Találatok a következő kifejezésre: Ha a naptár (73 db)

Gmail (google acc) be vagy jelentkezve telón?
A kérdező hozzászólása: Nem. Be kellene?
Hát nem ártana. Így akkor fogod tudni használni a Marketet (itt tudsz alkalmazásokat letölteni), akkor le fogja majd tölteni az e-maileidet (ehhez kell net) ha gmailbe létrehozol egy címtárad akkor össze tudod szinkronizálni a telefonkönyvvel (sõt ha az egész telefonkönyved ott van akkor egy szitén androidos telefonra váltáskor elég csak leszinkronizálni a telefonkönyvet és máris minden szám ott van) és tudni fogod használni a naptárat. Igazából ide azért kell, mert akkor összeszinkronizálja a google calendarral (esetleges adatvesztés estén leszinkronizálod és újra és ismét a telefonodon lesznek a dolgok). Ha nem lenne mobilnet elõfizetésed akkor elõtte inkább tiltsd le a netet, mert elég nagy az alap adatforgalmi díj így sokat is fizetnél.
A kérdező hozzászólása: De eddig semmi baja nem volt... mûködött simán net nélkül is, ezért nem értem h mi a baja... :S

Ha a táppénz megkezdése előtt ledolgozott 180 napból nézik az ellátás összegét, akkor naptári vagy ledolgozott napokat néznek (pl. hétvége beleszámít-e), illetve mit vonnak?

Legjobb válasz: Minden esetben naptári napi jövedelmet néznek. Mivel a hétvége is biztosítási idõnek számít még akkor is, ha nincs rá fizetve jövedelem, ha fennált akkor a munkaviszonyod. A mit vonnak? kérdést nem értem. Az irányadó idõszak naptári napjaiból azokat a napokat vonják le, amelyekre nem volt pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetése. Például fizetés nélküli szabadság idõtartama, igazolatlan távollét, táppénzes idõszak. A megmaradt napoknak kell lenniük összességében 180 napnak.

Minden esetben naptári napi jövedelmet néznek. Mivel a hétvége is biztosítási idõnek számít még akkor is, ha nincs rá fizetve jövedelem, ha fennált akkor a munkaviszonyod. A mit vonnak? kérdést nem értem. Az irányadó idõszak naptári napjaiból azokat a napokat vonják le, amelyekre nem volt pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetése. Például fizetés nélküli szabadság idõtartama, igazolatlan távollét, táppénzes idõszak. A megmaradt napoknak kell lenniük összességében 180 napnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Tehát a táppénz és a betegszabi nem számít bele a 180 napba?
A kérdező hozzászólása: Nagyon! :) ))) Köszönöm még egyszer!

Mi van akkor ha nincs bent a naptárban hogy mikor van a kislány névnapja?

Húgom kislánya a Ramira nevet kapta. Sehol nem találom mikor van a névnapja. A húgom sem tud róla semmit. Esetleg itt valaki akinek így hívják a kislányát?

Legjobb válasz: Attól, hogy egy nevet elfogad a nyelvtudományi intézet és bekerül a naptárba még nem lesz hivatalos névnapja, mivel a névnapok eleve nem "hivatalos" ünnepek, hanem inkább szokás kérdése. Én ha nagyon szeretné névnapot tartani, akkor szerintem 3 lehetõség van: 1. Ha meg van keresztelve, akkor ahhoz kell egy védõszentet választani, mivel Ramira nevû tudtommal nincs... így az õ napja lesz a névnapja. 2. Választhattok egyet szabadon én pl. a szülinapjától legmesszebb lévõ napot választanám ki :) 3. Kerestek egy hasonló vagy rokon nevet és annak a névnapját ünneplitek.

