer ketszer mintha hanyingerem lenne reggel, meg a melleim is feszulnek, de ez mensi elott is elofordul(marmint a mellfeszules)
Miért, terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: remélem nekem is összejöt:)
Szia, en 12hetesen negativot teszteltem, 13.-ik heten lett halvany pozitiv! Mindig van remeny, de az NAGYON jo jel ha meg nem jott meg, es nincs semmi jele, hogy megjonne!Sok sikert!
en a helyedbe csinalnek meg egy tesztet de ha mar 3 om is negativ, szerintem ott nincsen baba nem akarlak elkeseriteni, hidd el szivbol kivanom tevedjek hogy baba legyen, de sok no van ugy sajnos hogy annyira szeretne babat hogy az oszes terhes tunete megvan, hoza es baba meg nincsen soot meg kesik is neki erted mire gondolok? en magamrol tudom venni a peldat, mikor en terhes lettem a legelso tesztem kimutatta hogy baba van:)
A kérdező hozzászólása: hát még nem 100% de nagyon vszinû:) de a tezst mindig negativ de hányinger hányás megvan bebarnult a mellbimbom és derékfájás is megvan de a teszt negativ
Szia! most olvastam a kerdesedet. En is hasonlo cipoben jarok most..es csak kivancsi lettem volna, hogy neked akkor amikor irtad ossze jott e a baba. Terhes voltal vegul? Koszi.
A kérdező hozzászólása: szia nem sajnos nemjött össze:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!