Attól, hogy egy nevet elfogad a nyelvtudományi intézet és bekerül a naptárba még nem lesz hivatalos névnapja, mivel a névnapok eleve nem "hivatalos" ünnepek, hanem inkább szokás kérdése. Én ha nagyon szeretné névnapot tartani, akkor szerintem 3 lehetõség van: 1. Ha meg van keresztelve, akkor ahhoz kell egy védõszentet választani, mivel Ramira nevû tudtommal nincs... így az õ napja lesz a névnapja. 2. Választhattok egyet szabadon én pl. a szülinapjától legmesszebb lévõ napot választanám ki :) 3. Kerestek egy hasonló vagy rokon nevet és annak a névnapját ünneplitek.
Ha bejegyezték, ez lett a neve, akkor van Névnapja is! Engedélyeztette resód a nevet?
Szia! Mi kislányunknak sincs névnapja a naptárba, de google-ba ha beírod a nevét névnap keresõbe , akkor kidobja. Mi lányunk Lilien. július 11. július 27. augusztus 11 Nekem õ rá ezeket dobja ki, de másik oldalt meg ezt Nem: nõi Név eredete: angol-magyar eredetû név A név jelentése: Lásd: Lilian Névnapok: július 27., augusztus 11. De ha naptárat megnézed sehová nincsen beírva ez a név, hanem mindegyiken Lili, Liliána van pl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Nekem állandóan csak a mira névre keres rá a google. Talán ünnepelhetné Mira napkora névnapját. Május 10 vagy Szeptember 21.
Ramon és Ramóna a magyar párja a Ramira névnek! A Névnapot ebbõl adodoan július 4en "szokták" tartani! De mivel a nevnap rendszerint ismeretlen így kereshettek Ti is egy napot ami szimpatikus!
Próbáltam rákeresni a neten, és valóban nincs semmi találat a névnapjára.Én a helyetekben választanék egy napot, vagy mondjuk Mira névnapom tartanám.Az én névnapom sincs benne a naptárban, így egy hasonló hangzású névnek a napján tartom a mai napig.Nemrég találtam meg a Wikipédiában a hivatalos napot, de aznap született a kislányom és közel van a szülinapomhoz is, így most már marad a szüleim által kitalált névnap.
Ha egyáltalán nincs benne sehol, akkor a hasonló nevek névnapjai közül választanék : Ramóna, Tamara. pl a Lara ismertebb név, még sincs hivatalos névnapja.
Én is ráböknék egy napra az anyuka helyében. Esetleg a Nyelvtudományi Intézettel érdemes volna felvenni a kapcsolatot, Õk engedélyezik az utóneveket, így talán tudnak segíteni névnap-ügyben is. De ha nem akarják a szülõk, akkor kijelölnek egy bármilyen nekik szimpatikus napot és akkor ünneplik.
Szia, én kineveznék neki egyet, mondjuk amikor fogant :) , esetleg a szülinapjával együtt ünnepelném.
A kérdező hozzászólása: Az utónév könyvbõl nézte ki.
Én is utánakerestem :) Ramirát nem találtam de mivel spanyol eredetû, néztem Ramirót. Ramiro nap Spanyolországban március 11-én és március 13-án van. Ha távol van a szülinapjától választhatjátok ebbõl is valamelyiket. Itt a link: http://calendar.zoznam.sk/search_nameday-hu.php?fSearch=rami..

Ha menszesz naptárat vezetek akkor a pecsételődő vérzést is be kell jelölni vagy nem? ( a pecsélödő vérzés a menszesz végén van)

Legjobb válasz: A menzesz naptárban szokás a vérzés erõsségét is jelölni. Tehát igen, azt is kell jelölni, csak jelezni kell, hogy az már csak pecsételés.

A menzesz naptárban szokás a vérzés erõsségét is jelölni. Tehát igen, azt is kell jelölni, csak jelezni kell, hogy az már csak pecsételés.
Ha a vérzés utolsó napjaiban tapasztalsz enyhe vérzést, az nem pecsételõ vérzés ;) (Az még a menstruációd, csak gyengébb a vérzés erõssége. Pecsételõ vérzésnek a ciklus egyéb napjain jelentkezõ vérzést szokták hívni ;) ) Egyébként, ahogy ez elsõ válaszoló írta: jelölni szokták a vérzés erõsségét. Így az utolsó napokat is jelölheted, és ki tudod emelni, hogy ott már gyenge a vérzés :)

Mit lehet tenni ha az a név amit szeretnénk a picinek adni nem szerepel a naptárban?

Legjobb válasz: Második vagy harmadik név szerint sem?Amit mi adunk azt sem irja a naptár.A keresõbe beütöttem a nevet és névnap,kiirta mikor van.

Második vagy harmadik név szerint sem?Amit mi adunk azt sem irja a naptár.A keresõbe beütöttem a nevet és névnap, kiirta mikor van.
Hogy mikor tartjatok meg a nevnapi unnepseget? Valasszatok ki egy napot erre, es unnepeljetek meg minden evben akkor a nevnapot.
Szia! A mi lányunk a nem túl extra Hanna nevet kapta és ez sem szerepel a naptárban, mi felhívtuk a különleges tudakozót és Johanna napján tartják a Hannát is ez kétszer is szerepel a naptárban lehet nálatok is csak ennyirõl van szó. 33 hetes kismama
http://www.nevenapja.hu/ Próbáld itt
Szerintem semmi akadálya annak hogy olyan nevet adjatok a picinek ami nem szerepel a naptárban. Már csak azért is mert én saját magamból indulok ki. Emerencia a keresztnevem és nincs benne a naptárban. Amúgy jan. 23-án van a névnapom. :)
Nem is biztos, hogy anyakönyvezik akkor. Utána kell érdeklõdj, nehogy a kórházban érjen meglepetés. Alapesetben a polgármesteri hivatalban kapod meg az engedélyt egy pár hetes procedúra után. De csak egy kérdés: én így is hûlök-halok néha szegény gyerekek milyen neveket kapnak mostanában. Gondolod, hogy jót teszel azzal a gyereknek ha olyan nevet kap, ami sehol sem szerepel. A névvel a teljes életét le kell élnie... Felnõttnek is kell lennie vele: bácsinak, néninek...nagyinak , nagyapónak... Van egy ismerõsöm a szülei vetették Magyarországon a Mirtil nevet "forgalomba". Rühelli érte a szüleit!!! Most 19 éves és a 18. szülinapja óta folyik a névváltoztatási procedúrája.... érdemes elgondolkodni....
22:13 Te de bunkó vagy!!! Elsülyednék szégyenembe!!!
Örüljetek neki, kevesebb ajándékot kell adni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat:) Nem valami cifra nevet akarunk neki/nekik adni, hanem eredeti magyar nevet de a naptárban nem szerepel egyik sem.
szia Az én keresztnevem Dzsenifer és az sincs a naptárban. Majd állam bácsi kitûz egy napot. Amúgy ha lányom lesz (16hét) én nem adok neki magyar nevet. Letícia lesz.
Melyikbe?
Meg kell keresni a Magyar Nyelvtudományi Intézetet. Remélem még megvannak. Régen volt ilyen intézmény.
Nem minden nev szerepel az átlag naptárban. Amikor az MTA engedélyez egy nevet, akkor nevnapi ajánlást is tesz hozza. Ha mégsem, akkor a hasonló nev lesz a névnapot dátuma. Pl Szandra nem szerepel, sem Alexa, de Alexandra igen, igy mindhárom névnek ugyanazon a napon van a nevnapja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom!
szabad érdeklõdni, melyik névrõl van szó? :)
A kérdező hozzászólása: Persze, a kislányom Loréna.
Mar van nevnapja: http://nevnap.org/Lorena/nevnap Naptarba kulon neked nem fogjak leleirni. Ott a leggyakoribb nevek szerepelnek csak.

Ha nem akkor van pé-em amikor a Jónás naptár szerint, akkor ha a Jónásnapon vagyunk együtt lehetek terhes?

Legjobb válasz: Akkor lehetsz terhes ha tüszõrepedéskor (+/-1 2 nap) vagytok együtt. Ha nincs peteérésed amikor együtt vagytok, nincs mi megtermékenyüljön. Ilyen egyszerû.

Akkor lehetsz terhes ha tüszõrepedéskor (+/-1 2 nap) vagytok együtt. Ha nincs peteérésed amikor együtt vagytok, nincs mi megtermékenyüljön. Ilyen egyszerû.
Igen, és is akkor lettem terhes. Sok sikert!
csak ha hiszel benne... én mondjuk nem hiszek. kérdésedben benne van a válasz, ami rácáfol a Jónás-módszer mûködõképességére. (íme egy ellentmondás, de tudnék még sorolni)
Igen, pont ez a lényege, hogy Jónás doktor szerint a peteérés hivatalos idején kivül és menzesz alatt is mûködik:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, látjátok 2:2, akkor???
Ha épp nincs érett petéd, akkor nem eshetsz teherbe, hiába van Jónás-napod. Ez van.
Ha nincs peteérésed, akkor nem lehet, de lehet rendkivüli peteérés, ami egyáltalán nem ritka, én menzesz alatt estem teherbe, a Jónás napomon. Úgyhogy lehet bármi. Még az orgazmus is indikálhat peteérést, igy akár kettõ is lehet egy cikluson belül. Ezek nem mennek csodaszámba, valóban gyakran elõfordulnak.
Igen, az esely megvan ra. De en ugy tudom, hogy nem pont a Jonas napon kell egyutt lenni, hanem az elotte levo harom napon. Mind a harom napon, az a legjobb.

Mennyi az eselye a teherbe esesnek ha en szednek fogamzasgatlo tablettat parom ovszert hasznalna es hasznalnank a naptar modszert?

Tudom nagyon buta vagyok hogy ilyen kerdest teszek fel csak szeretnem kikerni a velemenyeteket hogy mennyire hatasos a 3 modszer? Itthoniak miatt nem merek meg nemi eletet elni.... Mert felek hogy teherbe esek...

Legjobb válasz: Jó, ha tudod,hogy buta vagy, akkor nem is írok semmit. :)

Jó, ha tudod, hogy buta vagy, akkor nem is írok semmit. :)
A kérdező hozzászólása: ookee koszonom az ertelmetlen valaszt..
Egy biztos módszer van, ha nem szexelsz. Amúgy meg tök fölösleges mid a 2+1 módszer egyszerre. Ha havi 1000+ Ft-nál több gumira van szükség, akkor fogamzásgátló javasolt.
A három együtt már tuti 100% biztonságos, de már felér egy paranoiával... És csak hogy tudd: hormonmentes fogamzásgátló tabletta nem létezik! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor alacsony hormon tartalmu. Nem ertek hozza :o Milyen nevu fogamzasgatlot ajanlanatok?? Mar nagyon sok ideje vagyok egyutt parommal... Nem merem csinalni.. Parom ezt el is fogadja... Csak erdeklodni szeretnek.
Nem nekünk kell gyógyszert ajánlani, hanem az orvosodnak, aki adottságaidból és vérvizsgálatodból kitalálja, hogy melyik lenne jó neked.
A kérdező hozzászólása: Ertem! Koszonom a valaszokat!!! :)

A Google tényleg ingyen küld értesítőt a naptáramba beírt dolgokról, ha kérem?

T-Mobile-os vagyok, egyébként, csak hogy ha számítana a szolgáltató.

Legjobb válasz: Igen, ha jól tudom szolgáltatótól függetlenül küld SMS értesítõt.

Igen, ha jól tudom szolgáltatótól függetlenül küld SMS értesítõt.
elsõkét megerõsítem, tényleg ingyen küld sms-t a google, ha eljön az ideje a naptári bejegyzésednek mi már több mint egy éve kapjuk tõle kb 2 naponta az sms-eket
A kérdező hozzászólása: wow, szuper!

A peteérésem pl 6-án lenne a naptár szerint, akkor ha 6-án este szeretkezzünk még úgyan olyan jó? Meg persze volt egy 3-án is!

Legjobb válasz: persze hogy jó :) de azért szerdán és pénteken is legyetek együtt, ha tudtok :)

persze hogy jó :) de azért szerdán és pénteken is legyetek együtt, ha tudtok :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!